Zoon Maurice Steijn doet zijn verhaal: ‘Wilde me niet weg laten jagen’

Vrijdag, 9 juli 2021 om 11:47Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:12

Als het aan Sem Steijn had gelegen was hij vorige maand niet door de politie naar een onderduikadres gebracht. De middenvelder van ADO Den Haag en zoon van Maurice Steijn moest in veiligheid worden gebracht nadat supporters van NAC Breda zijn vader bedreigden als hij niet op zou stappen als trainer van de Bredase club. Sem en zijn zus werden daarop ondergebracht bij hun oma. Het verhaal dat het Rat Verlegh Stadion zou worden bestormd door boze supporters klopt echter niet, zo benadrukte de lokale politie.

De afgelopen weken ontstond er een explosieve situatie bij NAC. Er was sprake van een machtsstrijd tussen technisch directeur Ton Lokhoff en Steijn, die al geruime tijd lijnrecht tegenover elkaar stonden. Waar Steijn op weg leek naar de uitgang, besloot de Raad van Commissarissen dat de trainer en technisch directeur hun geschillen bij moesten leggen in de hoop op een goede samenwerking. Toen Lokhoff vervolgens besloot op te stappen, was dat tegen het zere been van de NAC-supporters. De achterban van NAC kondigde 'gepaste acties' aan, mocht Steijn niet voor zaterdag 19 juni om 23.59 uur vertrokken zijn uit Breda. "Het is wel een heel hectische periode geweest", blikt Sem Steijn terug op de afgelopen weken. "Met al die bedreigingen wilden mijn ouders liever niet dat wij alleen thuis zouden zijn."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Verschillende media meldden dat op advies van het Openbaar Ministerie het huis van de trainer noodgedwongen bewaakt moest worden, maar bij de politiediensten is daar niets van bekend. De politie besloot de kinderen van Steijn wel onderdak te bieden bij hun oma, daar de bedreigingen serieus werden genomen. "Zelf wilde ik het liefst het huis niet uit", gaat Steijn junior weg. "Ik wilde me niet weg laten jagen, je blijft veel liever op je eigen stekkie. Maar er is een hoop gebeurd, dus ik begreep het wel. Het was uiteindelijk ook gewoon heel gezellig bij mijn oma. Natuurlijk is er een hoop gebeurd, maar ik heb me nooit een moment onveilig hoeven voelen. Ik heb verder ook gewoon alles gedaan, hoor. Dat wordt misschien ook wel een beetje overdreven, haha."

De gemeente Breda en de clubleiding traden al snel in overleg over de veiligheidskwestie rondom Steijn. "De club trok aan de bel, omdat het zich zorgen maakte omtrent het ultimatum", verwees Paul Depla eerder naar de wens van verschillende supportersgroeperingen van NAC om Steijn weg te hebben als trainer van NAC. De burgemeester sprak daarover met Mattijs Manders, de algemeen directeur van NAC. "Dit soort gebeurtenissen zijn voor niemand leuk. Je wilt dat op een andere manier over NAC wordt gesproken", liet Depla optekenen door BN DeStem.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door burdym)

Zijn er al mensen opgepakt voor deze serieuze (doods) bedreigingen vraag ik me af. Iemand?

9 juli 2021 om 11:56

Nee want er is geen aangifte gedaan. Mattijs manders heeft zelfs excuses aangeboden omdat ze het ultimatum verkeerd hebben begrepen...

Haha Sem Steijn die plotseling flink gaat doen alsof hij zelfstandig is en liever op zijn eigen stekkie blijft. De Sem Steijn die altijd pappie achterna reist. Pappie was trainer van Ado, Sem werd speler van Ado. Pappie ging aan de slag bij Vvv, Sem Steijn die niks bij gepresteerd had om bij de eerste selectie van VVV te horen werd door VVV van ADO gehuurd. Pappie ging in de zandbak trainen bij Al Wahda, Sem Steijn ging op huurbasis bij Al Wahda spelen.

9 juli 2021 om 12:03

Waar zit hij flink te doen? Naar mijn mening is dit een belachelijke reactie. Zijn ouders worden bedreigd, willen hem liever uit huis en hij zei dat hij zich liever niet wou laten wegjagen. Logisch toch, ik zou dat ook niet willen. Makkelijk scoren dit.

9 juli 2021 om 12:12

De tekst 'ik wilde mij niet laten wegjagen' typeer ik als flink doen. Weglopen met pappie heeft hij zijn hele carriere gedaan. De bedreigingen richting zijn ouders blijken in de praktijk ook allemaal zeer dubieus te zijn. Geen aangiftes, geen advies van het OM en helemaal geen huisbewaking. Het was niet eens belangrijk genoeg om een vakantie te onderbreken. Zo serieus waren die berichten en vond Maurice het welzijn van zijn zoon. Maar hem wel naar oma sturen, want hij kan nog niet alleen thuis zijn. En vanzelfsprekend dat Semmetje luistert.

9 juli 2021 om 12:29

@Suarez 7 Die gast kan je beter niet serieus nemen. Hij reageert altijd overtrokken, middels flinke statements die vaak ad hominem zijn, presenteert zijn vaak observaties als feiten en ziet alles zwart/wit. Kijk, de zaak zal vast onjuist in de media gemeld worden en waarschijnlijk is het allemaal minder erg dan het lijkt. Maar om Sem Steijn zo af te branden is totaal onnodig.

9 juli 2021 om 12:37

Zou Sem de vriendin van master D hebben afgepakt ofzo? Jezus wat een onzin verkondigt hij.

9 juli 2021 om 12:48

Allemaal feiten Afonsotje dat hij altijd pappie mee reist naar alle clubs omdat hij op eigen kracht nergens binnen kan komen. Evenals het dat eventuele bedreigingen en het welzijn van Sem geen enkele reden was voor Maurice om zijn vakantie af te breken. Een beter voorbeeld van een papa's kindje in de voetballerij bestaat er niet in de voetballerij.

9 juli 2021 om 12:59

Jij presenteert het als feiten, maar ik zie enkel aannames en interpretaties. Je maakt jezelf compleet belachelijk achter je schermpje.

9 juli 2021 om 13:08

Al zal het allemaal zo zijn, waarom voel je zo erg die behoefte om een enorm verhaal te typen en ook nog eens te plaatsen op een website? Wat is daarvan het nut? Wil je dat hij dit leest en zich lullig voelt? Of?

9 juli 2021 om 13:41

Die jongen is net 19 jaar. Dus in de tijden dat zijn vader trainer was bij die andere clubs zal hij tussen de 14 en 17 jaar zijn geweest. Is het dan zo raar dat een kind van die leeftijd met zijn vader mee gaat? Hij zal best wel een beetje kunnen voetballen anders speelt hij echt niet in de jeugd van een bvo. Dat jij hem misschien niet zo goed vind of niet leuk dat kan. Maar zeg dat dan gewoon!

9 juli 2021 om 13:29

Dat houdt denk ik gewoon in dat hij niet zo goed kan voetballen.

“ Het huis van Steijn moest noodgedwongen bewaakt worden, wisten BN DeStem en Omroep Brabant te melden. Dit gebeurde op advies van het Openbaar Ministerie.”

Waar halen jullie dít nu weer vandaan? In die kranten staat letterlijk; “ Verschillende media hebben de afgelopen week gemeld dat op advies van het Openbaar Ministerie (OM) het huis van de trainer zou zijn bewaakt, maar bij de politiediensten is daar niets van bekend.”

Steijn kent (en heeft nooit moeite gedaan) de eigen supporters niet, en weet niet wat er bij NAC bedoelt wordt met “gepaste acties”. Had meneer Steijn even de moeite genomen, dan had hij geweten dat het om een spandoek oid zou gaan. Sterker nog, als hij ín het NAC stadion naar de ruimte was gelopen waar betrokken supportersgroeperingen een plekje hebben dan had hij al kunnen zien dat er spandoeken gemaakt werden en men een ‘klaagmuur’ in elkaar aan het timmeren was om voor het stadion neer te zetten.

Maar nee, hij ging op hoge poten naar zijn vriendje Manders, die de politie en de burgemeester inschakelde. Die vervolgens nergens iets strafbaars konden vinden, er dus géén beveiliging geregeld was, er géén peloton ME klaar stond en al die onzin die Valentijn Driessen opschreef, en waarop Manders en Steijn ook géén aangifte hebben gedaan.

Dat Sem even bij oma heeft geslapen, prima. Dat snap ik. Zijn zus zat tot de dag voordat Steijn opstapte op Ibiza, dus dat zij overal bij genoemd wordt ook onzin. Dat pa liever op zijn vakantieadres bleef en zijn kind naar z’n oma stuurde ivm deze ‘zware bedreigingen’ daar hoor je dan weer niemand over.

9 juli 2021 om 13:05

@noad: thanks voor deze beschrijving/extra info. Slecht staaltje journalistiek dat hier met een op onwaarheden gebaseerd sensatieverhaal.

Een aantal beweringen in jullie artikel kloppen niet. Ik weet niet waar jullie je informatie vandaan halen maar het OM en politie hebben al aangegeven dat er totaal niets aan de hand was. Het enige dat een politiewoordvoerder uiteindelijk heeft verklaard: "bepaalde uitingen kunnen bedreigend zijn overgekomen. Dat is een gevoel van degene die de boodschap krijgt." Manders en Steijn hebben het prima uitgespeeld om Steijn een nette uitgang te bezorgen (en de supporters te beschadigen maar dat zijn toch allemaal bloeddorstige hooligans....).

Steijn zat op Ibiza, dochter was ook daar aan het feesten en Sem heeft gelogeerd bij oma lezen we in dit artikel. Erg fijn voor die jongen!

Boontje komt om zijn loontje!! Laat ik wel voorop stellen dat ik bedreigingen afkeur, maar dat Steijn een keer de deksel op zijn neus zou krijgen was te voorspellen, Het is gewoon een irritante arrogante kwal die denkt dat hij zich alles kan/kon veroorloven bij de clubs waar hij werkt/werkte. Hoop dat hij lekker naar Ibiza vertrekt en daar blijft zitten. Zoonlief heeft ook lekker zakken gevuld in het half jaartje UAE en dat heeft vader Steijn destijds slim geregeld om hem minuten te geven bij VVV Venlo. Daardoor werd hij opeens een jonge eredivisie speler en kon er een mooi salaris worden bedongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
8 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2020-2021 NAC Breda
2019-2019 Al Wahda
2014-2019 VVV-Venlo
2011-2014 ADO Den Haag
2010-2010 ADO Den Haag
Laatste voetbalnieuws

NAC gaat door het stof en haalt bericht van de website: ‘Had niet gemogen’

NAC Breda heeft woensdag gereageerd op de commotie die is ontstaan na het vertrek van Maurice Steijn als hoofdtrainer. De club uit de Keuken Kampioen Divisie trekt het boetekleed aan en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren