Kroos geeft Hoeness koekje van eigen deeg met cynische tweet

Zondag, 11 juli 2021 om 15:09Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:24

Toni Kroos moet het flink ontgelden in Duitsland, nadat de middenvelder vroegtijdig werd uitgeschakeld op het EK en naderhand zijn afscheid bekendmaakte bij de nationale ploeg. Waar eerder Lothar Matthäus al felle kritieken uitte aan het adres van Kroos, doet Uli Hoeness daar nog een schepje bovenop. De sportbestuurder van Bayern München kan weinig begrip opbrengen voor het feit dat Joachim Löw op het middenveld de voorkeur gaf aan Kroos boven Joshua Kimmich, die de rechterflank bestreek.

"In de kwalificatie speelden we een aantal goede wedstrijden met vier verdedigers, maar Löw ging terug naar een driemansdefensie omdat hij Toni Kroos moest inpassen", vertelde Hoeness bij Sport1. "Ik heb op het EK geen enkele andere speler gezien die zo speelt. Bij Duitsland werd alleen maar breed, breed, breed gespeeld. Als Toni Kroos in het nieuws komt, omdat hij een keer een bal afpakt van zijn tegenstander, dan klopt er iets niet. Kroos heeft geen plaats in het huidige voetbal. Dat was het grootste probleem bij Die Mannschaft. Ik ben een extreem grote fan van Toni, hij heeft wedstrijden van wereldklasse gespeeld en hij was geweldig bij Bayern, maar zijn manier van spelen is helemaal voorbij."

Kroos had de uitspraken van Hoeness meegekregen en reageert zondag via Twitter. "Uli Hoeness is een man met veel voetbalkennis (al was het voor RTL niet goed genoeg). Hij heeft weinig interesse in conflicten en is volledig in vrede met zichzelf. Net als zijn greenkeeper", aldus de middenvelder van Real Madrid met het nodige cynisme. De verwijzing naar de greenkeeper slaat op een legendarische uitspraak van Hoeness over Lothar Matthäus. "Zolang ik en Karl-Heinz Rummenigge iets te zeggen hebben, wordt hij niet eens greenkeeper in het nieuwe stadion", zei Hoeness in 2002.

Toni Kroos krijgt flinke trap na: ‘Zijn passes zijn als zijn kapsel’

Ook Lothar Matthäus uitte felle kritieken aan het adres van Toni Kroos.Lees artikel

De tweet van Kroos werd op zijn beurt door presentator Thomas Helmer gepresenteerd in de uitzending. "We leven in een democratie", aldus Hoeness. "Iedereen mag zeggen wat hij wil. Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren." Hoeness werd door RTL aangesteld als analist, maar zag aan die samenwerking na drie wedstrijden een einde komen. "De samenwerking gold in eerste instantie voor drie wedstrijden", aldus een woordvoerster van RTL. Hoeness zelf zei na de laatste wedstrijd in maart dat hij 'rustig zou overwegen' of hij door zou gaan. Duitse media zeggen dat belangenverstrengeling aan de breuk ten grondslag ligt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door bbayern1990)

Ik snap nooit die aanvallen op maar 1 persoon na een mislukte toernooi, vorige WK was het Özil en nu is het Kroos en bij ons Depay alsof de man van 80 miljoen De Jong of een zo ervaren Müller zo geweldig waren!

11 juli 2021 om 15:32

Duitsers zijn slechte verliezers en zoeken altijd een zondebok om zich op af te reageren wanneer het mis gaat.

11 juli 2021 om 15:36

Het grootste probleem is Joachim Low die letterlijk alles fout doet wat je maar fout kan doen. Had al veel eerder moeten aftreden. Verder was Kroos een geweldige speler. Maar ik had ook veel liever het blok Kimmich met Goretzka gezien.

11 juli 2021 om 16:24

Volgens mij zijn Duitsers best goede verliezers, voor zover ik me kan herinneren van vorige eindrondes. Zoeken het vaak bij zichzelf ipv de arbitrage oid

11 juli 2021 om 15:46

Je geeft in eerste instantie aan dat het een collectief falen is om vervolgens hetzelfde te doen wat je eerder aangaf niet te snappen.

11 juli 2021 om 15:58

Zoals ik zijn reactie heb begrepen, geeft hij voorbeelden van spelers die ook niet goed presteren om aan te geven dat het altijd een collectieve prestatie is. Waarbij er dus niet naar één speler gewezen moet worden om het verlies op te schuiven.

11 juli 2021 om 16:06

Lijkt me dat je dan meerdere namen noemt en niet woorden als “de man van 80 miljoen” of “de oh zo ervaren”. Dan noem je namelijk bewust 2 namen en breng je dit cynisch.

Ze zien bij Bayern nog steeds niet in wat Toni Kroos voor geweldige speler is. Vandaar dat ze hem ook voor een appel en ei lieten vertrekken.

11 juli 2021 om 16:18

Zijn gewoon zuur dat ze hem voor een bijna bejaarde Xabi Alonso hebben laten gaan, terwijl Kroos daarna doodleuk de toonaangevende middenvelder werd in een ploeg die CL-titels aan elkaar reeg. Een aantal daar in Duitsland zijn zo gekleurd, niet normaal.

11 juli 2021 om 16:31

Was het niet Thiago die de opvolger van Kroos werd?

11 juli 2021 om 16:35

Thiago was inderdaad de opvolger van Kroos.

11 juli 2021 om 20:24

Alonso kwam destijds toevallig door de extreme blessurelast die destijds op het middenveld van Bayern heerste. Was een gelijkaardig geval zoals Van Bommel bij Milan in 2011.

11 juli 2021 om 20:25

Thiago en Kroos speelden nog een seizoen samen.

11 juli 2021 om 20:23

Bayern moest hem toen laten gaan omdat anders het salarishuishouden verstoord geraakte.

Met hoe Dutsland speelde heb je niets aan kroos, moet je maar bij Low wezen... Dan heb je meer aan Kirmmich die is meer dynamischer, maar speel je op de aanval is Kroos perfect. Low speelde verdedigend tegen Engeland kan je Kroos moeilijk wijten.

11 juli 2021 om 20:21

Kroos is wel iemand die niet zo'n sterk karakter heeft. Een Kimmich en Goretzka zijn zelfbewuster en kunnen eens succesvol een creatieve pass sturen. Het verwijt aan Kroos is de braafheid.

Ze zullen bij Bayern nog steeds spijt hebben dat ze Kroos destijds hebben laten gaan. Triest om zo over een wereldklasse speler te praten.

11 juli 2021 om 20:28

Hoezo spijt? Bayern kon niet anders. Anders was het salarishuishouden scheef geworden omdat andere spelers ook om een salarisverhoging vroegen. Met een wereldklasse speler zoals Kimmich is Kroos geen toegevoegde waarde meer.

11 juli 2021 om 20:47

Kimmich kwam pas later en werd wereldklasse toen Kroos al een jaar of 5 weg was. In plaats van Kroos had Bayern Vidal enzo in die tijd op het middenveld staan. Onmogelijk dat ze daar geen spijt van hebben. En zo'n zure reactie van Hoeness bevestigd dat ook maar eens.

11 juli 2021 om 21:03

Bayern wilde zijn salariseisen destijds niet inwilligen. Alleen daarom bleef Kroos niet bij
Bayern. De andere clubs moeten maar de gevolgen voelen als ze geld tekort hebben door een verstoord salarishuishouden. Heb je überhaupt WK 2018 gevolgd? Daar zag men al hoe waardeloos hij was zonder een Ronaldo en zonder een Modric.
Zelfs zijn blessure in 2013 was een zegen geweest. Daardoor kon Bayern beter voetballen en de Champions League winnen.

12 juli 2021 om 07:09

Kroos zou nu nog van toegevoegde waarde zijn bij Bayern. Hij heeft veel Bayernsupporters pijn gedaan met zijn vertrek en je merkt dat ze er tot de dag van vandaag mee zitten.

12 juli 2021 om 12:19

Tegen een Kimmich maakt hij geen kans. Bij Kroos ontbreekt een magisch moment als het niet goed gaat. Tegen goed georganiseerde teams toont hij hoe waardeloos hij is.

Ach ja het zal wel die ene Duitser zijn toch, precies de gene die niet in de BL speelt en real boven Bayern verkoos . Kroos misschien niet elke wedstrijd bepalend als een paar jaar terug, maar nog steeds een ban de allerbeste.

Toch wel leuk om te zien dat het Bayern nog steeds dwars zit dat een generationeel talent voor heel weinig geld vertrok naar het betere en grotere elftal. Bewijst alleen maar de grootsheid en kwaliteit van Kroos. Heel Duitsland was slecht maar de schuld ligt uiteraard op 1 van de weinige Duitsers die buiten Bayern een legende is. Heerlijk om te zien dit.

11 juli 2021 om 17:18

Hoeness gaf Ozil de schuld toen Hummels (toen Bayern) een enorme kans mistte waardoor Duitsland uitgeschakeld werd. Nu geeft ie Kroos de schuld terwijl Muller (Bayern) een enorme kans mistte waardoor Duitsland uitgeschakeld werd. Opvallend, maar niet eens verrassend.

11 juli 2021 om 20:22

Dat was 1 kans terwijl er nadien geen grote kans meer kwam van Duitsland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
164 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. WirtzAanvaller
H. FlickUnknown
M. SorgUnknown
L. SanéAanvaller40
M. NeuerKeeper40
T. WernerAanvaller30
B. LenoKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

289 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren