Mourinho lijkt Kluivert nog voor de voorbereiding veelzeggend signaal te geven

Donderdag, 8 juli 2021 om 21:13Chris Meijer

Justin Kluivert maakt geen deel uit van de 27-koppige selectie van AS Roma voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De 22-jarige aanvaller werd in het afgelopen seizoen verhuurd aan RB Leipzig, maar de Duitse club besloot de optie tot koop in de huurovereenkomst niet te lichten. Rick Karsdorp behoort wél tot het keurkorps dat Mourinho meeneemt voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Justin Kluivert deze zomer vertrekken bij AS Roma?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door afcdennis)

Toch wel een leuk team heeft dat AS Roma zeg. Nu met Mourinho als trainer denk ik dat ze weleens kunnen verassen in de Serie A volgend seizoen. Niet dat ze kampioen worden, maar een 3e of 4e plek zie ik ze wel halen. Met spelers als Zaniolo, Pellegrini en Spinazzola heb je geweldig leuke spelers in de gelederen.

We kunnen zeggen van Mourinho wat we willen, maar of je het nu leuk vind of niet het is toch een van de betere trainers sinds deze eeuw (2000). Hij heeft met o.a. Inter en Porto geweldig gepresteerd Europees gezien. Mourinho is wel een trainer die eerst zijn verdediging op orde wil hebben en daarna pas denkt aanvallen. Bij Tottenham was de verdediging nooit op orde dus speelden ze altijd verdedigend. Ben benieuwd naar volgend seizoen.

8 juli 2021 om 22:42

Over een paar jaar Ajax proberen als ten Hag niet meer wil?

8 juli 2021 om 23:00

Spinazola ligt er voor 9 maanden uit, pelegrini heeft zijn contract niet verlengd en gaat naar pl denk ik. Zonder nieuwe aankopen verwacht ik dat een goede start zullen kennen maar daarna af gaan zakken

9 juli 2021 om 00:30

nu heb je het over successen van 11 jaar geleden en meer.
11 jaar geleden was Sneijder nog een hele goede voetballer, maar die hoeven we ook niet meer in Oranje

Wie is eigenlijk “Boer” die op het lijstje staat? Een Nederlander!?

8 juli 2021 om 21:26

Dacht ook, Diederik Boer zou toch niet weer keepen...

8 juli 2021 om 21:27

Pietro Boer, geboren Italiaan

8 juli 2021 om 21:29

Haha dat heb ik net even opgezocht ik dacht dat het een Nederlander was vandaaar. Het gaat om Pietro Boer. Boer is een jeugd keeper die eigenlijk zijn hele prof carriere al bij Roma speelt. (toevoeging hij komt uit de jeugd van Venezia) Ik kan verder geen Nederlandse link met hem leggen. Hij is gewoon in Italie geboren. Misschien heeft onze Frank wel wat uitgespookt in zijn wilde jonge jaren in Italie.

8 juli 2021 om 21:59

Je hebt het even opgezocht en zit er nog steeds naast. Deze keeper is een jeugdproduct van Venezia en is 3 jaar geleden overgenomen door Roma.

8 juli 2021 om 22:07

Boer. Dat moet NL zijn? Ff serieus. Boe-er, Boeyee, Boe, Bo. Een paar verschillende namen zoals je Boer kan uitspreken. Sjon. Sorry John.

8 juli 2021 om 21:29

Pietro Boer, een Italiaan van 19 zo te zien.

8 juli 2021 om 21:48

Piet Boer. Hollanders wordt het niet.

8 juli 2021 om 21:58

Piet Boer in oranje!

8 juli 2021 om 22:03

Volgens mij z'n nietszeggende presentatortje ofzo, Ronald?

Dezelfde Mourinho en Kluivert die na de EL-finale zo'n leuk onderonsje hadden...

8 juli 2021 om 21:56

Mijn knappe vrouwelijke collega en ik die bij de koffiecorner zo'n leuke onderonsje hadden...

9 juli 2021 om 03:10

En uiteindelijk mocht je ook niet mee op trainingskamp?

Die Kluivert stelt toch ook eigenlijk als speler geen ene drol voor? Een overhypt talentje, surprise surprise uit Amsterdam, die amper drie wedstrijden op rij goed speelde in de Eredivisie en vervolgens hopeloos faalde in Rome en in Leipzig.. Dit wordt toch ook nooit meer wat..

8 juli 2021 om 22:27

Dat is meteen wel heel negatief. Kwam na de winterstop toch redelijk vaak in actie bij de nummer 2 van Duistland, speelde tot de corona stop in principe in de basis bij Roma en hij is jonger dan spelers als Malen of Stengs die we ook nog steeds als jonge talenten zien. Misschien tot nu toe geen groot succes maar wanneer je als jonge speler in 2 jaar tot 60 wedstrijden komt in de serie A en daarna tot bijna 30 in de top van bundesliga dan heb je ook (nog) niet gefaald. Ze zullen hem toch ook niet voor niets definitief naar Leipzig willen halen. Ik heb ook niet het idee dat hij de nieuwe robben of overmars is maar zo veel spelers hebben we nou ook weer niet in Nederland die minuten maken bij een top club in het buitenland.

8 juli 2021 om 22:34

Zullen we dat hij bij Roma speelden vooral gooien op gebrek aan beter en heel veel blessures? Hij heeft namelijk niets of nauwelijks iets bijgedragen in die 60 wedstrijden.

8 juli 2021 om 23:05

Je hebt ook spelers voor de bank nodig he of tribune. Of verwacht je dat iedereen een topper wordt?

Je kent en weet hoe de media te werk gaat, iedereen is een talentje enzovoort.

8 juli 2021 om 23:14

Je kunt hier echt de media niet de schuld van geven. Dat gebral over die geweldige talenten komt net zo goed van sites als deze. Zodra je het gore lef hebt om mensen (lees: Ajacieden) er op te wijzen dat niet elk talent wat doorbreekt een transfer van 70/80 miljoen naar Barcelona/real Madrid/manchester United zal maken wordt je voor gek verklaart, heb je er geen verstand van of heb je "afgunst" naar die specifieke clubs.. Het was voor iedereen die niet door een rood-wit brilletje keek toch wel duidelijk dat het een leuk talentje is, maar absoluut niet een potentiele dragende speler bij een topclub!

8 juli 2021 om 23:58

@yoericfc nou zeg je zelf al iets heel anders. Kluivert is/was een leuk talent. Of hij een dragende speler kan worden bij een top club betwijfel ik ook, dat heb ik ook nooit gezien (maar ook dat kan nog komen). En ook nooit gedacht dat hij voor 80 miljoen naar madrid zou gaan. Alleen zit daar nog een hoop onder, als je een carriere kan hebben bij verschillende internationale subtop clubs als Leipzig of Roma heb je toch een fantastische carriere, Niet volgens de Messi, Ronaldo of Robben maatstaf misschien maar we hebben op dit moment hooguit 4 of 5 spelers die wekelijks op een hoger niveau in actie komen en misschien nog eens 4 of 5 die op een vergelijkbaar niveau vaak in actie komen. Als je het dan doet voorkomen alsof hij er niets van kan en dat is dan ook zwaar onterecht.

9 juli 2021 om 01:01

Volgens mij gaven alle ajacieden inclusief ik aan dat het zeer dom was om te vertrekken. Hij was zelfs nog geen basis speler bij ajax. Dus zet je anti ajax bril even af.

9 juli 2021 om 08:06

Wat een afgunst, frustratie en geschiedvervalsing van Yoericfc. Alsof iedere Ajacied Kluivert als wereldtalent bestempelde die voor 80 miljoen naar Barcelona zou gaan. Een Justin Kluivert zelf is daar mede over begonnen. Maar die feiten benoem je niet, omdat het je in Ajaxhaat niet uitkomt. Heel veel Ajacieden die grote twijfels hadden of de stap naar het buitenland en dan ook nog eens de Italiaanse competitie wel de goede was. Hij was immers bij Ajax ook nog zeer wisselvallig in zijn prestaties. Zelfs zijn vader vond het verstandiger als hij was gebleven. Goede wedstrijden die werden afgewisseld met potjes waarin hij geen knikker raakte. Hij werd gezien als groot talent omdat je bij vlagen zijn klasse zag. Als hij dat niveau constanter erin kon krijgen, dan was een carriere bij topclubs zeker realistisch geweest. Dat was de situatie en de teneur bij praktisch iedereen inclusief Ajacieden. Dat weet jij zelf ook wel. Maar het past niet in jouw gefrustreerde wereldbeeld richting Ajacieden. Dus neem je die ene of 2 Ajacieden die hem wel hebben opgehemeld als toekomstige wereldspeler maar als norm en niet de duizenden realistische Ajacieden die net als de rest twijfels hadden.

8 juli 2021 om 22:45

Kluivert speelde prima bij Leipzig. Kreeg best veel speeltijd. Bij de nr 2 van de Bundesliga. Is ook gewoon 100x beter dan een Babel, Promes of die overschatte Stengs. Had hem graag op het EK er bij gehad.

8 juli 2021 om 23:21

Volgens Wikipedia hebben we het over 27 wedstrijden.. Dat is toch niet zo heel gek veel? Ik heb er alle begrip voor dat Kluivert niet meegegaan is. El Ghazi was de logische keuze voor die positie, Kluivert zou eigenlijk net als die andere namen totaal niet in aanmerking mogen komen voor die selectie.

8 juli 2021 om 23:44

27 wedstrijden is lang niet zo slecht, Leipzig speelde er volgens mij iets van 45 vorig seizoen.

9 juli 2021 om 05:44

Hoe hoog was zijn rendement?
Voor een links buiten brengt hij gewoon te weinig.
Hij lijkt er ook altijd bij of hij voetballen helemaal niet leuk vind.

9 juli 2021 om 07:32

Blijkbaar hoog genoeg om er 12m voor te bieden. En hoog genoeg om een dergelijk bod te weigeren

9 juli 2021 om 08:21

Volgens wikipedia ja. Dat mag je ten eerste al niet eens als bron gebruiken. Ten tweede speelde Leipzig afgelopen seizoen meer als collectief. Een echte goalgetter ontbrak. De spits Poulsen had maar 5 doelpunten en de topscorer was Sabitzer met iets van 8 doelpunten waarvan de helft penalty’s. Kluivert speelde prima. Had diepgang en forceerde veel. In tegenstelling tot een Nkunku, Forsberg of een Olmo die de bal allemaal in de voeten wouden hebben.

8 juli 2021 om 23:16

Bij Ajax was het echt wel een goed talent met veel potentie.

8 juli 2021 om 23:38

Hopeloos faalde klopt niet helemaal, heeft het prima gedaan in Leipzig. Ontbreekt bij hem alleen echt aan rendement, waarop je bij dit soort clubs op wordt afgerekend.

9 juli 2021 om 08:11

Dat valt in Leipzig wel mee. Aangezien daar Poulsen het hele seizoen speelde als spits met een rendement van 5 doelpunten.

Tja, dat was te verwachten voor Kluivert. Wat een oen! Hij had nooit naar Roma moeten gaan. Zal binnenkort wel opduiken bij PEC Zwolle en daar ook weer door de mand vallen...

Nzonzi, Pastore, niet de minsten die ontbreken? Of hebben die al een tender gemaakt?

Zou op een dag 100 miljoen waard zijn volgens zijn eigen woorden 🤣

9 juli 2021 om 01:08

Zat eraan te komen dat Mourinho hem niet zou gaan gebruiken, kan beter een andere club zoeken.

Als Ajax hem voor een troostprijsje kan terughalen vooral doen! Dan kan hij mogelijk met minder kapsones een keer echt sterk aan de bak. Antony kampt het hele jaar met blessures, Neres gaat weg, Berghuis moet je eigenlijk toch echt niet willen van Feyenoord. Dan tien keer liever een voormalig jeugdspeler met een zak extra ervaring en een nog zeker niet opgebrande lading potentie.

Zo gaat dat dus met het grote toptalent, dat Ajax snel ontgroeid was. Hij is nu een soort van zigeuner geworden. Aankomend seizoen naar Engeland? QPR? of Derby County. Succes kleine Kluivert!!

Die jongen heeft het nooit echt laten zien. Bij Ajax heeft ie goed gespeeld tegen Roda JC en een paar andere laagvliegers. Toen is hij eigenlijk ook al snel verkocht en bij Roma heeft hij nooit een degelijk rendement gehaald. Leipzig heeft hem eveneens niet overgenomen, en dat kon voor zo'n 10 miljoen. Is op basis van naam gekocht. Want er zijn genoeg modale buitenspelers als hij.

Net zoals bij Brobbey, hadden en hebben veel ajacieden de twijfel of spelers zoals Brobbey en Justin Kluivert niet te vroeg bij Ajax vertrokken zijn. Nu 3 jaar later geeft de situatie rond Justin mij nog steeds het gevoel dat hij zelf door deze move naar het buitenland er niet alles uit heeft gehaald wat hij drie jaar geleden in zich had.

Ik denk dat je dat rustig Raiola aan mag rekenen. Die kon toch ook wel bedenken dat een Justin Kluivert bij Ajax meer kans had gekregen om zich tot een vaste basisspeler te ontwikkelen dan dat hij nu gedaan heeft in Italie en Duitsland.

Ik twijfel of de buitenland-ervaring opweegt tegen de kans om veel meer wedstrijden in het eerste van Ajax te spelen.

Zo heb ik ook nu nog mijn bedenkingen of Brobbey zich wel goed heeft laten adviseren door Raiola of dat geld toch voorrang heeft gekregen bij het advies van Raiola .... Zoals dat ook de voorrang had destijds bij de keuze van Justin Kluivert.
Het was in ieder geval niet het advies van zijn vader Patrick Kluivert die hij destijds gevolgd heeft.

Mourinho is gewoon een zakkenvuller , die gaat nergens meer presteren.
Laat zich overal na een jaartje uitkopen en word slapend rijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli1512
4.AS Roma127
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
IbañezVerdediger50
R. KarsdorpVerdediger50
G. ManciniVerdediger50
B. CristanteMiddenvelder51
H. MkhitaryanMiddenvelder51
L. PellegriniMiddenvelder53
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

51 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren