Roy Keane vol onbegrip over rol Sterling en Grealish: ‘Dat kan niet’

Maandag, 12 juli 2021 om 18:48Yanick Vos • Laatste update: 19:36

Roy Keane vindt het onbegrijpelijk dat zondagavond de negentienjarige Engels international Bukayo Saka naar voren werd geschoven voor de beslissende strafschop in de EK-finale. Nadat Marcus Rashford en Jadon Sancho in de strafschoppenserie tegen Italië op Wembley hun penalty hadden gemist, zag Saka zijn inzet gekeerd worden door Gianluigi Donnarumma. Keane vindt dat spelers met meer ervaring hun verantwoordelijkheid hadden moeten nemen.

Na 120 minuten spelen was de stand nog altijd 1-1 in Londen en dus werd de Europees kampioen bepaald via een strafschoppenserie. De missers van Rashford, Sancho en Saka kwam Engeland duur te staan. Als analist van ITV plaatst voormalig Manchester United-middenvelder Keane zijn vraagtekens bij de keuze voor Saka. De druk lag op zijn schouders nadat Rashford en Sancho hun penalty hadden gemist. Keane is van mening dat bondscoach Gareth Southgate een speler met meer ervaring had moeten laten schieten.

“Als je Raheem Sterling of Jack Grealish bent, dan kan je niet blijven zitten en kijken hoe een jonge jongen het er vanaf brengt. Dat kan niet. Je kan een verlegen jongen van negentien niet laten nemen voor je”, aldus Keane. Sterling en Grealish namen zondagavond geen strafschop. Voor Rashford, Sancho en Saka schoten Harry Kane en Harry Maguire wel raak. Southgate liet na afloop in de media weten dat hij verantwoordelijk is. “Niemand liep ervoor weg en ik heb de vijf namen gekozen op basis van wat ik had gezien tijdens de trainingen. Het is mijn beslissing om deze spelers te vragen. Het ligt volledig bij mij.”

Voormalig Engels international Alan Shearer zei bij de BBC dat de spelers die gemist hebben alle lof verdienen. Hij vindt het knap dat Rashford (23), Sancho (21) en Saka (19) ondanks hun leeftijd het lef hadden om de penalty te nemen. “Daar moet je hen de credits voor geven. Maar nu gaat het zwaar voor ze worden. Hopelijk komen ze hier overheen”, zei Shearer. “Het is onmogelijk om met de vinger te wijzen”, vulde Rio Ferdinand aan. “Het is een loterij. De beste spelers ter wereld missen penalty’s.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

Geweldig dat Italië gewonnen heeft. Engeland deed net alsof ze het al binnen hadden. Een EK met 6/7 wedstrijden op Wembley is niet eerlijk. Dat het dan zo moet eindigen vind ik echt prachtig

12 juli 2021 om 07:49

Hoezo deden ze alsof ze het al binnen hadden?

12 juli 2021 om 07:54

It's coming Home... maar het is It's coming Rome geworden

12 juli 2021 om 08:01

Absurd natuurlijk om Sancho en Rashford een minuut voor einde wedstrijd alleen voor de penalty er in te brengen. Zonder wedstrijd minuten te spelen moeten ze wel een penalty nemen. Dat gaat natuurlijk ook al in het hooft van die jongens zitten op het moment dat ze aan de kant zitten, die druk wordt enorm. Henderson had nooit gewisseld moeten worden die had gewoon zijn plicht moeten doen een een penalty moeten nemen net als Sterling. Daarnaast had Stones er een moeten nemen normaal gesproken een zekerheid maar ja..... wel blij met Italie die speelden veel beter en niet zo angstig als Engeland.

12 juli 2021 om 08:43

Mooi al die gekleurde reacties hier. De een zegt zus,de ander zegt zo. Iedereen weet het beter. Enige wat we weten is dat Italië niet won van Engeland,maar won met dank aan voor hun gunstige schoten. En dat is mooi,maar te weinig om te zeggen dat Italië nu een groots kampioen is. Ze wonnen dankzij Engeland,en eigenlijk moeten ze hen daarvoor bedanken.als ze dat doen,zou dat hun echt sieren.

12 juli 2021 om 08:52

Geen idee wat je hiermee bedoelt te zeggen. Italië speelde het beter voetbal gedurende een groot deel van de wedstrijd misschien 115 minuten lang. Italië heeft een zeer goed uitgebalanceerd team, ijzersterke keiharde verdedigers, slimme middenvelders, en aanvallers die weten wanneer je moet scoren.

12 juli 2021 om 09:06

Italië won wel en hebben Engeland nergens voor te bedanken en hun 55.000 supporters die zwaar in de meerderheid waren ook niet.

12 juli 2021 om 09:39

Wat een onzin. Dus je wordt Europees kampioen door als beste te presteren, maar moet dan je tegenstander bedanken omdat die het mogelijk maakten? En dan durf je nog over een gekleurde bril te beginnen? Kom op man, wees niet zo'n slecht verliezer en geef Italië de credits. Dat zou je echt sieren.

12 juli 2021 om 09:53

voetbalfreek ga alsjeblieft een ronde fietsen. Italië was gewoon beter de 2e helft en waren veel gevaarlijker. Zo verdienden het gewoon meer dan Engeland die een heerlijk team heeft maar de coach besluit alleen maar met verdedigers te spelen. Ook dat je van te voren weet dat je als Engelsen niet zo goed een penalty reeks kan nemen maar toch vanaf minuut 105 tijd gaat rekken en voor de strafschoppen gaat.. Ga is aanvallen en probeer die 2-1 te maken..

12 juli 2021 om 10:19

Tja, da's slechs een populair voetballiedje @pro, meer niet.

12 juli 2021 om 10:52

Liever Italië dan Engeland, maar laten we nu niet doen alsof Italië zo een fantastisch toernooi hebben gespeeld. Gered door de VAR tegen Oostenrijk, de mindere tegen Spanje en op penalty's winnen van Engeland. De lijn tussen roem en roemloos is flinterdun

12 juli 2021 om 12:12

@pro2312 : als je de tekst niet verstaat als ze het zingen, lees hem dan gewoon eens na. Dat liedje is juist heel sarcastisch.

12 juli 2021 om 14:21

Italie had bijna 70% balbezit, 2x zoveel passes, onnoemelijk betere pass accuracy, 4x meer schoten op het doel.

Het enige wat Italië fout deed is in het begin een verdedigende blunder waardoor england een droomstart beleefden. De rest was mager van de Engelsen. Al helemaal als je bedenkt dat ze continu de bus parkeerden en nauwelijks mannetjes naar voren stuurden.

12 juli 2021 om 07:50

Inderdaad, nooit meer zo'n EK. Nederland had ook teveel thuisvoordeel in de groep. Snap echt niet wie dit systeem heeft bedacht.

12 juli 2021 om 08:06

Dat was opzich prima, je mag de mindere goden best een beetje helpen ik een toernooi 😂

12 juli 2021 om 08:39

Mja hou je maar vast want het volgende EK is mogelijk met 32 ploegen. Dan wordt helemaal een slappe hap.

12 juli 2021 om 08:44

Zijn we gelukkig wel van beste 3es af!

12 juli 2021 om 08:49

Haha ook waar😂

12 juli 2021 om 09:54

Het idee was leuk bedacht maar door Corona onstonden er problemen en vielen er diverse speelsteden af. Omdat Boris Johnson al in een vroeg stadium riep dat iedereen welkom was in Engeland en er geen problemen met inreizen zouden zijn voor de Vips, koos de Uefa ervoor om daar extra werstrijden af te werken.

12 juli 2021 om 07:54

Inderdaad geweldig. Mede ook door dat slappe zaadspel wat Engeland speelde. Heb me wederom uitermate gestoord aan dat gejank en gerol van spelers uit de "hardste competitie van europa". imienemienmienieme

12 juli 2021 om 08:10

Ik moet zeggen dat Italianen net als Spanjaarden en Portugezen de ergste rollers zijn van europa.

12 juli 2021 om 08:20

true that, alleen begrijp ik de relevantie van de voorbeelden in deze context niet zo.

12 juli 2021 om 08:36

FR_Ronnie heb jij de finale gezien? Sterling is zo'n 20x om niks gevallen. Maguire die hoofdpijn krijgt van harde lucht 1m van Berardi's voet.

12 juli 2021 om 08:29

wat een onzin. Tot dit EK had je altijd dat 1 land het thuisland was. Daarnaast moesten ze tussendoor ook nog naar Rome

12 juli 2021 om 08:34

Zeg jij dat hij onzin praat terwijl je eigen reactie ook geen hout snijd. Het is nu anders dan normaal, omdat iederen behalve Engeland nu door heel Europa moest reizen. Als je 1 thuisland hebt dan hoeft niemand zover te reizen. Daarnaast is dan de fan veredeling ook meet verdeeld dan dit EK. England had wel echt een voordeel. Of het oneerlijk is dat weet ik niet, maar England kreeg wel veel duwtjes in de rug om het EK te winnen.

12 juli 2021 om 08:36

Tot dit EK, dus dit EK niet. Zonder Engeland perse aan te vallen, is het verschil in reizen dat landen moeten doen wel echt oneerlijk. Zeker had je vroeger ook 1 land dat een thuisland was, maar toen speelde iig iedereen in dat ene land. Nu heeft Zwitserland in de poulefase alleen al 3 tijdzones voor de kiezen gehad, dat is toch wel even wat anders. Daarnaast is het door corona helemaal wat scheef gelopen. De Britse regering stond tot de finale geen uitsupporters toe, dus speelde Engeland bijna altijd voor het overgrote deel eigen supporters. Kan het Engelse team niets aan doen, is geen verwijt naar Engeland en is vanuit de Engelse regering ook logisch. Maar helemaal eerlijk is het niet. Het zou in elk geval goed zijn als de Uefa dit format nog eens onder de loep neemt en daar lering uit trekt, verbetering altijd goed toch?

12 juli 2021 om 09:39

Klopt helemaal.
Zo had ook Duitsland in de poel 3 thuiswedstrijden. Belachelijk.
Het thuisvoordeel van het organiserend land is tot daar aan toe maar nu werden vele andere zwaar benadeeld, met reizen. Het gaat niet alleen om de vlieguren maar een veelvoud aan verloren tijd en stress. Intrekken in andere hotels en trainingsfaciliteiten.
Op een toernooi waarbij sommige landen 4 dagen later weer aan de bak moeten is dat een te zware belasting.
Vergeet ook niet de klimatologische verschillen. Met temperaturen in Boedapest en Seville vooral, ver boven de 30 graden.
Het was gefixt voor Engeland maar het pakte anders uit.

Heeft iemand begrepen waarom Rashford maar 1 invalbeurtje mocht spelen? Hij is toch zeker tig keer beter dan Saka? Of waarom hij gisteren niet mocht invallen voor Sterling bv. Die raakte geen pepernoot.

12 juli 2021 om 08:51

Hoewel ik je reactie begrijp, is dit natuurlijk niet nieuw. Als normaal gesproken 1 land gastland is, speelt die ook al zijn wedstrijden thuis.

12 juli 2021 om 08:55

Maar over t algemeen niet in 1 stadion. En dit was een EK voor in 'alle' landen. Dus niet alleen in Engeland, Londen, Wembley

12 juli 2021 om 10:20

@ Suc6Magnet: Ja, 1 gastland thuis normaal gesproken, maar alle andere landen zijn dan ook in dat gastland en hoeven niet heel Europa rond te reizen naar hun speellocaties elke wedstrijd. Dat is toch wel even anders.

12 juli 2021 om 11:13

Heerlijk, gun ze helemaal niets.
Wat een laffe instelling voor een voetballand (althans dat vinden ze van zichzelf), speel je bijna alles thuis. Heb je goed materiaal ga je zo laf te werk. Ja die Italianen zijn ook een paar uitgenasten, maar wilden in elk geval wel voetballen. Gaven ook alles voor de gelijkmaker en overwinning.

It’s coming … to Rome😉!! Heerlijk dat Italië gewonnen heeft. En Engeland nog een penalty trauma bezorgd heeft😂 Ondanks ‘the easy way to the final’ die de Engelsen hadden, ondanks het constante thuisvoordeel, ondanks de stuitende arrogantie van die Engelse supporters, halen ze het net niet. Karma👌

Het is idd een beetje raar dat Saka, iemand die nog niks gepresteerd heeft een penalty neemt. Maargoed hij zal er zelf wel om hebben gevraagd dusja wat moet je als coach dan? Saka heeft niet de volledige onschuld zoals veel mensen beweren. Saka heeft zichzelf waarschijnlijk overschat.

Als Sterling en Grealish het vertrouwen niet hebben dan moeten ze ook geen penalty nemen. Het is achteraf lekker makkelijk praten van Keane. Als Saka wel gescoord haf was het allemaal zo goed geweest. En had Engeland een wereld prestatie geleverd.

12 juli 2021 om 07:56

Wellicht heeft hij er niet om gevraagd maar wilden de ervaren spelers niet en heeft hij gezegd... ok dan doe ik het wel.

12 juli 2021 om 08:57

Blue, je zegt als Shaw, Grealish, Sterling toch gewoon: ik doe het! Dan hoeft zo'n 19 jarige nooit ter sprake te komen. Waren gewoon allemaal niet in staat en dan is het dapper dat hij t wel doet. Maar zo dom van de ervaren Engelsen/Southgate.

12 juli 2021 om 07:58

Haha, ik zie alleen maar aannames maar wel "Saka heeft niet de volledige onschuld". Southgate geeft letterlijk aan dat hij een lijstje heeft gemaakt op basis van deze wedstrijd. En er staat niets over de spelers geen/wel vertrouwen, de coach maakt een lijst, Saka durft wel als 19 jarige zijn verantwoordelijkheid te nemen, waarom zouden Grealish en Sterling dit niet kunnen dan? Geeft alleen maar aan dat zijn niet capabel genoeg zijn. En Saka gaat echt niet naar de coach met de vraag of hij de 5e penalty mag nemen hoor, wat een rare aannames allemaal.

12 juli 2021 om 08:02

Je spreekt jezelf wel heel erg tegen in je reactie. Eerst zeg je dat Southgate een lijstje had gemaakt wie de penalties zal nemen. Vervolgens kom je aanzetten dat Sterling en Grealish de verantwoording hadden moeten nemen. Lachwekkend gewoon.

Hoe jij Saka buitschot houd is oo lk niet normaal. Hij is degene die er gaat staan. En hij faalt. En hoezo beweer je dat Saka het niet heeft gevraagd dan? Allemaal aannames. Daarnaast kan Saka toch ook gewoon zeggen dat hij hem niet wil nemen.

12 juli 2021 om 08:14

De coach zegt tegen een 19 jarige wil je een strafschop nemen? Tijdens een van de belangrijkste wedstrijden uit je carrière dan zeg je geen nee door de spanning maar je zet een 19 jarige voor een lastige situatie die hij denk ik nog nooit heeft meegemaakt. Southgate laat zien dat hij hierin geen ervaring nog heeft en gewoon 5 namen had moeten geven van de oudere garde

12 juli 2021 om 09:34

Omdat Saka als professioneel voetballer zijn verantwoordelijkheid neemt wanneer de coach zegt jij neemt de 5e. Mijn vraag over Sterling en Grealish was op jouw aanname dat ze het vertrouwen niet gehad zouden hebben. Ik beweer dat Saka het niet gevraagd heeft omdat Southgate aangeeft dat hij een lijst genaakt heeft. Denk je serieus dat Saka zegt: coach je hebt een lijst maar haal nummer 5 ervanaf en zet mij daar neer. Ik weet niet of je weet wat aannames zijn, maar als Southgate aangeeft een lijst genaakt te hebben op basis van de wedstrijd, is het geen aanname dat ik zeg dat Saka het zelf niet heeft gevraagd.

12 juli 2021 om 10:48

Ach, en misschien durfde niemand en was hij dapper genoeg om ja te zeggen. Maar zou het bij Blue iets te maken hebben met het feit misschien dat Saka bij Arsenal speelt?!

12 juli 2021 om 07:59

Wie bij Engeland heeft wel wat gepresenteerd? Op een handje vol spelers na heeft de rest van de selectie niks gewonnen.

12 juli 2021 om 08:04

Sterling heeft toch aardig wat goals gemaakt dit EK. Die nam geen penalty. Daarnaast heeft hij ookal redelijk wat bpl titels op zak. Helaas geen Champions League die verloren ze helaas van Chelsea Football Club.

12 juli 2021 om 08:38

@Blue: misschien moet je nog eens naar de beelden na de verlengingen en voor de penalty’s kijken. Je ziet Southgate duidelijk ( tot 2x toe) Grealish aanwijzen. Net als hij Philips 1x aanwijst… Lijkt me eerder dat die spelers het zelf niet zagen zitten, en daardoor een jonkie als Saka de 5de moest nemen. Nu ja, penalty’s kan je gewoon ook missen. Dat heeft ‘legende’ Jorginho gisteren ook bewezen. Net zoals Mbappe eerder dit toernooi. Om nu een 19-jarige daarvoor te ‘veroordelen’, vind ik nogal zwak.

12 juli 2021 om 08:50

Dat zeg ik ook in een ander topic. Iedereen kan een penalty missen. Maar ga nu niet doen alsof Saka er niks aan kan doen en dat het allemaal aan anderen ligt behalve aan Saka zelf. Als Grealish geen vertrouwen heeft dan moet hij het ook niet doen. Saka had wss meer vertrouwen. Mooi dat je inziet dat Jorginho ook een legende is trouwens! Jammer dat hij ook mistte gisteren. Dan was hij echt een icoon van Italië geweest.

12 juli 2021 om 08:52

Je moet geen lijstje van 5 aanreiken, maar een lijstje van 11. Dus dat hij alle spelers aanwijst is niet gek. @blue, man wat vond ik het middenveld van Italiã« belachelijk spelen. Engeland gaf alle kans aan de middenvelders om door te schuiven, met alleen Rice en Phillips in de as. Maar Jorginho, Veratti en Barella verzaakten.

12 juli 2021 om 08:59

Jorginho is een 6, dus die zal vaak achter blijven als verdegende middenvelder. Zelfde geld voor Veratti. Het middenveld van Italië is wel veel van hetzelfde. Maargoed ze hebben er wel een EK mee gewonnen.

12 juli 2021 om 09:13

Absoluut, Jorginho is zonder twijfel de beste voetballer die we ooit hebben mogen aanschouwen op het groene gras. Absolute legende, die omwille van zijn prestaties niemand in zijn schaduw staan heeft. Ik voorspel dan ook dat hij volgend seizoen Chelsea Football Club hoogstpersoonlijk naar de titel, CL, FA Cup en League Cup zal leiden. Dit ondersteund door andere levende legendes als Ben Chilwell, Reece James en Anders Christensen.

12 juli 2021 om 09:35

Blue, je begint een parodie op jezelf te worden ondertussen.

12 juli 2021 om 09:40

@Samcro: ben er nog altijd van overtuigd dat Blue in een vorig leven InsideMadrid was… Hij is wel iets subtieler geworden.

12 juli 2021 om 10:50

Garppig Henry, ik zat t net te denken. InsideRMadrid idd. Praat precies hetzelfde met dezelfde superlatieven over spelers van zijn club. En alles wordt naar zijn club gedraaid. ✔

Ach ja een hoop ophef over de penaltynemers. Ik kan mij ook een zekere wedstrijd van Nederland herinneren tegen Italië waar we iets van 5 penalty’s missen. Euro 2000. Dat waren wel ervaren spelers.

12 juli 2021 om 08:16

Ik denk niet dat zijn punt is dat ze dan wel hadden gewonnen maar dat spelers hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

12 juli 2021 om 10:26

nou , kan me ipv stam (matige trap) en bosvelt (net erbij als international) wel een paar herinneren die ik liever had zien nemen . Davids , v Bronckhorst , Overmars.
Zo’n een fijn rijtje was dat niet

Dus Saka had zich niet eens aangeboden? Lekker voor die knul, die durfde natuurlijk niet nee te zeggen. Wat een idioot die Southgate

12 juli 2021 om 08:12

Nee geen idioot hij neemt de schuld opzich. Hij overlegd heus wel met de spelers wie wel en niet wil. Gewoon goed dat hij als Coach de verantwoording opzich neemt.

12 juli 2021 om 08:15

Mee eens, maar zijn ervaring als coach komt hier wel naar boven drijven, hij had nooit een 19 jarige moeten vragen voor de eerste serie

12 juli 2021 om 08:51

Om maar te zwijgen van zijn tactische ‘meesterzet’ om Rashford en Sancho in te brengen 1 minuut voor het einde van de verlengingen. Om vervolgens net die 2 te zien missen😂

12 juli 2021 om 08:57

Ja maar dat hadden ook de gouden wissels kunnen zijn. Met name Rashford had pech of anders gezegd liet zijn keuze voor een hoek tot het laatste moment. Waardoor hij de bal niet goed zuiver inschoot. Als je een hoek kiest en deze zuiver in schiet is een keeper altijd te laat. Volgens mij schoot Kane de perfect penalty deze serie, en die andere die hem hoog in de hoek schoot(iets meer risico al)

12 juli 2021 om 09:57

Twee spelers een minuut voor tijd inbrengen om ze dan een strafschop te laten nemen, ik heb mijn twijfels. Breng ze dan een kwartier eerder zodat ze nog kunnen wennen aan de wedstrijd en in ieder geval niet de hele tijd in hun hoofd met een penalty bezig zijn die ze later moeten nemen.

Het was inderdaad ongelofelijk deze strafschoppenserie. Dat je er drie mist... Je zag het bij alle drie al aan de houding, vooral bij Saka, dat het mis zou gaan. Die jongen stond stijf van de zenuwen, zat al niet lekker in de wedstrijd en is nog maar piepjong.

Dit was een unieke kans voor Engeland, want gemakkelijker ga je een finale niet bereiken en als je dan snel voorkomt en je toch 120 minuten staande weet te houden, je tegenstander twee pingels mist, dan moet je toch zorgen dat je er in ieder geval niet drie mist.

Het was ook niet verdiend geweest. Op de BBC hadden ze het over een ijzersterke generatie, maar ik zie deze gasten dit kunstje volgend jaar niet nog een keer doen hoor. Die vliegen er gewoon uit tegen de andere grote landen.

Ze hebben nu begin van de eerste helft op kracht even gedomineerd, zonder (buiten de 1-0) echt kansen te creëren, maar toen dat op was na rust, hebben ze geen potten meer kunnen breken.

Die foto bij het artikel vind ik toch zo verschrikkelijk. Dan ben je als 19-jarige doodzenuwachtig, krijg je dat getetter van die schreeuwlelijk er nog bij. Waardeloos dat zo'n coach zich niet bedenkt dat je de beslissende penalty niet in handen moet leggen van een tiener, terwijl je zogenaamde veteranen in je elftal hebt lopen.

12 juli 2021 om 08:53

Pickford is op het veld echt de verpersoonlijking van die Engelse tokkies. Staat constant te schreeuwen en zijn teamgenoten uit te schelden. Als een tegenstander te dicht bij hem in de buurt komt krijgt deze ook nog een scheldpartij over zich heen. En dat alles om zijn eigen onzekerheid te maskeren, want er gaat totaal geen rust van hem uit.

12 juli 2021 om 09:06

Ja het waren wel tegenpolen gisteravond. De ultieme rust die Donnarumma uitstraalt tegen die driftkikker aan de andere kant, maar ook de elegantie die Italië langs de lijn heeft staan, of dat boegeroep tijdens volksliederen van Engelse kant. Schandalig zwakke vertoning en daarom alleen al zie ik mezelf niet snel voor Engeland meer juichen. Droevige fans gooien je imago mooi ten grabbel.

12 juli 2021 om 10:31

Engeland speelde gisteren angsthazen voetbal met trippier. Ze hebben voetballend talent alleen zitten er te veel daarvan op de bank en/of zijn ze erg jong maar ik hoop echt dat Engeland een beetje positiever voetbal gaat spelen met deze kwaliteiten.

Mbt de fans, voetbal fans die je imago te grabbel gooien zijn idd droevig maar die heb je in ieder land. ook hier hebben fans boe-geroep ten gehore gebracht tijdens volksliederen en hebben we andere incidenten gehad.

12 juli 2021 om 19:11

Je ziet pickford ook vaak met zijn handen manen van kalm/rustig tegen zijn ploeggenoten. Nou als er eens is waar je niet rustig van wordt is hij het wel.

12 juli 2021 om 10:27

Ehhmmmm Ik weet het niet zeker maar volgens mij is die foto gefotoshopped. Het haar van Saka zit achter Pickfords hoofd maar de bal en de arm van Saka zitten voor Pickford.

12 juli 2021 om 12:52

@danny, Ik zag het ook. Ik heb het even opgezocht maar het is zeker niet gefotoshopt. Op andere videobeelden (op YT) vanuit de tribune loopt Pickford naar Saka histirisch aan te moedigen. Het is inderdaad een onzekere driftkikker. Moet wel toegeven. Keepte gisteren wel goed. Paar goede reddingen. Ook bij de redding voor de 1-1 alleen jammer voor hem dat Bonucci de rebound scoorde. Ben supper blij dat Italie heeft gewonnen. Edit: Op YT type Pickford Saka en kies penalty shootout. Daar heb je de beelden dat Pickford naar Saka toe loopt.

'ik heb de vijf namen gekozen op basis van wat ik had gezien tijdens de trainingen.' Tsja trainingen zeggen mij niet zoveel. Dat is compleet iets anders dan op een vol Wembley moeten aanleggen om je ploeg in de race te houden zoals Saka bij die laatste strafschop. Zeker hem had je het moeten besparen. Helemaal als ervaringsdeskundige die Southgate is qua belangrijke penalty's. Dat Rashford er telkens bij wordt genoemd snap ik niet. Ja hij is relatief jong. Maar met zijn aantal Premier League wedstrijden, 2 Europacup finales en recente penalty in de serie tegen Villareal is hij veel meer ervaren dan Jack Grealish en Harry Maguire. Voor wat betreft Sancho is het niet zo heel gek dat je verwacht dat een aanvaller waar Man Utd ruim 85 miljoen voor betaald een penalty kan nemen. Natuurlijk had ik Sterling ook verwacht, evenals Jack Grealish. Natuurlijk had ik Henderson altijd laten staan. Maar de enige grote fout vind ik Saka. De rest is verdedigbaar.

12 juli 2021 om 08:31

klopt, maar je moet de keuze toch ergens op baseren.

12 juli 2021 om 08:51

Leeftijd en ervaring vind ik dan belangrijkere punten. Verder vond ik Southgate sowieso al een intens laffe coach. Slechts drie aanvallende spelers in de finale opstellen en de hele wedstrijd hingen ze achterin, hopend dat ze niet zouden incasseren.

Mooi dat ze de deksel op de neus krijgen.

Hahaha ik lach me echt de pleuris. Enorme hoogmoed daar bij alle Britten. We kennen het gezegde. Football is coming home. Alsjeblieft zeg! Italie zwaar verdiend kampioen! It's coming to Rome! Ratatataaaa!

Gewoon weer terug naar 16 landen. Dan krijg je geen landen waarvan je weet dat ze bij voorbaat kansloos zijn, maar goed alles voor het geld.

12 juli 2021 om 08:52

Er is zelfs sprake van een EK met 32 landen. Goed, dan kunnen de kwalificaties ook afgeschaft worden. Scheelt weer wat wedstrijden. In dat geval supporter ik voor San Marino, want die zullen er vermoedelijk bij zijn dan.

Denk dat de Italianen het ook beter voor elkaar hadden wie wanneer een penalty zou nemen. Na het einde van de verlenging stonden ze al gelijk in een kring elkaar op te peppen en zag ik niemand met een lijstje rondgaan. Southgate was nog druk in de weer met mensen aanwijzen en opschrijven toen de penalty's op het punt stond om te beginnen.

Terecht commentaar natuurlijk. Waar waren de ervaren spelers? Met name Sterling is een watje. Slappe zak is het. Hoe kan je zoveel druk op de jonge gasten leggen?

Vond die Saka niet zo goed spelen al, talent ja, maar is een Foden niet verder?

12 juli 2021 om 08:53

Foden was gekwetst. Kan nogal moeilijk meespelen, laat staan een penalty trappen.

12 juli 2021 om 10:03

Zat inderdaad niet goed in de wedstrijd. Gezien zijn balaanrakingen had hij nooit een strafschop moeten nemen.

Allereerst: ''dapper dat ze zich melden''. Het is gewoon een pingel en dat is een loterij.
Saka kan je echt nul blaam geven. Die pakt een normale aanloop, trapt hem en Donnaruma keert hem uitstekend.

Maar Rashford & Sancho komen er in voor de penalty's (die had Southgate al even moeten laten ballen i.p.v. de laatste paar seconde). Nu hadden ze geen enkel wedstrijdgevoel.

Rashford en Sancho moesten wel zogenaamd een aparte/debiele aanloop nemen. Ga toch gewoon normaal achter de bal staan, kies een hoek en jank die bal binnen. Saka ging tenminste nog normaal achter de bal staan... Waarom die rare maniertjes?

Verder: als Sterling en Grealish toch geen pingel nemen en geen verantwoording durven te nemen, waarom wissel je ze dan niet voor Sancho en Rashford?

Vooral Sterling en Grealish moeten zich schamen. Sterling één van de topscorers van Engeland dit toernooi. Grealish zogenaamde ''de ster van het publiek'', het creatieve ''brein'' dat meer had moeten spelen volgens iedereen. Durft geen verantwoording te nemen en voor een jonge Bukayo Saka te trappen (die andere twee waren er duidelijk voor de pingels ingekomen, ironisch genoeg beiden dus met die rare aanloop).

12 juli 2021 om 09:07

Grealish wordt de nieuwe Beckham, goede clubspeler maar zal gaan falen tijdens internationale landen wedstrijden. Ik zag hem bijna al een Beckham momentje hebben in de wedstrijd na een overtreding hij opgefokt raakte, geef hem twee a drie jaar en hij deelt een trap/kopstoot of want dan ookuit net zoals Beckham dat deed tijdens het Wk, en zijn hele land benadeelde 😏

12 juli 2021 om 10:38

Grealish de nieuwe Beckham? Nou dan moet hij nog heel wat gaan presteren in z’n carrière want hij is bijna 26, speler van Villa en wissel van Engeland. Beckham heeft o.a. 6 PLs en een treble achter z’n naam. Grealish kan alleen maar dromen van de naam Beckham..

12 juli 2021 om 11:22

Mja het is nog steeds trending om Beckham af te doen als een eerder middelmatige voetballer, die bekender is voor zijn 'fratsen' dan voor zijn voetballende kwaliteiten.

12 juli 2021 om 13:17

Het is juist eerder andersom. Beckham wordt kleiner gemaakt als voetballer omdat hij zo bekend was. Wat een geweldige speler was dat zeg!

Antivoetbal afgestraft. Grote bek en dan helemaal niets laten zien. Thuis nota bene door de Uefa zo bedacht, gewoon omdat het kon. Slechts één potje niet op Wembley.

Die Engelsen met hun stuitende arrogantie zijn afgebluft. Gelukkig maar. Het echte voetbal heeft gewonnen. Als je België en Spanje ook hebt verslagen ben je de beste.

Dat je op basis van penalty's op trainingen je keuzes bepaald blijkt dat deze coach het echt niet snapt, is nota bene zelf speler geweest.

Op zo'n moment kies je voor spelers zonder plankenkoorts, de spelers met ervaring in dit soort situaties.
Dat je Rashford er in brengt voor een penalty dat snap ik. maar Sterling, Henderson of Grealish zouden wat mij betreft betere keuzes zijn geweest voor Saka en Sancho.

Ik vond het sowieso raar wat Southgate deed. Rashford en vooral Sancho hebben het hele toernooi al weinig vertrouwen gekregen en dan kun je niet echt verwachten dat ze het even voor je gaan doen in een penaltyreeks in een finale. En al helemaal niet als ze net koud het veld in zijn gekomen. En Saka had natuurlijk nooit de beslissende penalty mogen nemen. Een Sterling had met zijn ervaring gewoon op dat moment moeten zeggen van “ik doe het wel”.

Southgate heeft gewoon gefaald. In de 2e helft heeft hij zijn ploeg niet meer laten voetballen. Vreemde wissels. En dan laat je 3 jonkies waarvan er 2 amper een bal geraakt hebben een penalty nemen. Verder slecht dat Sterling, Shaw, Stones en Grealish niet hun verantwoording namen !

12 juli 2021 om 22:46

Misschien stonden die wel later op het lijstje. Je moet een lijst inleveren. Wij kunnen wel suggereren maar wij weten niet hoe het echt zit Grealish wilde wel een nemen dat zag je toen Southgate het aan hem vroeg.

En waarom nam Shaw geen verantwoordelijkheid? Gaat wel bij alle vrije trappen en corners staan en moet overal aanhoren dat hij zo’n geweldige speler is en de vergelijkingen met Roberto Carlos vliegen over en weer. Maar op een groot moment, verdwijnt hij omdat hij geen verantwoordelijkheid durft te nemen..

Je zag southgate grealish vragen of hij een wilde nemen. En hij zei ja. Maar waarom nam hij hem niet. Als je toch de grote ster wilt zijn dan ga je dan toch niet dat jonge jochie naar voren schuiven? Maar Sancho en Radhford dat was gewoon dom van southgate. Hoezo zo laat in laten vallen. Koud een penalty moeten nemen.

12 juli 2021 om 11:14

Philips wilde ook nemen volgens mij..

12 juli 2021 om 11:24

Ja inderdaad. Southgate heeft tot 2x toe gevraagd aan Grealish om een penalty te nemen en 1x aan Kelvin Philips. Ik was dan ook verbaasd dat geen van de twee uiteindelijk een penalty genomen heeft. Dat zijn toch de mannen met 'ervaring' tov een Sancho of Saka? Het was een chaos bij de Engelsen om de penaltynemers aan te duiden en dat kan je enkel Southgate kwalijk nemen.

Ik leef met het vertrouwen dan je van het maken van fouten beter wordt. Dit geldt voor de drie jonge heren ook. Het lesgeld was duur maar de les zullen ze niet vergeten.

Ik hoor iedereen zeggen dat het om eerlijk is dat Engeland bijna alles thuis speelt. Maar elk EK en WK speelt een land alle wedstrijden thuis en die winnen het lang niet altijd in eigen land.

12 juli 2021 om 11:15

Ja en dan speelt dus iedereen in hetzelfde land en hoef je niet duizenden kilometers te reizen. Plus er zijn ook genoeg fans uit andere landen aanwezig. Nu hoefde alleen Engeland niet te reizen.. normaal speel je allemaal in 1 land!

Sterling zijn record is 5 genomen 3 gemist. Rashford zijn record is 17 genomen, 2 gemist. Dus de beslissing was wel ergens op gebaseerd.

12 juli 2021 om 13:18

Rashford zeker. Maar Sancho en Saka waren beide niet. Sancho heeft überhaupt amper gespeeld dit EK. Shaw en Grealish hadden moeten nemen maar goed..

Gelukkig heeft het team wat vanaf dag het mooiste voetbal speelde ook de eindoverwinning behaald. Alle lof wat dat betreft voor Mancini en zijn team.

Een drama coach, ze hadden met Rushford en Kane die oude verdedigers in het centrum kapot moeten spelen.
Trouwens bakken vol respect voor Chellini en Bonuci.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller74
R. SterlingAanvaller73
G. JonesUnknown
B. SakaAanvaller40
J. PickfordKeeper70
S. JohnstoneKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

98 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester City 6 1 0 0
2020/2021 Manchester City 31 10 4 0
2019/2020 Manchester City 33 20 5 0
2018/2019 Manchester City 34 17 3 0
2017/2018 Manchester City 33 18 4 1
Laatste voetbalnieuws

Crysencio Summerville maakt basisdebuut; Liverpool en City superieur

Liverpool en Manchester City hebben zonder problemen de vierde ronde van de EFL Cup weten te bereiken. The Reds wonnen met 0-3 op bezoek bij Norwich City, waar Tim Krul het...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren