‘Club uit de Ligue 1 hoort vraagprijs van 10 miljoen voor Calvin Stengs’

Dinsdag, 6 juli 2021 om 12:31Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:23

Het is nog maar de vraag of AZ komend seizoen kan beschikken over Calvin Stengs. De 22-jarige vleugelaanvaller heeft zich in de kijker gespeeld bij OGC Nice, weet Nice-Matin dinsdag te onthullen. Stengs is een belangrijk transferdoelwit en moet in de Zuid-Franse stad als versterking dienen in de voorste linie, zo klinkt het. AZ is echter niet van plan om Stengs voor een habbekrats van de hand te doen en verlangt een transfersom van minimaal tien miljoen euro.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door diablo73)

10 miljoen met 20% doorverkooppercentage, prima deal

6 juli 2021 om 12:53

Nu is ook de tijd voor AZ om te cashen. Ze hadden gehoopt op een EK voor Stengs om de prijs te verhogen maar helaas. Met 22 ben je in het buitenland nog een talent. In Nederland mort je dan al een dragende speler zijn. Helaas te veel ups and downs gehad om echt dragend te zijn voor AZ. 10mln em 20%: strik er om en doorselecteren

6 juli 2021 om 13:41

Inderdaad. Daarnaast weten clubs wat er is betaald voor Jahanbakhsh, Janssen, Til, Idrissi terwijl ze allemaal geen potten wisten te breken.

6 juli 2021 om 14:55

Of ze kijken naar Elm, Wernbloom, Weghorst, Berghuis, Haps, Moreno, Dembélé, Lens etc.

6 juli 2021 om 15:34

@wondersloff Als dat het beste rijtje is word ik daar niet heel warm van. Elm is helaas ook geen succes gebleken door die maagproblemen waar hij niet veel aan kon doen natuurlijk. Berghuis was gewoon geflopt bij Watford. Van Lens bij PSV werd ik niet heel warm en zijn carriere in het buitenland is ook niet veel soeps. Haps is bij Feyenoord met alle respect ook niet geworden wat er van verwacht werd. Blijven slechts succesverhalen Weghorst en Wernbloom over. Al kunnen we bij die laatste ook niet echt zeggen dat mensen in Europa die zullen blijven herinneren aan zijn tijd bij Cska. Al met al niet een heel erg overtuigend lijstje.

6 juli 2021 om 15:51

Ik heb ook niet de ambitie om jouw warm te maken. De moraal van het verhaal isd at van iedere Nederlaqndse clubs een lange lijst met buitenlandse mislukkingen gemaakt kan worden. Dat hoeven niet altijd slechte voetballers te zijn. Denk hierbij bv. aa Berguis, maar bv. ook Pelle

6 juli 2021 om 17:19

Van de spelers die je noemt zijn alleen Weghorst en Dembele echt geslaagd in een grote competitie, bij een grote club

6 juli 2021 om 18:18

@wondersloff De boodschap is alleen dat bij AZ de verhouding van mislukkingen vs geslaagde een beetje negatief doorslaat en jouw armoedige lijstje is daar eerder een bevestiging van dan dat je de boodschap weerlegt.

6 juli 2021 om 19:02

Hoe kom je bij die 20%?

Tja, je kunt een gokje wagen, als Nice zijnde, denk dat AZ best graag "van hem af" wil, omdat er nu misschien nog wat clubs zo'n gokje willen wagen. Ooit een zeer groot talent en wie weet, komt het er nog uit, maar ik heb de hoop opgegeven. Zou de verkoop dat ook zeker niet erg vinden en dan hopelijk de kans voor Evjen om door te breken (maar het zal wel Aboukhlal worden ben ik bang).

Svensson is in principe overigens al weg, volgens mij, die is (net als Messi) transfervrij. Echter hoop ik nog steeds dat hij bij AZ blijft, als er geen club voor hem komt die hem aanstaat (hoewel ik die kans niet groot acht).

6 juli 2021 om 12:39

Waarom heb je de hoop opgegeven?

6 juli 2021 om 12:43

Omdat hij 22 is en ik de afgelopen 3 a 4 jaar zo'n beetje al zijn wedstrijden heb gezien en waar je in het begin de wisselvalligheid nog een beetje kon verklaren door zijn leeftijd, dat is op je 23e niet meer een bruikbaar argument. En het belangrijkste daarbij is, er zit geen groei in. Hij is niet beter dan hij 3 jaar geleden was.

Daarnaast is hij niet alleen wisselvallig, maar ook flegmatiek in het veld, het is niet een speler die het team draagt, wat nu wel van hem verwacht zou mogen worden. Te laconiek, balverlies wordt niet gevolgd door actie.

Een jaar geleden zat ik er nog wel iets anders in, maar afgelopen jaar was echt van een bedroevend niveau, wat mij betreft.

6 juli 2021 om 12:47

Oelie,

Ik ben het met je eens. Hij blijft een beetje hangen in hetgeen wat hij al jaren doet.
Hij lijkt ook niet coachbaar ofzo vervalt elke keer weer.

Misschien is hij wel toe aan een andere omgeving en kan dat hem helpen, maar ik zie het bij AZ ook niet snel gebeuren dat hij een constant seizoen gaat draaien.

6 juli 2021 om 12:47

@oelie Wapper: Ik moet zeggen dat het me verbaast (positief) gezien dat AZ 10 miljoen voor hem wil hebben. Ik had verwacht dat ze de hoofdprijs wilden hebben, die niemand wil betalen denk ik. 10 miljoen (met waarschijnlijk iets van bonus of doorverkooppercentage) lijkt me best redelijk. Hij kan echt wel voetballen, maar is nooit van de belofte naar een gevestigde orde gegaan. Hij is nog jong, dus het kan echt wel komen. Een verandering van omgeving kan hem hopelijk een boost geven!

6 juli 2021 om 12:50

Ik sluit het zeker ook niet uit dat het er nog uit gaat komen, maar ik acht de kans dat dít, bij AZ, het seizoen gaat zijn heel klein. Dus dan is verkoop vanuit het beeld van AZ een goede keuze denk ik. En voor Stengs misschien ook wel.

En áls het er nog uitkomt, dan zou een mooi doorverkooppercentage ook welkom zijn.

Maar als je nog een jaar wacht, dan heeft hij nog 1 jaar op zijn contract en als het er dan weer niet uitgekomen is, zal de interesse steeds minder worden.

10+ is denk ik een heel realistisch bedrag voor hem op dit moment.

6 juli 2021 om 12:54

Ben het er wel mee eens dat dit een uitstekend moment is om Stengs van de hand te doen. Zijn progressie is uit gebleven en ik zie met jou dat zijn leercurve bij AZ gewoon stagneert. Hij maakt gewoon steeds niet de volgende stap in zijn leerproces. Dan beter nu verkopen dan met nog maar een jaarcontract.

En als AZ echt inzet op tien miljoen (dus ze willen 8-8,5 overhouden ongeveer schat ik in) vind ik dat wel een prima bedrag. Neem inderdaad een leuk doorverkoop percentage mee en selecteer door.

6 juli 2021 om 13:24

10 miljoen zou ik eigenlijk veels te veel geld vinden voor Stengs. 10 miljoen is een bedrag voor de uitblinkers in de eredivisie en dat is Stengs gewoon helemaal niet. Dus wat dat betreft gaat AZ relatief wel voor de absolute hoofdprijs in mijn ogen.

6 juli 2021 om 14:58

De uitblinkers gaan al jaren weg voor bedragen boven de 20 miljoen.
Ik noem een Jahanbaksh,ziyech,Vd Beek,Jansen,De Jong,Deligt

6 juli 2021 om 18:54

Ik heb bij Stengs wel eens het idee dat hij te lang bij AZ is gebleven. Sommige spelers kunnen te vroeg een stap maken maar te laat kan ook. Hij heeft voor mijn gevoel te lang op zijn status als talent en speler uit de eigen jeugd kunnen teren en kwam mee weg zonder er hard voor te hoeven werken. misschien was het voor hem beter geweest om hem in een andere omgeving te zetten waar hij meer gepushed-gedwongen zou worden om een constant niveau te halen. Gooi hem maar een keer in het diepe en kijk of hij boven komt drijven, en anders kan een stap terug altijd nog.

Lijkt mij wel een goeie move voor hem. Ik zie hem bij AZ die stap naar topniveau niet maken en wellicht helpt het hem in een andere omgeving in een ietwat sterkere competitie wel.

Prima stap voor hem. Zijn ontwikkeling valt me een beetje tegen de laatste 2 jaar ofzo. Misschien dat een nieuwe omgeving kan helpen. Nieuwe prikkels, nieuwe uitdaging. Talent heeft hij iig zat.

10 miljoen gelijk doen voor AZ! Is nog steeds best wisselvallig. En misschien is een andere omgeving en competitie wel beter voor hem. In de Ligue 1 moet die dan wel constanter gaan presteren omdat de competitie beter is dan de Eredivisie.

"wie weet, komt het er nog uit." Nou, geloof het maar niet. Hij heeft de instelling van een flapdrol. Als Nice daarvoor 10 miljoen gaat neertellen, zijn ze gestoord.

10 miljoen? Het is sportief gezien natuurlijk een stap omhoog, maar toch nog een behoorlijk hoog bedrag. Een jonge speler die niet eens uitblinkt. Eigenlijk al twee seizoenen lang op hetzelfde niveau blijft hangen. Maar wie weet!

6 juli 2021 om 15:01

Natuurlijk een stap omhoog....Nice.
Haal Psg en Lille weg en je hebt gewoon een Eredivisie op z'n Frans.

Kwaliteits impuls? en dan interesse in Stengs.
Hij is net zo wisselvallig als Dolberg.

Lijkt mij een mooie deal voor alle partijen. Voor AZ een mooi bedrag voor iemand die toch wat gestagneerd is in zijn groei. Bovendien nog maar een 2-jarig contract, dus het laatste jaar om een mooi bedrag op te halen. Voor Stengs is het een frisse start in een nieuwe en betere competitie, waar hij ongetwijfeld minder op de automatische piloot kan spelen. Dat zal voor hem ook goed zijn. En voor Nice is het een speler die bij vlagen heeft laten zien geweldig te kunnen voetballen. Ballen die Stengs in de diepte kan geven, dat leer je niet aan. Dat is puur balgevoel. Toch jammer dat het er niet compleet uit is gekomen, want na zijn eerste wedstrijden in de Play-offs tegen bijvoorbeeld Groningen jaren terug zag ik echt een absolute geweldenaar. Ook in de eerste seizoenshelft van 19/20 was het grandioos, maar sindsdien is het eigenlijk telkens wisselvallig geweest.

Prima bedrag, slijten die hap. Te wisselvallig ondanks dat ie talent zat heeft. Dit is het jaar om nog een mooi bedrag te vangen en dan moet je dat zeker niet laten. Ik zou van bergen transfervrij oppikken en daarnaast nog een buitenspeler die er al staat.

6 juli 2021 om 13:12

Ik vind van Bergen nou niet echt het niveau wat ik hoop dat AZ nastreeft. Wat een matige speler is dat zeg.

6 juli 2021 om 14:51

Transfervrij kan je er geen bult aan vallen lijkt me.

6 juli 2021 om 14:13

Absoluut niet van Bergen. Wat een blinde draver is dat joh. Ik droom stiekem van Alireza. Vraag me alleen af of hij het zelf zou willen.

6 juli 2021 om 14:25

Ik ben wel gecharmeerd van Bergen, maar voor AZ vind ik hem toch net iets te licht. Daar mist hij toch iets teveel technische souplesse voor.

Ik vind eerlijk gezegd geen pijl meer te trekken op die vraagprijzen. Blijkbaar hanteert AZ een vergelijkbare vraagprijs voor Stengs als Heerenveen voor Veerman. Dat vind ik wel bijzonder, aangezien Stengs veel langer op het hoogste niveau acteert, bij een grotere club zit en de nodige caps heeft voor (jong) Oranje. Bovendien lijkt me dat AZ financieel een veel betere onderhandelingspositie heeft.

De vraagprijs voor Stengs vind ik dan ook vrij laag als dit klopt. Die voor Veerman juist erg hoog. De ervaring van Stengs lijkt bijna wel een nadeel, omdat van hem veel meer constantheid wordt verwacht dan van Veerman, terwijl ze nagenoeg even oud zijn.

Vraagprijs is niet 10 miljoen, dat is wat Nice wil bieden, als dit gerucht al überhaupt waar is. Desalniettemin vindt ik het te weinig en hoop ik dat Max er meer uit perst. 15 miljoen met doorverkoop percentage zou ik voor tekenen. Anders gokken op een goed jaar en van de hand doen. We zullen zien. In Max we trust!

10 mil vind ik te weinig, minimaal 15 mil.

Hmm, 2 jarig contract snap ik 10 mil wel. Maar denk dat een club Max 7/8 wil betalen. Zijn rendement is zo laag. Helemaal voor een creatieve aanvallende speler. Die vaak in de laatste zone aan de bal komt. (20/30m van het doel)

Als az echt stengs koopmeijers en boadu kwijtraakt dan gaan ze het zwaar krijgen

Bericht klopt niet, Nice biedt 10 miljoen. AZ verlangt meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OGC Nice

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.RC Lens124
4.Angers114
5.OGC Nice1010
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. LeminaMiddenvelder61
P. RosarioMiddenvelder60
W. BenítezKeeper60
K. Thuram-UlienMiddenvelder61
A. GouiriAanvaller64
K. DolbergAanvaller54
Y. AtalVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina OGC Nice.

8 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 OGC Nice 3 0 0 0
2021/2022 AZ 0 0 0 0
2020/2021 AZ 30 7 1 1
2019/2020 AZ 25 5 0 0
2018/2019 Jong AZ 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Calvin Stengs en Myron Boadu spelen negatieve rol in OGC Nice - AS Monaco

De wedstrijd tussen OGC Nice en AS Monaco heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. In de Allianz Riviera werd het 2-2. Calvin Stengs veroorzaakte een strafschop voor Monaco in de tweede helft....Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren