PEC troeft Ajax opnieuw af: ‘De club heeft een duidelijk plan met mij’

Zaterdag, 3 juli 2021 om 10:44Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:48

PEC Zwolle en Rav van den Berg zijn een nieuw contract overeengekomen, zo meldt de club zaterdagmorgen. De verdediger, die komende maand zeventien jaar wordt, ligt nu tot medio 2024 vast in Overijssel. Van den Berg genoot opnieuw interesse van Ajax, dat een jaar geleden al probeerde om de verdediger naar Amsterdam te halen. Toen koos hij ervoor om zijn eerste profcontract met PEC te ondertekenen en nu volgt een nieuwe verbintenis.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

Kan in de toekomst altijd nog de overstap naar Ajax maken. Eerst verder ontwikkelen bij Zwolle

Niks tegen Ajax verder, maar wat een verstandige jongen. Eerst ervaring op doen en zichzelf ontwikkelen om vervolgens mogelijk altijd nog de stap te nemen. Maar dat je op die leeftijd nog zo nuchter bent en gaat voor je kans bij de club die je altijd de kans geboden heeft is wel mooi.

3 juli 2021 om 11:45

Het is geen keuze tegen Ajax, maar voor zichzelf. Dus helemaal prima. Hij moet vooral doen waar hij zich prettig bij voelt. Kun je enkel respect voor hebben.

3 juli 2021 om 12:21

Niets tegen zijn keuze verder, maar verwacht niet dat Ajax voor ervaren verdedigers snel in de eredivisie zal aankloppen. Beetje nu of nooit. Jong talent via Jong Ajax naar het eerste. Op latere leeftijd ben je op z'n best een breedte versterking (labyad, Klaiber). Voor uitzonderlijke spelers geldt natuurlijk alyltijd een uitzondering. Bij PSV zie je trouwens langzaam hetzelfde gebeuren. Kijken ook eerst over de land grenzen voor ervaring.

Verstandige keuze, daarna gratis seizoenkaart bij Liverpool voor de komende jaren.

Prima weloverwogen keuze lijkt mij dit. Bij PEC kun je prima op jonge leeftijd stappen zetten en wellicht zelfs al minuten in de Eredivisie maken. Een PEC heeft ook gewoon in hem geinvesteerd, dan zou het fijn zijn als hij dan toch ook iets voor het eerste elftal kan betekenen in plaats van direct te vertrekken na de jeugdopleiding te hebben doorlopen.

Verstandige keuze. Als talent heb je hier meer kans op speeltijd in de Eredivisie. Bij Ajax kom je meestal eerst terecht bij Jong Ajax in de JL. Speelt hij goed heeft Ajax toch wel genoeg geld om hen te kopen en dan kan hij zich daar alsnog doorontwikkelen en dan meteen in de Eredivisie

3 juli 2021 om 11:00

Hij moest vorig jaar noodgedwongen een keer in de basis spelen, maar toen zag je dat hij nog lang niet klaar was voor de Eredivisie. Ik denk daarom dat de KKD een prima opstap zou zijn voor zo'n jongen i.p.v. spelen met PEC Zwolle onder 21, wat toch een minder niveau is.

3 juli 2021 om 11:03

Helemaal mee eens ... Alleen betwijfel ik of je daadwerkelijk iets opsteekt van Bram van Polen ... Hij zelf is niet bepaald de Cannavaro van de Lage Landen.

Natuurlijk zegt iedereen dat het verstandig is, maar dat zal de toekomst uitwijzen.
Nu speel je met O21,
Hij had bij Ajax wellicht 1 jaar KKD mee kunnen pikken en daarna aan Zwolle verhuurd kunnen worden.
Misschien krijgt hij deze kans nooit meer.

3 juli 2021 om 12:23

Maar nu heb je het dus over drie verschillende teams in drie jaar (1 jaar jong ajax, 1 jaar Zwolle, en weer terug naar Ajax; wellicht in de eerste selectie). Ik snap heel goed dat je daar geen trek in hebt. Imo ontwikkel je jezelf toch het beste met een vaste basis, niet op een plek waar je toekomst elk (half)jaar onduidelijk is. Maar dat zal vast persoon afhankelijk zijn.

Het blijft altijd lastig in dit soort gevallen afwegingen te maken. Als hij gegarandeerd speelt bij zwolle dan is dat wellicht beter. Indien hij nog niet speelt vraag je je af trainen elke dag met de spelers van ajax wordt je ook beter. Maarja het is altijd koffiedik kijken zie Pierie en Schuurs. Hopelijk maakt hij een mooie ontwikkeling door bij Zwolle.

Prima speler en denk een hele goede keuze. Veel leren en spelen en ontwikkelen daar waar je je het prettigst voelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle1-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KastaneerAanvaller70
S. TedićAanvaller70
J. WestermanAanvaller00
K. LamprouKeeper70
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

0 fans
Verdediger, 17 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren