Mark van Bommel geïrriteerd na blamerende oefennederlaag: ‘Dit is te hoog’

Zaterdag, 10 juli 2021 om 19:45Mart van Mourik • Laatste update: 19:50

VfL Wolfsburg heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Hansa Rostock. Tegen de club die zijn competitieduels afwerkt in de 2. Bundesliga keek de ploeg van Mark van Bommel halverwege al aan tegen een 0-1 achterstand, die na de pauze nog verder opliep: 0-3. De Nederlandse oefenmeester was bepaald niet te spreken over het optreden van zijn team, dat het overigens nog moest stellen zonder Wout Weghorst.

Na afloop van de blamerende nederlaag was Van Bommel duidelijk ‘not amused’. “Ik vond de eerste helft niet zo slecht. We hadden veel balbezit en probeerden te spelen zoals ik het graag wil zien. We creëerden net geen kansen, maar de inzet was goed. Ik ergerde me aan de tweede helft, omdat er meer van de doorgewinterde spelers had moeten komen. Natuurlijk is het niet gemakkelijk als er veel spelers ontbreken, maar ik verwacht toch een andere prestatie.”

“Er was in de tweede helft een gebrek aan inzet én niveau”, vervolgt Van Bommel, die zich met name ergerde aan het gebrek aan inzet van zijn ploeg. “We moeten dit open en eerlijk bespreken elkaar niet voor de gek houden. Het resultaat in een oefenwedstrijd is niet belangrijk, en we weten dat het even zal duren voordat we ons idee over voetbal aan de spelers hebben kunnen overbrengen. Maar 3-0 is toch te hoog als eindresultaat”, besluit de keuzeheer.

De trainer begon voornamelijk met jeugdspelers aan de ontmoeting met Hansa Rostock, dat na een half uur spelen via Ridge Munsy de score opende. Om een oefennederlaag af te wenden bracht Van Bommel in de rust meer ervaren spelers binnen de lijnen, waaronder Yannick Gerhardt en Maximilian Philipp, al sorteerde ook dat besluit niet het gewenste effect. Door toedoen van Streli Mamba, die tweemaal doel trof, liep de achterstand op tot 0-3. Weghorst is nog op vakantie en zat zodoende niet bij de selectie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door arepa)

Van Bommel is ook echt de enige die het voor elkaar kan krijgen om straks ontslagen te zijn voordat het seizoen daadwerkelijk is begonnen.

10 juli 2021 om 20:12

Er is al eens een Nederlandse coach gelukt om te worden ontslagen voordat het seizoen begint. Zal geen primeur worden voor Van Bommel. :-)

10 juli 2021 om 20:13

Alles voor de likes zeker? Volg deze oefenwedstrijden niet, net als jij, maar als ik het artikel mag geloven speelde hij met name met jeugdspelers. Daarnaast praten we over een oefenwedstrijd. Dus nee, die wordt niet ontslagen voor het seizoen begint. Je doet ook net alsof hem dit al op zoveel plekken is overkomen. Wellicht dat je mis bent met Frank de boer.

10 juli 2021 om 20:39

Het is wel triest als je de 2e helft niet eens een doelpoging hebt!!

10 juli 2021 om 20:55

Tja daar kan volgens mij niemand aan tippen. Frank de Boer wordt al 3x binnen een halfjaar ontslagen. Met Inter, Crystal Palace en nu Oranje en ook met zijn ploeg Atlanta of Miami niet lang volgehouden. Stel je voor 2x zo snel ontslagen worden en dan ineens een topfunctie als bondscoach van Oranje aangeboden krijgen en met zo een CV het nog ook doen ook.

Dus voor Mark is het nog lang niet zo erg. Die is pas 1x ontslagen meen ik. Dus na 2 of 3 keer kan hij misschien ook bondscoach worden.

10 juli 2021 om 21:51

@genieterr, dat like record heb ik allang in handen, dus daar maak ik me helemaal niet druk om ;-P

Een flauw grapje af en toe moet toch kunnen? Daarnaast is dit natuurlijk wel echt een dramatisch resultaat voor Wolfsburg of het houden voorbereiding is of niet.

10 juli 2021 om 20:16

Ja, dat zou nou echt typisch Van Bommel zijn!

O nee wacht, hij is pas een keer ontslagen en dat was na anderhalf jaar.

En verder: nooit conclusies trekken op basis van oefenpotjes. Dat zijn maar veredelde trainingen.

10 juli 2021 om 20:20

Gatusso is recent nog ontslagen voor dat de voorbereiding van het seizoen in zicht was

10 juli 2021 om 21:01

Die hele generatie is het gewoon niet als trainer. Vbronckhorst, Vbommel, Cocu. Ik hoop dat er een paar opstaan binnenkort in Nederland die wel een beetje het trainers van in zich hebben en niet ouder dan 60 zijn.

11 juli 2021 om 00:27

Bosz en Ten Hag kunnen wel wat worden nog.

11 juli 2021 om 01:31

ten hag vind ik idd een goeie trainer maar bosz is vooral leuk voetbal en vaak verliezen

Lekker begin voor van Bommel. Zegt natuurlijk nog niets, maar denk wel dat Wolfsburg na vorig seizoen niet de ideale plek is om je trainerscarriere een goede impuls te geven. Beter dan vorig seizoen gaat het echt niet worden, dus het gaat in bijna altijd tegenvallen.

10 juli 2021 om 20:14

Top 5 is toch nog steeds prima, ik denk dat niemand verwacht dat ze weer een topjaar hebben. Buiten top5 zou pas tegen vallen lijkt me.

11 juli 2021 om 13:38

Toch vind ik de subtop in Duitsland achter Bayern München erg breed. Met CL-verplichtingen is het niet heel vreemd als Wolfsburg achter Bayen München, Leipzig, Leverkusen, Dortmund en Gladbach eindigt.

Wolfsburg is nog zo'n onmogelijke club om als buitenlandse trainer te floreren. De tijd zal leren of van Bommel na die halfzachte periode bij PSV het kan opbrengen allemaal. Ik heb zo m'n vraagtekens.

Weet niet of Van Bommel heel erg anders wil spelen als de vorige trainer, maar je zou toch zeggen dat je daar op verder moet borduren want dat werkte met die groep. Zou dan niet heel erg slim zijn om heel koppig je eigen filosofie er door te drukken. Als trainer moet je ook flexibel kunnen zijn en af kunnen wijken van je oorspronkelijke idee over hoe te spelen en je aanpassen aan de groep die je hebt.

11 juli 2021 om 11:57

Dat is juist het punt van v. Bommel, hij denkt dat hij het voetbal heeft uitgevonden en ís juist stronteigenwijs.

Ik vrees dat dit de tendens zal worden van de berichtgeving omtrent van Bommel bij Wolfsburg. Bij PSV was het ook zwaar, moeilijk, lastig en lag het aan iedereen behalve Mark zelf. Uiteraard hoop ik dat hij in Duitsland succesvol zal worden. Het is echter niet makkelijk instappen na één van de meest succesvolle seizoenen in de clubgeschiedenis.

Triest dat we geen Nederlandse trainers hebben van wereldniveau. Ja, van Gaal maar dat is ook echt de enige en die zal ooit wel een keer stoppen.

11 juli 2021 om 13:22

Die is 5 jaar geleden al gestopt. Alleen blijft men maar op zijn deur kloppen als er ergens een vacature is in Nederland.

Hij gaat op dezelfde voet verder waar hij bij PSV is gestopt..!!

Daar gaan we weer met van Bommel. Plaatsvervangende schaamte zo langzamerhand. Hij kan beter iemand anders de communicatie naar buiten laten doen. Wat een drama. Nieuw als trainer bij een club en na 2 oefenpotjes je spelers al afzeiken via de media? Onvoorstelbaar dit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Hertha BSC12-10
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. WidellAanvaller
K. CasteelsKeeper90
L. NmechaAanvaller82
W. WeghorstAanvaller83
D. LukébakioAanvaller60
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

272 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2021-2021 VfL Wolfsburg
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Wolfsburg stelt twee dagen na ontslag Van Bommel nieuwe trainer aan

VfL Wolfsburg heeft twee dagen na het ontslag van Mark van Bommel al een nieuwe trainer aangesteld. De Nederlander wordt opgevolgd door Florian Kohfeldt, die een contract heeft getekend tot medio...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren