Feyenoord rekent in tien minuten af met AEK bij officieus debuut Pedersen

Zaterdag, 3 juli 2021 om 15:18Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:01

Feyenoord heeft zaterdagmiddag de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding in winst omgezet. De ploeg van Arne Slot was op het eigen trainingscomplex met 3-1 te sterk voor AEK Athene, dat eerder deze week met 3-1 won van Vitesse. Bryan Linssen, Naoufal Bannis en Luis Sinisterra namen de doelpunten voor hun rekening. De deze week aangesloten Marcus Holmgren Pedersen stond aan de aftrap en maakte daarmee zijn officieuze debuut voor de Rotterdammers. Het duel tegen AEK was voor Feyenoord de tweede krachtmeting in de voorbereiding. Afgelopen weekend eindigde het oefenduel met AA Gent in 1-1.

Naast Pedersen was er ook voor Guus Til een basisplek ingeruimd. De aanwinst maakte afgelopen weekend echter al zijn officieuze debuut in de oefenwedstrijd tegen Gent. Voor Leroy Fer was er, net als tegen Gent, een rol als centrale verdediger weggelegd. Feyenoord dacht al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen via Bannis. De centrumspits vocht zich knap terug in een duel en rondde af, maar beging in aanloop naar de treffer een overtreding. Aan de andere kant was Muamer Tankovic na een kwartier spelen wel trefzeker. De voormalig speler van AZ was Mark Diemers te snel af en schoof de bal langs Justin Bijlow: 0-1.

Feyenoord domineerde in het eerste kwart van de wedstrijd en leek amper van slag door de tegentreffer. Na een half uur spelen was het Linssen die de stand gelijk trok. De aanvaller werd op maat bediend door Marcos Senesi, controleerde de bal met de borst en verschalkte Panagiotis Tsintotas met een fraaie lob: 1-1. Amper drie minuten later was het wederom raak. Sinisterra zorgde aan de linkerkant van het strafschopgebied voor het voorbereidende werk en bezorgde het leer bij Bannis, voor wie het vervolgens een koud kunstje was om de bal in de rechterhoek te plaatsen: 2-1.

Op slag van rust stond Sinisterra zelf aan het einde van een Feyenoord-aanval. Na slecht uitverdedigen van AEK veroverde Linssen de bal en schoof Sinisterra voor een leeg doel binnen: 3-1. Slot wisselde vervolgens driemaal en haalde Pedersen, Tyrell Malacia en Diemers naar de kant. De Rotterdammers namen in het tweede bedrijf beduidend gas terug en mochten van geluk spreken dat Karim Ansarifard de spanning niet al vroeg in de tweede helft terugbracht. Senesi en Bijlow wisten een tegentreffer ternauwernood te voorkomen. Domper was het uitvallen van Til, die na een klein uur spelen geblesseerd naar de kant leek te gaan en zich moest laten vervangen, alvorens Slot nog een zevental wissels doorvoerde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Begin 1e en begin 2e helft beetje slordig. Daarna zag het er goed uit. 1e helft na het slordige begin uitstekend gespeeld. Pedersen speelde prima, weet niet wat ik van Til moet vinden. Hij heeft vandaag weinig laten zien. 2e helft alle jonkies en de wedstrijd was al gespeeld. Over al ziet het spel wat Slot wilt spelen er al goed uit.

3 juli 2021 om 18:33

Ik zou niet teveel conclusies trekken over Til na deze wedstrijd hoor. Slot weet precies hoe hij wil spelen en kan dat heel duidelijk vertellen. Ik hoop als Ajacied dat hij de tijd krijgt, want er moet veel gebeuren bij Feyenoord. Dit zou ik zien als een opbouw jaar. Plek 4/5 haal je waarschijnlijk toch wel en plek 1-3 lijkt me een lastig verhaal. Als je in dit seizoen het systeem erin krijgt en je krijgt een paar hoge transfersommen voor bijvoorbeeld Senesi. Dan kun je volgend jaar met een paar gerichte aankopen gaan concurerren voor een CL plek. Gooi je na een aantal mindere wedstrijden Slot eruit, dan kan je net zo goed stoppen met proberen een Jong team in de KKD te krijgen, dan kunnen ze er beter zelf gaan voetballen.

Bannis speelde goed hoop dat hij meer kansem krijgt. Bewegelijk mooi
Weet iemand wanneer Balde weer fit daarvan verwacht ik ook wat.
En wanneer komt Bozenik weer

3 juli 2021 om 15:35

Ja, ik heb stiekem het idee dat Bannis wel eens zijn kans kan gaan pakken. Is sterker geworden, maakt zijn kansjes en heeft geweldige looplijnen

Prima wedstrijd. AEK 2 kansen gehad waarvan er 1 in ging. Verder heeft Feyenoord gewoon 90 minuten lang gedomineerd. Conteh, Antonucci en El B speelden de 2e helft goed.

Medefeyenoorders, gefeliciteerd!! Wat een heerlijke pot heb ik vandaag gezien, met bijlow linssen sinisterra en bannis als uitblinkers. De hand van slot begint zichtbaar te worden en ik kan met zekerheid stellen vandaag: plek 2 ligt voor het oprapen. Ben benieuwd of we ajax kunnen pakken als we met deze druk spelen. Athene was toch de eerste serieuze tegenstander en nu weten we waar we staan. Vol vertrouwen zie ik komend seizoen tegemoet. Kom op slot, kom op feyenoord!!

3 juli 2021 om 15:33

Wordt een makkie idd dit seizoen ... haha. Wat een optimisme gelijk. Een zwaluw maakt nog geen zomer.

3 juli 2021 om 15:34

Sorry hoor , maar die horen we elk jaar tijdens de voorbereiding

3 juli 2021 om 15:38

Kom op jongens!! Beetje positief blijven, al 2 goede potten gezien(meer dan vorig seizoen). Veel energie in deze selectie en veel jonge spelers die zich willen bewijzen. Dit ruikt naar het seizoen 2011 2012. Ben blij met de nieuwe weg die feyenoord is ingeslagen.

3 juli 2021 om 15:42

Positief zijn mag je zeker. Het zou de club Feyenoord goed doen. Zeker met een mix van talenten en ervaren spelers onder begeleiding van Slot zou zeker een beter seizoen opleveren, dan het afgelopen seizoen. Let wel dit zijn slechts oefenwedstrijden en om daar al te concluderen waar je staat vind ik te voorbarig. Maar het is goed om te zien dat men in Rotterdam Zuid goed op weg is.

3 juli 2021 om 15:41

je gaat iets te ver nou maat. als je het dit seizoen az lastig kan maken voor plek 3, gaat het al vrij prima. ajax en psv zijn echt nog te ver weg. dat je vertrouwen hebt snap ik, maar vorig jaar versloegen we met uitstekend spel borussia dortmund en we weten wat voor seizoen dat werd. ook je uitblinkers snap ik niet. sini speelde onder zijn niveau, bijlow heeft niet veel moeten doen en bannis speelde behoorlijk maar miste ook 2 giga kansen. en de beste speler benoem je niet eens

3 juli 2021 om 15:48

Misschien was ik iets te enthousiast na de wedstrijd. Echter ben ik van mening dat we ons moeten richten op die 2de plek. Bij een derde plaats zouden we zeker niet gefaald hebben, maar om te zeggen dat psv te ver weg van ons is vind ik te ver gaan. Desondanks hopelijk wordt het een mooi seizoen maat!

3 juli 2021 om 17:19

@tifo92 Ajax pakken? Waarom lat zo laag? Iedereen gaat er aan tegen Feyenoord.
R.i.p Man City, Real Madrid, Liverpool, Man utd , Juve, Barca, Bayern M en PSG. Feyenoord will come and overwin

Prima wedstrijd van Feyenoord, zeker in de eerste helft. De hand van Slot is al duidelijk zichtbaar, met veel hoog druk zetten en continu jagen (met succes). Drie goede goals en daarnaast nog een aantal mooie kansen gecreëerd. Bannis valt me wel positief op. Ik had hem al afgeschreven, maar hij lijkt zich vooral fysiek echt ontwikkeld te hebben.

3 juli 2021 om 15:34

Ja en Dick liet iedereen geloven dat je met deze selectie niet hoog druk kan zetten. In twee weken tijd laat Slot zien dat dit wel degelijk mogelijk is. Niet alles gaat goed, maar ik kijk hier 100 keer liever naar dan dat stroperige afwachtende voetbal van vorig seizoen. Afjagen en uitgaan van eigen kracht.

3 juli 2021 om 15:39

Neeneenee, hoog druk zetten is niet mogelijk met deze selectie! Daarvoor missen we achterin snelheid en hebben we niet genoeg creativiteit op het middenveld….bladiebladiebla aldus JapieKrekel….
Natuurlijk kan het wel, maar het zal met regelmaat ff helemaal fout gaan en open komen te liggen. Als dat incidenteel gebeurt ben ik van mening dat we dat als feyenoorders maar ff op de koop toe moeten nemen. Vooruit voetballen gaat met vallen en opstaan.

3 juli 2021 om 15:59

Japiekrekel 😂.

Ik vind niet erg als het af en toe fout gaat. Straks als Geertruida terug is heb je meer snelheid ook

3 juli 2021 om 16:04

@Ijsmuts laten we nou eerst het seizoen maar eens afwachten. We hebben twee oefenpotjes gespeeld voor de katzekut. Als we in december straks de meeste van onze wedstrijden hebben gespeeld met die hoge pressie wil ik best mijn mening bijstellen maar dit vind ik wel erg opportunistisch allemaal

3 juli 2021 om 16:07

Precies IJsmuts, het lukte Slot ook met Vlaar en Hatzidiakos, Gio met Botteghin en Van der Heijden. Wat ben ik blij als straks dat gezeik klaar is dat 'het maximale' eruit wordt gehaald, terwijl je thuis inzakt tegen Emmen

3 juli 2021 om 16:10

Het gaat erom dat het kán, Japie. Hoe verklaar jij eigenlijk dat het Slot bij AZ lukte met een minstens net zo trage verdediging als Feyenoord?

3 juli 2021 om 16:15

Omdat er in deze wedstrijden niks op het spel staat. Wat als Slot straks drie keer op rij verliest in de competitie? Gaat hij dan nog door met zijn hoge pressing? Dat wil ik eerst even afwachten voordat ik doorsla in superlatieven

3 juli 2021 om 17:25

Je geeft geen antwoord op mijn vraag. Waarom lukte het Slot bij AZ wél met een trage verdediging, terwijl dat bij Feyenoord niet zou kunnen?

3 juli 2021 om 18:48

Ik snap niet dat je met Japie een discussie aangaat.. Laat Japie lekker in zijn eigen overtuiging geloven. Die vind wel weer iets anders om te zeiken.

3 juli 2021 om 19:22

@bobiku29 ik heb Feyenoord onder Gio, Stam en Advocaat ook wel eens leuk voetbal zien spelen in de voorbereiding. je tegenstanders geven vaak niet alles in een oefenwedstrijd want die wordt gespeeld om spek en bonen en dan is het makkelijker voetballen dan in een officiele wedstrijd als je tegenstander in hun sterkste opstelling speelt en er punten op het spel staan. als Slot dit aankomend seizoen wekelijks laat zien in de Eredivisie vind ik dat uitermate knap en ik hoop er ook op maar deze oefenwedstrijden zeggen me nog niet zo veel. daarom ga ik niet te vroeg juichen want dan wordt het seizoen misschien weer een grote teleurstelling. elk jaar ga je er met hoop in bij Feyenoord en 9 van de 10 keer kom je dan van een koude kermis thuis. ik ga er wel weer in met goede moet en hoop dat dit wel een mooi seizoen wordt met goed voetbal gekoppeld aan goede resultaten

4 juli 2021 om 01:21

Gewoon knap hoe je nog steeds geen antwoord geeft op wat ik vraag, maar toch met een enorme alinea komt. Ik vroeg: waaaarom.. lukte het Slot bij AZ om (bij AZ, niet bij Feyenoord) in de Eredivisie (geen oefenwedstrijd, de Eredivisie) hoog druk te zetten met een trage verdediging, terwijl dat bij Feyenoord 'niet mogelijk' was?

Hartjes speelt echt geweldig. doet me qua spel, rust aan de bal en techniek echt een beetje denken aan frenkie de jong. is pas 18 maar kan op zn sloffen mee met dit niveau. ook Milambo gewoon doorschuiven, dat ventje heeft echt talent. net als vorig week die 2 gewoon je beste spelers. zet daar hendriks bij en je hebt 3 jeugdspelers die je dit seizoen in kan gaan passen (terwijl dick de jeugd afschreef en liever diemers binnen haalde). ook Pedersen een uitstekend debuut. de aanvals linie moet echter nog wel sterker worden (al hebben we bozenik en balde nog niet gezien). Til viel me echt nog niet mee.

3 juli 2021 om 15:32

Milambo vond ik deze wedstrijd echt niet zo fantastisch. Hij had toch best wat balverlies. Vorige wedstrijd was hij beter. Is ook niet erg natuurlijk, hij komt er wel.

3 juli 2021 om 15:34

Hartjes weer goed, ja? Zeer benieuwd zometeen als ik de pot even ga terugkijken. Toch wel grappig hoe hij zo snel aan lijkt te haken.

3 juli 2021 om 15:37

Hartjes kwam er pas in de 2de helft in. behoud het overzicht alsof hij al 10 jaar meegaat, heerlijk rustig aan de bal, wel agressief in het afjagen en overnemen. op geen enkele fout te bekennen. Milambo was niet zo goed als de vorige keer maar kon ook nu gewoon prima mee. paar leuke acties en dat voor een 16-jarige.

3 juli 2021 om 16:04

Klinkt goed! Van Milambo wellicht wel logisch gezien z'n leeftijd en hij nu plots op volle kracht meetraint met de 'mannen'.

3 juli 2021 om 15:35

Milambo was helaas niet zo goed vandaag. Enorm veel balverlies.. speelde vorige wedstrijd echt goed.

Alles bij elkaar een goede pot die voldoende perspectief biedt voor de nabije toekomst. Wel heb ik na deze twee potjes toch echt wel m’n twijfels over het aantrekken en fors betalen van Guus Til. Heeft nog niets toegevoegd in mijn ogen. Kokcu speelt hem met twee vingers in de neus uit de basis lijkt me. Antonucci zou ik graag eens op die positie zien ook, die kan me juist enorm bekoren de eerste weken!

Voor het eerst sinds tijden weer een fris Feyenoord gezien. Vooral Toornstra, Bannis en Linssen vielen me positief op. Daarnaast heeft vooral het drukzetten indruk op me gemaakt en is daar ook de 3e goal uitgekomen.

Heb lang niet zo een sterke eerste helft gezien.

Voor het eerst sinds tijden weer een fris Feyenoord gezien. Vooral Toornstra, Bannis en Linssen vielen me positief op. Daarnaast heeft vooral het drukzetten indruk op me gemaakt en is daar ook de 3e goal uitgekomen.

Het was maar een oefenwedstrijd en AEK is geen Europese hoogvlieger, maar toch, er schijnt een frisse wind te waaien en het voetbal wordt aantrekkelijker. Dat is al heel wat.

Goeie oefenpot. Bannis lijkt goeie stappen gezet te hebben, en wil overduidelijk knokken voor een basisplaats. Pedersen is natuurlijk nog wat onwennig met hoe kort hij er is, maar als hij de bal heeft zie je wel dat er flink wat peper in zijn spel zit. Toornstra en Linssen lijken ook een heel stuk beter uit de verf te komen. In de tweede helft liet Hartjes ook wel weer wat zien en AEB lijkt steeds zelfverzekerder aan de bal. Vooral in de eerste helft speelde het team met veel meer creativiteit en plezier dan vorig seizoen. Slot en het team weten heel goed druk te zetten, en als ze deze draad doorzetten snoeren ze Advocaat toch wel behoorlijk de mond.

3 juli 2021 om 16:27

Waar Bannis ons verrast vind ik het schandalig dat er nog aandacht en tijd aan Vente wordt besteed. Hij komt te kort en hij is niet gemotiveerd. Hoop dat zodra Bozenik terug is, dat Vente terug wordt gezet naar O21.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder65
J. ToornstraMiddenvelder62
J. BijlowKeeper60
B. LinssenAanvaller65
L. SinisterraAanvaller63
A. JahanbakhshAanvaller51
C. DessersAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

27 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 6 5 0 0
2020/2021 Feyenoord 30 9 2 0
2019/2020 Vitesse 25 14 6 0
2018/2019 Vitesse 34 12 6 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
Laatste voetbalnieuws

Meijer uit kritiek op Kooij: ‘Het is toch logisch dat ik boos ben?’

Na een waar spektakelstuk trok Feyenoord zaterdagavond in de slotfase van het duel met NEC (5-3) alsnog aan het langste eind via Guus Til. Bij de tweede treffer van de middenvelder,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren