‘Eredivisie CV wil Ajax overtuigen en stuurt directeur naar Amsterdam’

Woensdag, 7 juli 2021 om 14:36Rian Rosendaal • Laatste update: 14:56

Jan de Jong brengt nog deze week een bezoek aan Ajax, zo weet Voetbal International woensdag te melden. De directeur van de Eredivisie CV wil de kampioen van Nederland overhalen om deel te nemen aan de zogeheten NL League, een nieuw te vormen competitie waarmee de profclubs de KNVB overslaan. De Jong is ambitieus, al is er bij Ajax en ook Feyenoord de nodige scepsis over de plannen voor een nieuwe competitieopzet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

155 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ik denk dat zij bij Ajax al wel aan het bibberen zijn....

7 juli 2021 om 14:58

Zwaargewicht komt langs….

7 juli 2021 om 18:12

Die de Jonge is toch die voorzitter die Feyenoord verder het moeras in duwde?

7 juli 2021 om 15:01

Nou idd. Gewoon lekker bij de deur weigeren die grapjurk met zijn achterlijke ideeën.

7 juli 2021 om 15:04

Inderdaad, gewoon vragen of hij ten allen tijden 1,5m afstand van de ingang wil houden.

7 juli 2021 om 15:12

Als hij aanbeld stuurt de receptie hem door naar de opleiding van help mijn man is kapper die word gegeven in zaal 7.

7 juli 2021 om 15:15

Ajax en Feyenoord moeten gewoon een blok vormen. Per direct alle afspraken schrappen en vanaf heden hun eigen tv-rechten verkopen. Daarnaast actief met Belgische clubs gaan praten over een eigen competitie. Samen hebben Feyenoord en Ajax meer dan 50% van de suppoters, zonder Ajax en Feyenoord blijft er weinig over. Laat de rest van de clubs maar aanmodderen. Het is compleet ridicuul hoe deze roof plaats vindt. Dat andere clubs eens minder lui worden en hard gaan werken voor hun geld.

7 juli 2021 om 15:36

Precies. Zonder Ajax en Feyenoord is de NL-League al dood en begraven voor hij opgestart is. Want die levert zonder Ajax en Feyenoord helemaal niks op.

7 juli 2021 om 15:42

Wat Menno laatst terecht zei, '' het is niet zo dat wij even rustig gaan toekijken hoe zij ons geld afpakken ''

8 juli 2021 om 08:22


Bespottelijk idee, Ajax ( Menno) werd met reden uit die RVC geweerd. Dit lijkt op een vooropgezet plan. Doe een herverdeling van tv gelden en ga als clubs beleid voeren ipv allemaal kijken naar de rijkste club. Dan doen ze in de BL bij Bayern ook niet.

Ik snap niet echt waarom Ajax (of hun fangemeenschap) dit zo persoonlijk opneemt. Uiteindelijk geldt dit gewoon voor elk team dat Europees speelt als ik het goed heb. Of dat nu Ajax, PSV of Utrecht is.

7 juli 2021 om 15:02

In geen ander land dan in NL willen ze dat Ajax 5 procent van de Europese inkomsten afstaat zodat clubs die jarenlang wanbeleid kunnen meegraaien. Gelijk dat ze in Amsterdam zeggen dikke doei.

7 juli 2021 om 15:11

In Nederland willen ze dat ook niet. Gewoon alle clubs die Europees spelen moeten dat doen. En daar zijn 33 van de 34 clubs het schijnbaar mee eens.

7 juli 2021 om 15:14

Het gaat er natuurlijk om dat er inkomsten gegenereerd worden zodat de gehele Eredivisie in kwaliteit kan groeien, het geld gaat in ieder geval niet vanuit het buitenland komen voor de tv rechten, want zolang de kwaliteit dusdanig laag blijft, dan koopt helemaal niemand de rechten. Uiteindelijk kan Ajax gewoon beter worden wanneer de gehele Eredivisie beter gaat worden, alleen daar moet wel geld voor beschikbaar zijn.

7 juli 2021 om 15:19

@lierse1997 Omdat tenminste 3/4 van de 34 clubs waarschijnlijk nooit of incidenteel Europees voetbal zullen spelen, daar zou een ieder dan ja op zeggen. Dan is dit de makkelijkste manier van geld verdienen, niet? En dan heb je nog de 2 clubs die hopen dat Ajax simpelweg afgeremd kan worden op deze manier.

7 juli 2021 om 15:19

Want met die 5 procent wordt de gehele Eredivisie en KKD beter. Tuurlijk hoor. Misschien moeten die clubs eens beter beleid gaan voeren ipv maar hun handje ophouden. Sommigen hebben geen geld voor een normaal veld, maar kunnen wel elk seizoen nieuwe spelers halen. Hou op hoor.

7 juli 2021 om 15:20

Dat gebeurt niet door die 5% af te staan. Dus is het gewoon een slechte regel. Want daar schiet helemaal niemand wat mee op. Het schaadt alleen Ajax. En dat is wat ze doen. En dat cindt iedereen blijkbaar prima. Want goed beleidt is natuurlijk voor anderen. Die de kaatste jaren geen zak gedaan hebben om onze positiw in europa te versterken

7 juli 2021 om 15:23

Het verschil is natuurlijk dat een groepsfase CL goed is voor meer euro's dan de begroting van alle Nederlandse clubs, de competitie wordt daardoor compleet scheef getrokken, ook omdat de CL premies alleen maar blijven oplopen. Uiteindelijk is Ajax toch beter af wanneer de eredivisie opzich sterker wordt. Nu weet je van tevoren dat Ajax zo goed als zeker kampioen gaat worden door die extra 40miljoen die ze jaarlijks binnen krijgen, dat maakt de competitie veel minder aantrekkelijk.

7 juli 2021 om 15:27

Groepsfase is ook meer waardt doordat Ajax zelf heel goed heeft gepresteerd. Want de coefficient bepaald het 2e deel van de startpremie. Dus als ze al mee willen gaan in die 5% afapraak, dan zeker alleen over het standaars bedrag voor deelname zonder het deel waarvoor ze zelf al jaren gestreden hebben.

7 juli 2021 om 15:29

Hoeveel zijn alle clubs die Europees spelen? Heb je daarin verdiept of schrijf jij maar wat?

7 juli 2021 om 15:39

De nummer 2 kan zich ook plaatsen voor CL en er geld verdienen. De EL clubs kunnen een keer verder komen dan de groepsfase en zo meer geld verdienen. De kleinere clubs kunnen ook eens beter beleid gaan voeren, ipv geld over de balk gooien voor 100 contractspelers in x-aantal jaar die er niks van bakken, als Ajax een keer langs komt voor een speler niet opeens het 3-voudige gaan vragen etc. Zolang dat blijft gebeuren zullen de verhoudingen scheef blijven ja. Maar vooral clubs gaan belonen die liever hun handje ophouden en niet even denken om het beleid en zo de prestaties maar een keer te gaan verbeteren...

7 juli 2021 om 15:51

@goalski Dat argument kan ik mij totaal niet in vinden. Kijk eens naar het wanbeleid in de lagere regionen van de Eredivisie en Kkd. Kijk eens naar het grote aantal vreemdelingenlegioenen dat er rondliep. Kijk naar Ado, Vvv, Roda JC, NAC en NEC als grote voorbeelden de afgelopen jaren. Als jij als club zijnde je geld zo onverstandig besteedt door middel van huurconstructies en kopen van spelers die niks toevoegen aan het elftal. Grootste voorbeeld blijft voor mij het ADO onder Pardew die in 1 seizoen 8 (huur)spelers binnenhaalden met vette salarissen. Daarnaast versleet ADO in 2 seizoenen tijd maar liefst 65 spelers. Dit is gewoon in éã©n woord te omschrijven: wanbeleid. Waarom zouden wij hier in godsnaam geld voor gaan afdragen?

7 juli 2021 om 16:00

Er was toch ook een tijd dat PSV structureel CL speelde en Ajax niet?
Door goed beleid heeft Ajax het gat kunnen dichten met PSV op dat moment en er voorbij gegaan.

Als elke club nou eens goed beleid gaat voeren, veel meer inzetten op talenten (dat is er genoeg op de velden in Nederland). Dan kan je zelf ook een mooi potje genereren.

7 juli 2021 om 16:00

Ja omdat het gros natuurlijk geen europees voetbal gaat spelen

7 juli 2021 om 16:08

Natuurlijk zijn 33 van de 34 clubs het ermee eens dat clubs die Europees actief zijn 5 procent moeten afstaan. Ik denk dat 31 van de 34 clubs inkomsten uit Europees voetbal niet meeneemt in zijn of haar inkomstenbronnen dus wat zou het dan uitmaken? Dan is alles wat de Europees structureel actieve clubs, waar Ajax dus met afstand de grootste verdiensten van meebrengt, lekker meegenomen.

Laat iedereen die Europees actief is een vaste som afdragen, of zorg dat het percentage lager uitvalt naarmate de inkomsten hoger zijn. Want het is natuurlijk ridicuul dat een club die ver geraakt in de CL hetzelfde percentage, een veel hoger bedrag, moet afstaan dan iemand die na de groepsfase van de Conference League klaar is.

7 juli 2021 om 16:11

Precies Marcel0306. Toen PSV jaren Europees structureel CL speelde, hoorde je helemaal niemand roepen om het procentueel afstaan van het Europese prijzengeld. Nu komen ze opeens met dit fantastische plan. En dan vraagt men zich af waarom we als Mickey Mouse League worden gezien. Ga eens gewoon beter beleid voeren ipv handje ophouden.

7 juli 2021 om 16:26

@lierse1997, welwillendheid gaat altijd twee kanten op. Ajax heeft goed beleid gevoerd, verdient daarmee veel geld, houd zijn broek compleet zelfstandig op. En deelt in zowel percentueel als absolute bedragen het meeste af aan de Ecv. Waarom moeten ze nog meer afdragen? Wie gaat dat geld krijgen en waarvoor word het gebruikt? Ajax krijgt al veel minder aan TV gelden omdat ze solidair zijn. Ajax verhuurt spelers voor lage bedragen aan competitie genoten, vraag Groningen, Heereveen en Twente maar eens na.

Zodra Ajax dan een keer geen groepsfase CL halen, terwijl ze daar op begroten, krijgt Ajax dan ook de steun van alle andere clubs om dat gat te dichten? Zodra Ajax een speler wilt halen, verhogen ze dan niet opeens de vraagprijs met 300%? Zodra Ajax een speler van AZ wilt kopen, krijgen ze dan ook niet meer te horen dat ze niet aan de concurrent verkopen?

De 33 andere clubs zouden zich eens keihard moeten schamen dat ze kansloos met een handje omhoog staan als de eerste de beste uitkeringstrekker na zelf wanbeleid te voeren. Hoe kan je jezelf als bestuurder serieus nemen als je dit verwacht? In alle opzichten is het enorm triest.

7 juli 2021 om 17:23

PSV, Feyenoord, AZ en dan nog een vierde team zullen toch ook altijd geld moeten afgeven?

7 juli 2021 om 17:32

Toevallig ook de clubs die nooit Europees spelen… Heel gek allemaal.

7 juli 2021 om 18:52

No shit Sherlock. 30 van die clubs spelen nagenoeg nooit in Europa.

7 juli 2021 om 20:14

Natuurlijk zijn de 33 clubs die europees niets of bijna niets verdienen het er mee eens als ze gratis miljoenen van Ajax krijgen zonder zelf te hoeven investeren..

7 juli 2021 om 20:21

Die dragen veel minder af. En voor hen is het vooral een manier om hun concurrent schade toe te kunnen brengen.

7 juli 2021 om 20:53

Het is toch van de zotte dat Ajax zijn winsten moet gaan afromen omdat andere clubs hun eigen broek niet kunnen ophouden. In geen enkele competitie waar ook ter wereld gebeurd dat.

7 juli 2021 om 15:02

Geen enkel zelfrespecterende club zou hiermee akkoord gaan je zelf verdiende geld weggeven aan een zooi klaplopers die zelf de broek niet kunnen ophouden.

7 juli 2021 om 15:04

Dus alleen Ajax respecteert zichzelf in Nederland?

7 juli 2021 om 15:06

Als Ajax daardoor nog beter getrainde jeugd kan wegplukken dan is het toch juist handig? Daarnaast krijgt de CL spelende ploeg al 40 miljoen zonder een pot te spelen, daarvan zou dan 2 miljoen naar de Eredivisie gaan, en mag je 38 miljoen zelf houden. Boehoe wat lastig voor een club dan.

7 juli 2021 om 15:08

Je reacties zijn behoorlijk anti en totaal niet onderbouwd, probeer eens normaal te discussiã«ren. Heeft Ajax jouw club Lierse SK wat aangedaan?

7 juli 2021 om 15:08

Die 40 miljoen ontvangt de kampioen van NL, want die spelen CL. Het is niet zo dat Ajax dat geld zo maar krijgt, het zal daarvoor kampioen moeten worden.

7 juli 2021 om 15:08

@ Lierse: Als het merendeel lekker hun handje op wil houden om het geld wat door een andere club binnen is gehaald d.m.v. een gezonde bedrijfsvoering zou je dat haast denken. Uitzonderingen daargelaten.

7 juli 2021 om 15:10

@alex: En deze getrainde jeugd groeit bij die clubs aan bomen en halen zij op hun beurt niet bij andere clubs weg? Net zoals dat er jaren lang bij Ajax spelers weggeplukt werden wanneer zij het een tijdje goed doen. Zo werkt dat nou eenmaal.

7 juli 2021 om 15:25

Precies, in de tijd van Rick van de Boog was Ajax bijna failliet, dankzij goed beleid voeren staat de club waar ze nu staan. Andere clubs hadden ook het roer kunnen omgooien maar bleven aanmodderen. NL League prima maar wij leveren niks in van onze Europesche inkomsten. Dat nieuwe vehikel heet toch niet de Communisten League.

7 juli 2021 om 15:28

Gebruikte ze het daar maar voor. Alleen dat geld gaat naar een extra 4e rangs buitenlander

7 juli 2021 om 15:36

Het klopt niet wat je aangeeft. Ajax krijgt als kampioen 40 miljoen. Als psv kampioen zou worden, dan krijgen ze veel en veel minder. Ik geloof dat dit bijna 50% minder is. Het bedrag is namelijk gebaseerd op de Europese ranking van de club.

7 juli 2021 om 15:38

Wat zou ik tegen Ajax moeten hebben? En aan het aantal reacties te zien valt er toch perfect te discussiëren over mijn oorspronkelijke reactie.

7 juli 2021 om 16:29

@alexdevidal Het is niet dat de CL spelende ploeg al 40 miljoen krijgt zonder een pot te spelen. Ajax krijgt dat omdat ze op basis van hun coefficient uit de coefficientenpot zo'n 18 miljoen pakken bovenop de 15 miljoen inschrijfbonus. Een Feyenoord mag gezien hun coefficient al blij zijn als ze uit die coefficientenpot 5 miljoen halen. Kortom als Feyenoord zich kwalificeerd ontvangen zij ook al weer minder dan Ajax en hoeven zij dus ook weer minder miljoenen af te dragen.

7 juli 2021 om 16:47

Vele clubs zitten in armoede, hebben kunstgrasvelden en dan willen ze plukken van Ajax, Moet ze daar onze ondeskundige Jan de Jong naar toe sturen om deze over te halen. Jan de Jong heeft nog geen 5 % kennis in vergelijking met wat er bij Ajax zit. Clubs worstelen om de boel overeind te houden en gaan overeenkomsten aan met Buitenlandse investeerders die niet te vertrouwen zijn. Dan komen ze alsnog in de problemen en dan zou Ajax maar een x aantal % aan deze clubs af moeten staan. Meneer Eenhoorn heeft de zaken goed voor elkaar, die ziet het schip al stranden met zijn AZ en denkt verder na door o.a. mede deze boel te organiseren. Is hij de bedenker van dit geheel??? wil hij Popi Jope spelen voor de armlastige clubs??? maak dan zelf geld naar die clubs over Eenhoorn. Jan de Jong ook jij maakt veel kapot door mede dingen te weigeren waardoor clubs geen geldschieters binnen kunnen halen. Het lachertje van de Knvb spreekt

7 juli 2021 om 17:35

Dat lijkt er wel op Lierse. Elke zichzelf respecterende club zou het niet eens moeten zijn met dit plan van zuur verdiend geld afstaan. Wat gaat er met dat geld gebeuren denk je? Om een beetje mee te kunnen blijven doen , zullen de meeste clubs dit geld aanwenden om meer salaris uit te geven aan niets toevoegende buitenlandse spelers. Mocht dit plan doorgaan , zal er een verplichting moeten komen om dit alleen maar te kunnen uitgeven aan de accommodatie en jeugdopleiding.

7 juli 2021 om 20:24

Dus Ajax verdiend dat áls ze kampioen worden én als ze zelf jarenlang goed hebben geïnvesteerd en gepresteerd?
En psv dat niet goed beleid heeft gevoerd gaat dan ‘het handje ophouden’?

7 juli 2021 om 15:03

Op PSV, Feyenoord en misschien incidenteel AZ na zullen de andere clubs nooit CL spelen. Met die inkomsten snap ik maar al te goed dat Ajax niet gedwongen 5% wil afstaan, en groot gelijk hebben ze.

7 juli 2021 om 15:08

Die clubs spelen er inderdaad waarschijnlijk nooit in. Maar toch mogen hun wedstrijden ervoor verplaatst worden zodat Ajax wat meer kans heeft om door te gaan. Moeten die clubs dan ook maar stoppen met gedwongen wedstrijden verplaatsen?

7 juli 2021 om 15:10

Dat gaat om Europese punten. Punten waar heel de ED iets aan heeft. Want met meer punten kan ook ooit misschien weer een 6e club Europees spelen. Je vergelijkt een beetje appels met peren Lierse.

7 juli 2021 om 15:12

Wat heeft FC Emmen daaraan?

7 juli 2021 om 15:12

Ajax draagt nu toch al het meeste van alle clubs bij? Ook aan de veranderagenda etc.? En nee, dat is niet uit de goedheid van hun hart of dat soort onzin, dat beweer ik ook helemaal niet. Ajax is, net als elke andere club, vooral geã¯nteresseerd in de belangen van de eigen club. Andersom is het net zo goed klets dat die clubs hun wedstrijden even verplaatsen omdat ze het Ajax/psv/feyenoord/az zo gunnen.

7 juli 2021 om 15:12

@lierse1997: Als je zo gaat redeneren, moet Ajax samen met PSV en Feyenoord dan ook maar al het televisiegeld gaan opeisen (of bijna alles) omdat 85 procent van de kijkers naar deze clubs wil kijken. Dat is al flink genivelleerd, je gaat niet alle inkomsten nivelleren, clubs moeten hun eigen broek op kunnen houden.

7 juli 2021 om 15:12

Had jij het idee dat Ajax eenzijdig besloot om wedstrijden te verplaatsen Lierse?

7 juli 2021 om 15:30

Daar moeten ze dan maar mee stoppen. Maar ja, dan beginnen andere clubs weer te zeuren dat Ajax aan competitie vervalsing doet omdat ze dan gewoon 11 andere sturen

7 juli 2021 om 15:35

Ajax niet maar de competitie-organisator doet dat wel voor Europese potten op vraag van de Europees spelende teams en dat kan weldegelijk een invloed hebben op de teams die geen Europees spelen.

7 juli 2021 om 15:47

En de competitie-organisator dacht,” goh die Marc is toch wel een geinige vent. Waarom niet?” Of was dit in het belang van (de toekomst van) de competitie?

7 juli 2021 om 15:55

@Suurbier kan perfect. Maar waarom is dat wel in het belang van de competitie en meer geld voor de niet-Europees spelende clubs niet?

7 juli 2021 om 16:05

Direct misschien niet iets tastbaars. Maar het kan wel aantrekkelijker zijn voor een speler om naar Emmen te komen.

Stel je hebt 2 teams (als een Emmen, de Graafschap of iets) uit 2 verschillende landen. Nederland staat 7de op de lijst en het andere ergens 12de of iets. Kan het toch aantrekkelijker zijn voor de speler om naar een hoger aangeschreven competitie te gaan.

7 juli 2021 om 16:31

@lierse1997, omdat door de veranderagenda Ajax tot 2025 sowieso al europees afdraagt aan de veranderagenda waar elke clubs behalve Ajax profijt van heeft. Dat komt omdat Ajax meer dan 60% van alle supporters heeft van alle 34 clubs, en veel minder TV gelden ontvangen die over alle clubs uitgespreid worden. Op het moment draagt Ajax op het gebied van TV gelden, Europese gelden en het solidariteitsfonds+veranderagenda al bij aan de andere 33 clubs. In zowel absoluut als percentueel getal.

Mogen ze dan vragen om als tegen gunst af en toe een wedstrijd om te draaien? Omdat alle 33 andere clubs daar indirect profijt van hebben?

7 juli 2021 om 19:34

We zouden zo n regel moeten bedenken met Lierse zijn salaris.

7 juli 2021 om 15:04

Omdat Ajax op eigen kracht nu goed presteert in Europa. Dan is het vreemd dat andere clubs hiervan profiteren. In theorie gaat het inderdaad om elke club die het percentage moet afstaan, maar in de praktijk zal het 80% van Ajax moeten komen.

7 juli 2021 om 15:06

Ik hoor toch regelmatig dat Ajax denkt in het belang van het Nederlandse voetbal? Waarom moeten al die clubs heel de tijd wedstrijden uitstellen voor Europese wedstrijden waar ze zelf niks mee te maken hebben?

7 juli 2021 om 15:12

Omdat de Knvb het ook belangrijk acht dat in ieder geval 1 club energie in Europees voetbal wil steken heb ik het idee. Wanneer je dit niet doet krijg je dus wat andere clubs jaren lang structureel deden/doen en dat is hun Europese potjes vergooien om zich te richten op de Eredivisie. Is dit nou zo moeilijk of wil jij gewoon graag bashen?

7 juli 2021 om 15:34

Ik vind het niet moeilijk te begrijpen maar anderzijds krijg ik het gevoel dat het merendeel van de reageerders vooral aan de belangen van Ajax denkt, maar het wel plots vreemd vinden als de kleinere clubs aan hun belangen denken.

7 juli 2021 om 15:39

Ik ben benieuwd wat de kleine clubs gaan doen als Ajax zelf de uitzendrechten van hun wedstrijden gaat verkopen of vertrekt naar de Beneliga. Dit soort besluiten zal dat alleen maar in de hand werken.

7 juli 2021 om 15:46

Als ze daar genoeg geld mee kunnen verdienen en ze vinden een manier om het legaal uit te voeren dan zal dat na verloop van tijd wel gebeuren denk ik. Wat ik me echter wel afvraag. Als Real Madrid morgen zegt "waarom moeten wij zoveel geld afstaan aan Ajax en Club Brugge, we verkopen onze rechten zelf wel" vind je dat dan ook oké?

7 juli 2021 om 16:02

Volgens mij spelen die 3 clubs niet in een nationale competitie. Ook hoeven de clubs in de Champions League geen geld af te staan aan andere clubs.

7 juli 2021 om 16:10

Dat is toch hetzelfde principe als in de nationale competitie? De competitie rechten worden verkocht en dan wordt er een onderverdeling gemaakt qua tv-gelden. Dat is zo in de eredivisie en zo in de Champions League.

7 juli 2021 om 16:36

Die onderverdeling qua tv-gelden worden in de CL al toegepast per land. Je krijgt uit de pot van de televisiegelden wat de omroepen vanuit jouw land hebben betaald. Een Ajax krijgt dus al vanuit televisiegelden pot een heel laag bedrag in verhouding tot Real Madrid, omdat de Spaanse zenders veel meer betalen dan SBS en nu Rtl4. Wat dat betreft heeft de Eredivisie veel meer saamhorigheid qua verdeling televisiegelden dan de Champions League.

7 juli 2021 om 15:06

Verschil is dat Ajax bijna elk jaar CL speelt waar de inkomsten veel hoger zijn. Dus die 5% gaat dan ook om veel meer geld. Daarnaast heeft Ajax verreweg het hoogste salarishuis. Dat kan Ajax etalen door eigen verdient geld, maar wordt misschien een probleem als Ajax nog meer geld moet afstaan aan de andere clubs.

7 juli 2021 om 15:08

Nee, dit is géén enkel land het geval. In geen enkel land worden de clubs die Europees spelen gedwongen of verzocht een deel hun geld af te staan. Daarnaast zou de afdracht voor Ajax velen malen groter zijn als voor de clubs die EL spelen. Nee, Eekhoorn heeft het tot zijn missie gemaakt om Ajax te tarten. Dit riekt eerder naar je tegenstander pogen te verzwakken. Als ik Geelen was zou ik de deur geeneens openen voor Jan de Jong.

Laat al de clubs maar eens goed financieel beleid voeren voordat ze de hand op gaan houden bij Ajax. En waarom men dit zo persoonlijk opvat? In elk stadion uitgefloten, uitgescholden of uitgejoeld worden. Maar wanneer er geld te halen valt wel je handje ophouden? Dat dit eenmalig georganiseerd zou worden zou ik nog kunnen begrijpen. Maar op vaste basis? No way, José.

7 juli 2021 om 15:11

Dan ben jij gewoon echt niet zo slim Lierse. Het is gewoon pure nivellering wat er nu plaats vindt, in feite pure diefstal. De hardwerkende en goed beleid voerende club wordt gestraft door de luie en slecht beleid voerende club. Alsof jij hard moet werken en je daardoor een auto moet kopen, maar jouw buren (die de hele dag niets doen en lui in de tuin liggen) vinden dat jij de auto 3 dagen per week voor niets aan hun moet afstaan. Jij hebt daar niets van te vinden want zij zijn in de meerderheid. Echt snap je nog steeds niet dat dat gewoon oneerlijk is?

7 juli 2021 om 15:31

Maar dat geldt toch ook voor Psv? Waarom hebben die er dan geen probleem mee? Laten we namelijk niet doen alsof PSV ook geen lange periodes van dominantie in de Eredivisie gehad heeft en die zullen dat in de toekomst dus ook wel terug hebben.

7 juli 2021 om 15:41

@lierse1997 PSV is inderdaad een langere periode dominant geweest in de eredivisie. Maar ook PSV heeft te maken gehad met onverstandige beleidsmakers, ook daar is geld door de put gespoeld zoals dit bij Ajax het geval was na de periode 2003-2004. Enkel heeft Ajax een aantal verstandige beleidsmakers neergezet en eerst flink opgepot alvorens er nieuwe en dure spelers werden aangeschaft. De Boer moest het met B-kwaliteit doen t.o.v. de kwaliteit die ETH nu ter beschikking heeft.

7 juli 2021 om 15:44

Uiteindelijk maakt elke club ooit bestuurlijke fouten of komt er een andere club die het gewoon beleidsmatig beter doet. Kijk nu naar Juventus bijvoorbeeld. De enige die daar een beetje verandering in beginnen te brengen zijn Bayern (echt gewoon heel knap beleid, al zag het er in het jaar voor Flick ook echt niet allemaal geweldig uit) en PSG (die hebben te veel geld voor de overigen op lange termijn).

7 juli 2021 om 15:48

Dat moet je aan PSV vragen. Feit blijft dat Ajax goede argumenten heeft om hier niet mee in te stemmen. En iedere club kan zijn eigen afwegingen maken.

7 juli 2021 om 15:51

Omdat PSV bijna alleen via een kampioenschap in de CL kan komen, want de voorrondes komen ze al jaren niet door. Ze zijn dan veroordeeld tot EL voetbal waar ze de laatste jaren helemaal niets laten zien. Het prijzengeld wat ze aan zo een Europees avontuur overhouden is dan ook maar een fractie in verhouding met wat je in de CL krijgt. Dan is het makkelijk praten om 5 procent af te staan.

7 juli 2021 om 15:56

Dit is een maatregel die niet zomaar een seizoen of 2 duurt hè? Als dat wel het geval was dan zou het een anti-Ajax maatregel zijn. Maar nu zou ik dat echt niet zo categoriseren.

7 juli 2021 om 15:13

Omdat Ajax als (volgens mij enige) club begroot op Champions League inkomsten. Daar kun je wat van vinden (ik weet zelf ook niet of ik daar heel blij mee ben). Maar daarom neemt Ajax dit zwaarder op dan een Psv.

7 juli 2021 om 15:17

Omdat het een luie manier van geld binnen harken is, die daarnaast ook nog eens niet structureel is. Clubs moeten zélf nadenken hoe ze gezamenlijk meer financiële armslag kunnen creëren in plaats van meeliften op andermans succes. Nou gaat het niet om schokkende bedragen, maar wel om een verkeerd principe. Dat PSV en AZ erin toegestemd hebben, heeft er waarschijnlijk mee te maken dat zij per saldo quitte spelen.

7 juli 2021 om 15:28

Kijk gewoon is naar de recente geschiedenis (laatste 10 jaar) en hoe vaak clubs in de CL hebben gespeeld en dan snap je het. De laatste 10 seizoenen heeft Ajax 8x de groepsfase van de CL gehaald, PSV 3, Feyenoord 1 en AZ 0! Daarnaast is Ajax de afgelopen 20 jaar, op 3x na, altijd 2e of kampioen geworden, m.a.w. vrijwel altijd in ieder geval de voorronde van de CL. Ajax speelt feitelijk gezien gewoon het vaakst CL en zou met deze regeling dus ook verreweg het meeste geld moeten afdragen. Natuurlijk is er geen garantie dat Ajax de komende jaren standaard CL speelt. maar deze kans is wel groter dan dat bijvoorbeeld AZ dit zal doen. Ajax is toch gek als ze hier mee akkoord gaan, want dit zou minimaal om het jaar wel een afdracht van een paar miljoen betekenen. En dat AZ bijvoorbeeld voorstander is snap ik wel, aangezien de kans dat zij miljoenen moeten afdragen toch minimaal is aangezien ze toch zelden de CL halen. Alleen van PSV vind ik het netjes dat ze hier mee akkoord gaan, omdat zij toch wel regelmatig CL spelen, maar AZ en de rest van de competitie is hier puur op uit omdat zij er financieel beter van worden.

7 juli 2021 om 15:42

Correcte vaststelling. Maar zoals je ook correct aangeeft, is het geen maatregel tegen Ajax of iets dergelijks.

7 juli 2021 om 15:51

Op papier is het niet tegen Ajax, maar in de praktijk wordt Ajax her hardst getroffen. Zie hierboven.

7 juli 2021 om 15:57

Op korte termijn wel. Op lange termijn kun je dat echter toch niet stellen?

7 juli 2021 om 17:09

Maar de kans is groot dat Ajax ook op lange termijn hard getroffen wordt. Los daarvan, waarom zou Ajax instemmen met iets dat hen de komende jaren waarschijnlijk het hardste raakt?

7 juli 2021 om 17:25

Uit eigenbelang. Wat uiteraard perfect mag.

7 juli 2021 om 23:25

Ook op lange termijn kun je dit natuurlijk wel zo zeggen. Ik merk dat je heel erg probeert te provoceren Lierse door dit overal te melden maar je weet zelf ook wel dat dit echt wel zo te klassificeren is. Wat is de laatste keer dat Ajax zelfs geen voorronde voor Europa speelde?

Dus natuurlijk kunnen zij juist op de lange termijn zeggen dat dit niet in het voordeel van Ajax is en natuurlijk gaat Ajax niet akkooord met iets waar zij alleen 1x in een blauwe maandag profijt van gaan hebben.

7 juli 2021 om 15:28

Er is maar 1 club die hoogstwaarschijnlijk de CL haalt, de afgelopen tijd blijkt dat steeds Ajax te zijn. 5% van die inkomsten af staan is enorm veel geld, 5% afstaan van een fooi uit de EL of daaronder is lekker makkelijk meestemmen omdat je niet zoveel hoeft af te staan in absolute getallen.

7 juli 2021 om 15:32

PSV zal toch wel de doelstelling hebben zo veel mogelijk CL te halen de komende jaren lijkt me.

7 juli 2021 om 16:29

Dat zal de doelstelling zijn ja, als je naar de afgelopen jaren kijkt dan is duidelijk dat de enige club met noemenswaardige inkomsten Ajax is en het nieuwe plan ze dus alleen maar geld kost wegens goede prestaties. Dat is natuurlijk erg krom en logisch dat Ajax daar geen fan van is. Waarom meer geld moeten afstaan wegens goede prestaties in combinatie met goed beleid? Immers is 5 voor Ajax meer geld dan 5 voor PSV als ze even ver zouden komen in de CL. Je wordt dus wel degelijk genaaid op deze wijze.

7 juli 2021 om 15:31

Ik snap dat wel. De rest van de clubs (naast PSV) haalt amper geld op. Ajax is gewoon de sjaak met het nieuwe model..

7 juli 2021 om 15:40

Ajax is niet de sjaak, de teams die Champions League gaan 5% moeten opgeven. En we gaan nu toch niet doen alsof Ajax de komende 25 jaar als enige Nederlandse team CL gaat spelen. Daar gaat mijn reactie dan ook over. Dit is echt geen gevalletje iedereen tegen Ajax.

7 juli 2021 om 15:52

Lierse: begrijp je het echt niet of doe je alsof? Het is toch volkomen helder dat Ajax onevenredig hard getroffen wordt door deze regeling? Dan is het toch logisch dat ze hier niet mee instemmen? Een simpele rekensom op basis van het recente verleden laat je dit zien. En garanties zijn er niet maar kansberekening laat zien dat Ajac ook de komende jaren het vaakst CL zal spelen.

7 juli 2021 om 15:58

Op korte termijn waarschijnlijk. Maar daar valt toch niks zinnigs over te zeggen op lange termijn?

7 juli 2021 om 16:01

Hoezo? onevenredig, juist evenredig. Iedereen 5. Dat Ajax afgelopen jaren meer CL inkomsten heeft zegt niets over de toekomst. Sterker nog, NL heeft al 50 jaar een schommelbeweging tussen Ajax en Psv. Als het al iets zegt is dat de kans groot is dat PSV komende jaren weer gaat prsteren.

7 juli 2021 om 16:57

Is het nu afgunst van Eenhoorn. Ajax moet helemaal niets af staan. Ze investeren om juist CL te kunnen bereiken en dat kost hun al geld zat. Waarom zouden ze dan meneer Eenhorn 5% af moeten staan aan clubs die totaal hun huishouding niet in orde hebben of niet hun broek kunnen ophouden. Dat Feyenoord nee zegt is om een heel andere redenen en willen dat proberen recht te zetten. Helpen die armlastige clubs nu ook mee om Feyenoord te helpen Nee dus die denken stik maar met je slecht beleid en dat is ook wat 90% van alles clubs doen. Daarnaast wordt er al geld afgestaan via TV rechten. Ik zie hier wel meer staan een hetze tegen Ajax en dat is het niet het is geld wegkapen bij een club die heel goed beleid voert waar alle andere wat van kunnen leren.

7 juli 2021 om 17:13

Iedereen 5%? Nee, alleen de succesvolle clubs en laat Ajax dat nou bovenmatig zijn. Zeker met hun opgebouwde vermogen kan je ervan uitgaan dat zij de komende jaren onevenredig vaak CL spelen. Dat halen andere clubs niet zo snel in.

7 juli 2021 om 15:59

Eens, het is helemaal geen regeling dat Ajax 5% moet afstaan. Het gaat erom dat je 5% van je europese inkomsten afstaat, dat geldt voor elke club. Dus als PSV CL speelt en Ajax Europa league staat bijvoorbeeld PSV weer veel meer af. Daarnaast is dit ook gewoon het voort zetten van de huidige regeling.

Maar goed, van Ajax verwacht je ook niet heel veel meer. Ze roepen tijdens corona dat we moeten stoppen met de competitie omdat ze in een vormcrisis zitten en AZ ze elk moment kan inhalen en praten over solidair zijn om vervolgens al het geld vd CL binnen te harken. En dan moeilijk doen over 5%.

Normen en waarden zijn echt ver te zoeken daar.

8 juli 2021 om 08:14

Juridisch is Ajax nergens toe verplicht
Van welke club ben jij fan?

7 juli 2021 om 16:26

@lierse1997

Omdat het wel degelijk Ajax geld is. Stel PSV en Ajax spelen beide CL, exact dezelfde resultaten en vliegen er op dezelfde manier uit in dezelfde rond. Dan haalt Ajax alsnog miljoenen meer op dan PSV omdat Ajax gewoon hoger op de ranking staat. Dat is dus Ajax geld, daar hebben ze risico's voor genomen en keihard voor moeten presteren.

Daar komt nog eens bij dat Ajax inzet op jaarlijks CL (al dan niet via voorrondes) en daar houdt de begroting ook rekening mee. Verwacht dat Ajax 0 moeite heeft met 5% afstaan van Europese gelden als de rest van de clubs 5% aan de begroting van Ajax bijdragen, maar verwacht dat we dan geluiden gaan horen als ja, maar dat Ajax zo een hoge begroting heeft en zoveel salaris betaald is hun eigen keuze en verantwoordelijkheid. Nou dan zijn de centen de je verdiend ook je eigen verantwoordelijkheid toch.

7 juli 2021 om 16:26

@lierse1997

Omdat het wel degelijk Ajax geld is. Stel PSV en Ajax spelen beide CL, exact dezelfde resultaten en vliegen er op dezelfde manier uit in dezelfde rond. Dan haalt Ajax alsnog miljoenen meer op dan PSV omdat Ajax gewoon hoger op de ranking staat. Dat is dus Ajax geld, daar hebben ze risico's voor genomen en keihard voor moeten presteren.

Daar komt nog eens bij dat Ajax inzet op jaarlijks CL (al dan niet via voorrondes) en daar houdt de begroting ook rekening mee. Verwacht dat Ajax 0 moeite heeft met 5% afstaan van Europese gelden als de rest van de clubs 5% aan de begroting van Ajax bijdragen, maar verwacht dat we dan geluiden gaan horen als ja, maar dat Ajax zo een hoge begroting heeft en zoveel salaris betaald is hun eigen keuze en verantwoordelijkheid. Nou dan zijn de centen de je verdiend ook je eigen verantwoordelijkheid toch.

7 juli 2021 om 16:37

@lierse1997 Als je het niet begrijpt, dan leg ik je het met plezier eventjes uit. Ajax heeft het rond 2010 erg zwaar gehad. Het geld was op en Ajax was al zeven jaar geen kampioen geweest. Vanuit het niets heeft Ajax keihard moeten werken om financieel en sportief de zaakjes weer op de rails te krijgen.
Uiteraard zonder enige financiele steun van andere clubs. Op een gegeven moment heeft Ajax zelf het financiele risico genomen om hele goede en dure spelers terug te halen uit het buitenland. Geheel voor eigen risico.
Nu plukt Ajax de vruchten van haar beleid, een geweldige Uefa club coefficient zorgt ervoor dat Ajax veel geld in de CL verdiend en dat Nederland uberhaupt een rechtstreekse CL deelnemer mag afvaardigen. Andere clubs hebben Europees laten lopen, met name PSV in de EL, omdat zij daar niet veel konden verdienen.
En dan ineens willen de andere clubs graag mee-eten van het geld dat Ajax verdiend. Zonder er ook maar iets aan te hebben bijgedragen. Ja van hun bijna geen inkomsten uit de EL willen ze wel wat bijdragen maar van Ajax verlangen ze velen tonnen als bijdrage. En Ajax is niet achterlijk, elke keer als de clubs geld nodig hebben, dan zal het percentage zo eventjes omhoog bijgesteld worden. Totdat Ajax haar begroting terug moet schroeven en niet langer Europees kan presteren. Verdwijnt op termijn de rechtstreekse CL deelname. Ajax mag dan opnieuw gaan beginnen. maar dat boeit de rest niet, ze willen gewoon gratis geld.

7 juli 2021 om 17:27

Totdat PSV binnen 10 jaar plots de dominante club is met betere Europese prestaties. Dan profiteert Ajax ervan. Het is een maatregel die de Europees spelende teams raakt, logisch dus dat die er tegen zijn (al is het maar 1 club).

8 juli 2021 om 13:15

Als PSV over tien jaar dominant is, dan hebben ze dat helemaal zelf verdiend en daarmee ook recht op de opbrengst uit hun eigen verdienste.
Lees net dat Feyenoord de Conference league niet als Europees voetbal ziet. Het is dus sowieso al erg onduidelijk waarover het nu allemaal gaat.

7 juli 2021 om 17:19

En wie haalt er Europees de punten en dus het geld op in Nederland? Juist.

We moeten ook niet vergeten dat Ajax eerder al bereid was om aan iets dergelijks mee te werken, onder andere in ruil voor echt gras op de velden. Maar dat werd toen tegengehouden. Nu willen ze het door de strot rammen bij de twee (niet één) Eredivisie-clubs die samen goed zijn voor ruim de helft van alle supporters in Nederland?

7 juli 2021 om 18:38

Laat het nou net zo zijn dat de andere clubs de laatste jaren niet veel presteren in Europa. Tuurlijk kan dat in de toekomst wel veranderen, maar ik geef Ajax in dit geval groot gelijk. Je ziet dit nergens anders ter wereld..

Omgekeerde wereld. Ajax zou geld toe moeten krijgen. Door Ajax verkopen de andere clubs seizoenskaarten die anders niet verkocht zouden worden. Voor elke club is er maar één wedstrijd per jaar die er om doet, die tegen Ajax. Daarin doet men dan ook nog eens 200% extra z'n best (als dank voor het geld dat binnenstroomt door Ajax).

7 juli 2021 om 15:03

Als je jezelf zo belangrijk vind, zou je ook willen dat ze juist wel die 5% verdelen. Hierdoor kan het kunstgras verdwijnen en scheelt het je ook zo een handje vol blessures per jaar. Investeren en direct zelf de vruchten er ook van kunnen plukken.

7 juli 2021 om 15:43

Ik ben het met je eens betreft het eerste gedeelte, maar het kunstgras zal hierdoor niet volledig verdwijnen en gezien het bedrag zal de competitie hier niet beter van worden. Met andere woorden; het betreft een beetje ajax pesten.

7 juli 2021 om 15:57

Het kunstgras kan ook verdwijnen als die clubs een keer niet talloze spelers halen die ze zelf ook op kunnen leiden...

7 juli 2021 om 16:38

Ajax draagt al bij aan het grasfonds. Dat is geregeld bij de nieuwe verdeling van de TV gelden een aantal jaren geleden.

7 juli 2021 om 15:05

Waarom zou Ajax geld toe moeten krijgen? Net als iedere club hebben ze hun successen op financieel gebied uiteindelijk te danken aan de markt die de Uefa en de nationale bonden daaronder hebben gecreeerd. Ajax heeft enkel het geluk ligachtig te zijn in de Nederlandse hoofdstad met z'n enorme achterland. Natuurlijk is het beleid van Ajax uitstekend, maar mensen maken het allemaal veel te spannend. Clubs profiteren enkel van de gecreeerde markt, niets meer. Overigens staat dit los van de stelling of Ajax mee moet doen of niet, maar jouw argument dat Ajax geld toe zou moeten krijgen is kortzichtig en de omgekeerde wereld.

7 juli 2021 om 15:22

Jij denkt serieus dat mensen een seizoenskaart kopen omdat ze dan hun club 1 keer per jaar tegen Ajax kunnen zien spelen? Dit is next level arrogantie.

7 juli 2021 om 18:45

En zonder Ajax zou het TV geld aanzienlijk lager zijn.

8 juli 2021 om 11:38

Dat is echt een hele arrogante gedachte. Als clubs van het toneel verdwijnen, zijn er gewoon andere clubs die het overnemen. Het gros van de mensen is een club in relatieve zin vrij snel weer vergeten. Ajax profiteert van de markt en als Ajax wegvalt, dan zijn al die zwevende (succes)supporters in andere regio's weer voor een andere club. Geen enkele club is onvervangbaar voor het grote(re) publiek.

Niet echt een flatteuze foto...

Inhoudelijk kan ik me niet voorstellen dat Ajax hier van overtuigd gaat worden, maar goed om het in ieder geval in een gesprek 1-op-1 met elkaar erover te hebben en het niet via de media te spelen. Vraag me overigens af of de beste man dan ook naar Feyenoord, de Graafschap en MVV gaat.

7 juli 2021 om 15:30

Kunnen ze dit niet oplossen door een bepaalde percentage te koppelen aan de 3 europese competities. Dus Confleague zoveel procent, EL zoveel en dan CL een mindere percentage dan bij het andere omdat je daar veel meer inkomsten genereerd.

Ik ben Nooit een voorstander van een coup
Wat nu gebeurt is immers niets anders dan een coup
Een revolutie is voor het volk. Een coup is puur machtswellust

7 juli 2021 om 15:06

Er is gewoon totaal geen vertrouwen in de Knvb en daar valt zeker iets voor te zeggen. Het gaat dan ook meer om de boodschap naar mijn mening.

7 juli 2021 om 17:17

Als het om de boodschap gaat hebben ze die 5% ook niet nodig. Afschaffen dan maar.

7 juli 2021 om 15:07

Voorlopig is het een democratie, slechts 4 tegenstanders van het plan. Dus hoezo een coup?

7 juli 2021 om 15:20

In een democratie wordt de stem van de minderheid meegenomen in de besluitvorming. Dat jij niet weet dat een meerderheidsbesluit niet gelijk staat aan een democratie ligt niet zozeer aan jou, maar aan ons falend onderwijssysteem.

7 juli 2021 om 16:01

Als een organisatie omver wordt geworpen en het veld moet ruimen kan dat gebeuren door militairen. De generals nemen de boel over. Dan spreken we in Nederland schande hierover; een ordinaire coup noemen we het
Nu nemen geen generaals de boel over, maar wordt wel de bestaande organisatie, die zij zelf in het leven heeft geroepen, omver gegooid en nemen "generaals" het over.
Hoe wil je noemen.
Een evolutionaire ontwikkeling?
Ik niet, ik noem het een revolutionaire ontwikkeling, maar dan zou het volk het voor het zeggen moeten krijgen.
Het gaat in mijn ogen dan ook een stap verder dan revolutie
Coup

Geef Ajax dit keer wel gelijk, Ajax heeft uitstekend beleid gevoerd de afgelopen jaren en zelf op eigenkracht hun huidige financiã«le positie verkregen. Ajax draagt al heel veel af met betrekking tot het natuurgras fonds, aan de Kkd, de coronasteunpakket van de Europees spelende clubs op een gegeven moment houd het op he, Ajax moet niet de pinpas worden voor de rest. Dat is toch geen duurzame financiele basis? En nergens in Europa word er Europese gelden van Europees spelende clubs afgepakt door de rest. ik zeg wel eens, volgend jaar bij de aftiteling van de Eredivisie samenvatting. Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door official partner AFC Ajax.

7 juli 2021 om 15:08

Definieer eigen kracht. De spelers die Ajax binnen heeft weten te hengelen, de tickets die het heeft weten te bemachtigen en noem het allemaal maar op; allemaal direct of indirect komt het uit de markt die door de Uefa en de nationale bonden is ontwikkeld. Natuurlijk voert Ajax goed beleid en ik kan begrijpen dat Ajax dit niet ziet zitten, maar laten we het niet mooier maken dan het is. Ajax heeft enorme voordelen ten opzichte van veel andere clubs.

7 juli 2021 om 15:27

Maar die voordelen hebben ze toch zelf verdiend dan? Als ajax 6e word spelen ze geen CL en krijgen ze dat geld niet van de Eufa hoor. Doordat Ajax in de top 20 beste clubs van Europa staat en dat ze daar een grotere som geld krijgen, doet Ajax zelf toch? Dat Ajax hun talenten of spelers voor vele miljoen weet te verkopen, doen ze zelf toch? Die voordelen heeft Ajax gecrieeerd, dat Overmars zijn 3e spits Traore weet te verkopen voor 10 miljoen aan spartak en Feyenoord zijn beste speler voor 4 miljoen te koop zet? Doet Ajax zelf en Feyenoord ook. Dat ajax structureel mee krijgt voor zijn spelers heeft puur met het podium te maken waarop ze acteren.

8 juli 2021 om 11:33

Ik stel ook niet dat Ajax niets zelf doet, maar een club is afhankelijk van z'n achterland. Die is bij Ajax vele malen groter dan bij veel andere clubs en dus is er veel meer potentie. We hoeven dus niet te doen alsof de Nederlandse hoofdstad geen exponentiele voordelen met zich meebrengt. Ik snap dat een supporter altijd vanuit de club denkt, maar als je uitzoomt is de hierarchie van de voetballerij niets meer dan een geografische wedstrijd op alle niveaus.

Zwaargewicht John de Jong komt langs mannen, wij zijn gewaarschuwd, Ik zie zijn nieuwsjaars toespraak nog voor mij bij de aartsrivaal. Diezelfde Jan de Jong gaat zitten met Flappy, Overmars, Menno en Susan Lenderink aka Lady Knakenpoetser, hahahahahahahaha, succes Jan.

Volgens eigen zeggen zou de Jong op zijn knieën naar Amsterdam gaan om Ajax binnenboord te krijgen. Zijn daar beelden van? 😊

Van z'n verblijf bij Feyenoord weten wat voor top plannen De Jong maakt in de voetballerij. En hij kan ze vervolgens ook prima uitvoeren. Zo bekeken is het toch wel heel bijzonder dat Ajax niet enthousiast is dat De Jong 5% van de Europese inkomsten komt jatten om zijn plannetjes uit te voeren.

7 juli 2021 om 15:19

Precies. Ik denk ook niet dat zijn komst veel uit maakt, hooguit dat er opnieuw onderhandeld gaat worden.
Wel denk ik dat alle clubs hetzelfde percentage zullen moeten afdragen, ook de kleintjes zullen zo veel procent van hun inkomsten af moeten staan...

Ik hoop dat AJAX zich ook zal uitspreken op een competitie zonder kunstgras!

Sorry hoor, maar zijn de daarmee niet al te laat mee?. Er was Ajax al verzekerd dat de meeste clubs akkoord zouden en het dus doorgaan zou krijgen en Ajax daarmee te dealen had. Dus gaat deze man nu uitleggen hoe er is bepaald wat er met het geld dat Ajax gaat verdienen gaat gebeuren?. Ik snap niet zo goed wat er nou nog uit het bezoek gaat kunnen komen. Ajax overhalen zal niet gaan lukken, er zullen hele nieuwe voorwaardes op tafel moeten komen.

Begrijp het volledig dat ajax tegen het afstaan van de 5% is. Tuurlijk hebben ze een hoop inkomsten door de CL maar ze nemen ook alle risico’s om dat geld te verdienen. Ze kopen dure spelers in om ver te komen in de CL. Gaat de eredivisie ajax dan ook helpen als ze verlies lijden op een speler.

Sorry hoor maar van Jan de Jong wordt je toch niet warm of koud van... Overmars lult die vent zodanig onder de tafel dat Ajax 10% toe krijgt ipv dat ze inleveren.

Ajax heeft jaren lang enorm goed beleid gemaakt, de clubs die er een zooitje van hebben gemaakt willen daar hun voordelen uit halen.. het kan niet zo zijn dat Ajax al zn geld steekt in een CL waardige selectie en ver komen in de Cl(bewijs van spreke) en dan 5% daarvan nog even af gaan moeten staan aan de rest van de clubs.. wat er al gezegd is, dat gebeurd nergens..

Ik snap niet dat Ajax zo moeilijk doet. Zonder weerstand geen glans. Zonder sterke Eredivisie dus ook geen of minder Europese successen. Het afstaan van een klein beetje geld is dus indirect een investering in Ajax zelf. Hoop dat ze snel deze kortzichtigheid loslaten. Durf zelfs te stellen dat als Ajax geen 5 maar bijvoorbeeld 10% afstaan ze er zelf alleen maar beter van worden op de lange termijn.

7 juli 2021 om 19:15

Omdat het geen investering is, maar het dichten van gaten in andermans begroting, ontstaan door wanbeleid. En dat elk jaar. En eerst 5%, dan 10% later weer 30%...
Clubs worden beter door goed beleid, niet door gratis geld. In tegendeel zelfs.
En ondertussen kan Ajax niet concureren met d3 rest van Europa en in plaats dat we dan nr 6 zijn, worden we weer nr 12. Gratis geld heeft nog nooit ergens geholpen.

Waarom zou je dit willen in den beginne? Wat is het voordeel?

Verder helemaal eens met de commercieel directeur van Ajax.

Ajax moet niks afstaan. Ajax moet al het geld dat ze krijgen investeren in hun eigen elftal om zo te concurreren met de rest van de Europese top. Dan maken we betere kansen om te overwinteren in de Champions League en tevens komen we hoger te staan in de coefficientenlijst. Dan kunnen we een tweede club van de Eredivisie betere kansen geven om zich ook te kwalificeren voor de groepsfase van de CL. Dan hebben we een tweede club die 40 miljoen binnensleept elk jaar. Die moeten dan ook weer zorgen dat ze vaker overwinteren net als alle andere clubs uit de Eredivisie in de Uefa cup. Zo komt er meer geld in de Eredivisie. Mede door binnenlandse transfers word het geld dan verspreid.

Ik snap niks van dit plan. 32 clubs besluiten xomaar om de KNVB buitenspel te zetten? Eigenlijk dplitsen ze zich af van de KNVB? En de scheidsrechters dan? Huppelen die ook mee? En interlandvoetbal dat dan niet past in de competitieplanning?

En wat betreft Ajax; die stappen uiteindelijk naar de rechter, krijgen gelijk en dan? Ajax buiten de competitie gezet? Leuk voor de kijkcijfers. Kan Ajax zomaar mee doen met de premiere league of de bundesliga, nee toch zeker? Dit plan zonder unanimiteit lijkt mij een kuil graven voor iedereen.

Wat een journalistiek artikel weer... Ik lees alleen maar dat Ajax geld moet inleveren. Geen wonder dat je dan tegenstemt. Er staat helemaal niks van de voordelen van Ajax en of andere clubs.

7 juli 2021 om 20:19

Welke voordelen zou Ajax dan wel krijgen? Nergens in Europa subsidieert een profclub zijn concurrenten wat Ajax wel doet en nog meer moet gaan doen. Ik ben voor de nieuwe opzet onder voorwaarde dat iedere club wel zijn eigen broek gaat ophouden.

8 juli 2021 om 10:36

En wat zijn alle andere voorwaarden dan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger60
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
251 fans
50 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

'Ajax moet daar op letten, dat heeft ze al een keer de finale gekost’

Ajax maakte enorm indruk in de Champions League met een 1-5 uitoverwinning op Sporting Portugal. Ook bij het Gentlemen's dinner van Life After Football, waar Edwin van der Sar de eregast...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren