Overmars verlangt dubbele van bod van Olympique Lyon op Onana

Zondag, 11 juli 2021 om 22:07 • Laatste update: 22:29

Olympique Lyon is nadrukkelijk in de markt voor André Onana, maar een akkoord over een transfersom is nog ver weg. De Telegraaf weet te melden dat de Franse club vijf miljoen euro voor de 25-jarige doelman wenst te betalen. Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, zet echter in op het dubbele bedrag voor het nog tot 2022 lopende contract van Onana in Amsterdam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door constant kante)

Overmars kennende gaat hij nog 15 miljoen vangen voor Onana

11 juli 2021 om 23:05

Ik denk dat ze er uit komen rond de 8 miljoen
En dan nog de bonus er bij

12 juli 2021 om 00:12

Dat zijn wel de geruchten gaat goed komen. Nog even en dan zijn wij van Onana af weg ermee

12 juli 2021 om 00:23

Onana behoorde tot de beste keepers ter wereld. De duurste keeper is Ongeveer 80 miljoen. Doordat hij niet kon spelen en een kortdurend contract heeft gaat dit bedrag het m niet worden. Het is wel raar dat het bedrag zo laag wordt verwacht. Kom op Overmars, je hebt toch niet al je kruit verschoten?

12 juli 2021 om 06:14

Echt niet meer geld Dat hij op gaat leveren Hij kost ajax alleen maar geld Gewoon zijn salaris betaald krijgen Na dat hij niet bij wou tekenen Overmars had hem gewoon Geen salaris moeten betalen Waar hij ook geen recht op had En ajax mag zijn handen dicht knijpen Als ze meer dan meer krijgen dan 8 miljoen

12 juli 2021 om 08:38

Als Ajax dat gedaan had, dan was de waarheid over het plaspilletje naar buiten gekomen.

12 juli 2021 om 11:53

Je zou een goeie zijn om bij Karwei te werken (Geen punt)

Ontopic; tussen de 5 en 10 mil zal het op uitkomen naar verwachting. Hoop wel dat ze een doorverkoopclausue erin zetten, valt me op dat dan zoiezo wienig word gedaan.
Net als Vitesse bij Bazoer, doorverkoopclausue rrin en je pakt later nog wat centen.

12 juli 2021 om 11:21

Overmars doet dit goed. Veel zeggen dat het veel is voor een keeper die tijdelijk nog op de tribune moet zitten en nog maar 1 jaar vast zit. Maar het is een bewezen topkeeper, en omdat zijn contract afloopt loopt Lyon het risico dat ze veel concurrentie krijgen van andere clubs indien ze wachten tot eind contract. Dus het aflopende contract kan je voor bewezen topkeeper met een restwaarde en nog potentie, kun je gebruiken om alsnog een hogere transfersom te krijgen. Met name de waardebepaling als hij bij (in dit voorbeeld) Lyon tekent is ook gelijk 15 mln met meerjarig contract. Voor Lyon dus ook een risico om te wachten. Mooie onderhandelingstactiek.

Lyon kan makkelijk niks verhogen.. succes met iemand betalen op de tribune

11 juli 2021 om 22:15

Overmars maakt hier gewoon een statement.

12 juli 2021 om 12:15

Dat doet Vitesse ook met Bazoer en dat vindt iedereen vreemd...

11 juli 2021 om 22:17

Succes zonder Onana, die gaat dan naar Inter volgend jaar

11 juli 2021 om 22:18

Dan kan het ook zijn dat ze volgend seizoen een uitstekende keeper mislopen, die ze nou alsnog voor een prikkie kunnen ophalen. Ik zie ontnam transfervrij anders gewoon naar de club gaan die het meeste geld bied.

11 juli 2021 om 22:42

Succes met een keeper die dan een half jaar langer niet aan spelen toekomt, daar wordt Onana niet beter van

12 juli 2021 om 00:18

Dat kan Lyon inderdaad doen. Weten ze wel zeker dat ze Onana nooit gaan krijgen. Als hij transfervrij is, dan durft een grotere club het ook wel aan.

Daarbij denk ik dat dit ook even een tikkie van Overmars aan Onana is. Jij ons een oor aannaaien, dan zijn wij best bereid om je salaris een jaartje door te betalen en je voortaan als 3e keeper van Jong Ajax mee te nemen naar Veendam, Maastricht en Roosendaal om op een krakkemikkig stoeltje te blauwbekken.

12 juli 2021 om 03:21

ten eerste zeer kinderachtig en het is ook nog kapitaalsvernietiging, want je loopt een transfersom mis en je betaald een jaar een dik salaris aan een keeper waar je geen gebruik van maakt, die bovendien ook nog eens je beste keeper is en bekend staat als een puntenpakker

12 juli 2021 om 05:32

het is ook kapitaal vernietiging als een speler blijkbaar "perongeluk" het verkeerde pilletje neemt en dik een jaar niet mag spelen. En heel toevallig net een half jaar voor je contract afloopt...

Zou het echt perongeluk zijn geweest? We gaan er maar vanuit dat het juist is - maar volgens mij was er ook een artikel met een huisarts die al had bevestigd dat de betreffende pillen die hij wilde nemen en zij heeft gekregen a) niet op elkaar lijken en b) dat die pil ook niet aan zwangere vrouwen wordt voorgeschreven.

maar goed, het was natuurlijk een coulance geweest van Onana als hij zijn contract gewoon had verlengd voor een jaar en er een afkoopsom in had laten zetten van 10 mil of 15.

Nu schopt Onana zichzelf gewoon voor zijn neus want hij speelt Europa League met Lyon en had met Ajax gewoon CL groepsfase kunnen spelen voor nog een half seizoen en zich bij grotere clubs in de kijker kunnen spelen.

Maar goed, zijn ambities liggen blijkbaar lager dan dat en heeft liever tekengeld denk ik dan?

12 juli 2021 om 09:48

Iemand betalen op de tribune kan wel degelijk tot strategisch succes leiden. Nu leg je er een paar miljoen euro op toe maar de volgende keer pak je veel en veel meer omdat dan de speler een aankopende club weten, Ajax bluft niet.
En voor Lyon geldt, succes met je nieuwe keeper die tot de zomer van 2022 geen enkele wedstrijd zal keepen.

12 juli 2021 om 11:34

Of spelers willen geen langdurige contracten meer bij Ajax tekenen omdat ze weten dat het dan een kinderachtige club is die hun spelers chanteert als ze hun zin niet krijgen

12 juli 2021 om 13:20

Normale spelers tekenen met plezier langdurige contracten bij Ajax omdat Ajax altijd makkelijk spelers verkoopt aan betere clubs.
Hier heb je het over een speler die geschorst is wegens doping, daarom niet kan spelen maar wel doorbetaald wordt en die daarom niet voor zijn volle waarde verkocht kan worden.
Andere spelers snappen dit prima en snappen heel goed dat er niks kinderachtigs aan is in dit geval.
Weet jij ook best wel maar ja, club voorkeuren he.

12 juli 2021 om 15:03

" Nu leg je er een paar miljoen euro op toe maar de volgende keer pak je veel en veel meer omdat dan de speler een aankopende club weten, Ajax bluft niet"

Jaja, nou, sinds ze destijds met veel misbaar Boilesen op de tribune hebben gezet heeft dat Ajax inderdaad geen windieren gelegd. Het zal vast de hoeksteen van het huidige succes zijn geweest.

Hele rare gedachtengang uiteindelijk, dat het wegzetten van je contractspelers op de tribune een soort imagosucces zou kunnen zijn. Dat spelers dan denken: yes, Ajax dat is echt een club waar ik heen moet voor mijn carriere. Want dat clubs en spelers door dit soort acties 'weten dat Ajax niet bluft' dat is echt een mythe. De meeste clubs in Europa worden namelijk niet geleid door loopjongetjes die net komen kijken, maar door professionals die zelf ook al jaren onderhandelen. En die wel weten dat als Overmars vandaag zegt 'onana is niet te koop', Overmars morgen bij een iets hoger bod gewoon zaken doet. Overmars zal trouwens wel moeten! Jij weet toch ook dat hij voor minstens 55 miljoen per jaar moet verhandelen?? Daar horen ook de transfers van 5-10 miljoen bij, want Ajax gaat natuurlijk niet elk seizoen spelers voor 75 miljoen in Zuid Europa wegzetten.

Dus strategisch succes? Valt wel mee. Ik denk het tegendeel. Je zet jezelf als club neer op een manier die je niet wil en spelers eerder afschrikt dan aantrekt.

12 juli 2021 om 15:10

"hier heb je het over een speler die geschorst is wegens doping, daarom niet kan spelen maar wel doorbetaald wordt en die daarom niet voor zijn volle waarde verkocht kan worden."

Dat laatste (het doorverkopen voor zijn volle waarde) dát was natuurlijk ook exact de reden dat Ajax Onana altijd het hand boven het hoofd hield én keurig zijn salaris doorbetaald heeft. Ajax beschermde daarmee de waarde van de speler. Niet zozeer de speler zélf he! Belangrijk onderscheid waar we niet de ogen voor moeten sluiten. Kijk naar PSV en Ihatteren.

Overigens, wat betreft dat doorbetalen van salaris heb ik hier al eens aangevoerd dat Ajax in mijn ogen best juridische mogeljikheden had om eventueel ervoor te kiezen het salaris niet door te betalen. Maar iedereen snapt wel dat als dat was gebeurd, Onana dat niet gepikt had en daarmee zijn waarde ook was verdampt. Dit gegeven maakt natuurlijk dat het echt niet een soort 'vrije keuze' van Ajax was, maar een zakelijke afweging, gericht op het zo hoog mogelijk houden van de waarde van de speler. En niet een gunst of geste aan het adres van Onana.

Wat dat betreft zie ik wel een duidelijke tendens. In het begin van de affaire stonden de meeste Ajaxfans achter Onana. Nu, hij staat op het punt weg te gaan voor een fractie van zijn 'waarde', kan hij oprotten en is hij een ondankbare hond. Ik snap het. Als Ihatteren naar Ajax zou gaan, kan hij in Eindhoven ook op een heleboel 'haat' rekenen (wat ik onterecht vind). Maar Onana heeft echt geen enkele plicht om zijn contract met Ajax te verlengen. Ook zeker niet moreel. Zoals Ihatteren dat nu ook niet heeft.

12 juli 2021 om 16:16

@constant kante
Het gaat hier om een reactie op "lyon kan makkelijk niks verhogen.. succes met iemand betalen op de tribune".
Zo werkt het dus niet, Ajax kan gewoon meer vragen. En dan geldt idd dat het voor Lyon net zo goed een probleem is als Onana een jaar niet speelt.

12 juli 2021 om 19:17

Ik heb gelezen waar jij op reageerde. Zie alleen niet wat dat met mijn reactie op jouw stelling (dat je als Ajax zijnde hier ooit succesvol een strategie (van het publiekelijk tonen van hardvochtigheid, kilheid en ultieme zakelijkheid) van kan maken waar het als club, internationaal, ooit beter kan worden. Ik snap best dat jij als supporter graag ziet dat Ajax zich op die manier jegens spelers ging opstellen, maar ik vertrouw de Ajax directie wel toe dat die op een hoger plan en niveau denken. En inzien dat dit geen succesvolle formule of methode is. Integendeel.

En dat het voor Lyon een problem is dat hij niet speelt, dat doet niet toe. Zoals het er nu voor staat, als Ajax hem niet aan Lyon verkoopt, dan loopt Onana over een jaar gratis weg. De stelling dat Ajax miljoenen gaat incasseren door nu Onana een jaar op de tribune te zetten is echt een heel dun verhaal.

Uiteindelijk zal Ajax vast wel met Lyon mee gaan denken, aangezien Onana voor een paar miljoen per jaar op de loonlijst staat en nu nog een transfersom kunnen vangen. Arsenal is trouwens ook aan het slapen. Een topkeeper voor een prikkie ophalen gebeurt niet elke dag.

11 juli 2021 om 22:35

Blijkbaar heeft dat te maken met dat Onana eerste keeper wilt zijn maar Arsenal hem dat niet wilt geven zonder een gevecht met Leno. Leno is wel in zijn laatste jaar nu en gaat waarschijnlijk niet verlengen dus ja... Maar ja Arsenal is sowieso dramatisch, die hebben Martinez laten gaan vorig jaar en die keept fantastisch bij Aston Villa nu.

11 juli 2021 om 23:29

Marc helpt zijn oude club wel. Lyon gaat niet schuiven, Ajax ook niet. Vervolgens kan Arsenal na de winterstop zijn handtekening ophalen met de belofte dat hij 1e keeper wordt. Een dergelijk statement maken ze wel bij Ajax. Dit zorgt er namelijk voor dat de volgende speler met een eenjarig contract wel wordt verkocht voor een fatsoenlijk bedrag omdat elke club dan weet dat druk zetten zinloos is en alleen maar verliezers oplevert

Ik zou eerlijk gezegd zeggen, maak er 7 van en we hebben een deal. Hij wil weg, heeft je een beetje genaaid en zou er wel vrede mee hebben. Echt een geweldige keeper die natuurlijk ook mag blijven, mits hij bijtekent. Snap overigens niet zo dat hij naar Lyon wil, dat is buiten de competitie toch geen enorme stap vooruit?

12 juli 2021 om 00:41

Qua club achteruit. Lyon stelt gewoon weinig voor en speelt niet voor prijzen.
Qua competitie is alleen psg beter. Zonder psg is het gelijk aan de eredivisie. En Ajax won zelfs met gemak van de kampioen van Frankrijk.

12 juli 2021 om 03:26

de Ligue 1 is idd gelijk aan de Eredivisie. PSV en AZ hebben namelijk net als AS Monaco en Lyon vrij recent nog een halve finale CL gespeeld en de Eredivisie levert net als de Ligue 1 jaarlijks spelers af aan de Europese top

Poot stijf houden en is gewoon veel meer waard dan 5 miljoen, ben ook benieuwd wanneer we wat horen over Berghuis

11 juli 2021 om 22:18

In deze tijd is dat helaas niet meer waard dan 5 miljoen. Vergeet ook niet dat je zijn salaris nog betaald, dat komt er ook nog bovenop eigenlijk.

11 juli 2021 om 22:52

Kijk eens naar scherpen, die verkoopt overmars ook voor 5.

11 juli 2021 om 23:18

Daaron, gewoon houden. Voor 5m willen wij als supporters hem nog wel even vriendelijk toezingen.

Heel goed. Al loopt hij volgend jaar gratis weg, die 5 miljoen is wisselgeld. Even een statement maken hier.

11 juli 2021 om 22:20

Onana kost Ajax ook nog 3-4 miljoen aan loon. Dan kan het Ajax totaal 10 miljoen kosten aan transfersommen en loonkosten als ze hem nu niet verkopen.

11 juli 2021 om 22:34

Dat is zeker waar. Maar 5 miljoen is gewoon te weinig voor een Europees concurrent. Daarnaast weet Overmars dat ook 10 miljoen een koopje is voor deze keeper.

Meneer overmars tikt u dan zelf ook even het dubbele af aan feyenoord voor berghuis. Die heeft nl ook nog maar 1 jaar contract. Niet zelf voor n appel en een ei willen kopen en zelf de hoofdprijs willen voor n speler.

11 juli 2021 om 22:18

Dat is een heel ander verhaal pierre.. berghuis heeft een clausule in zijn contract staan voor 4 miljoen af te halen.. Onana is een compleet ander verhaal

12 juli 2021 om 08:15

Weet jij wat erin staat??? Niemand weet dat!

11 juli 2021 om 22:18

Onana heeft geen clausule in zijn contract. Berghuis wel

11 juli 2021 om 22:19

De 1 kan je voor 4 miljoen ophalen de ander niet.

11 juli 2021 om 22:20

Spelers van een Nederlandse subtopper leveren nu eenmaal minder op, zeker als dit contractueel is vastgelegd. Ben benieuwd wat Overmas hiermee doet, zou me niet verbazen als hij z'n poot stijf houdt op 10 mil. Dat is toch een beetje de gemiddelde prijs voor onze tribune klanten

11 juli 2021 om 22:26

Gebruik je verstand even. Feyenoord staat nergens, clausule in zijn contract, Ajax komt aankloppen voor hem (de speler wil sowieso) dus dan kun je niet anders als club.

Ajax en Onana is compleet anders.

12 juli 2021 om 00:09

Hoe kan je dat vergelijken? Die heeft een clausule. Onana niet

5 mil?
Lekker op de tribune laten tot zijn contract afloopt!

Echt bizar slecht om te melden dat Ajax winst lijkt over te houden. Eind contract staat Onana voor 0 euro op de balans, nu voor ongeveer 30.000 euro.
Winst is tov balanswaarde en niet ten opzichte van de aanschafprijs, die is immers al afgeschreven en gefinancierd.
Ik vind overigens dat Overmars Onana iets laagdrempeliger mag laten gaan, scheelt ook onrust en we verdienen er toch op. Daarnaast schrap je een grote loonpost en dat is ook niet heel vervelend.

12 juli 2021 om 01:43

Waarom in hemelsnaam zou Overmars Onana nog een hand toereiken? Gewoon superzakelijk het maximale nog aan Onana proberen te verdienen en anders laten verpieteren op de tribune.

12 juli 2021 om 09:29

Omdat wij boven zakelijkheid staan? Onze jaarrekening is op orde en om nieuwe talenten te trekken is juist iets makkelijker transfers verlenen beter te doen.
Onana's ambassadeursschap is veel waard, daardoor komen misschien in de komende 20 a 30 jaar 3 nieuwe talenten net wel naar Ajax.

Alles of niets.....laat m dan maar gratis weglopen....klotesituatie...had misschien op wat meer respect/dankaabheid van Onana gerekend.....maar dat heeft hij eigenlijk ook al getoond door (volgens mij) al 2x te verlengen terwijl hij eigenlijk al weg wilde...kutsituatie....

Snap niet dat Ajax zich niet iets coulanter opstelt. Onana heeft de club veel gegeven en kan nu een stap hogerop. Snap dat Overmars zoveel mogelijk geld wilt verdienen maar een beetje dankbaarheid richting Onana zou hem sieren.

11 juli 2021 om 22:34

Coulanter??? Ja hij heeft Ajax veel gegeven maar hij na zijn doping niet, ajax betaalt nog steeds zijn salaris door en dan doet hij nu dit

11 juli 2021 om 22:47

Hij kan nu toch weg? Daarmee helpt hij Ajax. Welke club gaat nou 10 miljoen betalen? Mag nog een half jaar niet spelen. Dus eigenlijk 10 miljoen vragen voor een half jaar contract? Dat is insane. Zeker als je zijn salaris ook nog eens kwijt bent.

11 juli 2021 om 22:53

Ajax heeft hem voor bijna niks opgehaald bij Barca. Onana heeft een belangrijk aandeel gehad in de successen van Ajax de laatste jaren en zou het mede hierdoor verdienen een transfer te maken. Hij moet een stap hogerop maken om uiteindelijk tot de absolute wereldtop te kunnen horen en daar zou deze transfer naar Lyon een logische stap in zijn.

Heel goed van Overmars. Lyon kan best onder druk gezet worden. Als ze Onana echt graag willen hebben, zullen ze nu willen doorhakken. Volgend jaar heeft Onana met zijn transfer vrije status de clubs voor het uitkiezen.

Beetje bluffen en uiteindelijk wordt er wel wat water bij de wijn gedaan. Hoort nou eenmaal bij onderhandelen en Overmars weet wat hij doet. Zie het wel goed komen.

Je bent toch wel een grote oen als je voor deze keeper 10 miljoen gaat betalen. Half jaar schorsing nog voor de boeg en daarna de Afrika cup spelen. Lyon zal hier toch niet in meegaan mag ik aannemen,gewoon nog maar ff wachten tot dat de transfer deadline in zicht komt en dan zakt Ajax wel met de prijs. Waarschijnlijk zal Onana dolgraag naar Lyon willen en is er geen haast geboden om met Ajax de deal rond te maken en later voor een paar miljoen uiteindelijk Onana over nemen..

11 juli 2021 om 23:33

🤣🤣🤣 Lyon krijgt dan een dikke non, te horen en in de winter weer en vervolgens komt er een persbericht uit Engeland, Spanje of Duitsland dat Onana gecontracteerd is en dat is dan de derde non. 😂😂😂😂😂 Succes met je gepoker en druk.

12 juli 2021 om 00:47

Waarom zou Onana ‘dolgraag’ een stapje achteruit zetten? Of lyon moet een xvoud van zijn huidige salaris bieden..

Waardeloos karakter die onana, 20 miljoen en anders lekker zijn contract uit laten dienen, dan maar niks aan hem verdienen, maar zelf het verkeerde pilletje nemen, je salaris doorlaten betalen en nu proberen zo wev te komen, ik dacht het niet ‼️

Ik zou als Onana zijnde gewoon mijn contract uitdienen en transfervrij vertrekken.

Hij is Ajax niks verschuldigd want flikte dat toen ze hem aantrokken ook en Ajax heeft alles aan hem te danken.

12 juli 2021 om 01:46

Ajax heeft alles aan Onana te Danken hahaha. Van mij mag hij blijven hoor, lekker op de tribune. Lekker nog een jaar weggooien. Ajax is wel even iets groter dan meneer Onana.

12 juli 2021 om 03:28

als Ajax echt zo zielig is dat ze hem een jaar op de tribune zetten omdat ze hun zin niet krijgen dan zijn ze duidelijk niet groter dan meneer Onana

12 juli 2021 om 11:31

Oh nee en Onana heeft Ajax niet geholpen met zijn uitzonderlijke kwaliteiten?

Gewoon vast houden aan 10 miljoen en hoe moeilijker Onana doed hoe hoger de vraagprijs word! Als hij zo nodig het loyale Ajax wil verlaten dan de hoofdprijs

Jammer dat het zo afloopt met Onana. Het was toch altijd een goede keeper die vaak punten heeft gepakt voor Ajax. Het is jammer dat je er zo'n bedrag aan overhoud.

Transfer tijd begint pas! Ze kunnen hem ook verkopen in december!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1211
2.Ajax1012
3.NEC8-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
N. MazraouiVerdediger41
D. RenschVerdediger40
J. TimberVerdediger40
E. ÁlvarezMiddenvelder41
R. GravenberchMiddenvelder41
S. BerghuisAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

74 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren