Koeman vreest voor roofbouw: ‘Guardiola heeft dit al eens aangekaart’

Vrijdag, 9 juli 2021 om 10:51Rian Rosendaal

Ronald Koeman is niet blij met de oproep van Pedri voor de Olympische Spelen. De pas achttienjarige middenvelder bereikte met Spanje de halve finale van het EK en begint enkele weken alweer aan het Olympische voetbaltoernooi. In de optiek van de trainer van Barcelona wordt er op deze manier door de Spaanse voetbalbond roofbouw gepleegd op de nog piepjonge Pedri. Barcelona is niet verplicht om de speler af te staan en zoekt nu naar een passende oplossing.

"Voor een voetballer is meedoen aan twee grote toernooien in één zomer gewoon te veel", zo luidt de duidelijke conclusie van Koeman in de Spaanse media. "Josep Guardiola heeft dit al eens aangekaart en ik ben het met hem eens. Pedri heeft afgelopen seizoen bijna elke wedstrijd in LaLiga gespeeld en miste bijna geen minuut bij Spanje op het EK. Het is verre van ideaal dat hij na een break van slechts vier dagen naar Japan vliegt voor de Olympische Spelen. Het wordt zo allemaal een beetje teveel."

Luis Enrique maakt diepe buiging: ‘Dit deed zelfs Andrés Iniesta niet’

De bondscoach was onlangs nog lovend over de ontwikkeling van Pedri.Lees artikel

Koeman heeft sowieso vraagtekens bij het voetbalgedeelte op de Olympische Spelen. "Het is slechts mijn persoonlijke mening, maar op de Spelen gaat het voornamelijk over atletiek en andere sporten, en niet over voetbal. Dat is tenminste hoe ik erover denk. Ik snap best dat spelers op zo'n toernooi graag voor hun land willen uitkomen, maar de speelkalender bij de clubs is al overvol. We moeten de spelers echt in bescherming gaan nemen", waarschuwt de Barcelona-coach voor de gevolgen van overbelasting.

Pedri werd door bondscoach Luis Enrique al vergeleken met Andrés Iniesta en Barcelona doet er achter de schermen alles aan om de talentvolle middenvelder langer aan de club te binden. Volgens de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano hebben de Catalanen de optie om het tot 2022 lopende contract van Pedri met twee seizoenen te verlengen, maar zijn er plannen om een nieuwe en verbeterde verbintenis aan hem voor te leggen. De club moet eerst wel de financiën op orde brengen, voordat er kan worden gesproken met de Spaans international.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door markbal)

Had je hem zelf in het seizoen ook vaker kunnen rouleren met Riqui. Maar dat vertikte je vanwege dat voorval in het voorseizoen. Desondanks is het absurd als Pedri ook de OS gaat spelen.

9 juli 2021 om 11:08

Was ook raar dat Koeman Puig of Pjanic niet vaker liet spelen in plaats van Pedri. Pedri was al op de laatste 6,7 wedstrijden voor het seizoen. Na een tijdje rust was die echt briljant voor Spanje. Alleen hij wordt al moe voor het seizoen nog begint als die meedoet aan de OS.

9 juli 2021 om 11:11

Heb je Pjanic zien spelen dit seizoen? Vind je het dan nog steeds gek dat hij niet speelde?

9 juli 2021 om 11:21

Op het einde van het seizoen kon die wel spelen hoor. Zelfs toen Barcelona uit het kampioenschap lag speelde Pedri nog. Je zag al aan Pedri dat die vermoeid was.

9 juli 2021 om 11:27

Pjanic begreep ik wel die was echt absurd slecht. Leek het zelfs conditioneel niet te kunnen bolwerken. Werd aan alle kanten voorbij gelopen. Maar Pedri was inderdaad de laatste 2 maanden al op, dat zag iedereen behalve Koeman.

9 juli 2021 om 11:52

Barcelona was pas 1 wedstrijd voor het einde uitgeschakeld voor de titel. In de laatste wedstrijd deed Messi al niet mee, dus je wilt je team niet nog meer verzwakken. Pedri speelde altijd, maar werd wel vaak gewisseld door Koeman. Echter op EK werd hij nooit gewisseld muv 1 keer aan einde verlenging voor een penalty nemer. Los hiervan heeft Barca veel verlengingen gespeeld en ook Spanje had 3 verlengingen. Dus hij heeft ook nog een aantal 120 minuten wedstrijden in zijn benen.

9 juli 2021 om 12:03

Pedri werd vaak 5 tot 10 minuten voor tijd gewisseld, dat maakt amper verschil. Heel sporadisch eens een keer een halfuur van tevoren maar nog vaker maakte hij de 90 minuten vol. Kijk alleen maar naar het aantal minuten dat Puig heeft mogen spelen dit seizoen en dan kan je niks anders concluderen dan dat Koeman Pedri veel te weinig rust heeft gegeven

9 juli 2021 om 11:11

Ja en Messi zeker rouleren met Konrad de La Fuente zeker... Pedri was een van de beste middenvelders dit seizoen, Riqui Puig heeft vrij weinig laten zien om eerlijk te zijn. Het is belachelijk, dit speelschema gaat voor elke speler te ver. Twee toernooien op nota bene twee verschillende continenten, terwijl hij bij zijn club al 50 potjes heeft gespeeld. Overigens betaalt Barca zijn salaris, niet de Spaanse bond.

9 juli 2021 om 11:27

Een blinde kon toch zien dat Pedri op het einde van het seizoen op zijn laatste benen liep? Hij was toen echt vermoeid waardoor hij minder opvallend speelde dan in het begin van het seizoen. Koeman heeft uiteraard gelijk dat twee toernooien in 1 zomer van de gekke is, maar hij heeft zelf ook roofbouw op Pedri gepleegd.

9 juli 2021 om 11:42

Eens, in zoverre dat Barcelona wel de broodheer is en dat Barcelona tot 2 wedstrijden voor het einde ook nog ergens voor speelde, dus ik ergens wel de keuze begrijp. Een EK en OS in 1 zomer: wie verzint zoiets?

9 juli 2021 om 12:13

Riqui heeft ook gã©ã©n serieuze kans gekregen hé om zich te laten zien. Juist omdat hij Pedri zo overdreven veel heeft laten spelen. Gelukkig kreeg Moriba wat speelminuten in de loop van het seizoen, maar dat is niet dezelfde type als Pedri en Riqui wel. We weten allemaal dat Koeman Riqui veel te lang heeft gestraft vanwege dat akkefietje in de voorbereiding. Dat is gewoon kinderachtig gedrag voor iemand met de statuur van Ronald Koeman. En nee, ik zie Riqui niet als de nieuwe Maradona die koste wat het kost moet spelen. Maar het is een groot talent en dat liet hij onder Setien duidelijk zien. Niet voor niets dat Laporta min of meer eist dat Koeman hem meer gaat betrekken bij het 1e. Niet dat ik vind dat een TD daar inspraak in zou moeten hebben, maar wat Riqui betreft vind ik het geoorloofd.

9 juli 2021 om 11:12

Wat een onzin. Hij is toch eigendom van de club?! Edit: typo

9 juli 2021 om 11:19

Je gaat er natuurlijk wel flink op achteruit als je Pedri wisselt voor Puig. Een coach wil zijn beste spelers opstellen omdat er verwacht wordt dat hij wint

9 juli 2021 om 11:28

Die jongen is 18 en de OS een belevenis wat je in je sportleven gewoon echt moet beleven,zo mooi is dat. Koeman moet zeggen: Laat mijn jongen lekker genieten daar. Zoiets fabuleus maak je maar 1 keer in je leven mee. Daarna zien we hem echt wel weer schitteren bij ons. " Ik maak me niet druk" Aldus de sympathieke coach met gouden hart. Dit toont toch wel effe wat beter toch als Koeman zo reageert ?

9 juli 2021 om 11:34

Dus de club die hem betaald, moet hem minder gebruiken zodat hij mee kan naar 2 toernooien in een zomer? Rare conclusie...

9 juli 2021 om 12:09

Isco24,

Moeilijk hé begrijpend lezen? Ik vind je zelfs dom overkomen met deze reactie. Hij moet inderdaad meer rouleren met een 17 jarige (die in de lopend van het seizoen 18 is geworden). Want het was in Maart al duidelijk dat Pedri vermoeid begon te raken doordat hij belachelijk vaak speelde. Heeft niets te maken met minder gebruiken zodat hij 2 toernooien voor Spanje kan spelen in één zomer. Man man man, wat een niveau.

9 juli 2021 om 12:23

Tranquilo Garrincha, dat was aanvankelijk ook mijn gedachte. Je eerste reactie last veel ruimte voor interpretatie. Nu geef je aan dat je het baseert op zijn leeftijd, daar kan ik je gelijk in geven.

9 juli 2021 om 12:48

Kinderachtig om dan gelijk te zeggen dat ik niet begrijpend kan lezen terwijl er nergens in jouw stukje uitgehaald kan worden dat je doelde op rouleren met een 17 jarige en vervolgens de schuld bij de ander legt. Classic. Misschien iets duidelijker zijn en vooral niet zo snel aangebrand zijn. Zal je helpen in het vervolg.

9 juli 2021 om 13:39

Een lichaam kan best wel wat hebben zolang je ook weer rust pakt zodat je lichaam kan herstellen. Het probleem is nu dat met een tweede groot toernooi de speler niet voldoende rust gaat krijgen. Ook als hij minder had gespeeld bij Barca dan was dit waarschijnlijk teveel geweest.

9 juli 2021 om 12:05

Ja precies je laat kwaliteit van Pedri banken om Puig te laten spelen idd. Die jongen die is duidelijk niet zo goed als sommige hier beweren.

9 juli 2021 om 12:52

Maar barcelona betaalt t salaris van pedri dus het is hun recht om hem elk minuut te laten spelen als hij fit is. Als je dan ook nog alles op het EK met spanje mag spelen en tot de halve finale komt, waarom zou je dan je speler ook nog is afgeven voor het olympisch team? Die jongen moet ook aan zijn rust komen en hij is nog piep jong, die begrijpt nog niet dat zijn lichaam zo naar de klote gaat met nog een toernooi erbij.

9 juli 2021 om 12:55

@garrincha10 Waar haal je die onzin nu weer vandaan. Moet een trainer een speler meer wisselen voor het Nationaal team wat aan een EK en OS mee gaat doen. Waarom moet hij Puig of Pjanic er meer in zetten als hij vind dat deze er op dat moment niet geschikt voor waren of zijn. Zijn beide veel beter dan Pedri soms. Koeman heeft gewoon een punt dat er roofbouw wordt gepleegd op een jonge speler en hij neemt tenminste een speler in bescherming. Schijnbaar zie jij dat anders maar het is wel een waar feit.

9 juli 2021 om 13:14

Ironisch; aangezien Koeman zelf degene is die roofbouw heeft gepleegd op Pedri. Had als trainer kennelijk niet eens door dat die jongen in Maart al op zijn tandvlees liep.

9 juli 2021 om 13:22

Wederom een foutieve 'waarheid' van je. Waarom breng je bepaalde zaken als een feit? Maart was namelijk zijn beste periode en tevens meest fitte. Vervolgens heeft Koeman hem in de laatste 9 wedstrijden maar 1 keer de 90 minuten laten spelen. Pas in het EK op 14 juni speelde hij zijn eerste 90 minuten weer (laatste keer was 22 april). Op het EK heeft hij elke wedstrijd 90 minuten gespeeld + 3x 120 minuten. Maar komt ook door Koeman joh.

Ik ben het eens met Koeman voor wat betreft het voetbal op de Spelen. Ik heb nooit echt het idee dat het ook leeft bij veel mensen, het is toch een jeugdelftal met een paar dispensatiespelers dat in het jaar van een EK wordt gespeeld. Kijken voetbalvolgers echt uit naar dat toernooi? Houd er lekker mee op, het gaat nergens over.

9 juli 2021 om 11:18

Ik kijk het meestal wel met een schuin oog, toch een kans om weer even zelf ‘talent te scouten’. Maar om nu te zeggen dat ik er naar uit kijk. Niet echt. Ik zou het ook absoluut niet missen als het geschrapt wordt en de argumenten tegen vind ik inderdaad inmiddels bijna zwaarder wegen dan de argumenten voor.

9 juli 2021 om 11:25

Het is geen hoofdtoernooi voor voetbal nee. Ik kijk meestal net zo naar die wedstrijden als naar ek onder 21 etc. Gewoon jeugdtoernooi waar je de leuke affiches uitpikt. Blijf er zeker niet voor thuis.

Voor Pedri bizar als hij meegaat. Bovendien moet Barca hem dan echt lang afstaan, met daarna ook nog een vakantie (noodzakelijk om echte roofbouw te voorkomen). Moeten ze echt niet willen...

9 juli 2021 om 11:31

@misseva88

Eigenlijk zou het leuk zijn, om top amateurs te sturen bijv. Die krijgen dan ook kans om in de picture te spelen wereldwijd.

.

Snap niet dat dit nog niet geregeld is. Natuurlijk moet hij niet naar de Spelen. 1 groot toernooi is genoeg. Zeker in je eerste seizoen dat je praktisch alles speelt op die leeftijd. Voetbal op de Olympische spelen is inderdaad niet het hoofdonderdeel en ook niet de belangrijkste prijs die een voetballer kan winnen, maar de sport hoort er wat mij betreft wel gewoon thuis.

Zijn er uberhaupt voorbeelden te benoemen van spelers die twee toernooien in een zomer hebben gespeeld? Neymar destijds in 2016 of?

Kenners laat je spreken s.v.p.!

9 juli 2021 om 11:30

Guardado had met Mexico volgens mij in dezelfde zomer (in 2016 denk) een Gold cup en een Copa America gespeeld.

9 juli 2021 om 12:14

nee Mexico had in 2015 voorkeur gegeven aan de Gold Cup. Ze deden wel mee aan Copa maar met grotendeels andere spelers.

9 juli 2021 om 12:08

Nee Neymar heeft copa in 2016 laten lopen zodat hij OS kan meedoen( na afstemming met Barca). Er zijn wel wat voorbeelden, maar meestal niet van basisspelers. Maar clubs hoeven spelers niet af te staan voor de OS volgens Fifa/uefa. Alleen in Spanje is er een regel dat Spaanse clubs wel moeten afstaan voor Spaanse OS selectie. Real Madrid heeft Vinicius geweigerd af te staan, hoewel hij nauwelijks minuten op copa heeft gemaakt. Maar ze zijn in hun recht want het is niet voor Spaanse elftal. E.g City heeft Rodri en Ferran Torres ook geweigerd. Trouwens ook Garcia en Unai Simon zijn opgeroepen en die moeten dus wel mee.

Ik ben het er helemaal mee eens dat de Spelen erbij te veel wordt voor hem. Die jongen is net 18 en dan moet hij een hele competitie én twee zomertoernooien spelen? Dat kan niet goed gaan. Mochten die Spanjaarden dan zo graag een technische middenvelder van Barcelona meenemen, er is er nog wel een hoor. Die heeft het hele seizoen rust gehad in voorbereiding op de Spelen en zal er meer dan klaar voor zijn. Neem alsjeblieft Puig mee. Dat is voor iedereen beter. De nationale ploeg krijgt een speler die gebrand is om iets te laten zien, Puig krijgt een mooi toernooi om zich klaar te spelen voor het nieuwe seizoen en Pedri krijgt zijn welverdiende rust.

Het afgelopen c.q. huidige voetbalseizoen is al extra slopend doordat hetzelfde aantal wedstrijden als normaal in een korter tijdbestek werd afgewerkt (start van Laliga medio september in plaats van in medio augustus). Om dan ook nog twee toernooien aansluitend te spelen is ronduit onverantwoord. Ik snap daarom ook niet goed dat Barcelona dit zo lang laat duren, zeg tegen de Spaanse bond dat ze verder moeten kijken en stuur Pedri met vakantie. Daar hebben zowel Barcelona als Pedri als de Spaanse bond op de lange termijn meer aan.

krijgen we weer mensen die het over Puig gaan hebben: is een heel andere speler. En Pjanic ook. Pedri is de enige echte aanvallende middenvelder die er rondloopt bij Barca. Zet je Puig of Pjanic op een middenveld met Busquets of De Jong, dan heb je 3 dezelfde type spelers.

9 juli 2021 om 12:17

Dan volg jij Riqui niet vanaf de jeugd al of je hebt hem bar weinig zien spelen. Riqui is altijd de meeste aanvallende/creatieve middenvelder geweest in alle jeugdteams die hij heeft doorlopen. Linkshalf als meest vooruitgeschoven middenvelder (de plek waar Iniesta altijd speelde). Hij is technisch heel begaafd, heeft een goed inzicht en steekpasses dwars door defensies is éã©n van zijn sterkste kenmerken. Het is zeker geen controlerende middenvelder á la Xavi o.i.d.

Ik vind dat spellers niet Zo moeten janken ze verdienen genoeg
Er zijn mensen die 6 dagen in de week weken van 10/12 uur per dag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger52
Sergio BusquetsMiddenvelder50
F. de JongMiddenvelder50
M. DepayAanvaller52
PiquéVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

93 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren