Dirk Kuyt: Berghuis is door besluit Frank de Boer naar Ajax gedreven

Dinsdag, 13 juli 2021 om 06:30Jeroen van Poppel • Laatste update: 06:58

Dirk Kuyt reageert teleurgesteld op de overstap van Steven Berghuis naar Ajax. De oud-aanvaller noemt het 'dramatisch' dat Feyenoord zich niet heeft ingedekt tegen een transfer van zijn aanvoerder richting de aartsrivaal. Ook denkt Kuyt dat een cruciale keuze van Frank de Boer op het EK de transfer van Berghuis naar Ajax heeft bespoedigd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

154 reacties (laatste reactie door curtazimo)

Man man man. Laat je nou niet kennen Dirk... Uiteindelijk gaat Berghuis voor z'n sportieve ambitie naar Ajax daar heeft een oud Ajax coach en oud bondscoach echt geen wezenlijke invloed op. En laten we ook niet doen alsof Berghuis een ras Feyenoorder is, die liep vroeger ook in een Ajax Kit...

12 juli 2021 om 20:12

Heb je verder gelezen dan alleen de kop?

12 juli 2021 om 20:16

Kuyt laat het voorkomen alsof As Roma, Sevilla, Leverkusen en Everton in de rij hadden gestaan als Berghuis tegen Oostenrijk en Macedonië had gespeeld. Daar geloof ik echt niet in. Ik ben dan ook niet geheel tevreden met de aankoop want Berghuis is heel goed op Eredivisie niveau (net als Idrissi dus), maar daar boven zie ik hem geen Neres vervangen.

12 juli 2021 om 20:47

Verdubbeling van zijn salaris zal zeker hebben meegewogen, maar dat zou hij in het buitenland ook voor elkaar krijgen. Feit is gewoon dat er geen buitenlandse clubs interesse hadden die ook verzekerd waren van CL, daar is hij niet goed genoeg voor. Ajax is de enige kans voor hem om CL te voetballen. De titel winnen met Ajax is leuk voor je Wikipedia pagina, maar het geeft nooit het euforische gevoel dan dat je met Feyenoord de titel wint. Bonus is een basisplaats bij Ajax je verzekerd bent van een plaats in de selectie van Oranje met uitzicht op speelminuten ipv de bank warmhouder.

12 juli 2021 om 20:49

Feit is wel dat als hij een paar goede wedstrijden op de mat had kunnen leggen tijdens het EK, de valg er wellicht heel anders bij zou hangen. Well ht was een dumfries dan ook geen eens in verband gebracht met dergelijke clubs. Verder vind ik het een mooie transfer voor steven en gun hem het beste. Loyaal geweest aan feyenoord en nu andersom ook. Dat geblaas van " ik had die stap nooit gemaakt", is maar dom gezeik. Kuyt heeft die keus misschien geen eens gehad. Als dit uit alle clubs waar steven uit kon kiezen is het toch prima. Hoop wel dat hij tegen ons dat wel ff z'n slechtste wedstrijd vh jaar speelt maar dat terzijde😉

12 juli 2021 om 20:56

@HijNiet!: ik vernam alleen dat hij deze beslissing al weken voor het EK zelf al had genomen.

12 juli 2021 om 21:16

Ach het is vooral tekenend voor de krachtverhoudingen in de Eredivisie. Er komt weer een oersaai seizoen aan net als afgelopen jaar.

12 juli 2021 om 22:36

"Ajax is leuk voor je Wikipedia pagina" niet echt slim om dit te roepen. Je speelt veel meer dan alleen kampioen worden. Mooi voetbal spelen met spelers die jou niveau zijn. Verder wel met je mee eens.

12 juli 2021 om 23:19

Berghuis heeft al enige tijd geleden aangegeven alleen naar Ajax te willen. Hij wil kampioen worden en CL spelen, niet naar een subtopper in een van de grotere competities. Ik snap niet wat daar zo moeilijk aan te begrijpen is.

12 juli 2021 om 23:33

De titel winnen met Feyenoord heeft misschien meer euforie dan de titel met Ajax winnen
De kans is echter Klein dat dat bij Feyenoord lukt
Bij Ajax zal dat een stuk makkelijker worden omdat er gewoon meer kwaliteit is

13 juli 2021 om 07:53

Berghuis wil gewoon spelen in de top. Clubs als Barcelona, City, Liverpool komen toch niet. Clubs als Roma, Sevilla, Leverkusen zijn vergelijkbaar met Ajax. Natuurlijk had hij ook prima voor Club Brugge in de CL kunnen spelen, maar Ajax toonde interesse en kent zijn kwaliteiten.

13 juli 2021 om 07:54

Berghuis wil gewoon spelen in de top. Clubs als Barcelona, City, Liverpool komen toch niet. Clubs als Roma, Sevilla, Leverkusen zijn vergelijkbaar met Ajax. Natuurlijk had hij ook prima voor Club Brugge in de CL kunnen spelen, maar Ajax toonde interesse en kent zijn kwaliteiten.

13 juli 2021 om 10:39

Alsof je er dan niet op uitkomt dat een volwassen man met drogredenen aankomt. Koeman had Berghuis laten vallen, dus waarom de Boer, die hem weer meenam, de boosdoender zou moeten zijn? Subjectieve nonsens. Berghuis wil gewoon CL spelen en grotere clubs dan Ajax die CL komen niet zo snel bij Berghuis uit.

13 juli 2021 om 13:19

Zeker Roma en Sevilla hebben natuurlijk wel meer aanzien dan Ajax.

12 juli 2021 om 20:14

Lekker makkelijk praten als ajax fan is toch logisch dat die geirriteerd is...

12 juli 2021 om 20:19

Sportieve ambitie? Alweer naar Almelo en Tilburg. Deze man heeft alles in Nederland gewonnen. Voor die 6 overschatte CL wedstrijden vergooi je je status bij Feyenoord.

12 juli 2021 om 20:25

Wat had hij dan moeten doen? Zwoegen om de 12de plek in Spanje of Italie bij een Palermo of Celta de Vigo? Ik vind dit gewoon een zeer gedurfde stap waarvoor je een hoop ballen moet hebben. Daarnaast is 1 landstitel ook gewoon vrij karig voor een 29-jarige speler die al bijna 10 jaar meedraait in de top van de Eredivisie.

12 juli 2021 om 20:26

Hij is ook een keertje kampioen geworden.. is toch logisch dat hij nog meer prijzen wilt winnen en CL wilt spelen. Bovendien zijn het niet slechts 6 CL wedstrijden maar speel je bij Ajax vaak nog in Europa na de winterstop. Meer geld, betere ploeg, de betere CL en dicht bij huis. Genoeg redenen om het te doen lijkt me.

12 juli 2021 om 20:29

Het kan toch ook weleens fijn zijn in een team te spelen, waarbij je medespelers je begrijpen. Als je keer op keer met die klungels op het veld staat, kan ik me voorstellen dat dat een keer tegen gaat staan.

12 juli 2021 om 20:30

6 overschatte CL wedstrijden + minimaal 2 EL wedstrijden bedoel je? Feyenoord heeft amper overwinterd in Europa sinds ze de Uefa cup wonnen. Dus er is wel degelijk meer dan alleen 6 overschatte CL wedsrijden. Bovendien is er altijd een kansje op overwintering in de CL met Ajax.

12 juli 2021 om 20:56

Mooi om je ook hier te zien Bernhard!
Gr Simon

12 juli 2021 om 21:04

Status bij Feyenoord ? Wat een grap

12 juli 2021 om 21:55

Voor die 6 prachtige CL wedstrijden zal je bedoelen. Berghuis komt in team waar spelers hem zullen begrijpen. Iets anders dan bij Feyenoord. Wat zegt status dan?

12 juli 2021 om 23:04

Palermo speelt serie C. Denk niet dat dat echt een optie is geweest

12 juli 2021 om 23:09

G0AT 6 overschatte CL wedstrijden met een goed team om je heen... Of... hier komt het!.... 6 krakers conference wedstrijden met een diemers, linssen en 8 andere kneuzen om je heen... En dan los vd prijzen + salaris.

12 juli 2021 om 20:21

Kuyt 11 door de bocht. de man lult weer een eind raak. Berghuis gaat twee keer zoveel verdienen, gaat CL spelen en er was geen concrete interesse uit het buitenland en hij vraagt zich af waarom Berghuis naar Ajax vertrekt

12 juli 2021 om 22:39

@Japie_Krekel
Tja Japie, is natuurlijk moeilijk te accepteren voor je maar Kuyt heeft gewoon een punt. Als onze geweldige bondscoach nou het lef had gehad om een echte rechtsbuiten op te stellen hadden buitenlandse clubs concrete interesse gehad. Nu Berghuis naar Ajax gaat is het misschien ook tijd voor jou om Ajax te supporten dan heb je tenminste een goed excuus om weer eens over Feyenoord te janken.

12 juli 2021 om 22:48

@ramondiaz ik zal Ajax nooit of te nummer supporten, maar ik ben meer een realist dan iemand die zich laat meeslepen in emoties dus ik kan vrij nuchter oordelen over zo een situatie, ondanks dat ik er flink van baal dat onze met afstand beste speler naar de rivaal vertrekt. sowieso twijfel ik altijd aan wat Kuyt zegt, want hij is imo niet authentiek. hij gooit altijd teksten eruit voor de buhne om een wit voetje te halen bij Feyenoord en ook bij de clubs waar hij eerder werkzaam was. daarom neem ik alles wat hij zegt met een korreltje zout. dat gejank over Feyenoord verhaal daar wordt ik ook een beetje moe van. de Barca supporters waren ook niet blij met beleidsbepalers als Bartomeu en dat kan ik ook prima begrijpen. die heeft er namelijk een potje van gemaakt. zo zijn er ook mensen die niet blij zijn met de beleidsbepalers bij Feyenoord en daar ben ik er een van. blijkbaar ben je dan geen echte Feyenoorder, want je mag natuurlijk alleen kritiek hebben op de coaches die geen suiker weten te maken van de stront die de beleidsbepalers aan inkomende transfers doen. je mag wel kritiek hebben op een Gio of Advocaat maar kritiek op een Van Geel of Arnesen dat is blijkbaar niet acceptabel, waar ik verder weinig van snap

13 juli 2021 om 11:30

Ramondiaz en nu de realiteit hoeveel buitenlandse clubs staan er in Eindhoven in de rij voor Dumfries. Met alle respect je kan beter een gemiddelde Deense speler zijn die de halve finale ek haalt dan uitblinker in een team dat er direct uitvliegt in de KO fase. Het is tekenend voor het dramatische Nederlandse elftal dat een dappere draver op een back positie je uitblinker is.

12 juli 2021 om 20:27

Ik vind het eigenlijk best een plausibele verklaring. Als Berghuis bij bijvoorbeeld een Sevilla hetzelfde had kunnen verdienen was hij hoogstwaarschijnlijk daar heen vertrokken maar door het EK is hij nou niet bepaald in de etalage gezet.

12 juli 2021 om 20:27

Als je het artikel hebt gelezen, dan schreeuw je wel heel anders. Sommigen mensen en echt inhoudelijk reageren op een artikel… sjonge jonge jonge.

12 juli 2021 om 20:47

Kuyt kan ook gewoon Blij voor hem zijn,als mens. Je gunt eenieder toch een stap vooruit ? Wel mooi dat Kuyt steeds zo bezig is met Feyenoord te verdedigen. Hij wilt zo graag de baas worden daar. Ik snap dat.

12 juli 2021 om 21:00

Heb je uberhaupt gelezen?

12 juli 2021 om 21:30

Ik vind het best een realistisch verhaal van Kuyt eigenlijk. Hij zegt niets meer dan: Berghuis gaat om sportieve redenen naar Ajax.

12 juli 2021 om 22:20

Zo non chalant reageerde jullie ook niet toen Johan Cruiff de overstap maakte naar Feyenoord.
Sterker nog het meest recente voorbeeld hiervan is Vermeer die voor sportieve ambities naar Feyenoord ging.
Nou hij kreeg geen hartelijk welkom in de arena. Ohja natuurlijk hij was geen echte ras ajacied want vroeger liep die ook gewoon in een Feyenoord tenue.

12 juli 2021 om 22:51

@dhnick
Ach zo gaat dat nu eenmaal.
Gemiddelde Ajacied 2020 Onana is top, Berghuis is overschatte voetballer.
Gemiddelde Ajacied 2021 Onana is overschatte keeper, Berghuis is top.
Maakt niet uit want dat is supporterslogica, geen probleem om toe te geven dat dat bij Feyenoord, PSV, AZ of welke club dan ook dat min of meer ook zo werkt.

13 juli 2021 om 02:23

Persoonlijk vind ik Onana zeker geen overschatte keeper. Wel een ondankbare lul.

13 juli 2021 om 08:03

Vooral enigszins frappant dat uitgerekend Kuyt de moraalridder gaat uithangen na zijn acties tegen FC Utrecht

13 juli 2021 om 18:34

Vergeten jullie Eddy Pietersgraafland Theo van Duivenbode Kenneth Vermeer en vooral Johan Cruijff niet die de weg andersom bewandeld en?
Het is hypocriet om deze transfer te veroordelen. VeelKwalijker vind ik dat er nu om in voetbal termen te blijven op de man wordt gespeeld. Het is gewoon wanbeleid van Feyenoord dat dit zo'n prachtige club kon overkomen.

Dat is wel een erg schreeuwerige kop voor de lading van het artikel. Dit zegt hij ook helemaal niet letterlijk. Als je z'n reactie hoorde zei Kuijt niks raars, door De Boer z'n keuze voor een ander systeem viel Berghuis buiten de boot. Dat er daardoor minder interesse is geweest dan gedacht klopt natuurlijk ook wel.

12 juli 2021 om 20:14

Die kop werkt blijkbaar, want uit de helft van de reacties hier blijkt weer dat veel mensen überhaupt geen interesse hebben in het lezen van een volledig artikel, maar liever ongehinderd door enige nuance brult over koppen van chocoladeletters.

12 juli 2021 om 20:14

Eens, dat is toch net wat anders dan 'door Frank de boer naar Ajax gedreven'. Verwachtte meer van het artikel, misschien een complot van Frank die het bondscoachschap misbruikte om zo'n geheime ajax agenda erdoor te drukken. Maar, het bleek een interview met Dirk die niet happy is met de move en gist naar ideeën. Goed gedaan vz, anders had ik het niet gelezen.
On: Ik vraag me af onder welke omstandigheden heilige dirk dezelfde move wel gemaakt had. In het voetbal kunnen we nooit nooit zeggen, wat zou voor dirk de doorslag geven?

Helemaal met Kuijt eens, blijft belachelijk dat hij zo weinig minuten op het EK heeft gemaakt

12 juli 2021 om 20:53

Wel grappig van Kuijt dat hij bij Villa Oranje ook de EK-opstelling mocht maken waarbij hij koos voor een 1-5-3-2 opstelling zonder Berghuis. Op rechts speelde hij met de opkomende Karsdorp.
En dan nu deze 'verwijten' maken jegens De Boer.. :

12 juli 2021 om 21:39

Omdat toen al bekend was dat er 5-3-2 gespeeld zou gaan worden door De Boer. Beetje vreemd om dan een 4-3-3 opstelling met Berghuis te presenteren, denk je ook niet?

12 juli 2021 om 22:00

@Suc6Magnet Er waren ook gewoon analisten bij die voor een 4-3-3 kozen.

13 juli 2021 om 09:46

Zoals Brr1301 aangeeft waren er ook analisten die voor een 4-3-3 opstelling kozen. Er werd gevraagd om jouw ideale opstelling te maken. Daarbij koos hij dus voor een 5-3-2 zonder Berghuis en nu 'verwijt' hij dat De Boer. De pot verwijt de ketel.

Neemt niet weg dat ik denk dat hij gelijk heeft. In een 4-3-3 was er waarschijnlijk wel een plek voor hem weggelegd, had hij kunnen floreren en wellicht waren er meer clubs voor hem geweest. Een hoop aannames, maar het zou kunnen

Dirkie: "wat levert deze stap hem op?" Meer geld, een betere club, betere spelers om je heen en CL-voetbal. Is dit nog een serieuze vraag...

12 juli 2021 om 20:16

En meer kans om evt op het WK te spelen. Hij heeft nu de mogelijkheid zich op het hoogste niveau te laten zien.

12 juli 2021 om 20:16

Je gaat van Europese potjes tegen de kelderklasse van Europa naar de CL en het serieus meespelen om de prijzen, daarbij nog een mooier salaris, zie alleen maar pluspunten

Calimero in een notendop. Dirk, wat laat jij je kennen zeg.

12 juli 2021 om 20:14

Heb je het artikel uberhaupt wel gelezen? Denk het niet want hij zegt hier helemaal niks verkeerds.

12 juli 2021 om 20:16

Is voor veel mensen ook niet nodig als het om Dirk Kuyt gaat. Vermoeiend.

12 juli 2021 om 20:58

Ik heb het artikel gelezen en blijft gejank van de bovenste plank. Dat Kuyt zo beperkt denkt wil niet zeggen dat Berghuis hetzelfde gevoel heeft. Ajax is op alle fronten beter dan blijven wat Kuyt het liefste zou willen. Berghuis heeft volgens mij gezegd geen binnenlandse transfer te maken in 2020 in die situatie waarin gespeculeerd werd dat aan hem getrokken werd en hij toen zei niet weg te gaan en al helemaal geen binnenlandse transfer. Dus laat dat argument nu eens gaan zeg.

Dat de supporters het klote vinden prima maar een profvoetballer als Kuyt zou zich meer in kunnen leven. En als je al loopt te schreeuwen van dan eerst met Berghuis praten om te weten waarom want er zijn meer redenen dan salaris, CL, kampioenschappen en spelen met uitstekende spelers.

12 juli 2021 om 21:26

Tja, Kuijt is gewoon een speler met een band met een bepaalde club. Net zoals Tadic dat bijvoorbeeld heeft, zie het interview van vorige week dat hij niet naar Milan wil ondanks een veel beter salaris. Dan kan hij toch zeggen dat hij de stap van Berghuis niet begrjipt? Wat is daar in hemelsnaam gejank aan?

12 juli 2021 om 22:24

@Orgullo, ik heb het artikel gelezen en vind het ook gejammer van Kuyt. Hoe weet hij zo zeker dat als De Boer in een andere opstelling had gespeeld, Berghuis naar het buitenland was gegaan? Dat is een veronderstelling, meer niet. Voor hetzelfde geld had hij waardeloos gespeeld of had hij geen interesse gehad in de club die wel kwam.

12 juli 2021 om 22:28

Ja ik heb het artikel helemaal gelezen.
Wat Kuyt doet is zaken uit zijn duim zuigen om weer een wit voetje bij de achterban te halen.

13 juli 2021 om 07:49

Dirk is inderdaad erg vermoeiend

12 juli 2021 om 20:17

Oei Ger, hoe duidelijk kan je laten blijken niet verder te hebben gelezen dan de kop? Het is dan ook best inspannend om een artikel van 6 alinea's te lezen.

12 juli 2021 om 20:43

Misschien moet je de betekenis van calimero eens opzoeken.

Eindelijk iemand die wat verstandigs zegt

"Door De Boer naar Ajax gedreven" In het artikel staat het toch wat anders benoemd. Komt bij mij een beetje over als goedkoop De Boer bashen.

Zoals altijd heeft meneer kuyt weer eens een flinke zuid Rotterdamse bril op.

12 juli 2021 om 20:14

Zoals gebruikelijk weer eens niet verder gelezen dan de kop! Wat zegt hij verkeerd dan?

12 juli 2021 om 20:15

Iets als: "Wat levert deze stap hem op? "

12 juli 2021 om 20:19

@veelpoen: Nouja, het antwoord op de vraag zit in jouw username verweven, maar ook niet veel meer dan dat. Geen basisplaats, wel CL, kan kampioen worden en de beker winnen, maar dat heeft hij bij Feyenoord allemaal ook al gewonnen.

12 juli 2021 om 22:20

Kan hij met Feyenoord ook overwinteren in Europa? In de EL bijvoorbeeld.

13 juli 2021 om 07:51

Zo zo, al 1x kampioen geworden en een kansloos jaar in de cl, dathij toen niet gelijk op zn hoogte punt gestopt is zeg. Je zult als speler maar de ambitie hebben om vaker kampioen te worden.
Misschien zou dat ook een goede ambitie zijn voor feyenoord als club zijnde

12 juli 2021 om 20:14

Als je even had gelezen had je jezelf deze vraag kunnen besparen.

12 juli 2021 om 20:14

Dat zegt hij niet. Hij zegt dat als De Boer hem het vertrouwen had gegeven dat hij de revelatie van het toernooi zou zijn en er dus ook een aantal grote clubs uit het buitenland hem graag zouden willen kopen waardoor Ajax als optie zou afvallen.

12 juli 2021 om 20:24

Dat staat er niet, lees het artikel eens. Wanneer de Boer met 4-3-3 had gespeeld, dan had hij meer kans op spelen gehad en daarmee zich in de kijker kunnen spelen bij een buitenlandse club. Ik vind het ook niet leuk om te zeggen, maar Ajax is in vergelijking met Feyenoord sportief een stapje hoger en hij verdiend een paar centen meer.

Wordt Kuyt nu de zoveelste voetballer die langs de zijlijn loopt te mopperen op zn oude club terwijl hij alle lans heeft gehad om iets te betekenen voor de club, maar dat heeft nagelaten want meneer wilde alleen blijven als hoofdtrainer... Laat Berghuis zijn eigen carriere bepalen.

"vind wel dat Feyenoord op het veld zijn gram moet halen"... Wat bedoelt hij met gram halen dan? Ze hebben ernet 5,5 mln gekregen...?

12 juli 2021 om 21:48

Dat hij hoopt dat Feyenoordsupporters geen domme dingen gaan doen en het gewoon aan Feyenoord laten om op het veld hun voeten te laten spreken.

13 juli 2021 om 13:09

Ah, makes sense idd :-)

Kuit toch,
je bent gewoon nooit goed genoeg geweest voor Ajax.
Daarbij ben je erg dom bezig door haat op te wekken. Ga eens een cursus volgen bij Rvp. Als je dit achter de rug hebt kan je weer komen praten.
Je gedrag nu is dom en kortzichtig

12 juli 2021 om 20:16

Kuyt nooit goed genoeg voor Ajax geweest? Als hij niet in het andere rood/witte shirt had gespeeld had ik hem graag bij Ajax gezien. Hij heeft de Eredivisie kapot geschoten met zijn maatje in het koningskoppel. Toen waren wedstrijden tegen Feyenoord nog spannend.

12 juli 2021 om 21:59

Kuyt als voetballer was zeker welkom geweest in Amsterdam. Het verschil tussen Kuyt en Berghuis is dat Dirk zijn status wilt behouden in Rotterdam en Berghuis helemaal niet.

12 juli 2021 om 23:10

Het verschil is dat Kuijt de mogelijkheid wel kreeg bij een mooie club in het Buitenland en Berghuis niet. Op zich vreemd ik denk hij wel bij aardige clubs zou hebben mee kunnen komen.

12 juli 2021 om 20:27

100 voudig internationals zijn niet goed genoeg voor Ajax.
Hoe zelfvernoegzaam kan je zijn?

12 juli 2021 om 21:04

Ongekende domheid en/of minachting. De Kuyt van de eerste periode Feyenoord was 100% een versterking voor Ajax geweest.

12 juli 2021 om 21:10

4 weken geleden was Berghuis volgens velen hier op VZ ook nog niet eens goed genoeg voor de subtob in de grotere competities, dat beeld is ook vrij snel bijgesteld sinds de geruchten.

13 juli 2021 om 00:12

Nee hoor dat beeld is niet bijgesteld. Hij is zeker niet goed genoeg voor de subtop in grote competities denk ik en nu nog steeds. En dat zijn er echt veel die dat denken maar we gaan het zien.

Zelfs hiervan nog de schuld bij De Boer leggen.. man man man.. wat laat Dirk zich weer kennen. Als er geen andere aantrekkelijke clubs voor Berghuis kwamen dan zal dat echt niet door het EK komen hoor, eerder aan zijn gemiste kansen tegen onder andere notabene Ajax, zijn stomme rode kaarten die hij wel en niet gekregen heeft, zijn haantjesgedrag en het feit dat hij niet meespeelt om de titel.

Wat een aanname. Dirk laat het lijken alsof het een absolute zekerheid zou zijn dat Berghuis de grote man zou zijn bij Oranje. Als Wijndal deze zomer naar Ajax gaat, weet ik nu in ieder geval wel dat ik het op de keuze van de Boer om te spelen met wingbacks af kan schuiven, toch prettig.

Daar hebben we onze dorpspastoor weer, heeft zelf ook menig club versleten vanwege zijn sportieve ambities en voor de munten,raar hè dat Steven ook keuzes maakt voor deze aspecten

12 juli 2021 om 20:20

Je moet het met een korreltje zout nemen. Dirk kan het niet hebben dat Berghuis naar Ajax trekt. Als hij nu naar Psv gegaan was, had hij zich nog in Rotterdam en omstreken kunnen vertonen.

Of de Boer Berghuis nou echt richting Ajax heeft gedreven, betwijfel ik.

De Boer zal vast wel wat over een overstap naar Ajax gezegd hebben tegen Berghuis, maar denk niet dat Berghuis door de Boer de overstap heeft gemaakt. Denk eigenlijk ook meer dat het dan toch meer van zijn schoonvader moet afkomen dan van de Boer, aangezien de schoonvader van Berghuis een behoorlijk vermogen heeft, veel vastgoed in en rond Amsterdam heeft, een Ajax-supporter is en volgens mij ook business gerelateerd bepaalde dingen binnen Ajax doet (o.a. de businessclub).

Zelf ben ik wel te spreken over de komst van Berghuis. Is natuurlijk gewoon een fantastische speler, zeker voor de Eredivisie en hopelijk kan hij zich bij Ajax Europees ook laten gelden. Hoop alleen wel dat hij zijn frustraties onder bedwang kan houden als het minder loopt, want dat bleek de afgelopen jaren toch wel een minder punt van Berghuis maar buiten dat om ben ik tevreden met zijn komst en verwacht ik ook wel dat hij het goed zal doen.

Al is de concurrentie wel fors voor zowel rechtsbuiten als de 10-positie, de posities waar Berghuis het best tot zijn recht komt, maar Antony sluit pas eind augustus aan en ondanks dat het stil is rondom Neres sluit ik niet uit dat hij deze transferperiode toch vertrekt, al zou ik het ook niet erg vinden als Neres blijft want ben altijd wel fan van hem geweest en ik hoop echt dat hij zijn vorm van voor zijn blessureleed weer weet te hervinden.

Op de 10-positie verwacht ik eigenlijk dat Klaassen daar sowieso blijft staan.

12 juli 2021 om 20:18

Heb je het artikel wel gelezen? Iedereen lijkt wel te reageren op de titel, terwijl het gaat om het gebrek aan speelminuten op het Ek, door de tactiek van De Boer.

12 juli 2021 om 20:20

Dat bedoelt ie ook niet. Door De Boer's keuze voor 5-3-2 viel Berghuis buiten de boot en kon hij zich niet in de kijker spelen van buitenlandse clubs en was Ajax de enige goede stap.

Zuurpruim........ideale schoonzoon uithangen maar ondertussen......wat zijn jou uitspraken waard..?helemaal niks

12 juli 2021 om 22:26

Je bedoelt dat Berghuis de ideale schoonzoon uithangt? In dat geval heb je namelijk gelijk: zijn schoonvader heeft een skybox in de JC Arena, dus... ;-))

Ik was echt fan van de persoonlijkheid van speler Kuyt, maar behalve een nieuwe look, oogt hij ook wat minder positief als voorheen qua persoonlijkheid op mij. Waar ik hem als speler de nuchterheid zelf vond en hét voorbeeld van "met hard werk haal je het beste uit jezelf", vind ik dat nu toch een stuk minder. Maar wie weet interpreteer ik het slecht.

12 juli 2021 om 20:20

Je interpreteert het slecht

12 juli 2021 om 20:25

Kuyt speelt de uberpositivo. hij had altijd demagogische teksten voor de buhne totdat hij zijn boek schreef en opeens allerlei negativiteit had te melden over de oprecht sympathieke en positieve Gio

Nou Frank, voor de 5x bedankt.

12 juli 2021 om 20:20

Lees het artikel even 😏

Berghuis is een enorme clown met zijn kijk mij eens een echte Feyenoorder zijn act. Dikke middelvinger naar de Feyenoordsupporters dit...hoop dat hij keihard faalt in Amsterdam.

12 juli 2021 om 20:22

Ik snap de frustratie, maar als er geen andere club zich melde, wat had hij dan moeten doen? Langer bij Feyenoord voor spek en bonen spelen? Hij zit in zijn nadagen van zijn carrière en heeft de kans zijn salaris te verdubbelen, met betere spelers te spelen, zich in de CL te laten zien waardoor zijn kansen op het WK toenemen. Nogmaals, ik snap je frustratie maar ik kan mij zijn stap wel voorstellen.

12 juli 2021 om 20:28

29 ben je in de kracht van je leven als voetballer en zeker nog niet in je nadagen.

12 juli 2021 om 20:48

Die nadagen beginnen wel steeds eerder. Hij is 29, niet 34. Dan heb je nog wel wat goede jaar in het verschiet liggen.

12 juli 2021 om 23:14

Berghuis is weggejaagd door het wanbeleid van onze beleidsbepalers. Hij moet al twee jaar alles in zijn eentje doen omdat de rest niet goed genoeg is. Hopen dat de nieuwe scouting er meer van gaat bakken

Wat de meeste vergeten zijn is dat berghuis veel op de bank zat en dirk Kuyt speelde in het kampioensjaar. Best opmerkelijk dat hij juist 2 jaar geleden de aanvoerder is geworden en onomstreden rechtsbuiten. Geeft eigenlijk aan dat feyenoord zwakker is geworden en berghuis niet perse beter....

12 juli 2021 om 20:34

Wat jij vergeet is dat Berghuis dat seizoen gewoon in 30 van de 34 wedstrijden in actie kwam in de Eredivisie. Dat vele bank zitten viel dus wel mee naar verhouding. Dat Feyenoord zwakker is geworden klopt, maar toch heeft Berghuis als speler van Feyenoord in de jaren daarna statistieken gehaald die weinig Eredivisiespelers hem in dezelfde periode na deden. Je zou dat kunnen zien als ontwikkeling en dat hij beter is geworden. Maar nee, nu hij niet meer in Rotterdam speelt en geen aanvoerder meer is heeft hij er bijzonder weinig van gebakken bij Feyenoord en was het maar een zeer beperkte speler. Dat is een beetje de teneur nu. Waar zijn al die Feyenoorders van september en oktober 2020 gebleven die riepen dat Berghuis in Oranje moest? Nu is het ook plotseling opmerkelijk dat hij 2 jaar terug aanvoerder werd. Toen ook niemand over gehoord, nee nu met terugwerkende kracht plotseling. Het is zo doorzichtig allemaal. Doe gewoon normaal in plaats van te doen alsof hij net zo veel voor Feyenoord heeft betekend als Luciano Narsingh.

Doet me denken dat Kuijt ook bij Ziggo zat om uit te schreeuwen dat zijn kinderen nooit bij Ajax op voetbal mogen. Richard Witschge antwoordde toen mooi: hebben ze geen talent dan? Kuijt zou dit idd nooit doen. Hij heeft van al zijn woorden ook daden gemaakt door af te sluiten bij zijn geliefde Katwijk ehm Utrecht ehm Liverpool ehm Feyenoord. Fabrizio Romano meldde zojuist nog dat Berghuis Ajax boven Wolfsburg heeft gekozen, dus we moeten niet doen alsof hij niet meer opties had. De keuze voor 5-3-2 pakt voor de een goed uit en voor de andere niet. Deal with it, Dirk.

Zeer teleurgesteld in Kuyt, wat laat je kennen. Of hij ineens alle ins en outs weet, accepteer het als een kerel.

Als je 2 of 3 goed optredens op een EK nodig zou hebben om weg uit de Eredivisie te komen en dat je nu dus niet weg zou komen vanwege het feit dat je niet gespeeld hebt, dan zegt dat voldoende over hoe goed je bent. Men houdt namelijk echt wel de Eredivisie in de gaten voor buitenkansjes. Schijnbaar scharen ze Berghuis daar niet onder. Ook best treurig natuurlijk want zelfs in het verleden dat een de Roon, Hateboer, Kevin Diks, etc naar mooie clubs wisten te verkassen.

Hoezo alles wat hij met Feyenoord gepresteerd heeft gooit hij de prullenbak in? Een kampioenschap en beker die je wint blijft gewoon op je CV staan. Dat hij zijn populariteit bij Feyenoord supporters nu weggooid ja dat is waar. Tegenlijkertijd heeft hij weer een nieuwe fanbase. Dus ja het gaat om het even. Overigens ook lekker belangrijk. Met de overstap is het zowel een financiele als sportieve stap vooruit. Er zijn gewoonweg meer voordelen dan nadelen. Dus ja de stap is gewoon logisch. Daarnaast Berghuis is geen jongen van de club, is geen Rotterdammer, heeft behalve die handjevolle seizoenen bij Feyenoord voor de rest amper iets met Feyenoord wat hem in het rijtje van clubiconen zou plaatsen.

Hij maakt zeker kans om weer mee te gaan met Oranje. Echter denk ik niet dat hij dan ineens basis gaat spelen, wordt het ook niet beter van.

Zonder dat ik iemand persoonlijk aanval

Maar wat zijn het toch een stel droeftoeters daar in Rotterdam

Shirtjes verbranden ,nu meneer botox met zijn uitspraken

Toen Vermeer de omgekeerde weg bewandelde was het helemaal niet erg

Voor de fans wie Steven wel een sportief succes wensen mijn respect

12 juli 2021 om 21:00

Op die paar mafkezen in het stadion na die de pop aan de galg hadden hangen. Maar meesten vonden het wel ok, alhoewel je die niet 1-op-1 kan vergelijken. Vermeer was geen basisspeler en Berghuis is Feyenoord z’n sterspeler. Als Tadic naar Feyenoord was gegaan hadden we ook dergelijke reacties in Amsterdam gehad gok ik.

Het wordt zo langzamerhand wel erg sneu met al die commentaren van sommige Feijenoord adepten die het een aanslag op hun incasseringsvermogen vinden wanneer een speler - hoogst zelden, overigens - van Feijenoord naar Ajax verkast. Net alsof je iemand bewust de vernieling in jaagt. Wees eens een beetje kerel en accepteer dat een speler voor een sportief (en financieel!) beter perspectief kan kiezen. Andersom, ook met de transfer van Vermeer van Ajax naar Feijenoord kwamen sommige Ajax supporters op een onacceptabele manier in het nieuws, toen de doelman aan de galg werd gewenst. Sportieve rivaliteit, ja. Maar die haat, daar kunnen we best wel zonder. Al weet ik dat dit niet uit te bannen is. Jammer.

Het schijnt alleen dat Berghuis al ver voor het EK had beslist voor zichzelf dat hij naar Ajax wilde gaan. De Boer heeft hem helemaal niet naar Ajax gedreven, Kuyt probeert weer eens een wit voetje te halen bij het legioen.

12 juli 2021 om 21:54

Dan is het helemaal een vreemde kwibus, want juist de laatste maanden van het seizoen begon hij zich op social media steeds meer te profileren als die hard Feyenoorder. Interactie met HK accounts als de Noordzijde en Frfc, na de wedstrijden tegen Utrecht en RKC het clublogo demonstratief kussen ten overstaande van de fans. Dan heeft hij dat besluit goed weten te verbergen.

Een 4 jarig contract waarvan ik verwacht dat hij er 2 gaat uitdienen. Twee keer landskampioen worden met Ajax, er fluitend 25 per seizoen inschieten, CL spelen, mee naar het WK in Qatar en dan nog een mooie transfer naar het buitenland maken. Niet zo’n slecht vooruitzicht.

12 juli 2021 om 21:13

Hij gaat op z'n 31e nog een mooie transfer naar het buitenland maken? No way dat hij er 25 per seizoen inschiet trouwens, bij Ajax is ie ineens niet meer de enige die kan scoren en als ie de bal niet gaat afgeven zit ie gewoon op de bank.

12 juli 2021 om 21:49

Op zijn 31ste is hij echt nog niet versleten hoor. Barcelona en Real Madrid zullen niet komen maar er zijn dan nog genoeg clubs over. Vleugelspelers maken bij Ajax genoeg doelpunten, ik zie het met vertrouwen tegemoet.

13 juli 2021 om 11:57

Vertrouwen is goed, realisme nog beter. Voor Berghuis is dit een vol niveau omhoog en hij is niet zo snel als ajax vleugelspelers normaal zijn

Volgens mij heb ik meneer Kuyt niet zo lang geleden op tv horen zeggen dat hij Meneer Troost, destijds verantwoordelijk als technisch directeur bij Feyenoord, heeft geadviseerd over de gelimiteerde transfersom om hem nog een avontuur naar het buitenland te gunnen. Stom om die ‘aartsrivaal’ clausule niet op te nemen en dit laat maar weer zien wat voor amateuristische dingen er gebeuren bij Feyenoord.

Als je ook kijkt hoe Ajax met werknemers omgaat en hoe Feijenoord dit doet , daar zit ook een verschil in. Ik heb het idee dat er bij Ajax de laatste jaren duidelijke afspraken worden gemaakt. Als je dat afzet tegen Feijenoord waar discussie is over het uitkeren van een bonus over het wel of niet plaatsen voor Europees voetbal, wel of niet 4 miljoen voor Berghuis.
Daar naast ook nog eens sportief er op vooruit gaat , betere spelers om zich heen en een beter salaris . En dat Kuyt dan beweerd dat het door F de Boer komt dat Berghuis voor Ajax kiest , .....misschien ?

12 juli 2021 om 22:08

Verschil is inderdaad enorm groot. Zelfs Onana zal uiteindelijk door de "voordeur" vertrekken naar mijn gevoel. Van Persie ging ook van Arsenal naar Man U en dat pakte goed uit. Berghuis is een goede speler voor Ajax. Wat moet F de boer Berghuis vertellen over Ajax? Denk dat hij genoeg weet.

En Dirk Kuyt door Marijke Helwegen zeker...
Wat is die gozer ver afgegleden ...

Gezin verlaten..
Kop strak laten trekken...
Prille trainersloopbaan geen kracht gegeven..
Dominee opmerkingen ...

Huh waarom vergelijken mensen Ajax met Feyenoord is toch groot verschil qua niveau, ik ben Feyenoorder maar ik ben blij als we straks concurrentie aan kunnen gaan tegen Vitesse Groningen Heerenveen az verder moet je niet kijken, die jonge wil hoger voetballen en zijn grote recht.

12 juli 2021 om 22:17

Helemaal met je me eens. Ik ben zelf Ajacied maar soms moet je de keuzes respecteren. Sterk van jou! Kuyt wilt weer populair doen, als voetballer veel respect voor hem en wat hij heeft betekend. Heel belangrijk geweest voor Feyenoord met veel goals maar in de media vind ik het maar niks.

Elke voetballer kiest voor het grote geld. Verdubbeling van het salaris is lekker meegenomen. Ook op sportief vlak is dit een vooruitgang. . Waarom ging Dirk dan naar Liverpool etc.??? Ook voor het geld en het sportieve toch?

Nou Dirk, je slaat de spijker op zn kop volgens mij, met de voordelen die je noemt. En dan in hetzelfde gesprek zeggen dat je het niet begrijpt. Vooral frustratie waarschijnlijk. Ergens ook wel begrijpelijk, maar Feyenoord mag blij zijn dat ze er wat geld aan over houden.

Wie is die man op de foto? Hij geeft zich de laatste tijd steeds vaker uit voor Dirk Kuyt....

Echt jammer dat Kuyt niet gewoon Berghuis zijn keuze verdedigt en juist aangeeft dat het gewoon moet kunnen. Toen Vermeer naar Feyenoord ging kon het ook volgens mij..

Kuyt zegt hier wel verstandige dingen. Moet wel zeggen dat ik er toch eigenlijk versteld van sta hoeveel kansloze mensen er in Nederland lopen. Als je kijkt wat “supporters” van Feyenoord die jongen allemaal toewensen… 20% is normaal en die andere 80% tjaa..

Gekke Dirk.
Berghuis kiest gewoon voor sportieve verbetering.
Ook al is de overstap gevoelig. Volledig begrijpelijk.

Was net zelf aan het kijken en dacht “daar zegt Kuyt veel verstandige dingen op een goede manier”. En dan kom je op Voetbalzone en zie je dit. Ik snap dat dit het dit het nieuwe verdienmodel is op Voetbalzone maar je zou zo maar je brood moeten verdienen door middel van karaktermoord. Want dat is gewoon waar jullie inmiddels mee bezig zijn als het aankomt op Kuijt (en meerdere mensen trouwens. Best onsmakelijk eigenlijk.

Gooi lekker wat olie op het vuur Dirk!
Misschien wil hij wel dicht bij z'n familie blijven, z'n kinderen hier op laten voeden, zich laten zien op Champions League nivo, en een beter salaris, ik begrijp de term rivaliteit maar niet ten koste van alles!

Dirk trapt weer eens open deuren in lult maar wat weg. Een demagoog eerste klas. Jammer was een goede voetballer

Echt een naar mannetje die Dirkje! Rare praatjes uit die parelmoer mond van hem. Het is chaos bij Feyenoord…en na Ajax gaat hij nog een leuke stap maken! Er valt niks te halen in Feyenoord hoe hard ik het ze ook gun, maar gaat hem gewoon niet worden aankomende 3 jaar.

Wat een soap zeg. Ik ben echt serieus een beetje verdrietig om hoe triest het is gesteld met bepaalde mensen en hoe diep het allemaal zit.

Als Feyenoorder vind ik het jammer dat ie weg is. Waarom? Beste speler die we de afgelopen jaren hebben gehad (naast Dirkje en rvp).

Dat ie naar Ajax gaat is misschien pijnlijk maar wees realistisch. Ajax is Feyenoord lichtjaren voor en door Berghuis voor vanalles en nog wat uit te maken en shirts te verbranden, laat je enkel blijken dat je jaloers bent, een soort Calimero.

Zonder berghuis wordt Ajax ook kampioen en Feyenoord 3e tot 6e. Dus t maakt geen reet uit of ie in Amsterdam speelt of in Wolfsburg.

Wees blij met alle goals die ie voor ons heeft gemaakt en doe niet zo kinderachtig.

Wat wordt Berghuis nou verweten? Dat hij 2 miljoen meer gaat verdienen en op 2 niveaus hoger?

Als Dirk nou zelf zo geil op Feyenoord was waarom ging hij na Liverpool dan niet meteen terug nar Feyenoord maar koos hij voor Fenerbahce ? Ook voor het geld toch zeker ? Toch niet omdat het niveau van de Turkse competitie hem zo aansprak ? Mag Berghuis dan ook misschien zelf zijn keuzes maken ? Hij gaat er 4 jaren lang 2 miljoen op vooruit, nog naast bonussen en tekengeld. En dan sportief: kampioen worden en Champions League voetbal spelen. En dat wil Dirk Kuyt Berghuis vanwege zijn onderbuikgevoelens ontzeggen. Mensen moeten eens een beetje minder kinderlijk reageren op keuzes die anderen voor zichzelf maken.

Ach dirk is vergeten hoe zijn transfer naar feyenoord destijds is gegaan, utrecht zat in finacieel zwaar weer en kon kuyt niet behouden en moest hem toen voor een schijntje van de hand doen, liever hadden we dirk ook voor veel meer geld naar het buitenland zien gaan, ook heeft dirk na liverpool ook eerst voor het geld gekozen (dat doet eigenlijk iedereen) door eerst nog even naar turkije te gaan ipv terug te gaan, laat dirk zijn analyse maar gewoon geven en hij moet niet in de hoofden van spelers willen kijken wat ze wel en niet moeten doen, Berghuis vind dit de juiste stap nu, zeker ook met het oog op het wk van volgend jaar, dus wie is dirk om daar commentaar op te hebben.

Maar wat als de buitenlandse interesse uitblijft en Ajax de enige topclub is die zich meldt? Het blijft een sportieve stap omhoog, plus dat het salaris beter is. Ik ga totaal niet mee in het Frank de Boer-verhaal, wat een onzin zeg. De Boer lag er al uit toen deze transfer werd beklonken, Louis is echt wel zo helder om naar de kracht van zijn spelers te kijken en de besten te selecteren. Dirk Kuyt, wat word ik moe van die kerel.

Dirk Kuyt is best een slim mens. Hij weet zijn rentree in de Kuip in ieder geval prima voor te bereiden. Hij smeert met een enorme grote pot honing leeg. Weet precies wat hij moet zeggen om de Rotterdamse supporters te pleasen.
Ik bedacht mij dat Dirk terecht van Feyenoord naar Liverpool vertrok. Topclub, topcompetitie, topsalaris. Niks mis mee. Daarna zou hij wel terug komen naar Feyenoord.
Toch ?
Nou mooi niet. Dirk ging nog even cashen in de Turkse competitie. Voor niks anders dan alleen geld. Net zo gemakkelijk had hij bij Feyenoord terug gekeerd, maar dat deed hij niet.
En nu gaat hij dus Berghuis verwijten over zijn keuze maken. Berghuis, die in 4 jaar tijd alleen al aan salaris 8 miljoen meer verdient in Amsterdam dan in Rotterdam. Daarnaast lonkt voor hem Champions League voetbal, een grote kans op een landstitel en ook daar weer de bonussen van.
Maar Dirk vindt het niet oke. Om reden die ik aangeef. Het klinkt zo lekker in Rotterdam als je zegt wat Dirk zegt.

Is Feijenoord een serieuze titelkandidaat
Laat me niet lachen.
Een hypocriete clubje verder niks.

Champions league en elk seizoen voor het kampioenschap gaan tegen een jarenlange verblijf bij Feyenoord. Plus verdubbeling van je salaris. Das toch geen moeilijke keuze?

Men vergeet dat Eddy Pietersgraafland, Theo van Duivenbode, Kenneth Vermeer (1 miljoen) en vooral Johan Cruijff de omgekeerde weg bewandelden.
Het is louter aan het (wan) beleid van Feijennoord te wijten dat dit zo'n mooie club is overkomen. Steven heeft veel betekend voor Feyenoord ik denk dat iedereen dat moet koesteren

What een onzin, Dumphries was belangrijk dit toernooi omdat hij zich 200% inzette en hard werktte voor het team. Dat heb ik Berghuis nog nooit zien doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV1211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 5 1 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

Berghuis kan zich niet vinden in kritiek: ‘Dat is een beeld dat ontstaat’

Steven Berghuis heeft een mooie voetbalweek achter de rug. De aanvaller van Ajax maakte woensdag tegen Sporting Portugal (1-5 winst) zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst en voegde daar tegen SC...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren