Alle seinen op rood: Barcelona mag Messi, Depay en Agüero niet inschrijven

Woensdag, 7 juli 2021 om 11:50Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:51

Barcelona heeft het door LaLiga ingestelde salarislimiet ver overschreden en mag voorlopig geen nieuwe spelers inschrijven in de competitie, zo melden Spaanse media. De club kampt met een 'vergiftigde erfenis' van Josep Maria Bartomeu, die als voormalig president de salarislasten gigantisch liet oplopen. Het probleem is niet eenvoudig op te lossen: Barcelona moet meerdere grootverdieners van de hand doen, maar voorlopig is er nauwelijks belangstelling. In totaal moet Barcelona 200 miljoen euro aan loonlasten per jaar besparen.

Als gevolg van regelgeving in LaLiga mag Barcelona op dit moment geen nieuwe spelers registeren, weet Goal. Dat betekent dat de aanwinsten Sergio Agüero, Memphis Depay, Eric García en Emerson Royal niet kunnen worden ingeschreven voor de competitie. Het contract van Lionel Messi is formeel op 1 juli beëindigd. Het lijkt erop dat Barcelona een nieuw dienstverband met de sterspeler zal overeenkomen, maar ook Messi mag op dat moment niet ingeschreven worden: ook de Argentijn geldt dan als 'nieuwe aanwinst'.

Voorlopig heeft niemand zich gemeld voor Samuel Umtiti.

Barcelona mag vanwege de financiële problemen bij de club slechts 25 procent van zijn besparingen herinvesteren in het salaris van nieuwe spelers. De club heeft inmiddels afscheid genomen van vijf spelers: Junior Firpo (voor vijftien miljoen euro verkocht aan Leeds United), Francisco Trinçao (verhuurd met optie tot koop aan Wolverhampton Wanderers), Konrad de la Fuente (voor drie miljoen euro verkocht aan Olympique Marseille), Jean Claire Todibo (voor 8,5 miljoen euro plus 5,5 miljoen euro aan variabelen verkocht aan OGC Nice) en Matheus Fernandes. Het contract van laatstgenoemde werd eenzijdig ontbonden, waardoor de 23-jarige middenvelder recht heeft op 4,2 miljoen euro. Fernandes onderneemt overigens juridische stappen om zijn ontslag aan te vechten.

In totaal bespaart Barcelona met het wegsturen van het vijftal ongeveer 25 miljoen euro. Daarbij wordt gekeken naar de besparing op loonlasten én afschrijvingen. Hoewel Barcelona door het vertrek van de vijf spelers even lucht heeft, is een besparing van 25 miljoen euro lang niet genoeg. De echte bezuinigingen moeten geboekt worden op drie overbodige grootverdieners, te weten Samuel Umtiti, Miralem Pjanic en Philippe Coutinho.

Miralem Pjanic drukt met een salaris van zestien miljoen euro op de begroting.

Umtiti en Pjanic hebben inmiddels te horen gekregen transfervrij te mogen vertrekken bij Barcelona, maar geen enkele club is in staat om de spelers een vergelijkbaar salaris te betalen. Umtiti strijkt bij Barcelona twintig miljoen euro bruto per jaar op, terwijl Pjanic voor zestien miljoen euro op de loonlijst staat. Coutinho is met een transfersom van 135 miljoen euro de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis: jaarlijks schrijft Barcelona 28 miljoen euro af op de Braziliaan. De club hoopt Coutinho te verhuren om van zijn salaris van veertien miljoen euro per jaar verlost te worden, maar blijft in dat geval wel gebonden aan de enorme afschrijving.

Mocht Barcelona van Umtiti, Pjanic en Coutinho verlost worden, dan betekent dat een besparing van rond de 64 miljoen euro, bovenop het bedrag van 25 miljoen euro dat al bespaard is met het afscheid van het eerder genoemde vijftal. Dat zou betekenen dat Barcelona voor 22,2 miljoen euro aan nieuwe spelerssalarissen mag inschrijven, onvoldoende voor alle aanwinsten: Barça haalde Agüero (met een salaris van twaalf miljoen euro bruto per jaar), Depay (twaalf miljoen euro per jaar), Garçia (twee miljoen euro per jaar) en Emerson (drie miljoen euro per jaar).

Indien het contract van Messi niet verlengd wordt, zou Barcelona in één klap meer dan 130 miljoen euro besparen, maar dat lijkt Joan Laporta geenszins van plan. Het is de vraag hoe de president het salarishuis van Barcelona op orde wil krijgen. Ook als Messi gigantisch inlevert, past de 34-jarige Argentijn niet binnen het salarisplafond dat LaLiga heeft opgelegd. Barcelona heeft de gesprekken geopend met Javier Tebas, de voorzitter van LaLiga, in de hoop op coulance.Gerelateerd

Meer sportnieuws

301 reacties (laatste reactie door rubje)

Hahaha, dat barca gaat echt naar de tering. Zo een mooie club kapot door een paar geldwolven

5 juli 2021 om 23:52

Geldwolven? Het probleem is juist dat ze veel te veel geld hebben uitgegeven. Als sommige spelers meer salaris willen dan je kan betalen, dan kan je natuurlijk niet ja blijven zeggen en ze achteraf geldwolven noemen.

6 juli 2021 om 00:00

Ik verwacht dat hij Messi (100miljoen salaris per jaar) een van de geldwolven noemt. Maar vragen is één ding, hem dat aanbieden is een nog grotere grap.

6 juli 2021 om 00:17

150* miljoen bruto per jaar*

6 juli 2021 om 07:38

PeerBerwers, linksom of rechtsom, het blijven geldwolven. Laten we het niet mooier maken dat het is. Jammer dat het wanbeleid dat er gevoerd is uiteindelijk de ondergang van deze club gaat worden..

6 juli 2021 om 08:06

Duidelijk staaltje van simpele machtspolitiek om Barca te pesten. Als de spelers weer terug zijn van vakantie,zullen ze lachend aansluiten bij de training. Drukte om niets. Het wordt sowieso een fantastisch seizoen voor Koeman en zijn ploeg.

6 juli 2021 om 08:59

De resultaten van de trainingspartijtjes tellen niet mee voor La Liga, he? Overigens zeer terecht dat Tebas gewoon op zijn strepen staat. Als het verschil 20 miljoen geweest was, had hij mogelijk wel coulance getoond, maar 200 miljoen is een schande en gaat Barcelona gewoon niet lukken. Zelfs niet als Messi gratis gaat spelen.

6 juli 2021 om 10:36

Het zou Messi wel sieren om een jaartje gratis te spelen nadat hij een miljard heeft binnengeharkt. Tuurlijk, hij is de beste speler aller tijden, maar "clubliefde" hoort er te zijn in goede en slechte tijden.

6 juli 2021 om 10:41

@messibarca Ze zullen inderdaad lachen aasluiten bij de training, want dat is het enige wat ze mogen bij Barca. In de weekenden lekker vrij af voor de nieuwe spelers.

6 juli 2021 om 10:53

Jij hebt waarschijnlijk niet goed gelezen en al zeker niet de ernst door van de wijzigingen en de besparingen die alle clubs in La Liga moeten invoeren.....de jaren van gelddoping zonder enige financiã«le verantwoordelijkheid zijn eindelijk voorbij in Spanje.....kochten maar spelers en gaven riante salarissen zonder enige gefundeerde financiã«le realiteit, vandaar ongeveer een miljard € schuld bij Barã§a.....wie en wanneer gaat men dat betalen....en zoals je wellicht weet bestaat Sinterklaas niet ....

6 juli 2021 om 10:54

@Patrickluivert misschien is Messi zo een speler wiens vermeende clubliefde samenhangt met de hoogte van zijn salaris

6 juli 2021 om 11:13

Japie als Messi echt van de club houd moet hij gratis voor Barca spelen, zonder een cent te eisen, maar ben bang dat het hem alleen maar om geld gaat en niet om Barca niet zo gek iemand uit Zuid Amerika heeft minder binding met een club uit Europa, dat is algemeen bekent.

7 juli 2021 om 09:17

Laatst op youtube nog een video gezien die de waarde van Messi uitrekende. Bedenk je alleen al het feit dat sponsoren 2 verschillende contracten bij barca hebben lopen. Een contract MET Messi en 1 Zonder Messi. Deze schelen naar schatting toch snel de helft van elkaar. En waarom zou barca MET Messi dubbele sponsor inkomsten mogen hebben door zijn naam zonder hier in met hem te delen?

7 juli 2021 om 10:08

@Patrick Kluivert: helemaal met je eens. Eigenlijk zou de hele selectie solidair met de club moeten zijn en allemaal een halfjaar afzien van salaris en dat omzetten in een lening die Barca in een aantal jaren aflost. Niet dat die spelers dan op een houtje moeten bijten, toch?

5 juli 2021 om 23:53

Wat is er nu exact 'kapot'? Kan je echt eens wat voorbeelden geven, of blijft het bij gewoon eigen meningen?

6 juli 2021 om 00:03

Op basis van dit artikel wil ik het graag omdraaien: wat is er niet kapot?

6 juli 2021 om 00:07

Dat heet snijden in het budget. Je doet alsof het iets abnormaal is, wordt altijd gedaan in een bedrijf. Welkom in de zakenwereld, ogen open houden he

6 juli 2021 om 00:10

Ik heb mijn ogen open, ik zie dat Barca niet kan snijden omdat de beoogde spelers niet willen vertrekken. Tjah, dan wordt het wel lastig. Heeft LaLiga of Barca die spelers hun salaris gegeven?

6 juli 2021 om 00:12

@Millionaro, en dan nog. Wat is er niet kapot aan de club? Doe jij je ogen ook open houden en gebruik ze ook om in hun administratie te kijken!

6 juli 2021 om 00:19

@als je uit financiã«le dwang je halve selectie moet verkopen dan is dat pure armoede. Voor een club als Barca is dat wel echt een hard gelach.

6 juli 2021 om 00:23

Ajax heeft ook gesneden in het salarisbudget, dacht je dat Ajax dat geld niet kon missen? Snijden in het budget door het uitkeren van geld wat iemand eigenlijk niet kan missen heet wanbeleid. Normaal gesproken komt zo'n persoon dan in de schuldsanering, een bedrijf gaat vaak failliet. Jij bent de enige die doet alsof dit normaal is. Ik weet niet of jij een Barca-fan bent. Als dat zo is, doe dan even je bril af om te beseffen dat reageerders dit allemaal niet zeggen omdat ze Barcelona kapot willen zien gaan. Elke neutrale voetballiefhebber vindt dit namelijk doodzonde, vooral voor een club met het statuur van Barcelona.

6 juli 2021 om 01:27

@millonario

"dat heet snijden in het budget. Je doet alsof het iets abnormaal is, wordt altijd gedaan in een bedrijf. Welkom in de zakenwereld, ogen open houden he "

En wat zien wij niet dan? Er staat dat ze geen nieuwe spelers kunnen inschrijven tch? Of wat mis ik hier?

6 juli 2021 om 05:25

Het gaat wel een beetje dieper dan geen nieuwe spelers kunnen inschrijven. Ja dat is inderdaad wat er geschreven is - maar de gedachtens achter dit verhaal is toch gewoon veel groter?

Het feit dat bij Barcelona eigenlijk al niet word begrepen dat als je maar een bepaald bedrag mag herinversteren aan salaris (in dit geval 22) dat je dan spelers gaat aankopen met weer een dik salaris. Depay 12 mil en Aguero 12 mil. maar tegelijk Suarez de deur hebt gewezen die een salaris had van 6 mil...

bedoel is er nu niemand in die hele club die eigenlijk bij salaris gesprekken zegt, 12? ho wacht even dat kan niet sorry. 9 is max op dit moment.

er zitten gewoon nog steeds te veel mensen die denken dat de hemel openstaat voor barcelona. Dat alles maar kan en mag. Er wordt gewoon nog steeds boven de stand geleefd en dat gaan ze niet volhouden.

Als het contract van Messi niet doorgaat, dan besparen ze in 1 klap 130 mil euro. Het is toch abnormaal dat iemand die man ooit 130 mil salaris heeft gegeven? en dat die man niet naar beneden wilt naar 100?

Dat is toch een relatie op het niveau van een kartonnen doos?

6 juli 2021 om 08:02

Suarez verdiende toch veel meer dan die 6 miljoen?

6 juli 2021 om 08:11

@millonario, dat is heel simpel. Als Barcelona hier niet uit komt met de voetbalbond, dan kunnen ze al die nieuwe spelers niet inschrijven voor de competitie en moeten die wel betaald worden. Dat heeft waarschijnlijk weer tot gevolg dat Barcelona contractafspraken niet na kan komen (ik neem namelijk aan dat hier wel iets over is opgenomen). Dan kost het Barcelona nog veel meer geld.
De andere optie is dat Messi geen nieuw contract krijgt, wat ze enorm gaan voelen qua sponsorinkomsten. De reden voor het astronomische salaris van Messi is namelijk niet alleen voetbal gerelateerd. Een deel van de sponsoren heeft schijnbaar een clausule in de contracten dat de mogen beëindigen als Messi vertrekt, wat Barcelona extreem veel geld kan kosten.
Oftewel, er is dramatisch slecht beleid gevoerd waardoor de club nu op de rand van de afgrond balanceert.

6 juli 2021 om 09:27

@remcob, mochten de sponsors daadwerkelijk aan Messi hangen, wat eventueel logisch zou zijn. Dan zou het ook verstandig zijn om de 40 miljoen aan salaris voor Aguero/depay/garcia etc in je zak te houden en die alvast als bodempje te reserveren voor Messi. Het dramatische beleid gaat gewoon door op deze manier...

6 juli 2021 om 10:21

In de zakenwereld is het extreem lastig snijden in budgetten die je hebt ingepland om aan contractuele verplichtingen te voldoen.
Barcelona wordt alles behalve zakelijk geleid. De leiding is zo rampzalig geweest, dat zelfs een failliesement tot de mogelijkheden behoort.

6 juli 2021 om 10:32

Op het moment dat je de salarissen van je werknemers niet kan betalen, sta je op het punt van faillissement..ook in de zaken wereld

6 juli 2021 om 11:16

@millonario - Oh, en ik maar denken dat FC Twente voor de rand van de afgrond is weggehaald, maar ze zijn dus enkel aan het snijden in het budget. Heb ik me al die jaren druk gemaakt om niets. Maar even serieus: Barcelona heeft natuurlijk een groot probleem. Door de lening is de schuld inmiddels zo'n 30 tot 35 procent van de totale waarde van de club en niets duidt erop dat Barcelona van plan is verantwoordelijkheid te nemen. Die trekken gewoon weer twee spitsen van naam aan die echt niet gratis komen voetballen ondanks hun transfervrije status en dan willen ze de duurste voetballer ter wereld ook nog eens behouden met een nieuw peperduur contract. Daarnaast waarschuwt men dat de boel weer op slot moet na de zomerperiode en dan bouwt die schuld zich alleen maar verder op. Buiten dat loopt Barcelona op alle fronten te harken, dus de problemen zijn wel degelijk erg groot. Die zullen echt jasjes uit moeten doen, want anders werk je die schulden geenszins weg.

6 juli 2021 om 11:50

@jeronsaik Helemaal met je eens, maar Suarez verdiende het veelvoudige van 6m... Eerder 20M

6 juli 2021 om 12:19

dacht ergens te lezen dat het 6 mil was, excuus als het fout is. wellicht is het de transfer som?

Anyway, dit Barcelona heeft gewoon een structuur probleem. Die verkiezingen zijn ook om te lachen. Allerlei vriendjes die elkaar de hand boven het hoofd hangen, maar een echte zakenman aan stellen die gewoon een schoonmaak houd gaat natuurlijk niet gebeuren.

Ik denk door het feit dat het echt een vriendjes club is, dat er echt nog wel een beerput opengaat straks met allerlei contractuele constructies waar sponsoren inderdeed kunnen weglopen of hun contract kunnen omzetten door minder te betalen.

denk dat daarom Messi ook a) zoveel betaald krijgt en tevens b) dat ze er daarom alles aan doen om hem te behouden. Omdat dit Barcelona waarschijnlijk inderdaad sponsor contracten heeft openstaan dat mocht Messi weglopen ook die contracten opgezegd kunnen worden.

ik denk dat deze club rijp is voor de slacht. in iedergeval op financieel gebied zeker weten.

6 juli 2021 om 14:30

silva schrijnend dat spelers die niks bewezen hebben 14 miljoen verdienen, belachelijk... Frenkie de Jong die meer verdient dan Ramos is schandalig worden afzet met prestatie is het te karig wat frenkie heeft laten zien.

6 juli 2021 om 19:14

@sirius, ze maken dit in Twente inderdaad veel groter dan het is. Relax joh. Stelletje druktemakers. Gewoon effe snijden in de budgetten en kunnen we daarna weer over tot de orde van de dag.

7 juli 2021 om 00:58

@voetbalzoneIk gaf hier aan "moet dit nog onderouwd worden, open je ogen man" Dit resulteerde in 410! Likes , niet dat ik het daarom doe maar klaarblijkelijk vonden 410 mensen het een sterk antwoord, en dus duidelijk genoeg (geen onderbouwing nodig) Tot mijn grote schrik zie ik de andere reacties (ook niet onderbouwd) van anderen wel staan.Waarom zijn jullie zo selectief in het verwijderen van reacties ? Dit slaat soms helemaal nergens meer op. Mijn reactie was toch gewoon goed? Als je ziet wat er bij barca mis gaat dan is een reactie als "wat is er exact kapot?" Gewoon een rare vraag en mijn antwoord "open je ogen" gewoon een goed antwoord in mijn optiek.

7 juli 2021 om 14:11

Laatste wat ik kan vinden is dat Suarez op circa 25m bruto zat bij Barcelona, en nu bij Atletico op circa 15m, dat lijkt me wel geloofwaardige cijfers gezien de andere spelers en het totaal budget van Barcelona destijds. Aguero is een flinke stap terug qua uitgaven, helpt natuurlijk mee dat Aguero bij City ook alleen kon verlengen tegen een lager salaris (ook daar moeten ze op de centen letten), dan heb je als transfervrije speler niet veel opties.

6 juli 2021 om 11:14

Ik vind jouw posts echt pijnlijk om te lezen @messibarca, enerzijds omdat je enorm je kop in het zand steekt en de ernst van de situatie bagatelliseert (oftewel je leeft in een droomwereld), anderzijds omdat je met deze houding ook niet laat blijken in te zien dat de bedragen en constructies waarom het gaat waanzinnig zijn en eigenlijk niet meer (zouden moeten) kunnen tegenwoordig.

6 juli 2021 om 11:20

Nee joh,ik volg de Spaanse media gewoon op de voet. Dan weet je dat het slechts een storm in een glas water betreft. Dat VZ dit groots brengt is een ander verhaal. Check eens wat vaker de grote Spaanse kranten,de Barca forums,en Social media. Je moet alle invoelshoeken bekijken,anders krijg je reacties zoals de meesten hier.

6 juli 2021 om 11:45

Welke grote betrouwbare Spaanse krant of TV-zender heeft jou er dan van overtuigd dat het allemaal wel goed komt en met welke argumenten? Ik ben er niet zo happig op om vage opmerkingen als "het is een storm in een glas water" te geloven.

6 juli 2021 om 11:54

Ja barca forums en de barca krantjes zijn natuurlijk goede bronnen... Dezelfde kranten die zelden zullen toegeven als Barca heeft verloren dat t terecht is... Sorry, ik als Barca fan, zie in dat dit toch wel wat erger is dan jij het hier probeert neer te zetten. Even voor de duidelijkheid, als er niet flink in de salarissen wordt gesneden dan mogen de aanwinsten en Messi niet in de officiele wedstrijden van La Liga spelen. Natuurlijk staan die dan lachend op het trainingsveld. Krijgen veel te veel.betaald en hoeven alleen wat te trainen..

6 juli 2021 om 12:12

Check nou gewoon effe wat goede onafhankelijke Spaanstalige kranten. Begin met de Top 10 beste kranten,en filter wat zij over deze " waterglas-storm" te vertellen hebben. Check ook nog voor de zekerheid de 2 grootse Catalaanse kranten. Wat zeggen zij ? En doe daarna een rondje langs social media. Hoeft niet eens de Barca gerelateerde media te zijn. ik zie je daarna graag hier terug met je conclusies.

6 juli 2021 om 12:35

Of misschien moet jij gewoon eens de namen van de desbetreffende kranten vertellen, in plaats van je wederom in een waas van onduidelijkheid te hullen. Niet iedereen weet wat de grootste kranten zijn in Spanje, laat staan de grootste Catalaanse kranten. Of misschien moet je je roze bril even afzetten en de realiteit onder ogen zien. Ik zie deee berichten namelijk ook op betrouwbare kanalen verschijnen, zoals het Belgische Sporza ( zie je, een bron bij naam noemen is heus niet zo moeilijk) en die plaatsen alleen geverifieerde berichten ( geen roddels of hear say).

6 juli 2021 om 12:48

@messibarca Marca: Daarom stuurt Laporta al een week lang berichten van kalmte en met een positieve connotatie. Alle Barça-fans wachten op het nieuws van de zomer, de verlenging van Messi , maar de club moet eerst de salarismassa verlichten. Je kunt pas iets bevestigen als je het hebt opgelost in Financial Fair Play. El Pais: En er is iets waar Barã§a duidelijk over is: ze moeten het salaris van Messi passen in de wettelijke parameters die door Laliga worden opgelegd. "barcelona bevindt zich in een situatie die lijkt op die van een club die naar de tweede plaats degradeert." AS: De economische verstikking van Barã§a treft hem echter met het oog op het seizoen 2021-22. En de club is verplicht om ballast vrij te geven om zijn vier aankopen te kunnen registreren en Messi te kunnen verlengen. Kortom, de Spaanse kranten zijn vrij duidelijk over de grote problemen van Barcelona. Maar ja, de meeste fans zijn liever struisvogels, kop in het zand en er zijn geen problemen.

6 juli 2021 om 13:59

Thenry_228. Iets zegt mij dat Messibarca geen krant heeft gelezen en Spaans ook niet machtig is, anders had die niet zo vaag blijven antwoorden.

6 juli 2021 om 18:15

Mooi dat je de 2 spelden uit de Marca en AS hooiberg weet te vissen,2 nieuwssites die dit Waterglas stormpje
totaal niet boeit. De eerste die de grote
Spaanse krantekoppen aan mij kan tonen krijgt een virtuele vers gebakken appeltaart van mij.Dit gaat echt nergens over.

7 juli 2021 om 07:32

Vergeet EL Pais niet… en nogmaals: misschien moet jij eens met antwoorden komen ipv de realiteit te ontlopen.

7 juli 2021 om 08:36

El Pais? dat real Madrid fan magazine ?
Heb je trouwens een link naar al die grote Spaanse krantenkoppen over die waterglas storm ? Ik kan ze niet vinden nml.

6 juli 2021 om 00:07

Natuurlijk gaat de club niet kapot. Deze selectie gaat wel kapot, in de zin dat ze er een hoop kwijt moeten, maar twijfelt er werkelijk iemand dat over een jaar of tien Barca weer gewoon terug aan de top is?

6 juli 2021 om 00:18

Als ze het wanbeleid nog even doorzetten durf ik dat te betwijfelen. Er komt een post Messi tijdperk aan met grote schulden. Man U is ook al 10 jaar geen echte wereldtop, dan kan Barcelona dat ook overkomen (al helpt de smallere top en het mindere geld dat er in Spanje omgaat wel met het aan de top blijven in Spanje, maar Europees kan dat zeker verleden tijd zijn). Als ze het echter goed aanpakken en wat geluk hebben met jeugd komen ze er wel bovenop en staan ze terug bovenaan.

6 juli 2021 om 04:50

United heeft er alleen financieel nooit zo slecht voor gestaan, wat wel degelijk een enorm verschil is. United heeft ondanks de tegenvallende prestaties altijd het budget gehad om te investeren en lijkt er nu weer bovenop te komen. Barca gaat een post-Messi tijdperk tegemoet, waarbij ook de financiele zaken compleet uit balans lijken te zijn.

6 juli 2021 om 07:32

Waarom zou je dat niet betwijfelen? AC Milan was echt geen veel kleinere club dan Barcelona. Die zakten ook ver weg. In Engeland stikt het van de weggevallen grootmachten. De huidige situatie (een selectie die niet goed genoeg is, geen nieuwe spelers mogen inschrijven maar zelfs nog meer spelers moeten verkopen, geen club die een speler over wil nemen omdat ze allemaal teveel verdienen) ziet er juist uit als de perfecte manier om voor decennia in te storten. Het is niet voor niets dat Barca nu al enkele jaren geen wereldtop spelers aan kan trekken. Depay, Aguera, Garcia... leuk hoor, maar niet goed genoeg voor een club die de CL wil winnen. Laat dat een paar jaar duren en dan wil er nooit meer een wereldtopper tekenen omdat die voor prijzen willen spelen. Zie bijvoorbeeld Arsenal. Barcelona zou heel goed het nieuwe Arsenal kunnen worden.

6 juli 2021 om 07:53

Het nieuwe Arsenal..geloof er niks van. Die club heeft zon grote achterban dat ze hier wel uitkomen. Zie eerder Juve als voorbeeld. En Messi had gewoon een salaris a la de Balkenende norm moeten krijgen dan was de rest niet zo scheef gegroeid. Geweldige speler hoor maar die salarissen in de voetballerij moet echt ooit wat aan gedaan worden.

6 juli 2021 om 08:03

Die achterban wordt snel kleiner als ze geen resultaten boeken. Mensen haken af vh voetbal en zelfs de Catalanen hebben alternatieven.

6 juli 2021 om 08:27

Geschiedenis komt er dan ook bij kijken. De tour de France zal ook nooit zomaar vanaf worden geweken als mooiste wielerronde puur alleen omdat daar in het verleden de meest heroïsche dingdn zijn gebeurd . Dat geld natuurlijk ook voor een voetbalclub met de statuur van Barcelona. Of denk je dat iedereen inene een seizoenkaart voor Espanyol gaat kopen?

6 juli 2021 om 09:00

Voor Cruijff coach werd in 1988 zaten anders ook een jaar of 15 van middenmoot. In de periode 1960 t/m 1984 zelfs maar 1 kampioenschap. Geschiedenis is dus ook geen garantie.

En Barcelona is niet zo groot door de Catalanen, dat zijn maar 7 miljoen mensen waaronder een heel deel vast geen voetbalfan of in elk gevak niet zo dat ze financieel iets opleveren (schoolkinderen, bejaarden). Barcelona is groot door de fans buiten Spanje. En waarom zouden die niet gewoon naar een volgende club over kunnen gaan? Een deel is al meer fan van City of PSG geworden.

6 juli 2021 om 10:32

Sinds Cruijff er trainer is zijn dan ook de meeste successen geboekt en zijn ze als club enorm gegroeid en is het tikkatakka op een gegeven moment geïntroduceerd. Die geschiedenis zou wel een garantie kunnen zijn voor toekomstig succes.

Dat zou kunnen, maar de toekomst van die clubs is denk ik veel onzekerder dan die van Barca. Je kunt beter nu grondig hervormen dan straks. De economie verandert, olie raakt op, clubs moeten op zoek naar nieuwe sponsors/geldschieters en dat zal er ook voor zorgen dat clubs wegzakken en er weer nieuwe topclubs ontstaan 😉

6 juli 2021 om 10:52

Vergeet niet dat de Spaanse topclubs al moeite hadden om de Engelse topclubs en PSG financieel bij te benen, los van corona en los van dit zooitje wat Barca er nu van heeft gemaakt. Het zal voor Barca echt lastig worden om aan te haken, zeker als je de toppers niet meer kan halen. United heeft bijv ook lastige jaren gekend, maar die bleef altijd zijn financiele slagkracht houden. Zonder verval je heel snel tot de middenmoot.

6 juli 2021 om 10:55

Bij AC Milan en United duurt het nu wel een tijdje om terug te keren aan de Europese top. Of Barca dat wel gaat lukken moet je afwachten

6 juli 2021 om 12:05

Barcelona zit de afgelopen jaren net zo ver van de Europese top als United, dat niveau moeten ze echt wel terug kunnen komen. Op het niveau City, Psg, Bayern, dat duurt nog wel even, maar ik denk dat de fans wel snappen dat het nu eventjes geen feest is met CL finales en elk jaar kampioen.

6 juli 2021 om 12:21

Dat is precies mn punt, om terug te komen heb je goede spelers nodig, daarvoor heb je dikke centen nodig. Ook in de magere jaren kon United Di Maria, Zlatan, Pogba, Alexis Sanchez, Lukaku etc halen, puur door de dikke portemonnee. Nu Sancho weer, mogelijk Varane. Op een gegeven moment ga je daardoor weer mee doen bovenin. Als je geen geld hebt loop je alle toppers mis en zal je die aansluiting niet makkelijk vinden.

6 juli 2021 om 13:32

Voordeel dat Barcelona heeft, is dat het gat met de subtop heel groot is. In Engeland zitten Chelsea, Liverpool, City en United vrijwel gelijk qua salarissen, en zitten Tottenham, Arsenal, Leicester en Everton daar vrij kort onder, dus een kleine misstap betekent direct plaats 7-8 ofzo (zie Liverpool, United en Chelsea nog vrij recent). Voordeel dat Barcelona heeft is dat er achter Atletico en Real een werkelijk gigantisch gat zit naar de volgende groep (sevilla, Valencia, Villarreal etc). Zelfs met een halvering van het salarisbudget kan je je moeiteloos een selectie veroorloven die de 3e sterkste van La Liga is, en dat betekent meer kans op CL voetbal en een snel herstel. Ik moet zeggen, ik maak me niet zo'n zorgen over de lange termijn van Barcelona, natuurlijk even een pijnlijke stap terug qua selectiekwaliteit, maar dat duurt niet eeuwig.

6 juli 2021 om 15:56

Ik weet niet waar jij je cijfers vandaan haalt, maar qua salarissen staan United en Chelsea vrij eenzaam bovenaan en haakt Arsenal vrij dicht tegen de nummers 3 en 4 (city en Liverpool) aan, en Leiester staat op de 9e plek qua salarissen. Atletico betaald ook bijna een half miljard (!!) minder aan salarissen dan Barca. Succes hangt niet op uitbetaalde salarissen, maar op filosofie en structuur. Dat, of een cyclus van eindeloos investeren. Een City, PSG of United kan eigenlijk eindeloos blijven investeren tot er iets aan de muur plakt. Als voor Barca die mogelijkheid stopt (De 220 miljoen voor Neymar is volledig verkwitst) en ze Messi kwijtraken dan kun je zo verwachten dat ze afglijden buiten de top 4.

7 juli 2021 om 00:37

De clubs publiceren hun financiele cijfers, in de meest recente (seizoen 19/20) zijn de salarisuitgaven 326m pond voor Liverpool, 351m voor City, 284m voor United, 283m voor Chelsea, 225m voor Arsenal, 181m voor Spurs. Bij Liverpool zitten er kampioensbonussen bij dus die vallen ws in seizoen 20/21 een stukje terug naar grofweg het niveau van United en Chelsea, zoals ook het jaar daarvoor. Maar dat is gissen want de 20/21 jaarcijfers komen pas rond Feb-Apr 2022 uit. Ik weet niet waar je die ranglijst hebt met Arsenal die zo hoog staat, maar ik vermoed dat die van een paar jaar terug is?

8 juli 2021 om 12:19

@Pieterpost Olie raakt een keer op, maar niet om de korte termijn die jij, denk ik, bedoelt. Interessanter is de verschuiving van olie naar meer duurzame grondstoffen.

6 juli 2021 om 00:21

Wie bedoel je met geldwolven?

6 juli 2021 om 00:50

@stanus

Over welke geldwolven heb je het als ik vragen mag, noem eens namen ipv insunuaties maken over bepaalde grootverdieners.

6 juli 2021 om 08:15

Je vindt het een mooie club maar moet lachen dat ze kapot gaan? Dat snap ik niet zo goed. Ik vind het vooral triest om te zien. Gewoon wanbeleid, met mogelijk grote gevolgen. Het zou echt heel triest zijn als Barca, of andere grote clubs, hierdoor afglijden.

6 juli 2021 om 09:44

Barca heeft zichzelf al 15 jaar geleden de das omgedaan door salarissen te betalen die helemaal niet marktconform waren.

Wat een knoeiers. Niet normaal.

5 juli 2021 om 23:58

Erg he! Als madridista kan ik hier aan de ene kant wel van genieten maar toch zie ik liever een barca met messi dan zonder. Het vervelende is natuurlijk dat barca met de super league geen betere vrienden is geworden met de uefa en fifa. Ook die vervelende corrupte Tebas (voorzitter laliga) is een dwarsligger. Denk dat het uit eindelijk wel goed komt, want ook la liga heeft er baat bij dat messi bij barca speelt. Ik zie spelers als griezman, coutinho, dembele en umtiti niet weg gaan. Ben benieuwd

6 juli 2021 om 00:06

Ik weet niet zo goed waar die haat vandaan komt, maar Tebas beschermt LaLiga en haar clubs of moet hij valsspelen wel toestaan?
Die regels zijn ook gewoon bekend bij de andere clubs.

6 juli 2021 om 00:22

Tebas beschermt la liga? Kom op hij ligt altijd overhoop met de 3 grote clubs en is total zijn positie niet waardig. Als messi in la liga speelt, betalen de vs en azie meer geld voor la liga wat betekend dat alle clubs in la liga meer geld krijgen. Ik zeg niet dat er moet worden vals gespeeld denk alleen dat er vast wel een manier is om dit te regelen. Vandaar dat ik nieuwsgierig ben hoe dit zich gaat ontwikkelen. Toch maar weer die ESL?

6 juli 2021 om 00:32

Ik vind het mooi hoe je zelf de argumentatie geeft. Hij ligt namelijk altijd overhoop met die clubs omdat ze LaLiga schaden, toen ook met de ESL. Hij is voorzitter van de competitie en kan voor Barca geen uitzonderingspositie creeeren, daarmee benadeel je 19 andere clubs.

6 juli 2021 om 00:37

Naja dat ligt er aan. De andere 19 clubs hebben er ook baat bij dat messi in la liga speelt. ze schade la liga? Jaren lang hebben ze de cl gedomineerd en zijn ze een uithangbord voor het spaanse voetbal geweest

6 juli 2021 om 00:47

Met onverantwoord financieel beleid wordt la Liga harder geschaad dan met een vertrek van Messi (dat er de komende 5 jaar toch zeker aankomt).

6 juli 2021 om 00:49

Wat een argumentatie! Dus omdat de La Liga profiteert door Messi dmv meer kijkcijfers is het toegestaan om bepaalde regels aan de laars te lappen? Dit komt omdat Barca boven zijn stand leefde en niet door Tepas! Barca heeft Messi zo machtig gemaakt en hem zo een absurde salaris gebodenn jaren lang!

6 juli 2021 om 09:35

Dat zeg ik toch ook? Denk alleen als de pandemie er njet was geweest zij dit waarschijnlijk hadden kunnen opvangen. Neemt niet weg dat het beleid natuurlijk amateuristisch is. FFP is leuk en aardig maar als engelse clubs en psg hier zich ook niet aan houden kn je wel barca op de vingers tikken (wat ik ook goed vind) maar het js natuurlijk wel wat scheef omdat er bij andere clubs door de vingers wordt gekeken.

6 juli 2021 om 11:12

Als Barcelona-fan vind ik dit helemaal niet leuk, maar ik zou het ook het ook niet leuk vinden als dit bij Real Madrid gebeurt. Die twee topclubs hebben elkaar nodig. Laliga is een prachtige competitie, misschien wel de mooiste van allemaal, maar een titel voor Barcelona heeft toch altijd net even wat minder glans als Real Madrid niet óók top is, en vice versa.

6 juli 2021 om 14:05

Oh de regels moeten maar weer uitwijken voor Messi & CO. Dikke lul, echt weer een onzin argument.

Ik meen een keer ergens iets gelezen te hebben dat Barcelona de juridische mogelijkheden heeft om een ex-voorzitter wegens wanbeleid aan te klagen dan wel dwingen om tot betaling van het verkwiste geld over te gaan.
Iemand die hier iets meer over weet?

5 juli 2021 om 23:56

Wel apart dat het zo uit de hand heeft kunnen lopen. Dat die Bartomeu totaal ongeschikt voor die functie was is nu wel duidelijk. Maar is er dan niemand anders geweest die enigzins toezicht heeft gehouden op hem? Naja als dit bericht waar is (moet het allemaal nog maar zien), dan lijkt het over en uit voor Barcelona. Waarschijnlijk hebben ze het championsleague extreem nodig dit seizoen, maar ik zie ze niet heel ver komen zonder bovengenoemde spelers..

6 juli 2021 om 00:00

Wel heel makkelijk om het allemaal op bartomeu af te schuiven.
Messi heeft eigenhandig ook een bijdrage aan dit probleem gehad. Met zijn absurde salariseisen.

6 juli 2021 om 00:04

Waren het zijn eisen of eerder een belachelijk aanbod wat hij kreeg?

6 juli 2021 om 00:19

Dat je Messi een monstersalaris geeft kan ik begrijpen maar spelers als Umtiti, Pjanic, Coutinho? Hell no. Dus terecht dat alles op Bartomeu wordt afgeschoven.

6 juli 2021 om 00:26

Barca betaald altijd al belachelijke salarissen maar ben het met je eens. Hoe kan je nou messi (of wie dan ook) 150m per jaar betalen. Messi had natuurlijk deze eisen en je zou maar als voorzitter er voor zorgen dat messi weg gaat. Dat wil je niet op je geweten hebben. En fin we gaan het zien of dit een staartje krijgt.

6 juli 2021 om 00:27

Hoe kan je een speler hier nou de schuld van geven. Het is toch de club die ja zegt tegen zo'n salaris... Ze hadden ook nee kunnen zeggen en Messi kunnen laten gaan

6 juli 2021 om 00:34

Dan kan je toch gelijk ophoepelen als voorzitter. Messi of zijn agent vraagt toch om salarisverhoging? Komt toch niet zo maar uit de club?Als de club hem niet meer betaald gaat hij weg en dan zou iedereen gek en boos worden dat ze hem dat niet betalen. Zeg niet dat het alleen zijn schuld is maar in 4 jaar 600miljoen aan salaris en zelfs nu niet minder willen verdienen, dan vind ik dat je ook een aandeel hebt. Tuurlijk is het beleid waardeloos geweest maar dat was ook al voor bartomeu. Daarnaast is denk ik de pandemie de genade klap geweesr.

6 juli 2021 om 00:39

@La Bombonera, met Bartomeu moet je altijd oppassen maar meestal is een speler toch vragende partij bij een contract en het lijkt me sterk dat ze bij Barcelona zeggen bij de onderhandelingen “hey Leo wat denk je van 100 miljoen?”.

6 juli 2021 om 00:48

Maar het is toch echt de club die met de eisen van een speler akkoord gaat. Je kan ook zeggen, nee zoveel betalen wij niet, want dan komen we mogelijk in financiële problemen. Dan zijn er twee opties, of een speler vertrekt naar een club die het wel wil betalen. Of de speler gaat akkoord met minder en tekent bij

6 juli 2021 om 00:57

Zeker en vast. Maar dan mag die speler toch nog steeds wel als onderdeel van het probleem gezien worden. Niet de hoofdzaak. Dat is inderdaad de idioot die hem dat salaris geeft.

6 juli 2021 om 01:42

Nja, dat krijg je ervan als meer dan de helft van de fans en socios simpelweg niet wilt inzien hoe slecht iets gaat totdat het te laat is. Er werd 2 jaar geleden nog gelachen als je zei dat Bartomeu corrupt was.

6 juli 2021 om 09:11

Naja dat Messi iets eist, hoeft nog niet te betekenen dat ze het meteen maar moeten accepteren. Ik vind het persoonlijk heel makkelijk om de huidige situatie op Messi te schuiven. Als ik naar mijn huidige bedrijf ga en eis 500 miljoen per jaar en ze gaan volgens failliet. Is het dan mijn schuld of van die idioot die daarmee akkoord gaat.

6 juli 2021 om 09:39

Ja denk dat jij in jouw bedrijf niet het zelfde is als messi voor Barcelona. Nogmaals de fout is van de gek(ken) die hem maar idioten salarisverhogingen geeft maar alsof je als voorzitter messi kan laten gaan. Daarnaast weet messi hoe de cluber voor staat en wil voor het nieuwe contract alsnov zijn salaris niet verlagen. Zoals ik al zei is dit genieten voor madridistas maar win ik liever van een barca met messi dan zonder

5 juli 2021 om 23:59

Die mogelijkheid bestaat, maar het is ontzettend lastig om te voldoen aan de bewijslast. Hoe bewijs je bijvoorbeeld welke euro verloren is gegaan ten gevolge van wanbeleid in marktomstandigheden waarin iedere club flinke verliezen heeft geleden? Kortom, die mogelijkheid bestaan. Maar de kans van slagen is miniem.

6 juli 2021 om 00:08

Uit mijn hoofd geldt zoiets bij zeer zware verliezen als gevolg van wanbeleid. Dan ben je persoonlijk aansprakelijk, door de ruil van Pjanic en Arthur heeft Bartomeu die angel er al grotendeels uitgehaald.

6 juli 2021 om 00:28

En natuurlijk de pech van de pandemie. Dat heeft barca de nek omgedraaid.

Depay 12 mil. Keurig geregeld door hem en zijn juristen/personen die hem bijstaan.

6 juli 2021 om 00:02

En dat is precies de reden waarom deze club aan de afgrond staat, niet door corona, maar door dit soort wisselspelers absurde salarissen te geven.

6 juli 2021 om 00:21

Overigens twijfel ik over het bedrag. Is misschien 6 mil per jaar net als aguero. Die zou volgens mij veel minder dan bij city gaan verdienen. En Memphis heeft 2 jaar contract. 12 mil is wel heel gortig.

6 juli 2021 om 10:34

Dat lijkt me inderdaad in totaal, en niet per jaar, dat is voor een speler als Depay wel heel erg veel, al weet je het maar nooit bij Barca tegenwoordig.

6 juli 2021 om 08:23

Volgens mij heeft hij sinds begin dit jaar geen zaakwaarnemer meer🤣 en is transfervrij van Lyon gekomen dus ook nog miss wat transfergeld in zijn zak gestoken. Dat heeft hij goed geregeld Memphis

Hopelijk kunnen ze dan ook gelijk Dembele, Lenglet, en Sergi Roberto lozen, allemaal noobs die voor een te hoog bedrag op de loonlijst staat. Nog te veel afval in deze selectie.

5 juli 2021 om 23:54

Die gaan niet weg omdat andere clubs hun salaris niet kunnen evenaren. Bovendien is het kwalitatief echt ruk.

6 juli 2021 om 00:00

Hoe gaan ze die spelers verkopen met dat gigantische salaris? Kansloos verhaal denk ik

6 juli 2021 om 00:04

Enige wat ik kan bedenken is deels doorbetalen. Maakt je in ieder geval wat ruimte vrij.

6 juli 2021 om 00:10

Verhuren met half salaris helpt wel bij spelers als Roberto, Busquets, Pedri etc die geen afschrijving meer hebben, maar Coutinho, Dembele, De Jong, Griezmann etc die drukken ook met half salaris nog loodzwaar op de begroting door hun hoge transfersom afschrijving, die wil je dus liever verkopen.

6 juli 2021 om 00:12

Misschien als je de overbodige spelers een eenmalige oprot-premie voorschotelt? Wellicht vallen die kosten dan niet onder het salarisbudget?

6 juli 2021 om 00:24

Dan moet je zo'n oprotpremie hoger maken dan het salaris om het voor de spelers aantrekkelijk te maken. Dat kan Barca never nooit betalen.

6 juli 2021 om 01:22

Contracten afkopen telt niet mee voor de salarislast. Het is niet wenselijk, want je moet dan in een keer al het salaris waar een speler contractueel gezien nog recht op heeft betalen, maar het telt op die manier niet mee als salaris.

6 juli 2021 om 11:59

@hangover96 Ik mag hopen dat je niet serieus denkt dat Barca Pedri en De Jong wil verkopen laat staan verhuren?!?

6 juli 2021 om 12:09

Natuurlijk willen ze dat niet, ze willen ook niet Messi, Dembele, Griezmann of Coutinho kwijtraken, maar er is een financieel probleem. Als er geen kopers zijn voor Umtiti en Pjanic, dan zal je toch wat van de meer waardevolle spelers moeten verkopen.

7 juli 2021 om 17:10

@andres13 Als een speler al een andere club achter de hand heeft waar hij een contract kan krijgen voor 75% van zijn huidige salaris. Is de kans best groot dat Barcelona niet 100% van het overige salaris hoeft te betalen, maar bijv. 50% De speler houdt er onder de streep dan zelfs meer aan over.

6 juli 2021 om 00:05

Die gasten verdienen zo absurd veel die willen niet gaan.. Volgens mij bij VI van de week gehoord dat Umtiti in zijn laatste seizoen nog 60 miljoen kan krijgen, Pjanic 80 miljoen.. weet de salarissen van de gasten die jij noemde niet maar voor de kwaliteit die ze hebben zullen ze zwaar overbetaald zijn

6 juli 2021 om 00:42

Umtiti 35 miljoen in 2 jaar zeiden ze. Pjanic volgens hun 50 miljoen tot 2024 als hij barca speler blijft. Alsnog echt volkomen absurd natuurlijk.

6 juli 2021 om 01:15

Thanks voor de correctie (misschien is dat het verschil: bruto-netto).. Voor deze spelers idd krankzinnig

6 juli 2021 om 01:25

Lijkt inderdaad netto, dus dan kom je alsnog bruto op een nog bizarder bedrag. Denk minder wat je zei, maar alsnog. Voor deze middelmatige spelers idd veelste veel. En dan heb je een griezmann, coutinho, dembele en natuurlijk messi nog o.a. Vind het dan wel gewaagd om zoveel aan een depay en aguero uit te geven als je ziet hoe de financiële situatie lijkt

6 juli 2021 om 09:50

Hahahaha is eigenlijk ook wel een schande. Moet je Rakitic weg doen en dan haal je zo'n bejaarde Pjanic voor zo'n absurd salaris terwijl hij nooit de top van de top is geweest (wel een goede speler, maar geen Modric/Iniesta).

6 juli 2021 om 10:36

Het was nog erger, ze deden de jonge Arthur weg voor de versleten Pjanic. Marktwaarde van een talent voor een speler op leeftijd met een enorm salaris. Wat een wanbeleid.

Het is ook wel een keer terecht, dat je miljarden schuld mag hebben en daarnaast spelers tientallen miljoen mag blijven betalen .

Wat verwacht je die Bartomeu heeft Griezmann wekelijks 800k bruto gegeven wat ook nog eens jaarlijks stijgt met een aantal procent. Om het allemaal erger te maken een transfersom van 120 miljoen euro overgemaakt. Wat een desastreuze deal is dat gebleken zeg.

6 juli 2021 om 00:22

Het is niet alleen zijn salaris en aankoop bedrag, Dembele en Coutinho is ook aardig wat geld door de plee laten spoelen, daarnaast hoe geniaal Messi ook is, zoveel salaris is natuurlijk vragen om problemen, daarbij heb je nog een man of 6 die veel te veel verdienen maar dat helemaal niet waard zijn.. Ik hoop dan ook oprecht dat dit wanbeleid (bij welke club dan ook) hard wordt afgestraft, het is gewoon veredeld valsspelen tov clubs die wel een goede, eerlijke huishouding hebben

6 juli 2021 om 01:23

Het is zeker niet enkel Griezmann. Als je ziet dat iemand als Trincao al 8 miljoen per jaar krijgt, of Sergi Roberto die 15 miljoen per jaar krijgt, dan is er gewoon heel veel mis.

6 juli 2021 om 08:52

Ja, echt? Zulke bedragen? Daar schrik ik echt enorm van, haha. Dat er met geld gesmeten is voor de 'grote namen' wist ik wel, maar zulke jongens die zoveel verdienen.. Pff.

6 juli 2021 om 10:13

De jong verdient ook meer dan Ramos verdiende als ik het juist heb. Echt niet normaal wat ze daar betaalden.

6 juli 2021 om 09:00

Als ik dit stuk zo lees dan is de huidige bestuurder niet heel veel beter. Je moet schrappen in de loonlijst en dan trek je spelers als Depay en Aguero aan, terwijl je voorin al spelers in overvloed hebt.. ik ben toch wel benieuwd hoeveel kapitaal deze zomer daar gratis (+ een zak geld) de deur uitgaat, want het duurt wel even voordat je de 200 miljoen bereikt hebt.

Psg word dan echt een galatico team 😂

Het wordt ook alleen maar van kwaad to erger daar in Barcelona. En je moet ook maar proberen je grootverdieners te lozen. Want geen 1 club wil die salarissen überhaupt geven. Wat een puinhoop zeg. En dan willen ze Messi nog zo’n bizarre salaris geven. Ze moeten is een keer optreden en die salarissen intact houden. Ook een Frenkie de Jong heeft een hoog salaris toen die tekende. Als laatste wie heeft nou weer interesse in Lenglet, Umtiti, Coutinho, Roberto, Pjanic etc. Geen 1 club wil in de buurt komen van die salarissen.

Dit zou toch te bizar voor woorden zijn als het echt zo gaat zijn!
Je hart zou breken als Barca fan dat die kleine op zo'n manier vertrekt, soort van door de achterdeur, zonder waardig afscheid.
Messi naar Liverpool dan maar..? Nemen we ook Garcia er maar bij dan...

6 juli 2021 om 00:27

Tsja zou wel bizar zijn als straks het seizoen begint en Messi is nog steeds clubloos.

6 juli 2021 om 05:07

Wanbeleid afgestraft, heerlijk toch? En Messi is te hebberig dus clubloos mag die blijven lol nee hij mag wel naar City, wie weet wint Pep eindelijk zijn cl!

7 juli 2021 om 16:38

Zoals iedereen in Spanje zegt. Barca supporter is gegijzeld door Messi en denkt alleen aan hem, maar niet aan toekomst van Barca. Club komt boven individuele spelers. Als Messi liefde heeft voor Barca kan hij ook 10 miljoen netto per jaar verdienen.

Wat een rotzooi bij Barca, niet normaal. Zonde om zo’n prachtige club al haar klasse te zien kwijtraken. Is te hopen dat ze alle overbodige spelers van de hand kunnen doen.

6 juli 2021 om 05:09

Clubs die de overbodige spelers kopen zijn naar mijn mening net zo erg als barca haha

Sneu voor de nieuwe spelers maar ik moet hier ergens toch ook nog wel weer om lachen. Zo'n grote club die blijkbaar zo'n gigantisch financieel wanbeleid heeft gevoerd dat ze in deze situatie terecht zijn gekomen.
Als ze geen coulance van de bond krijgen, wat zal er dan met de nieuwe spelers als Depay en Aguero gebeuren? Contract weer ontbinden of verhuur ofzo?

Misschien Messi aandeelhouder maken met 1 euro symbolische salaris komen ze vast wel uit

Zo zie je maar wat wanbeleid allemaal kan veroorzaken. Eigenlijk is het een goede tijd om in te stappen voor een investeerder met een (hele dikke) portemonnee. Supporters en vele voetballiefhebbers zullen dit liever niet zien gebeuren, maar de nood is hoog. Ik hoor de fans van PSG bijvoorbeeld niet klagen, en die van City ook niet. Hoe kan je een prutser als Umtiti een contract geven voor 20 miljoen euro per jaar. Pjanic die amper heeft gespeeld strijkt ook eventjes 16 miljoen euro op alsof het niets is. Bewijst maar weer hoe makkelijk het is om met geld te strooien zolang het niet uit eigen portemonnee komt. Bijzonder allemaal.

6 juli 2021 om 00:16

Hoe ga je dat regelen met de socios?

6 juli 2021 om 00:20

Lijkt me lastig. Ik denk dat de supporters liever vijf jaar aanmodderen met jeugdspelers en dan over 10 jaar weer een topploeg opbouwen, dan aan een willkeurig Amerikaans investeringsfonds verkopen.

6 juli 2021 om 00:32

Ik heb werkelijk waar geen flauw idee. De Socios moeten wel begrip kunnen tonen voor de situatie die Bartomeu heeft aangericht. Het is een idee, wat men in Barcelona denkt en vind weet ik uiteraard niet. Maar zoals ik al zei, Socio of niet, als het succesvolle Barcelona in ere wordt hersteld dmv prijzen en kampioenschappen zie ik de Socios wel bijdraaien op een gegeven moment. Mocht ervoor gekozen worden om het zo veel mogelijk met jeugdspelers en een beperkt aantal transfers te proberen, wat zou er gebeuren als Barcelona naast CL-voetbal grijpt? Dan heb ik het nog niet eens over het kampioenschap. Lijkt me niet dat Barcelona het zich kan permitteren om dit soort inkomsten jaarlijks mis te lopen.

6 juli 2021 om 00:51

Je kan nog steeds een aardige selectie hebben ook als je de CL misloopt, vraag dat maar aan Chelsea, Liverpool en United, die hebben allemaal regelmatig de CL gemist. Zelfs degraderen heeft Juventus niet kapotgemaakt. Ik bedoel maar, de La Liga tv rechten, sponsorinkomsten, kaartverkoop, merchandise etc is een stevige kurk van minstens 300m per jaar, daarmee heb je alsnog meer salarisbudget dan iedereen in La Liga behalve Atletico en Real. Natuurlijk is dat niet meer de 800m inkomsten van voor corona waarmee je elke speler kan kopen die je wil, maar dat zal je toch los moeten laten. Maar hoe erg t ook is, Barcelona zakt echt niet af naar budgetten als Getafe of Leganes.

6 juli 2021 om 01:02

Ik ben het met je eens. Echter, dat zijn geen clubs die hebben moeten snijden in het salarishuis voor lijfbehoud van de club. De clubs die jij opnoemt doen toch ook wel serieus jaarlijks een gooi naar de titel/CL finale, op United na dan. Corona helpt uiteraard ook niet mee in deze kwestie en ik ken de totale in/uitgaven niet van de club. Ze hebben wel ruim boven hun stand lopen uitkeren, dat is gebleken. Het meeste qua tv geld gaat om in de Premier League, desondanks strijkt een speler als Wijnaldum ‘maar’ 4 miljoen euro op jaarbasis op. Ik vind het gewoon frappant dat La Liga omgekeerde wereld is en dat een clown als Umtiti jaarlijks 20 miljoen euro kan bijschrijven. Alsjeblieft zeg, Umtiti. Dan snap ik wel dat Messi vijf keer zoveel verdiend, alhoewel dat ook schandalig is.

6 juli 2021 om 01:14

Die 4m geloof ik niets van, dan zou Wijnaldum een hele beroerde zaakwaarnemer hebben. Liverpool betaalde vorig jaar ruim 310m pond aan salarissen, no way dat Wijnaldum als basisspeler van die taart maar zo weinig krijgt. Maar anyway, we hebben wel een goed voorbeeld van een club die noodgedwongen in 1 klap zijn salaris moest halveren: AC Milan in 2012. Is een pijnlijk verhaal geweest, maar het herstel heeft geen tien jaar geduurd.

6 juli 2021 om 01:29

Wijnaldum heeft bij PSG getekend voor 9.5 miljoen euro per jaar hé. Reken er maar op dat ie daar ruim onder zat in Engeland. Als hij in de buurt van dat bedrag had gezeten bij Liverpool was ie niet weggegaan aangezien hij 1 van de sleutelspelers was. In een ander interview gaf hij toe dat hij dacht naar Barcelona te gaan. Wat kan de switch verklaren? Kan je ook wel invullen

Anyways, ik ben benieuwd

6 juli 2021 om 01:34

Van wat ik de afgelopen maanden las wilde Liverpool alleen verlengen met een fors lager salaris, dat is hun beleid met dertigers. Da’s hun goed recht, maar dan hoeft PSG ook niet met een mega salaris te zwaaien om Gini binnen te hengelen. Ik bedoel, Tadic bij Ajax zit op 3.5m bruto (in een totaal salarishuis van circa 90m euro), dan gaat het er bij mij totaal niet in dat een Wijnaldum bij een steenrijke club als Liverpool op 4m zit.

Ik misgun niemand zijn club en ik zal de laatste zijn om een club toe te wensen niet meer te kunnen/mogen bestaan, maar hier voel ik toch wel enig plezier bij.
Het werd hoog tijd dat clubs met onverantwoord beleid en altijd lekker mooi weer spelen eens op hun neus gaan.
Je hebt schulden en je hebt bv Barca en Real. Niet te geloven. En vergelijkbare clubs als Haarlem en Veendam (geintje jongens, rustig maar) gaan failliet om een paar ton.
Het zou mooi zijn als er eens een serieus voorbeeld wordt gesteld, maar het zal wel weer met een sisser aflopen.

6 juli 2021 om 00:18

Bij Real is het echt niet zo slecht als Barcelona hoor. Als de stadions weer gevuld zijn dit seizoen gaat het met Real weer goed omhoog. Elke club, buiten de Premier League en PSG, heeft enorm last van deze crisis. Perez kan wel soms van die rare momenten hebben maar financieel is die altijd wel top.

6 juli 2021 om 00:39

Op 22 april dit jaar was de schuld van Real 901 mln. Die zal toch niet kleiner zijn geworden?

6 juli 2021 om 00:41

Beetje moeilijk altijd. De termijn van die schuld is langer dan bij Barcelona (al is die recente lening daarvoor een oplossing denken velen) en er is enorm veel geleend voor het nieuwe stadion (wat een meer zekere investering is dan een speler bijvoorbeeld). Daarnaast hebben er dan ook nog partijen schulden bij Real Madrid (ook bij Barcelona overigens).

6 juli 2021 om 00:42

Komt vooral door het nieuwe stadion, die overigens bijna klaar is. En die moet in de toekomst meer geld gaan genereren. Perez heeft daar wel een plan voor en is financieel uitstekend. Daarnaast is het niet zo slecht dat Real geen salarissen meer kan betalen ofzo zoals bij Barcelona het geval is. En Real haalt sowieso dit seizoen geen spelers. Sinds 2019 geen goeie transfers meer gedaan. In 2022 kan Real pas wat doen qua transfers.

6 juli 2021 om 01:25

Schulden op zichzelf zeggen weinig, de reden waarom die schuld er is is belangrijker. Tottenham heeft bijvoorbeeld een schuld omdat ze een nieuw stadion hebben gebouwd, maar is verder volgens mij financieel niet in zwaar weer (relatief gezien natuurlijk, Covid heeft overal huisgehouden). Zolang die schuld netjes afgelost word en niet groeit is een schuld hebben geen probleem. De meeste mensen die ik ken hebben ook een schuld, een studieschuld of een hypotheek.

6 juli 2021 om 14:38

Rudeboy65 jij hebt er geen kaas van gegeten zie ik. Real’s schuld is door het stadion en is op een termijn van 30 jaar, dit wordt dus afbetaald met 30 miljoen per jaar. Daarnaast heeft Tebas, voorzitter van LaLiga, Florentino Perez gecomplimenteerd met de uitmuntende omgang met de pandemie. Het zou hem niet verbazen als Real een grote aankoop zou doen, hij vond dat Real dat wel verdiende. Real heeft gemoeg ruimte in het salarishuis en ongeveer 100 miljoen te besteden aan transferbudget, exclusief de komende uitgaande transfers (bron: Marca). Daarnaast heeft Real de afgelopen jaren met het vertrek Ramos en Ronaldo al veel salarisruimte vrijgemaakt. En dan moet je nagaan dat spelers als De Jong al meer verdienen dan Ramos verdiende bij Real.

7 juli 2021 om 16:54

Mijn god, man begrijpt dat deze schuld bestaat uit een lening van €500 miljoen om hin stadion te verbouwen. Deze wordt in 30 jaar betaald zoals alle mensen die een hypotheek hebben genomen om een huis te bouwen.

Daarna is het bedrag van 901 miljoen niet waar.
Waar heb je dit gelezen?
Uit welke jaarverslag heb je dit gehaald?

Het resterende schuld zonder die van het stadion is 250 miljoen. Andereen moeten Real 300 miljoen betalen. Dus als iedereen Real betaald en daarna Real iederen betaald dan blijven zij met 50 miljoen euro over.begrijp jij nu het situatie van Real.

6 juli 2021 om 07:15

Real en Barca zijn niet te vergelijken in dit verhaal. Als Real nu in 1 keer alle schulden moet ophoesten staar het nog steeds in de plus. Bovendien is het grootste deel van de schuld het nieuwe stadion en die lening is uitgesmeerd over 30 jaar. Bij Barcelona is de situatie ernstig: 500m Goldman Sachs.

7 juli 2021 om 16:41

Rudeboy65, stopt nou om Real te noemen wanneer je niks weet van deze club. Je komt met veroordelingen zonder niks te weten van deze club. Kun je de verliezen en schulden van Real opnoemen? Nee, dus schrijf geen onzin. https://www.marca.com/futbol/primera-division/2021... Tebas: "La mitad de los 700 millones de pã©rdidas son del Barcelona, el Real Madrid se ha esforzado mã¡s" In Spanje is de totale verlies van clubs 700 miljoen Euro, waarbij de helft toe te schrijven is aan Barca. Lees maar de artikel uit Marca. Deze komt uit een interview van Javier Tebas. Hj zeg duidelijk dat Real Madrid het club is dat het beste heeft gedaan om de verliezen uit Covid te minimaliseren. Zelfs durft hij te zeggen de beste uit Europa. Real heeft een schuld €500 miljoen om zijn stadion te verbouwen want in Spanje is er geen gemeente, provincie of overheid die eigenaar is van de stadium zoals in Nederland. Dus de clubs hebben bezittingen,

Je moet ook geen geld uitgeven wat je niet hebt. Nu gaat de club helemaal naar de klote. En ook niet echt slim beleid om oude spelers te halen die veel verdienen willen, en die je niet kan verkopen voor veel geld. Zonde

6 juli 2021 om 00:18

Dembele, Coutinho en Frenkie de Jong waren exorbitant duur, maar toch echt geen oude spelers.

Achh mijn club is gewoon vernietigd door bartomeu ongelofelijk dat ie er mee is weggekomen

6 juli 2021 om 00:20

Het is toch te makkelijk alles op Bartomeu te steken? Iedereen is verantwoordelijk. Het hele bestuur, de spelers, de socio’s,... Één zondebok zoeken en vinden is makkelijk maar geen oplossing.

6 juli 2021 om 00:27

@Lierse1997 bartomeu is hier het meest verantwoordelijk voor he, hij betaald de spelers uit maar k geef je wel gelijk heel het bestuur is verantwoordelijk voor deze puinhoop

6 juli 2021 om 00:21

Dat is het nadeel van presidentsverkiezingen bij een club. Iedere incapabele man kan president worden als je maar welbespraakt/demagoog bent

6 juli 2021 om 11:51

Oh je krijgt iemand zoals Perez aan het roer die het financieel juist ontzettend goed doet bij Real Madrid.

6 juli 2021 om 00:26

Als je als Laporte 12 miljoen aan Depay geeft, dan heb je er ook de ballen verstand van

6 juli 2021 om 00:36

12 miljoen Bruto

6 juli 2021 om 01:26

Transfervrij, dat scheelt altijd bij salarissen. En Depay krijgt minder dan bijvoorbeeld Sergi Roberto of Frenkie de Jong.

6 juli 2021 om 01:32

Ja dat mag ik hopen - die twee zijn misschien overbetaald maar hebben zich toch wel op het niveau bewezen. Maar alsnog lijkt 12m onnodig veel - waarom doet Barcelona dit? Ik bedoel, welke andere club zou Memphis 12m bruto gaan geven? Valencia? Lyon?

6 juli 2021 om 09:38

Andres13, wat nog erger is, is het feit dat deze regel niet uit de lucht is komen vallen. En alsnog schaf je dan spelers aan, tja..dan is dat ook niet bijster slim zou ik zeggen.

Geef Messi een aandeel in Barca ipv salaris. zodat hij achteraf dit kan cashen.
Niet zo heel erg moeilijk toch?
Bij Amazon gebeurt hetzelfde… ..

6 juli 2021 om 04:04

Barca heeft geen aandeelhouders...

6 juli 2021 om 14:41

Inderdaad, Barca is 1 van de (volgens mij) 4 clubs in Spanje zonder aandeelhouders, Barca wordt gerund door de socio’s (de fans). Hetzelfde geldt voor Real, Osasuna en Athletic Bilbao uit mijn hoofd.

Ik zou zeggen Koeman verlaat het zinkend schip en kom terug bij Oranje. Hoe groot je clubliefde ook is

6 juli 2021 om 00:23

Ja en neem die 101 barz ster broertje Deppa ook mee aub. Kan nog steeds niet geloven dat iemand zo’n slecht EK kan spelen, wat een gare speler zeg jezus.

Geef Messi een aandeel in Barca ipv salaris. zodat hij achteraf dit kan cashen.
Niet zo heel erg moeilijk toch?
Bij Amazon gebeurt hetzelfde… ..

umtiti en pjanic mogen transfer vrij weg maar als ze 2 jaar bank zitten verdienen ze samen meer dan 60 miljoen dacht ik

Geef Messi een aandeel in Barca ipv salaris. zodat hij achteraf dit kan cashen.
Weet alleen niet in hoeverre het Goldman Sachs convenant (500 m¢ financiering) deze constructie ondersteund.
Niet zo heel erg moeilijk toch?
Bij Amazon gebeurt hetzelfde… ..

6 juli 2021 om 00:28

Nou zijn de groeiverwachtingen van Amazon veel rooskleuriger dan Barca. Denk niet dat Messi op aandelen Barca in plaats van salaris zit te wachten. Wat als de club failliet gaat?

6 juli 2021 om 01:27

Daar gaat de Spaanse belastingdienst denk ik niet mee akkoord. En aangezien Messi al een keer veroordeeld is voor belastingfraude zou ik dit, als ik hem was, niet gaan proberen.

Wat is dit voor een circus? Barcelona verliest elke dag meer en meer aanzien. Dit kan je zelfs niet verzinnen en het ziet er naaruit dat er niet direct een oplossing beschikbaar is. Die is er wel (Messi) is laten gaan maar blijkbaar gaat Laporte liever ten onder dan dat te overwegen.

Depay 12mil. f*cking hell als het echt zo is dan is Laporta net zo een idioot als Bartomeu.

6 juli 2021 om 00:25

Ja daar zakt mijn mond ook wel van open. Laten we wel zijn, die had voor de helft van dat salaris ook nog wel getekend, er was geen andere club met serieuze belangstelling.

6 juli 2021 om 00:47

Klopt had ook niet verwacht dat Memphis 12 miljoen gaat verdienen?! Dit is dus het probleem bij Barcelona. Ook een Frenkie de Jong en Pjanic verdienen al absurd veel voor relatief nieuwe spelers. Een Modric, Kroos en Casemiro bijvoorbeeld verdienen veel minder dan die 3.

6 juli 2021 om 07:03

Dat is het Bruto bedrag.

6 juli 2021 om 10:21

Doet dat er toe? Barca weet dat er gesneden moet worden in de salarishuizen, die regels zijn al lang en breed bekent, ze weten dat ze dit niet gaan redden en Toch nog zulke salarissen bieden. arrogantie ten top, schijt aan het hele beleid van de bond, want wij zijn barca en regelen dat wel even. Schandalige bedragen die de spelers krijgen, zowel bartomeu als Laporta (die gezien zijn rare fratsen nog echt niet beters is)

6 juli 2021 om 11:52

Dat maakt het niet minder erg. Belachelijk salaris voor, in mijn ogen, totaal onnodige voetballer bij Barcelona.

6 juli 2021 om 12:44

Het is toch 12 miljoen voor 2 seizoenen? Dus 6 miljoen bruto. Nog altijd belachelijk veel voor een overbodige bankzitter.

7 juli 2021 om 00:43

12 miljoen voor twee seizoenen lijkt me idd logischer, maar dat is niet wat dit artikel beweert.

6 juli 2021 om 11:16

Gaat nergens over voor een speler die voor de bank wordt gebruikt.... 12 miljoen voor dit soort spelers is echt sick.....

Pjanic 16 en depay 12 mio p.j. Wie verzint dit in hemelsnaam ? We zijn volledig doorgeslagen.

Als je de berichtgeving moet geloven lijkt het ook net alsof het deze club allemaal is overkomen.

Zaakwaarnemer van Lenglet: Lenglet wil graag 5 miljoen salaris netto per jaar.
Bartomeu: nee nee nee nee, dat doen we hier niet. Hier 30 miljoen netto en ophouden te zeuren.

@VZ aguero's oude salaris is 12 miljoen bij City. Nieuws van toen hij transfer naar Barca afrondde zeggen allemaal 6 miljoen bruto. Bij Depay lees ik bronnen die zeggen 5 miljoen, maar misscchien dat er ook tekengeld bij zit. Zou me niet verbazen.

Slaris van pjanic en umititi kan toch noooooooooit waar zijn. 20 miljoen per jaar????? Was die td dronken, toen hij dit soort contracten ging aanbieden. Dan begrijp ik wel, dat umititi graag bij barca wil blijven.

6 juli 2021 om 01:22

Als dit Bruto is dan geloof ik het wel. Daar houd Umtiti 10 miljoen netto van over. Wat voor een op dat moment topspeler zeker verdedigbaar was. Pjanic verdient gewoon hetzelfde van wat hij bij juve had. Namelijk 8 miljoen netto per jaar. Dus 16 miljoen brutto. Het klinkt in mijn oren wel geloofwaardig.

6 juli 2021 om 02:10

Umtiti 20 miljoen salaris. Wow. Hij zou 20 miljoen moeten betalen om de materiaalman te mogen assisteren. Het is toch krankzinnig dat deze man zo een vermogen verdient? En wat als de ware financiã«le cijfers boven water komen? Het schijnt dat Bartomeu deze had laten vernietigen en veranderen en dat de accountant dus valse informatie heeft gekregen van de club. De ellende is mogelijk dus nog erger. Loopt er al een strafrechtelijk onderzoek naar deze man?

Tja krampachtig vast houden aan Messi en de kosten die daar mee gemoeidt zijn. Ze zullen zich nu wel even achter de oren krabben dat ze hem vorig jaar niet hadden verkocht, dat had nog wat opgebracht en heel wat bespaard. Misschien is Barca wel zo arrogant dat ze denken dat het wel los zal lopen.

Als je een subtop speler als Depay 12 miljoen per jaar aanbiedt terwijl je geen cent te makken hebt dan vraag je er ook gewoon om.

Ergens zonde, want Barca was een schitterende club. Maar de nadruk ligt op was, want tegenwoordig is er niks meer van over. Wat dat betreft geniet ik er ook wel weer van om te zien dat de walgelijke club die Barca geworden is nu keihard wordt afgestraft.

Karma is a bitch.

6 juli 2021 om 17:14

Memphis gaat 6 miljoen bruto per jaar verdienen. Mocht hij daar twee jaar blijven, dan zal dit neerkomen op 12 miljoen. Gezien het 'offer' wat hij moest brengen is 12 miljoen onrealistisch.

6 juli 2021 om 17:55

Wat is je bron? In de tekst staat toch echt 12 miljoen per jaar, maar niet dat Voetbalzone zo betrouwbaar is (verre van zelfs)

8 juli 2021 om 21:42

Hij krijgt 12 bruto per jaar dat is netto ongeveer 6 per jaar.

Wat is nu precies het probleem, zelfs nu Messi niet meer op de loon lijst staat bij Barcelona kunnen ze nog steeds spelers zoals Aguero, Depay en co niet aantrekken???

6 juli 2021 om 01:04

Idd, daar lijkt het wel op. Oude salarishuis van 2 jaar geleden was 671m per jaar, en het moet terug naar 383m per jaar. Messi eruit scheelt zo’n 150m per jaar, Suarez en Rakitic weg heeft ook geholpen, maar er moet meer gesneden worden, en met het verhuren van kleine vissen als Trincao schiet het nog niet erg op. Tenminste, dat is grofweg de strekking van de artikelen die ik zie.

6 juli 2021 om 01:11

Vind het apart dat er mensen roepen dat Messi een geldwolf is maar hij is toch niet het probleem, het probleem is de club die salarissen hebben gegeven aan spelers die het geld niet waard zijn. Umtitti, Lenglet, Couthino, Pjanic, enzo. Barcelona moet op de blaren zitten die Bartomeu heeft veroorzaakt, en die de komende 5 a 10 jaar nog gevoeld gaat worden, spelers die voor een te hoog salaris op de loon lijst staan en salarissen die andere clubs nooit gaan betalen aan deze middelmatige spelers.

6 juli 2021 om 07:28

Messi is ook het probleem. Hij is zijn geld vanzelfsprekend veel meer waard dan de andere genoemde namen, echter door die ratrace naar boven van Messi qua salaris zijn de salarissen van andere spelers ook meegegroeid. Want ja als Messi 130 miljoen pakt, waarom Pjanic dan geen 16 miljoen? Dat staat relatief nog wel in verhouding tot elkaar. Als je ergens een norm stelt zoals bij Messi en gaan anderen zich er aan spiegelen en daar ga je als club dan ook nog in mee. Dat is fout. Voor de rest snap ik vanuit Messi niet dat als je zoveel van die club houdt, dat je ze dan zo moet uitkleden. Dat mag best wat minder. Waarom kan hij niet voor 50 of 60 miljoen gaan spelen en moet dit meer dan het dubbele zijn?

AC Milan moet jacht maken op umtiti, Coutinho. Haal ze gratis af pff zou geweldige invest zijn van AC Milan!!!

6 juli 2021 om 01:27

Ja alleen dat salaris is wel echt mega groot van die 2 spelers. Als je ze gratis kan oppikken dan doe je goede zaken mocht Umtiti zijn vorm weer vinden. Al hoor ik vaak dat zijn knie kapot is en hij niet meer op hoog nivo mee kan.

6 juli 2021 om 04:08

Wat is milan met Umtiti en zijn kapotte knie, die gaat niet meer van waarde zijn voor hen.

6 juli 2021 om 06:50

Als ze beide al iets van 20-40 miljoen salaris hebben dan moet je ze wel flink tekengeld betalen want waarom zouden ze anders genoegen nemen met flink minder? Nergens gaan ze dat vorstelijke salaris betalen en dan kan je net zo goed a la Bale blijven zitten. Denk dat Barca beter deze jongens voor nu kan verhuren tegen zoveel mogelijk salariskosten dekking. Dat zal op termijn het beste kwa financieel vlak zij .

Weet dat dit goedkomt, maar zou echt lachen als die gehypte Memphis niet voor Barca uitkomt komend seizoen !

Umtiti... 20 Mio per jaar. Wat een prutsers

Wat een keuze....Messi geen nieuw contract aanbieden gaat wellicht de redding zijn zo te lezen, maar of Barca dat gaat en wil doen weet ik niet.
Kortom, wat een zooitje daar zeg.

Het beste is gewoon de grootverdieners eruit gooien en opnieuw beginnen met verstandig beleid. Schulden aflossen en als men dan een paar seizoenen niet meedoet om de prijzen is het maar zo. Er is zo’n geweldige puinhoop van gemaakt bij Barca. Er moet iets gebeuren, want zo kan het natuurlijk niet verder.

Dus ook al zou je die spelers gratis verkopen dan besparen ze wel maar kunnen ze 25 miljoen aan extra salaris weer inschrijven dus je gaat never nooit al die spelers inschrijven dus kan je wel stellen dat het einde Messi wordt daar bij Barca. Lekker voor Depay ook zit je bij Barca mag je alleen op de tribune zitten omdat je geen contract hebt 😂
Als ik Koeman was zou ik lekker opstappen hier is geen eer aan te behalen en iedereen moet je transfervrij wegdoen anders mag je niets en dan gooi je nog meer geld weg terwijl je al zoveel schuld heb. Lekker opstappen (geen enkele toptrainer stapt hier nu meer in) en lekker bij Oranje wel succes hebben voor de komende x jaren.

Ik verwacht dat Barcelona snel alles gaat regelen en Messi een contract kan geven, er wordt veel geschreven maar niemand weet wat er daadwerkelijk echt aan de hand is.. dus even afwachten en dan zien we het wel.

echt ongelofelijk stom van een aantal hersenloze bestuurders. hoe moeilijk kan het zijn. Je weet precies wat je wel en niet mag uitgeven. Als het niet lukt om de oude garde met vette salarissen van de hand te doen heb je er mee te dealen. Lekker laten voetballen in het tweede. En Messi geen nieuw contract geven. Of een contract met een salaris zoals gemiddelde Nederlander die werkt voor 50 000 per jaar. Goed dat het nu duidelijk is wat de consequenties zijn. barca was ooit een mooie club maar inmiddels verpest door het geld . Koeman ga lekker terug naar knvb en laat je nooit meer verleiden door een trein

6 juli 2021 om 08:41

50.000 per jaar is al niet meer gemiddeld hoor. Dat is bijzonder goed verdiend in NL/BE

6 juli 2021 om 12:09

volgens mij ligt het gemiddeld nederlands inkomen op 36.000 euro per jaar. Ik denk dat 80% van de mensen voor 50k per jaar direct bij het kruisje tekent

6 juli 2021 om 12:53

Blijft absurd die salarissen. Vraag me af wat er zou gebeuren als de salarissen in de toekomst veel lager liggen. Zal dat ten koste gaan van het voetbal? Is het dan echt allemaal om geld te doen? Stel nou dat er eens een goede speler een statement maakt en zegt dat hij niet meer dan de Balkenende norm wil verdienen voor zijn club, wat dan? Natuurlijk kun je met veel geld ook heel veel goede dingen doen, maar vraag me af in hoeverre veel voetballers dat doen.

6 juli 2021 om 13:39

Is gewoon aanpassen - is er veel geld dan gaan de salarissen omhoog, is er weinig geld dan worden dure contracten niet verlengd, en gaan de salarissen daarna omlaag. Het voetbal verandert er helemaal niets door, het is gewoon hoe de taart verdeeld wordt. De spelers accepteren het uiteraard niet als de clubs meer en meer geld binnen harken maar de salarissen blijven gelijk, die weten hun waarde heel goed.

Terecht. Alsjeblieft zeg, wie trekt Aguero en Depay dan ook aan. Het kan niet.
Worden ze s wakker. En dan op je voorganger afschuiven… lekker makkelijk

Nooit gedacht dat een club als Barcelona binnen een paar jaar tijd zo in verval kan raken door wanbeleid. Zou me niets verbazen, nadat Barcelona alles in het werk stelt om een aantal spelers transfervrij te laten gaan, dat Messi toch voor PSG of Man. City kiest.

Messi kosten wat kost willen behouden is gewoon het slechtste wat je kan doen. Tuurlijk is hij geweldig. Maar Barcelona kan hem gewoon niet meer betalen.
De tijden zijn gewoon veranderd. Uithuilen en doorgaan zonder Messi. Die club heeft alle goodwill verloren door maar geld uit te blijven geven. En dan wel Depay halen en hem zo'n salaris geven. Dat kan alleen in het voetbal. Ik hoop dat de bond voet bij stuk houd. Deze waanzin moet gewoon stoppen. Een modale speler als Depay 12. Miljoen geven. Hahaha. Ze zijn gek geworden.

Gaat goed daar in Barcelona. Koeman maar terug naar Oranje dan?

Dit is toch niet nieuw? Dit wist men al in februari ofzo. Toen was al bekend dat Barcelona en ook Real Madrid gigantisch moeten besparen op de salarissen.

6 juli 2021 om 08:40

Nee hoor. Toen werd bekend dat de salarislimiet drastisch verlaagd werd maar Real Madrid zat er nog steeds 20-30 miljoen onder. Real Madrid moet besparen op salarissen om het mislopen van inkomsten te compenseren en om eventueel ruimte te maken voor 1 topaankoop maar ze overschrijden momenteel niet de limiet opgelegd door la liga

6 juli 2021 om 11:52

Hou Real Madrid er even buiten aub. Die hebben de zaak wel op orde.

6 juli 2021 om 14:33

Precies die keren niet zulke belachelijk salarissen voor passanten, zelfde de beste spelers die het bewezen hebben in Madrid dienst zien niet eens dat salaris wat barca haar spelers geeft, schandalig.

Werd zeker eens tijd dat Barcelona een halt toe geroepen wordt met het maar aantrekken van spelers en het betalen van gigantische salarissen. De club heeft een schuld van ruim 1 miljard, spelers moeten vertrekken en andere spelers moeten inleveren om het salaris van Messi te kunnen betalen. Spelers die moeten vertrekken gaan niet want die hebben een nog een dik betaald doorlopend contract en de andere spelers gaan niet inleveren. Dus problemen te over.

Er is er maar 1 die dit allemaal veroorzaakt heeft met deze scheve salarisverhoudingen en buitenproportionele aankopen: Bartemeu en zijn handlangers!

Het zou Messi sieren om een nieuwe contract te tekenen en hierop behoorlijk in te leveren alleen hij kan de club redden. Nu dus ook financieel, op het veld deed hij het al.

Echt ongelooflijk wat daar gebeurt en gebeurd is. Een subtopper als Pjanic 14 mil en alsof men niets geleerd heefd van deze miskleun, een subtopper als Depay 12 mil. Ja, dan is het niet meer dan normaal dat een topper als Messi 10 maal zo veel verdient, 130 mil. En het meest grappige, maar ook dramatische is dat deze voorzitter (die precies hetzelfde doet) de schuld geeft aan de vorige. Overigens zie je nu ook hoe corrupt de Spaanse voetbalbond is. Want wat hier gebeurt begrijpt toch iedereen(?) Maar ja, vanwege die corruptie is het logisch dat de vz van Barça denkt dat hij iets kan "regelen". Coulance noemt hij dat geloof ik.

6 juli 2021 om 10:17

Het ligt aan Messi dat de andere spelers zoveel verdienen. Als je Messi 130 miljoen per jaar betaalt dan is 10% daarvan voor Depay gewoon gerechtvaardigd. Dus denk maar na wie hier mee begonnen is.

Wat een wanbeleid schandalig
Umtiti 20 miljoen zegt genoeg ha ha ha

Ze moeten maareens gaan bekijken of ze die bartomeu niet kunnen berechten.
Is gewoon crimineel wat hij heeft gedaan. Hoop dat karma in dit geval zn ding doet

25 procent van de inkomsten? Dan moet je zometeen voor Messi’s salaris alleen al voor 200-400 miljoen verkopen, of mis ik iets?

Kan mij heel goed voorstellen dat een aantal spelers de Bogarde houding aannemen. Ik kan het ze niet kwalijk nemen.

Wat een zooitje. De spelers die geloosd moeten worden, willen niet geloosd worden omdat ze nergens anders zo veel gaan verdienen. Nu zitten we met een gat in het salarishuis. Hopelijk komt dit goed, maar er zullen eerst serieuze verkopen moeten worden gedaan. Overigens is dit de nasleep van het tijdperk van Bartomeu, die Umtiti met een belachelijk salaris verlengd heeft en Coutinho, Pjanic en Dembele even bizarre voorstellen heeft gedaan.

Geldt dit alleen voor de Spaanse liga, of mogen deze spelers wel actief zijn in andere toernooien, bijv. Europees?

Messi staat op dit moment niet op de loonlijst, dus als hij weggaat besparen ze geen 130 miljoen. Als ze hem weer een contract geven, verzwaren ze het salarishuis met zijn salaris, maar besparen op messi kunnen ze op dit moment niet. Meeste inkomsten van barcelona staan nog op naam van messi, ben benieuwd hoe dat nu voort gaat. Shirtjes met messi erop verkopen mogen ze nu niet, reclame met messi ook niet. Die man heeft barcelona echt bij de stoelpoten afgezaagd, enkel omdat het niet geaccepteerd kon worden dat het een jaar of 2-3 wat minder zou kunnen gaan als ze lichting niet geniaal was.

Diep triest de situatie waar Barca in zit. En in plaats van zelf schoon schip te maken hebben ze daar ook nog eens de helpende hand van La Liga voor nodig.

Umtiti pakt 20 miljoen per jaar???

Bogardesque baas hoor, wow

Joseba Etxebarria speelde gratis voor Athletic Bilbao in zijn laatste contractjaar. Clubliefde dus. Dit lijkt me de makkelijkste oplossing, aangezien Messi dit probleem zelf heeft gecreëerd door zijn contract te laten verlopen.

Via sponsordeals kan hij genoeg geld verdienen.

6 juli 2021 om 15:05

En dat terwijl hij nog van de grote rivaal kwam toen in de jaren 90. Jij hebt helemaal gelijk, als Messi van de club houdt speelt hij gewoon gratis voor Barca voor een seizoen tot alle heisa opgelost is en overbodige spelers vertrekken.

Waarom zou Barcelona deze spelers niet mogen inschrijven.
Messi staat niet meer onder contract en dus een besparing van 130 mil.

6 juli 2021 om 15:07

Dit is exclusief het salaris van Messi. Dus zelfs zonder Messi mogen ze deze spelers niet inschrijven.

Het nieuws over financiã«n bij Spaanse clubs laat me altijd in verwarring achter. Dat komt omdat de salarisgrenzen in Spanje een gevalletje meervoud is: elke club heeft zijn eigen grens, zo ik het begrijp. Plus de grenzen fluctueren ook nog eens als de koers van een bitcoin. Als ik de cijfers goed heb was het plafond voor Barca begin dit jaar (februari) 347 miljoen. Voor Real Madrid echter 473! Atletico een 'schamele' 217. Betis dat 6e werd had een plafond van 66 miljoen. Elche de nummer 17 had het minste met 32. Deze constructie lijkt me niet alleen iets zeggen over de 'gezondheid' van de clubs maar ook over de ondemocratische basis die ten grondslag ligt aan de hele Primera Division. Er moeten in allerlei opzichten gaten worden gedicht.

Hopelijk is dit het begin van een nieuwe realiteit en worden al dit soort clubs op deze manier aangepakt. Het is allemaal niet meer uit te leggen om spelers zoveel te laten verdienen... Worden ze ook geen leuker mens van..

Geweldig dit, haal je twee gratis spelers, die je dan een vors salaris aanbieden maar die je dan vervolgens niet kan inschrijven, hoop voor ze dat ze alsnog bij dit zinkende schip barcalona weg kunnen.

Daarbij heeft Messi nog niet eens bijgetekend, wat een stunt zou het zijn dat hij nu lekker elders een contract tekent, effe een mega tekengeld en salaris pakken. Man City & PSG hebben vermoed ik alles voor hem klaarliggen, en maar bellen naar papa Messi.
Zou het geweldig vinden!

Welke gek geeft Depay een salaris van 12 mil!!!
Deze club is echt helemaal kapot.
Einde tijdperk Messi zal ook zijn einde tijdperk Barcelona.

Wellicht dat Coutinho de erfenis van Eriksen kan invullen bij Inter ..

6 juli 2021 om 17:17

6 miljoen bruto op jaar basis is niet echt opzienbarend, toch?
Het is niet dat hij net als, bijvoorbeeld, Frenkie om en nabij de 16 miljoen euro per jaar zit.

Na jaren van kopen, kopen, meer, meer, en machtspelletjes van zichzelf opwerpende nieuwe voorzitters (stem op mij want ik beloof dat Messi bijtekent, kies mij want dan komt Mbappe...), kan ik niet anders dan gniffelen. Heb er geen enkel probleem mee dat een club als Barca afdaalt naar de kelder of zelfs failliet gaat. Dat heeft niets te maken met een antipathie richting Barca (mooie club, mooie hoogtepunten) maar met ergernis over de toenemende rol van het geld, de machtsbelustheid van eigenaren, de geldbelustheid van spelers (en zaakwaarnemers!) en de hieraan gekoppelde, absurde salariseisen waarin de clubs meegaan uit eigenbelang en uit angst voor het veeleisende publiek wat geen genoegen neemt met minder dan een kampioenschap of CL-winst. Dit alles heeft geleid tot ongezonde situaties en decadentie (bij City wordt in de loges geen bier meer geserveerd, enkel nog champagne) en een moreel failliet voetbalcultuur in met name de grote competities. De achterban heeft geen enkele relatie meer met spelers (we kopen ze vanuit de hele wereld, als het maar de beste zijn) die met hun Bentleys het parkeerdek bereiken via de achteringang (zag laatst het wagenpark van een broodspeler als Depay met meerdere Rolls Royces, Maybags etc. enkele thuis, twee in Dubai als-ie daar even is. dit soort jongen heeft alle contact met de maatschappij verloren, je kunt het ze niet eens kwalijk nemen; in de geldmacho succes cultuur van 20-jarigen heb je alles aan jezelf te danken en sta jij centraal),
Het is natuurlijk wachten tot dit een keer in elkaar stort bij een club.
Zelf ben ik al jaren klaar met de Chelsea's City's, Reals en Uniteds van deze wereld. Na het morele faillissement lijkt het erop dat Barca misschien de eerste is waarbij de barsten zichtbaar worden en waar nu wellicht ook het daadwerkelijk financiele faillissement volgt. Daarbij kan ik niets anders bij voelen dan gerechtigheid.
Net zoals in het echte leven: als je een gat in je hand hebt en je rekeningen niet meer kunt betalen heb je een probleem.
Ik hoop na Corona weer vaker langs te kunnen bij de plaatselijke FC. Was een aantal jaren geleden een openbaring: fijne sfeer, spannend, het gaat ergens over en de spelers komen gewoon op de fiets.

Goed zo. Laat het afgelopen zijn met deze absurde taferelen. Hoewel het gewoon door gaat als er een suikeroom achter zit, desnoods komt het geld uit prive fondsen zoals met Neymar's transfer.

Aha 25 procent van wat ze uitsparen aan salaris mogen ze aan nieuwe aanwinsten betalen totdat ze onder de limiet zitten. Dus als Messi een nieuw contract tekent voor 25 procent van wat ie voorheen verdiende is dat dossier opgelost. Lijkt me makkelijk dus, hopen dat Messi er ook zo over denkt. Voor 30 miljoen per jaar hoef je ook niets te laten natuurlijk

Wat. Een. Achterlijke. Salarissen. gewoon spelers die Nooit in de basis staan, mede doordat ze zeer blessure gevoelig zijn 14 tot 20 miljoen salaris geven. En dan denken dat je rustig nog 3 spelers toe kan voegen met 12 miljoen+ per jaar. Het maakt niet uit wie die beleid heeft ingezet, het is ongelooflijk dat dit soort bedragen aan spelers als Umtiti worden geboden. 100 miljoen per jaar voor Messi. Slaat nergens op maar als iemand nog zo'n salaris moet krijgen is hij het wel. Maar kom op Pjanic 14 miljoen, umtiti 20 miljoen, griezmann 25 miljoen, coutinho 14 miljoen, Frenkie 16 miljoen. Als het je wordt aangeboden zou ik ook geen nee zeggen natuurlijk. Maar het feit dat dit soort salarissen uberhaupt geboden worden. En dan vervolgens bij Goldman sachs komen bibberen en smeken om nog even 500 miljoen extra over te maken. Te Achterlijk voor woorden. interesseert me niet dat clubs als PSG en City dit wel kunnen ophoesten door hun rijke suiker oompjes. Barca kan dat niet en moet dat ook niet zo willen doen. ik begin steeds meer het respect te verliezen voor ze.

6 juli 2021 om 13:43

Pijnlijke is ook dat de salarissen bij City en PSG een stuk lager liggen.

6 juli 2021 om 14:23

Laporta blijft doorgaan met puinhoop, maar wordt wel als de Messias gezien de redder, maar gaat gewoon door met wanbeleid.

Hebben ze dus ook weer 12 miljoen betaald aan Depay? Dan ben je toch compleet gestoord.. Ga nou eens de tering naar de nering zetten en niet weer kopen kopen kopen.
Accepteer dat het drama gaat worden en kruip er weer bovenop. Wat een achterlijke contracten zijn er uitgedeeld, logisch dat iedereen naar Barcelona wilde.. daar kon je belachelijk verdienen

T is triest hoe de club Barcelona door de?Maria Bartomeu z'n mismanagement van financiën nu er zo voor staat. Maria Bartomeu wist echt wel dat z'n beleid met vooral torenhoge salaris kostt spoedig grote problemen zouden gaan vormen , Maar dan is t niet meer z'n probleem, mat die van z'n opvolger.

Bartomeu wist dat ook, daarom had ie halsoverkop de Super League doorgedrukt.

En terecht! Dit hadden ze al jaren eerder moeten doen en niet alleen Barca maar ook Real kan er wat van. Waarom moeten NL clubs alles op orde hebben en mag er geen rooie cent in de min staan voor Europees voetbal en deze clubs mogen hinderden miljoenen rood staan omdat ze verwachten dit te compenseren met merchandising en stadionopbrengsten

Dit moet is een keer aangepakt worden. Lees jaarlijks zulke berichten en altijd wordt weer het handje boven het hoofd gehouden. Laat ze keer beginnen met -12 + 1 seizoen niet inzetten van de gekochte spelers.

Bizar dat zulke clubs maar dit soort geintjes mogen blijven uithalen

Het zou Messi sieren als hij gewoon een nieuw contract tekent en gratis zal spelen voor de club. Hij heeft in zijn carrière ongetwijfeld meer dan 1 miljard verdient bij Barcelona. Dan mag je best nu de club al met het strop om de keel zit iets terug doen om te helpen.

Vervolgens zie je aan alles dat Messi groter dan de club is geworden want zoveel spelers worden nu aangeboden om de club te verlaten vooral om Messi te laten blijven. Een echte leider had gezegd we moeten bezuinigen, we kunnen Messi niet meer betalen en de spelers die de club zullen verlaten zullen niet geslachtofferd worden voor Messi.

6 juli 2021 om 11:49

Dus omdat Barcelona hun huishouden niet op orde heeft moet Messi maar gratis komen spelen terwijl hij overal naar toe kan? Niemand zal dat doen.

6 juli 2021 om 14:09

Mede door de absurde eisen van het kamp Messi, waardoor automatisch het plafond is verhoogd omdat andere spelers niet voor 10-15x minder dan hem samen willen spelen. Hij heeft erg veel geprofiteerd he, heeft bepaalde aankopen ook aangedrongen. En gratis spelen, waarom niet (gratis is ie nooit, hij krijgt ontzettend veel sponsorgeld etc). Hij kan nog risico nemen en de Premier League proberen, maar die gaan zijn salaris ook niet overnemen. Dan moet ie ook nog alles opgeven wat ie nu heeft.

6 juli 2021 om 14:46

@sergioramoshm

De beste man speelt al zijn hele carrière bij Barcelona en hij hoeft niet een uitkering aan te vragen. Ze hebben hem nogmaals in zijn carrière meer dan een miljard betaald.
Nogmaals het zou hem sieren.... dat de club ook zo wanhopig is om hem te behouden en het feit dat hij waarschijnlijk niet gratis wil spelen toont dat er geen sprake is van een wederzijdse band.

Verzinnen ze wel wat op. Ze komen nagenoeg gratis spelen en krijgen voor 20 jaar salaris ofzo. Ze hebben een tijd op te grote voet geleefd en gaan nu op de blaren zitten.

Oeps problemen.
Ik denk dat er een aantal topclubs nu loeren op (koopjes) van Barca,zodat de club omlaag gaat met de kosten.
Het lijkt me wel een gigantische financiéle operatie!

Verkoop Messi en je probleem is opgelost, daarna rustig afbouwen en die miljonairs niet meer laten spelen. .laat ze maar 2 jaar niks doen als ze niet willen inleveren of vertrekken. Dan rustig weer opbouwen. Maar Messi moet je laten gaan, laat iemand anders dat belachelijke salaris ophoesten. Ik wil ook wel allemaal dure en mooie dingen, maar als ik dat niet (meer) kan betalen dan moet je dat weg goed. Hoe moeilijk dat ook is.

Al die economen hier, maak je niet druk hoor Barca gaat toch niet kapot daar is het altijd nog veels te veel waard voor, niemand hier in Barca stresst hierom haha Madrilenen mogen hopen tevergeefs😂

6 juli 2021 om 12:45

Klopt geen probleem dat je straks een seizoen hebt zonder Messi, Aguero, Garcia, Memphis en Emerson. Dan mogen ze hopen dat ze in de top 4 gaan eindigen. Want met een Griezmann, Fati en Braithwaite gaat dat niet lukken want Dembele ligt er ook lang uit.

6 juli 2021 om 13:40

Dan nog, een seizoen op de 5e plaats eindigen is echt niet het einde van een club.

6 juli 2021 om 14:00

Klopt als ze wel een goed beleid neerzetten en veel kosten gaan besparen. Alleen dat doet Barcelona ook niet. Ze zouden gek zijn om Messi weer zijn zin te laten krijgen met dat belachelijke salaris. Van Umtiti en Roberto komen ze ook voorlopig niet af want die blijven alleen voor dat salaris.

7 juli 2021 om 12:33

Die ze overigens wel gewoon allemaal moeten betalen hè. Contract is getekend. De jongens mogen gewoon niet in Spaanse competities ingeschreven worden. Lekker sparen voor de CL dus

6 juli 2021 om 15:46

Barcelona kan ook gewoon failliet gaan hoor, de tekenen zijn aan de wand. De ploeg zit vol met oude, geflopte en dikwijls geblesseerde spelers die onverkoopbaar zijn en miljoenensalarissen opstrijken. Dan heb je nog koning Messi die bruto 150 miljoen euro per jaar verdient en vooralsnog dat nu al jaren niet uitdrukt in een collectief succes.

Het is heel simpel.

Barça kan de vorige salarissen die Messi kreeg gewoon niet betalen. Biedt Messi dan gewoon een salaris aan dat veel lager is dan zijn vorige contracten. Accepteert hij dit niet dan mag hij vertrekken. Simple as that. Barça moet geen rare constructies uitvoeren waarbij andere spelers moeten vertrekken zodat Messi nog meer miljoenen boven op zijn honderden miljoenen krijgt.

Niemand is groter dan de club. Ook niet onze Argentijnse superman.

6 juli 2021 om 13:41

Dat is niet het enige probleem, zonder Messi is er ook niet genoeg geld, er moet meer verkocht worden.

6 juli 2021 om 14:26

Barca zal wel een constructie op tafel leggen dat hij 250 miljoen teken geld krijgt, en dan salaris in paar jaar tijd 250 miljoen, ik zal er niet gek van opkijken als barca dit constructie gaat hanteren en creatief mogelijkheden gaat hanteren, onbegrijpelijk hoe Barca zit te knielen voor messi, want niemand is groter dan de club ook Messi niet. Messi zou clubliefde tonen als hij het gratis zou doen...

Messi scheelt ze wel 130m op het salarishuis. Met nog wat andere miskopen van de hand doen betekent dit een besparing van mogelijk 200m. Dan kunnen ze wel weer omhoog kijken. Dan krijgen ze het stadion dadelijk weer vol, en CL startgeld en ticketing. Kunnen ze na een jaar of 5 weer solvabel zijn. Want met Frenkie, Pedri en Fati als ie tenminste weer op niveau terugkomt hebben ze wel een goede basis voor de toekomst. Kampioen zullen ze niet spelen dan, hoewel Real ook behoorlijk moet vernieuwen, die zijn hun hele achterhoede kwijt en Benzema, Modric zitten toch ook ruim in de 30. Denk dat ze er wel bovenop komen.

Als ze zoveel verdienen dan moet ieder land een wet maken dat elke voetballer die meer dan wekelijks 5 gezinnen met werk voorzien in allerlei werkzaamheden inde buurt en de voetballer betaalt elk gezin 25.00€ netto ,elke president moet dat voorstellen.

6 juli 2021 om 14:35

Ze verdienen per week meer dan 150.000 € dus ze kunnen het veroorloven om dat te doen . Dit gaat nergens meer over ik werd gediscrimineerd toen ik jong was nu spelen er mannen die heb

6 juli 2021 om 15:44

Ik denk dat die gezinnen met 25 euro niet zo ver komen. Indien je 25000 bedoelt, is het nogal bizar om dat te suggereren. Waarom zou een speler dat moeten doen? Moeten ze maar zelf baantjes laten verzinnen om willekeurige gezinnen van eten te voorzien? Hier zijn belastingen voor gemaakt. Als je vindt dat de overheid verantwoordelijk is voor het scheppen van banen uit belastinggeld is dat 1 ding, maar dat per wet op de spelers schuiven is natuurlijk onbegonnen werk en het speelt corruptie in de hand.

Tijd voor Messi om te vertrekken. Deze club heeft zijn leven gevormd, hem medische behandelingen gegeven en hem opgeleid en de kans gegeven om de beste speler aller tijden te worden. In ruil daarvoor hebben ze hem ook nog maar even voordat hij 35 is bijna miljardair gemaakt. Nu zit de club, onder meer door zijn ongekende eisen, in financieel enorm zwaar weer en haalt de club het zich in het hoofd de andere spelers zelfs een salarisverlaging voor te stellen. Het is te absurd voor woorden. Op een gegeven moment moet je er een streep doortrekken- Je laat Messi gaan als hij niet zijn salaris met 75 procent inkort, want hij gaat je niet meer zoveel brengen als dat je hem betaald. Hij is 34 nu en het is niet alsof je met Messi alles automatisch wint, want het tegendeel is gebleken.

Real kwam ook over het verlies van Ronaldo heen, vrij eenvoudig zelfs. Werden niet meer of minder dominant. En hij heeft meer Champions League bekertjes gewonnen met ze ook. Laat Messi gaan! Vernietig de club niet vanwege hem. Anders wordt het motto van Barca, 'mes que un club' wel heel erg bewaarheid. Er is zeker iets meer dan de club, en blijkbaar is dat Messi.

hoe zo'n grote club helemaal omlaag gaat eigenlijk bizar. wel goed dat ook de Spaanse competitie eindelijk eens de handrem aantrekt zodat clubs als Villarreal Sevilla Sociedad Valencia ook eens serieus mee kunnen doen voor de titel. Ben geen supporter van Barcelona maar zou het wel zonde vinden als zo'n club de komende jaren een middenmoter word want echt een fundament voor een nieuwe gouden selectie zie ik op dit moment niet in de spelers van Barcelona is eigenlijk allemaal net niet spelers.Dembele is heel erg blessure gevoelig.Depay heeft op het Ek niet echt overtuigd en zie ik ook niet als 'Wereld wereld' top.
ze missen echt het trio Xavi Iniesta Busquets.
De Jong is goed maar niet van dit niveau vind ik speelt nog te vaak op safe met zijn passes laat af en toe een glimp zien van een mix Xavi/Iniesta maar het is te weinig vind ik.

7 juli 2021 om 12:29

Fati en pedri zie ik toch wel als de twee grootste Spaanse talenten. Mingueza, araujo, dest en die linksback bij Barca B zijn toch ook geen misselijke talenten. Gaan niet allemaal top worden en zelfs niet allemaal goed genoeg om lange termijn basis te spelen bij barca maar 1 of 2 moet best kunnen. Als de rest goed genoeg wordt voor de breedte heb je al een half team. De Jong heeft dan weer de potentie om de beste op zijn positie te worden. Ik als Madrid fan benijd barca net om enkele van hun talenten. Het moet er nog uitkomen ook natuurlijk, niet lang geleden was het immers andersom met Ceballos, vallejo, Theo, hakimi, mayoral, odegaard etc. Helaas is daar weinig van terechtgekomen uiteindelijk

Op zich niet ethisch, Messi willen ze boven alles houden, pedri en fati zijn de toekomst.

Als een grote club nou slim is, bieden ze 90 miljoen voor de jong, geef ze 70% dat het zal slagen.

7 juli 2021 om 14:14

Maar wie biedt er 90 miljoen voor De Jong, met ook nog dat gigantische salaris?

Deze volgende zin baart mij heel veel zorgen:
Barcelona heeft de gesprekken geopend met Javier Tebas, de voorzitter van Laliga, in de hoop op coulance.

Javier Tebas zei al dat de helft van alle schulden van Laliga toe te schrijven zijn aan Barcelona. Dus totaal van 700 miljoen verlies van alle clubs zijn op naam van Barca. Gezien dit grote en buitenproportionele bedrag, vind ik dat coulance onmogelijk gevraagd is. Alleen als er een besparingsplan van 5 jaar wordt overeengekomen.

De regels zijn er voor iedereen ook voor Barcelona. Daarbij ik denk en hoop dat dankzij Barca's recente Superleague uithalingen La Liga zeker niet zal buigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder80
M. DepayAanvaller84
PiquéVerdediger71
Sergi RobertoVerdediger72
F. de JongMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3772 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 3 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

PSG stelt pas laat orde op zaken dankzij weergaloze panenka Messi

Paris Saint-Germain heeft zichzelf dinsdagavond een goede dienst bewezen in de Champions League. De ploeg van Mauricio Pochettino boog in het eigen Parc des Princes een 1-2 achterstand om tegen RB...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren