Noni Madueke en Fodé Fofana helpen PSV aan dubbele cijfers

Woensdag, 7 juli 2021 om 19:53Jeroen van Poppel

PSV heeft woensdagavond een monsterzege geboekt op bezoek bij de Duitse amateurclub Delbrücker SC. De Eindhovenaren werden in de eerste helft bij de hand genomen door Noni Madueke, die bij de eerste zes goals was betrokken. Na rust nam Fodé Fofana het stokje over van Madueke door zijn eerste drie (officieuze) goals voor PSV te maken. In totaal maakten de Eindhovenaren tien goals: 1-10. Voor Roger Schmidt was het een bijzonder weerzien met Delbrücker, waar de coach van PSV zijn trainersloopbaan in 2004 begon.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik vind 10-1 tegen een club die op het zesde niveau van Duitsland speelt geen monsterzege.

7 juli 2021 om 20:01

Een monsterzege is gewoon een ander woord voor een enorme overwinning en dat is 10-1 weldegelijk. Of verwacht je 20-1? Er zijn maar 90 minuten hé. Veel leuke dingen gezien vandaag, vooral noni natuurlijk maar boscagli speelde ook weer lekker. Volgende week tegen paok gaat alweer iets meer beeld geven voor komend seizoen.

7 juli 2021 om 20:18

@rombomcu,
Tegen een tegenstander van dit niveau moet 20-1 inderdaad haalbaar zijn.

Grappig overigens dat diverse mensen direct over Ajax-Quick beginnen. Niet iedereen die iets over PSV zegt is voor Ajax hoor.

7 juli 2021 om 20:02

1-1 tegen Quick 20 wel? Wat een gezeik zeg 10-1 is gewoon een monsterscore. Als je niks Inhoudelijks hebt over de wedstrijd zeg dan niks. Maar goed on topic. Ik hoop dat Madueke blijft en basis staat volgens jaar. Heb van hem echt veel meer verwachtingen dan van Malen.

7 juli 2021 om 20:10

665,

Gewoon uit pure nieuwsgierigheid, wat heeft het gelijkspel van Quick 20 met deze wedstrijd te maken?

Verder eens over Noni. Geweldig talent, zou in de basis niet misstaan. Met Schmidt nog wel afwachten of dat ook vaak gaat gebeuren.

En uiteraard was dit gewoon een prima score, niks mis mee.

7 juli 2021 om 20:06

Nee 1-1 tegen Quick word je blij van.

7 juli 2021 om 20:16

Aguerooo

Ik zie jou vaak zinnige teksten roepen op voetbalzone, maar zodra er kritiek op Psv komt (al kan 10-1 onmogelijk als kritiek gezien worden) is het altijd JA MAAR AJAX!

Ikzelf kan er moeilijk van wakker liggen met die 1-1.

10-1 overigens gewoon een goede zege/monsterscore. Over 2 weken Gala. Ik ben benieuwd.

7 juli 2021 om 20:07

Nee maar PSV heeft wel gewonnen. Ajax niet

7 juli 2021 om 20:52

Psv, kampioen van de voorbereiding. Net zo als de winterkampioen, is PSV hier meester in en veelvoudig winnaar, maar als het er echt om gaat, in de maanden januari - mei, dan geven ze vaak niet thuis.

Uiteraard zegt zo’n wedstrijd tegen een amateurclub weinig, maar Madueke laat zich echt zien in de voorbereiding tot dusver! Ik maak me geen zorgen als we geen vervanger voor Malen weten te vinden (indien hij vertrekt).

7 juli 2021 om 20:03

Uiteraard zegt het niet alles, maar voor hem en Psv is het goed dat hij tegen zulk soort ploegen ook laat zien.

Madueke en Gakpo ben ik (ondanks mijn avatar) erg fan van. Daar gaat Psv dit seizoen een hoop lol aan beleven. Vorig jaar deed hij het in de voorbereiding ook erg goed. Snap nog steeds niet waarom hij niet zo vaak start.

Echter, ik ben dan ook geen trainer.

7 juli 2021 om 20:57

Snapt helemaal niemand en is ook gewoon een domme keus van Schmidt. Madueke was de eerste seizoenshelft al goed bezig en had eigenlijk Zahavi of Gotze op de bank moeten houden. Na het herstellen van zijn blessure was het onbegrijpelijk dat hij minder minuten kreeg dan Vertessen.

Duidelijk, Noni op de plek van Malen.
Heel eerlijk zag ik hem vorig jaar veel te weinig, en zelfs liever dan Malen.
Behoud hem, verleng ....

7 juli 2021 om 20:15

Madueke is wel veel beter als aanvallende middenvelder op de rechterflank. Dat zou betekenen dat Mo niet gaat spelen.

8 juli 2021 om 15:29

Psvgillimgham

Hoezo betekent dit dat Ihatteren niet gaat spelen? Madueke gaat 34 competitieduels spelen? Plus alle wedstrijden EL en beker? PSV is gewoon gebaat bij een brede sterke selectie om weer met Ajax om de titel te strijden. Overigens nog maar de vraag of Ihatteren wel blijft. Als hij weggaat zie ik ook graag een vervanger gehaald worden. En je zult heel veel spelers nodig hebben, meer dan elf in ieder geval.

8 juli 2021 om 21:20

Ja natuurlijk, maar ik zie liever Mo en Madueke beiden standaard als eerste elf ipv af en toe in de basis tegen kleinere clubs en vaak 30 minuutjes meepakken bijvoorbeeld. Dat kan alleen als je Madueke als spits gaat neerzetten waar hij wel minder is óf Mo als linkeraanvallende middenvelder, iets wat vooral vaak kan voorkomen als Gotze vaak niet fit blijkt. Maar goed, zeker eens met jou dat hoe meer goede spelers, hoe beter het is. Het blijft alleen pijn doen voor mij om Madueke en/of Mo vaak op de bank te zien.

8 juli 2021 om 15:27

Psvar78

Ga er nog steeds vanuit dat als PSV Malen verkoopt, daar een vervanger voor gehaald wordt voor de positie als spits. Zeker met het systeem dat Schmidt speelt heb je voorin gewoon een brede selectie nodig en minstens dubbel bezet. En niet met Vertessen, zeg maar.

Het spannendste van de wedstrijd was nog of de 1-10 wel op het scorebord kon. Bleek gewoon te kunnen maar de commentator van PSV TV bleef er maar over babbelen. Voor de rest niet zoveel bijzonder. Prima overwinning en een paar mooie goals, alleen zonde dat Oppergard uitviel.

7 juli 2021 om 20:17

Het is misschien ook lastig om zo'n wedstrijd 90 minuten lang vol te praten. Daarnaast zit hij volgens mij in de regiekamer en werd er daar waarschijnlijk om gelachen.

7 juli 2021 om 22:19

Was ook geen kritiek hoor. Ben allang blij dat ze de wedstrijden uitzenden. Het was niet het beste commentaar ooit maar heb me prima vermaakt.

8 juli 2021 om 21:21

Ah okay! Zo zie ik het ook altijd met PSV TV, hij is op een bepaalde manier wel irritant met zijn intonatie, maar verder wel gewoon een sympathieke gast volgens mij. En leuk dat ze zo betrokken zijn en streven naar verbetering.

Heb alleen de tweede helft gezien. Ik kan er nog weinig van bakken. Er missen nog drie basisspelers. Met al die jong-spelers (die het helemaal niet onaardig doen) kun je er weinig van zeggen. De tegenstand was ook niet aanwezig. Verdedigd was het slordig. Bruma heeft in Griekenland in ieder geval niet geleerd hoe je moet schieten. Die mag echt weer weg hoor. Pröpper speelde wat ongelukkig, maar dat kan ook door vermoeidheid komen na zo'n trainingsweek. Ik vond hem wat moeilijk lopen. Trouwens..... ben ik de enige die meer vertrouwen heeft in Müller dan in Drommel? En dat Rosario steeds aanvoerder is en elke keer mag starten, baart me wel zorgen. Schmidt zal toch niet wéér dezelfde fout maken?

7 juli 2021 om 20:22

Echt ronduit schandalig op dit niveau, die trap van Bruma. De jeugd ziet er stuk voor stuk belovende uit, Oppegard is ook een leuke LB, jammer dat hij maar 1 kwart mocht spelen maar wel begrijpelijk aangezien Sambo ook aan het werk moet. Pröpper ziet er idd nog niet mega fit uit. Het is hopen dat hij zich wel klaargestoomd krijgt, want iedereen met op en top presteren als we kampioen willen worden en Europees wat willen laten zien, deze selectie blijft er eentje waar je niet op halve kracht goede prestaties kan neerzetten zoals dat destijds onder bijvoorbeeld Guus Hiddink altijd het geval was. Muller is nog lastig in te schatten, te weinig gezien. Drommel heeft idd nog een lange weg te gaan om de gemiddelde PSV supporter te overtuigen (denk ik). Ik hoop dat Rosario verkocht wordt, het is nu ook gewoon overvol op bijna elke positie waaronder de CVM posities, ik zie misschien zelfs liever nog Sadilek op de bank dan Rosario.

8 juli 2021 om 00:33

Over Drommel ben ik ook nog niet overtuigd, maar tegelijkertijd vind ik hem niet minder dan Mvogo en Mueller onderscheidde zich vorig jaar ook niet goed of slecht bij Jong Psv, dus zou ik Drommel gewoon basisklant maken.

Los daarvan heb ik meer vertrouwen in PSV vooralsnog dan vorig jaar. Het lijkt me vreemd als met een volledig fitte selectie Propper en Van Ginkel niet samen het middenveld gaan vormen, dat scheelt al een slok op een borrel. Niettemin is er nog steeds ruimte voor verbetering natuurlijk.

Ten eerste zou het een goede set zijn als PSV het vertrek van Malen straks oplost met de jonge, dure, maar zeer talentvolle Hlozek waar ze een oogje op hebben. Zeker qua potentie heb je dan gewoon een betere spits in je gelederen, terwijl je daarnaast Zahavi nog hebt en de verrassing uit de hoge hoed alsnog Romero zou kunnen zijn.

Ten tweede ben ik niet overtuigd van de verdediging. Leuk, de ervaring van Ramalho. Maar wanneer je zes seizoenen in Oostenrijk speelt, het niet redt bij Leverkusen en op je 29ste transfervrij mag vertrekken bij RB Salzburg rammelt er wat in de sollicitatiebrief naar mijn smaak. Bovendien heeft PSV met Boscagli een voetballende centrumverdediger die klein van stuk is, een Blind 1.0, die naast zich een fysieke beer nodig heeft die hem voor de duelkracht uit de wind kan houden. Met 1m82 is Ramalho niet die complementaire collega die PSV zou moeten zoeken. Het is wishful thinking, maar haal hier gewoon het toptalent van Maelmoe FF: Anel Ahmedhozic, 19-jarige Bosnier van 1m95 en 84kg die voor €6-8 miljoen een haalbare kaart is waar je in de toekomst financieel ook het nodige plezier aan kan beleven.

Ten slotte hoop ik sterk op een tactische koerswijziging, eveneens tegen beter weten in. Het 4-2-2-2 is een leuk bedenksel, maar hoewel het sowieso in balverlies van veel te veel afhankelijkheden aan elkaar hangt om eerder fout dan goed te gaan, heeft PSV er zeker dit seizoen de spelers niet voor. Inmiddels heb je met Van Ginkel, Proepper, Ramalho en Goetze vier basiskrachten van richting 30 jaar. Die kun je niet 90 minuten krachtvoetbal laten spelen; zet ze in een herkenbaar 4-3-3, met als bijkomend voordeel dat Madueke en Gakpo ook dichter bij de goal staan, meer energie overhouden voor de beslissende goal, pass of actie en als gevolg dus beter renderen.

In het onwaarschijnlijke scenario dat Schmidt en De Jong die voorwaarden vervullen, zie ik titelkansen tot de laatste dag.

Drommel
Teze
Ahmedhozic
Boscagli
Max
Van Ginkel
Goetze
Proepper
Madueke
Hlozek
Gakpo
8 juli 2021 om 21:26

Volledig mee eens, met name over Ramalho. Hij lijkt in mijn ogen een kopie van Boscagli (ook qua uiterlijk overigens). Teze is juist complementair aan Boscagli door zijn alertheid en snelheid. Teze ontbreekt alleen wat échte kracht in duels voor op ultiem topniveau (CL) en dan is zo'n beest zoals jij voorstelde een veel betere toevoeging als je eventueel Teze rb wil zetten. Boscagli en Teze hebben beide echt ontzettend goed gepresteerd en zich uitstekend ontwikkeld, áls je dus iemand extra haalt, haal dan iemand die totaal andere kwaliteiten heeft vergeleken met die twee.. Overigens heb ik nog wel vertrouwen in Obispo, die kan wel eens gaan verrassen als Boscagli geblesseerd raakt oid. Goed trap, fysiek sterk, leiderschapskwaliteiten, schuwt geen duels. Maar volgens mij waren Vitesse fans niet zo lyrisch?

Kijk, ze maken het de scouts van Dortmund wel makkelijk met een potje in de ‘achtertuin’

7 juli 2021 om 20:10

Na al die goals waar Madueke deze wedstrijd bij betrokken was maakt PSV hem natuurlijk wel weer 10 miljoen duurder 😉

Leuk om te horen dat eerste helft de sterkere formatie speelde. In tweede helft speelde bijna alle aanwinsten 😆

Het veld was dramatisch, spelers als Pröpper en Götze konden echt helemaal niks met die bal, rolde voor geen meter. Moeilijk om wat te zeggen van zo'n oefenwedstrijd, ben er zelf geen fan van, zie liever oefenwedstrijden met iets meer tegenstand, pas dan kun je zien waar je staat als team, dit schiet in mijn ogen geen reet op maar goed. Leuk, 10-1 gewonnen. Madueke en Fofana inderdaad de uitblinkers, Oppegard ook een uitblinker maar mocht maar 20min meedoen? Heel vreemd.

7 juli 2021 om 20:53

Kwam omdat hij Sambo ook speelminuten wilde geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1211
2.Ajax1012
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller41
N. MaduekeAanvaller42
BrumaAanvaller42
Y. VertessenAanvaller41
E. ZahaviAanvaller42
J. DrommelKeeper30
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Engeland
2 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 4 2 0 0
2020/2021 PSV 24 7 1 0
2019/2020 PSV U19 11 6 2 1
2019/2020 PSV 4 0 0 0
2018/2019 PSV U19 3 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Afellay: ‘Het is alsof hij met een kalasjnikov de wedstrijd in moet gaan’

Ibrahim Afellay kan zich niet vinden in het beleid van Roger Schmidt om Noni Madueke met regelmaat voortijdig naar de kant te halen. De aanvaller van PSV deed zaterdag 54 minuten...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren