Donnarumma komt met zeer opvallende verklaring over ingetogen juichen

Dinsdag, 13 juli 2021 om 22:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:07

Gianluigi Donnarumma had zondagavond in eerste instantie helemaal niet door dat hij Italië eigenhandig aan de winst van het EK had geholpen. De doelman van la Squadra Azzurra reageerde ijskoud toen hij in de noodzakelijke strafschoppenserie dezelfde hoek als Bukayo Saka had gekozen: hij wandelde rustig weg, totdat hij bijna bedolven werd onder zijn Italiaanse teamgenoten. Donnarumma onthult echter dat hij het overzicht was verloren.

“Ik begreep er helemaal niets van”, vertelde Donnarumma maandagavond laat in gesprek met Sky Sport Italia. “Ik ging aangeslagen op de grond liggen toen Jorginho zijn penalty miste. Ik dacht dat we verloren hadden.” De uitspraken van de doelman zijn opvallend, omdat het na de redding van Jordan Pickford op de vijfde inzet van Jorginho nog altijd 3-2 stond in het voordeel van Italië. Beide landen hadden op dat moment tweemaal gemist: Andrea Belotti, Marcus Rashford, Jadon Sancho en Jorginho.

Donnarumma keerde de elfmetertrap van Saka, de vijfde in totaal van Engeland, en dacht vervolgens dat het nog niet voorbij was. “Na mijn redding liep ik weg en wachtte ik af of de VAR het zou goedkeuren. Toen ik de andere kant opkeek, zag ik opeens mijn ploeggenoten op me af rennen. Dat was het moment dat ik doorhad dat we hadden gewonnen.”

Donnarumma wilde nog weinig kwijt over zijn aanstaande transfer naar Paris Saint-Germain en zijn transfervrije vertrek bij AC Milan. De overstap van de doelman naar Parijs, tot de zomer van 2026, zal waarschijnlijk deze week officieel worden. Hij is de fans van Milan een uitleg verschuldigd, benadrukte hij. “In de komende dagen zal ik daarover praten. Het enige wat ik nu kan zeggen, is dat die kleuren altijd deel van mij zullen uitmaken.”

Donnarumma wordt zelfs naar voren geschoven als kandidaat voor het winnen van de Gouden Bal. Hij werd zondag in ieder geval uitgeroepen tot Speler van het Toernooi. “Ik besef nog niet helemaal wat we als team hebben gepresteerd. Ik hoor inderdaad verhalen over de Ballon d’Or, maar daar houd ik mij echt niet mee bezig", benadrukte de 22-jarige Italiaans international, die tijdens het toernooi slechts vier treffers incasseerde en bovendien ook al van grote waarde was in de strafschoppenserie tegen Spanje in de halve finale.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door glennn)

Ik had al zo'n idee dat hij niet doorhad dat ze hadden gewonnen. Hij liep wel heel rustig weg voor iemand die een penalty gestopt heeft waarmee hij zijn team Europees kampioen maakte😂

13 juli 2021 om 08:31

Dacht dat ie een Dolbergje deed 😉

13 juli 2021 om 08:35

Idd, dat had ik ook. Kennelijk was hij zo gefocust op zijn eigen taak dat hij de stand niet bij heeft gehouden. Alleen naar goed en mooi om te zien!

13 juli 2021 om 20:19

Donnarumma vind ik dan ook echt een fan-tas-tische keeper! Met 22 jaar is hij voor mij al steevast de beste doelman. Geweldige keepers gezien als Kahn, Casillas, Vd Sar, Neuer etc. en ook van meer recent jonge doelmannen als bijvoorbeeld Onana & Oblak heb ik geweldige dingen gezien. Sinds Buffon heb ik echter geen keeper van 22 meer gezien die zó goed was als Donnarumma nu al is.

13 juli 2021 om 13:02

Ik had niet eens door dat Italië gewonnen had met de strafschoppenserie dacht dat Engeland nog moest schieten vage serie ma goed het is een geweldige keeper

Haha dat dacht ik al, moet toegeven dat ik voordat de penalty genomen werd ook dacht van hmm ze hebben gewonnen als deze gemist wordt toch!? en toen kwam voor ons nog even het scorebordje in beeld.

13 juli 2021 om 08:33

Is het niet een idee om diegene die het eerste scoort in de wedstrijd (oid) het voordeel te geven met een penaltyreeks door eerst te laten nemen? Nu wordt het beslist door een euro die op kop of munt valt. Want de beginnende partij wint vaak, heel vaak.

13 juli 2021 om 08:42

@formus 60% voor de beginnende partij.

Tja, volgens mij was het Abba systeem daarvoor een prima oplossing, maar dan heb je weer te veel beperkte voetbalsupporters die het niet meer snappen.

Weet iemand de officiële reden dat het Abba systeem niet blijvend is ingevoerd?

13 juli 2021 om 08:50

NL79, de IFAB heeft het weer ingetrokken omdat het systeem "te ingewikkeld" is. Waarschijnlijk volgen de supporters en/of voetballers het dan gewoon niet meer. Terwijl het een goed systeem is natuurlijk. Maar dan moet er nu wat anders gevonden worden dan een muntje vind ik. Want door mazzel heb je dus een 'voorsprong' met de penalty's.

13 juli 2021 om 08:53

En met die eerste goal creeer je al iets dat de teams misschien daarvoor harder hun best doen en anders misschien de andere partij harder hun best doet om nog de winnende te maken, omdat je in de penalty reeks als tweede pas mag en dus grotere kans om te verliezen (60% dus)

13 juli 2021 om 09:24

Echte in beide gevallen van Italie (spanje en vs Engeland) missen ze zelf als eerste een penalty. Dus zou het voordeel moeten verschuiven.

Daarnaast kloppen jou stats niet. De 60% is uit onderzoek uit 2014 en is gebaseerd op 1001 penaltys.
Als we naar recent onderzoek kijken gebaseerd op 2000 penalty series dan is het 51.48% kans dat je wint als je als 1e mag starten.

Sterker nog het starten van een serie is voor de 1e penaltynemer 0,71% lastiger blijkt uit stats. 18.56% wordt gestopt en bij de 2e penalty 17.82%

13 juli 2021 om 09:24

Nog een idee: laat ze maar tegelijkertijd nemen aan beide zijden van het veld. Gaat nooit werken natuurlijk, maar leuk voor de spanning.

13 juli 2021 om 09:26

@nederland79:

Nee geen 60%, 51.48% om precies te zijn. De 60% is uit wat oudere data nog. Uit recent onderzoek (meer 2x zoveel penalty's gemeten) is dit dus lager. Zie andere reactie hierboven.

13 juli 2021 om 09:50

@nederland79 niet alleen de supporters hoor, heb ooit het genoegen gehad tijdens een beker wedstrijd met Abba een penaltyserie te keepen, na 5 penalty's waren ik en de andere keeper het helemaal kwijt.

13 juli 2021 om 11:38

Je zou dan eigenlijk naar een statistiek toe moeten vanuit de wedstrijd en dat team als eerste de penalties laten nemen, meeste schoten op doel, minste kaarten etc.
Daarmee voorkom je dan ook dat het een 'saaie' wedstrijd wordt waarin de verlenging wordt uitgespeeld om maar niet te verliezen en er penalties uit te slepen.
Het abba systeem is ook een oplossing, als je de stand duidelijk weergeeft moet dat toch wel te volgen zijn.

13 juli 2021 om 12:06

van Gaal zijn systeem vind ik een goede oplossing.

na 2x 15 min gewoon doorvoetballen en na elke 1/2 miinuten aan beide kanten iemand die uit het veld moet. op het laatst komt er dan zoveel ruimte dat er el gescoord moet worden.

komt dan veel meer aan op kwaliteit en het blijft zo een teamsport.

Hahaha. Dacht dat hij gewoon ijskoud was. Maar is echt een fantastische keeper die over ijzeren ballen beschikt. Waar Dudek als een clown acteerde bij penalties, doet Donnarumma precies het tegenovergestelde. Geen enkele beweging maken, zijn tegenstander in de ogen kijkend en dan wachten. Als penaltynemer zeik je dan ook wel in je broek als je zo een ijskoude killer voor je hebt staan. Wel ontzettend jammer dat ie naar PSG gaat en niet bij AC Milan blijft. Had daar een clublegende kunnen worden zoals Maldini.

13 juli 2021 om 08:42

Dudek? Wat mis ik hier ?

13 juli 2021 om 08:47

CL-finale 2005? Eã©n van de leukste wedstrijden die ik ooit heb gezien

13 juli 2021 om 08:49

Hij bedoelt het verschil. Waar Donnarumma geen vin verroert tot er geschoten wordt, deed Dudek 100 circusacts in een halve minuut.

13 juli 2021 om 10:09

Pickford was ook aardig aan het dansen anders..

13 juli 2021 om 12:35

De keeper die in de CL finale van 2005 bij letterlijk elke penalty 1 meter voor de lijn stond

13 juli 2021 om 18:48

Ach ja we hebben een Krul die voorafgaand aan de pingel de speler en zijn hele familie bedreigd. Ieder zijn ding.

Het geeft alleen maar aan dat hij bezig was met zijn sport. Blijkbaar was hij zo gefocust en geconcentreerd op de penalty's, dat hij de stand uit het oog verloor. Dit is echt een andere positie dan de spelers die staan toe te kijken vanaf de middenlijn. Die spelers die staan toe te kijken houden nou juist wel de score in de gaten. Ik vind het eigenlijk een kwaliteit van Donnarumma als je dat kan tijdens het spannendste moment van een finale.

Dit is wel echt een geweldenaar hoor. De serie A volgers zien 'm al een aantal seizoenen fantastisch keepen. Echt een puntenpakker. Mooi dat ie dat ook op dit internationale podium heeft kunnen laten zien. Aan de ene kant ontzettend balen dat Gigio transfervrij de deur uitloopt bij Milan, maar ben wel erg blij dat we nu van dat jaarlijks terugkerende gezeik met Raiola omtrent z'n contract af zijn. Heel benieuwd trouwens wat PSG nu met Navas gaat doen. Begreep eerder dat ze hem wilden behouden. Lijkt me dat je Donnarumma na dit toernooi niet op de bank kunt zetten.

Dat filmpje uit die tweet laat het mooi zien, op een gegeven moment zie je het kwartje gewoon vallen en begint hij ineens wel te juichen 😂

Ac Milan zal wel balen ook dat hij transfervrij de deur uitloopt. Had in mijn ogen de duurste keeper transfer kunnen maken na zijn EK prestaties. Helemaal als je hem vergelijkt met Kepa van Chelsea.

13 juli 2021 om 19:28

Of Milan baalt weet ik niet. Raiola is zijn zaakwaarnemer. Uiteraard is het een fantastische doelman, maar hij wilde teveel. Salarisverdubbeling. Hij verdiende nu blijkbaar 6 miljoen, en wilde er 12. Milan ging daar niet in mee, en misschien wel terecht. Op 22 jarige leeftijd 12 miljoen verdienen is leuk, maar stel dat hij inderdaad dezelfde carriere heeft als Maldini. Wat zou hij dan op zijn 35e verdienen? 40 miljoen?

Ik denk dat Milan 1 van de weinige clubs is die serieus op de centjes let. Al dan niet gedwongen, maar ik zie Milan met dit beleid niet hetzelfde gebeuren als Barcelona

Hahaha, letterlijk en figuurlijk verstand op 0, ballen keren en dan zien we wel.
Wel jammer, die ijskonijn reactie vond ik namelijk een ultieme vernedering voor Engeland; ik juich niet want iedereen weet toch wel dat wij beter zijn.

13 juli 2021 om 11:00

Ben juist blij dat dat niet de reden was, nederigheid is een grote deugd.

Des te knapper dat ie de penalty van Saka pakte, als hij net daarvoor nog dacht verloren te hebben. Toch snel de focus herpakt. Nu ik het filmpje van de laatste penalty zie, is inderdaad duidelijk dat hij het niet doorhad. Prachtig, haha. Wat zou er door hem heengaan toen hij ineens bedolven werd onder ploeggenoten.

Op basis van tegengoals zou Pickford gekozen moeten worden tot man van het toernooi. De helft(!) minder tegengoals. Slechts 2 in totaal.

13 juli 2021 om 14:35

Als je met 5 verdedigers speelt, 7 van de 8 keer thuisspeelt en het maar tegen 2 redelijke ploegen op hebt hoeven nemen voor de finale, dan realiseer je dat er toch wel de nodige context ontbreekt aan die constatering.

Ik dacht al, vond het al zo gek, normaal als keeper beslissende pakt gaat hij helemaal uit zijn plaat van vreugde.

Haha, ik dacht eerlijk gezegd ook dat het nog niet klaar was 😂😂

Dit moment is me helemaal ontgaan. Was toen helemaal door het dollen heen haha.

Ik dacht dat het puur was vanwege de VAR en het checken of hij op zijn lijn stond tijdens de gestopte pingel.
Maar goed, zal wel een combinatie van ''de tel kwijt zijn'' en de VAR zijn geweest.

Al met al: wat een absolute baas is dit zeg! Kan mij haast niet voorstellen dat Navas gaat keepen. Ja, die deed het goed bij Psg, maar een Donnaruma is minstens zo goed als hem, zo niet beter. En ja: hij kan nog een goede 15 a 20 jaar mee (ligt er aan, als die zo lang als Buffon doorgaat natuurlijk haha)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
245 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
G. ScamaccaAanvaller
G. RaspadoriAanvaller10
S. SiriguKeeper10
F. AcerbiVerdediger30
A. BastoniVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Italië.

37 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren