Kane: ‘Deze pijn zullen we de rest van onze carrières blijven voelen’

Maandag, 12 juli 2021 om 08:05Yanick Vos • Laatste update: 09:14

Harry Kane heeft zondagavond emotioneel gereageerd op de verloren EK-finale. Op Wembley kwam het na 120 minuten voetbal aan op strafschoppen en was het Italië dat als winnaar uit de strijd kwam. Kane benutte zelf zijn penalty, maar zag met Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka drie ploeggenoten missen. Ondanks de nederlaag vindt de aanvaller van Tottenham Hotspur dat Engeland met een trots gevoel kan terugkijken op het toernooi.

De wedstrijd begon nog zo mooi voor Engeland. Al vroeg in de wedstrijd kwam het team van bondscoach Gareth Southgate op voorsprong door een doelpunt van Luke Shaw. Italië was na rust de bovenliggende partij en kwam uiteindelijk op gelijke hoogte door een treffer van Leonardo Bonucci. Kane kon het verschil niet maken. “Ik had niet meer kunnen geven”, zei de Engelse aanvoerder na afloop tegen de BBC.

Kane speelde een belangrijke rol bij het openingsdoelpunt, maar kon verder zijn stempel niet drukken. Hij kwam in 120 minuten voetbal tot geen enkel schot op doel. Daarnaast creëerde hij geen enkele kans voor een ploeggenoot en raakte hij de bal niet aan in het vijandige strafschopgebied. Kane slaagde er dan ook niet in om te scoren, waardoor hij op vier doelpunten blijft steken op het afgelopen EK.

“Het hele team had niet meer kunnen geven”, vervolgde de 27-jarige spits. “Een strafschoppenserie verliezen is het slechtste gevoel van de wereld. Het was niet onze avond, maar het is een fantastisch toernooi geweest en we moeten onze hoofden omhoog houden”, benadrukte de aanvalsleider. “We moeten ontzettend trots zijn op wat we als groep hebben gepresteerd.”

Kane is van mening dat de complete Engelse selectie bestaat uit ‘allemaal winnaars’. “Deze pijn zullen we de rest van onze carrières blijven voelen. Maar dat is voetbal. We zijn gegroeid na het WK in Rusland en nu gaat het erom dat we dat blijven doen”, aldus Kane, die Rashford, Sancho en Saka niets kwalijk neemt nadat zij hun penalty misten. “Iedereen kan een strafschop missen. We winnen met elkaar, we verliezen met elkaar. Het zal ons alleen maar meer motivatie geven voor het WK van volgend jaar.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door thenry_228)
12 juli 2021 om 09:00

Engeland mag gewoon trots zijn. Ze kwamen veel verder dan alle anderen,en zorgden er ook nog voor dat Italië niet op eigen kracht kon winnen. Engeland is gewoon medekampioen. Ze mogen echt trots zijn.

12 juli 2021 om 09:05

Mede-kampioen? Trots? Ze hebben 6 thuiswedstrijden mogen spelen en hadden, by far, de makkelijkste weg naar de finale. Die ze overigens bereikten met voornamelijk negatief voetbal. Dat ze het op penalty’s verliezen heet karma. It’s coming home🙄 Well, not yet lads😉

12 juli 2021 om 09:24

Het was toch mooi dankzij steun van Engeland dat Italië de cup kreeg. Ze wonnen niet zelf,maar dat geeft ook niet. Als ze Engeland maar bedanken. 😊

12 juli 2021 om 09:51

Dat moet je jezelf nooit aantrekken als ze dat tegen je zeggen. Altijd positief blijven. Wel mooi dat je het deelt met ons.😄 Grapje hoor.

12 juli 2021 om 10:01

Ze mogen trots zijn dat ze 2e zijn geworden, maar ook de loting en het feit dat ze vrijwel alles thuis mogen spelen is zeker een voordeel geweest. Met het WK waanden de Engelsen zich ook al winnaar van het WK omdat ze de makkelijke route hadden.

Alleen al om het gedrag van de supporter vind ik het heerlijk dat ze gewoon niets gewonnen hebben.
Arrogant, je eigen spelers racistisch bejegenen, geen respect tonen voor het volkslied van andere landen en nog maar wat Italianen in elkaar slaan.

Ik hoop dat we de beelden van die vierende Italianen nog heel lang mogen aanschouwen.

12 juli 2021 om 10:26

Mede kampioen haha het is geen pupillen voetbal he. Er is maar 1 kampioen en dat is over het hele toernooi genomen ook de verdiende winnaar. Engeland qua resultaat goed gedaan, maar net niet goed genoeg.

12 juli 2021 om 11:31

En als pakweg een Argentinië een Copa wint via een lading zaadtegenstanders op Brazilië na dan vind iedereen het een topprestatie

12 juli 2021 om 11:40

@japie: Brazilië en Colombia zijn toch degelijke tegenstanders? Maar los daarvan is het voor Argentinië en Brazilië natuurlijk 'makkelijker' de Copa America te winnen dan het EK voor Italië, Engeland, België, Frankrijk,...

Neemt niet weg dat het fijn is voor Messi dat ie eindelijk, na 4 verloren finales, een prijs weet te winnen met Argentinië. Ik denk dat het vooral daarom als topprestatie gecatalogeerd wordt. En het was voor Argentinië natuurlijk ook gewoon 28 jaar geleden.

12 juli 2021 om 12:16

Uruguay, Chili, Columbia, Brazilië..die bedoel je?

Kane had gisteren niet een balcontact in de 16 van de Italianen, als ik de nos na afloop mag geloven. Dat zegt toch letterlijk alles over de Engelse ploeg. Wat ben ik blij dat dit afbraak voetbal geen prijs opgeleverd heeft.

12 juli 2021 om 09:02

Toch waren ze in de eerste helft echt goed, Kane speelde een dijk van een wedstrijd tot dat moment, maar meer als spelverdeler dan als spits. Maar ze hebben het zelf weggegeven door zo naar achter te leunen

12 juli 2021 om 09:21

In de eerste helft waren ze verdedigend goed thats it. Creeerden toen ook maar 1 kans.

12 juli 2021 om 09:03

Dat gezeik over afbraakvoetbal is zo’n gel*l. Ik heb zoveel verdedigende ploegen gezien dit EK maaar iedereen heeft het over Engeland. We moeten nu eenmaal accepteren dat je met de bus parkeren of met 1 spits spelen de makkelijkste manier van voetballen is dat heel veel clubs succes heeft gegeven. Dat Itaiië nu eens een toernooi aanvallend voetbal speelt neemt niet weg dat zij een zeer negatieve voetbalwijze hanteren bij het overgrote deel van Serie A.

12 juli 2021 om 09:08

Fout,serie A is na BPL de meest scorend competitie van Europa, afgelopen seizoen en ook 2 sezoenen geleden,en dat kunnen Inter Milan en Juve niet alleen, die hebben bij verre na niet alle doelpunten gescoord natuurlijk. Daar draagt de hele competitie aan bij. Ouwe koek @ronnie. Serie A en defensief is allang en breed ontkracht

12 juli 2021 om 09:12

prieces Fr_ronne. Daarnaast, op papier had Engeland 5 verdedigers, maar Shaw en Trippier stonden vaker bij de achterlijn van italie dan bij hun eigen achterlijn. Eerste helft speelden ze echt goed voetbal waarbij ze de Italianen al bij hun eigen 16 onder druk zette. Niets afbraakvoetbal.
Daarnaast liever afbraakvoetbal dan naief in de messen van de tegenstander lopen

12 juli 2021 om 09:32

Dan heb je de afgelopen 3 jaar niet echt Italiaans voetbal gekeken (zowel nationaal als internationaal. Italië speelt al sinds de komst van Mancini op deze manier. Het is niet voor niets dat ze tot dit toernooi gemiddeld 3 goals voor en 0.5 tegen hadden en 11 wedstrijden zonder tegengoal. En de serie A is al een aantal jaren aanvallender dan welke topcompetitie dan ook.

12 juli 2021 om 09:46

@fr_ronnie er waren zeker ploegen die een stuk verdedigender waren dan Engeland, maar hadden die Rashford, Saka, Sancho, Greahlish, Foden, Calvert-Lewin, Bellingham op de bank zitten?

12 juli 2021 om 10:05

Leuk om al die aanvallende spelers te noemen Nederland79, maar uiteindelijk gaat het niet om aanvallen. Ik weet dat het voor sommige Nederlanders wat gek klinkt dat voetbal meer is dan aanvallen en balbezit, maar uiteindelijk gaat het om winnen. Tot de finale heeft Engeland dat erg goed weten te doen. Een Nederland bijvoorbeeld, die ook tegen voornamelijk kleintjes speelden, had het er een stuk lastiger mee.
Ik snap de hetze tegen Engeland ook niet zo goed. Ja, de supporters zingen iets als football is coming home, maar dat is wat supporters doen, zingen voor hun club/land. Ja, ze speelden bijna alles op Wembley, maar dat kan je Engeland moeilijk kwalijk nemen. Ook de strafschop tegen Denemarken kan je Engeland moeilijk kwalijk nemen. Volgens mij is de grootste frustratie dat ze Denemarken hebben uitgeschakeld met een dubieuze beslissing terwijl het zo'n sympathiek landje is en ook nog eens Eriksen verloor.

12 juli 2021 om 10:20

Er zijn dan ook maar weinig Nederlanders positief over het Nederlands elftal dus de vergelijking met Engeland hoef je niet te maken.
Dat Nederland zo dramatisch was wil niet zeggen dat we geen mening meer mogen hebben over een ander land.

Nee hoor, voor mij geen frustratie omdat ze Denemarken hebben uitgeschakeld.
Ik hoop vermaakt te worden als ik het EK kijk en Engeland heeft dat absoluut niet gedaan, terwijl ze er wel de spelers voor hebben.

Natuurlijk is voetbal een combi tussen verdedigen en aanvallen, maar we mogen toch concluderen dat de balans bij Engeland duidelijk was doorgeslagen naar het verdedigen.

12 juli 2021 om 10:08

@psvfan Dat Kane niet in de 16 te vinden was had puur met tactiek te maken, Italië was het spoor hierdoor compleet bijster. Dat heeft niks met afbraakvoetbal te maken, gewoon een goed tactisch plan.

12 juli 2021 om 10:23

Het zegt ook wat over de Italianen 😎!

Heb het wel te doen met Kane. Zo'n goede speler en maar geen prijs winnen. Zowel met zijn club als land niet. Ook gister weer doet hij alles voor het team. Speelde voornamelijk als verdedigende middenvelder gister. En dat deed hij ook nog goed ook. Op doel staan ging hem minder goed af, want hij kon de bal van Bonucci niet uit het doel halen.

12 juli 2021 om 09:02

Maar is dat ook niet direct zijn manco. Hij is puur afmakend een van de beste spitsen in de wereld, hij moet lekker wegblijven van het middenveld om ballen te veroveren en zich focussen op zijn hoofdtaak en dat is die ballen binnen pissen. Dat hij alles doet voor zijn team zie ik in dit specifieke geval niet direct positief.

12 juli 2021 om 09:05

Daar heeft hij zelf voor gekozen door een langdurig contract te tekenen bij Tottenham, dan weet je dat je geen prijzen gaat winnen..

Sterk interview als ik dit artikel moet geloven. Dooddoener na dooddoener na dooddoener waar een dooddoener opvolgt. Mijn hemel, geef dan tenminste iemand die band die een normaal interview kan geven.

12 juli 2021 om 10:07

ik moet de eerste voetballer die een goed interview geeft nog ontmoeten

12 juli 2021 om 10:22

Ik ook, ik heb nog nooit een voetballer in het echt ontmoet. Maar op televisie zijn er een aantal toch vrij sterk.

Ach ga huilen, Engeland had in de halve finale nooit een penalty mogen krijgen dus alles wat ik kan zeggen: karma!!

12 juli 2021 om 09:04

Ja dat zeiden de Mexicanen ook van ons in 2014. Dan mag je toch nog wel teleurgesteld zijn?

12 juli 2021 om 09:08

teleurgesteld in zichzelf en j het team dan, want eigenlijk hebben ze maar een belabberd toernooi achter de rug

12 juli 2021 om 09:49

klopt, die strafschop hadden ze niet moeten krijgen, maar dan hadden ze de halve finale nog steeds kunnen winnen.

12 juli 2021 om 10:16

kunnen winnen, net zoals ze de strafschoppen gisteren hadden kunnen winnen. Groot succes was dit geloof ik

Kane die aangeeft dat hij niet meer had kunnen geven. Hij is gewoon flink door zijn trainer in de steek gelaten. Een geweldige spits die inderdaad alles geeft, maar die door de tactiek van zijn coach niet in de positie is gekomen waarin hij kan excelleren. Hij heeft op die strafschop in de strafschoppenserie na letterlijk 0 ballen in de 16 meter van Italie geraakt. 0 schoten afgevuurd en 0 kansen gecreeerd. Totaal geen steun, want er stonden 8 spelers die vooral met hun verdedigende taken bezig waren. Dan gebruik je Kane niet in zijn kracht. Heel jammer en dit zijn inderdaad van die wedstrijden die je in een spelerscarriere nooit vergeet, wetende de manier waarop het gegaan is.

Goed interview. Enige wat ik jammer vind van Kane is dat hij in / rondom de 16 niet de bal heeft gekregen om eens te vuren.

Verder ook dramatisch dat Southgate zo defensief speelt en ook nog eens met 5 achterop begint. Maar ja, als het plan was om Italië tegen te houden, is het ze nog aardig gelukt...

12 juli 2021 om 09:32

Dit is allemaal de schuld van die trainer. Met maar 3 aanvallende spelers een finale spelen is echt triest. En ja dan ga je als spits de ballen halen op het middenveld. Om diezelfde bal dan naar de eeuuhhh spits te spelen ohja dat was hij zelf natuurlijk. Echt verschrikelijk waar die kane allemaal op het veld stond. Overal behalve in de spits. En dat allemaal door die trainer die niet aanvallen durft te spelen.

Hij geeft aan dat de selctie uit "allemaal winnaars bestaat". Allemaal heel mooi om dat te zeggen, maar echte winnaars gaan er staan in de penalty serie. Jijzelf en Maguire deden dit wel (wel echte winnaars), maar de andere ervaren spelers hadden hier ook moeten opstaan. Nu valt het hele land over 3 jonkies, terwijl de ervaren spelers hun winnaarsmentaliteit hadden moeten laten zien.

12 juli 2021 om 09:27

Laten we spelers die nog nooit een prijs hebben gewonnen nou geen 'echte winnaars' noemen. Dan had je namelijk als Kane en Maguire wel een finale gewonnen in je carriere op de momenten dat je erin stond. Dit zijn spelers die Cl/el, League cups en nu een EK-finale verloren hebben. Dan ben je niet per definitie een winnaar.

12 juli 2021 om 10:25

Ik snap je punt, beter gezegd, ze hebben wel de mentaliteit van een winnaar. Ze verschuilen zich niet achter de prestaties van een ander (door geen penalty te nemen). Ik ben verder geen fan van Maguire bijvoorbeeld, maar hij is bij mij wel in aanzien gestegen door er wel te gaan staan. Daarentegen zijn sterling, Walker, Henderson bij echt door de mand gevallen qua mentaliteit.

12 juli 2021 om 10:40

Sterling en Walker kan ik begrijpen hoor dat die in je aanzien door de mand zijn gevallen. Henderson zie ik echter als slachtoffer van de trainer. Dat vind ik echt een speler die er niet vies van is zijn verantwoordelijkheid te nemen, maar als je gewisseld wordt is dat natuurlijk lastig vanaf de bank. Of hij had tijdens die wissel stennis moeten schoppen en weigeren van het veld te gaan. Ik snap dat hij dat niet gaat doen in een EK-finale. Dat is nog eens extra druk voor die penaltynemer. Kortom Henderson kun je wat mij betreft niks verwijten.

Engeland was verschrikkelijk. Ze spelen bijna alles in eigen huis (behalve niet tegen een zwak Oekraine) en dan laat je dit zien. Tegen Denemarken hebben ze al heel veel geluk gehad met die onterechte strafschop. Engeland heeft een heel matig toernooi gespeeld met een vrij zwakke groepsfase. Alleen tegen de Duitsers speelden ze goed. Als ze de cup hadden gepakt dan was er niets aan de hand maar nu komt de kritiek op het slechte spel.

Misschien als meneer Kane wat minder op de grond zou vallen bij elke bijna-aanraking, had ie er een paar in het netje kunnen schieten. Net als Sterling trouwens. Bij elke windvlaag duiken die twee naar de grond, bah.

Toen ze Sancho en Rashford in brachten dacht ik al, dat gaat fout. Maar wat ik vooral dacht, wat, waarom staan die er vanaf het begin niet in? Sancho zou ik ten allertijde opstellen.

Ik kreeg gisteravond zowaar enige sympathie voor het Griekenland van 2004, die konden niet beter! Engeland had alles mee, de gemakkelijke route, volle stadions in eigen land, geen 10.000+ reiskilometers, penalty in de halve finale, veel bla bla en poeha en Southgate 'who mentioned the war'. Zo heerlijk dat Italie heeft gewonnen, en Donnarumma verbeelde het prachtig, na zijn laatst gestopte penalty door niet eens te juichen; de ultieme vernedering omdat je wéét dat je beter bent!

12 juli 2021 om 11:52

Nou praat me er niet van. Portugees trauma tot en met. Gelukkig vorige keer goedgemaakt.

Jullie verliezen tenminste nog van Italië. Die kopbal van charisteas doet nog steeds pijn

Dat dit voor de Engelsen een grote teleurstelling is kan ik begrijpen. Maar dat je als geroemde topspits zo goed als heel de wedstrijd onzichtbaar bent begrijp ik dan niet.

Kane had ik het gegund, fijne speler met de juiste mindset. Er zit zoveel potentie in het Engelse elftal maar het word niet echt optimaal benut. Verkeerde keuzes gemaakt door Southgate.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller74
R. SterlingAanvaller73
G. JonesUnknown
B. SakaAanvaller40
J. PickfordKeeper70
S. JohnstoneKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

58 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren