Engeland vernedert Oekraïne en bereikt halve finale EK

Zaterdag, 3 juli 2021 om 22:48Dominic Mostert • Laatste update: 22:54

Engeland heeft zich als laatste ploeg geplaatst voor de halve finales van het EK. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate kende zaterdagavond weinig problemen met Oekraïne en was met name in de tweede helft oppermachtig: 0-4. Harry Kane was verantwoordelijk voor twee doelpunten, terwijl ook Harry Maguire en Jordan Henderson tot scoren kwamen. Engeland hoopt zich woensdag via Denemarken te plaatsen voor de finale, wat de beste prestatie ooit zou zijn op een EK.

Southgate van Engeland verraste door Jadon Sancho in de basis te zetten. De aanvaller, die deze week overstapte van Borussia Dortmund naar Manchester United, moest het tot op heden doen met slechts zeven speelminuten op de eindronde, maar kreeg verrassend de voorkeur boven Bukayo Saka. De rechtsbuiten kwam echter nauwelijks in het stuk voor. Engeland viel met name aan vanaf de linkerflank en opende op die manier ook de score in de vierde minuut. Raheem Sterling trok binnendoor langs Mykola Shaparenko en verstuurde een steekpass richting Harry Kane, die in het strafschopgebied slechts één balaanraking nodig had om te scoren.

Sterling bereidde voor de zesde keer een doelpunt van Kane voor in dienst van Engeland. Nooit eerder in de 21ste eeuw leverde één speler zoveel assists voor andere speler bij the Three Lions. Na het openingsdoelpunt speelde Engeland geduldig. Oekraïne meldde zich pas in de slotfase van de eerste helft aan het front, maar stelde doelman Jordan Pickford niet serieus op de proef. Engeland werd nog wel enkele keren dreigend in het eerste bedrijf. Na 32 minuten vuurde Declan Rice een afvallende bal tegen de vuisten van Georgi Bushchan; vijf minuten voor rust kreeg Sancho een kans, maar hij stond buitenspel.

In de tweede helft trok Engeland de wedstrijd volledig naar zich toe. Na iets meer dan een minuut zorgde Harry Maguire voor de 0-2, door boven Mykola Matviyenko uit te torenen na een indraaiende vrije trap van Luke Shaw en raak te koppen. Ook de 0-3 werd voorbereid door Shaw: de linksback verstuurde een scherpe voorzet, waarna de vrijstaande Kane door de benen van doelman Bushchan raak kopte. Diezelfde Bushchan voorkwam in minuut 62 dat Kane met een poeier vanbuiten het strafschopgebied zijn hattrick zou completeren, maar door een kopbal van invaller Jordan Henderson uit de daaropvolgende corner kwam Engeland toch op 0-4. De middenvelder maakte zijn eerste doelpunt in zijn 62ste interland; nooit eerder moest een speler zó lang wachten op zijn eerste interlandgoal voor Engeland. Sol Campbell (47 interlands) was de vorige 'recordhouder'.


Poll

Gaat Engeland het EK winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

101 reacties (laatste reactie door apocalyps)

Ik hoop het zo! ITS COMING HOMEEEEOekraïne was helemaal op deze wedstrijd. Weinig tegenstand voor Engeland, nu al 5 wedstrijden de nul. Verdedigend staat het wel prima..

3 juli 2021 om 23:17

Engeland oppermachtig. Toch blij dat de engelsen door zijn. Oekraine - Denemarken word je toch ook niet echt warm van. En Wat een spelers hebben die toch ook pff. We praten altijd over de Fransen maar die Engelsen kunnen toch ook 2 top elftallen samenstellen. Leuk dat het er nu wel een keer uit komt.

Zou toch prachtig zijn! Eindelijk prima voetbal gezien. Zoveel kwaliteit in je selectie dat moet er toch een keer uitkomen

Ik vind het erg jammer dat Engeland met 4-0 van Oekraine heeft gewonnen. Ik gunde Oekraine veel meer de overwinning dan de arrogante Engelsen. Ik hoop dat Denemarken de Engelsen gaan vernederen in de halve finale en ik hoop dat Denemarken uiteindelijk dit EK gaat winnen want de andere 3 halve finalisten hebben totaal niet de gunfactor.

3 juli 2021 om 22:57

Dat is jouw mening Voor mij hebben Italië en Engeland een nog hogere gunfactor dan Denemarken. Hoezo arrogante Engelsen?

3 juli 2021 om 22:58

Ik heb ook totaal geen sympathie voor Engeland en heb geen idee waar dat vandaan komt. Om me heen allemaal mensen die hopen dat het Engeland wordt maar ik heb elke keer zoiets van ik hoop dat ze verliezen. Nu met Denemarken gun ik het de Denen sowieso al veel meer dan welke andere ploeg.

3 juli 2021 om 23:03

Komt bij mij door het o zo irritante "It's coming home". Alsof ze het bjj voorbaat al verdienen.

3 juli 2021 om 23:06

Het wordt de Denen gegund omdat het Denemarken is. Al de rest zijn grote Europese landen, ook in het voetal.

Italië is de beste ploeg, maar ik gun het die Italianen niet. Spanje gun ik drie keer niks, en de Britse fans die zweven wanneer ze een EK winnen en dat ga je nog jarenlang horen. Dus is de gun factor makkelijk gemaakt.

3 juli 2021 om 23:24

Spanje mag van mij ook naar huis maar daar hoop ik elk toernooi op

4 juli 2021 om 02:45

Precies. Ik volg de Premier League op de voet en ben fan van het Engels voetbal, maar de mensen daar denken dat Engeland het voetballand is. De nationale ploeg heeft nooit iets bereikt, nooit. Puur door de competitie hebben Engelsen de arrogantie.. It's cominf home.. wat dan?

4 juli 2021 om 02:47

Waar komt dan die sympathie voor Denemarken vandaan. Omdat Eriksen een hartstilstand heeft gehad? Dat jij niet kan opbrengen om sympathie voor Engeland te hebben dat is jou ding. Ik hoop namelijk wel dat Engeland het gaat worden omdat zij voetbal ademen. Als dat voorval van Eriksen niet gebeurd was dan had jij Denemarken niet eens genoemd.

4 juli 2021 om 05:59

Gooner4: De Engelse ploeg is wereldkampioen geweest. En "it's coming home" heeft ermee te maken dat het voetbalspel in Engeland is bedacht en omdat Euro '96 in Engeland plaats vond. Toen is dat lied bedacht. Heeft verder weinig met de Premier League te maken.

4 juli 2021 om 06:00

Denn01: ook zonder het voorval van Eriksen zie ik veel liever de Denen winnen. Iets met de underdog en niet van dat arrogante gedoe alsof de Engelsen het verdienen, alleen omdat zij het voetbal hebben uitgevonden.

3 juli 2021 om 23:00

ik vind de spelers van Engeland totaal niet arrogant en ook vrij sportief. ik zie weinig schwalbes, weinig geklaag bij de scheids, weinig smerige overtredingen en ik zie ze ook geen tijd rekken. ze doen gewoon hun ding in het veld en dat is voetballen en winnen

3 juli 2021 om 23:04

Ze verdienen een hoop geld, dat zorgt nooit voor veel sympathie.

3 juli 2021 om 23:06

Spelers van Engeland zijn inderdaad enorm professioneel en redelijke rolmodellen. Helaas straalt dat niet af op veel supporters van Engeland en dat is waar Dirk19 naar refereert denk ik. Voor een land dat sinds 1966 geen enkele prijs heeft gewonnen hebben ze een te hoge dunk van zichzelf met hun ''football is coming home'', en hebben ze zich ook nog onbeschoft getoond zoals tijdens het volkslied van Duitsland.

3 juli 2021 om 23:06

welke voetballer van de toplanden dit EK verdiend niet een hoop geld?

3 juli 2021 om 23:07

@jorinus wij als Nederlandse supporters zijn toch net zo arrogant? we hebben 1 keer in de historie van het voetbal een eindtoernooi gewonnen in 1988 en we denken nog steeds dat we het voetbal hebben uitgevonden met onze zogenaamde Hollandse School. hoe hier naar Engeland wordt gekeken zo vinden ze in het buitenland Nederland meestal enorm arrogant

3 juli 2021 om 23:11

Heb je Sterling nooit zien spelen dan? Is bijna niveau neymar, en niet qua voetbalkwaliteiten. Hele dag vallen. En ze zijn ook nog niet echt getest tot het gaatje dus dan zal de aap wel uit de mouw komen

3 juli 2021 om 23:16

dat is dan 1 speler maar voor de rest valt het echt wel mee naar mij mening. Duitsland was imo overigens toch wel een serieuze test die ze goed doorstonden

3 juli 2021 om 23:17

Allemaal, maar de Engelsen en Fransen het meeste, en dat zijn gelijk ook de ploegen die de neutrale kijkers doorgaans het liefste zien verliezen.

3 juli 2021 om 23:19

In Engeland niet. Ik ga al jaren naar Newcastle en de Engelse hebben enorm veel tijd voor Nederland, altijd zo geweest.

De Engelse moesten eens weten hoe ze worden uitgekotst hier in NL. Bizar gewoon ook als je kijkt naar wat de UK (en dus ook Engeland) hebben betekent voor ons in een niet zo ver verleden.

3 juli 2021 om 23:20

Engeland heeft bij mij altijd wel een gunfactor omdat ze vaak al op voorhand worden afgeschreven en ik heb meestal wel iets met de underdog. de Fransen zijn idd arrogant maar ik heb dit EK wel enorm genoten van het spel van Pogba bv. zelf heb ik altijd heel weinig met landen als Spanje en Portugal op een eindtoernooi

3 juli 2021 om 23:50

Japie_krekel, waarom de Engelsen bij voorbaat worden afgeschreven heeft ook een reden. Een WK titel in 1966 waarbij in de finale ook nog een discussie punt was. De lijnrechter keurde een doelpunt goed terwijl hij nooit over de lijn was. Op die titel na hebben ze voor de rest ook niks laten zien tijdens een toernooi. Ik gun het de Denen omdat ik voor de underdog ga, en dat heeft niks te maken met wat er gebeurde in de eerste wedstrijd, maar puur van het collectief. Ik heb dan ook niks met sommige sterspelers.

4 juli 2021 om 07:01

Ach ja, hij gaat al jaren naar 1 plek in Engeland dus weet precies hoe het hele eiland (dat ook helemaal niet groot is….) over de Hollanders denkt. Man3, ik had al een vermoeden dat je simpel was maar na dit en je opmerking over tata’s weet iedereen dat we jou niet serieus hoeven te nemen. ‘Al jaren naar Newcastle’ ja vast 😂

4 juli 2021 om 07:21

@Droppie,

Haha ja, de Engelsen worden afgeschreven door een goal in 1966 waar minstens 98% van de bezoekers hier geen flauw benul van heeft. Als je zo redeneert dan moeten we juist enorm veel sympathie hebben voor Engeland omdat ze in 86 zo genaaid werden door met de hand gemaakte goal van een vent die daarna het lef had om het de hand van God te noemen ook nog.

4 juli 2021 om 10:56

Ik zie veel zaken die voetbal mooi maakt voorbij komen als argument om een hele ploeg of land iets niet te gunnen 🤔. Hollandse School bestaat gewoon en is een statement, Football is coming home is een prachtige statement waarbij de voetbal historie als trots is opgepakt. De hand van God is een statement van misschien wel de beste voetballer ooit. Zo zijn er nog tal van benamingen die iets vertegenwoordigen waar supporters clubs landen etc trots op zijn. Je moet bijna weer Nederlander zijn om dat negatief in te zien of te gebruiken.

4 juli 2021 om 12:28

Ik gun Nederland alle succes en Engeland ook op het moment dat ze dat verdienen en momenteel presteren ze gewoon uitstekend. Ik geef alleen aan dat genoeg landen zichzelf geweldig vinden

4 juli 2021 om 16:59

Ik snap je scepticisme. Newcastle is waarschijnlijk na Noord-Korea, het moeilijkste toegangbaar.

Samcro moet ik weer mijn boekje tevoorschijn toveren met jouw legendarische uitspraken?

3 juli 2021 om 23:03

@Dirk19 Waarom zijn de Engelse arrogant in jouw ogen, daar ben ik heel benieuwd naar?

4 juli 2021 om 01:56

Ik hoop dat Engeland dit EK gaat winnen. Zij hebben voor mij zeker wel de gunfactor. Ik kan mij namelijk helemaal inleven in het Engelse volk. Zij ademen voetbal. De meeste Nederlanders zijn ineens voor Denemarken om het voorval van Eriksen. Allemaal volk wat niets met voetbal heeft maar dan ineens denkt, ach wat erg voor Denemarken, laat hun het EK maar winnen. Nou Engeland ik hoop dat jullie gaan winnen. It´s coming home, i´ts coming home, footballs coming home!

4 juli 2021 om 02:56

Ik vind de Engelse voetbalcultuur wel wat hebben maar het is ook erg primitief: veel zuipen en schreeuwen "it's coming home". Niet erg aantrekkelijk.

Mijn sympathie voor Denemarken heeft niks met Eriksen te maken. De Denen werken hard, blijven nuchter en hebben geen echte vedetten. Dat teamgevoel spreekt mij aan

4 juli 2021 om 03:06

Ach man hoezo primitief. Nederland komt niet verder qua voetbalsongs dan Holland Holland!. Laat die Engelsen wat meer nummers hebben met onder andere ''it's coming home''. Dat mensen hier zwaar aan tillen vind ik echt lachwekkend gewoon. Alsof die Denen niet zuipen en schreeuwen, het is net wat je zelf wilt zien denk ik.

4 juli 2021 om 05:08

Zou kunnen hoor, maar in mijn directe omgeving zijn de Engelsen "loud and obnoxious" dus dat irriteert me. En ja, de Nederlandse liedjes zijn ook niet heel hoogstaand.Aan de andere kant, het is maar voetbal dus ik til er ook weer niet te zwaar aan.

4 juli 2021 om 03:29

Ach nee joh. Laat die Engelsen lekker. Vind het een heerlijke volkje en zou het hen echt wel gunnen. Heerlijk hoe opportunistisch dat volk is.

4 juli 2021 om 08:02

Geinig hoeveel verschillen er zijn, mooi toch! In mijn vriendenclub ben ik de enige die helemaal niks heeft met België en Denemarken. Spanje ook 0 affiniteit mee. Het voetbal is goed, maar ik kan er onmogelijk voor supporteren. Ik hoop op Engeland-Italië in de finale. In de finale zelf ga ik bepalen voor wie ik ben. Sympathie voor beiden is 50/50.

Kanloos Oekraïne tegen een oppermachtig Engeland. Slotfase vd eerste helft zat er nog wat in voor Oekraïne maar in de tweede helft was het kwaliteitsverschil te groot, Engeland zette even aan en het stond al 4-0. Hopen op een finale tussen Italië en Engeland, kan een mooie pot worden.

Weet iemand hoe het gaat met de kaartverkoop? Krijgen Engeland en Denemarken evenveel toegangskaarten toebedeeld?

3 juli 2021 om 22:55

Normaal wel, maar er is ook een grote hoeveelheid kaarten voor de vrije verkoop, en dat zijn in de praktijk natuurlijk bijna allemaal Engelsen.

3 juli 2021 om 23:06

Ik denk niet dat je als Deen nu nog heel makkelijk naar Engeland kan reizen in verband met Corona.

3 juli 2021 om 23:09

Heen wel, terug in quarantaine.

3 juli 2021 om 23:13

Ah oké, ik dacht dat ze ter plekke zelf ook eerst in quarantaine moesten.

4 juli 2021 om 00:29

Klopt wel Lierse, 10 dagen verplichte quarantaine daar met 2 verplichte tests ter plaatsen die je van te voren moet hebben geboekt + testen voor vertrek. Ze doen niet mee aan het coronapaspoort op basis van vaccinaties (‘er is niet bekend of gevaccineerden nog steeds besmettelijk zijn voor anderen’ staat op de website als reden), dus je komt er niet onderuit. Voor Denen is het nu letterlijk onmogelijk nog te gaan, ze moeten er al bijna anderhalve week zitten om naar de halve finale te kunnen (of ze moeten er wonen natuurlijk)

4 juli 2021 om 00:34

Klopt. En sowieso 2 verplichte testen. Wil je eerder uit quarantaine, dan kun je op dag 5 een derde test nemen.

Vanaf de eerste minuut geen moment in de problemen hier, dat was wel eens anders bij Engeland.

Wat een giller. Van 'hopelijk wint denemarken nog een wedsteijd voor de eer' naar mogelijk finalist.. bizar

Dodelijk saaie wedstrijd weer...

3 juli 2021 om 23:00

Het is zo ook wel echt een zure Ek aan het worden met echt schaarse goede matches. Deze wedstrijd ging ook weer nergens over en dat in een EK kwartfinale.

3 juli 2021 om 23:03

ik heb nog best genoten van een aantal wedstrijden dit EK. Duitsland-Hongarije, Portugal-Frankrijk, Frankrijk-Zwitserland, Spanje-Kroatie. dat zijn al meer leuke wedstrijden dan ik op voorhand verwacht had

3 juli 2021 om 23:08

Ja klopt maar dat is toch best schaars. 2 daarvan was die heerlijke voetbalavond maar agh het is zo schaars geweest helaas.

3 juli 2021 om 23:11

je hoopt altijd op meer leuke wedstrijden idd maar ik weet niet of dat realistisch is met de speelschema's van tegenwoordig. dat er zoveel toplanden zijn uitgeschakeld is denk ik ook geen toeval. de grote voetballers spelen geloof ik 60 wedstrijden in een seizoen en komen dan uitgeblust aan op zo een EK

4 juli 2021 om 02:58

EK's en WK's vallen vaak tegen. De verwachtingen zijn bijna altijd te hoog. Zekers als Nederland dan matig presteert, is het niet altijd leuk

Engeland is samen met Italie nu toch wel een titelfavoriet imo. eigenlijk zijn ze dit EK geen enkele keer in de problemen gekomen, ook niet tegen Duitsland

3 juli 2021 om 22:59

Gedurfde uitspraak met de halve finales voor de boeg Japie.

3 juli 2021 om 23:01

ik ben me ervan bewust dat ik hier idd weer hele baanbrekende en gewaagde uitspraken doe

3 juli 2021 om 23:06

Maar vergeet niet, de bal is rond, en het is niet gedaan totdat het laatste fluitsignaal klinkt.

3 juli 2021 om 23:12

zo is het en je moet je huid altijd duur verkopen

4 juli 2021 om 07:51

Zeker! Maar ik denk ook dat Denemarken en Spanje gevaarlijke outsiders zijn die zo maar eens kunnen verrassen 😬

4 juli 2021 om 12:30

Daar kan je zomaar eens gelijk in hebben

Nu mag iedereen ook gelijk zijn mond houden over Engeland. De 0 gehouden in elke wedstrijd, het enigste wat ze miste waren doelpunten en die lijken nu te komen, wat ik vooral mooi vind aan Engeland is dat ze na wissels erg stabiel blijven doorgaan, er is een hele goede balans tussen de bank en veld spelers. Gun het niemand meer dan Engeland, ze verdienen het!

4 juli 2021 om 03:03

Ze misten creativiteit, het creëren van kansen. Dat hebben ze nu gevonden.

Nederland - Engeland , Italië - Frankrijk zouden de ideale halve finales zijn geweest. Helaas zijn er nog maar 2 van over. Ach, kunnen nog leuke potten gaan worden.

3 juli 2021 om 23:05

Scorebordjournalistiek. Nederland maakte geen enkele aanspraak op de halve finale.

3 juli 2021 om 23:32

Maar Frankrijk zou toch met 2 vingers in de neus dit EK winnen? Dus hoezo zouden dat nu ineens leuke potten worden?

4 juli 2021 om 08:08

Op basis van wat zouden dat ideale halve finales zijn?

4 juli 2021 om 19:02

Kwaliteit van de teams dit EK.

Engeland is bij gebrek aan soortelijk gewicht van haar tegenstanders boven komen drijven. Van een eigen verdienste is nauwelijks sprake op een EK dat in het algemeen gekenmerkt wordt door tenenkrommend slecht klonenvoetbal, een enkele uitzondering daargelaten.

3 juli 2021 om 23:05

Engeland heeft Duitsland iig nog getroffen. als er een land is dat echt geluk heeft gehad qua tegenstanders dit EK dan is het Spanje

3 juli 2021 om 23:08

en Nederland!

3 juli 2021 om 23:13

mee eens! Nederland had veruit het makkelijkste programma en een groot thuisvoordeel, maar we hebben er weinig voordeel uit weten te halen

3 juli 2021 om 23:15

Het enige land dat in deze zomerse malaise wat mij betreft nog aanspraak mag maken op de titel is het zo nu en dan aanstekelijke Italië.

3 juli 2021 om 23:35

Italie speelt idd leuk voetbal maar Denemarken ook dus die gun ik het ook wel. Spanje speelt ook best aantrekkelijk maar ik heb daar zelf weinig mee

Ik had nooit verwacht dat Spanje, Engeland en Denemarken zo ver zouden komen in dit toernooi. Toch bijzonder aparte halve finales.

Tsja, drm wilde ik Zweden tegen Engeland zien spelen. Die kunnen een irritante speelstijl hanteren en die Engelsen het zwaar maken. Oekraine is gewoon te zwak. Maar goed, nu hopen op Denemarken dan.

It's coming home. Tot ze van Denemarken verliezen.

3 juli 2021 om 23:18

Than it's going home! toch zie ik die Engelsen wel van Denemarken winnen. ze spelen niet spectaculair maar ze winnen vrij klinisch en zakelijk hun wedstrijden en zijn nog niet echt in de problemen gekomen omdat het verdedigend uitstekend staat. Denemarken gun ik het wel trouwens die finaleplek. die spelen echt heel leuk voetbal dit EK en zeker na dat incident met Eriksen zou ik het heel mooi vinden als ze dat lukt

Ben benieuwd welk bedrag Levy uit het vuur gaat slepen voor Kane? Hij is al een taaie om mee te onderhandelen, Kane maakt zn eigen transfer steeds moeilijker

Nou toen ik laatst zei dat ik t verschrikkelijk vond dat landen als Oekraine, en Tsjechie door waren naar de kwartfinale, zei iemand dat ik de enige was. Na vandaag zal hij me wel begrijpen denk ik

Saka was geblesseerd..

Ukraine had niks te zoeken in deze fase van het toernooi. Engeland veel beter ben benieuwd hoe het eraan toe gaat als ze echt getest worden, want dat hebben ze tot nu toe nog niet echt gehad dit toernooi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
105 fans
Selectie
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller74
B. SakaAanvaller40
G. JonesUnknown
S. JohnstoneKeeper00
J. PickfordKeeper70
A. RamsdaleKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.

58 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren