Grealish furieus na verwijt van Keane: ‘Dat laat ik me niet zeggen’

Maandag, 12 juli 2021 om 12:41Rian Rosendaal

Jack Grealish bijt een dag na de verloren EK-finale van zich af. De invaller kreeg na afloop van de eindstrijd tegen Italië van Roy Keane al snel het verwijt dat hij geen strafschop durfde te nemen. Grealish komt via Twitter met een duidelijk statement, waarin hij benadrukt dat er helemaal geen angst bij hem was en dat bondscoach Gareth Southgate hem makkelijk op het lijstje met nemers had kunnen plaatsen.

"Als je Raheem Sterling of Jack Grealish bent, dan kan je niet blijven zitten en kijken hoe een jonge jongen (Bukayo Saka red.) het er vanaf brengt. Dat kan niet. Je kan een verlegen jongen van negentien niet laten nemen voor je", zei Keane zondagavond in de studio van ITV. Bondscoach Gareth Southgate nam na afloop van de mislukte strafschoppenserie op Wembley gelijk de verantwoording op zich. "Niemand liep ervoor weg en ik heb de vijf namen gekozen op basis van wat ik had gezien tijdens de trainingen. Het is mijn beslissing om deze spelers te vragen. Het ligt volledig bij mij." Aan Engelse kant faalden achtereenvolgens Marcus Rashford, Jadon Sancho en Saka.

Grealish reageert maandag op Twitter middels quote tweet op de uitspraken van Keane over de strafschoppenreeks van Engeland. "Ik heb duidelijk gezegd dat ik er eentje wilde nemen. De bondscoach heeft tijdens dit toernooi alleen maar goede beslissingen genomen en dat was vanavond (zondagavond, red.) ook weer het geval. Maar ik laat me niet door mensen vertellen dat ik geen strafschop wilde nemen, terwijl ik duidelijk heb gezegd dat ik dat wél wilde", aldus de verontwaardigde Grealish.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door london calling)

Tja wat een domme fouten. 2 penalty wissels. De 32-jarige captain van Liverpool eraf halen in de 119de minuut die er nota bene al in kwam. Een 19-jarige de 5de penalty laten nemen terwijl hij nog nooit een penalty heeft genomen. Grealish en Sterling niet laten nemen.

12 juli 2021 om 12:52

De hele spelopvatting verdiende al geen overwinning. Fijn dat Southgate dat zelf ook in zag.

12 juli 2021 om 13:16

Daar zijn ze toch een eind mee gekomen dacht ik.. Is niet oogstrelend, maar zolang het werkt is het prima toch

12 juli 2021 om 13:52

Maar werkte het nou echt? Er zat geen lijn in en ze wonnen hun wedstrijden toch vooral op basis van de individuele kwaliteiten van de spelers. Ik vond het niveau van dit EK sowieso opmerkelijk slecht. De landen met de kwaliteiten hadden niet het lef om initiatief te tonen en de kleine(re) landen maakten daar maar wat graag gebruik van. Dit is eigenlijk het slechtste EK wat ik tot nog toe heb meegemaakt.

12 juli 2021 om 14:43

Ja maar is de doorslaggevende factor daarin de spelopvatting geweest of zat het makkelijke traject en het thuisvoordeel er voor een stuk tussen? Op het wk kwamen ze met een 4e plaats ook relatief ver maar als je dat dan even beter analyseert: ze hebben 7 wedstrijden gespeeld waarvan 3 tegen Tier A landen (belgie 2x en Kroatie) en zijn ze driemaal zijn ze redelijk kansloos onderuit gegaan. Verder tegen een Tier B land (colombia) gespeeld en gelijkgespeeld, hadden ze penalties voor nodig. Tegen Tier C landen en lager hebben ze driemaal gewonnen: Tunesie, Panama en Zweden. Tegen die eerste 2 houden ze niet eens de 0 en Tunesie was kantje boord. Uiteindelijk een vierde plaats door slechts 3 vd 7 wedstrijden te winnen en niet 1x in reguliere speeltijd tegen een land in de top 50 van de fifa ranking te winnen. Dan ben ik geneigd te zeggen dat de spelopvatting niet werkt. Ook dit toernooi weer met Duitsland eigenlijk maar 1 tegenstander van formaat verschalkt

12 juli 2021 om 13:07

Het waren geen domme fouten,maar.kleine die iedereen kan maken. Kleine foutjes met gevolgen. Goede voor Italië,en slechte voor Engeland. Maar dat maakt verder totaal niet uit.Het is namelijk voetbal.er wint en verliest altijd wel iemand. Al eeuwen. En iedereen krijgt weer nieuwe kansen.

12 juli 2021 om 13:23

Het waren geen kleine foutjes.. iedereen weet dat de 1e en de 5e penalty raak moeten zijn. Waarom denk je dat Ronaldo altijd de 5e wil nemen? Dat is de winnende! Als je als bondscoach dat overlaat aan een 19e jarige die ook nog niet eens een penalty expert is, is dat een domme fout.. moet je je voorstellen dat Cody Gakpo bij NL de 5e neemt en Wijnaldum of Frenkie niet op het lijstje staan. Dat kan toch niet

12 juli 2021 om 13:44

Sneu was het wel voor Saka,maar hij leert er hopelijk veel van. Fouten maak je altijd om te leren.

12 juli 2021 om 13:51

Eens met Ticer. Je kan de 5e penal niet laten nemen door de minst ervaren penalty nemer. Dat moet een zekerheidje zijn. En ook de keuze voor Saka. Van wat ie op de trainingen hebt gezien. Tja, da's met 0,0 druk. Dan had je beter Henderson kunnen laten staan. 10x zo ervaren en ook wel eens penals in zijn laten geven. En dan Sterling eruit halen, als die toch geen penal zou nemen. Echt dramatische beslissingen van Southgate.

12 juli 2021 om 19:22

Ik vind het allemaal maar gelul. Het zijn profs, staan uren op het veld. Een penalty benutten moet wel het meest simpele zijn voor een profvoetballer, of je nou 19 of 39 bent.

12 juli 2021 om 13:25

Wat ik bijzonder vind aan de regels rondom een strafschoppenserie is dat alleen de 11 spelers op het veld een pingel mogen nemen. Waarom niet gewoon de gehele selectie mee laten nemen? Goed voorbeeld is het hockey, daar mag bij een strafbal (penalty) en een shoot-out serie (vergelijkbaar met een strafschoppenserie om een winnaar te bepalen), de volledige selectie meedoen. Dus zit jij op de bank maar kan je wel een goede strafbal of shoot-out nemen, dan mag je die gewoon nemen. Als dit ook bij het voetbal is, voorkom je die noodgedwongen wissels en de gekrenkte ego's. Laat de specialisten lekker hun ding doen, zonder dat daar een half elftal voor gewisseld hoeft te worden. Voetbal moet mee veranderen met de tijd!

12 juli 2021 om 14:39

Hahaha echt? Ik vind dat juist belachelijk. Spelers op de bank spelen niet, dus horen ook geen penal te nemen

12 juli 2021 om 15:58

Komt denk ook omdat je bij hockey doorlopend mag wisselen.

12 juli 2021 om 13:50

Sterling heeft in zijn carrière 5 penalties genomen, daarvan heeft hij er 3 gemist. Die keuze valt dus nog wel te verklaren. Grealish daarentegen minder!

12 juli 2021 om 14:04

Natuurlijk een hele domme fout want wij hebben elke training gevolgd en daar bleek dat Grealish en Sterling echte penaltykillers waren van de 30 penalty's schoten ze er 30 in. Desondanks besloot Southgate om anderen de kans te geven.12 juli 2021 om 17:01

Nou persoonlijk vond ik het heel opmerkelijk dat hij een 32-jarige aanvoerder van Liverpool die als wissel het veld in kwam er weer afhaalt en dan vervolgens een 19-jarige de 5de penalty laat nemen. Tuurlijk is het achteraf makkelijk, maar persoonlijk had ik het nooit gedaan. Je kan zo'n gozer van 19 daarmee mentaal echt kapot maken. Als hij hem als nummer 8 mist kan dat prima, maar zo vroeg in de penaltyreeks moet je gewoon een ervaren speler hem laten nemen waarvan je weet dat hij de druk aan kan. Des te opmerkelijker dat hij die 3 talenten de belangrijkste penalties liet nemen. Ze waren ook alle 3 heel slecht ingesloten. Waarom geen Henderson, Grealish, Sterling of Stones? Die zijn al (veel) verder in hun carriere en hebben al grote prijzen gewonnen muv Grealish.

12 juli 2021 om 14:32

Koeman heeft ook Riqui Puig 5e penalty laten nemen in supercup halve finale terwijl Jordi Alba, er Stegen, Lenglett veel meer ervaren waren. Is dat ook dom?

12 juli 2021 om 16:35

Hoe zat Puig in het seizoen vs hoe zat Saka in het toernooi en in de wedstrijd?

12 juli 2021 om 16:54

Halve finale van de Supercup of de EK finale is wel een verschilletje.

12 juli 2021 om 19:39

Dat is makkelijk praten achteraf.
En ik vond het ook raar. Vanochtend echter in de podcast van het AD begrepen dat ons onderbuik gevoel hier statistisch volledig verkeerd zit.
Statistisch gezien missen jonge spelers juist minder vaak die strafschoppen en spelers die langer op het veld staan missen juist vaker strafschoppen.
Neemt niet weg dat het voor iedere speler een drama is om op dat podium een strafschop te missen en dat dat bij een jongen van 19 waarschijnlijk nog harder aan komt.

Haha, had ie gisteren maar zon grote mond gehad en die bal opgeëist ipv een 19 jarige hem laten nemen.

12 juli 2021 om 12:54

Je snapt dat het zo niet werkt hè?

12 juli 2021 om 12:58

Aan de ene kant snap ik dat wel, maar ik zou wel tegen mijn coach gezegd hebben dat je een 19 jarig jochie niet de vijfde laat nemen. Eerder de tweede of derde. Nooit de vijfde!! Maar als Kane je aanvoerder is, heb je waarschijnlijk niet de echte karakters in je team die de bondscoach de waarheid zeggen.

12 juli 2021 om 12:59

Ehm dat werkt wel zo. Als je ziet dat zo een penalty genomen moet worden, in het hoofd dat 2 anderen hebben gemist en deze wel is beslissend kan zijn in negatief opzicht, ja dan kom je naar voren en neem je de last op je als oudere speler. Alsof Southgate dan het veld opkomt en zegt dat Bukayo het MOET nemen. Ik hoor graag van je hoe jij dan denkt dat het werkt of zou moeten werken.

12 juli 2021 om 13:04

En wat als Grealish had gemist? Dan had vandaag in de kranten gestaan dat hij het gezag van Southgate had ondermijnd en hij alleen aan zijn eigenbelang dacht ipv het team. Er is maar een trainer die de beslissingen maakt.

12 juli 2021 om 13:05

Nee, dat werkt niet zo. Sowieso is het onzinnig om te redeneren van 'oh hij kan weleens beslissend zijn in negatief opzicht'. Het was de 5e penalty die kan altijd beslissend zijn ook zonder eventuele missers ervoor. Het is de laatste penalty van de serie. Dat weet de coach ook. Als die er dan in zijn wijsheid voor kiest om daar Saka voor aan te wijzen is dat zijn keuze. Ook ben je als Grealish natuurlijk ook geen dermate vedette als speler van Aston Villa dat je even in de positie bent om strafschoppen op te eisen. Grealish is ook niet aan dit soort grote wedstrijden met deze druk gewend.

12 juli 2021 om 13:07

Oortap, maar zou Southgate echt Saka boven Grealish verkiezen als vijfde penaltynemer? Dan kan je hem zonder probleem laten opnemen in een instelling. Ter plekke was ie opgehaald door een ambulance en nooit meer vrij gelaten. En daar haf iedereen begrip voor gehad.

12 juli 2021 om 13:10

Master, daarom laat je de eerste en vooral de vierde en vijfde door zekerheidjes nemen. Omdat die heel erg bepalend zijn in een reeks. Dat is toch logisch. Nr 2 en 3 mogen evt missen, dus dat zijn nooit de beste. Maar de druk ligt op 1 en vooral op 4 en 5. Dus dat moeten gewoon je beste nemers zijn. En niet een 19 jarige die net komt kijken.

12 juli 2021 om 13:23

Tuurlijk wel. Bij t bespreken grijpt een leider toch in.....Kane of Stones..... en zegt even hoe t gaat.

12 juli 2021 om 13:25

Veron, vind ik ook, maar zegt dus precies hoeveel leiders ze hebben daar: nulkommanul

12 juli 2021 om 14:04

Wat een onzin. De trainer bepaalt en als je dat ondermijnt dan ben je een ongelofelijk egoïst en toon je ook 0,0 vertrouwen in Saka (die het zelf ook wel allemaal oké vond want anders zeg je dat wel even).

12 juli 2021 om 14:07

Dat eerste gedeelte begrijp ik Lierse, zit echter zelf anders in elkaar. Vind best dat je met je coach mag discussiëren. Laat Saka dan iig de tweede of derde nemen. Maar of ie het allemaal ok vond "want anders zeg je dat wel even"..... Dat haalt dus precies je verhaal onderuit imo, want je vindt zelf dat je niet tegen je coach hoeft in te gaan. Wat imo ook sneller gebeurt als 19 jarige, die slikt dat sneller. Maar aan alles zag je dat ie er niet klaar voor was en Southgate had hem in bescherming moeten nemen en nooit die vijfde moeten laten nemen. En dat zouden echte leiders gezegd hebben.

12 juli 2021 om 14:25

Dus de hele wereld vond het vreemd dat Saka naar de stip liep (in mijn omgeving in ieder geval) voor de vijfde pingel, maar alle Engelse spelers vonden het een prima keuze? Dat maak je mij niet wijs. Een ervaren speler met een beetje ballen had dit nooit laten gebeuren.

12 juli 2021 om 14:27

Er is gewoon een lijstje vooraf gemaakt. Tuurlijk gaat Grealish niet die penalty opeisen als Saka aan de beurt is. Wat moet zo'n ventje wel niet denken als hij door Grealish weggestuurd wordt, zn ego in de grond gestampt. Zoiets is werkelijk nog nooit voor gekomen, maar jij zou waarschijnlijk de eerste zijn haha.

12 juli 2021 om 14:37

Dat is nou juist het punt Oortap. Een echte leider of persoonlijkheid weet dat de kranten vol kunnen staan, en juist daarom zeg je als oudere speler liever ik dan Bukayo. Is dat zo moeilijk te begrijpen.

12 juli 2021 om 14:38

Hoe weet je dat dit nooit is voorgekomen? Ego in de grond gestampt? Alles beter dan de schlemiel van de natie. Of denk je dat hij zich nu prettig voelt?

12 juli 2021 om 14:58

Hoe werkt het dan wel volgens jou??
Je bespreekt dit zo toch voor de penalty reeks?? Wie zich goed voelt en er eentje wil en kan nemen.

Als speler hoor je ook wie ze neemt. Als Grealisch zo graag wilde. Had hij zich wel (gelijk) opgedrongen.

12 juli 2021 om 12:55

Nouja in principe heb je gewoon respect voor de beslissing van de bondscoach. Zeker als je respect voor zijn beslissing hebt. Dus beetje makkelijk praten achteraf.

12 juli 2021 om 13:00

Ik ga liever tegen de coach in dan ik zoiets zou laten gebeuren. Heb je meer respect voor de coach of voor het welzijn van zo een jonge pup.

12 juli 2021 om 13:05

dat is de taak van de coach. Als hij duidelijk heeft laten weten er graag 1 te nemen, beslist de coach de rest.

12 juli 2021 om 13:06

Die jonge pup heeft er ook zelf voor gekozen om ja te zeggen. Het is pas respectloos als je de bal voor hem wegpakt omdat je geen vertrouwen hebt in je teamgenoot. En dan zelf missen. Nee, het is makkelijk praten achteraf, maar Grealish valt niets te verwijten.

12 juli 2021 om 13:18

Maar hij mag ook prima een penalty nemen, maar nooit de gelijkmakende nummer 5!

12 juli 2021 om 13:19

Als je op zo’n moment tegen je coach in gaat en gewoon die bal pakt, kan ik je toekomst voorspellen.. Bij die coach heb je die dan niet meer namelijk.

12 juli 2021 om 13:24

thucan, maar dan was je misschien wel Europees kampioen 😉. En anders: Southgate heeft toch ook geen toekomst meer? De tabloids gaan hem toch wel weg krijgen daar? Zijn nu nog mild, maar die gaan straks wel los als het geland is.

12 juli 2021 om 13:28

Niet mee eens Coco, misschien dat je als Nederlander vindt dat het een goed idee is om grofgebekt tegen de bondscoach in te gaan. Maar bij veel landen doe je dit gewoon niet. Denk je dat de spelers van Italië tegen een Mancini ingaan om een penalty te nemen? Nee, die hebben respect voor zijn keuze en beslissing.

12 juli 2021 om 14:14

Staw, want die hebben het van te voren met elkaar overlegd waarschijnlijk. Chiellini en Bonucci was dit echt nooit gebeurd. Zeker weten.

12 juli 2021 om 14:26

Dat hoeft toch ook niet grof gebekt? Een Kane, Maguire of Stones had toch kunnen zeggen "coach, are you sure?"

12 juli 2021 om 14:33

Misschien is dat ook wel gezegd, wie weet. Maar zodra die penalty's begonnen zijn, ga je dat natuurlijk niet meer doen. En niemand wist vooraf dat Saka zo'n belangrijke gelijkmakende penalty moest gaan nemen. En als Rashford zn rare penalty gewoon gemaakt had, zat er minder spanning op en had Saka m misschien ook gewoon gemaakt. En verder, mag toch wel aannemen dat Saka uberhaupt gewoon een penalty kan nemen? Maarja achteraf en als als als.

12 juli 2021 om 14:40

Penalty 5 is heel vaak beslissend. Dat weet iedereen. Gewoon een erg slechte keuze van de coach

12 juli 2021 om 12:56

Alsof het op zo'n moment heel verstandig is om tegen een beslissing van de coach in te gaan en uitgebreid te pleiten dat hij toch echt een penalty moet nemen. Dat zorgt enkel voor nog meer druk op hemzelf als hij hem dan inderdaad moet nemen of juist voor extra druk op Saka die weet dat hij zijn coach nog extra in de steek laat als hij hem mist.

12 juli 2021 om 13:01

Zo'n lijstje maak je toch van te voren en dan staat Grealish toch hoger in de pikorde dan Saka als ze allebei op het veld staan neem ik aan?!?!

12 juli 2021 om 13:07

@formus, blijkbaar niet. Want Southgate had op basis van de trainingen zijn lijstje van 5 gemaakt. Wat overigens ook bizar blijft, want lijkt me dat ervaring op zo'n moment veel zwaarder telt dan een jonkie die hem ff op de training in de winkelhaak ramt..

12 juli 2021 om 13:09

Schijnbaar hebben ze zo'n lijstje niet helemaal uitgewerkt en/of stond Grealish niet hoger in de pikorde dan Saka. Dat snap ik zelf ook niet. Ik als leek zou ook altijd voor Grealish gaan. Maar ik had ook Henderson laten staan en een penalty laten nemen. Maar goed Southgate heeft afgelopen weken dagelijks met ze gewerkt, die zal wel iets gezien hebben wat wij niet hebben gezien of begrijpen.

12 juli 2021 om 13:12

Silver, tuurlijk zegt Southgate dat, maar de druk in zo'n wedstrijd is natuurlijk zoals je zegt veel groter en dan kies je imo echt voor meer ervaring.

12 juli 2021 om 13:13

Master, klopt, maar was met mijn Engelse buren aan het kijken en die snappen helemaal niks van Southgate. Niet vd tactiek, opstellingen en penaltynemers.

12 juli 2021 om 14:28

Prima dat Southgate deze keuze maakt maar het is duidelijk de verkeerde gebleken. Beide wissels zijn slecht uitgevallen. Dus zo goed heeft hij het dus niet gezien. De kritiek is terecht

12 juli 2021 om 12:59

Tuurlijk joh. Tegen de beslissing van de trainer in effe de bal afpakken van die knaap en hem zelf nemen. Je hebt als speler gewoon te luisteren naar de trainer, ook als je het er niet mee eens bent.

12 juli 2021 om 13:05

Engeland is juist ten onder gegaan aan het gebrek aan leiders die de waarheid zeggen op het veld. Kane als aanvoerder is ook gewoon een marionette. Je hebt karakters nodig. En dat was het verschil tussen Italië en Engeland. De mannen tegen de jongetjes

12 juli 2021 om 13:22

Formus, dat is aardig overdrijven.1e helft was Italië gewoon onmachtig en ook bijv de goal komt vrij bizar tot stand. Ze hebben verloren omdat de keeper van Italië gewoon een fenomeen is in strafschoppen.

12 juli 2021 om 14:17

Wat is overdrijven dan? Kane geen enkel balcontact in de 16! Omdat Chiellini en Bonucci heersten. En daarom ging Kane zwerven. Maar iemand moest toch tegen Kane zeggen dat ie nou maar eens in de spits moest gaan staan. Maar dat deed niemand. Geen bondscoach, geen medespeler. En iemand moet zeggen tegen Southgate dat ie eens moet gaan voetballen, dat ie niet in de 120ste minuut moet wisselen en dat ie geen 19 jarige de vijfde laat nemen. Dit was die Italianen nooit, maar echt ook nooit gebeurd. Mannen tegen de jongetjes.

12 juli 2021 om 13:07

Je snapt dat de trainer bepaald en eind verantwoordelijke is?

12 juli 2021 om 17:26

Hoe dan ook werkte het zo: Grealish heeft aangegeven dat hij een penalty wilde nemen, Southgate is te dom om te poepen dus die heeft dat niet meegenomen in zijn lijst van eerste 5 en heeft daarmee het lot van een natie bezegeld: Thus, it went to Rome! Gelukkig maar. Bij Engeland staat er niet een leider zoals een Chielini bij Italiã« of een Thiago Silva bij Braziliã« of een Ramos toen hij nog bij Spanje was. Kane is niet zo een leider en Macguire ook niet, die gaan daar niks van zeggen. Geloof me dat Giorgio Chielini zijn coach bij de strot had gegrepen als dit bij Italiã« stond te gebeuren. Daar had geen 19-jarig jochie de beslissing mogen brengen. Inzaghi zou dat overigens uberhaupt nooit hebben gedaan. Southgate is maar zeer beperkt en dat bewijst hij al een paar jaar.

Als Southgate het echt volledig zelf heeft bepaald is het echt een kapitale blunder. Hoe kan je tegen een jongetje van 19 (een wisselspeler nota bene) nou zeggen: "Jij gaat zo even de belangrijkste penalty in de Engelse geschiedenis nemen, punt". Als Grealish er echt 1 wilde nemen had hem dat dan ook laten doen. Of anders een ervaren speler als Stones of Sterling. Alle respect voor Saka, hij gaat toch maar even achter die bal staan.

Een coach beslist. Natuurlijk was het ongelukkig dat Saka de vijfde neemt, maar op zo'n moment is het lijstje nou eenmaal vastgesteld. Kinderachtig van Grealish om zo te happen via Twitter. Iedereen heeft nu een mening, lekker telefoon uit en op vakantie.

12 juli 2021 om 12:53

Niks kinderachtigs aan. Hij heeft het recht om hierop te reageren, zeker als iedereen hem aanvalt mag hij zich verdedigen en de situatie helder maken. Dat heeft hij nu gedaan.

12 juli 2021 om 12:57

Dat Sarah die vijfde neemt is niet ongelukkig. Is volledig verkeerd gepland door Southgate. Laat hem dan de tweede of derde nemen.

12 juli 2021 om 13:02

Hij heeft zeker het recht en hij heeft ook gelijk. Je zag hem voor de penalty's bevestigen toen Southgate zijn lijstje maakte. Er is alleen zoveel kritiek nu op de Engelsen, Grealish kan blijven tweeten.

12 juli 2021 om 12:56

Hoezo kinderachtig. Keane geeft een mening, Grealish reageert. Wordt zo moe van deze verontwaardiging. Er mag van alles gezegd worden, maar als er op gereageerd wordt is het weer kinderachtig of moet de ander erboven staan. Los van wie gelijk heeft, iedereen mag op iedereen reageren. Bepaal voor jezelf maar wat ie van de reactie vind, maar een reactie verbieden, houd toch op man.

12 juli 2021 om 13:11

Verbieden? Ik zou een speler in zo'n situatie aanraden om niet de talloze reactie op social media te lezen en mezelf rust te geven. Ik vind juist dat Grealish helemaal niets te verwijten valt. De coach stelt een lijstje samen op basis van wat hij weet over zijn spelers. Het was een inschattingsfout van Southgate, maar achteraf is het altijd simpel. Was die pingel van Rashford erin gerold in plaats van op de paal, dan was alles anders geweest.

12 juli 2021 om 13:56

Ik zou dat ook aanraden, maar als ie dat wel doet en reageert is dat toch niet kinderachtig?

12 juli 2021 om 14:32

Vooraf was het ook simpel: geen spelers 'koud' een pingel laten nemen en het lot van de natie in handen van een 19-jarige jongen leggen. Dat vond ik voorafgaand aan de pingels al vreemd en dat gevoel bleek te kloppen. Kortom, niets achteraf maar vooraf

Wat een fout van Southgate dan... Een meer ervaren speler zoals Grealish had je dan boven een tiener moeten zetten op het lijstje. Saka zal ook wel hebben gezegd dat hij eentje wilde nemen, maar dan moet je als coach toch weten dat je zeker als nummer 5 Grealish boven Saka plaatst, erg zuur voor Saka vooral, heb het met hem te doen.

12 juli 2021 om 12:56

En nog erger de ervaren Henderson eruit halen terwijl hij in minuut 74 binnenkwam en dan later wisselen voor jonkies die even een penalty moeten gaan nemen. Uhh alsof Hendo dat niet kan en daarnaast is de druk enorm en dan laat je toch iig een Hendo erin om hem te nemen. En dan frappant om Saka op nr 5 te zetten, wat een domme keuze is dat zeg. En waar was de zogenaamde vedette Sterling, die nam helemaal geen een. Agh, helemaal prima, Italie is de verdiende winnaar!

12 juli 2021 om 16:06

Henderson wisselen was inderdaad denk ik echt de grootste blunder. Ik denk dat iedereen dacht dat hij een onervaren speler - of een speler die niet lekker in de wedstrijd zat (sterling!) - zou gaan wisselen, en dan wisselt hij nota bene zijn meest ervaren speler. Kapitale blunder.

Je zag southgate ook duidelijk aan grealish vragen of hij er een wilde nemen. En hij knikte ja. Waarom hij dan niet bij die eerste 5 zat is mij een raadsel

12 juli 2021 om 13:50

Southgate vroeg aan Grealish of je zenuwachtig bent. Daarop knikte Grealish ja. Weet je het zeker vroeg Southgate. Knikte nog een keer ja....🤣 Saka jij neemt de vijfde penalty.....No man! Why me. Pickford op de foto met Saka. If u miss, look what happened to Seedorf....

12 juli 2021 om 14:33

"If you miss, you will be national team manager within 25 years. You go son"

Nja ik weet niet. Vind dat je als oudere speler op dat moment moet zeggen, nee Bukayo ik neem deze. Je laat dit niet afhangen van de coach, en al helemaal niet in een situatie waarin een 19 jarige de beslissende moet nemen. Hierbij kijk ik Grealish, Sterling, Shaw en Phillips op aan, maar laten we ook weer niet te negatief doen.

12 juli 2021 om 12:58

Kom nou, een coach beslist dit. Je gaat niet even on the spot de afspraken verbreken omdat je “ouder bent”.

12 juli 2021 om 13:02

Wel als 2 meer ervaren spelers missen en de negatieve beslissing bij Saka terechtkomt.

12 juli 2021 om 14:35

Op dat moment kan je het lijstje niet meer veranderen.

Dit has echter vooraf besproken moeten worden met de spelers. Dan had het prima aangepast kunnen worden.

12 juli 2021 om 14:40

Niet meer veranderen... houd toch op. Iedereen hier volgt hier netjes de regels als ik ze moet geloven. Als de trainer het zegt dat doen we het!!! Pff. En we hebben het over een penalty, niet de tactiek.

12 juli 2021 om 15:37

Ik reageer op "als 2 ervaren spelers missen". Op dat moment kan je het lijstje niet meer veranderen. Dat is namelijk al bij de scheids ingeleverd.

Als je mijn reacties hebt gelezen zie je dat ik juist voorstander ben van tegen de coach ingaan.

Southgate die dit toernooi zoveel juiste beslissingen heeft genomen... lol

12 juli 2021 om 12:59

Nou ja tot die penalty wissels vielen heel veel tactische beslissingen goed met varieren in opstellingen en systemen. Zelfs deze finale dat het tactisch zo goed staat dat in de eerste helft Italie wordt overrompeld. Dus ja, hij heeft kijkend naar de resultaten heel veel juiste beslissingen genomen.

12 juli 2021 om 13:09

Italië werd niet overrompeld in de 1e helft, daarvoor kreeg Engeland veel te weinig kansen. Maar in de 1e helft hebben ze inderdaad wel Italië goed opgevangen. Steeds vol druk zetten op bijna elke speler, waardoor Italië zelf absoluut niet aan voetballen toe kwam.

12 juli 2021 om 13:23

Vooral de linkerkant van Italië lag in het begin helemaal open. Trippier kon in alle rust aanleggen voor een perfecte voorzet op Shaw. Italië was daar totaal niet op ingesteld.

12 juli 2021 om 14:28

Tjah, als je het tot de finale schopt heb je best wel meer goeie dan slechte beslissingen genomen denk ik. Voetbal was niet leuk, maar van wie wel? Zeg niet Italie aub, want die deden het goed in de groepsfase en daarna was het ook heel vaak pokeren voor ze.

Nou nou, stukje frustratie hoor. Maar al die zogenaamde vedette trekken op social media hun mond open als ze (terechte) kritiek krijgen, maar laten het wel gebeuren dat de minst ervaren speler, de meest belangrijke bal van het toernooi moet trappen. Deze gasten hadden moeten voorkomen dat Southgate deze keuze had gemaakt.

Ik verbaas me er naast die penalty sowieso over dat die Saka opeens zo belangrijk gemaakt werd, die jongen is hier toch nog helemaal niet klaar voor? En je kunt niet zeggen dat er geen alternatieven zijn. Ik zie een 19 jarige speler met snelheid en een leuke techniek, leuk onbevangen grillig dribbeltje, maar wat heeft hij nou werkelijk gebracht? Ik zie er niet enorm veel bijzonders in en zeker nu nog niet, die jongen komt net kijken en het is nou niet alsof het talent er vanaf spat of dat hij iets heel speciaals heeft. En dan ook nog die pingel laten nemen, merkwaardig allemaal.

12 juli 2021 om 13:26

De manier waarop jij Saka beschrijft laat zien dat je deze jongen niet hebt zien voetballen. Deze jongen is volwassen voorbij zijn leeftijd. Speelt met lef, durft de duels in te gaan, brengt dreiging aan beide flanken en levert defensief ook erg veel. Ik zou nog maar eens goed kijken naar deze jongen want het wordt echt een grote.

Waar gaat het heen. Alsof het een zekerheidje is dat Grealish en Sterling zo'n bal er wel in schieten. Overal maar excuses zoeken, word wel een beetje moe van die Engelsen.

Dat was volgens mij ook duidelijk te zien op de beelden vlak voor de penalties begonnen. Fair dat hij dit recht wil zetten, want ik kan me voorstellen dat het nogal lomp is om jouw naam overal te zien staan als laffe vent die niet durfde. Een laffe vent die een jong jochie voor de leeuwen gooide. Prima dat hij dit even rechtzet. Daarnaast is het overigens nog meer bijzonder hoe de coach tot deze keuze kwam.

Grealish heeft in zijn leven 1 penalty genomen (wel gescoord). Sterling heeft in zijn leven 5 penalties genomen en 3 gemist. Je had een van hun de laatste penalty kunnen geven ipv jonge Saka die nog nooit een had genomen. Maar het was lang niet zeker dat was ingegaan. Koeman heeft ook jonge Riqui Puig 5e penalty laten nemen en toen liep het wel goed af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller74
R. SterlingAanvaller73
G. JonesUnknown
B. SakaAanvaller40
J. PickfordKeeper70
S. JohnstoneKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

3 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren