PSV ziet transfer afketsen en geeft twee twijfelgevallen nieuwe kans

Dinsdag, 6 juli 2021 om 19:13Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:16

Maximiliano Romero en Ritsu Doan krijgen een nieuwe kans om zich te bewijzen bij PSV, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Beide spelers leken deze zomer op weg naar de uitgang, maar lijken toch in Eindhoven te blijven. Trainer Roger Schmidt spreekt het vertrouwen uit dat zowel Romero als Doan van waarde kan worden voor zijn ploeg.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door ajaxf1)

Herren, Jullie mogen weg. Maar trainer, er is geen interesse! Oh, dan kunnen we jullie misschien wel gebruiken. Er klopt hier iets niet, als je t mij vraagt.

6 juli 2021 om 19:26

Je moet er toch het beste van maken he. Romero lijkt me ook vrij logisch, zoals in het bericht al staat dat hij een frisse start zou willen na al zijn blessures/pech hier in Nederland. Doan is denk ik gewoon net iets te licht, maar je kan moeilijk over ze zeggen dat ze niks waard zijn voor PSV en ze vervolgens buitensluiten. Neem aan dat er nog steeds wel geluisterd zal worden bij een leuk bod.

6 juli 2021 om 19:57

Hahhaa ja dat klinkt inderdaad apart. Maar waar ik nog veel meer van schrik is dat Romero pas 4(!) keer gespeeld heeft. Ik wist dat het weinig was maar dit is echt bizar.

7 juli 2021 om 16:04

Ajaxf1

"ik wist dat het weinig was"

Jij wist dat het weinig was? Mag ik vragen hoe jij a tprecies wist dan? Hij heeft als gezegd vier keer gespeeld, bij elkaar denk ik 90 minuten. Daarvan heb jij er geen gezien. Dus hoe weet jij dan dat het niks is?

Hij heeft nog niks kunnen laten zien. Dat is denk ik wat je bedoelde te zeggen, toch?

Anyway, lastig om dingen te laten zien ook, als je geblesseerd bent.

8 juli 2021 om 20:13

Weinig minuten gemaakt bedoel ik, niks over de kwaliteit van de speler verder. Was een groot talent, had al van hem gehoord voordat hij naar PSV kwam. Benieuwd of hij er uit kan komen.

7 juli 2021 om 16:02

Yoda

Okay, jij zegt dat er iets niet klopt. Maar dan zal ik het maar expliciet aan jou vragen, wat klopt er dan volgens jou niet? Is toch normaal dat je een speler die een jaar geleden weg mocht maar niet verkocht is en dus nog onder contract staat een kans geeft? Wat zou jij doen dan? Ze een jaar lang op een andere functie elders neerzetten? In jong laten ballen?

7 juli 2021 om 23:55

Als ie weg mag omdat hij niet in je plannen past, dan is het zeker vreemd dat je nu zegt hem kansen te geven. Want dat was niet aan de orde voordat duidelijk werd dat ik niet verkocht werd. Nee, tot aan deze aankondiging is psv bezig met het zoeken naar alternatieven voor bv Malen en ze zeiden niet tegen Romero: jij wordt onze man. Wat voor kans ga je zo’n jongen dan echt geven? Dus ja, iemand die weg mag maar waar geenclub voor komt die leen je uit (zie luckassen, zie Doan) die laat je in jong spelen als dat kan en anders zit die gewoon in zijn zondagse pak op de tribune. Daar zijn toch genoeg voorbeelden van, niet dan? Maar nee, we gaan ze kansen geven. Daar klinkt vertrouwen uit. Zie je m voor je. Romero, We gaan je kansen geven! Maar Cagliari heeft zich gemeld, oh dan gaan we je toch maar verkopen.

Ik hoop vooral dat Romero zich bewijstHij verdient een kans Wel jammer dat de transfer op zijn fitheid is afgeketstDat lijkt niet gunstig

Blijft toch bijzonder dat je 10 miljoen neerlegt voor een speler die na 3 jaar 4 wedstrijden heeft gespeeld en je nog steeds niet echt kan concluderen of het een miskoop is. Ben nog steeds wel benieuwd naar Romero namelijk. Doan zou ik toch liever zien vertrekken voor een leuk bedrag, maar wie weet kan hij zich na zijn seizoen in de Bundesliga nu in de Eredivisie ook beter laten zien in het systeem van Schmidt.

6 juli 2021 om 23:15

Met 4 wedstrijden in 3 jaar is het tot op de dag van vandaag gewoon een miskoop. Ik kan er niks anders van maken.

7 juli 2021 om 00:12

In zekere zin wel, maar als die het gaat laten zien mocht hij nu blessure vrij zijn dan hoeft dat niet meer het geval te zijn. In Nederland zijn er denk ik weinig die weten hoe goed hij nou precies is. Baumgartl is een typische miskoop hoe ik daar tegenaan kijk. Meer dan genoeg kansen gehad, maar duidelijk niet het prijskaartje waard (of 1/10 ervan)

7 juli 2021 om 00:16

De nuance schuilt dan ook in jouw “als”. Hij heeft niks laten zien voor 10 miljoen. Ik snap de omstandigheden, maar psv heeft niks gekregen voor 10 miljoen. Dat heet miskoop. Bovendien; psv wil m van de hand doen, toch? Hoeveel vertrouwen hebben ze er zelf nog in. Alleen “als” hij het bij psv gat waarmaken, kan het stempel miskoop er wel af. Maar ja....

7 juli 2021 om 01:38

Oh zeker hoor, is een grote 'als.' Maar daardoor bestempel ik hem als speler nog niet als miskoop zolang hij bij PSV is. Uiteindelijk denken we er hetzelfde over alleen plak ik het stempeltje er nog niet op, maar snap goed wat je bedoelt. Ik weet eigenlijk niet of PSV echt van hem af wil. Het zou me niks verbazen als Romero zelf graag naar Udinese wilde om een soort nieuwe start te maken zonder blessures etc. en dat PSV hierin mee wilde werken, mede vanuit een beetje empathie naar de situatie waarin hij zit. Maar misschien zien ze het eigenlijk wel niet meer echt zitten in hem, waarschijnlijk zit er van beide opties wel een beetje in. Ik ben zelf toch nog best benieuwd naar hem, leek die paar keer dat ik wat van hem zag toch wel een aardige spits. Mag overigens ook wel voor 10 miljoen

7 juli 2021 om 23:57

Ik ben ook benieuwd, begrijp me niet verkeerd. Ik heb er alleen in tegenstelling tot jouw al geen vertrouwen meer in 😀

7 juli 2021 om 16:06

reiniersz

"blijft toch bijzonder dat je 10 miljoen neerlegt voor een speler die na 3 jaar 4 wedstrijden heeft gespeeld en je nog steeds niet echt kan concluderen of het een miskoop is."

Bijzonder ja? Want PSV had, toen ze hem kochten, natuurlijk moeten en kunnen voorzien dat hij structureel geblesseerd zou raken en iedere keer weer een lange blessure erbij kreeg en dat hij maar 4 wedstrijden zou gaan spelen.

7 juli 2021 om 17:22

Dat is precies niet wat ik bedoel haha, maar ik zie dat je die zin ook zo kan lezen. Ik bedoel niet dat PSV besluiteloos is of iets dergelijks, maar juist dat ik het zelf nog niet eens zou kunnen zeggen of het nou ook echt een miskoop is. Is verder gewoon veel pech met die blessures. En dat vind ik vrij bijzonder ja, niet echt alledaags.

7 juli 2021 om 18:22

" maar juist dat ik het zelf nog niet eens zou kunnen zeggen of het nou ook echt een miskoop is"

Ah, juist ja, okay, verkeerd begrepen excuus.

Dat is gewoon het probleem bij deze jongen. Ik kijk echt al drie jaar uit naar hem. Ik heb hem letterlijk een kwartier zien spelen tot nu toe. Ik zou je echt totaal niet kunnen vertellen wat voor speler het is, of hij een aanwinst is, of niet. Dus ik hoop echt maar dat hij dit seizoen uit de verf komt, ik begrijp dat hij eind sepetember ongeveer weer fit zou moeten zijn. Afwachten dan maar.

Ben zeker benieuwd naar Romero. Hoop voor hem dat de blessure ellende voor hem nu achter de rug ligt.

Niet handig van Doan om met de OS mee te doen. Snap wel in zijn land, maar kan nu juist zijn kans pakken als Malen en Madueke vertrekken

Romero ben ik blij dat blijft. Doan mag van mij wel vertrekken. Die gaat het niet redden. Er mag nog een hoop vertrekken wat mij betreft. Sadilek, Rosario, Guti, Bruma en doan mogen sowieso weg. Baumgartl is verhuurt dus die zal niet definitief vertrekken helaas.

6 juli 2021 om 19:29

Sadilek zou misschien nog wel eens kunnen verrassen. Ik ga er niet per se vanuit, maar als Schmidt 4222 blijft spelen is het misschien nog wel de snelste 'terriër' voor die positie op het middenveld. De rest mag wat mij betreft ook zeker weg, maar wil graag nog even Luckassen toevoegen aan je rijtje.

6 juli 2021 om 19:34

Oei, die was ik al helemaal vergeten. Luckassen mag inderdaad ook vertrekken. Dat is en best lange rij.

6 juli 2021 om 19:38

Daar zal een hoop salaris naartoe gaan, voor B-garnituur plekken die je ook op zou kunnen vullen met jeugd inderdaad, pfoe...

6 juli 2021 om 19:29

Ik vergeet trouwens Thomas nog.

6 juli 2021 om 19:36

Thomas RB was eigenlijk wel leuk vond ik, heeft hij 2 potjes gespeeld geloof ik. Drive als een paard en voetballend wel beter dan Dumfries imo. Om die RB discussie ook maar even hier naartoe te verplaatsen hahaha.

6 juli 2021 om 19:40

Thomas vind ik ook wel echt fijn voor op de bank, voetballend prima en uitstekende mentaliteit. Voegt echt wel wat toe in de wedstrijden dat hij speelde, meer iig dan een Mauro en Guti. Ook als rb idd een goed alternatief als Mwene en Sambo niet geschikt blijken te zijn.

6 juli 2021 om 19:43

Door onder andere Thomas als RB gingen we keihard onderuit tegen PAOK

6 juli 2021 om 19:55

Mannen kunnen we niet positief over Thomas op RB praten? Krijg gewoon flashbacks van die wedstrijd tegen Paok, waar Thomas alle hoeken van het veld kreeg te zien van Tzolis.

6 juli 2021 om 22:04

Verschrikkelijk inderdaad. Thomas op rechtsback is echt armoe troef. Romero mag wat mij betreft nog een kans krijgen. Alle andere middelmaat snel afscheid van nemen.

7 juli 2021 om 00:19

Laat ik die wedstrijden tegen Paok nou niet live gezien hebben Dan neem ik mijn woorden terug, of Tzolis moet gewoon een geweldige speler zijn natuurlijk. Ik had zelf de wedstrijd tegen ADO met name nog in gedachte waarin hij ook scoorde, maar dat is misschien ook niet de beste graadmeter hahaha

Het is op het moment wel erg druk voorin voor de voorste 4 posities bij PSV. Zahavi, Vertessen, Romero, Gakpo, Götze, Madueke, Ihattaren, Doan en dan zijn Malen en Bruma er ook nog. Dat zijn 10 spelers voor 4 posities. Ben benieuwd hoe Schmidt ze volgend seizoen allemaal tevreden houdt. Hoop persoonlijk dat Madueke wordt doorgeschoven als opvolger van Malen, mocht hij weggaan. Vertessen dan eerste invaller voor de 2 spitsposities, Ihattaren voor de 2 'nummer 10' posities.

6 juli 2021 om 19:39

Dit vind ik dus ook nog een groot vraagstuk, op dit moment heb je eigenlijk gewoon te veel speler voorin rondlopen. Dat moet je goed kunnen managen en/of de resultaten moeten uitstekend zijn, anders gaat het borrelen. Zahavi vind ik vooral lastig aangezien ik véél liever Gakpo en Madueke voorin zie (ervanuitgaande dat je als aanvallende middenvelders Gotze en Mo opstelt). Die twee kan je gewoon niet op de bank gaan zetten in mijn optiek. Voordeel van Zahavi is wel dat hij een echte spits is en Gakpo en Madueke niet. En dan heb je nog Vertessen, Romero, Doan en Bruma die echt moeten verrassen of moeten hopen op blessures. Malen gaat sowieso weg, ik kan me niet voorstellen dat die gaat blijven.

Ben blij dat ik deze namen zie na het lezen van het pushbericht. Met name Romero moet het dit jaar nogmaals proberen vind ik en ook Doan schrijf ik nog niet volledig af vergeleken met bijvoorbeeld een Bruma. Doan schat ik net wat hoger in dan bijvoorbeeld een Mauro. Het is allemaal niet je van het, maar voor als dit soort spelers strijden voor de bank dan is het wel oké. Hopen dat de eerste elf namen van een beduidend hoger niveau zijn.

Romero heb ik slechts 1 keer aan het werk gezien, maar dat zag er heel goed uit en Doan is sowieso een goede speler, mits hij niet volgestopt wordt met regels.
Al met al hoeft Psv niet rouwig te zijn dat ze terug keren.

Vreemd dat VZ dit nu pas brengt, was 28 juni al bekend dat Udinese de interesse voor Romero introk. Hoe dan ook, ik ben er niet per se rouwig om. Als hij dan toch dichter bij het einde dan het begin van zijn contracttermijn zit, brengt Romero toch weinig meer op en onderhand wordt dit ook een film waarvan het slot nog alle kanten op kan en je hem per se af wilt zien. De goede afloop hangt puur van zijn gestel af; wanneer hij heel en krachtig blijft, kan hij zeker nog het nodige betekenen. In de zestien is het een koele kikker en in zijn Velez-tijd liet hij zien een explosieve aanvaller te zijn. Hoop dat het er nog een keer uitkomt.

Doan mag intussen wieberen. Bij FC Groningen was hij nog niet eens kartrekker destijds, maar behalve bedenkelijke potentie was de transfer van Doan vooral vanwege de ontbrekende noodzaak van een speler als hij (op dat moment had PSV Lozano, Bruma, Bergwijn, Gakpo, Malen, Lammers en Aboukhlal al in de gelederen voorin) en juist de (genegeerde) noodzaak om de verdediging te versterken) de meest belachelijke en onzinnige transfer die John de Jong klaarspeelde. Alsof-ie nog ergens €8M had liggen...

Met Romero kan je een goede spits al in huis hebben, mits hij uiteraard fit is en goed terug komt na zijn blessure. Doan hoop ik dat hij zich sterk heeft herpakt en van waarde kan zijn. Wat mij betreft had hij ook in de verkoop gemogen. Ik meen me te herinneren dat daar juist redelijk veel positieve berichten vandaan kwamen, dat hij zo goed speelde bij Bielefeld. Dat er zelfs verschillende clubs interesses hadden in hem. Maar ik kan het mis hebben

Als Doan het goed gedaan heeft in Duitsland zoals ik het hier lees verdient ie toch wel een nieuwe kans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1211
2.Ajax1012
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller41
N. MaduekeAanvaller42
BrumaAanvaller42
Y. VertessenAanvaller41
E. ZahaviAanvaller42
J. DrommelKeeper30
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren