Van der Vaart vernietigend na EK-finale: ‘Het is een beetje interessant doen’

Maandag, 12 juli 2021 om 10:17Chris Meijer • Laatste update: 10:16

Rafael van der Vaart heeft na afloop van de EK-finale tussen Italië en Engeland geen goed woord over voor de strafschop van Marcus Rashford. De Engelsen verloren de eindstrijd na de penaltyserie, waarin naast Rashford ook Jadon Sancho en Bukayo Saka faalden. Rashford nam een wat vreemde aanloop en dat wordt door Van der Vaart bij de NOS bestempeld als ‘interessant doen’.

“Ze zijn jong en ik vind het niet zo sneu. Je kan toch gewoon een normale aanloop nemen? Het is allemaal een beetje interessant doen. Als je al weet dat je naar links moet, kun je daar toch net zo goed gaan staan? Lekker dan. Hij heeft een goede trap... Tja”, zo oordeelt Van der Vaart. Zijn collega-analist Marco van Basten is minder kritisch: “Hij doet alles goed, maar hij schiet tegen de paal aan.”

“Wat ik zo raar vind: de eerste en de vijfde zijn superstress penalty’s. Daar moet je je beste nemers op hebben. De eerste neemt Harry Kane en de vijfde laten ze nemen door een jongen die dit toernooi ongelukkig is geweest. Een invaller, negentien jaar en die zadel je op met de vijfde penalty”, wijst Van Hooijdonk op Saka. In het programma De Oranjezomer van SBS6 is René van der Gijp vooral kritisch op Rashford.

“Die drie missers, man. Rashford neemt ze wel bij Manchester United. Zou hij beslissen om zo'n aanloop te nemen terwijl hij er naartoe loopt? Of zou hij dat in zijn hoofd hebben? Hij komt twee of drie keer bijna tot stilstand tijdens zijn aanloop”, geeft Van der Gijp te kennen. “Heb jij hem ooit zo een penalty zien nemen? Die gaat mis en dan doet Sancho het nog een keer. Dat vind ik gek. Je zit naar die anderen te kijken en dan denk je toch: ik doe niet gek en schiet ‘m gewoon binnen.”

“Nee, Rashford neemt ze altijd met een gewone aanloop. Dit is het bewijs dat je niet kunt trainen op strafschoppen. De druk van een vol Wembley en dat de hele wereld zit mee te kijken, kun je niet nabootsen op een training”, stelt Johan Derksen. Dick Advocaat vond het vreemd dat Sancho en Rashford kort voor het einde van de verlenging ingebracht werden om een strafschop te nemen. “Ze kwamen er dertig seconden voor het einde in en moesten direct een penalty nemen. Tja, moeilijk. Je kan ze ook wat eerder inbrengen?"



Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door soron)

Echt belachelijk dat Saka de 5e moest nemen, geen woorden voor.

12 juli 2021 om 00:51

En dan heb je Henderson gewoon niet laten nemen…

12 juli 2021 om 00:53

Ik ben er nog woest over. Henderson, de man die overal als modelaanvoerder wordt gezien, een echte leider. Die wordt als wissel opnieuw gewisseld zodat hij geen penalty moet nemen. Maar Saka moet het doen, 19 jaar en nog nooit een pingel genomen. De reacties op zijn instagram zijn op het moment al in en in triest,

12 juli 2021 om 00:56

Alsof Henderson vaak penalties neemt. Maar ja hij is tenminste iemand die het allemaal al meegemaakt heeft. Die 5e had naar Sterling of Grealish moeten gaan, toch raar dat die twee lager in de pikorde stonden bij het schieten.

12 juli 2021 om 00:57

Die was gewisseld

12 juli 2021 om 00:59

Ik vind het ook sneu voor die jongen maar die comments op instagram/twitter moet je eens serieus nemen. Zijn meestal mensen uit 3de wereldlanden die dan grappig willen doen met hun aap emoji’s.

12 juli 2021 om 01:01

Die reacties zijn precies wat Engeland is dit toernooi. Lelijk tokkie. Eigenlijk precies zoals ik ze ken in Amsterdam trouwens. Saka is een lichtpuntje in een team vol houthakkers. Net zoals Kane en Mount en al die geweldige spelers op de bank. Zonde dat juist hem dit moet overkomen. Helemaal met je eens dat Sterling of Henderson dit moest doen.

12 juli 2021 om 01:07

Kan me weinig schelen of je een penalty weinig neemt op zo'n moment. Er staat zo'n gigantische druk op, dan moet een leider het voortouw pakken en hem nemen. Maguire, ben totaal geen fan van hem als speler, neemt ook nooit een penalty maar die ging er wel staan en deed het gewoon.

Grealish en Sterling met hun grote bek en gebaartjes waren dus ook angsthazen, en nu moeten jonge mannetjes ervoor bloeden omdat die wel de ballen toonden.

12 juli 2021 om 01:28

Sterling heeft zoveel penalties in zijn carrière gemist, dat kan ik nog wel begrijpen dat die er geen een nam.

12 juli 2021 om 01:35

Henderson neemt de penalty's altijd zonder enige twijfel, netjes in de hoek, ik zat met verbazing te kijken dat hij eruit ging, ik wist toch bijna zeker dat Sterling eraf ging.

12 juli 2021 om 02:09

@Arsenal-Gunner alsof Maguire ze vaak neemt? Gaat erom dat er iemand met ervaring moet staan en niet 19 jarige jongen. Henderson is aanvoerder van Liverpool en CL winnaar…. Die verkies je toch altijd boven Sancho en Saka.

12 juli 2021 om 07:59

@Baloog Je brengt het nu net alsof het de keus van Henderson was. Ik weet zeker dat die zijn verantwoordelijkheid wel had genomen. Southgate zag het helaas anders en baseert de strafschopnemers voor de belangrijkste serie voor Engeland in 50 jaar op een paar trainingen waar zonder druk geschoten kon worden. Een onbegrijpelijke blunder van Southgate.

12 juli 2021 om 08:33

het gaat er niet om dat iemand met ervaring een strafschop neemt, het gaat erom dat iemand met stalen zenuwen zo'n schop neemt.

12 juli 2021 om 09:30

Saka schoot gewoon redelijk prima,en net iets te zacht. Zoiets kan gewoon. En de keeper kan dan met geluk precies in die hoek duiken. En dat lukte. Het was geluk en ongeluk tesamen. Niets bijzonders aan. Iets normaals waar Saks gewoon nuchter om kan blijven. Hij krijgt nog genoeg mooie momenten.

12 juli 2021 om 09:52

Ik denk niet dat je als 19-jarig jochie hier nuchter om kan blijven. Hij zal eerder het gevoel hebben dat hij Engeland het ek heeft gekost. Dat een manager dit doet is gewoon superslecht. Maar Gareth Southgate heeft al genoeg bewezen dat hij dat ook is.

12 juli 2021 om 00:56

Vraag me of een andere speler misschien de kriebels kreeg en niet meer durfde. Een Grealish of Sterling lijkt me toch veel meer geschikt voor zo'n beslissende pingel.

12 juli 2021 om 01:36

Sterling 😂 wat een slechte speler is dat, wanneer hij niet zo bewegelijk was zou hij met zijn balgevoel de League 2 nog niet halen

12 juli 2021 om 11:30

Sterling moet in een ploeg spelen waar veel beweging is zodat de aandacht niet zozeer naar hem uitgaat. Dat Engelse elftal zit tactisch ook wanhopig slecht in elkaar. Dat probleem hebben die Engelsen eigenlijk altijd. Grealish heeft die voetbalintelligentie wel, terwijl ook Kane in elke ploeg wel rendeert. Toch is het merendeel van de spelers tactisch niet zo geweldig onderlegd, evenals de coach.

12 juli 2021 om 01:33

Ik vind het vooral belachelijk dat Henderson en Kyle "ik vind mezelf zo goed" Walker niet gewoon een penalty nemen. Daarnaast kan je Saka natuurlijk nooit bij de 1e 5 zetten.

Verder ben ik het compleet met van der Vaart eens. Iedereen die zo'n belachelijke aanloop heeft mag hem sowieso niet nemen. Ik heb er vandaag 4 gezien en ze gingen allemaal mis.

12 juli 2021 om 07:44

Aan de andere kant kan ik het mij zeker bij Henderson niet voorstellen dat hij om een wissel zou vragen van 'haal mij er maar uit want no way dat ik een penalty ga nemen.' Dat zie ik gewoon als keuze van de trainer en niet als weigering van Henderson om zijn verantwoordelijkheid te nemen. De trainer dacht tactisch te zijn en tot nog toe hadden dit toernooi al zijn tactische foefjes en wissels goed uitgepakt. Helaas voor hem dat zijn laatste wissels uiteindelijk dodelijk zijn gebleken.

12 juli 2021 om 11:37

Beiden waren al gewisseld.

14 juli 2021 om 19:35

Die wissels zijn natuurlijk geen excuus, dat was pas in de laatste minuut, dan wissel maar niet.

12 juli 2021 om 08:30

Mooi dat de Engelsen Italië liet winnen. Niet expres,maar wel dankzij hun hulp. Italië mag Engeland best bedanken daarvoor,het is feitelijk een zeer gulle gift richting je gasten. De winnaar zijn beide ploegen,want zonder elkaar had niemand gewonnen. En dat Italië nu de cup heeft komt natuurlijk niet omdat ze beter waren,maar omdat ermaar 1 cup is.

12 juli 2021 om 11:03

Ja zo lust ik er nog wel een paar. Italie heeft gewoon meer dan terecht gewonnen. Want natuurlijk is het geen gift - en dus totaal niet feitelijk, die interpreteer je zelf gewoon - van de Britten. Dacht je dat die jongens niet wilden winnen soms?

12 juli 2021 om 11:31

Zo, jij bent al vroeg aan de drank. Proost man!

Echt onbegrijpelijk dat Southgate niet eerder wisselt kijkend naar het spelbeeld. En als jij wisselt haalt hij vervolgens een van zijn meest ervaren, of misschien zelfs wel de meest ervaren man eraf???? Haal dan Saka er weer af, of Phillips, of Sterling als die toch geen penal gaat nemen. Italië was echt niet best, en Engeland had de kans ze volledig op te rollen. Laffe trainer, en dat is ook de reden dat het ze zo misgund werd.

12 juli 2021 om 00:53

Ja maar als je Saka eruit haalt dan krijg je weer een speler erbij die nauwelijks warm is in de benen.

Sterling, Stones of Grealish hadden gewoon die 5de moeten nemen.

12 juli 2021 om 01:29

Bedoel meer dat, als je al wisselt, je niet Henderson er af haalt maar Saka. In beginsel had hij sowieso niet moeten wisselen in minuut 119

Lekker van Southgate ook dat hij sancho en rashford voor de penalties pas in de 119de min laat invallen,die sancho heeft helemaal geen vertrouwen van die coach en allebei zitten helemaal niet in de wedstrijd man,dit verlies kan southgate echt aan zichzelf te danken

12 juli 2021 om 01:39

Het hele moeizame toernooi is aan hem te danken, uit deze prachtige selectie is zoveel meer te halen. Wat heeft hij een enorme hoeveelheid rare beslissingen genomen, die kunnen ze ondanks een finaleplek toch niet laten zitten

12 juli 2021 om 11:34

Zo prachtig is die selectie toch niet? Ze hebben met Sancho, Kane, Sterling (mits in vorm) en de doorgebroken Grealish een aantal uitstekende spelers, maar verder zijn de namen veelal groter dan hun daadwerkelijke kwaliteiten. Bovendien zit er na al die jaren nog steeds geen lijn in het spel van de Engelsen. Echt onbegrijpelijk hoe zo'n groot voetballand tactisch zo matig kan zijn.

12 juli 2021 om 13:57

De helft van die namen stond een paar maanden terug nog verdeeld over 2 teams Champions League finale te spelen. Praat het omlaag zoveel je wilt, uit deze selectie valt veel en veel meer te halen. Als je dan met 8 verdedigende spelers begint terwijl je zo veel talent hebt lopen dan wordt het je niet gegund. Was het nu echt een ploeg a la Denemarken geweest die boven hun kunnen presteren en als 'verrassing' door het toernooi heen gaan, dan hadden ze gunfactor al veel meer mee gehad. Maar hier is geen excuus voor.

Het is voor velen misschien niet zo'n verrassing gezien mijn avatar, maar ik heb gewoon enorm medelijden met Saka. Absolute disasterclass van Southgate. Eerst al beginnen met Saka (en uberhaupt nog maar een aanvallende speler) eruit halen in de basisopstelling. Daarna de hele wedstrijd verdedigen en niks veranderen, om in de verlenging doodleuk 2 spelers inbrengen voor pingels die beide missen, maar ook een ervaren rot als Henderson wisselen zodat hij er geen hoeft te nemen (henderson was nota bene al een wissel zelf....). Vervolgens geen van de spelers met een grote bek zoals Sterling die een pingel nemen maar een 19 jarig broekie die nog nooit van zijn leven een penalry stip gezien heeft moet de vijfde nemen. Dit neemt hij mee voor zijn hele carriere, gigantisch zonde.

12 juli 2021 om 00:58

Je slaat de spijker op z'n kop baloog. Zo'n penalty missen in een EK finale kan jarenlang aan een speler blijven vreten, helemaal wanneer het zulke jonge jongens zijn. Rashford kan het denk ik wel snel opzij zetten maar Sancho en Saka komen echt net pas kijken. Onbegrijpelijk hoe Southgate z'n talenten zo voor de leeuwen gooit. Hoop echt voor Arsenal, Manutd en uiteraard beide spelers dat ze het snel opzij kunnen zetten. Southgate moet zich kapot schamen.

12 juli 2021 om 01:48

De verdedigers hadden de penals dan maar Moeten nemen?

12 juli 2021 om 01:50

Juist ja, Southgate moet zich dood schamen. Saka heeft gewoon nog nooit een penalty genomen, en die moet dan de belangrijkste penalty in de Engelse historie nemen. Belachelijk, onbegrijpelijk, ronduit schandalig. Het ergste is nog dat Southgate zelf weet wat het is om een pingel te moeten nemen in zo'n serie. Sterker nog hij weet wat het is om er een te missen. Dit is zo'n enorme mentale dreun, ik hoop dat hij er niet aan onderdoor gaat. Hopelijk geven ze hem de steun die nu nodig is, maar ik vrees ervoor.

12 juli 2021 om 08:02

Er waren genoeg opties. Henderson laten staan en pingel laten nemen.
Ook sterling en grealish konden nemen. Dan had je niet 3 jonge boys hoeven laten nemen.

12 juli 2021 om 13:12

Je had Walker, Henderson, Sterling, Shaw, Trippier kunnen laten nemen (en dus laten staan i.p.v. wisselen). Voor Rashford en Sancho is nog iets te zeggen, die hebben inmiddels enige ervaring en kunnen dit. Maar niet als ze geen minuut in de benen hebben zitten. De keuze voor Saka als vijfde optie is ronduit belachelijk. Echt heel sneu voor die jongen. Des te stoerder dat hij die verantwoordelijkheid wel pakt, wat een baas!

12 juli 2021 om 04:06

Ga je jezelf wijsmaken dat Saka gedwongen is die penalty te nemen? Daar heeft hij gewoon zelf voor gekozen. Anders is Southgate echt achterlijk.

12 juli 2021 om 07:25

En moet je een 19-jarige zo'n dingen dan maar laten besluiten? Een van de oudere spelers had z'n verantwoordelijkheid moeten nemen. Of Southgate had hem in bescherming moeten nemen.

12 juli 2021 om 07:41

Lierse, ga jezelf wijsmaken dat Saka de autoriteit heeft om te eisen dat hij er 1 moet nemen. Southgate heeft ook al gezegd dat hij het lijstje zelf gemaakt heeft.

12 juli 2021 om 08:45

@Lierse: ik heb na de verlengingen Southgate tot 2x toe naar Grealish zien wijzen toen hij zijn papiertje met de penaltynemers vast had. Hij wijs overigens ook naar Kelvin Philips. Lijkt me dan toch dat hij voorgesteld heeft dat deze twee er een moesten trappen? Dat het uiteindelijk de 19-jarige Saka wordt, kan er misschien op wijzen dat die andere twee zich niet zeker voelden? Daarnaast mist super specialist Jorginho ook dus waarom een 19-jarige met de vinger wijzen?

12 juli 2021 om 13:54

Ik wijs toch niet met de vinger? Maar alle schuld bij anderen leggen is kinderachtig omdat het een van je favoriete spelers is. Hij zal zich zelfzeker genoeg gevoeld hebben om dat te doen. En uiteindelijk bleek dat onterecht te zijn.

12 juli 2021 om 07:43

Saka komt hier sterker uit, die jongen is mentaal al zeer sterk en wordt hier alleen maar meer door gevormd. Sws respect dat hij de ballen had om er 1 te nemen.

12 juli 2021 om 11:36

Ja, het was erg sneu hoe die jongen na afloop in tranen uitbarstte. Dat was niet leuk om te zien. Anderzijds kun je er alleen maar respect voor hebben dat zo'n jongen er gewoon achter gaat staan en z'n verantwoordelijkheid pakt. Schijnbaar durfden een aantal ervaren jongens het niet aan of Southgate is gewoon totaal ongeschikt als coach. De waarheid zal wel een beetje van beiden zijn. Maar goed, dit soort momenten kunnen je maken of breken. Het is zaak dat Saka ervan leert en het aangrijpt om zich te ontwikkelen.

Zo'n aanloop zijn denk ik zenuwen, niet interessant doenerij. Het is nogal wat, op zo'n moment een pingel nemen.

12 juli 2021 om 00:57

Van Sancho misschien wel maar Rashford was denk ik gewoon bewust gedaan.

12 juli 2021 om 11:39

Rashford hoopte duidelijk op een reactie van de keeper die maar bleef wachten. Dat was inderdaad wel bewust. Je zag Donnarumma ineens anticiperen op de truc en bij Rashford zag je ineens het lichaam verstijven toen hij eenmaal wou schieten. Amateurisme ten top. Dan kun je 'm nog beter keihard rechtdoor schieten. Maar goed, ik ben ook nooit erg gecharmeerd geweest van Rashford.

12 juli 2021 om 00:59

Dat gevoel had ik ook. Daarom wachtte hij ook zo bizar lang. Dat doet een ervaren penalty nemer nooit. Maar zelfs Jorginho miste als absolute expert op het cruciale moment.

12 juli 2021 om 01:10

Mwah Jorginho had een trucje dat een tijd gewerkt heeft, maar nu hebben de keepers hem door. Volgens mij inmiddels de afgelopen 9 maanden 4 of 5 pingels gemist al, dan ben je geen expert meer.

12 juli 2021 om 00:59

Ik stoor me nogal aan die riedel van derksen dat je een pingel niet kunt trainen want de druk kun je niet nabootsen. Tsja, welk nut zou welke vorm van training dan ook hebben? Juist als je onder druk staat is het goed op automatismen terug te kunnen vallen, al zou het alleen al 10 procent helpen. Met deze (in mijn ogen belachelijke) aanloop laat hij iig zien zich volledig te richten op het gedrag van de keeper. Iemand met een strakke trap (van Hooijdonk) die laat de keeper gewoon kansloos. Donnaruma keepte bij de pingels briljant. Een cillessen gaat veel sneller (te vroeg) naar de hoek.

12 juli 2021 om 01:04

Toch ging het ijskonijn Jorginho ook de mist in. Bij hem moet je zo lang mogelijk blijven staan want hij wacht om een hoek te schieten.

12 juli 2021 om 06:18

Er is ook geen 100 procent zekerheid natuurlijk, maar dat gelul van derksen dat erop trainen geen nut heeft dat kan geen professional serieus onderbouwen.

12 juli 2021 om 07:53

Ik vind jouw onderbouwing waarom je er wel op kan trainen anders nog slechter. We hebben gisteren weer een schoolvoorbeeld gehad van hoe fijn het is om onder druk te kunnen terugvallen op automatismen. Niet dus. In de penalty's van Rashford en Jorginho zitten gewoon uren aan training hoor. En wat blijkt als de druk te hoog wordt lukt het niet. Dan vergeet Rashford met alle automatismen ook naar de bal te kijken. Of denk je dat Rashford niet traint om te letten op het gedrag van de keeper? Dan ook nog eens het nietszeggende natte vingerwerk getal noemen van 'al zou het maar 10 procent helpen.' Alsof je dat op enige manier kunt onderbouwen en aantonen dat je na uren training dan net die 10 procent haalt dat je hem wel er in schiet in een EK-finale. Southgate gaf na afloop bij de BBC aan dat dat hij zijn keuzes had gemaakt op basis van het vele oefenen met penalties op de trainingen. Goh wat een succes zeg dat kijken naar trainingen. Kortom het zogenaamde 'gelul' van Derksen snijdt meer hout dan jouw beschouwing.

12 juli 2021 om 09:22

De 10 procent die ik toevoeg is inderdaad een aanname, dat geef ik toe. Echter is er meer dan genoeg onderzoek gedaan naar de psychologie achter het presteren onder druk. Jij noemt het voorbeeld van Rashford die kijkt naar de keeper voordat hij een hoek kiest. Uit onderzoek blijkt dat er 3 manieren zijn om een pingel aan te vliegen: Wood en Wilson (2010) identificeerden drie belangrijke visuele strategieã«n die door penaltynemers worden gehanteerd: 1) Keeper-onafhankelijk: negeer de keeper en kies een plek 2) Keeper-afhankelijk: kijk naar de keeper en reageer op zijn bewegingen 3) Tegenovergestelde-onafhankelijk: kijk de ene kant op en schiet de andere kant op. Optie 1 is de meest succesvolle. Bij optie 2 komt veel meer druk kijken... en laat nu juist Rashford daar de mist in gaan. Ook in je hersenen verandert er nogal wat wanneer je onder druk staat: Het Sma, de PMC en alle onbewuste motorische gebieden van de hersenen zijn perfect in staat om de opgedragen taak uit te voeren, want de bal in de hoek van het doel trappen is een vaardigheid die voetballers in het verleden al ontelbare keren hebben geoefend. Het enige wat de PFC hoeft te doen is te beslissen waar de bal geschopt moet worden en hoe hard. Verdere tussenkomst van de PFC is niet nodig. Maar, zoals eerder gezegd, de PFC kan de gevolgen zien van het maken van een slechte beslissing in het heetst van de strijd. Dit kan leiden tot tweede gissen, waardoor de SMA en de PMC uiteindelijk geen duidelijke instructies meer hebben over wat te doen (denk aan Ashley Cole's mislukte strafschop tegen Italiã« tijdens Euro 2012). "grote atleten zijn in staat om hun Pfc's onder druk het zwijgen op te leggen en gewoon in het moment te leven" (korb, 2010). Dan ben ik erg benieuwd naar de wetenschappelijke onderbouwing van jou en Derksen dat trainen in dit geval niet helpt.

Rashford neemt altijd zn aanloop op deze manier, schiet ze er bij Utd ook meestal gewoon in. Lekker makkelijk scoren dit van Rafael. Typischer Nederlands ga je het trouwens niet krijgen met zn “neem lekker een normale aanloop”

12 juli 2021 om 01:00

En toch ligt er op zo'n moment een andere druk op die jongen zijn schouder. Zijn enige taak was letterlijk het scoren van die penalty ten aanzien van de gehele natie. Niet je normale werkweek toch?

12 juli 2021 om 01:14

Rafaël heeft wel een punt met dat zo direct achter de bal staan. Vervolgens naar links gaan lopen om dan je aanloop te starten. Ga dan gewoon link van de bal staan en begin je aanloop. Dat om lopen zorgt alleen voor meer tijd om te twijfelen.

12 juli 2021 om 07:42

Vd vaart vind zo’n aanloop gewoon onzin, want wat heeft het voor nut. Dat hij ze normaal ook zo neemt en ze dan soms wel maakt doet niets af aan zijn mening toch? 11 pingels gemaakt in een normale wedstrijd (youth league en oefen reken ik niet mee). Maar ook 4 gemist, waaronder 1 in EL en 1 EK finale reeks. Als je minder dan 1 op 3 pingels erin schiet, dan is dat niet best toch.

Geloof het of niet, ik heb alle missers voorspeld in de aanloop naar de bal. Het onzelfzekere en verbloemende aanloopje zegt heel veel over het zelfvertrouwen van de speler. Fout van de coach om deze spelers de bal te laten nemen overigens, maar deze 'sterren' hadden echt wel mogen weten wat de wetten van het voetbal zijn.

Van de Vaart weer met zijn commentaar. Rashford neemt alle penalty’s zo en ze gaan er 9 van de 10 keer in. Nam hem ook zo in de 96e minuut tegen PSG uit in de knock-outfase van de CL en schoot United toen door. Weer zo makkelijk scoren dit van Raffie, jammer. Misschien moet hij zijn commentaar voor zich houden en zelf niet zo interessant doen.

12 juli 2021 om 05:35

Vdv heeft gelijk, rare kit aanlopen. Ros gewoon die bal erin

12 juli 2021 om 11:42

Hij zit daar om z'n mening te geven. Dat jij het niet met 'm eens bent, dat kan. Ik snap niet waarom je dan een reactie schrijft over de reactie van Van Der Vaart. Dat wat hij zegt, snijdt gewoon hout. Zolang het lukt lukt 't, maar als een doelman blijft staan zoals gisteren, ziet het er gewoon zeer klungelig en amateuristisch uit. Bovendien is het gewoon niet goed als je de bal niet op z'n minst tussen de palen krijgt.

Je kon al zien aan de aanlopen in welke hoeken die jongens gingen schieten. En dat zijn dan zogenaamde penalty specialisten. Rashford en Sancho zijn ook niet koelbloedig genoeg, die missen ook net dat beetje ervaring van wedstrijden op het allerhoogste niveau. Saka kun je weinig kwalijk nemen.

12 juli 2021 om 08:02

Haha Rashford die zogenaamd ervaring mist in wedstrijden op het allerhoogste niveau. Die heeft er al meer dan 300 in de benen, waaronder 2 Europa cup finales. Die heeft meer Premier League wedstrijden gespeeld dan een Harry Maguire. Trouwens in die Europa cup finale van mei schoot hij er wel een penalty in tijdens de strafschoppenserie. Kortom hoeveel ervaring wil je hebben?

Pickford, Stones, Shaw, Sterling, desnoods Saka de derde pingel laten nemen. Maar NIET een 19-jarige in een kolkend Wembley de laatste (toch vaak beslissende) penalty laten nemen. De “grote mannen” van Engeland lieten het afweten, Engeland liet het na de vroege openingstreffer afweten. De deksel op de neus en de meest aantrekkelijke ploeg over het gehele EK heeft gewonnen. Ook weer eens fijn.

Niet iedereen kan een strafschop nemen als Maguire.
Ze hadden het lef om een strafschop te nemen. Ik snap niet dat bv Sterling geen een nam.

Ik vind het echt sneu voor Saka. 19-jaar en die jongen met zo'n penalty opzadelen. Ik vind het ook echt zwak dat de meer ervaren jongens ervan weg zijn gelopen, maar als coach denk je toch ook na om zo'n onervaren jongen een penalty op zo'n moment te laten nemen. Ik vind het echt zielig voor Saka.

Penalties dood analyseren dat is pas een beetje interessant doen. Een penalty is goed als het erin gaat en fout als het gemist wordt, punt. Er was een Italiaan die strafschop laag door het midden schoot. En dat is zogenaamd het slechtste wat je kunt doen. Maar ja hij zat wel, en daar gaat het dus om

12 juli 2021 om 01:40

Ik vond het juist slim dat die Italiaan dat zo deed, want die Pickford is alleen maar aan het springen en duikt dan naar een hoek. Hij blijft nooit staan zoals Donnaruma.

Dit is de trainers ook schuld, laat die twee invallen om de penalty's te nemen, hebben niet veel balcontact gehad en dan die druk op je hebben

Die aanloopjes, die zijn vooral bedoelt om een keeper de verkeerde hoek te laten duiken. Maar wat je gisteren zag is dan die juist lang bleven staan en dan gaat t vliegertje niet meer op. Als je een pingel kunt raken zoals maguire deed, hoef je de keeper niet eens op een verkeerde been te zetten.

Ach penalty’s blijft schijnbaar een probleem maar waarom zadel je de jonkies op met dit, en al helemaal omdat ze nog geen bal geraakt hadden , een penalty is niet zo moeilijk hoor kijk eens hoe Maguire hem nam perfect al staan er twee keepers in dan zijn ze kansloos , maar al die hupjes en maffe aanloopjes dat rare gedoe kies een hoek en schiet de bal half hoog binnen en de keeper is kansloos ,

Lachwekkend dat die twee erin komen voor de penalty's. Geen bal raken. Vervolgens een pingel koud moeten trappen en dan beiden met zo'n achterlijke aanloop komen...

Rashford heb ik dit al vaker zien doen, Sancho nog nooit overigens.

Echter: ga gewoon achter die bal staan zoals Saka en trap hem. Als je hem dan mist is het gewoon ''normaal'' of ''slecht ingeschoten'' of ''goed gekeerd''... Maar nu heeft iedereen (terecht) wat te zeiken. Lachwekkende aanloopjes.

Verder moeten de oudere zich gaan schamen. één van de lichtpuntjes van Engeland, de 19-jarige Bukayo Saka, een pingel laten trappen ten faveure van de ''sterren'' Grealish en Sterling. Allebei al 25 of ouder. Sterling speelde ook alles, trap dan ook een pingel.
Grealish schreeuwde iedereen moord en brand om, maar viel ook vies tegen. En dan ook geen pingel durven te nemen als ''publiekslieveling''. Lachwekkend.

En nog lachwekkender als een Southgate zelf ''zijn lijstje had'' op basis van training(en). Dat is toch totaal niet te vergelijken met het trappen van een pingel in een kolkend Wembley. En dan ook nog een ervaren Henderson wisselen (met een goede trap). Die had ook makkelijk eentje kunnen nemen. Had je maar Stones eruit gehaald die laatste 5 seconden en Henderson 5 seconden op de CV plek gezet...

Vd vaart heeft helemaal gelijk. Al die rare aanlopen leiden tot gemiste penalty’s. Ik heb gisteren 4 gekke aanlopen gezien en alle vier ging de penalty er niet in.

Wat ik wel grappig vind is dat het bijna alleen maar over die penals gaat, terwijl Engeland die hele wedstrijd toch eigenlijk met een heel triest strijdplan is aan komen zetten? Kijk naar die selectie van ze. En dan ga je van dat angsthazen voetbal spelen (op de eerste paar minuten en de laatste paar minuten na). Ik snap dat echt niet. Ik ben blij dat de ploeg die wilde voetballen uiteindelijk gewonnen heeft.

De jonkies hadden een voorbeeld moeten nemen aan de slechtste voetballer in hun team, Maguire. Die schoot de bal er zéér overtuigend is. Zo hoort het !! Als je een penalty zo neemt, dan valt je weinig te verwijten als een keeper hem dan toch heeft.

Nou 3 donkere jongens hun instagram page zal weer gezellig zijn…

12 juli 2021 om 10:37

Wat heeft dat nou met kleur te maken. Wat voor bagger post jij nu.....

12 juli 2021 om 17:42

3 donkere jongens missen de penalty’s en in england gaan ze lekker met racistische uitingen op social media.. als je beetje nadacht wist je dat voor dat je ging reageren.

Haha. Tijdens de penal serie zei ik precies hetzelfde.
Aan de aanloop kon je precies zien of de bal er wel of niet in zou gaan.

Wat een gelul, penalty moet voor een voetballer het makkelijkste zijn wat er is, druk?? Wat voor druk?? Formule 1, dat is druk, 2 uur lang, 1 foutje en misschien einde verhaal, en hier??? Maak er geen hersenchirurgie van, aanloop nemen en rossen, a la Neeskens, maakt het ook niet uit wat een keeper wil doen.

Is er dan nooit een trainer zie zegt: Je mag alleen een penalty nemen als je een normale aanloop neemt en de bal met overtuiging inschiet. Iedereen kan missen, geen probleem maar die aanloop van Rashford dan weet je eigenlijk al dat het fout gaat. Verder heeft Southgate natuurlijk gefaald tijdens de penalty's. De druk wordt alleen maar groter als je enkel voor de penalty's ingebracht bent. Had die jongens 10 minuten erbij gezet, dat ze iig nog het gevoel hadden dat het niet alleen voor de penalty's was. Daarnaast haal je een ervaren no-nonsense speler met een goede trap eraf voor Sancho wat helemaal geen penaltynemer is. Saka 5e man enzovoort.....

Dat ze die penalty serie verliezen is gewoon 100% Southgate's fout. Laat 2 spelers die nog geen bal geraakt hebben omdat ze maar 30 seconden mee mochten doen penalty 3 en 4 nemen. Om vervolgens een tiener die nog nooit een penalty in het profvoetbal heeft genomen de 5e te laten nemen voor een vol Wembley met de druk van heel de natie op hem. Zou het echt heel raar vinden als Southgate mag blijven!

Vond het wel apart dat Sterling de sterspeler van engeland en MC geen penalty nam.

Wie als allereerste interessant doet is Southgate. Lekker die extra druk bij die jonge jongens: jullie komen erin voor die penalty, nergens anders voor, alleen die penalty, onthou dat, penalty. "en Rashford, kun je nog even rechtsback spelen? En daarna, niet vergeten...die penalty." Oh bijna vergeten..."saka jij mag als laatste...oke? je zegt geen nee? oke its you" Rashford interessant doen? Dit is wat zenuwen met je doet? Heeft VdV eigenlijk ooit op hoog nivo gevoetbald? Tactisch was VdV dit toernooi verder onder het analisten nivo, maar psychologisch bakt hij er ook niks van. Dat is dan je rol als analist. Ik heb gisteren gewoon weer de Belg gekeken, deze keer niet alleen om Frank Snoeks maar ook vanwege deze leunstoel opmerkingen.

Krijg je er van als je zo’n rare aanloop neemt. Gewoon goed voor de bal staan en zeker van je zaak zijn dan is er niks aan de hand.

Ik verbaas me er soms over hoe slecht profvoetballers nadenken over de effectiviteit van een penalty. De fratsen zoals Rashford die uitvoert, doen me sterk denken aan een landing op de Polderbaan bij Schiphol. En de arrogante sleep die Sancho in zijn aanloop heeft verankerd is even ongepast als ondermijnend. Dat inhouden in je aanloop is helemaal niet in je voordeel; je schot kan niet meer profiteren van de opwaartse kracht die het sprintje naar de bal je oplevert en dus neemt het af in kracht. Als ik dat niveau zou hebben zou ik het advies van Ruud van Nistelrooij ter harte nemen: recht achter de bal, hoek uitkiezen, niet afremmen in je aanloop en dan hard halfhoog inschieten.

Het is pure gerechtigheid. De Engelsen hoorden daar niet te staan maar de Denen. De hele wereld, incl. Schotland, Noord-Ierland en Wales, vond dat Engeland door die Nederlandse scheidsrechter (een volkomen onterechte penalty toekennen) in de finale stond. Ik meen dat het Makkelie was. Alleen de Engelsen zelf was iedereen het erover eens dat het een penalty was. Is Engeland nu zo dom of heeft de rest van de wereld meer van voetbal?

Tja, deze Engelse coach heeft al meer blunders dit toernooi gemaakt. Taktisch en technisch (door betere teamspelers op de bank te laten). Hoe kun je een 19-jarige voetballer, 30 seconden voor het einde van de 2de verlenging in laten vallen en hem dan de onmogelijke taak te geven de laatste penalty te laten nemen. Die gast was koud in het veld, had nog geen bal aangeraakt. Dat zijn verwijtbare blunders van een coach. Dan had de coach hem 15 minuten eerder moeten laten invallen.

Maar ik ben blij dat de blunder van Makkelie (?) niet tot een onterechte winnaar heeft geleid. De Denen zijn zwaar benadeeld. Die had ik een hele goede kans gegeven tegen dit Italië.

Het zit er gelukkig weer voor 1 jaar op. Dan is het 't grote oliegeld dat het WK heeft gekocht ten koste van de levens van ruim 100 slaven uit India, Sri Lanka, die onder de meest erbarmelijke omstandigheden moesten ploeteren. De meesten moesten slapen op hun werkplek. Ze kregen erg slecht betaald en hun paspoorten waren afgenomen door hun bazen. De nabestaanden van diegenen die door de erg gevaarlijke omstandigheden overleden en nog loon tegoed hadden, hebben geen cent ontvangen. Jammer dat de FIFA zo enorm corrupt is en dat alle landen dit accepteren. Crimineel Blatter heeft die cultuur nagelaten.

Voetballen terwijl het buiten 43°C is, alle stadions volledig afkoelen met enorme installaties, maar in de rijen voor het stadion is het gewoon enorm heet. Ik woon in een heet land in de EU. Het weekend was het hier over de 43°C (Andalusië, Zuid-Spanje). Dat soort temperaturen kunnen de meeste toeschouwers, op weg naar de ingang, absoluut niet aan. Veel water drinken helpt dan niet meer. Het was een idiote beslissing om Qatar die eindronde te verkopen. Maar wel begrijpelijk als je beseft dat de FIFA uit corrupte geldwolven bestaat. En de voetbalbesturen van de deelnemende landen delen in die corruptie. De rest blijkt van ondergeschikt belang: vele dode slaven, dodelijke temperaturen, op een plek waar dit volkomen tegen alle logica indruist. Alle meespelende landen zijn medeplichtig aan de dood van al die slaven en van bezoekers die het niet redden.

Ik ben het 100 procent eens met Vdv.
Die penalty van Rashford was echt waardeloos. Eerst lang wachten en dan zo'n rare aanloop.
Ik was overigens ook blij dat Jorginho ook miste met zo'n overdreven aanloop.
Kan me voorstellen dat je dit wil doen als je 2-0 voorstaat, maar niet in de beslissende penaltyserie van een EK-finale.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller74
R. SterlingAanvaller73
G. JonesUnknown
B. SakaAanvaller40
J. PickfordKeeper70
S. JohnstoneKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

Nederland
459 fans
Middenvelder, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren