Valentijn Driessen onthult plan B van de KNVB: ‘Hoe kan dat nou?’

Donderdag, 8 juli 2021 om 20:38Chris Meijer • Laatste update: 22:15

Volgens Valentijn Driessen geldt Giovanni van Bronckhorst als plan B voor de KNVB als men er niet in slaagt om Louis van Gaal aan te stellen als bondscoach van het Nederlands elftal. De NOS meldde donderdag dat Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma een dezer dagen een bezoek brengen aan Van Gaal om met hem in gesprek te gaan over een derde termijn als bondscoach. Driessen verwacht dat de KNVB niet hoeft terug te vallen op een plan B of plan C.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Hoop toch echt dat Van Gaal het word. Lijkt me voor nu gewoon veruit de beste optie.

8 juli 2021 om 21:01

Ik weet niet hoor. De
Man doet al een tijd niks meer en staat mijlenver van die jonge gasten af.
Daarnaast heeft hij ze vorige week nog publiekelijk belachelijk gemaakt

8 juli 2021 om 21:05

Maar is wel een top coach en dat is toch iets wat je wilt hebben? We hebben de laatste jaren waardeloze trainers gehad zoals Blind gehad die overal gefaald heeft, De Boer die overal werd ontslagen, het wordt wel weer tijd voor een toptrainer. Van Gaal zijn aanpak werkt gewoon. Die zet je er gewoon naast als je naast je schoenen loopt, iets wat De Boer niet durfde. Bovendien tactisch nog steeds van wereldklasse.

8 juli 2021 om 21:48

Ik vond het onzin wat Rene en Helene zeiden. Over de "nieuwe generatie ' en mijlenver vandaan staan. Zij leken het te doen om hup over te komen. Nou en dat deze generatie anders is. Betekent niet dat het goed is om constant, ook op het veld, met een mobieltje te lopen. Als je niet 2 uur op een training zonder mobiel kan zijn ben je verslaafd

8 juli 2021 om 22:45

Ik ben zoals je kunt zien en van Gaal-fan maar ik vind het echt pure armoede dat hij het weer moet gaan doen. En al helemaal dat de tweede optie dan van Bronckhorst is. Er is dus geen profiel, er is alleen 1 criterium en dat is Nederlanderschap. En dan heb je dus een pool van 2 of 3 bejaarde of halfzachte opties. Kijk nou eens breder! Kijk nou eens in het buitenland, denk creatief, zoek een trainer die echt bij je profiel past in plaats van weer bij contant diezelfde namen uitkomen. Echt wanbeleid.

9 juli 2021 om 01:15

Van Gaal moet het ook worden, beter optie zijn er niet en zijn duidelijk minder dan Van Gaal...

9 juli 2021 om 07:44

Als van Bronckhorst 2e keus is hoop ik het ook! Volgens mij heeft de KNVB alle media gelezen en gaan ze gewoon de geroepen opties af. Zoals van der Gijp ook zegt lijkt er totaal geen idee achter te zitten

9 juli 2021 om 18:02

Alsjeblieft niet! Heeft niks met de groep. Al jaren niks meer gedaan. Valt ze nu al publiekelijk af. Gewoon een persoon die normaal kan doen graag

'De Van Gaal van Antwerp?' De Gullit van die vage Russische club. De Gullit van de mislukte avonturen bij Feyenoord, LA, Engeland en Oranje...

Gullit zou een prima assistent zijn, maar belachelijk dat er een kleurtje bij zou moeten. Doe dat nou niet, het gaat om Oranje. Misschien wil Humberto Tan wel pers-chef worden.

8 juli 2021 om 22:23

@MeneertjeJ als speler (!!!) rustig aan ... en ook meteen getriggerd bij de 'kleurtje' suggestie poeh poeh het is wat! Het is Driessen die dit roept hé of heb jij van Gaal hierover gehoord? Precies!

9 juli 2021 om 12:14

Ik heb GULLIT het bijzonder vaak over het 'kleurtje' van personen horen hebben Savano.
Precies.

Er moet ook een kleurtje bij haha. Wat zijn we toch ziek in deze maatschappij. Kijk gewoon naar kwaliteit en anders niet.

8 juli 2021 om 20:56

Toch fijn als wij een Nobelprijs voor diversiteit en inclusiviteit in de wacht kunnen spelen? Winnen wij toch nog iets. Verwacht een materiaalman in een rolstoel, een fysio met 1 arm en een dove perschef. Dan moet deze prijs wel lukken. Wellicht de teamfoto ook nog eens in Zwart Wit schieten? Maakt het allemaal nog wat nadrukkelijker. Dat bij de KNVB daar niemand op is gekomen?

9 juli 2021 om 00:58

@Ducktailo Vergeet de gender neuttale mascotte niet

8 juli 2021 om 21:04

Dat is nou eenmaal de realiteit tegenwoordig. Je moet eens weten hoeveel bedrijven tegenwoordig meerdere kleurtjes willen hebben. Zelfs de politie heeft tegenwoordig liever mensen met een kleurtje dan blanke mensen die iets beter in de profielschets vallen.

8 juli 2021 om 21:10

Precies wat jij zegt, waar voorheen je kwaliteiten een maatstaf waren om toegelaten te worden is het nu binnen veel bedrijven zo dat ze eerst gaan kijk naar de samenstelling van het personeel. 'ja, voldoen we nu wel aan het maatschappelijke imago van Nederland'. Je mag tegenwoordig ook niet meer benoemen wat iemand slecht doet, nee we moeten pro's en verbeterpuntjes aangeven. Vindt je het gek dat we allemaal van die slappe zakken in het veld hebben lopen, prima afspiegeling van de hedendaagse gang van zaken.

8 juli 2021 om 21:18

Je bedoeld denk ik waar je voorheen als je een kleurtje had bij voorbaat al kansloos was om toegelaten te worden, wilt een bedrijf nu een eerlijke weerspiegeling van de samenleving zijn. Ook ik ben voorstander van selecteren op kwaliteit en niet op kleur, maar blijkbaar is dit nodig om diversiteit binnen bedrijven aan te brengen.

8 juli 2021 om 21:40

Wel apart dat je dan door die mensen die zo hard strijden voor gelijkheid en inclusieviteit staan en continue maar roepen dat je moet selecteren op kwaliteit en juist niet op achtergrond, achternaam of kleur - dat die mensen nu juist stil zijn en het allemaal steunen.

Stel je voor dat je geselecteerd wordt om te spelen voor Oranje, niet omdat je een goede spits bent of back, maar lmdat je surinaams afkomstig bent...

8 juli 2021 om 22:00

"waar voorheen je kwaliteiten een maatstaf waren om toegelaten te worden" is natuurlijk enorm naïef gedacht. De hele reden waarom er van die diversiteitsdoelstellingen zijn is omdat mensen juist niet objectief naar kwaliteit kijken en uiteindelijk vooral mensen aannemen die op henzelf lijken.

9 juli 2021 om 13:04

Ach gut...opa heeft een advocaatje teveel op en zit nu in de hoek van de kamer te raaskallen over 'vroeger' en 'de jeugd van tegenwoordig'.

Als je werkelijk denkt dat vroeger iedereen gewoon werd geselecteerd op kwaliteit en dat het puur toeval is dat bepaalde groepen ondervertegenwoordigd zijn, dan heb je echt onder een steen gelegen. En aangezien dat maar niet veranderd moet er dus een paardenmiddel ingezet worden.

8 juli 2021 om 21:09

Ahh Valentijn heeft 'gehoord' dat het MOET! Zal wel waarheid zijn dan hè. Meneer Driessen weet wel goed wat de tongen los maakt bij mensen.

8 juli 2021 om 21:40

De enige kleur die hier moet gelden is de kleur oranje

8 juli 2021 om 22:04

LHBTI , KLEURTJE, BLM , kunnen we ons niet gewoon met voetbal be,of houden , we slaan helemaal door in dit land

9 juli 2021 om 00:18

nog even en we kunnen als man met Arisch uiterlijk nergens meer aan de bak, omdat we gediscrimineerd worden

9 juli 2021 om 00:29

@ Nederland79😂😂

De nl spelers zijn bereid met hem te werken?, als ze niet bereid zijn blijven ze maar lekker thuis!, vooral de diva s depay en wijnaldum, en ook van dijk kan opgevangen worden .

8 juli 2021 om 21:12

Ja van Dijk moet zich niet zo aanstellen met z'n knieblessure. Echt een diva.Ontopic: typisch dat bij mensen zoals jij altijd de gekleuden spelers diva's zijn. Wijnaldum is echt geen diva. Zo back to earth, ook door zijn roots en daardoor ook anders dan een Depay. Dat wijnaldum een eigen mening die jij niet mag, betekent het niet dat het een diva is.

8 juli 2021 om 21:23

Oranje doet rare dingen met spelers he. Dat is wel gebleken door de jaren heen. Zet ze bijelkaar en dan gebeurt er altijd wel wat.
De afwezigheid van Virgil is in mijn ogen ge grootste factor van alle defensieve ellende die tot 5-3-2 heeft geleid. Met hem erbij stond het gewoon goed en zou er geen discussie/noodgreep zijn. Zeg ik als Virgil op mijn niveautje.

8 juli 2021 om 21:43

Uhm, jij bent hier de diegene die insinueert dat noWorries alleen gekleurde spelers diva's vind?

8 juli 2021 om 22:25

Ja klopt. Wat is er opeens mis met van Dijk dan? Voor z'n blessure toch geweldig? En nu opeens een diva?

De spelers willen meer ruimte, Want IN Brazilië ZAT HIJ Erboven Op????

En wat hoorde hij dan te doen? Net als Frank en Guus en Danny vrolijk chillen met die spelers? Als hij er niet bovenop mag zitten, dan is dit zinloos. Dan kan de Knvb inderdaad lekker naar Gio.

8 juli 2021 om 20:59

Hebben gezien dat de spelers met vrijheid wel om kunnen ja.... Triest zooitje was het dit EK

8 juli 2021 om 21:07

De spelers die er niet mee om kunnen gaan hoeft hij niet te selecteren. Weet je nog dat Clasie ineens heel goed was? Zo kan hij vast meer talenten in de eredivisie vinden, en die Memphis (die bij Barca hoogstwaarschijnlijk zal falen, als die al geregistreerd wordt) thuis laten.

8 juli 2021 om 21:51

Ik hoort juist veel van spelers dat ze Louis een goede coach vinden. Zoals Sneijder, die zeer lui was geworden totdat Louis hem ging aanpakken

Er moet ook een kleurtje bij? Huh? Nou ja, gewoon weer Patrick Kluivert dan?

Van Gaal + Robben als assistent lijkt me ideaal. Frans Hoek als keeperstrainer. O ja, en voor het kleurtje Kluivert weer...

De werkloze Gio zomaar erbij betrekken is onzin.

8 juli 2021 om 21:00

Gio die trainer is erbij betrekken is onzin maar wel een robben als assistent die op dat gebied nog helemaal niks heeft gedaan. Koekoek.....

8 juli 2021 om 21:05

Nee, maar die luie spelers hebben een vriend nodig. Iemand die de veeleisende van Gaal neutraliseert.

9 juli 2021 om 13:11

Iemand die de veeleisende Van Gaal neutraliseert? Dan ben je bij Robben ook ernstig aan het verkeerde adres. Die accepteert geen lapzwanserij. In 2014 was Robben volgens mij juist hét verlengstuk van V Gaal op het veld.

Die gaat echt niet het vriendje van de spelers uithangen. Dit uiteraard speculatief, Robben heeft niet eens de papieren om assistent bij Oranje te worden. Ik hoop dat hij bij Groningen zijn eerste schreden op dat vlak gaat zetten

wie het ook was geworden, commentaar zou je van alle kanten krijgen.
Eerst Moest Weghorst mee en in de basis.
Toen Moest weghorst eruit voor Malen
De messen worden al geslepen. Gelukkig neemt niemand de Muppets nog serieus.
Wie het ook moge worden, als hij maar Internationale ervaring heeft en daarbij bedoel ik niet Arabie of zoiets. dat zou pas belachelijk zijn.
Het spel zal wel een stuk verdedigender zijn.
Jammer maar tegenwoordig helaas en nog eens helaas nodig.
Ook in Nederland gaan we die kant op.

Gullit met een echte tacticus kan heel goed. Tis niet alsof hij ze nog moet gaan trainen, daar heb je ook weer een ander voor. Tis wel zo dat hij zou moeten luisteren naar een tactisch genie…. Das meestal geen ex topspeler maar meer iemand die er 10000 uur over nagedacht heeft. Hebben we weinig in. NL hè
vGaal vind ik helemaal niets maar goed.
Zie ze voorlopig nog niet eens kwalificeren, in september eerst maar eens tegen Haaland en co. Dat wordt al grappig: soort van Denemarken met een superspits

Ik vind van gaal helemaal geen goede optie, tis in mijn ogen een pleister op de wond en vooral een korte termijn oplossing. Ik zou als ik de knvb was wat meer geld neerleggen en vooral voor de langere termijn gaan. Buiten dat deze gasten pruimen van gaal niet zoals eerder is geschreven dus lijkt me dat gedoemd om te mislukken. Hoewel ik weer uitkijk naar de interviews met hem

Ik krijg braakneinigingen door dit artikel. En- daar ik niemand over- de kans dat je weer 3-5-2 gaat spelen is aanwezig met Van Gaal. Die zal wel willen showen hoe dat wel moet. Afgrijselijk. Gaat het weer een jaar lang over 'het systeem'. Weg met systeem, zet spelers in hun kracht!! Neem spelers mee die het laten zien bij hun club en ga voetballen.

hoezo al die ja knikkende nikszeggende assistenen weer mee? Stuivenberg, Jonker, Frans Hoek, wat moet je er allemaal mee? die zitten er alleen bij om Van Gaal zijn ego te strelen omdat het zijn grootste fans zijn

Vd Gijp heeft wel een punt. plan A is Van Gaal, plan B is Gio. dat zijn twee totaal verschillende trainers dus de Knvb doet maar weer wat

8 juli 2021 om 21:48

Ben je wat anders gewend van de knvb? Zit totaal geen idee meer achter die hele organisatie. Bij het aanstellen van bondscoaches niet, bij de afronding van seizoen 2019/20 niet.

Mij lijkt Gio een goede optie. Jong en lijkt me een goede persoonlijkheid en boegbeeld voor het Nederlandse volk. Straalt altijd rust uit en durft maatregelen te nemen die in team belang zijn, maar niet populair zoals Dirk Kuyt op de bank zetten bij Feyenoord.

Wel moeten we hem de tijd geven en niet meteen met zijn allen gaan lopen zeuren als het even niet mee zit. Zoals bij Frank de Boer. Ik zie het dan wel goedkomen.

Van Van Gaal naar Van Bronkhorst. Dan heb je dus gewoon geen plan. Haha, wat een gekken.

Als er een 'kleurtje' bij moet, zou Afellay dan niet wat zijn? Of is die niet gekleurd genoeg? Vind m verstandig over voetbal praten, kent het topvoetbal en is van de jonge generatie.

Laten we dan maar meteen doorschakelen naar plan C... Van Gaal en van Bronckhorst zie ik niet zitten.. Genoeg buitenlandse opties.. Mijn droomoptie zou Eddie Howe zijn...

9 juli 2021 om 01:19

Hoezo niet zitten, Van gaal is ene topcoach die Oranje ene machine en een team van kan smeden en verwende diva's als Depay en Wijnaldum aanpakt.. Van gaal had direct na vertrek van Koeman aangesteld moeten worden, maar omdat de heren vrijheid wilde hebben en Frank wilde zodat ze alle vrijheid kregen om er kantjes vanaf te lopen en niet meer te hoeven strijden, heeft niet gewerkt.

9 juli 2021 om 06:44

Ik zie het niet zitten omdat het korte termijn denken is... Voor nu zou het kunnen, maar dan zit je na het wk van 2022 weer met precies het zelfde probleem.. Ik ben met je eens dat er iemand met visie en duidelijkheid moet komen. Ik denk alleen dat het te laat is om echt met van Gaal te kunnen bouwen.

Daarom pleit ik voor een Eddie Howe, eventueel samen met Frank Lampard wat iemand zal zijn waar visie inzit..


Van Van Gaal naar Van Bronkhorst. Dan heb je dus gewoon geen plan. Haha, wat een gekken.

Als er een 'kleurtje' bij moet, zou Afellay dan niet wat zijn? Of is die niet gekleurd genoeg? Vind m verstandig over voetbal praten, kent het topvoetbal en is van de jonge generatie.

Van Gaal is al vijf jaar met pensioen en oud genoeg op de opa te zijn van de huidige spelers.
Van Bronckhorst zou net zo'n grote gok zijn als De Boer destijds was.
Cocu idem.
Fraser heeft als trainer alleen ervaring in de middenmoot van de eredivisie.
Ten Cate wil niet en heeft zich sowieso nog nooit bewezen in de top.
Koeman, Bosz, Ten Hag etc. zouden leuk zijn, maar ze zijn gewoon niet beschikbaar.

Ik denk toch echt dat we nu maar eens moeten gaan kijken naar een buitenlandse bondscoach. Dat heeft niet mijn voorkeur, maar in Nederland zijn de opties gewoon op. En misschien is een verfrissende nieuwe blik ook wel eens goed.

Ik vrees alleen dat je dan niet hoeft te mikken op de echte toptrainers. Want die hebben natuurlijk geen zin om week na week op de tribune te zitten bij RKC - Ajax, NEC - PSV en Fortuna - Feyenoord.

8 juli 2021 om 23:28

Dick en Gio. De ervaring/autoriteit en de link met de jeugd.

9 juli 2021 om 16:28

Gio is al landskampioen geweest als hoofdtrainer. Als ik hem was, zou ik me eerlijk gezegd te groot voelen voor een baantje als assistent.

Hoop echt dat Louis het word.
Buiten het feit dat ie de heren echt laat zien wie de baas is zal het voetballend allemaal beter gaan met de juiste spelers op de juiste plekken met het juiste systeem.
Straks ook weer virgil terug!!!

Van Bronckhorst is 1 keer op tv en direct 2e kandidaat. Wat doen ze daar in godsnaam bij de Knvb.

Waarom niet gewoon beide?

Moet nu wel heel raar lopen wil Van Gaal niet de nieuwe bondscoach worden. Ik las net ergens dat hij heel graag nog één keer met Nederland een gooi naar de wereldtitel wil doen. Hij wil daar alles voor doen. Zo eerzuchtig is hij volgens mij ook wel. Zal mij benieuwen wie hij in zijn staf opneemt als assistent. Danny Blind lijkt wel zeker. Ik kan me niet voorstellen dat Giovanni van Bronckhorst als assistent meegaat maar je weet het ook nooit met Lowietje. Ik zie Van Bronckhorst het na het WK sowieso overnemen.

Met van Gaal doe je wel aan korte termijn politiek. Die zal het dan doen tot en met het WK en dan kan de show opnieuw beginnen. Eerst nog maar eens zien of hij het wordt. En als hij het wordt dan hoop ik dat er een goede verstandhouding is met de spelersgroep. Ik denk dat deze groep meer iets heeft aan duidelijkheid dan aan een streng regime.
Met een van Bronkhorst zou je een bondcoach hebben voor een wat langere periode . Als je daarnaast goede assistenten zet , zoals bv Bogarde en Van Nistelrode dan kan je er denk ik een tijdje mee vooruit. Mits dat het goed gaat natuurlijk.

Dat er mensen zijn die deze uitspraken van Driessen serieus nemen. Samen met zijn zogenaamde “kenners” Gijp, Kieft en Derksen hebben ze maar één doel en dat is v Gaal afzeiken. Waarom? Omdat v Gaal dit soort mensen terecht niet serieus neemt. Ze komen alleen maar met ja-knikkers als bv v Bronckhorst op de proppen. En dan doen alsof ze precies weten hoe alles zit. Ze weten helemaal niks. Ze gokken alleen maar en velen geloven het ook nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

404 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren