ADO heeft met nog kleine maand te gaan nul overnamekandidaten over

Donderdag, 8 juli 2021 om 23:44Chris Meijer

De situatie begint voor ADO Den Haag langzaam maar zeker nijpend te worden. De club uit de Hofstad maakt via de officiële kanalen bekend dat er momenteel geen overnamekandidaat meer is, nadat Het Haags Collectief (bestaande uit Ed Maas, Jeroen Lentze en sinds een week ook Martin Jol) en Vanad (van Ad Nederlof) zijn afgehaakt. ADO schrijft dat de club nog een kleine maand heeft om tot een oplossing te komen.

De afgelopen week liepen de gesprekken met Het Haags Collectief (HHC) en Vanad spaak. Het Haags Collectief wilde niet met de overige aandeelhouders en de huidige clubleiding om tafel. Vanad kwam er niet uit met United Vansen, de Chinese partij die momenteel nog eigenaar is van ADO. De club schrijft dat Vanad de voorkeur genoot om de nieuwe eigenaar te worden. “Ondanks de zeer constructieve onderhandelingen met Vanad is gebleken dat er geen overeenstemming kon worden bereikt tussen UVS en Vanad”, schrijft ADO.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Vanad wilde geen koopsom voor de aandelen aan UVS betalen en UVS had vernomen dat HHC dat wel wilde doen. Verder is duidelijk geworden dat Vanad vooraf overeenstemming wil hebben met de gemeente Den Haag over een drastische verlaging van de huur. Dermate drastisch dat de nieuwe huur in strijd zou zijn met de regels van staatssteun”, vervolgt het statement. Omdat Het Haags Collectief een groter bedrag beschikbaar zou stellen, werden de gesprekken met Vanad beëindigd. Een overname door Het Haags Collectief liep echter mis, omdat deze partij niet in gesprek wilde met ‘de directie van ADO Den Haag en de betrokken organen’. “HHC heeft niet kunnen laten zien een serieuze kandidaat te zijn geweest.”

“De huidige stand van zaken is dat er geen overnamekandidaat meer lijkt te zijn en dat daarom het WHOA akkoord niet kan worden uitgevoerd”, stelt ADO. Met het zogenaamde WHOA akkoord is een constructie bedacht om de schulden af te betalen, zodra daar geld voor is. Zolang ADO niet wordt overgenomen, is daar echter geen geld voor. “ADO Den Haag gaat uiteraard na of er zich alsnog een nieuwe aandeelhouder en investeerder aandient. ADO Den Haag heeft naar het zich laat aanzien tot het eind van de maand de tijd om tot een oplossing te komen.”

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door bundesligafan)

hoe heeft het zover kunnen komen? wat is dit dramatisch voor jullie ado supporters ik leef echt met jullie mee

Dit is echt triest. Ik wil bijna de geldschieter van PSG gaan bellen en vragen of hij onze clubje ADO op de rails wil zetten en zo groot kan maken als Psg. De wisselspelers van PSG mogen meteen basisplaats krijgen.

Wat er ook gebeurt; ADO FOR Life. Groeten van een Schilderswijk supporter.

9 juli 2021 om 01:55

Hier ook een schilderswijker

9 juli 2021 om 13:46

En wat zou je ervan vinden als Red Bull ADO overneemt?

....dus wat gebeurt er dan over een maand? Ik zie dat nergens in de tekst terug

9 juli 2021 om 00:23

Failliet, dan kunnen ze niks meer betalen.

9 juli 2021 om 02:26

Dan mag ADO zich gaan opmaken voor de 3e of 4e klasse amateurvoetbal.

9 juli 2021 om 09:19

Nou, dan gebeurt er over een maand helemaal niks meer en kan je op onlineveilingmeester een bod doen op de inboedel.

9 juli 2021 om 10:32

Ik had het ook graag in de tekst teruggezien, maar een voetbalclub wordt niet zomaar failliet verklaard. Het gaat toch wel erg hard anders. Eerst nog denken aan nog een seizoen Eredivisie, maar vervolgens degraderen en zelfs bijna failliet zijn... Geloof het niet, ook al is het natuurlijk wanbeleid en een zooitje.

9 juli 2021 om 11:11

Nou nu zal een eventueel faillissement niet uit de lucht komen vallen. Al jaren een wanbeleid en als Vansen United niet was ingesprongen waren ze misschien al geklapt. Niet dat zij beter beleid voerden

Dit kon je aan zien komen. De schuldenlast neemt met de week toe na zo'n degradatie en zie die grootverdieners bij ADO maar eens de slijten. Die zijn allemaal op leeftijd en zijn meer afhankelijk van hun zaakwaarnemer dan hun huidige reputatie. Miljonairs stappen niet in zonder rendement en bij ADO is alles momenteel zeer onzeker. Zeer jammer en bij deze wens ik alle ADO supporters het beste toe. Wat zou het zonde zijn dat zo'n club ten onder gaat aan een stel bestuurders die er vooral vanuit eigenbelang zitten.

Ben bang dat er toch iemand met clubliefde in zal moeten stappen. Zoals een Vanad zit er natuurlijk ook in om uiteindelijk winst te draaien maar dat gaat voorlopig niet gebeuren bij ADO. Ze moeten eerst eens de incompetenten lozen en de juiste mannetjes op de juiste plaats zetten. Dat kost gewoon tijd en geld wat een groot risico is voor een investerings maatschappij

9 juli 2021 om 02:54

Ik ben bang dat het dadelijk iemand wordt die even de gaten dicht maakt, maar niet de middelen heeft de club weer financieel gezond te maken. En dat ie dan uiteindelijk flink wat geld erin heeft gestoken en we een jaar verder in dezelfde situatie zitten

Vreselijk dit gun je niemand het verlies van hun favoriete club. Ik hoop dat ze iemand kunnen vinden.

Gelukkig hebben we de foto's nog. 😊

De directie en aandeelhouders van ADO hebben er een gigantische zooi van gemaakt, logisch dat HHC er niet mee om tafel wil.
De directie, evenals de aandeelhouders, kunnen maar 1 ding doen en dat is de eer aan zichzelf houden en opstappen…
Uiteindelijk gaan ze toch weg, goedschiks of kwaadschiks, stap dan nu op en laat het HHC per direct de club weer op de rails zetten.

Ben benieuwd hoe vaak we dit nog gaan horen, evenals dat de stekker er mogelijk uit gaat. Dit verhaal van afgeketste overnames horen we al sinds maart. We horen ook al sinds maart dat er financiele problemen zijn, dat de salarissen niet meer kunnen worden betaald en dat het water ze aan de lippen staat. Voorlopig bestaat men nog en is er t.o.v. maart niks veranderd behalve de degradatie. Volgens mij is een overname door Martin Jol en cs 3x afgeketst inmiddels als ik de verhalen moet geloven.

Red Bull Den Haag dan maar?😉

9 juli 2021 om 09:44

Dacht ik ook al, die kunnen in feite rustig 2-3 dagen voor de deadline met een aanbod komen. Take it or leave it.

De directie en aandeelhouders willen nog steeds de dienst uitmaken, hebben er al jarenlang een zooitje van gemaakt. Het heeft de Chinezen een hoop geld gekost en er is geen investeerder die er geld in wil stoppen zolang het bestuur de dienst uit kan maken. Dat is je geld storten in een bodemloze put.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. BroodUnknown
J. AmofaVerdediger
P. BijenVerdediger
D. JanmaatVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren