Barcelona strikt toptalent en sluit koopoptie van 10 miljoen euro af

Vrijdag, 9 juli 2021 om 13:49Rian Rosendaal • Laatste update: 13:58

Yusuf Demir mag zich officieel speler van Barcelona noemen, zo is vrijdag wereldkundig gemaakt. De pas achttienjarige aanvallende middenvelder komt op huurbasis over van Rapid Wien, dat een half miljoen euro ontvangt voor de huurdeal. Daarnaast is afgesproken dat Barcelona Demir na afloop van het seizoen 2021/22 voor tien miljoen euro definitief kan overnemen van de topclub uit Oostenrijk, al betreft het hier wel een niet-verplichte koopoptie.

"Demir is een linksbenige voetballer met veel kwaliteiten die op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is als aanvaller inzetbaar op beide flanken en als middenvelder. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al de nodige ervaring opgedaan op het hoogste niveau en Demir heeft daarnaast een neusje voor het doel", zo valt te lezen in het statement van Barcelona rondom de komst van de talentvolle middenvelder. Demir, die bij Rapid Wien een contract had tot 2023, kwam in Oostenrijk tot dusver tot 38 wedstrijden (9 doelpunten en 4 assists). Op 28 maart maakte hij zijn interlanddebuut in de wedstrijd tegen de Faeröer. Het EK kwam echter nog te vroeg voor hem.

Demir is na Hans Krankl, tussen 1978 en 1980 actief in het Camp Nou, de tweede speler met de Oostenrijkse nationaliteit die voor Barcelona uitkomt. Het grote talent uit de Rapid Wien-opleiding werd al enige maanden intensief gevolgd door scouts van de Catalaanse grootmacht. Daarnaast verscheen Demir in de afgelopen maanden op de radar van Ajax, Manchester City, Manchester United, Bayern München en Borussia Dortmund.

Barcelona werd al enige tijd aangemerkt als topfavoriet om Demir binnen te halen. Het scoutingsapparaat diende een uitgebreid rapport over hem in bij Joan Laporta en naar nu blijkt heeft de voorzitter ingestemd met de komst van de jonge middenvelder. Het aantrekken van de enkelvoudig international van Oostenrijk past in de plannen van trainer Ronald Koeman, die graag jonge spelers een kans geeft in de hoofdmacht van Barcelona. Demir sluit wel in eerste instantie aan bij het B-elftal.


Poll

Goede zet van Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door gordinho)

Ik ken deze speler niet goed genoeg iemand die er meer over weet?

9 juli 2021 om 13:59

Lichtvoetige linkspoot die een vrije rol had bij Rapid Wien. 6 doelpunten en 4 assists in 32 wedstrijden (was basisspeler dus). Blijkbaar wel een groot talent met een leuke dribbel, maar goed die dachten we vroeger met Halilovic ook binnen te hebben gehaald.

Aan hem om te bewijzen of hij het niveau aankan.

9 juli 2021 om 14:35

Op het eerste oog geen bijzonder indrukwekkende statistieken in een relatief zwakke competitie, maar 3.1 key passes per 90 minuten is in mijn ogen dan wel weer veelbelovend. Dan heb je het echt over een 18-jarige speler die met een individuele actie gevaar kan stichten en zijn medespelers in stelling kan brengen.

9 juli 2021 om 14:40

@fcbinsider1899 leuk je weer terug te zien bij de reacties bro, bedankt voor je antwoord halliovic was overhyped en mensen zeiden dat ie de nieuwe messi was

9 juli 2021 om 14:47

Daar ben ik het niet meer eens, Alen Halilovic was op jonge leeftijd namelijk al gewoon een geweldige speler. Zou hem dus niet ‘overhyped’ willen noemen. Het is alleen jammer dat hij straks de geschiedenisboeken in gaat als schoolvoorbeeld van een getalenteerde speler waar het ontbrak aan de mentaliteit om zich iedere dag te blijven verbeteren.

9 juli 2021 om 15:32

@guaporta10

Ok, het is geen kwalitatief hoogstaande competitie , maar onderschat deze ook niet. De topploegen zijn ook gewoon van Europa League niveau (redbull Salzburg/lask Linz/rapid Wien/wolfsberger Ac). Des te beter als hij dan als 18 jarige broekie een heel jaar kan spelen en zijn bijdrage leveren.

9 juli 2021 om 16:11

@Guaporta. Wel makkelijk om hem op gebrek van mentaliteit te bestempelen en niet Barcelona voor een gebrek aan begeleiding voor zo'n jonge jongen. Wellicht had er ook beter gekeken moeten worden naar waar ze een jonge jongen op huurbasis naar toe sturen, ergens waar een gedachte achter zit om hem aan te verhuren. Maar om hem een schoolvoorbeeld te noemen op basis van gebrek aan mentaliteit, is mij te ver gezocht.

9 juli 2021 om 20:19

Er zal ongetwijfeld een element geweest zijn waarin de ontwikkeling van Alen Halilovic toe te wijzen is aan een gebrekkige begeleiding van Barcelona, maar uiteindelijk heeft die jongen bij iedere club waar hij geweest is problemen gehad met de mentaliteit waarmee hij op trainingen verscheen.

9 juli 2021 om 13:59

Nou als hij in het echt net zo goed wordt als in Football Manager dan heeft barca met deze jongen een parel in huis gebracht. Maar check wat highlights van hem want hij heeft zeker potentie om een topper te worden. Echt een verrassende transfer dit zeg.

9 juli 2021 om 16:43

Dacht eerst ook dat dit een Regen was op FM, tot dat ik opeens zijn naam in het nieuws voorbij zag komen :P maar als die in het echt net zo goed is als in de game dan heb je er een goeie speler aan.

9 juli 2021 om 17:25

Hoe goed wordt Kays Ruiz Atil? Die komt ook weer terug naar Barcelona.

9 juli 2021 om 14:08

Kan op verschillende posities spelen, linksbenig en kan waarschijnlijk niet ingeschreven worden.

Hoe gaan ze dit dan in godsnaam betalen... ? Ze kunnen messi, memphis en aguero niet inschrijven... volgend jaar hebben ze opeens 10 miljoen uit te geven?

9 juli 2021 om 14:00

Het credo lijkt daar inderdaad alles uitstellen naar de toekomst te zijn want de lonen van een aantal spelers moeten in de toekomst ook gecompenseerd worden. Anderzijds is iemand als Demir een vrij risicoloze aankoop voor dat bedrag. Hij staat toch echt bekend als een groot talent en die verkoop je wel vrij eenvoudig.

9 juli 2021 om 14:12

Vond jij het enkele dagen geleden niet onverantwoord van Barca om spelers transfervrij vast te leggen, terwijl ze nog spelers van de loonlijst moesten schrappen!?

9 juli 2021 om 14:15

Correct. Ik zou alle uitbetalingen uitstellen naar de toekomst ook niet al te best beleid noemen.

9 juli 2021 om 14:25

Tja Halilovic was ook zo een ‘risicoloze’ investering… In de huidige financiële situatie van Barca vind ik 10 miljoen voor een jeugdspeler die nog alles te bewijzen heeft, toch best wat risico inhouden.

9 juli 2021 om 15:12

Ze hebben hem dan ook nog niet gekocht.

9 juli 2021 om 15:40

En is dan ook geen verplichte aankoop maar een optie @THenry…

9 juli 2021 om 14:21

Wat moeten ze dan betalen? Ze huren, met koop optie.

Verkeerde berichtgeving ergens, hij is niet voor de A-selectie binnen gehaald maar zal dit jaar spelen bij Barcelona B. Als hij daar goed presteert zullen ze volgend jaar 10 miljoen euro overmaken naar Rapid Wien. Dit is trouwens geen verplichte koopoptie.

9 juli 2021 om 14:57

Verplichte koopoptie zou hilarisch zijn gezien hun situatie

FM21 players unite! Het "onbekende" wonderkind van dit jaar in mijn ogen. Als de scouts van FM het goed hebben gezien (dat is geen garantie), dan heeft Barca een goede binnen.

9 juli 2021 om 14:35

Haha tisjeboymax, dat klopt zeker.
Hij is de eerste die op mijn lijstje staat om te kopen. Wat een talent is dat in FM hey! Hoop dat hij zich goed kan ontwikkelen bij barca.

Ik ben echt minder en minder fan van Barcelona aan het worden, wat een walgelijke koopclub is het aan het worden zeg. Echt jammer.
Alle aankopen lijken ook te falen (coutinho, Dembele als grote voorbeelden).

Wat een geldverspilling daar.
En dan ook Messi een achterlijk contract bieden die bijna je faillissement betekent..

9 juli 2021 om 14:15

Welke grote club is er geen koopclub tegenwoordig dan? Zou er zelf niet 1 kunnen bedenken.

9 juli 2021 om 17:27

Het kopen van jonge spelers is toch een verstandige zet. In eerste instantie komen dit soort spelers in het B team waar ze elke dag met jonge talenten optrekken.

10 juli 2021 om 15:06

Ja in principe wel, maar ze hebben structureel teveel uitgegeven dus moet je in mijn optiek eerst zorgen dat je je liquiditeit en begroting op orde hebt voordat je weer spendeert.

Er was natuurlijk al langer sprake van interesse van Barcelona, maar sinds Joan Laporta is teruggekeerd als voorzitter lijkt er vanuit de club weinig informatie meer te lekken richting de media over mogelijke versterkingen. De uitleenperiode van Francisco Trincão kwam eigenlijk uit het niets, terwijl ook het aantrekken van Yusuf Demir een complete verrassing is. Natuurlijk hebben de zaakwaarnemers van Ronald Koeman, Memphis Depay en Sergio Agüero informatie doorgespeeld, maar vanuit de club bleef het stil en dat is al een enorme stap vooruit.

Wat betreft Yusuf Demir, op het eerste oog lijkt me dat een getalenteerde dribbelaar die nog moet leren om het spel te lezen. Althans, dat is mijn indruk op basis van negentig minuten in de Europa League en wat losse highlights. In zijn individuele acties lijkt hij technisch begaafd en wendbaar, maar hij heeft wel de neiging om die acties te ver door te voeren. Garcia Pimienta was een ideale leermeester voor hem geweest bij Barcelona B, maar Joan Laporta heeft hem op onbegrijpelijke wijze uit zijn functie ontheven. Ben erg benieuwd wat Yusuf Demir kan laten zien voor Barcelona, er lijken namelijk wel kansen te komen voor behendige vleugelaanvallers. Hij staat in ieder geval niet voor niets in de belangstelling van een aantal Europese topclubs, dus op basis daarvan zou hij met twee vingers in de neus de beste speler bij Barcelona B moeten zijn.

9 juli 2021 om 15:28

Is pimienta echt ontslagen of gewoon elders in de organisatie geplaatst?

9 juli 2021 om 17:35

Hij is niet meer actief bij Barcelona. Sergi Barjuan is aangenomen voor het B team. Ik vond het onbegrijpelijk. Laporta heeft ook een andere jeugdcoach de laan uitgestuurd. Rafa Marquez zou de U19 gaan trainen maar ziet daar nu vanaf. Ik vind het zonde om zo ervaren opleiders te verliezen.

9 juli 2021 om 15:42

Dat hij het spel nog moet leren lezen, geeft mij niet al te veel hoop. Dat soort spelers aarden bij Barca vaak niet en er zijn de afgelopen jaren genoeg spelers met oogkleppen op gesneuveld. Dembele is de volgende in het lijstje spelers die maar dralen en niet genoeg overzicht/inzicht hebben. Maar goed, laat ik deze jongen niet afschieten voordat hij ook maar begonnen is.

Zonde dat Turkije deze kans heeft laten lopen om zo een groot talent voor Oostenrijk te laten kiezen. Aan de andere kant is het wellicht ook niet geheel onverstandig dat grote talenten met Turkse roots straks voor het land kiezen waar ze geboren zijn.

9 juli 2021 om 20:35

Turkije heeft wel moeite gedaan voor hem, maar de keuze ligt bij de speler. Ik ben van mening dat we niet naar het einde van de wereld moeten gaan om in het buitenland geboren Turken te overtuigen. Zulke talenten moeten we zelf opleiden.

Vraag is hoe gaar Barcelona deze speler inschrijven als zij al veel besparing moeten doen.

Probleem is dat hier op VZ niet alles rondom Barcelona en Laliga goed wordt uitgelegd. Dit is ook in Spanje een groot probleem bij Barca aanhangers. Ze komen met als ik speler X verkoopt dan heb ik Y besparingen. Dit klopt niet.

Ten eerste om een speler in te schrijven moet je vier keer besparing genereren van het bruto salaris van deze speler. Totale bruto salaris van nieuwe spelers minus Messi is 32 mlijoen. Dus Barca moet 4 x32 miljoen aan extra besparingen genereren = 128 miljoen euro aan Extra besparingen genereren.

Let wel het verkopen van een speler is niet direct besparing. Alleen als deze speler voor 100% is afgeschreven of het verkoop hoger is dan zijn restwaarde. Voorbeeld Griezmann is voor 120 miljoen gekocht en is tot nu toe voor 40 miljoen afgeschreven en resteert nog 80 miljoen. Dus iedere verkoop onder de 80 miljoen is een verlies en dan moet je deze verlies met 4x vermenigvuldigen.

Geen enkele club gaat voor Griezmann, in de huidige markt, 80 miljoen betalen. Indien je besparingen wil genereren moet je Griezmann voor meer dan 80 miljoen verkopen dan heb je winst + besparing door geen salaris te betalen.
Als je Griezmann verkoopt zonder verlies dan ben je alleen zijn salaris als besparing gerealiseerd. Dit is bruto 40 miljoen dus je hebt nog 80 miljoen aan besparingen te realiseren. Let op deze besparingen zijn minus inschrijving van Messi. Indien je Messi wil inschrijven dan moet je nog 400 miljoen aan besparing reaiiseren.

Tekengeld en premies gelden als extra kosten, dus deze moet je ook met 4 vermenigvuldigen aan besparingen.

Voor Barcelona is het makkelijk Ansu Fati te verkopen voor 60 miljoen dan heb je direct 60 miljoen aan besparingen. Rikki Piug kun je ook verkopen en dan komt deze bedrag direct als besparing. Voor jeugdspelers heb je geen afschrijving dus ieder verkoop komt voor 100% proces als winst, dus kom je eerder aan de te besparen bedraag.

Indien Barca Messi en nieuwe aankopen wil inschrijven moeten zij een besparing doen van 132 miljoen (nieuwe aankopen) + 400 miljoen (messi) = 532 miljoen. Dit is een onmogelijk taak. Daarom zegt iedereen in Spanje, die niet aan Barca is gerelateerd, het is onmogelijk om Messi in te schrijven.

Barcelona wil La Liga onder druk zetten om een exceptie te krijgen op de FFP-regels. Maar met dit interview geef Tebas al duidelijk en openlijk dat zij geen exceptie gaan doen. Tevens geeft hij ook aan dat het verlies van spelers geen grote consequentie heeft op La Liga. Om de argumentatie van Barca, over het expeptioneel situatie van Messi.

9 juli 2021 om 15:01

Ik begrijp vrij weinig van je relaas. Als je een speler verkoopt dan ontvang je een transfersom en ontbreekt het salaris vanaf dat moment als kostenpost.als je geen verlies zou willen draaien op Griezmann in absolute zin dan zal je zo 160-170 miljoen voor hem moeten krijgen. Die 'keer 4' regel van je begrijp ik totaal niet.

9 juli 2021 om 16:48

Dat is een regel van FFP van La Liga

9 juli 2021 om 17:00

Het lijkt me heel sterk dat als je 4 spelers contracteert die samen bruto 32 miljoen per jaar verdienen dat je dan automatisch 128 miljoen moet snijden, dat is een totaal onmogelijke economische opgave die ook absoluut nooit door clubs (geen enkele in La Liga) is nageleefd. Messi verdiende al 120 miljoen per jaar, dus hoe kan het nou dat Barca dat bij het tekenen van z'n laatste contract allemaal bespaard heeft? Volgens mij heb jij zelf iets totaal verkeerd begrepen hoor. Real Madrid zit ook tot de nek in de schulden maar het gaat hier gewoon om een salarisplafond waar Barca tegenaan zit. Ze moeten korten omdat ze daar boven zitten. Dus als je een Coutinho, Messi, Griezmann, Pjanic laat gaan bijvoorbeeld, en nog voor de drie behalve Messi iets van transfergeld ontvangt, dan zit je al wel uit de problemen.

9 juli 2021 om 17:25

Toch is het zo. Al dacht ik wel dat dat enkel over salaris ging en slechts geldt tot Barca onder hun opgelegde salarislimiet zitten. Zolang ze boven die limiet zitten moeten ze dus inderdaad voor elke euro salaris die ze willen gaan spenderen eerst 4 euro aan salaris kwijtraken om de speler in kwestie in te schrijven. Bijvoorbeeld: García kan niet ingeschreven worden op dit moment. Als ze umtiti met zijn 22-24 miljoen bruto per jaar kunnen kwijtraken voldoen ze ruimschoots aan de vereisten om García met zijn 4 miljoen bruto in te schrijven. Als ze depay met zijn 12 miljoen willen inschrijven moeten ze voor 48 miljoen aan salaris kwijtraken enzovoort. Totdat barca onder de limiet zit en dan vervalt deze maatregel.

9 juli 2021 om 23:11

Dat moet. Je mag maar 25% van je besparing aan salaris inschrijven. Gordinho heeft in deze dus volkomen gelijk.

10 juli 2021 om 12:43

Dat is wel een keiharde maatregel. Zodra je over de bovengrens gaat is elke salarisbesparing slechts een kwart waard. Bizar.

10 juli 2021 om 16:27

Graag Marca, As, Mundo Deportivo, Sport, Espn Deportes, Jorge Ramos y su Banda op Espn Deporters, Inaki Angulo van Bein Sport Espana en anderen volgen. Ik heb het van verschillende bronnen gehoord, gelezen en gezien.

Ik heb niks verkeerd begrepen. Kun jij jou bronnen noemen?
Wel geen Nederlandse vertaalde bronnen maar wel direct in Spaans uit Spanje.

Moi Llorens van Espn Deportes in Barcelona heeft dit duidelijk uitgelegd. Jota Jordi, journalis uit Barcelona in het programma Chiringuito heeft dit ook uitgelegd. Ramon Alvarez de Mon Montoliu advocaat heeft dit ook uitgelegd in het TV programma el Chiringuito. Het zoveel keren uitgelegd.

La Liga heeft regels voor het salarisplafond opgesteld en moet worden nageleefd door alle 42 clubs. Barcelona heeft deze plafond al voorbij gestreefd. Dus indieen zij nieuwe spelers wil inschrijven geld de regel van 4 voor 1 bezuiniging. Dus alleen Barca zit nu in deze situatie. Daarom zegt Tebas ook dat Real goed zijn zaken heeft gedaan.

Jouw redenatie klopt niet en is het fout dat alle Barcafans verkeerd tellen. Barca heeft het plafond limiet al een paar seizoenen geleden berijkt. Zelfs met versoepelde regels door Covid zitten zij boven het salarisplafond. Omdat zij al meerdere seizoen boven het salarisplafond zitten is het berekende palfond voor volgend seizoen in mindering gebracht. Volgens veel journalisten in Spanje is dit plafond onder die van Sevilla. Voor het inschrijven van Nieuwe spelers geldt dit 4 voor 1 regels wanneer je het salrisplafond hebt bereikt.

Conclusie:
- Barclona heeft een paar seizoenen het salarisplafond overschreden
- Hun berekende salarisplafond voor volgende seizoen is lager dan vorige seizoen om de overschrijdingen van vorige seizoenen te compenseren
- Hierdoor vallen zijn in het 4 voor 1 regel bij het inschrijven van nieuwe spelers.
- Verliezen en winst bij verkoop van spelers tellen ook bij de 4 voor 1 regel.

Let op: Real Madrid valt niet in deze regeling want zij hebben het salarisplafond Nooit overschreden. .

10 juli 2021 om 16:37

Ik had al aangegeven het nu te begrijpen, maar nee, ik ga niet 7 of 8 verschillende losse bronnen vanuit Spanje aandachtig volgen vanaf nu. Je had gelijk.

10 juli 2021 om 16:43

Het is niet bizar in Spanje want deze regels zijn ingesteld om de schulden en wanbeleid van Spaanse clubs tegen te gaan. Spanje was berucht in het buitenland met betrekking tot financieel wanbeleid bij sportclubs, speciaal voetbalclubs. Deze regels zijn opgesteld door alle 42 clubs uit La Liga, dus ook Barca.

Deze regels zijn heel succesvol geweest in het verlagen van de totale schuld bij Spaanse clubs. Het is zo succesvol dat Spanje het enige land is in Europa dat strenge FFP hebben gezorgd voor een verlaging van de schulden bij clubs.

Daarom is La Liga nu heel serieus en hard tegen Barcelona. Indien zij een exceptie doen voor Barcelona gaan de andere clubs ook dit exceptie vragen. De voorzitter van Español zei duidelijk dat hij de situatie bij Barcelona goed volgd.

9 juli 2021 om 17:37

Daarom is een huurdeal ook het maximaal haalbare voor Griezmann. Coutinho is wel veroopbaar omdat hij reeds grotendeels is afgeschreven.

10 juli 2021 om 16:31

Als een club meer dan 80 miljoen betaald is ook goed voor Barcelona. Alleen zijn er weinig clubs die dit gaat betalen en ook het salaris van Griezmann iis een probleem. Let wel op dat deze salaris progressief is. Dus volgende seizoenen wordt dit hoger.

Top! Snel, technisch en intelligente speler. Huren voor een half miljoen is niks. De stap naar barca is uiteraard erg groot maar hij moet zich nu maar gaan bewijzen tussen de grote spelers. Liever dit dat oude blessuregevoelige spelers binnenhalen eerlijk gezegd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4942 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Espanyol140
11.Valencia13-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder100
M. DepayAanvaller104
PiquéVerdediger91
Sergi RobertoVerdediger92
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren