Droom van Messi komt eindelijk uit: Argentinië wint Copa América

Zondag, 11 juli 2021 om 06:14Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 06:40

Lionel Messi heeft eindelijk zijn eerste grote prijs met het nationale elftal van Argentinië gewonnen. Het team van bondscoach Lionel Scaloni was zaterdagavond lokale tijd in de finale van de Copa América met 0-1 te sterk voor aartsrivaal en organisator Brazilië. Het winnende doelpunt in de eindstrijd in het Maracanã in Rio de Janeiro kwam op naam van Angel Di María. Het is voor het eerst sinds 1993, toen het Zuid-Amerikaanse landentoernooi voor het laatst werd gewonnen, dat Argentinië een internationale prijs in de wacht sleept.

Voor de 34-jarige Messi, die tijdens zijn carrière drie Copa América-finales en een WK-finale verloor, was de Copa América een van de laatste mogelijkheden om nog een grote prijs met zijn land te winnen. Tijdens het toernooi nam de spelmaker zijn team al meerdere keren bij de hand met belangrijke doelpunten, maar in de finale kwam Messi amper voor. De sterspeler, die een open kans miste met nog twee minuten te gaan, eindigde het toernooi als medetopscorer met vier doelpunten. Hij werd nog voor aanvang van de finale samen met Neymar verkozen tot beste speler van het toernooi.

Argentinië kwam in de eerste helft op voorsprong via Di María die in de 22e minuut na een dieptepass van Rodrigo De Paul de bal over doelman Ederson in het doel wipte: 1-0. De vroege treffer bleek uiteindelijk de winnende te zijn, want beide ploegen kwamen daarna niet meer tot scoren. Brazilië, waar Neymar niet goed in de wedstrijd zat, kreeg vlak na rust de grootste kans van de wedstrijd toen Richarlison zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Emiliano Martínez, die drie minuten voor tijd ook invaller Gabriel Barbosa van het scoren afhield door zijn volley tot corner te verwerken.

Messi kreeg daarna de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen toen hij de bal kreeg aangespeeld van Di María. Oog in oog met Ederson struikelde de aanvaller echter. De teleurstelling over de gemiste kans maakte niet veel later echter plaats voor tranen van vreugde toen scheidsrechter Esteban Ostojich voor het einde van de wedstrijd floot. Nicolás Tagliafico kwam na 63 minuten binnen de lijnen voor Giovanni Lo Celso; Lisandro Martínez bleef op de bank.

Messi stond in 2007, 2015 en 2016 ook met Argentinië in de finale van de Copa América, maar telkens ging het mis voor los Albicelestes. Op het WK van 2014 was Messi ook dicht bij de eerste grote prijs met zijn land toen Duitsland in de finale met 1-0 te sterk was. Na vier verloren finales besloot hij zelfs een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten, maar daar kwam hij later van terug. Hij won eerder wel het WK Onder-20 in 2005 op Nederlandse bodem en daarna goud met het Olympisch elftal van Argentinië in 2008.Gerelateerd

Meer sportnieuws

223 reacties (laatste reactie door alexwerner)

Het is hem gegund na zoveel mislukte pogingen

11 juli 2021 om 06:29

Geweldig toernooi gespeeld, maar hij speelde gisteren wel echt ruk. Met als dieptepunt die ene kans.

11 juli 2021 om 06:56

Op zo een dag dan denk je als messi zijnde het boeit me niet hoe maar ik moet vandaag winnen en gelijk geef ik hem ook. Wat heb ik genoten van de momenten hoe ze het vierde samen en allemaal gunde ze het messi meer dan zichzelf. Braziliã« sterk supersterk met een geweldige neymar die het echt moeilijk had door al dat geweld. Veel mensen roepen ja neymar een diva duikt en springt alleen maar is toch logisch man. Heb je gezien vandaag en kan men wel roepen ja superclasico onzin die jongen krijgt het te verduren overal bij elke wedstrijd. Zijn dribbels zijjn niet normaal en met name de snelheid erbij is gewoon van een ander niveau. Ik vind De Paul echt de beste van het veld vandaag maar de goal van di Maria op zo een dag begrijp ik wel en had ook gevaarlijke acties in huis geweldige kapbewegingen wauw. En dan denk je mooie afsluiter mcgregor poirier pfff super jammer

11 juli 2021 om 07:00

Inderdaad. Maar het zij hem vergeven. In het verleden zette hij zijn teamgenoten één op één op de keeper om ze uiteindelijk te zien missen. En ook al speelde hij ruk, je zag wel dat hij het echt wou winnen. Aan het eind ging hij op zijn eigen helft zelfs een duel aan met zijn maatje Neymar. Prachtig die oprechte blijdschap nadat hij die beker eindelijk had gewonnen.

11 juli 2021 om 07:35

Hij had paar geweldige acties zo slecht was het nou ook niet zoals velen roepen. Het was niet de messi die we kennen maar hij weet dondersgoed dat hij mee moest helpen en dat deed hij de hele wedstrijd zo wat dus je kan ook zeggen het lag meer aan het systeem. Die scheidsrechter wat een grappenmaker was dat zeg…. Die telde zogenaamd 2 min extra tijd erbij en echt zo van hé neem die uitbal want er komt zoiezo tijd bij en meneer fluit af op 4:55. Of hij gunde het messi ook heel erg

11 juli 2021 om 07:39

Sommige reacties vind ik extreem en is puur om Messi te bashen. Maar jullie mogen wel iets genuanceerder kijken. De Copa Amerika wordt de laatste jaren bijna jaarlijks gespeeld en het niveau van de top is toch wel een stuk lager dan op een EK bij wijze van spreke. Ik snap sowieso niet waarom dr Copa America niet gewoon om de 4 jaar wordt gespeeld, dat is juist een charme van een groot toernooi. Net zoals een WK. Verder speelde Messi een ijzersterk toernooi, maar hij was gisteren gewoon zwak. Brazilie vond ik trouwens ook heel erg matig. Neymar had ook veel meer kunnen brengen.

11 juli 2021 om 07:43

Ach. Het niveau wat ik op het EK heb gezien, was anders ook niet al te hoog niveau hoor. Alleen Italië heeft me een beetje kunnen bekoren. En de kwartfinales Kroatië-Spanje, Frankrijk-Zwitserland vond ik leuk.

11 juli 2021 om 07:49

Klopt 24 landen is te veel. Maar met Frankrijk, Duitsland, Italie, Nederland, Belgie, Engeland, Spanje en Portugal heb je wel gewoon 8 toplanden. In Zuid Amerika heb je er 2 met misschien Uruguay er nog bij. Landen als Colombia en Chili vind ik meer van het niveau Kroatie of Denemarken. De rest is natuurlijk gewoon matig.

11 juli 2021 om 08:09

Tja. Hoeveel landen telt Europa en hoeveel telt Zuid-Amerika? De kans dat Europa meer toplanden heeft is groter. En Nederland wil ik momenteel niet als topland bestempelen.

11 juli 2021 om 08:21

Dan concluderen we toch hetzelfde.

11 juli 2021 om 08:37

Ze hebben met Brazilie, Argentinie en Uruguay wel 3 landen mer WK titels op hun naam. Een toernooi met Brazilie is altijd lastig. Dat is zo'n immens land met immens veel voetballers.

11 juli 2021 om 08:41

Alleen in 2015 en 2016 is het toernooi jaarlijks gespeeld. Verder zit er 2/3/4 jaar tussen. Waarom het niet standaard om de 4 jaar gespeeld wordt weet ik ook niet.

11 juli 2021 om 09:09

8 toplanden in Europa, dat zal best. Maar Nederland???

11 juli 2021 om 09:17

Leuk om te lezen dat jij een geweldig goede Neymar supporter bent.je neemt het echt voor hem op. Heel leuk!

11 juli 2021 om 10:02

@Troy010: Ik kan hier geloof ik geen posts plaatsen met links erin, maar mocht je 20 minuten over hebben, dan kan ik je van het YouTube kanaal HITC Sevens de video 'What on earth is going on with the Copa America?' aanbevelen. Daar wordt wat meer de diepte ingegaan over waarom het toernooi op zijn zachtst gezegd niet altijd even stabiel is.

11 juli 2021 om 10:07

@Michel, Nederland is gewoon een topland in Europa ja. Hele internationale pers zag ons zelfs als kanshebber na de groepsfase. Dat je daarna struikelt over Tsjechië doet niets af of je een topland bent. Of hoort Duitsland, Frankrijk ook niet meer tot de toplanden? Op een Toernooi gaat dit vaak zo en dat maakt een Toernooi ook zo mooi.

11 juli 2021 om 10:34

Als we Uruguay gaan meerekenen dan mag je Nederland ook gewoon meetellen.

11 juli 2021 om 11:48

Vanaf nu zal het steeds om de 4 jaar samenvallen met het EK.

11 juli 2021 om 12:59

Is maar 1 keer 2 jaar achter elkaar gehouden. Maar copa winnen is niet zo makkelijk. Grote spelers als Maradonna en Pele en e.g ook Neymar hebben het nooit kunnen winnen

11 juli 2021 om 13:36

Achmedn ja omdat Copa vorig jaar afgelast was. Het is in 2019 ook gehouden, enorm vaak dus

11 juli 2021 om 14:00

Volgens mij heeft Diego maar 1 Copa gespeeld en Pele betwijfel ik zelfs. Copa America werd toen toch vaak als B toernooi gezien door landen als Brazilie en Argentinie. Ik weet nog dat Ronaldo in 2004 er ook niet bij was terwijl die gewoon fit was. Dat elftal wat de Copa America won was een compleet ander elftal dan 2 jaar later op het WK waar alle grote namen der bij waren.

11 juli 2021 om 18:32

Dat is niet helemaal het geval R.madridista. Vanaf de eeuwwisseling is het gewoon vrij constant om de 4 jaar georganiseerd (2001, 2004, 2007, 2011, 2015, 2019) en dan was er in 2016 een extra editie vanwege het 100-jarig bestaan van de bond. Nu is het snel na 2019 weer omdat ze met transitie gaande zijn om gelijk te gaan lopen met het EK. Vanaf Equador 2024 zal het gewoon wederom eens in de 4 jaar zijn.

11 juli 2021 om 10:50

Het is hem zeker gegund, maar waarom lees ik op dit forum enkel Messi dit, Messi dat? Het was een teamprestatie en zeker deze finale, ik gun het heel Argentinië van harte, we weten allemaal dat Messi in een slecht elftal ook het verschil amper kan maken, dat is met elke voetballer zo. Dus een beetje minder alles op Messi schuiven, maar het hele elftal van harte feliciteren.

11 juli 2021 om 11:13

@goalski Ben het volledig met je eens hoor met betrekking tot een teamprestatie. Je kan dit toernooi alleen echt niet zeggen dat hij amper het verschil kon maken in een slecht team. Cijfers liegen namelijk niet, zelfde bij Barca…

11 juli 2021 om 12:24

Toen Ronaldo het EK won was het zogenaamd niet dankzij hem want hij scoorde niet in de finale. Ik ben benieuwd of dat dan nu ook voor Messi geldt

11 juli 2021 om 12:38

Ronaldo heeft nooit een ek gewonnen Japie. Hij was eraf na 12min ofzo. Dat gast dus niet op. Plus geluk is met de dommen was heel erg van toepassing voor Portugal toen.

11 juli 2021 om 13:27

Euh. Weet niet wat je praat Japie maar toen Portugal het EK won, hadden heel veel mensen het over hoe het EK dankzij Ronaldo werd gewonnen. Volgens hen had zelfs zijn aanmoedigen langs de zijlijn heeft bijgedragen aan de winst in de finale.

11 juli 2021 om 14:05

Messi heeft wel als eerste ooit elke individuele prijs gewonnen dit toernooi, beste speler, topscorer, meeste assists en titel. Enkel beste keeper is hem ontgaan.Portugal speelde gewoon een shit ek zonder enige overwinning in de finale. Hoe troosteloos wil je het hebben.

11 juli 2021 om 14:24

Heeft R9 dat ook niet bereikt in 1997 of 1999? Overigens staat Messi wel dik bovenaan als het gaat om meeste assists aller tijden in de Copa America. Al weet ik niet exact hoe lang ze die data bijhouden.

11 juli 2021 om 20:19

@ramesh en Messi heeft 90 minuten meegedaan en een zaadwedstrijd gespeeld in de finale dus wat is je punt? Dat Argentinië in de finale staat vind ik ook vrij normaal. Buiten Brazilië stelt het niveau van die Zuid-Amerikaanse teams weinig voor

12 juli 2021 om 00:49

Slik je woorden in joh gekkie. Colombia, Chili en vooral Uruguay kunnen elk Europese topland aan. Men kletst altijd alsof het alleen Brazilie en Argentinie zijn, Uruguay is net zo een grootmacht wereldwijd gezien en op het continent zelfs de sterkste als je naar Copa titels kijkt.

12 juli 2021 om 11:37

Hoeveel van die spelers van die landen spelen momenteel in de Europese top dan als ze zo enorm goed zijn?

Wat een droomavond het is de kleine magiã«r eindelijk gelukt. Geweldig man. Dat argument kan nu ook weer de prullenbak in. Richting de finale was ie echt fenomenaal, dan mag je vandaag ook wat minder spelen. Gelukkig stonden Di Maria, de Paul en Emi Martinez op. Nog nooit verloor Brazilie in eigen huis de finale Copa, behalve nu. Stel je voor Messi pakt ook nog het Wk.. dan is er al helemaal geen discussie meer. Vamossssss!

11 juli 2021 om 06:45

Discussie zal er altijd zijn want het is een smaak kwestie en nu slaaplekker!

11 juli 2021 om 06:49

Jij ook slaap lekker, ik ga alvast van het WK dromen

11 juli 2021 om 06:58

Hahhahaha alsjeblieft zeg. De copa america die Argentinië al 14 keer heeft gewonnen en om het twee jaar wordt gespeeld? Argentinië die al standaard halve finale haalt? Argentinië (en Messi) hadden m al 5 keer moeten winnen, dan pas was het indrukwekkend. Hij heeft eindelijk een prijs met Argentinië, good for him. Maar laten we nou niet doen alsof het zo bijzonder is dat Argentinië een copa americatje wint. 🤣

11 juli 2021 om 06:59

Dus als hij de Copa finales verliest wordt ie uitgelachen en nu hij hem wint telt het opeens niet meer en moet ie er 5 winnen, gek is dat he? Bedenk er nog eentje zou ik zeggen, misschien snijdt die wel hout. Argentinie had hem trouwens 28 jaar niet gewonnen. Maradona won in 3 pogingen slechts 1 wedstrijdje in totaal. Maar Messi moet er 5 winnen, sure bro. Zegt genoeg over zijn verwachtingspatroon.

11 juli 2021 om 07:12

Ach, als mensen zijn reactie hebben gezien, kan je het op waarde schatten. En er blijven duidelijk mensen "de andere partij" kiezen, terwijl een keuze totaal geen rivaliteit hoeft te betekenen. Maar toch moet dat weer eens geuit worden. Raar. Misschien omdat er nu weer een reden die men voor hun GOAT kon gebruiken, is weggevallen?! Snap het ook niet dat Messi wordt verweten dat ie een slechte finale speelde. Zijn ze de EK finale in 2016 vergeten?

11 juli 2021 om 07:14

Hij wordt uitgelachen omdat hij staat te janken en telkens zijn pensioen verkondigd omdat hij weer s een finale verliest, niet omdat hij geen beker won. Waar zeg ik dat deze niet telt? Hij heeft eindelijk een prijs, en zelfs ik ben blij voor hem. Maar het was te verwachten dat deze prijs zo vergroot zou worden alsof hij een WK pakt en op handen gedragen zou moeten worden. Hij had m vroeg of laat moeten winnen, anders was het wel echt droevig gesteld met z’n interland palmares. Bedenk er nog eentje zegtie. Maar hey, als je heel lang tegen jezelf zegt dat deze prijs echt hét verschil maakt, misschien geloof je er nog zelfs echt in. Gefeliciteerd jonge!

11 juli 2021 om 07:17

“Snap het ook niet dat Messi wordt verweten dat ie een slechte finale speelde. Zijn ze de EK finale in 2016 vergeten?”

Grappig dat je dit zegt. Je weet namelijk dondersgoed dat het JUIST de Messi fans zijn die het niet kunnen verkroppen dat Ronaldo toen het EK pakte, maar er wel uitviel in de finale. En geloof mij, diezelfde mensen zullen nu Messi op handen dragen voor z’n bijdrage (en terecht), ondanks dat hij geen pepernoot heeft geraakt in de finale. Dus je verwijt letterlijk de Ronaldo fans iets, wat juist Messi fans maar al te graag roepen. Vreemd.

11 juli 2021 om 07:17

Wauw. Iemand huilt omdat hij een finale verliest met zijn land. Wat raar zeg. En daar moet men om lachen. Lachte je ook toen Ronaldo huilend van het veld ging in 2004, of was dat opeens mooi om te zien?

11 juli 2021 om 08:57

Jongens… Dit ventje heet letterlijk KhabibRonaldo, van zulke gasten moet je geen objectiviteit verwachten. Alles wat Ronaldo doet zal altijd beter zijn dan wat Messi doet. Ookal ziet iedereen met ogen dat Messi op eenzame hoogte staat.

11 juli 2021 om 10:14

Messi vind ik al lang niet meer op eenzame hoogte staan. Tot 5 jaar geleden wel hoor, maar het is dus nogal gewaagd om te zeggen dat iedereen dat vind. Desalniettemin gefeliciteerd aan Messi, het is hem natuurlijk van harte gegund na een aantal blamages en een flinke dosis pech. Ik denk altijd maar zo: alles beter dan Neymar.

11 juli 2021 om 11:50

Haha ik dacht hetzelfde, zit met verbazing alle nutteloze argumenten te lezen. Geniet van beide spelers zolang het nog kan…

11 juli 2021 om 12:26

Messi verdiend gewoon de credits voor het winnen van dit toernooi met zoals Ronaldo de credits verdiend voor het winnen van het EK met Portugal. Beiden zijn enorm belangrijk geweest bij het winnen van deze prijzen

11 juli 2021 om 09:18

Ik vind van niet dit is je eerste echte moeilijke tegenstander en dan speel je zo slecht.

Heb genoten, niet zozeer van top voetbal maar de strijdt, passie en energie. Di Maria motm, de Paul kon ook, die was ook echt goed. Heeft Atleti een Simeone speler erbij. Neymar, man man man wat een zure gast. Hij kan geweldig voetballen maar stoor me aan zoveel dingen bij hem. Hij is inmiddels zowat het toppunt van alles waar het is fout gegaan in het hedendaagse voetbal. Maar goed. Messi, zeg eerlijk vond het echt geweldig voor hem. Het team ging tekeer voor hem, Scaloni heeft het toch geflikt. En deze prijs maakt toch veel goed, niet dat Messi zich perse nog moest bewijzen maar het zou oneerlijk zijn hem af te kraken op zaken als hij won niks met Argentinie. Nou heeft nu heel wat finales gehaald, Wk oa, en nu Copa winst. Zeer netjes. Ik zag hele mooie beelden na de winst.

11 juli 2021 om 10:42

Wat was het een fantastisch toernooi! Ongeslagen kampioen geworden en in de finale de aardsvijand gepakt. Het was totaal geen mooie wedstrijd, zoals elke wedstrijd in zuid Amerika, maar wat werd er gestreden en gevochten voor elke meter. Messi speelde een fantastische toernooi maar had tegen Brazilië continu 3 man om hem heen. Ook Dibu, Otamendi, Romero, Paredes, de Paul en Di Maria met een fantastische sterk toernooi. Vamos lpm!

11 juli 2021 om 12:24

Gefeliciteerd met de overwinning!

11 juli 2021 om 12:37

Dankje man!

11 juli 2021 om 12:24

Je stoort je aan Neymar zonder dat hij überhaupt aan de bal is. Wat heeft deze man nou verkeerd gedaan deze wedstrijd? Hij was alleen maar aan het incasseren. Ieder objectief persoon weet dit. Heeft maar geen een keer overdreven naar de grond gegaan. En zijn reactie na de wedstrijd was ook zeer sportief en een voorbeeld voor de kinderen.

Geniet ervan Messi, want het wordt je over de hele wereld gegund! Hij heeft een prachtig toernooi achter de rug met de kerst op de taart! edit: Waarom veranderd de hele formaat op VZ bij een post waarin je meerdere alinea's hebt? Dat is zo zwaar irritant telkens.

PRACHTIG, deze is voor Maradona! Tis je gegund Messi.

De beste allertijden. Het is hem zo gegund, de spanning was ondragelijk maar het was de spanning waard. Geen argument meer in mijn ogen over wie de beste is. Niet de beste wedstrijd maar Argentinië was het beste team, gestreden voor elke meter, vieze en brood nodige overtredingen gemaakt, niet de beste scheids maar wie boeit het iets over 10 jaar, het enige wat we onthouden is dat hij eindelijk een prijs heeft gewonnen met zijn land.

11 juli 2021 om 07:04

Dus hij heeft eindelijk een nietszeggende copa americatje gewonnen die niemand wat boeit en er is geen argument meer? Man Argentinië heeft dat ding al 14 keer gewonnen 🤣 het is eerder een opluchting dat Messi’s interlandcarrière niet in een volledige blamage eindigt. Portugal vòòr Ronaldo: 0 finales, 0 prijzen. Portugal met Ronaldo: 3 finales , 2 prijzen. Messi heeft eindelijk een prijs gewonnen, en de fanboys lachen als een boer met kiespijn. Alsof hij een WK heeft gepakt. Als je Messi beter vindt, prima! Maar doe nou niet alsof dit dé doorslag zou moeten geven in de discussie.. man man man

11 juli 2021 om 07:12

Ironisch dat jij Copa America beschouwt als een nietszeggende toernooi, maar tegelijkertijd doodleuk die Uefa Nations League voor Ronaldo als een echte prijs beschouwt. Jouw naam zegt al genoeg lol.

11 juli 2021 om 07:14

Eerst was het tegenargument dat Messi niks won met zijn land dat hij daarom niet als de grootste kan worden gezien. Nu hij die ook weer binnen heeft, is het een "nietszeggende" Copa America. We hebben het natuurlijk maar over het oudste landentoernooi binnen het voetbal. En de grote Nations League wat helemaal niks voorstelt wil je dan wel als argument bij Ronaldo benoemen. Wat een grap.

11 juli 2021 om 07:17

@khabibronaldo7

Ik weet niet in welke wereld jij leeft maar een blamage betekend dat het door eigen falen is geweest, je kunt niet zeggen dat Messi door eigen falen geen prijs heeft gewonnen. Daarnaast heeft Messi 5 grote finales bereikt met zijn land dat noem ik geen blamage, het zou pas een blamage zijn had Argentinië nooit een finale weten te bereiken.

Daarnaast bevestig je alleen maar mijn punt, door Ronaldo omhoog te praten en te roepen hij won 2 prijzen en bereikte 3 finales, het argument was altijd Messi moet iets winnen met zijn land, en nu wint die iets en dan roep je dat de Copa nietszeggend is.

Daarnaast is deze prijs niet de doorslag voor mij of Messi fans maar is dit een bevestiging van alle Ronaldo fans die riepen laat hem eerst maar eens iets winnen met zijn land om de beste te zijn, hij heeft het gedaan en frapant genoeg komt het ene na andere argument waarom dit niet zo is.

Daarnaast als we de Nation League gaan meetellen als een internationale prijs neem ik het Wk-21 ook mee als prijs net als de Olympische spelen. Nog een fijne ochtend, moet toch vervelend voelen als jij jezelf zo voor schut zet met al die rare argumenten van je.

11 juli 2021 om 07:18

Ik ben het wel eens met het einde,dit moet niet de doorslag geven,messi was al de beste,heeft hij geen copa voor nodig,mooi dat jij het ook inziet. .

11 juli 2021 om 07:32

klopt die Nations League moet je dan ook niet meetellen want dan schat ik de Copa America toch hoger in, maar naar mijn mening telt eenEuropeeskampioenschap zwaarder dan die Copa America. het is niet voor niets dat alle Noord en Zuid Amerikaanse spelers uiteindelijk in Europa neer strijken om hier clubvoetbal te spelen.Daar zijn maar 2 landen die er tot doen en dat is Brazilie en Argentinie en af en toe een verrassing met Mexico of Colombia maar de rest stelt niet zo veel voor bij de Copa weet je ook bijna zeker dat Argentinie en/of Brazilie de finale behalen dat is op het Ek wel anders zie maar het huidige Ek waar grote favorieten wat getipt werden om het toernooi te winnen vroegtijdig eruit lagen.Daarbij komt nog eens dat de landen in de Copa uitkomen op een Wk boven zich zelf iedere keer moeten uitsteken om ver te komen maar als een Europees land boven zichzelf uitsteekt krijg je meteen 'van het kastje naar de muur' verhaal zie maar toen Brazilie afgeslacht werd door Duitsland.of Nederland zowel op het Wk van 2010 als 2014 afrekende met Brazilie terwijl Brazilie toch altijd gezien word als een van de favorieten voor het WK

11 juli 2021 om 07:45

Euh. Chili en Uruguay bestaan ook nog. Die zouden gewoon tegen het gros van de Europese landen die meedoen op het EK winnen.

11 juli 2021 om 07:59

Begrijpend lezen is niet je sterkste vak. Nergens zeg ik dat de Nations League een belangrijke prijs is. Ronaldo heeft prijzen gewonnen met Portugal. Messi heeft nu ook een prijs met Argentinië. Echter, laten we niet doen alsof dit hét ontbrekende puzzelstukje is in de discussie. Want zo een copa america is niks bijzonders (net zoals de nations league) allebei zijn ze vrij weinig naast een EK en WK.

11 juli 2021 om 08:13

Waarom haal je Ronaldo er bij in een reactie waar Ronaldo nergens benoemd of genoemd wordt….

11 juli 2021 om 08:14

Tja. Logica van fanboys. De sportieve rivaal wint een prijs, dus moet ik hem naar beneden praten en de prestaties van mijn idool benoemen.

11 juli 2021 om 11:33

Een Copa America is gelijkwaardig aan een EK, beide beste van hun continent!
Ik denk niet eens, dat het erom gaat dat men er niet tegen kan, wat je zegt, maar dat het er meer om gaat dat wat je zegt gewoon onzin is!
Maar goed, een fan als jij ziet dat niet

11 juli 2021 om 12:11

KhabibRonaldo, doe jezelf een plezier en hou je kalm. Je loopt over van woede in je comments. Blijf gewoon normaal reageren.

11 juli 2021 om 12:49

Verwijder je account je hebt letterlijk niks goeds toe tevoegen je bent een messi hater pijnlijk he? Messi zal altijd gezien worden als de beste voetballer aller tijden helaas voor jouw zijn de meeste coaches&voetbal analisten (Spelers die met beide gespeeld hebben) het met me eens ga janken in een hoek bro

11 juli 2021 om 15:35

@KhabibRonaldo7

Ze hebben nu allebei de cup van hun continent gewonnen, Messi heeft met Argentinië de WK-finale gehaald met toch een minder elftal dan de Portugezen, voornamelijk de defensie.

11 juli 2021 om 12:28

Voor mij blijft dat Maradona maar ieder z'n meug

11 juli 2021 om 17:34

Japie_krekel, mee eens. Waarschijnlijk zal mijn leeftijd er mee te maken hebben (50) dus ik heb hem bewust meegemaakt. Ik zie vandaag de dag geen enkele topspeler naar een kleine Italiaanse club gaan om deze kampioen te maken. Bovendien heeft hij wel 1 wereldtitel achter zijn naam staan.

Laten we eerlijk zijn, dit is een droom voor alle Argentijnen die al jaren niks meer hebben gewonnen. Niet alleen voor Messi. Sterker nog, eigenlijk gun ik het de rest meer. Messi heeft al zoveel gewonnen in tegenstelling tot praktisch de rest.

11 juli 2021 om 06:50

Maar juist nog niks met zijn land. Daarom was dit zo'n belangrijke, zeker voor hem. Die reactie na afloop zei alles.

11 juli 2021 om 07:22

Begrijpelijk, maar iedereen weet hoeveel dit voor Messi betekent. Zelfs zijn eigen teamgenoten gunden hem het zo erg. Kijk alleen al hoe iedereen na het laatste fluitsignaal uit pure blijdschap naar de kleine magiër rent om het te vieren, hem optilt en in de lucht gooit.

Ik wil niemand meer horen over hoe geweldig Messi zogenaamd wel niet is. Bij elke top team zie je deze man niet. En men vind hem de beste aller tijden ga toch weg man. Hij was echt slecht deze wedstrijd echt bizar. En dat mensen niet eens in de gaten hebben dat grote teams weten hoe je Messi verdedigt maar ja als Messi een mooie assist geeft is hij de beste aller tijden.

Btw de enige die deze prijs serieus neemt zjjj de Messi fanboys en Argentinië die deden alsof hij een wk gewonnen had. Niemand neemt deze copa serieus en als iemand zegt van wel liegt die. Als je dit een groot toernooi vind neem k je totaal niet serieus. Ik wil hem op het wk zien als die m dan wint mogen mensen zeggen dat hij de aller beste is.

En hoe hypocriet zijn mensen willen altijd het mooie voetbal zien en er was 1 team dat verdiende te winnen en dat was Brazilië. Argentinië speelde echt anti voetbal. Maar ja iedereen wilde dat Argentinië won want iedereen weet waarom. Neymar bij vlagen slecht maar ook echt mooie actie maar kon t niet brengen omdat die gezaagd werd door die verdedigers daarentegen toonde Neymar veel meer initiatief dan Messi. Dan had ik voor deze wedstrijd Neymar wel gegund. Di Maria speelde wel heel goed bij Argentinië en die vini is echt een flop

11 juli 2021 om 06:48

Oei je komt wel gefrustreerd over zeg! K ben zelf van mening dat Messi de beste speler die k hebb gezien tot nu toe. Ma het is een smaak kwestie. Ma om zijn prestaties naar beneden te halen is jammer. Het is Argentinië, de fans en als laatste Messi gegund deze prijs, hebben een top toernooi gespeeld!

11 juli 2021 om 06:54

Ach, dat ie spreekt over "fanboys" zegt genoeg.

11 juli 2021 om 06:49

Agh sneu gebrabbel. Messi is gewoon een geweldenaar. Hij hoeft niets meer te bewijzen! Dit is alleen maar een extra bekroning op zijn giga carriere. En ook deze Copa droeg hij het team op sleeptouw, topscorer, beste speler dus waar heb je het over? En in de finale speelde hij met een hamstringblessure. Hij was daarin minder maar prima ze winnen de Copa alsnog, so what! Het is hem gegund!

11 juli 2021 om 07:21

Stop met je excuses man!! Het feit dat heel deze topic over 1 speler gaat zegt meer dan genoeg hoe hypocriet met zijn hier op deze forum. Di Maria was veel beter deze wedstrijd, tevens was de goal buitenspel waarom hoor ik hier niemand over? Brazilië verdiende vandaag te winnen. Over hoe schandalig Argentinië hier heeft gespeeld hoor ik niemand en wij Nederlanders prefereren graag ‘mooi voetbal’. Frappant he dat je daar niemand nu opeens over hoort. Als er iemand meer had gegund was het Neymar die toonde veel meer initiatief en was veel meer aanwezig ondanks dat hij de 1e helft matig was Neymar 2e heft overal betrokken. Messi speelde heel erg slecht deze finale echt heel erg en dat mag ook gezegd worden en dat is het probleem met blinden mensen hier zo Messi bewonderen. Als hij slecht speelt hooor je niemand er over dan is t altijd excuus “ja maar zijn teamgenoten” “ja maar hij was niet fit. Die voorgaande wedstrijden neem ik met een korreltje zout man als jij de beste aller tijden bent laat zien waarom je dat bent maar hij was gewoon slecht en mag van alle geluk spreken dat Brazilië niet goed omging met hun kansen anders kon hij deze prijs ook vergeten. Want deze finale heeft ie niks klaar gespeeld. Ik word onderhand oook wel moe van die mensen die hier elkaar proberen na te praten. Men wil graag niet horen wat ik zeg. Het is geen geheim dat Messi al jaren niks meer klaar speelt tegen grote ploegen want die teams weten hoe ze hem moeten verdedigen. Nu is iedereeen blij volgend jaar wordt hij uitgeschakeld in de poule fase dan is dat gedoe van beste aller tijden kan dan ook de prullenbak in.

11 juli 2021 om 07:33

Wat een frustratie over een wedstrijd van twee landen die aan de andere kant van de wereld liggen.

11 juli 2021 om 07:34

jayson_010

Stop zelf eens met je excuses, je roept Di Maria was veel beter deze wedstrijd. Vraagje: waar was Ronaldo in de Euro 2016 finale??? De goal was geen buitenspel of denk je dat ze met de lijnen hebben geknoeid??? Argentinië heeft heel hard gespeeld en veel overtredingen gemaakt maar dat deed Brazilië ook, het is logisch dat Argentinië meer overtredingen heeft gemaakt aangezien ze minder de bal hebben gehad. Je Neymar argument klopt, hij was beter dan Messi vandaag maar Messi en Argentinië winnen de copa, Neymar krijgt zijn kans nog wel om de Copa te winnen.

Daarnaast maak jij jezelf totaal ongeloofwaardig Messi scoort tegen Chili en geeft een assist tegen Colombia, had vandaag ook de wedstrijd moeten beslissen door die bal van De Paul in 1x erin te schiten, shit happens, hij heeft wel betere finales gespeeld in de Copa maar toen won hij niks, dan heb ik veel ilever dit, en een gefrustreerde fan die zijn emoties moeten uiten.

Messi is nog nooit uitgeschakeld in de groepsfase van het Wk maar weet je wie wel?? Ronaldo, fijne ochtend nog he

11 juli 2021 om 07:51

Eric

even dat je het weet ik ben geen Ronaldo fan, ik geef alleen aan wanneer Ronaldo beslissend is dat er mensen zijn die hem beoordelen op zijn slechte veldspel. Tegen Chili scoorde Messi een mooie vrij trap maar doe niet alsof hij die wedstrijd goed speelde tegen Colombia wel. En nu is Messi ook beslissend geweest voorgaande wedstrijden, maar zoals vandaag was het gewoon 3x niks en dat mag ook gezegd worden maar mensen die fan van hem zijn die kunnen nier eerlijk toegeven. Als je gaat zeggen dat deze Copa op Brazilië na topteams zijn lieg je Colombia en Chili zijn gewoon prima teams maar zijn toplanden. Als Messi zo werelds is dan had hij 4x de kans afgelopen seizoen om het te beslissen 2x tegen Atletico en 2x tegen real en je kan het team niet de schuld geven want dsze 4 wedstrijden waren allebei 50/50 wedstrijden. Toch werd hij in deze 4 wedstrijden simpel in bedwang gehouden. Weet je waarom ik zoals vaker zeg dat grote teams weten hoe je hem moet verdedigen.

11 juli 2021 om 08:13

Hahaha, wat een frustratie op de vroege morgen. En nee het was geen buitenspel. lieten ze gewoon zien ook.

11 juli 2021 om 06:54

Topscorer, top assists en meeste Motm tijdens deze Copa en jij beoordeelt Messi's prestaties enkel op wat hij vandaag heeft laten zien?

Hoe diep moet jouw haat richting Messi welniet zijn om zo diep te graaien naar kritiek op die kleine magiër??

Geeft gewoon toe dat dit een van zijn beste toernooien ooit was en dat deze prijs dik verdiend is.

11 juli 2021 om 07:23

Dan weet je hoe het voelt hoe Ronaldo Portugal naar de finale heeft geleid, maar bepaalde Messi fanboys dat niet kunnen verkroppen en dus al te graag roepen dat hij in de finale wegviel.

11 juli 2021 om 07:26

Moyashi hoe erg diep ga jij in de veren van Messi? Ga me reactie lezen, wat Messi heeft gedaan lijkt gewoon puur op Ronaldo doet beslissend zijn. Al die Messi fanboys haten altijd op Ronaldo maar zijn veldspel was slecht dan moeten jullie fans ook eerlijk zijn. Wanneer het minder gaat verdwijnen 70% van de fans en is iedereen stil of komen ze met een excuus dat het aan zjjn teamgenoten ligt. Hierboven zegt iemsnd dat hij geblesseerd is wat een grap. Als hij slecht speelt zoals vandaag moet het oook gezegd worden maar dat durf jij en vele andere niet. Doe niet alsof hij deze Copa werelds was want op een paar wedstrijden na speelde hij gewoon net als vandaag slecht. Dat hij een assist geeft boeit niet. Alleen Messi fans en Argentijnen nemen deze prijs zeer serieus vandaar dat iedereen hier ook uitbundig blij is

11 juli 2021 om 07:33

Je hebt het over fanboys. Dat zijn 9 vd 10 keer pubers die op social media wat roepen. Net zoals jij een Ronaldo fanboy bent die maar een potje gaat janken nu Messi een prijs met zijn land heeft gewonnen. Het is een beetje zielig om te zien. De gemiddelde voetballiefhebber heeft geen haat aan Messi of Ronaldo en erkent dat beide spelers hun kwaliteiten hebben. En ja, de een heeft meer een voorkeur voor de een dan voor de ander, maar alsnog is er respect voor de prestaties die beide hebben neergezet.

11 juli 2021 om 07:42

@khabibronaldo,

Luister je hebt gelijk Ronaldo heeft Portugal naar de finale geleid net als Messi dat al 4x deed voor deze finale, Messi heeft 95 minuten gespeeld en Ronaldo 20 minuten daar zit wel een heel groot verschil in. Messi heeft keihard gewerkt voor zijn land, zijn passie liefde hebben hem al die extra meters laten lopen, Het was individueel misschien wel zijn slechtste wedstrijd waar ook wat credit uit mag gaan naar Brazilië die gewoon beter waren (daarom waren ze ook favoriet) maar je kunt wel de bal hebben alleen op die kans van Gabi en Richarlidson heeft Brazilië amper tot niks gecreëerd.

Ik wil van jou weten wat het excuus nu is nu hij eindelijk die prijs heeft gewonnen met zijn land, want dat was het grootste argument van jou en vele andere waarom Messi niet beter was dan Ronaldo.

In mijn ogen was Messi ook al zou die nog 3x de Copa America finale verliezen de beste aller tijden, daar doen deze moment opnames niks aan af, de body of work die hij heeft is niet te vergelijken met iemand, en dan heb ik het in geen enkel moment over zijn prijzen maar over zijn spel en zijn magie. Dat jij dat niet ziet of nog niet hebt kunnen toegeven na zoveel jaren Messi vs Ronaldo is gewoon omdat je onwetend bent .

11 juli 2021 om 07:43

supernico ik ben geen ronaldo fanboy, dus stop met je vooroordelen. dit is precies wat ik in me reactie zeg, mensen die praten over voetbal maar niet objectief kunnen kijken.

11 juli 2021 om 07:49

Niet objectief kunnen kijken zegt de man die roept dat niemand de Copa America serieus neemt. Als niemand het volgens jou serieus neemt, waarom reageer je er dan überhaupt op?

11 juli 2021 om 08:08

jayson_010 ik zou nu stoppen als ik jou was. Je zet je echt zo zwaar voor schut in dit topic, een beetje zielig haast xD

11 juli 2021 om 12:13

Ik kan me nog herinneren toen er op dit forum uitsluitend door volwassen met een genuanceerde mening werd gereageerd. Je mening en argumenten zijn ok, maar je reageert onder zo’n beetje iedere comment op dezelfde overdreven kinderachtige toon. Misschien krijg je dan de volgende keer niet al die negatieve reacties!

11 juli 2021 om 07:21

Wk 2014 werd hij uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en haalde hij de finale,ronaldo heeft dat nog nooit gedaan en messi heeft ook een olympische plak voor zijn land gewonnen...

11 juli 2021 om 07:24

Niemand die de copa serieus neemt 🤣🤣🤣 ga je mond spoelen.

Bij elke top team zie je hem niet? Hij heeft alleen maar voor twee teams gespeeld. Hij topscorer van het toernooi, meeste assists. Man, wat lul jij dom.

Ronaldo scoorde alleen maar penalties en intikkers in de groepsfase. Is hij dan ook slecht?


11 juli 2021 om 07:26

Jayson_010

Net als hierboven kom je erg gefrustreerd over, het zijn de Ronaldo fans die roepen Messi moet iets winnen met zijn land, dan wint die iets en dan is het geen groot toernooi, en niemand neemt deze prijs serieus, ze doen alsof ze het Wk hebben gewonnen.

Ook roep je dat Brazilië verdiende om te winnen maar heb je de wedstrijd wel gezien?? Ze waren de betere kwa spel, maar Argentinië was het betere team, gevochten voor iedere meter en de overwinning letterlijk over de streep getrokken, de passie en liefde die Messi heeft voor zijn land is toch geweldig, Neymar was inderdaad meer aan de bal maar dat is logisch als je veel vaker de bal hebt, Argentinië verdedigde geweldig dat haal je niet aan. na 4 verloren finales en keer op keer verliezen boeit het mij echt geen ruk hoe ze deze prijs hebben gewonnen.

Maar even iets anders hoe won Portugal het Europees kampioenschap in 2016?? wonnen 1x vs Wales de rest van de wedstrijden speelde ze gelijk, Messi scoort 4x en geeft 5 assist, scoort 2 vrije trappen, had een aantal geweldige acties voroal vs Colombia. En laten we eerlijk zijn Brazilië was topfavoriet dus de spelopvatting van Argentinië is te begrijpen.

Gewoon stoppen met die overdreven frustratie, wij kunnen er ook niks aan doen dat jij niet begrijpt hoe wij 5 jaar lang dat domme argument hebben moeten aanhoren over dat Ronaldo een prijs wist te winnen met zijn land en Messi dit niet kon of telkens faalde.

11 juli 2021 om 07:40

Bedankt voor je reactie, ik wil alleen reageren op je eerste 2 alinea’s. Ik kom gefrustreerd over omdat iedereen elkaar napraat en hypocriet is en niet realistisch wordt gekeken wanneer het om Messi gaat. Omdat iedereen fan is van hem.

Als we inhoudelijk op de feiten ingaan dan kom met een wedstrijd waar Messi werelds speelde. Deze Copa America heeft alleen meerwaarde voor Argentinië. Let maar op volgend jaar op het WK die halen de poule fase niet. Anyway, kan jij mij zeggen afgelopen seizoen in welke grote wedstrijd Messi echt zijn stempel heeft laten drukken en een wedstrijd tegen een grote team waar hij het team echt op sleeptouw neemt. Want van de 7 wedstrijden afgelopen seizoen tegen topteams heeft hij maar 1 hele goede wedstrijd gespeeld en dat was tegen PSG uitwedstrijd. In de thuis wedstrijd niet gezien, 2x tegen Atletico niet gezien, 2x tegen Real Madrid niet gezien, en wanneer scoorde hij tegen Real weet je dat toevallig 5 jaar geleden? Nu tegen Brazilie ook niet gezien. Zoals ik boven al zei grote teams weten hoe je Messi moet verdedigen en niet iedereen wilt dat inzien die schuiven het af op zijn teamgenoten. En dat is het probleem hier van Vz, ze kijken hier niet objectief naar.

11 juli 2021 om 07:44

Jayson_010

Ik ga op je reageren zodra je me verteld wie jij de beste speler vindt??

11 juli 2021 om 07:53

Als deze Copa America alleen meerwaarde voor de Argentijnen heeft, waarom werd er dan altijd gezeurd dat Messi niks won met zijn land en daardoor niet de allerbeste ooit kon zijn? Nu hij het wel heeft gewonnen komen alle kindertjes naar boven om te roepen dat het niets voorstelt.

11 juli 2021 om 08:15

Er is altijd een beste speler, dat is inherent aan de definitie van het woord "beste". Het is ook gewoon helemaal prima om Ronaldo de beste speler te vinden hoor, dat vinden super veel mensen. Maar draai er dan niet zo omheen en ga niet andere mensen hypocriet noemen. Maar mensen die dusdanig subjectief zijn dat ze prestaties van Messi (of andersom ook van Ronaldo) helemaal zitten af te kraken zijn gewoon zielepieten. En jij hoort zeer zeker tot die categorie jayson_010. Je kraamt zo ongelooflijk veel onzin uit in dit topic, niet normaal gewoon. Messi heeft fantastisch toernooi gespeeld en jij komt enkel met negativiteit.

11 juli 2021 om 08:21

Er is altijd 1 de beste….

11 juli 2021 om 08:26

@Jayson: Jij botviert jouw eigen tekortkoming op anderen. Zoals ik het nu zie, ben jij degene die niet meer objectief kan kijken. Je spreekt jezelf ook veelvuldig tegen. Echter denk ik ook, door het woord "fanboy", dat jij nog jong bent. Dus dat zou het één en ander verklaren.

Messi is voetballend de grootste aller tijden. Qua gegeven talent. Er miste nog één ding: Een prijs. Hij had er meer moeten hebben, maar hier zat het hem heel erg tegen in finales. Gaf hij vaak niet thuis dan? Nee, Messi heeft enkele matige finales gespeeld. Dat maakt hem echter geen mindere speler. Zoals mijn pa praat over Cruijff en Maradonna, zo kan ik mijn zoon straks vertellen over Messi. Mooi toch?

11 juli 2021 om 08:29

Sander,

Jij bent ook hypocriet “geweldig toernooi gespeeld”

Natuurlijk praat je niet over de wedstrijd van vandaag. En dit is wat ik bedoel met objectiviteit. Je zet je zelf echt voor lul want ik kon geen beter voorbeeld krijgen dan dit.

11 juli 2021 om 08:31

lanjouwer, er mist zoveel, alleen jij bent net als de rest van 95 blind en beschikt over weinig voetbalkennis en praat de rest na. ik ga geen eens moeite voor je doen.

11 juli 2021 om 08:43

Nog één laatste reactie dan, want ik heb niet het idee dat jij kan discussiëren: Messi speelde niet goed. Dat onderstreept iedereen. Hiervoor speelde hij echter wel goed. Hij is wel degen die Argentinië hierheen heeft geloodst. Moeten we hem dan afrekenen op een zwakke finale? Hij lijkt dan te blokkeren inmiddels. Het is een obsessie geworden.

En het is echt bizar dat jij denkt dat jij het beter weet dan praktisch iedereen. Een ego waar ons Louis jaloers op zou zijn. "Ik ben de enige die objectief is. Dat ligt vast niet aan mezelf, maar aan al die anderen". Fijne zondag!

11 juli 2021 om 08:58

Jep, hij heeft inderdaad een fantastisch toernooi gespeeld, dat ziet Stevie Wonder nog. Vandaar ook meeste goals (4) meeste assists (5) en meeste MotM's (4). Was in letterlijk elk van de 6 voorgaande wedstrijden betrokken bij goals en heeft Argentinië echt op sleeptouw genomen dit toernooi. Finale was (voor zijn doen) matig inderdaad, maar wel keihard gewerkt en de beker gewonnen. Echt een fantastisch toenooi gespeeld, hoe graag figuren als jij ook zouden willen van niet. Verder ga ik niet meer op je reageren op je want mijns inziens mogen gastjes als jij z.s.m. weer van het forum verdwijnen. Je hebt een profiel van 1 dag oud en de kans dat je een dubbelprofiel bent van iemand met een defban is aanzienlijk. Verder voeg je echt 0,0 toe buiten populistisch, provocatief gelul. De comment sectie van Facebook past meer bij jouw abominabele manier van reageren denk ik. Succes en ajuu!

11 juli 2021 om 10:04

Goed verwoord en waarschijnlijk de waarheid over zijn account.

Verschrikkelijk hoe kinderachtig sommige mensen zijn.

Hey is Messi gegund want die geeft altijd alles en je kunt niet alle wedstrijden top spelen.

En roepen ze dat deze prijs niks voor stelt maar denk dat de landen hier extreem moeilijk zijn om tegen te spelen en dat Brazilië meestal de winnaar zou zijn.

11 juli 2021 om 10:16

Ik sluit me helemaal aan bij jou Sanderk. Maar: discussiëren, kun je leren. Het is natuurlijk onwijs irritant dat iemand bij wie objectiviteit niet hoog in het vaandel staat, jou beticht van niet objectief zijn. Je kan ook geen discussie voeren met deze jongen momenteel, ook al ziet hij dat zelf vast anders. Wellicht leert hij dat nog! OT: Mooi voor Messi dat hij eindelijk die prijs pakt. Behoudens de finale heerlijk gespeeld, gelukkig voor hem deden de Paul en Di Maria dat in de finale.

11 juli 2021 om 12:20

@Jayson Iemand die continu andere mensen beschuldigt dat ze blind zijn om gelijk proberen te krijgen is zelf blind. Je hebt geprobeerd om met je argumenten de main stream mening bij te schaven en je bent daarbij te kort gekomen. En nu begin je met alle middelen om je heen te slaan om te laten zien dat jij wel gelijk hebt. Misschien is je betoog niet zo sterk als dat je zelf doet vermoeden. Tijd voor introspectie!

11 juli 2021 om 12:50

Jij moet even 1x verplaatsen in hoe ik denk en niet wat 95% hier denkt. En bekijk het aub objectief en open je ogen aub. Het feit dat niemand hier een wedstrijd verslag doet over Brazilië Argentinië en dat er maar over 1 speler in deze hele topic wordt besproken zegt al meer dan genoeg dat heel Vz hier pro Messi is. Heb jij überhaupt wel de wedstrijd gezien, jij noemt mij niet objectief maar hierboven zegt niemand over hoe hij de wedstrijd gespeeld is pas toen ik er mee kwam. En lees de reacties goed, minder, matig. Hahaha lol objectiviteit ver te zoeken hij was een van de slechtste. Wees een man en durf het te zeggen. Dus ik lieg nu als ik zeg dat Messi slecht is. Nee je hebt gelijk Silva, ik ben niet objectief. Messi was met afstand de beste speler vandaag Brazilië had echt veel schrik voor heb.

En weet je wat het leuke is reageer op mensen waarvan ik zeg die is blind, maar weet je wat grappig is Silva, Messi is verkozen tot man of the match. Blijf geloven in deze dingen Silva! Praat maar met de rest mee.

11 juli 2021 om 13:43

@jayson Hier gaat het al fout. Mijn reactie gaat niet over de gespeelde finale van Messi. Mijn reactie is gericht op jou Jayson. Op de manier hoe jij deze discussie aan het voeren bent. Ik heb nergens iets gezegd over hoe Messi speelde tegen Brazilie. Begrijp je wat een ander wat zegt en doe je daar wat mee? Je wilt het graag over de inhoud hebben, prima! Messi speelde geen goede wedstrijd tegen Brazilie. Hij is eerder dit toernooi wel belangrijk geweest. Dat zijn de observaties die voor iedereen min of meer hetzelfde zullen zijn. Echter gaat het ook om de juiste conclusie trekken. Je hebt van alles geroepen over Messi en de Copa waar veel mensen het niet mee eens zijn. Dus ja, we hebben allemaal gezien dat Messi geen geweldige finale speelde. Maar wat doe je daar vervolgens mee? Messi is 34 jaar en zit in de herfst van zijn carriere. Dit is de reden waarom veel mensen het leuk voor hem vinden en knap dat hij op deze leeftijd nog steeds bepalend kan zijn. Jij negeert dit volledig in je discussie en behandeld Messi alsof hij nog 28 jaar is en op de piek van zijn kunnen zit. Je bent geen eerlijke discussie aan het voeren. Dus ja, de meeste mensen hebben zich in je verplaatst, maar trekken andere conclusies. Sommige mensen geven je goede tegenargumenten, maar je doet daar ook helemaal niks. Als je anderen niet kunt overtuigen moet je eerst zelf achter je oren gaan krabben voordat je andere mensen gaat uitmaken voor van alles beste Jayson.

11 juli 2021 om 13:50

@jayson Ik zal je een voorbeeld geven. Dit is jouw conclusie: "ik wil niemand meer horen over hoe geweldig Messi zogenaamd wel niet is. Bij elke top team zie je deze man niet. En men vind hem de beste aller tijden ga toch weg man.". Argument waarom jij dat vind (vertaald): hij speelde (op zijn 34e en ondanks dat hij bepalend was geweest in de rest van het toernooi) een slechte finale. Dus er is geen andere conclusie mogelijk dan dat hij niet 1 van de beste voetballers aller tijden is. Dat is jouw betoog zoals je deze aan ons voorlegt op dit forum. Neem een bak koffie en ga eens goed nadenken over hoe jij je conclusies trekt. Heb je bijvoorbeeld iets tegen Messi omdat hij volgens jou overhyped is waardoor je automatisch Messi beoordeeld via een negatief perspectief?

11 juli 2021 om 14:11

Jayson

Ik vroeg je wie jij de beste vond en je zegt niemand. Kom op man, Brazilië was de betere ploeg maar Argentinië was het betere team. Luister accepteer gewoon dat deze wedstrijd nooit de graad meter zal zijn waarom we iemand de beste aller tijden vinden. Het ging erom dat hij iets zou winnen tegen een beter spelend Brazilië.

Ik vraag me oprecht af hoe jij er naar kijkt want bij Brazilië was er ook geen speler die er bovenuit sprong. Ik vond De Paul en Di Maria de beste bij Argentinië en Neymar was bedrijvig bij Brazilië zonder echt veel rendement.

11 juli 2021 om 12:12

@Jayson Dat Messi zijn beste jaren heeft gehad weet iedereen. En daar is ook niks vreemds of raars aan op je 34e. Er zijn zat top voetballers die op hun 34e al veel verder waren afgetakeld. Maar als je op je 34e nog steeds 1 van de beste aanvallers bent en met Argentinie deze prijs pakt na alle frustratie, terwijl hij zelf bepalend is geweest in de vorige wedstrijden voor Argentinie, dan kan je daar alleen maat complimenten voor geven. En natuurlijk is Messi 1 van de besten ooit op basis wat hij de afgelopen 15 jaar heeft gepresteerd. Zijn bizarre statistieken, maar ook zijn veldspel over alle jaren zeggen genoeg. Dat is geen discussie meer. Voor de rest lees ik vooraf frustratie en afgunst. Daar ga ik geen tijd aan verspillen met alle respect. Neem even een lekker bakkie koffie.

11 juli 2021 om 12:16

Silva,

Beste speler ooit op waar baseer jij deze onzin eigk? Deze man heeft met Barca alleen de cl gewonnen in de dominantie van pep destijds. Een paar jaar later wint ie’m weer maar ben je de selectie van 2015 vergeten met Neymar en Suarez??? Waarom kan hij gewoon niet met een normaal elftal een grote prijs winnen als jij beweert dat hij de beste speler ooot is.

11 juli 2021 om 12:42

@jaysom Als we een discussie gaan voeren over wanneer je 1 van de besten ooit bent (let op: ik zei 1 van de besten...) dan doen we dat goed. We gaan niet alleen inzoomen op 1 argumentje. Zo kan je letterlijk iedere prestatie van wie dan ooit de grond in trappen. Wanneer ben je 1 van de besten ooit? Voor mij zijn dit belangrijke aspecten: 1. Impact hebben op de team prestatie. 2. Individuele klasse, dus voetbal kwaliteiten. 3. Hoe lang je het niveau hebt vastgehouden. 4. De gewonnen prijzen 1. Messi is een aanvaller dus die gaan we beoordelen op het aantal kansen hij heeft gecreã£â«erd en heeft gescoord. We kunnen de exacte statistieken erbij gaan pakken als je dat echt wilt. Messi is de topscoorder van La Liga en staat vlak achter Ronaldo als topscoorder in de CL. Heeft seizoenen gedraaid waarin hij 80 goals heeft gescoord en we weten dat hij ook veel kansen voor andere spelers heeft gecreã£â«erd. Als we zijn statistieken eerlijk vergelijken, dan komt alleen Ronaldo op gelijke hoogte qua goals met echt een enorm gat naar de rest van de top spelers. We weten ook dat Messi vaak de meeste kansen creã£â«erde en afmaakte voor zijn eigen team. Een team dat op hoog niveau speelde en bij de absolute top behoorde. 2. Individuele klasse. dribbel, balbeheersing, combinaties, steekbal, afmaken, vrije trappen, afstandsschoten, snelheid, versnellen. Allerlei aspecten waarin Messi uitblinkt. Ik heb goals gezien waarbij Messi 4/5 man voorbij dribbelde binnen/vlak buiten de 16. Dat heb ik nog nooit een andere speler zien doen in mijn leven (1993 geboren). Hier kunnen we nog lang over doorpraten. Maar we weten allemaal dat Messi geweldig kan voetballen. 3. Messi heeft het niet een paar jaartjes laten zien, maar als vanaf 2007/2008 ongeveer dribbelt hij en scoort hij erop los. Hij heeft het niveau pak en beet 15 jaar volgehouden! Laten we niet vergeten dat veel top spelers een korte piek hebben gehad (zoals een Ronaldo R9, Ronaldinho, Kaka etc). 4. Messi heeft aardige wat prijzen gewonnen to say the least. 3x een Champions League (sommige legenden hebben hem 0 keer gewonnen). En La Liga heel erg vaak natuurlijk. Nu is daar een Copa America bij gekomen. Leuk extraatje. Al met al, als we eerlijk zijn is dat een indrukwekkende prijzenkast.

11 juli 2021 om 12:50

Net gedaan, met Argentinië, een normaal elftal en geen wereldtop

11 juli 2021 om 13:05

Goed betoog. 1 aanmerking in mijn optiek. R9’s korte piek was echter wel zo goed en het talent alleen al wat die had dat die in de categorie aller beste tijden hoort.

11 juli 2021 om 14:15

Gelukkig won Ronaldo een prijs met Juventus een echte prijs, stop met huilen man

11 juli 2021 om 15:31

Silva sorry maar la Liga teams scoren tegen getafe enzo is leuk enzo maar hij heeft al 5 jaar niet meer gescoord tegen real. En hoe verklaar jij eigenlijk de afgelopen 6 jaar in de cl hoe Messi keer op keer uitgeschakeld word. Messi is de beste voetballer van zijn generatie, maar als jij beweert beste aller tijden nou dan moet jij met Barcelona wel vaker de cl winnen. Vind je het niet opmerkelijk dat na het vertrek van Neymar Barca simpel uit de cl wordt geschopt?

Jij zegt zo kan je iedereen omlaag praten maar mensen die echt hun team op sleeptouw nemen. Wat Robben deed in 2014 noem ik op sleeptouw nemen, wat Salah deed voor Liverpool met het kampioenschap neem ik op sleeptouw nemen. Wat Hazard deed bij het kampioenschap van Chelsea 2014 noem ik op sleeptouw nemen. En dit heeft Messi ook gedaan maar nooit een prijs binnen gesleept met een normaal team.

11 juli 2021 om 16:21

@jayson Weer ga je verder met ongenuanceerde inzoom argumenten op 1 van de vele aspecten in de discussie. Kan jij verklaren waarom Maldini nog nooit een EK of WK heeft gewonnen in zijn lange carriere met een gouden Italiaanse generatie? Waarom heeft Cruijff nooit een CL gewonnen met Barca en werd hij maar 1x kampioen? Waarom stelde een Ruud Gullit na het EK van 1988 behoorlijk teleur in het shirt van Oranje? Je hebt een behoorlijke tunnelvisie ontwikkelt door de volledig discussie op basis van dit soort argumenten te beoordelen. Waar vergelijk je Messi uberhaupt mee? Ik heb je net meetbare aspecten voorgeschoteld. Je zou op basis van die aspecten andere grootheden eerlijk moeten gaan vergelijken. Messi heeft 49 CL goals gescoord in de knock-out wedstrijden in 73 wedstrijden. Jouw conclusie is dat wanneer Barca wordt uitgeschakeld dat dat puur komt omdat Messi niet goed genoeg was.... Voetbal is en blijft een teamsport. Messi speelt geen tennis. Uiteraard moet je impact maken om gezien te worden als 1 van de besten. Daar hebben we o.a. statistieken voor om spelers te vergelijken. De statistieken van Messi spreken voor zich. Het probleem is: jij en ik hebben bijvoorbeeld Maradona nooit wekelijks live zien voetballen. We kunnen daarom heel gemakkelijk negatieve dingen zeggen over Messi, maar niet over Maradona want wij waren er niet bij al die keren dat hij als een natte krant speelde en niet presteerde. Had Messi in 1980 gespeeld en Maradona in 2021 dan waren de rollen waarschijnlijk opgedraaid geweest. Dan had ik je nu gehoord over waarom Maradona onzichtbaar was in een belangrijke CL wedstrijd. Guess what, je kan nooit altijd top zijn. Er is nog nooit een speler geweest die 15 jaar lang iedereen kapot heeft gespeeld. Ik heb overigens nergens beweert dat Messi de beste aller tijden is. Dat heb je jezelf wijs gemaakt. Weet je wat. Je bent van harte welkom om volgend weekend beelden van alle top wedstrijden (volledig) te bekijken van Maradona, Pele, Van Basten, Cruijf, Muller, Platini, R9, Zidane, Ronaldinho, Cristiano en Messi. Beoordeel het zelf dan maar.

11 juli 2021 om 19:12

oh ja tuurlijk silva voetbal is opeens een teamsport.... ik lees alleen maar dat messi de copa heeft bezorgd volgend jou op sleeptouw genomen. hahahah grappige mensen hier. wanneer die wordt uitgeschakeld is t ligt niet aan hem maar aan andere, zeg je teamsport. hoe moet je ã¼berhaupt een discussie voeren met messi fans ?

11 juli 2021 om 23:27

@Jayson Je bent nu jezelf gigantisch in het slachtoffer rol aan het plaatsen. Ik probeer er nog een degelijke discussie van te maken. Inhoudelijk laat je het afweten en dan gooi je het maar op de ander. Het zal nooit aan jouw argumenten liggen. En als klap op de voorpijl trek je mijn reactie volledig uit verband. Natuurlijk ligt het ook deels aan Messi als ze verliezen, aangezien Messi onderdeel van het team is. Maar je moet het altijd in perspectief plaatsen. Als Messi een goede pot zou spelen, dan kan je hem dat niet zwaar aanrekenen. Speelt hij slecht, dan uiteraard wel. Ik zou je adviseren om je zwart/wit kader los te laten, want zo maak maak je het jezelf alleen maar moeilijker in discussies.

7e Ballon d’Or dus in de pocket, wat een prestatie van de kleine baas. Topscorer, top assists gever meeste MOTM awards in de Copa America. Gouden bal nummer 7 gaat naar hem dus kan niet anders gigantische prestatie. Rodrigo de Paul is trouwens een gigantische aanwinst voor Atleitco was samen met Di Maria beste aan Argentijnse zijde vandaag. Dat voor maar 35 miljoen euro, goed werk van Atletico.

11 juli 2021 om 06:50

Geen idee of de ballon dhor naar Messi moet, ma aangezien het een populariteit prijsje is dan zal hij hem vast winnen met een copa + beker in Spanje.

11 juli 2021 om 08:58

En gezien zijn prestatie ook. Hoewel Lewa hem ook verdient. Maar een speler als Messi hebben zien spelen: Prachtig. Kan me niet voorstellen dat dit wordt geëvenaard.

11 juli 2021 om 06:51

Echt prachtig hoe hij uiteindelijk 3 prijzen op mocht halen ja. Eerst de beste speler trofee, toen moest ie weer een rondje lopen voor de topscorer trofee en op het eind mocht ie de Copa tillen. Dat was echt een schitterend beeld, hij heeft echt alles voor elkaar gekregen dit toernooi. Geweldenaar.

11 juli 2021 om 07:11

Ja, gun het Messi wel. Maar we moeten niet vergeten dat er een paar spelers nog de EK finale spelen die ook in de finale van de CL stonden. Denk aan Jorginho kant van Italië en Sterling en Mount kant van Engeland. Ook al denk ik dat Jorginho of Mount meer kans hebben bij het winnen van het EK i.p.v. Sterling. Deze spelers komen by far niet in de buurt komen van Messi, maar in geval van Jorginho heeft al o.b.v. prijzenkast een EK en CL. Lewandowski heeft ook geen slechte cijfers: record Bundesliga +40 goals, Bundesliga titel en World cup of clubs.

11 juli 2021 om 07:27

Jorginho is niet eens de beste speler van Chelsea,hoe ben je dan de beste speler van de wereld?

11 juli 2021 om 08:05

@DerKaiser123 hahaha maar echt wat een joke. Jorginho. Amahoela zeg. Titels zijn een maatstaf wanneer de speler individueel al zelf op een hoog niveau presteert met goals, assists e.d. (of ala van Dijk een enorme impact teweegbrengt in een team) en wanneer een paar spelers op een hoog niveau individueel enorm beslissend zijn geweest, dan kijkt men naar de titels. Maar gebaseerd op het individuele, wtheck heeft een Jorginho gedaan om uberhaupt in deze discussie meegenomen te kunnen worden!?

11 juli 2021 om 08:25

Ja het niveau van de namen is bijna net zo beroerd als 90% van de reacties. Ik heb het haast gevoel dat iedereen nog aan de zuip is en de corona maatregelen nog niet kan verwerken.

Je kunt et vergelijken dat Messi eindelijk Wimbledon of Roland Garros heeft gewonnen, dat toernooi is zo vaak gehouden, bijna elk jaar.. Federer die eindelijk Roland Garros heeft gewonnen terwijl et geen gravelspecialist is, het is eigenlijk best triest dat ie em voor de 1ste keer wint...

11 juli 2021 om 06:56

Nou, een groot verschil,: Messi is afhankelijk van een team. Federer mocht het helemaal zelf doen. Wezenlijk verschil.

11 juli 2021 om 07:00

@formus je snapt mijn punt niet het toernooi word bijna elk jaar gehouden zoals Wimbledon

11 juli 2021 om 07:18

Ik begrijp je wel, maar ik probeer je juist uit te leggen waarom het voor Messi toch iets lastiger is 😉

11 juli 2021 om 07:21

De Champions League wordt ook elk jaar gehouden. Stelt dat dan ook niks meer voor? Dit is gewoon het equivalent van het EK. Dat het dubbel zo vaak georganiseerd wordt doet daar niks aan af. Het zijn geen koekenbakkers waar ze tegen moeten spelen he.

Het is ook niet dat hij verder nooit wat bereikt heeft. Wk finale gehaald en nog 3 Copa finales.

11 juli 2021 om 07:28

Als we het even vergelijken met het EK 2016 van Ronaldo. Portugal had de makkelijkste poule, maar werd 3e met 3 gelijke spelen. Daarna moesten ze tegen Kroatie, Polen, Wales en in de finale tegen Frankrijk waarin hij na 25 min geblesseerd uitviel en dus 0 inbreng had in die wedstrijd.

11 juli 2021 om 09:51

Niemand heeft het in dit draadje over Ronaldo, zit hij je zo diep dat je het niet kunt laten om over hem te beginnen? Daarnaast, natuurlijk kun je de Copa niet vergelijken met een EK. Je speelt eerst met 5 man een groepsfase waarbij er 4 ploegen doorgaan, en vervolgens sta je al in de kwartfinale. Je hebt maar 2 echte toplanden daar, dus het is eerder knap dat Argentinië hem niet vaker gewonnen heeft de afgelopen jaren.

11 juli 2021 om 12:32

@Formus ik dacht altijd dat Ronaldo afhankelijk was van zijn team en dat Messi alles in zijn eentje deed

11 juli 2021 om 10:22

Wat hebben sommige mensen toch een rijke fantasie he. Dit is de 6e Copa America die georganiseerd werd in de ruim 16 jaar dat Messi actief is als A-international (in 4 daarvan haalde Argentinië overigens de finale). De eerste van die zes was in 2007 en nu is het 2021. Ik weet niet waar jij hebt leren rekenen maar als dat "bijna elk jaar is" zou ik toch even terug in de banken gaan hoor. Het is, net als het EK, normaliter gewoon eens in de 4 jaar (2007, 2011, 2015, 2019) en dan was er nog 1 jubilieumeditie in 2016 voor het 100-jarig bestaan van de Conmebol. Nu is ie na 2 jaar al weer gehouden, geen idee waarom precies. Edit: Inderdaad DennisJWT, het is om gelijk te komen met het EK - de volgende editie is 2024 in Equador en dan is het gewoon weer eens in de 4 jaar steeds. De vergelijking met Rolland Garros slaat dan ook totaal nergens op.

11 juli 2021 om 11:02

Sanderk heeft het al perfect verwoord. Ik meen dat hij nu na 2 jaar weer is gehouden omdat ze het toernooi gelijk wilden trekken met het EK en vanaf nu gewoon om de 4 jaar wordt gehouden

De strijd om De Paul zal nu wel losbarsten, geweldige middenvelder!

11 juli 2021 om 06:55

Atletico heeft hem al binnen gehaald. Past daar perfect.

11 juli 2021 om 06:55

Atletico heeft hem toch al gehaald voor 35mil?

Argentinië had wel goed gezien waar het gevaar vandaan kwam bij Brazilie. Neymar werd met grof geweld geneutraliseerd waardoor Brazilië nauwelijks gevaarlijk werd, ondanks het enorme overwicht. Die scheidsrechter floot bijna nergens voor waardoor het een ouderwetse schoppartij werd. Ook wel weer eens mooi om te zien haha. Gun het Messi ook wel na al die jaren verguisd te zijn door de eigen fans.

11 juli 2021 om 07:28

Eindelijk een normale reactie die objectief inplaats van die Messi fans hier!

11 juli 2021 om 07:57

Ik vind 41 overtredingen toch heel erg veel, zoveel liet die scheids niet gaan in mijn ogen.

Mooi voor hem maar zoals gewoonlijk is hij in de echt grote wedstrijden onzichtbaar, maakt zijn goals voornamelijk tegen degradatieteams. De waarheid is hard.

11 juli 2021 om 07:29

Dit dus maar dat mag je niet zeggen he dan krijg je heel vz op je af

11 juli 2021 om 07:33

Waarom zit het je zo diep Jayson? Je reageert echt overal op.

Aaaah nice!!! Het is hem echt gegund! Top gedaan.

Maradona blijft de grootste Argentijnse voetballer

Gefeliciteerd Goat je hebt het verdiend mijn bro
Ik ben blij voor je!

Blij voor Messi. Na zoveel verloren finales heeft hij eindelijk een prijs met Argentinië gewonnen. Ook blij voor Lautaro Martinez, na titelfeest met Inter kan hij ook de Copa America vieren. Nu nog Barella en Bastoni Euro 2020 winnen.

11 juli 2021 om 15:15

En Inter een 2e scudetto op rij hopelijk.

11 juli 2021 om 21:00

Laten we hopen.

Een GOAT verliest natuurlijk geen vier finales met zijn land.

11 juli 2021 om 12:14

Zelfs een Goat kan niet in z'n eentje een finale winnen. Dat moet het hele elftal doen, daar kun je dus niet één speler op afrekenen.

Zo geweldig dit! Al jaren bewezen de beste te zijn, nu dan eindelijk zijn erkenning met een grote prijs! Het is net als Di Caprio die eindelijk een oscar won!

De beste ooit. Deze prijs is enkel een zoveelste bevestiging. Eindelijk is het hem en Argentinie gelukt na zoveel verloren finales.

Mooi man nu kunnen de kinderen van 12 met Messi of Ronaldo in hun gebruikersnaam tot het einde der tijden door jammeren over wie er beter is.

11 juli 2021 om 09:49

Deden ze dat toch al niet dan? Je moet een hoop bagger door om normale reacties te vinden.

Lisandro Martinez, op 22/23 jarige leeftijd de Copa winnen, ongelofelijk!!!

Ik begrijp sowieso niet die GOAT fixatie. Behoudens Michael Jordan in het basketbal is er bij geen van de grotere sporten een speler die onbetwist de beste is.

11 juli 2021 om 11:36

American Football heeft Brady? Lijkt mij de goat.

11 juli 2021 om 11:57

Eddy Merckx bij het wielrennen, Muhammad Ali in het boksen enzovoort.

11 juli 2021 om 12:34

Joop Zoetemelk is de GOAT

11 juli 2021 om 13:47

Ik denk dat Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain het niet met je eens zijn Japie, lol

13 juli 2021 om 17:14

Dit is je beste bijdrage aan dit verhaal

11 juli 2021 om 13:46

Wayne Gretzky

11 juli 2021 om 17:01

Basketbal ook niet hoor,daar discussiëren ze ook over jordan vs lebron,daar wordt je ook gek van

Copa América binnen, 7de Ballon D'or in de broekzak. Heerlijke avond

Tis hem gegund, speelde wel ruk in de finale met als dieptepunt die gigantische kans in blessuretijd. Zulke kansen, moet Messi met zijn ogen dicht maken. Stel je voor dat Brazilie alsnog scoort en de penaltyserie daarna wint, oei. Maar goed, hij heeft het geflikt. Beste speler natuurlijk ook van het toernooi met 4 goals en 5 assists ofzo. Atletico heeft ook een diamant binnen in die Rodrigo de Paul. Wat een speler is dat. Maakte Neymar het hele avond zuur. Blijf me verbazen waarom Real niet zulke spelers kan scouten. Scheids vond ik wel erg minder. Floot letterlijk voor alles en wou zich al te graag laten zien dat het geen thuisfluiter was. Ik vond ook nog een ding een enorme dieptepunt: Vinicius JR. Wat viel die kerel belachelijk slecht in. En als je de media moet geloven, ziet Ancelotti hem als sleutelspeler voor aankomende seizoen. Bizar.

11 juli 2021 om 12:31

Dat is volgens mij niet Ancelotti die het in hem ziet, net zo min als Zidane het in hem zag. Het is Perez die wilt dat hij altijd speelt.

Wel opvallend dat 2 wereldspelers, Messi en Neymar, er in de finale niet staan!

Het is hem zo gegund, voor mij overall de beste speler van de Copa. Qua doelpunten en assists de beste dit toernooi en dat hij de finale wint, geweldig. In de finale was hij minder, maar hij heeft ze toch echt naar de finale geschoten. Dit is geweldig, voor mij de beste aller tijden en hopelijk verstomt nu de kritiek op zijn interlandcarriere ook, zijn statistieken zijn namelijk gewoon goed.

Waarom wordt er überhaupt over een EK gesproken? Ik snap dat een EK een grotere prijs is dan een Copa, maar hoe zou Messi dat ooit winnen? Hij is Argentijns en speelt voor Argentinië. Dus dan zou je beter moeten kijken naar het WK. Wat zowel Messi als Ronaldo niet gelukt is. Ik las ook vaak dat Messi nooit iets had gewonnen met zijn land. Nu wint hij de Copa en word het afgedaan als een “nietszeggende” prijs.

11 juli 2021 om 11:36

Haters be like: "messi heeft 0 goals op het EK gescoord en mag daarom nooit als de Goat gezien worden".

11 juli 2021 om 13:15

Ronaldo heeft 0 goals in de Copa gescoort.

Mijn god wat een slachtveld dit forum..
Ik ben blij voor Messi maar ‘t brengt niet bij iedereen ‘t beste naar boven in de reacties, weinig echt lekkere voetbalpraat zo!

Zuid Amerika Argentinie en Brazilie zijn enige wereld top. Uruguay Chili Colombia doen gewoon lekker mee. Dus er is altijd grote kans dat Brazilie en Argentinie beker wint. Ek is veel leuker om te kijken.

Ben wel verdrietig maar ik denk dat de hele voetbalwereld Messi de titel gunde: gefeliciteerd Argentinie. Ik zal het maar even niet over de wedstrijd hebben. Het is je gegund Messi. Respect.


Een Copa America zonder publiek is echt 10x niks dus veel wedstrijden leken nergens op. Maar dit was een heerlijke match. Ik gunde de Brazilianen het vooraf iets meer. Maar het is Messi ook zwaar gegund. Eindelijk een prijs met zijn land. Dit had hij echt nodig en het is zo zwaar gegund en verdiend. Ook mooi voor Di Maria en Aguero. Moet wel zeggen dat Brazilië kwalitatief van een heel ander niveau is als wat we de laatste 10-20jaar van Brazilië gewend zijn.

Vind het wel sneu dat ik in deze topic alleen maar haat en discussies lees, Argentinië heeft de Copa America gewonnen met Messi en ik zie alleen maar vergelijkingen met Ronaldo, hoe oud zijn we? Als iemand Messi beter vind dan Ronaldo, prima, ga je toch niet zo druk maken joh. Geniet gewoon van beide geweldige spelers zolang het nog kan. OT: Vermakelijke pot voetbal gezien met heel wat gele kaarten en duikertjes. Uiteindelijk heeft Messi het dan toch gered, gunde het hem zo, geweldige prestaties van die kleine!

Ik ben hier heel blij mee. Mooi en leuk voor de statistieken. Ronaldo een EK, Messi een Copa America. Op naar het WK hun laatste toernooi met in de finale Portugal en Argentinië. Ronaldo en Messi in hun laatste wedstrijd tegen elkaar. Dromen mag.

12 juli 2021 om 09:11

Precies dit. Een mooier afscheid van deze twee grootheden kun je gewoon niet krijgen door ze tegen elkaar te laten spelen in de finale op hun allerlaatste WK ooit. Zelfs als Nederland, hoop ik eerder op Portugal vs Argentinie dan Nederland in de finale. Een mooiere Messi vs Ronaldo finale ga je gewoon niet krijgen. Ik hoop dat Portugal hem dan wint, omdat Portugal hem nog nooit gewonnen heeft en Argentinië wel. Ik als voetbalfan kan alleen maar dromen van zo'n schitterende clash tussen Ronaldo en Messi op hun afscheidstournee op het WK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië2417
3.Uruguay153
4.Ecuador135
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller74
N. GonzálezAanvaller50
F. ArmaniKeeper10
G. RulliKeeper
M. AcuñaVerdediger40
J. FoythVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3771 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ansu Fati beleeft ultieme rentree na 323 dagen: ‘Het is ongelooflijk’

Ansu Fati heeft zijn rentree in het shirt van Barcelona zondag opgeluisterd met een doelpunt in de wedstrijd tegen Levante. De aanvaller kwam in de slotfase als vervanger van Luuk de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren