Feyenoord wil enkelvoudig Oranje-international als vervanger Berghuis

Vrijdag, 9 juli 2021 om 18:40Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:32

Feyenoord hoopt zich deze zomer te versterken met Javairô Dilrosun, zo bevestigt Frank Arnesen tegenover het Algemeen Dagblad. De technisch directeur van de club beschouwt de 23-jarige aanvaller van Hertha BSC als welkome aanvulling op de selectie, maar weet inmiddels dat zijn komst lastig haalbaar is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door nicomos)

Dilrosun huren... Geef dan de jeugd een kans

9 juli 2021 om 18:47

Inderdaad als aankoop heeft die jongen wel de potentie maar om hem nou een jaar te huren en hem daarna weer terug te sturen heb je helemaal niks aan. Hij zit net onder het niveau van Feyenoord aan het eind van het seizoen zal die op het niveau van Feyenoord zitten alleen moet je hem dan weer terug sturen.....Feyenoord, directie, scouting snappen het nog steeds niet.

9 juli 2021 om 22:11

Volgens mij snap jij het niet helemaal. Dat Hertha heeft gezegd dat Feyenoord hem niet kan kopen maar wel kan huren, wil nog niet zeggen dat Feyenoord hem wil/gaat huren.

9 juli 2021 om 22:50

@projohan huh Dilorsun net onder niveau van Feyenoord? Waar heb jjj het over, deze jongen zou gelijk beste speler zijn, na vertrek Berghuis. Feyenoord zou blij zijn met zo een aanvaller. Op dit moment zo zonder geld, helemaal geen slecht idee zo een buitenkansje

9 juli 2021 om 18:50

Je hoeft niet op iedere positie jeugd neer te zetten. Slot heeft genoeg jeugd mee op trainingskamp, maar er zitten niet voldoende buitenspelers bij met genoeg kwaliteit op dit moment (wel potentie, maar nog niet om op te bouwen). Daarbij is Summerville vorig jaar helaas vertrokken. Gezien de financiële situatie is het niet gek om enkele plekken op te vullen met huurspelers en wie weet kunnen ze hem later ook overnemen.

Nou iemand uit de Ajax jeugd. Kijken of het Legioen nu weer gepikeerd gaat reageren. Niet een hele creatieve suggestie maar wel een redelijke voetballer.

9 juli 2021 om 18:47

Geen problemen mee hoor. Elia had een Ajax-verleden, werd ook met open armen verwelkomd.

9 juli 2021 om 18:49

Elia, Vejinovic, Van det Heijden. Werkelijk nooit een issue geweest. En ik vermoed dat ik er nog velen kan noemen

9 juli 2021 om 18:51

Sentimenten zijn nu wel wat vers, heel vers zelfs. Maar het helpt wel dat ie in Duitsland speelt. Misschien verdampt het dan een beetje.

9 juli 2021 om 18:54

Die sentimenten hebben echt helemaal geen betrekking op iemand die als kind bij de 'verkeerde' club heeft gespeeld. Was bij jullie destijds met Scherpen toch ook geen probleem?

9 juli 2021 om 18:57

Cruijff, Koeman, Charisteas, Vermeer, van Vossen, Witsche

9 juli 2021 om 18:57

Die sentimenten overdrijf je nogal. Maar leuk geprobeerd

9 juli 2021 om 18:59

Nou dan moet je zijn aankondigingsvideo maar eens checken. Bij een deel was dat wel een probleem blijkbaar. Vond ik een beetje overdreven. Hij was toen letterlijk een kind. En dat hij niet veel indruk maakte helpt ook niet echt mee. Had er zelf geen problemen mee maar goed, gelukkig vertrekt ie

9 juli 2021 om 19:59

Ik meen mij te herinneren dat er bij het aantrekken van Charisteas rellen uitbraken rond De Kuip. Dat was toen een last-minute aankoop vlak voor de transfer deadline.

9 juli 2021 om 20:52

Zo heeft Ajax er ook wel een paar lopen. Oa de Broertjes Timber en Noa Lang.

10 juli 2021 om 09:55

Segios, je hebt uiteraard gelijk hoor. Ik denk alleen dat dat in Amsterdam minder een probleem is dan in Rotterdam. En Lang heeft natuurlijk vna kinds af aan al aangegeven een ajax fan te zijn.

Ik snap dat er niet veel geld is, maar ik hoop niet dat ze te afhankelijk worden van huurspelers.

9 juli 2021 om 19:38

Ze mogen van mij die spits van Vitesse vorig jaar ook wel een jaartje huren van Chelsea, wanneer die niet teveel kost heb je daar gewoon een hele goede aanwinst erbij om een jaartje te overbruggen.

9 juli 2021 om 19:56

Enerzijds hoop ik als Feyenoord fan zijnde dat de geldkraan dicht blijft. Geef lekker een talent als azerkan een kans ipv een dilrosun of chong willen huren. Je hebt niks aan huren en verspilt alleen de kansen van de talenten binnen je opleiding hiermee..

Hier blijkt dan toch weer uit dat Berghuis officieel nog niet weg is bij Feyenoord volgens Arnesen en dat hij wel naar een vervanger al kijkt.
Het is namelijk ook zo dat Steven nog niet weg is, he. Maar tegelijk moet ik wel op zoek naar een vervanger. Dat maakt het soms best ingewikkeld."
Het wordt steeds ingewikkelder op deze manier. Juridisch, wel of niet weg, Komt Ajax tot bezinnen dat ze eigenlijk al te veel buitenspelers hebben en door Berghuis binnen te halen er veel meer problemen in het team kunnen ontstaan. Zo'n schatje is Berghuis nu ook weer niet.

9 juli 2021 om 19:06

Het verschil zit hem er in dan Feyenoord pas iets kan doen op de transfermarkt wanneer er daadwerkelijk iemand vertrokken is. Ajax heeft zo veel geld dat ze spelers kunnen halen voordat de speler die ze vervangen vertrokken is. Tot ze hier mee begonnen was er ook regelmatig kritiek op Ajax dat ze wisten welke spelers zouden vertrekken en daar pas op gingen anticeperen toen de spelers aan het einde van het transfer window daadwerkelijk weg gingen en toen te laat waren met het halen van goede vervangers terwijl ze wel de financiele mogelijkheden hadden om dit te doen. Voorlopig heeft Ajax 6 aanvallers in de selectie waarvan er 2 weg mogen (labyad en Danillo) en er een weg wil (neres). Als ze echt europees aan willen haken zullen ze buiten Berghuis dus nog wel 1 of 2 spelers gaan halen.

Zou voor Feyenoord echt een hele goede aanvaller kunnen zijn. Kan in de eredivisie zeker wel een verschil maken

Ik denk niet dat hij haalbaar is voor feyenoord. Hij zal ook ruim een miljoen verdienen en om voor zoveel geld iemand te huren lijkt me niet logisch.

9 juli 2021 om 19:35

In het salaris budget is daarentegen veel meer ruimte dan geld om aan te kopen

9 juli 2021 om 20:54

Als Berghuis vertrekt heb je er dan nog steeds 1 over gezien hij er 2 verdiend. Neem aan dat ook Jorgensen nog wel gaat, ook hij verdiend 2 miljoen.

9 juli 2021 om 21:02

@SergioRamosHM - Jørgensen verdient echt geen 2 miljoen.

9 juli 2021 om 21:30

jorgensson staat op 1.4 als ik het goed heb

9 juli 2021 om 22:21

Berghuis 2.5 en Nicolai 1.5

Opzich wel een leuke spelervoor Feyenoord alleen huren vind ik nooit echt goed voor een basisspeler

9 juli 2021 om 18:56

Berghuis werd eerst ook gehuurd. Als zo iemand het goed doet en hij heeft het naar zijn zin is het daarna makkelijker om hem over te nemen.

9 juli 2021 om 19:10

Zo lang het geen half elftal is, is het geen probleem. In mijn ogen kun je beter iemand huren dan voor 1 of 2 miljoen de volgende middelmatige speler kopen.

@hakimziyach22 Hele goede optie de beste jeugdspeler weg halen en die garantie geven voor een basisplaats. Kijken hoe dan de Ajax familie reageert

Berghuis werd toch ook eerst gehuurd?

Wat moet Feyenoord met een "eenvoudige" speler? :P
Zonder gekheid. Wat moeten ze met Dilrosun? Loopt er dan niks fatsoenlijks in de jeugd rond? Desnoods neem je een transfervrije buitenspeler. Komend seizoen word waarschijnlijk een tussenjaar. Nieuwe trainer, nieuw spel systeem. Je kan beter eerst deze spelers aan het systeem laten wennen en dan volgend jaar kijken welke posities versterkt moeten worden, maargoed wie ben ik.

9 juli 2021 om 21:34

in de jeugd hebben we azarkan (kon niet overtuigen bij Nac) Conteh (mister blessure) en Balde is hier nog niet lang genoeg om echt wat over te zeggen. zeker als je op die posititie 10/15 goals inlevert is een versterking wel prettig.

Het ergste in dit bericht vind ik dat Slot wil starten met Bozenik. Die jongen is misschien scherp voor de goal maar heeft het balgevoel van een olifant. Komt nog tekort voor RKC. Start dan met Sinistera en Linsen op de flanken en haal een spits van het kaliber Sam Lammers of Joshua Zierikzee

9 juli 2021 om 19:12

Hem op basis van afgelopen seizoen beoordelen is niet fair. In het systeem van Dick was geen enkele spits goed en het vertrouwen van die jongen was volledig de grond in getrapt. Afwachten wat hij kan als hij wel aanvoer krijgt.

9 juli 2021 om 19:21

He zal echt niet alleen aan Dick gelegen hebben. Het zegt toch ook iets dat hij tijdens het EK op de tribune werd gehouden en Slowakije uit armoede maar met een aanvallende middenvelder in de spits speelde terwijl de andere spits, een veteraan van omonia nicosia op de bank zat.

9 juli 2021 om 19:31

Dat zegt me niet zoveel, Frank koos ook voor Promes, waar hij Gakpo op de tribune liet zitten. Zijn persoonlijke keuzes. Ik heb gezien dat de spits bij Feyenoord 1 bruikbare bal per wedstrijd kreeg in het systeem van Dick en ik heb ook gezien dat die jongen volledig werd afgebrand door Dick. Dat ligt wel degelijk aan Dick

9 juli 2021 om 19:14

Lammers ging voor 9-11 miljoen weg, die zullen ze na een jaar niet al voor de helft van de hand willen doen.

Als je dit zo leest is er een deal mogelijk voor Feyenoord waarbij ze op papier als winnaar uit de bus komen. Berghuis (4 mln), ruilen tegen Magallan (8mln). 🤣🤣🤣🤣. Hebben ze direct iemand voor rechts achter. Had in tegenstelling tot pratto wel degelijk een basisplaats bij een Argentijnse topclub. 😊

Wist niet dat hij 'al' 23 is. Natuurlijk nog een lange weg te gaan als voetballer maar hij heeft denk ik wel echt minieme prof ervaring voor iemand van die leeftijd. Als je hem kan huren met een degelijke optie om te kopen lijkt het voor Feyenoord interessant, anders zou ik er niet mij aan beginnen.

Nou nou wat is het beleid toch veranderd. Geef lekker geld uit aan wat anders dan huur spelers. Eerst Til al huren voor echt veel te veel geld. Ze leren het ook nooit daar op zuid.

Alsjeblieft, doe dit nou niet.
Huurlingen zijn pas in december fit en regelmatig geblesseerd.

Feyenoord moet ook wat commerciëler gaan denken. Een speler huren kost alleen maar geld en eind vd rit levert het financieel niks op. Zo blijven in een vicieuze cirkel.

Eredivisie is een springplank naar andere en betere competities en zo moeten ze ook naar spelers kijken. Inkopen en 2 jaar later verkopen. Feyenoord is geen Ajax met een dikke bankrekening, maar zo is het Ajax ook gelukt !

Slim inkopen of goede jeugd veel kans geven.
Deze speler is zeker van toegevoegde waarde voor Feyenoord en de Eredivisie, maar zou hem alleen kopen en niet huren .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder97
J. ToornstraMiddenvelder93
J. BijlowKeeper90
B. LinssenAanvaller96
L. SinisterraAanvaller83
A. JahanbakhshAanvaller71
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren