Courtois pareert zichtbaar verbaasde Vertonghen: ‘Is dat een sterspeler?’

Zondag, 11 juli 2021 om 08:21Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:52

Thibaut Courtois is duidelijk niet gecharmeerd van de kwaliteiten van Anthony Martial, zo bleek uit een onderonsje met Jan Vertonghen. De doelman werd in een online quiz gevraagd welke sterspelers het EK hadden gemist en kwam daarbij alleen tot Sergio Ramos, voormalig ploeggenoot bij Real Madrid. Toen Vertonghen vervolgens een rijtje spelers opnoemde die eveneens afwezig waren tijdens het Europees kampioenschap, zorgde vooral de naam van Martial voor verbazing bij Courtois.

In een quiz van Pickx Sports vochten Courtois en Vertonghen een onderlinge strijd uit aan de hand van een aantal vragen. De doelman van Real Madrid werd gevraagd om de drie grootste sterren te noemen die het EK noodgedwongen moesten missen. "Sergio Ramos, uuuh", luidde het antwoord van Courtois. Vertonghen was zichtbaar verbaasd toen zijn teamgenoot bij de Belgische nationale ploeg slechts tot één naam kwam en somde vervolgens op wie Courtois nog meer had kunnen noemen.

"Je had de keuze tussen Haaland, Martial, Ter Stegen, Van Dijk, Zaniolo, Kean, Dzeko, Oblak, Pjanic", reageert Vertonghen. "Martial? is dat een sterspeler?", vraagt Courtois zich af. Nadat Courtois nogmaals de schouders ophaalde, grinnikte het Belgische duo. Martial, 27-voudig Frans international, moest door een knieblessure verstek laten gaan tijdens het EK. Hij zag hoe Karim Benzema verrassend genoeg wél deel uitmaakte van de selectie van Didier Deschamps. Frankrijk kende een teleurstellend EK en werd in de achtste finales uitgeschakeld door Zwitserland na strafschoppen.

Martial kende een wisselvallig seizoen bij Manchester United en kwam tot slechts vier doelpunten in de Premier League en zeven in alle competities, alvorens een gescheurde knieband in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan een einde maakte aan zijn seizoen. De concurrentie in de voorhoede bij United zal komend seizoen alleen maar toenemen voor Martial, daar de Engelse grootmacht zich heeft versterkt met Jadon Sancho. De aanvaller komt voor maximaal 95 miljoen euro over van Borussia Dortmund.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door constant kante)

Martial is geen ster speler, maar dat zijn Pjanic, Kean, en Zaniolo ook niet (als zaniolo niet zo vaak geblesseerd zou zijn was hij dat wel geweest). Wel lijkt Thibaut mij best een rotzak. Wel een steen goede keeper. Heeft 1 a 2 jaar lopen sukkelen, maar hij is een echte goede.

10 juli 2021 om 17:52

Goede keepers zijn (een beetje) gek zeggen ze, kijk naar Van Breukelen hahaha

10 juli 2021 om 19:45

Peter Crouch heeft geloof ik een hele aflevering van z'n podcast gewijd aan de rare trekjes van de keepers waar hij mee gespeeld heeft. Aanradertje.

11 juli 2021 om 08:56

Van Breukelen was de directeur van de KNVB. Mooie job,want hij was gewoon een doelwachter.

11 juli 2021 om 20:02

Van Breukelen is nooit dé grote directeur van de knvb geweest he. Hij was technisch directeur. Waarom een gewone doelwachter dat niet zou kunnen, dat leg je verder ook niet uit.

10 juli 2021 om 18:48

Al vind hij hem geen sterspeler, dan nog kon hij respect tonen

Hier gaan de social media mannetjes in Engeland weer op springen maar begrijp de opmerking van Courtois wel. Martial had 2 seizoenen hiervoor een goed moyenne (denk rond de 20 goals) maar dit jaar was ie weer helemaal nergens. Hij is ook 'alweer' 25. Zit ver weg van de nationale ploeg momenteel.

10 juli 2021 om 18:43

Zou bijna denken dat zijn seizoen vroegtijdig beëindigd werd met een blessure...

10 juli 2021 om 18:45

Martial is echt brandhout, zeer matige speler. Technisch, tactisch, afronding, hij beheerst het allemaal niet. Kan enkel hard rennen. Als je bij United in de spits speelt moet je makkelijk ieder seizoen meer dan 20 doelpunten kunnen maken, zijn moyenne over de jaren heen is echt lachwekkend. Het was een typische United aankoop. Zoveel geld voor een middelmatige speler. Verdiend ook gewoon 2,5 ton per week. Zo'n Sancho is ook weer een typische United aankoop, goede speler maar geen topper en verdiend 3,5 ton per week. Er valt zoveel meer uit United te halen helaas.

10 juli 2021 om 18:47

Iemand die Sancho geen topper noemt moet z'n mond spoelen en daarna met spoed worden opgenomen. Sancho heeft als 18-21 jarige voor Dortmund: 137 wedstrijden: 114 goals+assists. Inderdaad "gEeN tOpPeR" 🤡

11 juli 2021 om 01:13

El Fenomenos haat voor United speelt hem weer parten. Als je Sancho niet top vindt ben je waarschijnlijk pas laatste maand voetbal beginnen volgen. Je kan veel van Martial zeggen maar technisch is hij heel goed. Was een grote talent maar geen idee of het nog uitkomt. Misschien kan concurrentie hem dit jaar een impuls geven want hij zal zeker geen basis meer spelen.

11 juli 2021 om 09:15

Wat een ranzige opmerking. Met spoed worden opgenomen...denk eens aan al die mensen die zijn opgenomen....om wat voor reden dan ook. Die zet jij even te kakken. Je bent een stakker.

11 juli 2021 om 10:53

Gaan we serieus over een opmerking met opname een probleem maken? Wouw het wordt met de dag triester alsof hij die mensen nu belachelijk maakt.. Hoe zit dat met de mensen die vandaag allemaal een grote boodschap hebben gedaan met je ‘te kakken’? Als we dan toch bezig zijn met dat sneue gedoe en overal een probleem van maken.

Martial is ook geen topper/sterspeler. Ooit een groot talent maar heeft zich niet doorontwikkeld. Nu is het meer een speler voor West Ham/Everton enz. Snap ook niet waarom hij nog bij United zit.

Die Belgen denken echt wel dat ze heel wat zijn he? De arrogantie loopt over. Nederlanders worden wel is arrogant genoemd maar dat is omdat wij de Hollandse school en totaal voetbal een superieure filosofie vinden. Bij de Belgen krijg ik vaak het idee dat ze denken de beste spelers in de wereld te hebben omdat er eindelijk een paar bij de top clubs spelen met Courtois voorop. Die man is ook maar een poor version van Van Der Sar.

10 juli 2021 om 17:50

nope denken we niet

10 juli 2021 om 17:57

Sorry wij Nederlanders hebben minste recht om over arrogantie te spreken. Als je het woord arrogantie opzoekt in de Van Dale, krijg je als synoniem de doorsnee Nederlandse voetbal supporter bij wijze van spreken ernaast te zien. De hoeveelheid dat wij Nederlanders neer hebben gekeken op ons tegenstanders kan ik al niet meer op 2 handen tellen. Paar weken geleden nog tegen Tsjechie, toen we al dachten dat we al door waren naar de volgende ronde. Dat is pas pure arrogantie. Ik denk altijd vooraleer we anderen gaan beschuldigen kunnen we eerst beter naar ons eigen kijken, Als jij de reactie van Courtois, wat overigens volledig terecht is gezien dat Martial helemaal geen sterspeler is, direct neerzet als "die Belgen denken echt...", dat toont helaas jou gebrek aan begrijpend lezen of dat je nu eenmaal blind bent met haat richting de Belgen. Ik lees hier niks verkeerds in het artikel en evenmin snap ik hoe jij vanuit dit artikel gaat naar een veralgemening als: "die Belgen denken echt..."

10 juli 2021 om 18:06

@imam0510 Haat is een groot woord. Bovendien ben ik het eens met veel van wat je hier aankaart, ik zeg toch ook dat Nederlanders als arrogant worden gezien omdat wij denken dat onze tactiek heilig is, maar dat is een ander soort type arrogantie. Wat Courtois hier doet is niet collegiaal en toont een gebrek aan respect. Bovendien baseer ik mijn mening over meerdere gebeurtenissen. Die Courtous heeft altijd wel wat te zeggen over andere spelers of Oranje. Het tekent ook zijn karakter, zijn uitbundige vieringen nadat Madrid Chelsea in 2014 uit de Champions League had geslagen, waren mss begrijpelijk, maar ongevoelig aangezien hij technisch gezien een Chelsea-speler was. Ik heb zelden tot nooit een Nederlandse speler gezien die in de top speelt en dit soort dingen roept over andere spelers bij topclubs, het is gwn arrogant en hoeft helemaal niet gezegd te worden. Wat als Real Madrid Martial tekent?

10 juli 2021 om 18:13

Jij baseert je mening over alle Belgen, wat in jou reactie staat, op gebeurtenissen waar Courtois mee betrokken is? Dat jij Courtois arrogant vindt, kan ik inkomen, maar om te zeggen Courtois = arrogant dus Belgen = arrogant snap ik niet goed. Overigens vind ik imho dat hij hier niks verkeerds zegt. Hij geeft zijn mening en ik denk dat de doorsnee voetbalfan hier op de site hem geen ongelijk zal geven over de kwestie van Martial. Vind jij Martial een ster/topspeler?

10 juli 2021 om 18:15

Je hebt het over veralgemeniseren maar in de helft van je reactie doe je precies hetzelfde.

10 juli 2021 om 18:47

Heeft niets te maken met Courtois (wie hier gewoon gelijk heeft), maar wat een onzin comment zeg. Nederlanders zijn arrogant omdat ze verwachten Tsjechie te verslaan. Goh, mag het? Je loopt rond met sterspelers van Spaanse en Italiaanse topclubs. Dat is geen arrogantie, dat is gewoon enig realiteitszin hebben. Tsjechie had met dit materiaal ook gewoon ingemaakt moeten worden. Net zoals dat Frankrijk Zwitserland naar huis had moeten sturen en het een beetje deprimerend is dat een team als Engeland een schwalbe nodig had om het nietige Denemarken te verslaan.

Er is een groot verschil tussen arrogantie en gewoon weet hebben van je kwaliteiten. Waar jij mee komt aanzetten is gewoon onzin.

En om helemaal eerlijk te zijn: Nederlanders, tenminste wanneer het op voetbal aankomt, zijn een van de minst arrogante landen. Telkens verwachten we er niets van. Ik was er in 2010 en 2014: mensen waren al bij dat we de kwartfinales haalden. En dat met mondiale topspelers als Robben, van Persie, Sneijder, etc. Wij mogen wel wat arroganter zijn.

10 juli 2021 om 19:32

Wij Nederlanders 1 van de minst arrogante landen? Laat me niet lachen. Hier worden spelers na 3 goede wedstrijden al naar de wereldtop geschreven. Wordt gedaan alsof wij het enige land zijn die weten hoe je jeugdspelers op moet leiden. Doen velen alsof Nederlands gods geschenk aan voetbal is vanwege het totaalvoetbal. Zijn clubs die al tweede of derde zijn geeindigd in bvb een land uit het Oostblok per definitie waardeloos ten opzichte van een Nederlandse club en is het een schande als de nummer 5 uit de Eredivisie van zo'n club verliest.

Hoe jij ook Denemarken nietig denkt te moeten noemen, een land wat veel meer heeft laten zien dan Oranje dit toernooi en dat recenter een EK heeft gewonnen. Nee, totaal niet arrogant.

10 juli 2021 om 21:04

Je verwoord het goed iman0510. Courtois is helaas 1 van de weinigen die zich echt wat bescheidener mag opstellen. Een vervelende eigenschap van hem.
Overigens valt het mij op dat er relatief vaak halve citaten worden gebruikt door vz. Onlangs ook al met lukaku.
Beetje jammer, want het hele verhaal van Romelu was een stuk dragelijker dan het verhaal wat gepost werd.
Maar dat terzijde.

10 juli 2021 om 18:01

Het is toch alleen maar Courtious die zo arrogant doet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet alles lees. Maar ik zie alleen Courtious arrogante uitspraken doen zoals deze. Om nu heel België dan meteen aan te pakken.

Ja het klopt dat ze wel zelfverzekerd het EK ingingen, maar om dat nu arrogant te noemen gaat mij ook wat ver.

10 juli 2021 om 18:39

Dus omdat Courtois wat zegt, loopt het bij de Belgen gelijk over van arrogantie? Martial vind ik ook geen topspeler, dus dat Courtois zich dat afvraagt begrijp ik wel. En wij moeten eens kappen met alleen maar naar anderen te gaan wijzen over arrogantie, want als onze diva's niet zo arrogant waren dan waren we wel een ronde verder gekomen.

10 juli 2021 om 21:09

Haha, leuk stukje maar die laatste zin breekt je hele punt en structuur af, man.

11 juli 2021 om 02:49

Ik snap niet echt wat jij hier arrogant aan vind. Er word aan Courtois een vraag gesteld en hij geeft zijn mening dat hij Martial geen topspeler vind terwijl meerdere mensen dezelfde mening hebben.

11 juli 2021 om 09:07

Mwah, dit lijkt me meer een Courtois-ding dan een België-ding. We hebben het ook over een gozer die de vriendin paalde van een teammaat.

11 juli 2021 om 11:36

Ach hou op man, zielig ventje. Hoe haal je dat hieruit? Martial is ook geen topspeler en dat insinueren is lachwekkend. Dat is vertonghen zelf natuurlijk ook niet. Als je dan nog Courtois wil veroordelen tot daar aan toe, maar de Belgen?

11 juli 2021 om 12:37

Belgen bekritiseren over hun arrogantie, en dan zelf compleet de mist ingaan. Poor version van Van Der Sar? Ay caramba, wat een flauwekul is dit zeg.

Martial is ook niks bijzonders. Dus groot gelijk dat die geen sterspeler is. Is degelijk maar meer niet. Als wisselspeler prima maar meer dan dat niet. Was ooit wel een veelbelovende talent alleen vindt hem bij United niks.

Courtois heeft gewoon gelijk. Martial werd toch wel met wat verwachtingen binnengehaald en nu na 6 seizoenen bij Man Utd is er nog steeds geen man over boord als ie niet speelt of enkele maanden afwezig is. Leuke speler voor erbij, maar in niks een bepalende speler die wij op het EK missen, of die Frankrijk sterker had gemaakt. Hij heeft ook maar 1 opvallend seizoen gedraaid, waarin je kunt spreken van knappe prestaties. Voor de rest vaak rond de 10 treffers. Niet heel bijzonder voor een vleugelspeler die als toptalent werd binnengehaald en waarvoor 60 miljoen 6 jaar geleden best veel was.

Die Courtois moet toch wel een van de engste mensen in de voetballerij zijn? Of Martial nou wel of geen topper is vind ik niet zo boeiend maar wat is die man eng zeg. Iedereen is slecht behalve Thibaut zelf. Vind zichzelf de beste keeper ter wereld maar mag de veters van Neuer, Oblak en Ter Stegen nog niet eens strikken

10 juli 2021 om 18:20

En dan noem je Ter Stegen die zelf al tijden dramatisch is…..

10 juli 2021 om 19:08

Niet de veters strikken? Gast je doet alsof Courtois een matige keeper is. Hij is sinds zijn 2e seizoen elk jaar van wereldklasse. Heeft ons tig keer gered. Hij heeft al 2 seizoenen beter gekeept dan Ter Stegen. Courtois staat in de top 3 of je het leuk vindt of niet.

11 juli 2021 om 05:36

Oblak, Handanovic, Donarumma, Neuer zijn een klasse beter. Dan heb je nog een hele rits als Allison, Ter Stegen, De Gea, Strakosha, Lloris, Sirigu +- gelijk waardig zijn aan Thibaut. Top 3 past niet bij Courtois.

11 juli 2021 om 08:59

Oblak ben ik mee eens. Handanovic en Donnarumma zeker niet. Courtois is juist een klasse beter dan die 2.

11 juli 2021 om 11:48

Is ook gewoon een van de besten zo niet de beste van het moment... Blijft wel gewoon een enge eikel, daar ben ik het mee eens.

Wat is de definitie van een ster? Een voetbalster is voor mij een van de belangrijkste spelers van een team.

Zlatan had in die contreien ook nog genoemd mogen worden.

Ligt aan de club die je kiest. Bij ManUtd verzuip je, die blijven maar kopen. Als talent kom je daar niet ad bak tenzij je als aanvaller echt tientallen keren scoort. Enfin. Jammer allemaal

10 juli 2021 om 19:37

Manchester United heeft afgelopen seizoen 11 spelers uit de eigen opleiding gebruikt, waarvan er maar liefst 5 qua speeltijd tot de vaste basisspelers gerekend kunnen worden, en dan ga jij roepen dat je daar als talent niet aan de bak komt. Hilarisch.

Wat erger ik me als Belg toch aan die Courtois. De kwaliteiten zijn er helaas de arrogantie ook.

Hij mist toch wel een behoorlijk grote naam in dit rijtje; Zlatan! Grotere naam in het voetbal dan Courtois ooit zal zijn..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1311
2.Liverpool1311
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
David de GeaKeeper50
L. GrantKeeper00
T. HeatonKeeper00
D. HendersonKeeper00
E. BaillyVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

61 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 4 0 0 0
2020/2021 Manchester United 22 4 0 1
2019/2020 Manchester United 32 17 1 0
2018/2019 Manchester United 27 10 2 0
2017/2018 Manchester United 30 9 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Chelsea is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren