Italië naar EK-finale na bloedstollende strafschoppenserie

Dinsdag, 6 juli 2021 om 23:42Yanick Vos • Laatste update: 13:22

Italië heeft zich geplaatst voor de EK-finale. De Italianen kwamen dinsdagavond op voorsprong door een fraaie treffer van Federico Chiesa. Lang leek het erop dat hij zijn land naar de EK-finale schoot, maar in de slotfase dwong invaller Álvaro Morata met de gelijkmaker een verlenging af. Omdat het na 120 minuten nog altijd 1-1 stond, moest er een strafschoppenserie aan te pas komen. Uiteindelijk was het Morata die miste, waarna Jorginho de beslissende penalty benutte. In de finale neemt Italië het op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Engeland en Denemarken.

De verhoudingen waren duidelijk in de openingsfase: Spanje had de bal, Italië werd teruggedrongen. Het team van Luis Enrique liet de bal met een hoog tempo rondgaan. Tot grote kansen leidde dit niet. In de openingsfase was het even schrikken voor Spanje toen Nicolò Barella vanuit een moeilijke hoek de paal raakte, maar na zijn schot ging de vlag terecht omhoog voor buitenspel. Aan de andere kant van het veld had de sterk spelende Pedri een fantastische steekpass op Mikel Oyarzabal in huis. Laatstgenoemde kreeg de bal echter niet goed mee en kon derhalve niet dreigend worden. Na een klein halfuur spelen was de grootste kans voor Dani Olmo nadat Gianluigi Donnarumma de bal verspeelde met een slordige uittrap. De doelman herstelde zijn fout door knap redding te brengen op de doelpoging van Olmo.

De wedstrijd ontwikkelde zich in een hoog tempo, waarbij Spanje de lakens uitdeelde. Met name op het middenveld werd het verschil gemaakt door het team van Luis Enrique. Italië kon slechts speldenprikjes uitdelen. Op slag van rust probeerde Emerson Palmieri, het vanuit een lastige hoek. De vervanger van de geblesseerde Leonardo Spinazzola schoot over het doel van Unai Símon. Zijn schot was pas de eerste doelpoging van Italië in de eerste helft. Het spelbeeld in de tweede helft was onveranderd. Spanje zocht direct de aanval en was vier minuten na de thee dicht bij de 0-1. Na een scherpe voorzet van Olmo voorkwam Giovanni Di Lorenzo dat Ferrán Torres bij de tweede paal kon scoren.

Spanje voerde de druk op. Luttele minuten na de gevaarlijke voorzet van Olmo liet Sergio Busquets het na om zijn derde doelpunt in Spaanse dienst te maken. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de Barcelona-middenvelder net over het doel van Donnarumma. Vanuit de tegenaanval die daarop volgde kon Simón eenvoudig redding brengen op een schot van Chiesa. Na een uur spelen had de Spaanse keeper geen antwoord op een schot van Chiesa. Waar la Roja dacht aan aanvallen, was het Italië dat razendsnel omschakelde. Chiesa pikte de bal op na knullig uitverdedigen van de Spaanse achterhoede, ging het strafschopgebied in en krulde de bal in de verre hoek: 1-0. Het doelpunt brak de wedstrijd volledig open.

Luis Enrique greep na de tegentreffer direct in en haalde Torres naar de kant ten faveure van Morata, die door de bondscoach gepasseerd werd voor de halve finale. Het spel golfde op en neer: Spanje zocht naar de gelijkmaker, Italië aasde op de counter. Met nog ruim twintig minuten op de klok voorkwam Simón de 2-0. Chiesa zette Domenico Berardi vrij voor de keeper, maar de kans was niet aan de invaller besteed. Spanje, dat over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was, ontsnapte aan een grotere achterstand en voerde tegelijk de druk zelf verder op. Dat resulteerde uiteindelijk tien minuten voor tijd in de gelijkmaker. Morata ging de combinatie aan met Olmo, drong het strafschopgebied in en kon dankzij een uitstekende aanname van dichtbij afronden: 1-1. Spanje probeerde door te drukken en de wedstrijd binnen de reguliere speeltijd te beslissen. Dat lukte echter niet; een verlenging bleek noodzakelijk.

Het betekende de derde verlenging voor Spanje. In de achtste finales wonnen de Spanjaarden na verlenging van Kroatië en in de kwartfinale na strafschoppen van Zwitserland. De wereldkampioen van 2010 kreeg in de eerste helft van de verlenging een grote kans. Na een strakke voorzet van Olmo kreeg Morata de bal voor zijn voeten. Hij haalde uit en via een scrimmage ontsnapte Italië. Het team van Mancini kreeg het steeds lastiger met Spanje en had veel overtredingen nodig. Spanje deed er alles aan om een strafschoppenserie te voorkomen, terwijl Italië op het tandvlees leek te lopen en probeerde te overleven. In de tweede helft van de verlenging golfde het spel op en neer. Berardi scoorde vanuit een moeilijke hoek, maar deed dat in buitenspelpositie en dus werd zijn treffer afgekeurd. Beide ploegen slaagden er niet in om te scoren en dus moest er een strafschoppenserie aan te pas komen om de EK-finalist te bepalen.

Simón, die tegen Zwitserland al twee strafschoppen keerde, startte sterk. Hij keerde namelijk de eerste strafschop van Manuel Locatelli. Dani Olmo faalde vervolgens direct daarna door de bal over het doel van Donnarumma te schieten. Andrea Belotti, Gerard Moreno, Leonardo Bonucci, Thiago Alcántara en Federico Bernardeschi faalden niet, waarna het de beurt was aan Morata. Zijn inzet werd gekeerd door Donnarumma, waarna Jorghinho Italië op koelbloedige wijze naar de EK-finale schoot.Gerelateerd

Meer sportnieuws

222 reacties (laatste reactie door futureboss)

Op naar de finale! Wauw! Wat een lef van Jorginho om het op zijn eigen manier te doen! Man van het toernooi in mijn ogen, heeft nog geen pot minder dan een 7 gespeeld. FORZA ITALIA!!🇮🇹

6 juli 2021 om 23:44

Hij werd anders vandaag behoorlijk overklast op het middenveld net als de overige Italiaanse middenvelders. Hoe kom je dan alsnog op een 7 uit?

6 juli 2021 om 23:48

Door wie dan? Pedri? De rest namelijk niet.Olmo was middelmaat, busquets aardig, alleen Pedri, maar die heeft iedereen voetballes geven op dit toernooi, megatalent dat, ongekend

6 juli 2021 om 23:51

Olmo was de beste speler aan de kant van Spanje, continu in beweging, overal ruimte creëren door zijn loopacties en heel creatief aan de bal. Pedri was inderdaad ook heel goed, gezien zijn leeftijd mag dat ook aangedikt worden, maar Olmo speelde zijn beste pot dit toernooi.

6 juli 2021 om 23:52

Vond echt Olmo helemaal niets, was beweeglijk, maar dat was het dan ook. Beetje blaffen maar niet bijten, maar goed, dat kan aan mij liggen

6 juli 2021 om 23:53

Olmo middenmaat?! Ga je mond spoelen man. Of je hebt perongeluk een andere wedstrijd gezien, maar Olmo was echt steengoed vandaag.

6 juli 2021 om 23:57

Olmo was zeker geen middenmaat, maakte continu ruimte voor zijn medespelers, stond zelf constant vrij en draait altijd mooi kort weg. Aan de bal was het gewoon prima, al was dat in de verlenging minder. Maar goed iedereen was in de verlenging minder. Olmo en Pedri waren voor mij zelfs de uitblinkers vandaag.

6 juli 2021 om 23:57

Olmo was de beste man aan kant van Spanje vandaag. Daarnaast snap ik niet waarom mensen Pedri al zo wereldtop vinden. Voetbalt leuk mee, niet meer niet minder. Neemt niet weg dat het groot talent is voor in de toekomst

6 juli 2021 om 23:57

Als je Olmo middenmaat vond moet je even bij de specsavers langs.

7 juli 2021 om 00:05

Olmo middenmaat? Was ongelofelijk goed. Voortdurend aanspeelbaar, balvast, bewegelijk. Daarnaast goede assist ook.

7 juli 2021 om 00:07

Haha maar echt Olmo was sterk vandaag maar wellicht dat het verschil in mening hier gaat om dat de eindpass ontbrak of er te weinig gevaar uit kwam. Los van zijn assist maar Olmo was zeker wel goed en zowat de beste speler. Spanje miste gewoon een echte top eindstation speler.

7 juli 2021 om 00:08

Zeggen dat Olmo alleen blaft envan niet bijt slaat nergens op. Al helemaal niet als je dat bij Pedri niet zegt, die is nog minder beslissend in zowel passing als schieten

7 juli 2021 om 00:08

Haha Olmo was gewoon heel erg goed. Ik zou even de wedstrijd terug kijken.

7 juli 2021 om 00:12

Ik vond hem ook maar matig, weinig overzicht en mega veel balverlies. Mist kansen en loopt zich vast, noem ik niet steengoed.

7 juli 2021 om 00:24

Dit meen je niet toch? Olmo was de beste man op het veld

7 juli 2021 om 00:42

Sorry maat, Olmo was echt een baas.

7 juli 2021 om 00:50

Wauw Maurootje en JK-Ajax. Olmo matig? Die man heeft 4 a 5 keer de bal met 1 touch door de Italiaanse verdediging gestoken. Waaronder de goal...nog los van zijn ijzersterke veldspel tussen de linies. wat moet je nog meer doen zou men zich afvragen.

7 juli 2021 om 00:55

Gij kunt beter stoppen met voetbal kijken. Olmo was de beste man op het veld Lol.

7 juli 2021 om 01:28

Mauro,Olmo vandaag middelmaat noemen...

6 juli 2021 om 23:45

Hij speelde echt heel goed. Spanje de betere maar Italië zoals we ze kennen. Ze waren niet slecht, Spanje was goed maar uiteindelijk wat een wedstrijd

6 juli 2021 om 23:48

De wedstrijd was vooral spannend, er werden wel heel veel fouten gemaakt. Spanje kreeg alle ruimte om te gaan voetballen, Italië was heel slordig op de counter. Maar de drive, strijd en spanning was inderdaad geweldig.

7 juli 2021 om 00:55

Italie scoorde, toen had ik het vermoeden dat ze gingen consolideren maar Spanje bleef goed voetballen en de Italianen werden moe. Toen Spanje gelijk maakte dacht ik dat ze in de verlenging door zouden drukken, baltempo hoog zouden houden en nog zouden winnen. Maar vakkundig de tijd volgemaakt, vervelende tackles, tempo laag houden en rekken tot de penalty's op de manier zoals alleen Italië dat kan. Gezien het spel over het hele toernooi wel terecht.

6 juli 2021 om 23:45

Gefeliciteerd met de overwinning aan alle mensen die Italië supporten, maar wat waren ze slecht vandaag. Spanje domineerde. Arme Morata, heb het echt met hem te doen.

6 juli 2021 om 23:46

Zou hem niet eens de beste van Italië dit toernooi noemen en jij bombardeert hem gewoon tot de beste van het toernooi haha.

6 juli 2021 om 23:46

Zelfde geld voor Spinazolla en Donnarumma en… tja wie niet? Ja, Veratti vind ik wat tegenvallen en imimobile, maar spelers als Insigne en Chiesa, daar koop je toch een seizoenkaart voor? Heerlijk hoe snel, scorendvermogen en die kunnen voetballen.

7 juli 2021 om 14:46

Ik vind Insigne dit toernooi niet zo heel bijzonder. Het is een fraaie voetballer, en die goal tegen België was uiteraard heerlijk, maar ik vind dat er bijvoorbeeld meer dreiging af komt van een Chiesa.

Als ik aan de uitblinkers van Italië denk, dan gaan mijn eerste gedachten toch naar Spinnazola, Chiellini, Chiesa en Locatelli op basis van de eerste wedstrijden.

6 juli 2021 om 23:47

Gefeliciteerd Italië, in mijn ogen verdiend gezien de prestaties over het hele toernooi. Verdediging stond als een huis en met het mooie aanvallende voetbal dat Italië speelt heeft het land deze finale zwaar verdiend. Jammer voor Spanje maar hoogmoed verliest altijd en dan kijk ik naar de trainer van Spanje.

6 juli 2021 om 23:48

Geen idee of hij de beste is maar hij speelt wel echt een heel goed toernooi. Het is hem gegund. Hij wordt vaak niet op waarde geschat.

7 juli 2021 om 00:48

Wat mij betreft, is pogba de man van het toernooi. 5 potten subliem gespeeld

7 juli 2021 om 00:55

En dat is een opmerkelijke prestatie aangezien Frankrijk maar vier wedstrijden op dit EK gespeeld heeft

7 juli 2021 om 08:59

Jorginho, de man die het winnen van de strafschoppenserie zijn verdienste vond, getuige het feit dat hij naar de hoek rende waar Donnarumma, de echte held, niet stond. Wat een egocentrische flapdrol.

Die Jorginho hahaha, dacht echt zou die het hupje doen en hij doet het gewoon op zo'n moment.

7 juli 2021 om 00:09

Natuurlijk doet hij dat, waarom zou hij op zo'n moment wat anders gaan doen. Hij scoort bijna altijd door naar de keeper te kijken. Iets anders doen is een recept voor missen lijkt me.

7 juli 2021 om 00:19

Was toch een tijdje waar hij het moeilijk had en soms mistte. Hierna ging die normale penatlies nemen. Misschien deed die het maar een keer geen idee maar volgens mij was het nog dit seizoen.

7 juli 2021 om 00:36

Hij heeft 3x achter elkaar gemist inderdaad begin dit seizoen. Hij heeft zijn techniek nu net iets anders dan dat hij eerst had. Vanaf toen heeft hij alles weer raak geschoten.

7 juli 2021 om 07:42

Nou Blue, ik heb speciaal op Jorginho gelet vandaag. Het was niet best hè… Ballon D’Or😂

Ja die penals moet ik nog een beetje aan werken

6 juli 2021 om 23:45

Nou je hebt nog wel meer waar je aan moet werken hoor.

6 juli 2021 om 23:49

Hahah, held!

6 juli 2021 om 23:51

Misschien schoenen aan de haak hangen? 😂😂

7 juli 2021 om 00:06

Wat is dat toch? Je weet van te voren dat hij gaat missen en de schlemiel gaat worden. Je hebt je goal al . . . Ga lekker op de middellijn staan tijdens de strafschoppen

Heel jammer, ik gunde het Spanje echt. Het enigste land dat me voetballend kon bekoren dit ek. Ok, niet altijd hoogstaand voetbal maar aanvallend was het wel. Helaas iets te veel afval in het spel. Italie was leuk in de groepsfase, daarna was het ook heel lastig voor ze. Toch wel mooi dat ze tot de finale zijn geraakt, ik dacht niet dat het ze zou lukken.

6 juli 2021 om 23:46

Je kan het ook omdraaien. Dit was de enige wedstrijd van Spanje dat ik ze echt goed vond. Italië vond ik de groepsfase sterk en ook tegen België heb ik genoten.

6 juli 2021 om 23:50

Die 5-0 van Spanje gewoon doodleuk gemist?

6 juli 2021 om 23:52

De 5-0 in een wedstrijd waar de tegenstander al bijna in het vliegtuig naar huis zat, dat was niet echt een krachtmeting.

7 juli 2021 om 00:04

Slowakije zou bij een gelijkspel als nummer 2 doorgaanmet 6 punten en Spanje zou eruit liggen met 3 punten dus dit slaat nergens op.

7 juli 2021 om 00:11

Spanje speelde vaak goed, maar het ontbreekt gewoon aan een goede spits en doelpuntenmakers. Desondanks de meeste goals gemaakt van alle teams maar op momenten zie je dat ze teveel missen, morata is net als werner een faalhaas. En dan toch die goal in deze wedstrijd opvolgen met het missen van een penalty, erg typisch.

7 juli 2021 om 00:19

Ja, veel kansen de nek omgewrongen Hazardinho. Maar dat mag geen excuus zijn op dit niveau. Ze moesten er staan vandaag en hebben het nagelaten. Hebben zichzelf wel tekort gedaan.

7 juli 2021 om 00:23

@Arsenal-gunner.
Je kunt nooit je 3e wedstrijd gelijk spelen en dan op 6 punten eindigen.
Je kunt 1 tm 7 punten halen met uitzondering van 6.

7 juli 2021 om 00:34

Ahh je hebt gelijk, wilde eerst gelijkspel met 4 punten zeggen maar dacht toen aan hoe ze bij winst zelfs 6 punten zouden pakken. Resultaat was een half veranderde comment die niet meer klopt maar ja.

Bedoelde uiteraard dat Slowakijke 2e zou zijn met 4 punten bij een gelijkspel.

7 juli 2021 om 00:56

Dus tegen Kroatie en Slovakije waren ze niet goed ? Sommige mensen lullen ook maar om te lullen precies.

6 juli 2021 om 23:46

Spanje is in 2 wedstrijden goed geweest, niet overdrijven. Vandaag hadden ze wel meer verdiend dan Italië, maar Italië heeft toch wel meer laten zien in de andere wedstrijden.

6 juli 2021 om 23:51

Het beste voetbal dit ek kwam van Spanje, zoek maar eens de doelpunten op. Dat zijn echt goede momenten geweest. En daartegenover staan ook veel bagger momenten, dat gaf ik ook aan. Italie iets stabieler, maar tegen Oostenrijk was het ook ternauwernood. Het is mooi dat ze in de finale staan met hun team, ze hebben veel vertrouwen en je ziet het een hecht team is.

7 juli 2021 om 08:34

@millonario, ze hebben 3 knockout wedstrijden gespeeld, en 3x een verlenging moeten spelen. Tegen Kroatië zat het niet tegen, tegen Zwitserland hebben ze in 120 minuten 1 goal kunnen maken, en dat was een klutsgoal die via de verdediger van Zwitserland het doel in ging. En het voetbal tegen Zweden was echt slaapverwekkend. Ze speelden vandaag hun beste pot, maar de algehele opinie is dat Italië het beste voetbal speelt dit toernooi.

6 juli 2021 om 23:48

Spanje heeft al het geluk van de wereld dat ze uberhaupt zo ver zijn gekomen. 1 potje gewonnen in 90 minuten. En vorige wedstrijd nog een cadeautje van de scheids gehad.

6 juli 2021 om 23:50

Vond Spanje juist voetballend hele toernooi tegen vallen, alleen vandaag maar zit weinig kleine of smaak aan Spanje, vind ze saai risico loos voetbal spelen, Italië speelde juist over geheel toernooi het mooiste voetbal.....

7 juli 2021 om 00:24

Risicoloos? Dan heb je een ander toernooi gezien moet ik je zeggen. Nee, Italie speelde echt niet het mooiste voetbal. Dat is absurd. Ze speelden met de beste organisatie, dat is iets anders dan mooi voetbal.

7 juli 2021 om 00:06

Spanje heeft 5 keer gelijkgespeeld dit toernooi, enkel vandaag en tegen Slowakije waren ze wel aardig. Dat noem ik nou niet bepaald een land dat imponeert.

7 juli 2021 om 00:23

Mag je vinden, neemt niet weg dat ze echt goeie momenten hebben gekend dit toernooi. Italie vond ik ook heel leuk in de groep, daarna ebde het aanvallende spel wat weg en heb je weinig tot zeer weinig aan Immobile. Denk dat dat wel parten kan spelen in een finalewedstrijd. Gaat Mancini hem laten staan of gunt hij Belotti nu de kans.

7 juli 2021 om 00:58

Spanje heeft Italie van plein gespeeld. Het "mooi voetballende" Italie werd gedegradeerd tot 11 pottenstampers die met 10 man voor doel moesten spelen. Mag je trots op zijn.

7 juli 2021 om 01:57

Pottenstampers is ook wat overdreven, jebuurman. Gewoon een waardige tegenstander, al vond ik Spanje ook beter over de hele wedstrijd.

7 juli 2021 om 11:54

Verliezen is onderdeel voor het spel. Ook al speel je beter voetbal.

Morata de held en Morata de schlemiel. Sneu voor hem dat hij die penalty mist, maar ik snap dan ook voor geen meter waarom hij een penalty moest nemen.

6 juli 2021 om 23:48

Enorm sneu voor Morata. Dat gun je hem gewoon echt niet. Was dichtbij een heldenrol en dan stort alles in elkaar.

6 juli 2021 om 23:48

Als spits zijnde moet je je altijd aanbieden bij de penaltyreeks. Dat is gewoon een gegeven.

6 juli 2021 om 23:50

Moest? Morata zal dat zelf wel gewild hebben, ook bij Chelsea vond ik het storend dat hij zichzelf altijd geweldig leek te vinden, totaal geen zelfreflectie die man ten opzichte van z’n zwaktes. Met zijn mentale zwakte zou hij nooit een penal moeten nemen, hij presteert belabberd onder hoge druk.

6 juli 2021 om 23:53

Met zijn mentale zwakte heeft hij toch wel Spanje langszij gezet. Het is geen topspits a la Raul of Torres, maar hij is ook niet zo slecht als men beweert. Er is een tussenweg hoor.

7 juli 2021 om 03:56

Of beter dan beide: David Villa

7 juli 2021 om 00:29

Waarom zien mensen dat als een zwakte. Het is toch de nummer 1 spits van Spanje en schiet ze notabene naar een verlenging. Alvaro heeft pech en scoort vaak maar juist weer niet wanneer het er echt op aan komt. Ik vind gewoon dat hij ballen heeft, er komt heel veel druk kijken bij zo'n serie, jammer voor hem dat ie m weer mist.

Spanje toch wel stukken beter Italië niet verdient gewonnen

6 juli 2021 om 23:47

Tja dat is voetbal. Ik ben blij dat Italië heeft gewonnen 🎉

6 juli 2021 om 23:48

Over het toernooi gezien mag Spanje heel blij zijn met een halve finale

6 juli 2021 om 23:57

Tja, had Spanje gewonnen was het zeker niet onverdiend,, maar voor Italië is het ook gewoon verdiend. Ze speelden op de counter en dat was blijkbaar goed genoeg om de finale te bereiken.

7 juli 2021 om 00:57

Stukken beter is ook wat overdreven, beide ploegen waren behoorlijk in evenwicht. Spanje meeste balbezit maar had moeite om kansen te creeeren, Italie gevaarlijker op de counter maar ook te slordig in de afwerking, gelijkspel was wel verdiend. En wie er dan doorgaat, da’s een loterij.

7 juli 2021 om 00:59

Stukken beter is inderdaad overdreven. Ze hebben Italie van de mat gespeeld. Italie geen bal geraakt. Ze mogen heel blij zijn dat Spanje niet kan afwerken of ze waren afgedropen met forfait cijfers.

7 juli 2021 om 09:57

Haha welke grote kansen heeft Spanje dan gehad? Naast de kans van olmo en de gemiste kop kans van Oyarzabal heeft Spanje niks gecreëerd. Dominant horizontaal voetbal betekent niet dat de ploeg op verbluffende wijze aanspraak maakt op een overwinning. Tactisch was Spanje superieur, qua productie van kansen helemaal niet.

Donnarumma drukt weer lekker z’n stempel, voorgaande wedstrijden goede saves, nu weer ff z’n titel al penalty killer waar gemaakt met een gestopte strafschop en wat een niveau verschil met Emerson invergelijking met Spinazolla…btw, bij Kante werd er gezegd;”als hij kampioen wordt, dan is hij kanshebber voor de Ballon D’Or” telt dat ook voor Jorginho?

6 juli 2021 om 23:46

Voetballend was het vandaag echter afschuwelijk en dat leidt bijna tot een tegengoal. Wel goed gekeept verder.

6 juli 2021 om 23:50

Keeper bekritiseren op het voetballende vermogen, dat weet je dat je het hebt gemaakt! Want keepers moet kunnen keepen en daar is hij de aller beste in. En trouwens geen enkele keeper kan meevoetballen, t zijn allemaal slechte voetballers die keepers

6 juli 2021 om 23:52

Hij kan dan heel slecht meevoetballen en bij de 1-1 stond hij niet te keepen als de beste. Groot talent en een hele goede keeper maar de beste vind ik discutabel.

6 juli 2021 om 23:55

Maar hoe hij de 1-0 inleidt met zijn snelle spelhervatting is toch ook een stukje meevoetballen? Dat was namelijk weergaloos. Dat soort momenten herkennen is cruciaal

6 juli 2021 om 23:57

De beste? Ik snap dat je nu euforisch bent maar blijf dan ook realistisch..

6 juli 2021 om 23:58

Het is niet voor niets dat dat niet met zijn voeten was maar met zijn handen.

6 juli 2021 om 23:58

Ik zou honderd argumenten kunnen opnoemen waarom, maar het feit dat hij 40 procent penalty saves, (wist ik ook pas sinds vandaag, extreem hoog) heeft, geen enkele zwakke punten als keeper(behalve als je voetballen belangrijk vind, maar geen enkele keeper kan voetballen) 14 cleansheets dit seizoen, op de toernooi samen met Sommer de beste, maar hij is wel 10 jaar jonger dan de rest. Maar net zo goed. Qua totaalplaatje de beste, echt. En talent is hij al niet meer, heeft al 280 wedstrijden in de benen, tis al een gevestigd naam in mijn ogen, dat alleen maar steviger zal gevestigd worden. Wel jammer dat hij naar Frankrijk gaat, niemand volgt Ligue 1…

7 juli 2021 om 00:02

Als je het niet kan, probeer het dan niet. Gigio doet het nog sterker loopt altijd maar arrogant en nonchalant de bal een beetje, op te eisen, aan te nemen en rond te kijken, doen alsof ie Neuer is.

7 juli 2021 om 00:05

Dat is je reinste onzin Maurootje. Er zijn wel degelijk keepers die goed kunnen meevoetballen zoals een Neuer, Ter Stegen, Ederson, Onana of een Allison Becker. In vergelijking met veldspelers niet, maar bij keepers kan je daar echt wel een onderscheid in maken. En als je op een bepaalde manier wil voetballen, heeft het ook een toegevoegde waarde. Donnarumma probeerde het wel, maar kan het totaal niet waardoor hij zijn ploeg een aantal keer in gevaarlijke situaties bracht.

7 juli 2021 om 00:15

Ederson een slechte voetballer ja? Ik vond de 1-1 alles behalve sterk gekeept

7 juli 2021 om 00:24

@chef Reinste nonsens, al die keepers die jij opnoemt hebben ook zovaak voetballende blunders gemaakt, net zoals Donnarumma vandaag, dus niets anders, wellicht wat beter, maar nog steeds zijn die keepers die jij opnoemt slechte voetballers

7 juli 2021 om 00:33

Maar veel betere voetballers dan donnaruma.

7 juli 2021 om 00:54

Ook allemaal blunders gemaakt, ik vind het niet zo indrukwekkend. Aan de eind vd dag gaat het om ballen uit het doel houden, en dat kan die centengraaier als de beste! 22 jaar, sommige van de keepers van die @chef opnoemt hadden nog niet eens hun debuut gemaakt(bij wijze van). Golden boy

7 juli 2021 om 00:48

Donnaruma vond ik zeer wijfelend. Uittrappen gingen vaak nergens naar toe, gepiel achterin, paar vreemde acties met uitkomen. De gestopte slecht ingeschoten pingel was goed en de spelhervatting

7 juli 2021 om 00:55

Vandaag was het minder indrukwekkend als tegen België, mee eens, maar dat komt omdat Spanje alleen maar blafte maar niet beet, hoefde zich niet ontzettend in te spannen, enfin, door naar de Engelsen.

7 juli 2021 om 03:53

Schrijnend hoe jij hier ook Denemarken nog onderschat… Er is nog een wedstrijd te spelen morgen he vriend

Spanje veel beter, maar voor een eventuele finale met Engeland is het wel beter dat Italië doorgaat. Zou een hele saaie finale met 80 procent balbezit voor Spanje zijn.

6 juli 2021 om 23:46

Nou ja, je kan beter 1 team hebben dat wil voetballen dan geen.

7 juli 2021 om 00:13

Juist niet, nu krijg je waarschijnlijk 2 verdedigende teams die niet willen verliezen en een nog saaiere pot

7 juli 2021 om 00:58

Italië verdedigende? Wanneer toen in de jaren 90’? Italië heeft tot nu toe steeds bewezen dat aanvallen hun ding is, zou het niet weten waarom Mancini er nu van af stapt

Vraagje: wanneer heeft een team ooit een penalty serie 2x gewonnen in een toernooi? Ik kan het mij niet herinneren

6 juli 2021 om 23:46

1990 Argentina?

6 juli 2021 om 23:56

Kroatië 2018

7 juli 2021 om 00:02

Ohja hoe kon ik dat vergeten ja haha! Maar verder zijn het de teams nooit gelukt afgelopen decennias, knap van Kroatië dan

7 juli 2021 om 00:00

Kroatie nog tegen Denemarken en Rusland afgelopen WK, ik vond het daarom des te knapper dat ze het nog 120 minuten volhielden tegen Engeland

Dani Olmo zat zo goed in de wedstrijd dat hij even een penalty ging nemen.

Verdomme Olmo, speel je zo een goeie partij, mis je de strafschop.

7 juli 2021 om 00:15

En juist Thiago die dramatisch inviel, echt werkelijk waar bizar slecht, schiet die penalty zo koeltjes binnen.

7 juli 2021 om 10:43

Ik dacht bij Thiago nog hij gaat missen. Maar dan zie je z'n klasse wel. Heel mooi schot was die penalty. Zo koel inderdaad.

Phew gelukkig Spanje er eindelijk uit. Hadden eigenlijk al in de groepsfase moeten stranden maar kropen keer op keer door de naald.

6 juli 2021 om 23:46

Ze hadden letterlijk in iedere wedstrijd van de groepsfase het betere van het spel?

6 juli 2021 om 23:49

Het spel was soms niet aan te zien. Leuk dat ze een goede wedstrijd tegen Italië hebben gespeeld, maar overal is de performance gewoon slecht.

6 juli 2021 om 23:50

Vond ik wel meevallen tbh. Meeste goals gescoord ook dit toernooi zonder echt wereldklasse aanvallers.

6 juli 2021 om 23:51

En niet te vergeten hulp van de arbitrage tegen Zwitserland.

7 juli 2021 om 00:50

Het betere van het spel wil nog niet zeggen goed spel? Kijk in welke poule ze zaten...

7 juli 2021 om 01:00

Ja maar het is toch gewoon onzin dat ze in de groepsfase hadden moeten stranden?

Wat een penalty van Jorginho op het einde. Dat je hem zo durft te nemen. Echt een eindbaas. Eigen stijl. Alleen zoals hij hem kan nemen. Ben benieuwd of je naast een Penanka nu ook een Jorginho gaat krijgen. In tegenstelling tot locatelli, Morata en Olmo weet hij het hoofd wel koel te houden. Wat een eindbaas! En dat in de halve finale van een EK! Door metname deze penalty gaat Italië nu naar de finale van het EK. Jorginho neemt zijn team bij de hand en gaan naar de finale Respect!

6 juli 2021 om 23:49

Chiellini heeft Italie door de penaltyreeks heen geloodst, en niemand anders. Wat een aanvoerder zeg.

6 juli 2021 om 23:52

Die man blijft zo koel ook he, beetje ouwehoeren bij die toss en vervolgens je spelers blijven oppeppen en geruststellen. Man wat een aanvoerder, Oranje mist een man als deze.

7 juli 2021 om 00:09

Virgil is wel een aardige aanvoerder, uiteraard niet zoals Chiellini maar goed.

7 juli 2021 om 00:51

Ja door de penaltyreeks heen geloosdst, maar meer ook niet. Chiellini en Barella waren vandaag met kilometers afstand de slechtste van het veld

Zo jammer want wat speelde Spanje goed en is Italië weggekomen hier zeg.

Italië was voetballend nergens en hoop van harte dat zij niet dit EK winnen.

6 juli 2021 om 23:53

Spanje speelde goed, misschien iets beter dan Italië, maar ze zijn nou ook weer niet bestolen. Soms heb ik het idee dat de Spanjaarden de bal langs Donnarumma heen willen dribbelen. Op het middenveld ziet het er allemaal wel flets uit maar wanneer Morata voorin de boel moet komen redden dan hoor je normaal gesproken toch geen aanspraak te maken op een EK finale? Italië verdient nu ook niet bepaald de schoonheidsprijs voor vandaag maar die hebben nu al een aantal pittige hordes genomen, en dan kom je al snel rond finaleplekken terecht.

Prachtige pot. Spanje had misschien meer verdiend maar ze misten zoals het hele toernooi vaak de kansen. Die pedri is ook echt wel een exceptioneel talent. Wat een speler en nog maar 18. Ook heel leuk voor Bernardeschi. Die jongen krijgt heel veel over zich heen, maar vandaag mooi die penalty erin getrapt.

6 juli 2021 om 23:47

@lierse1997 niet dani olmo vergeten Die man was misschien wel de beste vandaag van spanje, pedri-de jong-puig gaat een baas middenveld worden

6 juli 2021 om 23:48

Olmo was ook echt heel goed vandaag inderdaad. Waarschijnlijk de beste op het veld vandaag.

7 juli 2021 om 00:07

Stel je voor als we nog Arthur hadden, Pedri, Frenkie, Arthur, Puig: 4 middenvelders van potentiele wereldklasse in de toekomst

7 juli 2021 om 00:27

Kays Ruiz-Atil komt ook weer terug zo lijkt het.

7 juli 2021 om 00:35

@Fusionizing arthur heeft geen dreiging naar voren is alleen maar van een balletje heen passen, en heel eerlijk ik denk dat geen een barca fan arthur erg mist pedri zal hem makkelijk passeren

7 juli 2021 om 00:41

Arthur was ook altijd na 60 minuten al moe.

7 juli 2021 om 10:03

Stel je voor dat je Olmo nog had bij Barca

6 juli 2021 om 23:55

Efficiënt is anders inderdaad Lierse.. Italië had weinig balbezit, maar vond ik over de hele wedstrijd genomen veel dreigender dan Spanje. Qua kansen was het voor mijn gevoel ook licht in het voordeel van Italië. Wat mij betreft ook gewoon de verdiende winnaar.

6 juli 2021 om 23:59

Die twee kansen van oyarzabal en ik denk Olmo waren toch echt wel enorm. Sowieso vind ik dat beide teams dat klinische echt missen. Chiesa is de enige die dat wat in zich heeft.

7 juli 2021 om 00:59

Dit was zo’n wedstrijd met gelijkwaardige ploegen, waar een gelijkspel volledig terecht was.

Genoten van deze wedstrijd. Erg slordige wedstrijd maar het verveelde geen moment. Italië speelde wel echt heel zwak vandaag overigens, misschien wel dankzij het sterke veldspel van Spanje wie de wedstrijd toch wel merendeels controleerde. Mancini is en blijft een toptrainer, met dit materiaal de finale van het EK behalen? Dikke buiging. En dan Jorginho wie het beslist, de speler van Football Club Chelsea wie natuurlijk de Ballon d'or gaat winnen.

7 juli 2021 om 00:09

Hoe bedoel je ''met dit materiaal de finale van het EK behalen''. Vooral het middenveld en de verdediging van Italie is van absolute wereldklasse. Chiellini, Bonucci, Florenzi, Spinazzola.

Barella, Locatelli, Jorginho, Verratti

7 juli 2021 om 00:18

Als ik de Italiaanse selectie ga vergelijken met de selecties van Spanje, Frankrijk, Engeland en Portugal dan vind ik dat van Italie toch wel wat minder. Vooral voorin staat er op Chiesa na, toch geen enkele speler van wereldklasse? Chiellini, Bonucci, Spinazzola, Barella, Jorginho en Verratti ben ik met je eens, die komen van een verschrikkelijk hoog niveau maar bij die andere landen heb je alleen maar van dat soort spelers. Vandaar dat ik dit toch wel een geweldige prestatie vind.

Pohh kippenvel zeg unai simons wat een topkeeper ben je chellinie je bent een levende legend denk dat italie vrijwel zeker het ek gaat winnen het was een spannende wedstrijd, slaaplekker allemaal en een fijne week toegewenst!

6 juli 2021 om 23:47

Je onderschat Engeland dan wel, sterke ploeg hebben die Engelse hoor. Tenzij het Denemarken word natuurlijk..

6 juli 2021 om 23:48

@Aguerooo helemaal vergeten joh, maar als ik heel eerlijk ben speelt italie op dit moment het leukste voetbal

6 juli 2021 om 23:50

Zeker het leukste. Maar Engeland is achterin ijzersterk, 0 goals tegen dit toernooi. Echt bizarre statistieken. Italië speelde vandaag niet heel best, als ze op deze manier tegen Engeland spelen dan hebben ze een probleem, hoop dat ze beide hun A game kunnen brengen. Jij ook een fijne week trouwens.

6 juli 2021 om 23:51

Italie is als het balbezit heeft de betere. Tegen Spanje kwamen ze alleen niet aan de bal. Tegen Engeland zie ik ze wel weer domineren.

6 juli 2021 om 23:56

@aguerooo ik kijk er naar uit wie italie tegenkomt ik hoop engeland nog bedankt man, ik lees altijd met plezier naar je comments want je hebt altijd respect voor de tegenstander

6 juli 2021 om 23:56

Maar Engeland is dan weer niet scheutig met het creëren van kansen en het afwerken daarvan . En Italië is verdedigend wel andere koek dan met alle respect de afgelopen tegenstanders van Engeland. Aanvallend ook overigens. Veel directer. Engeland heeft weinig onder druk gestaan in wedstrijden, dus de verdediging is ook niet echt heel erg getest. In een finale dicht ik Italië dus ook net wat meer kans toe dan Engeland.

7 juli 2021 om 00:02

@Jackieboy10 Eens. Duitsland is aanvallend natuurlijk geen België of Spanje. Blijft een wedstrijd opzich, Engeland moet morgen eerst maar winnen van die verschrikkelijk fanatieke Denen wie ik natuurlijk veel gun, maar ik zie liever een finale tussen Italië en Engeland haha.

7 juli 2021 om 00:05

De Italianen zijn wel goed in teams verslaan die in het rood spelen. Die zullen dus hopen op Denemarken.

6 juli 2021 om 23:48

Dit was wel de voorfinale denk ik. De winnaar hiervan wint de finale. Engeland heeft geen middenveld.

7 juli 2021 om 10:47

Rice en Phillips. Brrrr helemaal niks. Daar moeten Veratti Jorginho etc toch wel wat mee kunnen?

Hoop echt dat Denemarken de EK wint. Zou echt een stunt zijn!

Jorginho wel ballen met staal om zo’n penalty te nemen. Morata weer de schlemiel haha

6 juli 2021 om 23:53

@modricmagic morata verdiend meer respect verratti was vandaag weer eens een baas op het middenveld van italie

7 juli 2021 om 00:53

Er was niemand bij Italie vandaag de baas op het middenveld, miss dat Veratti de beste was aan de kant van Italie, maar vond juist middenveld en centraal duo vreselijk slecht

7 juli 2021 om 01:02

Zo slecht was het ook weer niet als een toch niet misselijk Spanje er 120 minuten nauwelijks doorheen kon komen. Ik bedoel, foutloos was het niet bij Italie achterin, maar ze hebben maar 3-4 echte kansen weggegeven, waarvan er eentje in vloog. En idem dito aan de andere kant.

Heerlijk dit tegen onze aartsrivaal! Chapeau Spanje jullie speelden jullie beste pot en Italië speelde vooral om niet te verliezen. Geen schim van de vorige wedstrijden gezien. Maar goed kan me geen reet boeien we staan in de finaleeeeeee!

Gefeliciteerd Italie. Spanje wellicht iets beter qua spel, maar Italie speelde veel volwassener (al was dit niet hun beste wedstrijd). Spanje moet beter met der kansen omgaan. Dit is altijd hun grootste probleem geweest. En Morata. Zo wisselvallig altijd. Italie wint het EK.

7 juli 2021 om 00:10

Jep en ja verdienen ze ook wel. Italie over het algemeen zeer sterk op dit EK. En nu Belgie en Spanje eruit gekegeld. Spanje had toch mindere tegenstanders en Engeland's route is al helemaal lachwekkend.

Gefeliciteerd aan de Italianen. Penalties blijven een loterij zoals de Zwitsers kunnen beamen. De ene keer win je, de andere keer verlies je. Spanje had misschien iets meer moeten doordrukken in de verlenging. Busquets is voor mij de beste middenvelder dit EK. Hij had het middenveld van Italie in de tas. Spanje heeft een mooi team voor de toekomst met al die jongelingen.

6 juli 2021 om 23:50

Een paar momenten was hij echt wel te nonchalant en leidde hij balverlies. Dan vind ik dat Pedri een beter niveau haalde vandaag.

6 juli 2021 om 23:52

Busquets bepaalde toch echt wel het tempo. Maar ik zie er naar uit om ze weer samen te zien spelen. Olmo vond ik echt de beste man op het veld. Typisch dat juist hij dan de pingel moet missen.

6 juli 2021 om 23:54

Jammer voor de Spanjaarden inderdaad dat twee uitblinkers (morata zijn invalbeurt veranderde de wedstrijd toch ook echt) hun penalty missen.

6 juli 2021 om 23:55

Vervelend vooral voor Morata. Die krijgt al zo veel over zich heen. Ook tegen Kroatie was hij beslissend.

6 juli 2021 om 23:56

Hem en bernardeschi gunde ik inderdaad echt dat ze hun penalty scoorden want die twee zijn altijd de gebeten hond.

6 juli 2021 om 23:58

Denk dat de wissel van Thiago voor Busquets dodelijk was voor Spanje. De opbouw ging met zoveel minder tempo daarna.

6 juli 2021 om 23:59

Morata blijft gewoon een vreemde voetballer. Een man van uitersten. Zijn goal was echt heel goed gedaan, volledig zelf opgezet ook. En dan zie je hem 10 minuten later een passeerbeweging proberen en daarbij de bal 5 meter voor zich uit spelen omdat hij de controle niet heeft.. Dat is zo moeilijk te begrijpen. Van wereldspits naar Melvin Platje en dat gedurende wedstrijden. Echt bijzonder.

7 juli 2021 om 00:01

Thiago viel echt heel slecht in inderdaad. Veel matige passes. Ook wel pijnlijk voor hem dat hij al voorbijgestreefd is door een 18-jarige.

7 juli 2021 om 00:03

Thiago is een gallery speler. Nu zie je ook waarom hij er niet in staat. Zo'n bal op doel proberen te schieten...

7 juli 2021 om 08:21

Zo'n goede voetballer waar je geen reet aan hebt. Bizar.

De beste ploeg heeft vandaag verloren. Italie nauwelijks een schot op doel en maar één corner in 120 minuten. Werden flink gehyped na een gelukkige overwinning op Oostenrijk en tegen een zwak België. Benieuwd naar de finale, voor die Engelsen ligt de weg vrij om weer een keer een prijs te pakken.

6 juli 2021 om 23:58

En Spanje dan? Speelden slecht tegen een armoedige Zweden. Kwalificeren voor de 8ste finale met veel "geluk". Hadden ook veel geluk met de penalty reeks in de kwartfinale. Zo kunnen we doorgaann... Het beste team (qua spel) wint niet altijd. Bal kaatsen is makkelijker dan de bal in het doel krijgen.

7 juli 2021 om 00:03

Klopt, maar Spanje had ook meer kansen en momenten. Kan mij gestolen worden wie dit EK gaat winnen, maar ik ga niet zo mee met de hype van Italië.

7 juli 2021 om 00:11

Kom op zeg, hoe kun je nou de resultaten van Italië bagatelliseren terwijl Spanje 5 keer gelijk heeft gespeeld?

7 juli 2021 om 08:25

Omdat ze ontzettend betonvoetbal hebben laten zien tegen een betere tegenstander. En als je dan doorgaat op penalty's is dat gewoon kloten voor de voetballiefhebber.

Tot zover de finale van het EK. Die andere twee gaan deze prachtpot nooit overtreffen.

Dik verdient voor de Italianen! Vol passie en strijd iedere wedstrijd weer. Schitterend.

Wat een wedstrijd. Vandaag op zijn Italiaans gewonnen. Voetballend niet geweldig, maar slim gewonnen. Spanje speelde haar beste wedstrijd van dit ek. Chiellini ondanks de mindere wedstrijd van hem, maar wat een mentaliteit heeft deze gozer. Nu naar de finale. Denk niet dat engeland van Italië gaat winnen, maar we zien het wel.

6 juli 2021 om 23:54

Spanje is altijd beter tegen goede ploegen omdat er dan ruimte ontstaat. In de voorbereiding kwam ook Portugal niet aan de bal. Als Spanje nou maar een Torres of Villa had staan.

7 juli 2021 om 01:06

Ik denk dat het extra lastig was voor Spanje vanavond omdat ze telkens 1-2 man extra achterhielden uit angst voor de Italiaanse counters. Daardoor werd er telkens leuk gecombineerd tot aan de 16, maar daarna stonden de aanvallers in een te grote minderheid. Maar of risicovoller spelen wel had gewerkt? Voor het zelfde geld hadden ze drie countergoals om de oren gekregen.

2 penaltyseries achter elkaar is erg lastig. Vaak zie je dat als de 1e wint de 2e er uit vliegt. Nederland in 2014 (Costa Rica winst en Argentinie verlies) en nu zie je het bij Zwitserland en Spanje. Zal toch iets meer druk geven zo'n 2e penaltyserie. Op basis van het toernooi is Italie een verdiende finalist, maar deze wedstrijd (wat verreweg de beste wedstrijd van Spanje was dit toernooi) was Spanje wel wat beter.

Ik ging al juichen toen Simon op 1 knie stond. Wat een gekte. Heb het er nog warm van. Aan de Spanje supporters: oprecht goed gespeeld, jullie zijn een waardige rivaal.

7 juli 2021 om 00:01

Van harte gefeliciteerd. Penalties doen pijn. Spanje verliest er zo vaak mee.

7 juli 2021 om 00:14

Ja dankjewel! Penalties zijn meedogenloos, dus ik snap je pijn. Ik vind alleen dat jullie optimistisch kunnen zijn voor de toekomst, want de nieuwe Spaanse generatie ziet er veelbelovend uit.

7 juli 2021 om 00:18

Als dit Barcelona betrof zou ik er slecht aan toe zijn. Vorige keer waren de Zwitsers de klos.

Hoop op een finale met Denemarken. En dan de Denen winnen. Wat een sprookje.

Het is jammer dat Spanje geen killer voor de goal heeft, al denk ik dat Aspas in deze selectie niet had misstaan. Qua veldspel voor mij de beste ploeg van het toernooi, maar als het op penalties laat aankomen, krijg je dit. Ik vond dat Italië voetballend echt te kijk werd gezet, maar door een slechte eindfase van Spanje en goed verdedigen bleven ze in de race.

7 juli 2021 om 00:03

Hij had Aspas en Nacho moeten meenemen, maar nee meneer Enrique weet het allemaal beter. Wat een arrogante coach vind ik hem.

7 juli 2021 om 00:22

Enige die hij moest meenemen was Aspas. Verdediging stond gewoon prima dus Nacho was helemaal niet nodig.

7 juli 2021 om 08:28

Precies. Twee plekken leeggelaten, terwijl je met Aspas een speler hebt die het bij een middelmatige club beter doet dat spitsen bij topclubs en Nacho een uitstekend seizoen heeft gedraaid.

7 juli 2021 om 08:28

Vond ze anders aardig schutteren de keren dat ze het samen op moeten lossen. Garcia en Laporte zijn bij 1op1 duels ijzersterk maar bij een bal die er tussen valt waarbij Unai zich er ook nog mee bemoeid is het 1 grote chaos.

7 juli 2021 om 00:06

Ramos had toch ook mee gekund lijkt me. Toch echt wel een leider zoals Chiellini en dat kan toch wel veel doen. Zou daarnaast waarschijnlijk ook de beste spits in de selectie zijn.

7 juli 2021 om 00:29

Ramos was toch gewoon niet fit? Waarom zou je hem mee nemen.

7 juli 2021 om 00:31

Omdat je twee ongebruikte plekken in je selectie laat.

Misschien is dit wel leuk om te delen hier; een onderzoeker heeft 5 jaar de psychologie van het nemen van penalty's onderzocht. Hij heeft alle penalty shoot-outs in Ek's Wk's en Cl's vanaf 1976 geanalyseerd en spelers geinterviewd. Op Twitter deelde hij zijn bevindingen. Zie zijn account: Geirjordet

Spannende wedstrijd. Blij voor Italië. Nu nog de cup naar Rome meenemen.

Hoe kan Spanje de toss verliezen en dan ook aan de blauwe zijde de penalties moeten nemen? Had Alba dat niet mogen kiezen?

Toch wel heel sneu voor Morata. Ik vind eigenlijk de druk te hoog voor die gasten. Wat vinden jullie ervan als bij Knock Out wedstrijden de penalty's vooraf genomen worden? Dan krijg je meer spanning tijdens de wedstrijd en hebben de missers nog kans om het goed te maken. Nu voel je eigenlijk de hele verlening dat de ze beide geen goal meer gaan maken, terwijl de 90 minuten echt top waren.

Prachtig die passie bij Italië. Ik gun het alledrie de teams eigenlijk wel die nog over zijn. Voor alledrie is een prijs (te) lang geleden. Italië omdat ze over het toernooi de beste zijn (in combinatie met die enorme passie) imo, Engeland vanwege de fans en voor het Engelse voetbal en Denemarken omdat dat zo’n krachtig en mooi team is gebleken.

Zou prachtig zijn als Italië de Dennen in de finale treffen. Beide hebben een speler die lange tijd eruit liggen, waarvan eentje misschien niet meer kan spelen. Dat zou mooier zijn dan die Engelsen vind ik.

Ben blij dat Italie gewonnen heeft, maar wat hadden Chiellini en Bonucci het lastig, vooral Olmo was een plaag. Ook Barella was met afstand een van de slechtste. Leek al in minuut 70 niet meer fit, heel apart

Spanje heeft Italie gedegradeerd tot een klein voetballandje. Italie terug gedwongen om te voetballen zoals een klein ploegje dat onderaan de serie A bengelt. Triest dat dit team naar de finale gaat na zo een wanprestatie maar denk wel dat Spanje toch eens moet kijken waarom ze zo moeilijk een doelpunt maken. Italie schiet 3 keer op doel waarbij ze 2 maal scoren ( 1 maal afzuid) en 1 maal de paal raken. Dat moet beter bij Spanje. Maar denk wel dat ze volgend jaar op het WK ver kunnen geraken als er dan nog Ansu Fati bij is. Heeft Rafael Van Der Vaart nog wat te vertellen trouwens ?

7 juli 2021 om 01:34

Van mij mag Italië elk keer "gedegradeerd" worden als ze zo de finale halen. Spanje speelde zeker goed, maar ik vond ze niet veel beter qua kansen. Italië had 3 directe kansen en Spanje had 4 of 5 directe kansen. Dat is niet zoveel beter. Moet wel zeggen dat ik tussen minuut 80 en 90 mijn hart vast hield.

Echt een heerlijk voetbalgevecht. Plat gezegd zijn alle wedstrijden aan de rechterkant van het schema gewoon klote qua niveau. Zweden-Oekraine was qua spanning nog oké maar de rest was echt helemaal niks. Aan de linkerkant is het spektakel te vinden, van Frankrijk-Zwitserland tot aan deze pot, echt geweldig keer op keer. Heel zuur dat de beste man van het veld (olmo) meteen een pingel mist en iemand die in 2019 voor het laatst een hoog niveau heeft gehaald (bernadeschi) schiet hem bijna door de kruising heen. Penalties is dus echt een loterij, wat je ervoor hebt gedaan zegt niks. Vind het zielig voor Morata met name. Hij kan wel voetballen maar mentaal is hij te zwak voor dit podium. Is een half uurtje de held geweest en nu vergeet men dat meteen. En heeft ook nog de pech dat ie in Italie speelt, gaat ie nog een paar keer te horen krijgen dus. Maar kan wel leven met Italie, vandaag speelden ze als in de jaren 90, hopelijk stappen ze daar weer vanaf in de finale. Want de meeste finales zijn gewoon saai (of niet spannend)

"had veel overtredingen nodig" misschien als Alba eens een keer langer dan 3 minuten overeind blijft staan zou je dat kunnen zeggen. Ook dat naar het hoofd gegrijp en naar de borstkas terwijl je daar niet wordt geraakt. En dat is dan je teamgenoot @ Morata. Zoals altijd weer walgelijk gedrag uit Spanje. Daarom extra lekker om ze eruit te knikken

Spanje verdiende meer, maar penalty's is nu eenmaal een loterij.
Als je ook ziet hoe die Olmo hem probeert binnen te schieten... Pure concentratie is dat.
Bij Morata zag je gewoon al aan zijn blik dat hij ging missen.

Overigens had ik bij Italië bij Locatelli & Bernardeschi een slecht gevoel. Locatelli nam een ietwat rare aanloop. Leek iets te kort te zijn ook. Bernardeschi schoot hem fenomenaal binnen (gelukkig).

Italië's slechtste pot alsnog winnen op pingels, heerlijk. Bij mijn Toto heb ik Italië als eindwinnaar. Laat ze nu dan ook maar Denemarken of Engeland pakken!

Als ze gewoon het spel van voor deze pot op de mat kunnen leggen in de finale, zijn zowel Denemarken als Engeland wat mij betreft kansloos voor de eindzege. Maar goed, dat is een grote als natuurlijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
245 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
G. ScamaccaAanvaller
G. RaspadoriAanvaller10
S. SiriguKeeper10
F. AcerbiVerdediger30
A. BastoniVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Italië.

37 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren