VfL Wolfsburg zet deur voor vertrek van Wout Weghorst wagenwijd open

Maandag, 5 juli 2021 om 11:03Dominic Mostert • Laatste update: 11:16

VfL Wolfsburg staat open voor een vertrek van Wout Weghorst. De spits werd de afgelopen jaren gelinkt aan clubs als Arsenal, AS Roma, Chelsea, Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur, maar van een transfer is voorlopig geen sprake. Wolfsburg zet de deur echter wagenwijd open: directeur Jörg Schmadtke geeft aan dat geïnteresseerde clubs zich mogen melden.

Volgens Kicker is er nog geen bod binnen, maar is er 'geen tekort aan geïnteresseerde clubs'. "Als er een bod komt waar alle partijen tevreden over zijn, veranderen de zaken", zegt Schmadtke. Weghorst heeft inmiddels drie seizoenen achter de rug bij Wolfsburg. Hij was in 100 wedstrijden in de Bundesliga goed voor 51 doelpunten en 17 assists. Vorig seizoen beleefde Weghorst zijn meest productieve jaargang, door voor het eerst in zijn loopbaan 20 keer te scoren.

Weghorst werd voor zijn goede seizoen beloond met een plek in de EK-selectie van Oranje. Hij had een basisplaats in de eerste twee groepswedstrijden, maar moest vervolgens plaatsmaken voor Donyell Malen. Een vertrek van Weghorst zou voor Mark van Bommel een vervelend begin zijn van zijn dienstverband als trainer van Wolfsburg. Deze week begon Van Bommel aan zijn nieuwe klus. Als Weghorst blijft, gaat hij met die Wölfe de groepsfase van de Champions League in.

Eind mei liet Weghorst nog weten het erg belangrijk te vinden dat Wolfsburg zich had geplaatst voor het miljardenbal. Hij kan immers debuteren in de competitie. "Wolfsburg speelt volgend seizoen in de Champions League. Dat is voor mij als voetballer en persoon heel belangrijk. Ik wil elke keer weer geprikkeld worden en uit mijn comfortzone gaan", zei Weghorst tegen De Limburger.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door bundesligafan)

Van de week gaf van Bommel nog aan dat hij Weghorst absoluut niet kwijt wou, dan is dit toch wel pijnlijk mocht dit artikel op waarheid berust zijn.

5 juli 2021 om 11:59

VBommel zegt dat juist doelbewust,om de prijs op te drijven.elk persmomentje dat ie roept hoe geweldig Weghorst is,is ie 3 miljoen extra waard. Als ie zegt,statische bonk zonder tikitaka- genen,dan wilt geen club hem meer.

5 juli 2021 om 12:03

doe mij maar een statische bonk die 20-25 in schiet hoor.

5 juli 2021 om 14:08

precies, daarbij is tikitaka geen reet aan om naar te loeren.

Zeker geen slechte, hij scoort makkelijk en is een echte diepe spits. Ik denk dat hij wel een stap hoger kan dan Wolfsburg maar een subtop in Italie of Engeland misschien, voor de absolute top komt hij tekort naar mijn mening. Tis maar de vraag of hij het wel gaat overleven in de Subtop ook. Wolfsburg kan nu de hoofdprijs vragen gezien zijn laatste seizoen waar hij op dreef was.

5 juli 2021 om 11:23

Subtop Italie of Engeland is geen stap hoger dan Wolfsburg m.i. Wout Weghorst blijft verbazen, iedere stap van Emmen naar Heracles naar Az naar Wolfsburg dacht ik iedere keer dat hij het niet zou halen, dus laat ik mijn verwachting maar bijstellen: geschikt voor de absolute top!

5 juli 2021 om 11:40

Een Rome of Arsenal schat ik hoger in als Wolfsburg hoor.
Naar mijn inzien is subtop hoogst haalbare voor een speler als Wout. Tijd zal het uitmaken.

5 juli 2021 om 12:39

Subtop Spanje of subtop Engeland zal in ieder geval wel beter betalen dan Wolfsburg. Duitsland loopt qua salarissen toch wat achter.

5 juli 2021 om 13:08

Dit AS Roma op dit moment hoger dan Wolfsburg? Lijkt me sterk hoor. Vind het redelijk gelijk opgaan nu. Het is een mooiere club en stad dan Wolfsburg, maar qua kwaliteit schat ik Wolfsburg op dit moment wel wat hoger in.

5 juli 2021 om 13:56

Precies Roma is niet heel bijzonder meer. Daar kan Wolfsburg prima tegen ballen.

5 juli 2021 om 11:27

Maar dan kan je net zo goed de cultheld blijven bij Wolfsburg en de CL ingaan in plaats van naar een Arsenal of Roms vertrekken.

5 juli 2021 om 14:09

@derkaiser

Hoe kun je een cultheld worden bij een nietszeggende plastic club als Wolfsburg?

Nou, dat klinkt lekker positief.
Als je werkgever zegt dat je bij een goed bod mag vertrekken.
Als hij nu alsnog blijft, wat zal zijn gevoel dan zijn?

5 juli 2021 om 11:31

Misschien heeft hij zelf wel aangegeven open te staan voor een nieuw avontuur.

Wolfsburg wilt nu gewoon geld vangen. Een spits als Weghorst is altijd wel te vervangen

5 juli 2021 om 11:27

Zeker, snap de keuze van Wolfsburg wel. Maar " Een spits als Weghorst is altijd wel te vervangen " is wel heel denigrerend. Zijn toch +/- 25 goals die je weg laat gaan.

5 juli 2021 om 11:42

Dat is ene beetje de tendens die de Nederlandse media creëert rondom Weghorst..

Weghorst kan afmaken, koppen en heeft vaak maar 1 kans nodig.
Bewijst zich al een aantal jaar als zeer degelijke Bundesliga spits.

5 juli 2021 om 12:40

Je koopt gewoon een spits waarvan je weet wat je krijgt. Heeft hij ook weer laten zien op het EK. Het is een spits die makkelijk scoort, en zijn medespelers ook in stelling kan brengen. Maar voetballend heb je er helemaal niks aan. Hij sleurt en vecht en geeft altijd 100%, maar als je goed wil voetballen moet je Weghorst niet halen.

Beetje vergelijkbaar qua type met Immoble denk ik

5 juli 2021 om 13:01

Dit seizoen voor het eerst in zijn carrière 20 keer gescoord, dus +/- 25 is wel optimistisch.
Het is nu ook weer niet dat het een topper is , er zijn spitsen die vergelijkbaar zijn. Het is een nuttige spits maar niet onvervangbaar wil ik daarmee zeggen. En ik denk dat Wolfsburg nu wilt profiteren van het feit dat hij het afgelopen seizoen het goed deed, zal niet gemakkelijk zijn om dat volgend seizoen te evenaren of te overtreffen.

5 juli 2021 om 13:10

@bossie - In de competitie is het voor het eerst dat hij de 20 heeft aangetikt, maar het hele seizoen heeft hij er al 25 ingeknikt in alle competities (20 bundesliga, 3 DFB-pokal en 2 Europa League kwalificaties). Dus 25 +/- is echt niet onrealistisch.

5 juli 2021 om 12:18

Weghorst weg doen en Janssen voor relatief weinig ophalen. Lijkt mij weer echt zo'n Nederlandse spits die het in de subtop van de Bundesliga wél kan.

5 juli 2021 om 13:16

Op basis van zijn geweldige prestaties bij Monterrey? Janssen staat al 6 jaar stil in zijn ontwikkeling sinds zijn vertrek naar Tottenham. Lijkt me sterk dat hij nu opeens random de subtop van de Bundesliga aankan. Sterker nog, ik denk dat hij zelfs nog minder is geworden. Dat trainen met toppers argument kan ook de prullenbak in, want hij is echt geen meter beter geworden toen hij met Kane mocht trainen. Zo ontzettend jammer voor die jongen, want hij had echt potentie om een goeie spits te worden. Nu zit hij in Mexico met een leuk meisje die hij waarschijnlijk elke avond uit elkaar trekt, dus hij lijkt niet ongelukkig. Maar dit had echt een prima spits kunnen worden voor het Nederlands elftal. Had in de barre tijden van het Nederlands elftal toch in 17 interlands, 7 doelpunten gemaakt en 5 assists gegeven.

5 juli 2021 om 12:18

Ik denk dat je Weghorst daarmee tekort doet. Deze man heeft een ontzettende drive en is zeer belangrijk voor Wolfsburg, ik vraag me af of je hem zomaar kunt vervangen.

Er zijn natuurlijk zat spitsen, maar ze moeten wel in het systeem passen etc... En dat laat hij toch al een aantal jaren zien.

Ondanks dat ik sceptisch was bij Weghorst, bewijst hij het tegendeel van vele mensen.
Voor mij de belangrijkste speler van Wolfsburg.

5 juli 2021 om 13:03

Ik vind het ook knap wat hij heeft bereikt, maar hij is niet onvervangbaar. Ik begrijp dat Wolfsburg wilt profiteren van het goede seizoen dat hij heeft gedraaid. Het zal voor hem niet makkelijk zijn om dat weer te evenaren of te overtreffen.

Dit is het moment om te cashen voor hem, een beter moment komt er niet meer dus begrijpelijk als ze hem willen verkopen.

Ben niet echt een fan van Weghorst maar wat heeft ie geweldige statistieken zeg. Loopt 1 op 2 en daarnaast nog 17 assists gegeven. Met de juiste aanvoer ben ik ervan overtuigd dat ie er nog meer zou kunnen maken.

Ik voorspel een volgend artikel dat Wolfsburg geã¯nteresseerd is in Malen als vervanger voor Weghorst. De reden hiervoor is dat de trainer Mark van Bommel is en dat Weghorst de concurrentiestrijd heeft verloren van Malen bij het Nederlands elftal.

Verstandig van Wolfsburg. Nu kunnen ze nog cashen. Heeft 3j meerwaarde gehad, maar heeft in een paar wedstrijden bij NL laten zien geen onbetwiste topspeler te zien. Zijn plafond is duidelijk, denk niet dat hij zijn prestaties nog een keer gaat overtreffen.

Vreemde ambitie van Wolfsburg, alhoewel je nu een topbedrag kunt vangen door zijn prestaties, weet je niet of de opvolger ook zulke cijfers kan leggen. Daarbij speel je nu ook in de Champions league. Hoe overtuigd de spelers die van plan waren om te vertrekken naar Wolfsburg als ze hun topscoorder willen verkopen?

Heerlijk te lezen hoe men nog steeds Weghorst onderbelicht
Overal waar deze man speelt schiet hij de ballen in het netje
En toch is hij niet goed genoeg...

Hij is 1 van de meest constante spitsen.
Bij Chelsea zit Werner, die qua naam groter en bekender is.
Maar hij laat het daar ook niet steeds zien.
Een Weghorst kan maar zo de balletjes erin leggen.

Waar hij ook speelt, hij is snel de publiekslieveling

kom op ajax ruil deze jongen voor haller

5 juli 2021 om 12:58

Liever niet. Speel nog liever met Tadic in de spits.

Zie hem persoonlijk wel naar Engeland gaan. Club in de middenmoot daar lijkt mij ideale stap. West Ham, Southampton, evt. Everton.

“Als er een bod komt waar alle partijen tevreden over zijn, veranderen de zaken”

Hoe kun je nou zeggen “vertrek van Wout Weghorst wagenwijd open”? Haha. Voor dezelfde geldt zijn ze pas tevreden bij een bod van 100 miljoen.

Hopelijk gaat hij naar Roma, zou mooi zijn dat hij de NL spitsen vloek dat heerst in Italië opheft, want welke NL aanvallers hebben het goed gedaan sinds Van Basten? Excact, niemand en dat is verdikke alweer 25 jaar geleden. Serie A wordt genoeg aangort geschoten door verschillende spitsen, maar nooit door een Nederlander

Weghorst is ongeschikt voor Engeland, Italië of eventueel Spanje. Wordt geheid een 'gevalletje Bas Dost'. Zal straks bij een betere club minder goed uit de verf komen en daarna alleen nog in competitie als Portugal, Griekenland, België of middenmoot in Duitsland furore maken.

Wolfsburg zou nu kunnen cashen voor Weghorst. Zou het wel jammer vinden als hij vertrekt uit de competitie, toch wel genieten als hij speelt en uiteraard ook nog eens scoort. En ze hebben ook niet zo snel een goede stand in. Daniel Ginczek raakt al 2 jaar bijna niks meer en Mehmedi ook niet. Dan hebben ze nog Marmoush en Białek. Dat zou best iets kunnen worden. Marmoush speelde prima bij St. Pauli afgelopen halfjaar en Białek is er pas sinds dit seizoen bij.

Ik vermoed dat van Bommel en Weghorst een moeizame relatie zullen hebben mocht Weghorst blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller63
K. CasteelsKeeper60
L. NmechaAanvaller52
D. LukébakioAanvaller30
L. WaldschmidtAanvaller30
R. BakuVerdediger62
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

17 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 VfL Wolfsburg 6 3 1 0
2020/2021 VfL Wolfsburg 34 20 3 0
2019/2020 VfL Wolfsburg 32 16 7 0
2018/2019 VfL Wolfsburg 34 17 4 0
2017/2018 AZ 31 18 6 1
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel lijdt eerste verlies met Wolfsburg; RB Leipzig wint met 6-0

De eerste nederlaag van VfL Wolfsburg onder Mark van Bommel in de Bundesliga is een feit. Zes dagen na de eerste misstap, een 1-1 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt, moest de ploeg...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren