Feyenoord loopt tegen Young Boys tegen eerste oefennederlaag aan

Zaterdag, 10 juli 2021 om 16:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:09

Feyenoord heeft zaterdagmiddag zijn eerste nederlaag geleden in de voorbereiding. De ploeg van trainer Arne Slot was op het trainingskamp in Oostenrijk niet opgewassen tegen Young Boys: 2-0. Het duel met de Zwitsers begon een half uur later dan gepland, daar de bezoekers in een file terecht waren gekomen. Bij Feyenoord ontbrak Leroy Fer. Zijn plek werd ingenomen door Wouter Burger. Na zeges tegen AEK Athene (3-1) en FC Zürich (1-0) en een gelijkspel tegen AA Gent (1-1) bleef Feyenoord voor het eerst deze voorbereiding met lege handen.

Onder toeziend oog van een handvol supporters uit Rotterdam moest Feyenoord in de beginfase het initiatief aan Young Boys laten. Na tien minuten spelen moest Justin Bijlow voor de eerste keer handelend optreden, toen hij een kopbal op zich af zag komen na een indraaiende vrije trap. Aan de andere kant noteerde Luis Sinisterra het eerste gevaar namens Feyenoord. De buitenspeler werd de diepte in gestuurd door Orkun Kökçü en probeerde het in de hoek, maar vond David von Ballmoos op zijn weg. Ook een mogelijkheid van Guus Til kon niet tot doelpunt worden gepromoveerd. De middenvelder schoot van dichtbij over.

Young Boys nam vervolgens het initiatief weer over en werd na een half uur spelen beloond. Na een fout in de opbouw bij Feyenoord kon Marvin Spielmann profiteren. De middenvelder kwam oog in oog met Justin Bijlow en passeerde de doelman: 1-0. Feyenoord dacht even nog voor rust op gelijke hoogte te komen, maar een poging van Kökçü zeilde langs de kruising en een kopbal van Róbert Bozeník kon worden gepakt door Von Ballmoos. De Slowaakse spits werd vanaf de rechterkant van het veld bediend door Jens Toornstra.

Bozeník was een van de spelers die in het tweede bedrijf niet terugkeerde en zag zijn plek worden ingenomen door Francesco Antonucci. Kökçü werd op het middenveld vervangen door Mark Diemers. Laatstgenoemde was al vroeg in de tweede helft betrokken bij een aanval van Feyenoord. De middenvelder stelde Linssen in staat om te volleren, maar zonder succes. Het grootste gevaar in de tweede helft kwam echter van de Zwitsers, die de wedstrijd twintig minuten voor tijd in het slot gooiden via Ulisses García. In aanloop naar de 2-0 had Bijlow zijn ploeg al een aantal keren in de wedstrijd gehouden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door master d)

Achja kan gebeuren. Young Boys is een sterke tegenstander ondanks dat ze nog spelers missen die met Zwitserland speelde op het EK. Het gaat nu vooral om het wennen aan de nieuwe speeltstyle en fit worden

10 juli 2021 om 16:41

Dat hebben we vorig seizoen gezien idd dat Youngs Boys een sterke tegenstander is, het leek toen niet eens op voetbal in die tweeluik

10 juli 2021 om 16:48

Ach oefenpotjes gaan 'nergens' over. Vond die rechtsback best aardig. Voor de rest kunnen we alsjeblieft stoppen. Ik zie in elk geval een Feyenoord dat wilt, dat het dit seizoen nog niet gaat gebeuren moge duidelijk zijn en dat het de komende jaren sowieso wat mager zal blijven qua prijzen is zeer waarschijnlijk. Laten we de club weer opbouwen

10 juli 2021 om 20:04

Ajax is gewoon sterk en speelde toen heel goed. Ajax won ook van Real Juventus etc, Dat kan gebeuren. Young Boys is echt niet zwakker dan de NL’se top op Ajax na. Voor Feyenoord begrippen zijn ze sterk, Snap niet dat je het lachwekkend vind, In de Europa League wonnen ze ook van Feyenoord. Dus doen alsof het een of andere amateur ploeg is slaat ook nergens op

10 juli 2021 om 16:46

Young Boys mist 1 international bij Zwitserland.. het is inderdaad wennen en beter worden, hopelijk zijn er niet teveel simpele fans die het langer termijn plaatje niet willen zien en na een half jaar om Slot zijn ontslag gaan schreeuwen. Ik heb er zelf wel vertrouwen in dat je op korte termijn even pas op de plaats moet zetten om op langer termijn de vruchten te plukken, maar we weten allemaal hoe het gaat in Rotterdam.

Tja t was niet best, maar geen man overboord. deze kan je verliezen young boys is de laatste jaren echt prima bezig. veel gewisseld weer en een aantal spelers niet op hun eigen plek. Kokcu en Hartjes de beste van vandaag. mag hopen dat Hartjes Diemers voorbij is in de pikorde want man wat een verschil in kwaliteit nu al, ook al mist hij de body nog. moeten echt nog wel 2 of 3 spelers bij komen willen we een kans maken op plek 3, maar dat lijkt me sterk. ben best positief als je naar het hele trainingskamp kijkt.

10 juli 2021 om 16:49

Zal echt eerlijk met je zijn, youngboys kwam echt over als een hele slechte ploeg in de wedstrijden de Europa League afgelopen seizoen

10 juli 2021 om 16:52

ze zaten toen al in een mindere fase. kan gebeuren. voor Feyenoord zeker in de huidige vorm (nieuwe taktiek veel jonkies zonder ervaring op hoogste niveau, laat staan europees) is dit gewoon een uitstekende tegenstander.

Toch wel de zwakste wedstrijd onder Slot deze voorbereiding. Gecreã«erde kansen zijn op 1 hand te tellen en verdedigers hebben totaal geen afspeelmogelijkheden naar het middenveld. Weinig scorend vermogen in deze groep. De enige die doelpunten kon maken vertrekt na het weekend voor een habbekrats naar Ajax haha. Guus Til toch wel de grote onzichtbare: niet aanspeelbaar wanneer hij aanspeelbaar had moeten zijn. Lijkt het AZ-niveau toch echt helemaal kwijt te zijn in de afgelopen jaren. Ook bij Bozenik moeten we misschien maar erover ophouden dat we hem te weinig kansen hebben gegeven: die jongen mist gewoon echt enorm veel kwaliteit, en dat voor 4.5 miljoen. Kã¶kcu viel me wel redelijk positief op, samen met Aeb. Moeten echt nog wat toppers bij, maar weet niet in hoeverre dat mogelijk is met ons budget. Bijlow en Senesi toch wel toppers, maar de andere 9 spelers zijn op een slechte dag middenmoot KKD niveau (en dat is echt niet overdreven bij de meesten)

10 juli 2021 om 16:33

Bozenik 2x van dichtbij. 1x een schot en 1x een kopbal.

10 juli 2021 om 16:34

Bozenik heeft mij ook niet kunnen overtuigen inderdaad. Belachelijk ook om voor hem 4/5 miljoen te betalen... Ik hoop dat die ons gaat verrassen, maar ik zie het niet.

10 juli 2021 om 16:36

Til was echt bizar matig ook vandaag weer. zal toch niet weer zo zijn dat een gehuurde speler niks wordt?

10 juli 2021 om 16:43

Wat zijn jouw verwachtingen van Guus Til dan? Altijd al een matige speler geweest.

10 juli 2021 om 16:43

Heeft JapieKrekel het toch goed gezien toen hij zei dat Til het net niet is, maar toen werd hij helemaal verguisd omdat hij te negatief is

10 juli 2021 om 16:47

vond hem bij az niet slecht. ik verwacht geen wonderen van hem, maar een balletje over 5 meter mag best aankomen lijkt me.

10 juli 2021 om 16:50

Dit was van tevoren al wel duidelijk toch. Bij AZ was het aardig, maar als je in Rusland niet slaagt en bij een laagvlieger in Duitsland niet red, dan krijg je het in de (sub)top van Nederland het ook gewoon lastig.

10 juli 2021 om 16:54

Guus Til was ook bij AZ een speler die er met regelmaat zo'n wedstrijd tussen had zitten waarin je hem 90 minuten niet zag. Dat is iets wat je nog wel vaker bij hem gaat zien en waar je dus maar aan moet wennen. Een bijzondere voetballer is het niet in balbezit. Vooral iemand die zich goed kan positioneren voor het doel, die altijd onderweg is en aardig kan druk zetten. Als hij er 12 maakt heeft hij gedaan wat je kunt verwachten.

10 juli 2021 om 17:52

@kokkie; er zijn hier maar weinig feyenoorders enthousiast over de komst van til. Voetballend geen hoogvlieger maar die zijn nauwelijks haalbaar dus moet je eisen wegstrepen. Slot acht het blijkbaar noodzaak loopvermogen toe te voegen aan het team (kan Slot daarin geen ongelijk geven). De kritiek die vooral plaatsvond was het feit dat Til niet creatief genoeg is. Vele feyenoorders zien daarin juist een rol weggelegd voor kokcu

Matige pot waarin je zag dat het niet voor het echt was. Mag toch hopen dat door het midden uitverdedigen een oefening was van Slot? Wat heb ik veel belabberde ballen door het centrum zien gaan. Hoelang krijgt Bozenik het vertrouwen? Een spits staat er om te scoren, de beste man heeft daar alle moeite mee. Vandaag toch zeker 2x moeten scoren.

Achja, kan gebeuren bij een oefenwedstrijd. Ik hoop wel dat er echt nog wat versterkingen bij komen. De selectie is wel erg dun. Met schorsingen en/of blessures heeft Feyenoord direct een probleem.

De toon is gezet. Dit is en blijft het niveau van Feyenoord. Wanneer wordt Slot met pek en veren de Kuip uitgejaagd? Wat bezielt die man. AZ valt veel meer van te maken. En heeft daar geen last van een overspannen verwachtingspatroon. Wat moeten ze nou in hemelsnaam met Guus Til"? Die zit overal op de bank. De zoveelste mispeer van Arnesen. Raadsel dat die man daar nog steeds TD is. Haalt alleen maar brandhout. Arm Feyenoord. Plek 5/6 wordt het.

10 juli 2021 om 16:51

Dat er veel werk aan de winkel is, dat is duidelijk. Maar wanneer gaat men eens begrijpen dat AZ veel minder aanzien heeft als Feyenoord? Nog niet eens te praten over de potentie.

Niemand die Feyenoord supporteert verwacht aankomend jaar een kampioenschap.

10 juli 2021 om 16:56

is gewoon valentijn driessen onder een andere naam dit. ze proberen wat nieuwe taktieken uit, verliezen 1 van de 4 oefen potjes met 11 wissels in de hele wedstrijd en meteen moet Slot weg, Arnesen weg en worden ze 6de. #kennerkees

Na 4 oefenwedstrijden waarvan 2x gewonnen,1x gelijkspel en 1x verloren is het nieuwe seizoen voor alles wat Feyenoord lief heeft waarschijnlijk nu al geslaagd 😅😅😅.
Gaat 100% wederom een loodzwaar en teleurstellend seizoen worden voor ze! 1 voordeel.... de supporters zijn het gelukkig gewend.

10 juli 2021 om 16:57

Nee hoor, het seizoen is geslaagd wanneer we gekwalificeerd zijn voor de Europa league. Ik snap sowieso niet zo goed waarom je het nodig vind om te kleineren. Erg naar, maar ik ga er niet in mee. Fijne dag nog!

Oprechte vraag, na de eerste twee wedstrijden zag ik veel reacties van mensen die Feyenoord weer met top 3 mee zagen doen. Na twee mindere wedstrijden zijn het maar oefenwedstrijden en zegt het niets met oog op waar ze staan/voor de competitie. Waarom bij winst zoveel hosanna en bij verlies ‘het zijn maar oefenwedstrijden’?

10 juli 2021 om 17:00

Dat zie je bij elke club. Vitesse won een paar duels en werden meteen wederom richting top 3 gepraat. Ik hoop in elk geval op een top 3 klassering dit jaar en dat gaat al lastig zat worden. Het voetbal van vandaag was echt niet geweldig, maar ik zag in elk geval wel al een soort van nieuwe lijn.

10 juli 2021 om 17:43

Ik kreeg zelf, zelfs na de overwinningen, meer de indruk dat de meeste nuchtere fans juist blij waren dat we jongere talenten gebruiken en op die manier aan de toekomst gebouwd kan worden. En dat we qua positie rond dezelfde plek als vorig jaar eindigen, maar met veel lagere kostenposten. Om de 3e plek strijden mooi zou zijn, maar is niet hét uitgangspunt. Als je een club op lange termijn wil herstellen zal je niet op de korte winsten moeten spelen, en dat lijkt het doel ook niet te zijn.

10 juli 2021 om 17:49

Ik zou bij oefenwedstrijden altijd als uitgangspunt nemen dat het heel weinig zegt over wat er mogelijk in april/mei gaat gebeuren als de prijzen verdeeld worden. Het is gewoon conditie opdoen, trainen en oefenen. Elkaar leren kennen. Niet minder en niet meer. Het elftal wat er de wedstrijden tot nog toe heeft gestaan zal niet representatief zijn voor wat je dit seizoen kunt verwachten. Wouter Burger gaat geen 34 wedstrijden als rechter centrale verdediger spelen. Je leest al dat Malacia mogelijk weggaat, dus dan kan er ook zomaar een andere linksback komen. Voorin zal er echt wel meer scorend vermogen komen met betere aanvallers die er nu staan. Kortom hecht er niet te veel waarde aan en ga pas kijken als de transfermarkt gesloten is over wat er wel of niet staat.

Zoals ik lees geen geweldige wedstrijd, maar we vergeten ook 1 ding. Ze hebben de afgelopen dagen op een veel hogere intensiteit getraind dan daarvoor en daarnaast ook nu aardig wat oefenwedstrijden gespeeld dus dit zat er aan te komen

Dit zijn wedstrijden waar je geen consequenties aan moet verbinden. Ze zijn voornamelijk belangrijk voor de coach.

De verwachting is weer hoog raar toch het zijn de zelfde als vorig jaar dus geen versterking weer plek 5 of lager

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder53
J. ToornstraMiddenvelder52
J. BijlowKeeper50
B. LinssenAanvaller55
L. SinisterraAanvaller52
A. JahanbakhshAanvaller41
C. DessersAanvaller21
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

8 fans
Keeper, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren