Sport pakt uit: Barcelona zet deuren wagenwijd open voor Griezmann

Dinsdag, 6 juli 2021 om 08:43Daniel Cabot Kerkdijk

Barcelona staat welwillend tegenover een zomers vertrek van Antoine Griezmann, zo melden diverse media in Spanje dinsdag. Op de voorpagina van Sport staat dat Barcelona ‘de deuren wagenwijd openzet’ voor de aanvaller annex Frans international. De Spaanse topclub heeft zowel financiële als sportieve motieven om Griezmann uit te zwaaien, maar het ligt voor de hand dat het gebrek aan inkomsten de boventoon voert.

Het feit dat Lionel Messi nog altijd geen nieuw contract met Barcelona heeft ondertekend, heeft vooral te maken met Financial Fair Play-regelgeving. Het salarishuis van de club moet drastisch omlaag en dat strookt niet met de intentie om de vedette nog minimaal twee jaar aan de club te binden. De club kampt met een 'vergiftigde erfenis' van Josep Maria Bartomeu, die als voormalig president de salarislasten gigantisch liet oplopen. Zo staat Griezmann voor liefst 34 miljoen euro bruto per jaar op de loonlijst. Barcelona moet dan ook meerdere grootverdieners van de hand doen, maar voorlopig is er nauwelijks belangstelling. In totaal moet Barcelona tweehonderd miljoen euro aan loonlasten per jaar besparen.

Barcelona mag vanwege de financiële problemen slechts 25 procent van zijn besparingen herinvesteren in het salaris van nieuwe spelers. De club heeft inmiddels afscheid genomen van vijf spelers: Junior Firpo (voor vijftien miljoen euro verkocht aan Leeds United), Francisco Trinçao (verhuurd met optie tot koop aan Wolverhampton Wanderers), Konrad de la Fuente (voor drie miljoen euro verkocht aan Olympique Marseille), Jean Claire Todibo (voor 8,5 miljoen euro plus 5,5 miljoen euro aan variabelen verkocht aan OGC Nice) en Matheus Fernandes. Het contract van laatstgenoemde werd eenzijdig ontbonden.

Barcelona weet dat Griezmann redelijk goed in de markt ligt in de Premier League, waar enkele clubs nog in staat zijn om grof geld voor spelers te betalen, en ook bij Paris Saint-Germain. De Franse topclub zit met de contractsituatie van Kylian Mbappé in de maag. De vedette wil zijn nog een jaar doorlopende contract niet verlengen en de clubleiding wil niet dat de Frans international gratis vertrekt. PSG heeft al jaren interesse in Griezmann, maar kwam om uiteenlopende redenen altijd bij andere spelers uit.

Na de komst van Sergio Agüero en Memphis Depay is Barcelona bereid om Griezmann tegen een marktconform bedrag te laten gaan, al zal dat waarschijnlijk niet in de buurt van het aankoopbedrag van 120 miljoen euro komen. Volgens Sport wil Ronald Koeman een aanval met Messi, Agüero en Depay gaan vormen en zal er in principe geen uitzicht op een basisplaats voor Griezmann zijn. Dat is ook de reden dat de Fransman net zo positief staat tegenover een eventuele transfer, zeker met oog op het WK van volgend jaar in Qatar.

Het uitzwaaien van Griezmann zou een flinke besparing qua loonlasten zijn. Dat is ook een van de redenen dat Barcelona het door LaLiga ingestelde salarislimiet ver heeft overschreden en daardoor voorlopig ook geen nieuwe spelers mag inschrijven. De club heeft Agüero, Depay, Eric García en Emerson Royal nog altijd niet kunnen inschrijven voor de competitie en dat geldt ook voor Messi, die officieel nu transfervrij is, als beide partijen formeel tot een vergelijk komen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door viswoestijn)

Alsof er zoveel interesse is voor Griezmann. Snap ook niet waarom je Aguero en Depay contracteert terwijl Griezmann, Pjanic, Braitwaite nog in de selectie zitten.. eerst hun verlossen. Stel je krijgt deze 3 niet kwijt, wat doe je dan? Wat een chaos bij de Catalanen. Bij Real Madrid is het duidelijk, er is alleen geld voor Haaland of Mbappé, er zullen geen andere spelers bijkomen.

6 juli 2021 om 09:05

Ook niet nu Ramos en varane weg gaan?

6 juli 2021 om 09:21

@cuco10, het is voorlopig niet te verwahten dat Real Madrid echt forse transfersommen neer gaan leggen. Perez heeft geluk gehad dat hij tijdig door geselecteerd heeft met Ronaldo en nu een monster salaris van Ramos uit de boeken heeft kunnen schrijven. Dat zijn dezelfde salarissen als Messi + Griezman verdienen bij Barcelona. Een verschil tussen bezuinigen of niet bezuinigen.

6 juli 2021 om 09:24

Real Madrid kon ook niet veel de laatste jaren omdat ze met het stadion bezig waren. Natuurlijk zitten ze nog met Hazard en Bale in hun maag maar hun salarissen zijn veel lager. Dat loodst ze veel beter door de crisis heen.

6 juli 2021 om 09:29

@viscacatalunya, en Perez durft gewoon tegen Ramos te zeggen: toedels... Deze laten in Ramos hun langst dienende speler en aanvoerder vertrekken, zonder blikken of blozen, om de club stabiel te houden.

De enige uitweg aan dit hele verhaal is gewoon zwaaien naar Messi. Dat scheelt je 150 miljoen aan salaris Met de verkopen van een paar spelers kan je dan Garcia/depay/aguero etc gewoon in schrijven.

6 juli 2021 om 09:31

@Visca, dat is gewoon niet waar. Real gebruikt een reele begroting en worden daarom niet hardgeraakt door het regelement van LaLiga. Ik heb je al eerder gezegd dat Barca met vuur heeft gespeeld en door corona heeft het zich flink verbrand.

6 juli 2021 om 10:26

Als Varane vertrekt is het inderdaad mogelijk dat ze een nieuwe verdediger halen. Als ie toch blijft wordt er niks aangekocht tenzij Haaland of Mbappe mogelijk blijken te zijn

6 juli 2021 om 11:06

Dat nieuwe stadion gaan ze pas aflossen (hypotheek 30 jaar) als het klaar is volgend jaar.
Daarbij zijn de financiën van Real vergeleken met Barca totaal anders!
Real staat er veel beter voor, en dat gaat met het nieuwe stadion nog veel beter worden.

6 juli 2021 om 11:09

In een crisis is de begroting van ondergeschikt belang. Je inkomsten gaan omlaag maar je salarissen staan vast. Barcelona zat veel te hoog qua salarissen dat is het grote probleem. Messi laten gaan waar ik voor was indertijd was een rationele beslissing geweest.

6 juli 2021 om 12:35

@viscacatalunya Heeft helemaal niets met het stadion te maken. Real Madrid heeft een lening van 575m gesloten die ze vanaf 2023 voor 25M per jaar (met 4% rente) tot 2049 gaan betalen..

6 juli 2021 om 13:12

Een geldschieter stelt wel eisen aan de hoeveelheid schuld die je op je mag nemen ook al hoef je het pas in de toekomst terug te betalen.

6 juli 2021 om 13:19

En is dat in dit geval zo dan? Nergens terug te vinden.. Dus uit de duim gezogen..

6 juli 2021 om 09:07

Het is natuurlijk een grote puinhoop bij Barça, maar het aantrekken van Aguero en Depay begrijp ik wel. Ze zijn transfervrij en zullen niet oneindig wachten. Barça moest wel acteren anders gaan de spelers ergens anders naartoe.

6 juli 2021 om 10:06

Je snapt dat ze geld gaan uitgeven dat er nog niet is en waar het allerminst zeker van is dat het even komt aanwaaien?

6 juli 2021 om 10:42

Desnoods laat je ze ver onder hun marktwaarde gaan. Er is altijd wel interesse in spelers. Barça zit niet in een positie dat ze veel onderhandelingsruimte hebben, maar interesse zal er zeker zijn.

6 juli 2021 om 11:46

Maar dan is het toch nog steeds slecht beleid? Het is gokken met geld dat ze niet hebben en als het slecht uitdraait zitten ze met een ongelofelijk groot probleem.

6 juli 2021 om 09:10

Ik snap dat wel. Griezmann is een geweldige speler, maar past met zijn momentenvoetbal niet goed bij het tikkitakka Barca. Hij kan beter teruggaan naar Atleti of een andere club die wat resultaatgerichter voetbal speelt.

6 juli 2021 om 09:19

En wat voor voetballer is Depay eigenlijk? Toch niet iemand die in de korte combinaties er los op tikt of dribbelt?

6 juli 2021 om 09:28

Erop los tikken kan hij wel, maar dan moet hij wel in een 4-3-3 in de punt spelen in een team dat verder goed op elkaar is afgesteld, zoals het Oranje onder Koeman. Hoop dan ook dat dat goed uitpakt.

6 juli 2021 om 09:19

Griezmann zou de meeste teams in Europa beter maken. Hij past alleen niet in een 433. Ik zou hem naast Coutinho ook als eerste op de lijst zetten om te verkopen. Het zit niet mee met blessures. Coutinho komt nu pas terug en Dembele is er lang uit. Dat zit Laporta nu in de weg naast het wanbeleid van Bartomeu dan natuurlijk. Laporta is op zijn best in dit soort situaties, ik ben benieuwd of het dit keer ook lukt om de boel te saneren. Ik zie maar enig alternatief als dat niet lukt en dat is een beursgang op termijn.

6 juli 2021 om 09:22

@viscacatalunya, Je noemt het beleid van Bartomeu wanbeleid, terwijl Laporte net voor voor 40 miljoen aan salarissen heeft aangetrokken, Messi een nieuw contract bied a la hoeveel miljoen. Terwijl er 200 miljoen bespaart moet worden?

6 juli 2021 om 09:25

Die 40 miljoen is pure speculatie, het is veel minder. Er is een reden dat de deal met Messi niet rond is. Als Laporta niet een paar deals doet dan gaat het aanblijven van Messi niet door.

6 juli 2021 om 09:34

@visca, weet je zeker dat het pure speculatie is? met een belasting tarief van 52% voor de topvoetballers is de 40 miljoen helemaal niet zo een pure speculatie. Sterker nog, het zou kunnen betekenen dat Messi zelfs veel meer verdient dan 150 miljoen...

In het meest positieve geval verdient Messi (100 miljoen), Aguero (6 miljoen) Depay (4,2 miljoen) allemaal in bruto salarissen. Waardoor ze de helft Netto over houden. Blijkt dat deze salarissen netto zijn, wat vaak word gehanteerd in Spanje, dan komt er opeens 52% boven op... Wat weer redelijk in de buurt komt van de 200 miljoen die beschreven word. Het laatste is dan ook veel aannemelijker en realistischer.

6 juli 2021 om 10:30

Beursgang lijkt me simpelweg onmogelijk met het statuur dat Barcelona nu heeft als vereniging. Stel dat het wel gebeurt en lukt dan is dat wat mij betreft het einde van Barcelona FC. Dan is het gewoon een andere club imo. Barcelona is van de fans.

6 juli 2021 om 11:36

Het is een mooie rekensom maar niemand weet wat de aankopen gaan verdienen.

6 juli 2021 om 12:41

@viscacatalunya Niemand weet het (jij ook niet) maar heb net hier boven geschreven dat de salarissen minden zijn dan @D-Bergkamp zei. Ik snap dat je groot fan van de club bent maar alles staan verdedigen heeft weinig zin..

6 juli 2021 om 13:06

Ik ben de grootste criticaster van Bartomeu. Laporta verdient nu het vertrouwen. Als het niet lukt moet Messi gewoon vertrekken.

6 juli 2021 om 11:25

Ach, ze gaan nu elk selectielid van Barca aanhalen als ‘hij mag weg om geld vrij te maken’. Dan hebben ze weer 20 artikeltjes.

6 juli 2021 om 12:11

Goede speler maar past niet bij het Barca spel en speelt te veel in dienst van Messi waardoor hij z'n eigen acties en spel niet "durft" te spelen. Komt gewoon niet uit de verf, is na 2 seizoenen waarschijnlijk ook tussen z'n oren gaan zitten. Beste voor alle partijen is afscheid, genoeg topclubs die Griezman willen aangezien hij in vorm een absolute klasbak is. Helaas niet het juiste profiel voor Barca. PSG of naar Liverpool om Firmino z'n gepruts te vervangen.

Zo ga je toch niet om met spelers !! Wat een waanzin , en dan zelf als club wel janken als spelers weg willen. Maar goed de puinhoop bij Barcelona is pure waanzin en ontstaan uit wanbeleid. Misschien wel goed ook voor deze traditioneel prachtige club.

6 juli 2021 om 09:20

Griezmann hield met zijn docu Barcelona toch ook zelf aan het lijntje. Griezmann krijgt veel te veel voor wat hij levert. Echt slecht wordt hij niet behandeld.

6 juli 2021 om 10:16

Nope, mijn opmerking was ook sarcastisch bedoeld.
Ik snap niet dat je zoveel overbetaalde middelmaat binnenhaalt of althans die niet voldoen aan je eisen/wensen.
Mijn persoonlijke mening is ook dat Messi de club nu verder omlaagt haalt door zich niet te schikken in een veel lager salaris om de club te helpen. Hij moet dan ook niet gaan klagen dat er geen kwaliteit kan worden gehaald als hij ze ook de kans niet geeft met zijn salaris.

6 juli 2021 om 09:24

Machtig mooi club man, ikke ikke ikke en de rest mag schikken.
Alles wat ooit zo mooi was aan deze club is in de afgelopen jaren flink te niet gedaan.

6 juli 2021 om 09:28

Vond je het jarenlang veel te veel betalen voor elke gemiddelde voetballer een beter beleid?

6 juli 2021 om 10:33

Ik kan me niet herinneren dat Barca ooit heeft lopen janken omdat een speler wou vertrekken? Die hebben toch altijd toestemming gekregen bij mijn weten?

6 juli 2021 om 12:44

je mag toch wel verwachten dat de speler zich bewust is van het feit dat wanneer je 34 miljoen bruto per jaar verdient het risico bestaat dat dit de gang van zaken kan worden wanneer er paniek uitbreekt bij een club? Wanbeleid of niet, het gaat hier over dusdanige bedragen, dan gaan mensen nou eenmaal op bijzondere manieren handelen. het gaat ook niet over meerdere spelers die gezamelijk 34 miljoen verdienen, maar 1 speler. snelle kostenpost om te lozen, dan ga je dit soort taferelen krijgen.

Een reden die niet genoemd is, is dat Griezman als een volleerd ballarina op het veld staat, maar voetballend niets presteert en ook nooit heeft gepresteerd bij Barca. Hij werd alleen maar gekocht om Atletico te verzwakken

6 juli 2021 om 09:04

En die zijn met suarez alleen maar sterker geworden

6 juli 2021 om 10:18

Nuja Griezmann is een vedette die niet verlegen is om zich de pleuris te werken in balverlies. Denk dat er andere vedettes zijn in de selectie die veel meer ‘ballerina’ zijn

6 juli 2021 om 10:41

Wie dan? Die kleine Argentijn die er elk jaar 40 inschiet en daarnaast nog eens 20 assists geeft? Die bedoel je?

Dus ze willen Messi langer binden voor een belachelijk hoog salaris (omdat Messi weigert in te leveren) en verkopen de halve selectie om dat mogelijk te maken. Oftewel; Messi z’n salaris houdt de club in een financiële houdgreep. Laat Messi gaan, hoe goed en belangrijk hij ook is. Maak pas op de plaats en bouw aan een nieuwe selectie middels je fantastische jeugdopleiding. Die hebben ze niet voor niks. Dan maar een of twee magerdere jaartjes. Ook op die manier moeten ze in de top 4 kunnen eindigen.

6 juli 2021 om 10:25

Wat ik vooral niet snap is dat Messi ‘graag wou bijtekenen voor een ploeg die terug competitief is in de CL’. Terwijl ze momenteel de halve selectie op de schop gaan nemen om financieel op orde te zijn. Er zijn er hier nog steeds die denken dat een Gaya aangetrokken gaat worden als betere vervanger van Firpo, maar lijkt mij dat die net zou komen in het geval ze Alba kunnen slijten en daardoor loon uitsparen. En ondanks de grote hoeveelheid kritiek lijkt mij een selectie met Dembele, Griezmann en Coutinho toch steeds sterker dan met 3 jeugdspelers als vervanger. Ook al verdienen ze l te veel boor wat ze brengen en is het dus in sommige gevallen een begrijpelijke zet. Punt is dat je volgend jaar een zwakkere selectie gaat hebben wat velen niet lijken te snappen. Op middellange termijn kan het goed uit pakken. Is natuurlijk een risico om de galve selectie eruit te schoppen zodat je nog twee jaar Messi kan inschrijven. Binnen twee jaar heb je geen Messi en ook enkele andere toppers niet meer die zoch misschien gingen ontpoppen als leiders.

6 juli 2021 om 11:20

Ook zonder Messi is de selectie met Depay, Aguero, Garcia, Emerson, Nico Gonzalez en Collado volgens mij beter en beter in balans. Zeker als Fati hersteld is

6 juli 2021 om 11:51

Tja jeugdopleiding. Hoe goed is die nog? In de hele selectie zit één jeugdproduct waarmee je verder kan: Fati. De rest staat al in de etalage: Roberto, Puig, Alena. Er zit er één aan te komen: Moriba. De rest van de jeugdspelers (van 16+ jaar) lijken het niveau niet te halen. Daar gaat het allereerst fout. Zonder die doorstroom wankelt Barca en kunnen ze de weg terug niet vinden. Nu heb je inderdaad twee keuzes: Verkopen van deel selectie of Messi laten gaan. Voor dat tweede is genoeg te zeggen. Maar in hoeverre gaat Barca spelers als Griezmann, Pjanic, Coutinho en Dembele missen? Ik denk dat de impact wel meevalt. Zolang je maar de juiste keuzes maakt in aankoopbeleid. Kies voor een Bryan Gil, Zubimendi of dat soort Spaanse jonkies die nog enigszins voordelig op te pikken zijn. Voor Oyarzabal zijn ze inmiddels al weer te laat gezien zijn groei.

6 juli 2021 om 12:51

@gunnero jou plan ziet wer leuk uit alleen zijn de spaanse jonkies die je opnoemt niet goedkoop op te halen. Bryan keert terug bij Sevilla en Sociedad vraagt altijd de hoofdprijs voor hun baskische spelers..

6 juli 2021 om 13:56

Ik noem de bekende groeibriljanten omdat ik niet zo bekend ben met Spaanse voetbal. Maar neem een voorbeeld aan Bayern Munchen, die topaankopen (bv Sane) afwisselt met aankopen als Gnabry en Davies. Daarmee spreid je de risico's. Als Sarr tegenvalt en Richards wat groei doormaakt, ben je onder aan de streep in balans.

6 juli 2021 om 18:44

Messi zorgt op dit moment helemaal niet voor een probleem, want hij is op dit moment geen speler van barcelona.

Ik zou hem op zich best wel bij Chelsea willen zien in de spits, maar goed dat salaris is natuurlijk niet op te hoesten, zelfs als je hem al transfervrij krijgt is het een dure grap.

6 juli 2021 om 09:18

Het geld zullen ze hebben, maar hij heeft niks laten zien de afgelopen jaren dat zo'n krankzinnig salaris rechtvaardigt en dan krijg je alleen maar hommeles binnen de spelersgroep.

6 juli 2021 om 17:33

Hij is bij Barcelona ook het gros van de tijd niet goed gebruikt omdat hij heet liefst speelt waar Messi speelt. Maar inderdaad dat salaris wat hij nu verdient, past totaal niet binnen ons salarishuis.

Een kat in het nou maakt gekke sprongen. Dit is er ook zo een. Alles maar dan ook alles staat in het teken van god messi. FAIR PLAY. Keihard aanpakken dit barcelona

6 juli 2021 om 09:22

Alleen Barcelona en niet City, PSG, Chelsea, Juve en Liverpool die allemaal ook miljoenenverliezen maken?

6 juli 2021 om 09:24

@viscacatalunya, City heeft aangegeven het salaris van Messi niet te kunnen betalen. Dat is een vershcil met Barcelona die het nog veel minder kan betalen maar het alsnog wil doen. In dit geval heel veel meer respect voor City dan voor Barcelona (en ik ben een grote city/guardiola criticaster)

6 juli 2021 om 09:27

De transferperiode is nog niet voorbij. Als Barcelona het niet rond krijgt hebben City en PSG vrij spel om hem binnen te halen.

6 juli 2021 om 12:56

en stel, een utopie natuurlijk, maar stel. al deze clubs weigeren om messi 100+ miljoen per jaar te geven? dan is Messi clubloos. niet dat hij om gaat komen van de honger. Maar dan is het opeens Messiloos. hoe goed hij ook is, het kan toch niet dat 1 speler de club die hij zijn leven heeft gedient zo in de houdgreep houd. Niemand mag groter zijn dan de club. en zelfs na Messi moet er nog huisgehouden worden. Maar toch, als Messi echt liefde voor zijn club heeft, dan speelt ie toch voor minder?

6 juli 2021 om 13:04

Ik was hoe pijnlijk het ook zou zijn vorig seizoen voorstander van een vertrek van Messi. De toekomst van de club staat boven alles. Als Griezmann en Coutinho niet te slijten zijn dan ben ik daar ook nu voorstander van.

Hij heeft de Psg trein helaas al gemist. Griezmann is geen spits maar een 10 en het middenveld is al goed bezet (en misschien komt Pogba zelfs naar huis), Psg heeft een snelle spits nodig in hun spel, of nog een snelle rechtsbuiten (als Kylian in de spits speelt).

Hij kan dan wel ‘lekker in de markt’ liggen maar die clubs weten nu dondersgoed hoe groot de problemen bij/van barca zijn. Die gaan nu natuurlijk nooit diep in de buidel tasten om Griezmann binnen te halen, die zullen bereid zijn om hem een vors salaris te geven maar gaan Barca echt geen 40+ mln betalen, clubs weten dat Barca nu heel dringend geld nodig heeft EN van (zijn) spelers af moet.

Je kunt als Messi zijnde ook zeggen, weet je, ik wil met deze jongens spelen en heb alles te danken aan Barca, ik vraag een gage per duel dat ik speel. En dan geen enorm hoog bedrag. Gewoon van de loonlijst af. Zoals Robben bij FC Groningen tekende, per wedstrijd een paar knaken. Gewoon uit clubliefde. En Robben gaat zijn kapitaal al nooit meer op krijgen, laat staan Messi. Snap wel dat Bartomeu hem genaaid heeft, maar dat was een passant. Weegt niet op tegen de 15 mooie jaren. Barca verkoopt dadelijk zijn halve selectie om een routinier te kunnen behouden. Dat is natuurlijk scheef. Die jongen niet contracteren scheelt 130 miljoen.

Ze maken Barcelona helemaal kapot met het dwangmatig willen vasthouden van Messi. Straks kunnen ze geen 11 spelers meer opstellen.

Is er ook iemand met visie binnen die club?
Ga eens kijken naar een tijdperk zonder Messi!

Begin desnoods nu al wat aan te pappen met Mbappe...
Wie weet kun je hem in de winter een voorcontract laten tekenen.

34 mil per jaar! Holy moly 😆 ze zijn helemaal doorgedraaid bij Barca

6 juli 2021 om 12:22

#@straatvoetbal die man gaat nergens heen met zo een salaris. Die gaat lekker desnoods een Bogarde doen

Griezmann heeft zich op het EK nou ook bepaald niet in de kijker gespeeld moet ik zeggen, plus bij Barca heeft hij het nooit geweldig gedaan. Verlost worden van zijn salaris lijkt me het hoofddoel.

Iets voor spurs als kane vertrekt?

Griezmann weg doen ipv Memphis wat is dat voor wanbeleid, lieveling van Koeman natuurlijk die arogante Memphis bah die is niet veel beter als Griezmann maar is een Nederlander he, hoop dat het nog slechter gaat met Barcelona vreselijke club met vreselijke coach. Griezmann ga daar zo snel mogelijk weg man uit die wespennest.

Jammer dat Dembele niet 1 week fit kan blijven, dan had je die nog kunnen verkopen voor een mooi bedrag. Griezmann lozen hoeft voor mij per se niet, die ga je nog nodig hebben. Depay wordt bankzitter en hopelijk is Ansu snel terug, die jongen heeft enorm veel talent. Verder zouden ze ook Lenglet en Umtiti moeten verkopen, heb je niks aan.

“Barcelona mag vanwege de financiële problemen slechts 25 procent van zijn besparingen herinvesteren in het salaris van nieuwe spelers.”

Het contract van Messi is afgelopen, waardoor het bedrag van het salaris verdiende vrijkomt. Wordt dat ook niet meegerekend? Kan iemand mij hier meer over vertellen?

“barcelona mag vanwege de financiële problemen slechts 25 procent van zijn besparingen herinvesteren in het salaris van nieuwe spelers.”

Het contract van Messi is afgelopen, waardoor het bedrag van het salaris verdiende vrijkomt. Wordt dat ook niet meegerekend? Kan iemand mij hier meer over vertellen?

6 juli 2021 om 14:23

Wat er nu bespaard is, dat zal dan 130 miljoen zijn plus die andere vetrokken spelers, bij elkaar misschien 140 miljoen (wat er nu is vertrokken waren geen grootverdieners). Daar mogen ze een kwart van herinvesteren. Dus 35 miljoen pak em beet. Dan kun je dus ten eerste Messi geen absurd salaris bieden, maar je kunt al niets eens Aguero, Depay en Garcia contracteren. Die voor 12-14 miljoen per stuk op de loonlijst schijnen te komen.

Barcelona was vroeger nooit een club met veel geld. Dat was altijd Real Madrid. Daar wel altijd met geld gesmeten. De tijden zijn nu veranderd en bij Madrid zitten er tegenwoordig meer jeugdspelers in het eerste dan bij Barcelona. Die torenhoge schuld past ook echt niet bij Barcelona. Ze hebben tot 2006 als laatste of een van s weinige topclubs zonder sponsor op het shirt gespeeld. Nu zitten ze flink in de schuld en andere geld zaken met salarissen. Toch wel knap dat Real Madrid altijd veel uitgaf en nooit diep in de problemen zat zoals Barcelona. Florentino Perez is natuurlijk ook een hele goede zakenman. Ze mogen in Barcelona wel stage bij hem lopen 🤣

Voetbalzone waarom zijn jullie zo fan van het woord annex jullie gebruiken het totaal verkeerd en telkens als ik t lees denk ik 🤔

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4941 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Valencia132
11.Espanyol130
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder90
M. DepayAanvaller94
PiquéVerdediger81
Sergi RobertoVerdediger82
F. de JongMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

815 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 9 4 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Spaanse media noemen het spel van Memphis Depay ‘preocupante’

Memphis Depay heeft geen goede indruk achtergelaten op de Spaanse media. De spits verloor in eigen huis met 1-2 van Real Madrid en Barcelona zakte door de nederlaag voorlopig naar de...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren