Kevin De Bruyne speelde met scheur in zijn enkelbanden: ‘Het is een mirakel’

Zaterdag, 3 juli 2021 om 09:08

Kevin De Bruyne kon vrijdagavond niet voorkomen dat België in de kwartfinale van het EK werd geëlimineerd door Italië, dat in de Allianz Arena van München met 1-2 wist te winnen. De dertigjarige middenvelder van Manchester City noemde het alleen al een overwinning dat hij op het veld kon staan. De Bruyne speelde tegen Italië namelijk met een scheur in zijn enkelbanden.

“Dat ik op het veld kon staan, was eigenlijk al een overwinning”, aldus De Bruyne. “Ik heb een scheur in mijn enkelbanden. Ik vroeg de medische staf om alles te doen om mij speelklaar te krijgen en ik moet die mensen bedanken. Wat ze realiseerden, is een mirakel. Ikzelf deed ook mijn best, maar het was niet genoeg. Met al die blessures (Eden Hazard speelde niet, red) kon België niet honderd procent zijn. Er waren te veel problemen”, zo tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van De Bruyne.

“Voor mij persoonlijk zijn de laatste vijf weken erg bizar geweest. Eerst die blessure in de Champions League-finale, daarna tegen Portugal”, sprak de middenvelder. “Ik wilde er ook zelf zo graag staan. Alles geven, om de ploeg te helpen. We vielen op een ploeg van grote klasse. Het verschil was minimaal, maar helaas in het voordeel van Italië. In de eerste helft waren zij beter. Ze scoren daarbij twee fantastische goals, al maken we bij dat eerste tegendoelpunt misschien een foutje. Wij hebben echter ook kansen gehad.”

“Na de rust was het balbezit nog steeds voor hen, maar waren we beter. Ja, er zullen mensen kwaad zijn en ontgoocheld, maar de supporters zullen wel gezien hebben dat we alles wilden geven”, aldus De Bruyne. Bondscoach Roberto Martínez liet zich in gesprek met Sporza in vergelijkbare bewoordingen uit. “We zijn op een zeer sterke tegenstander gebotst. Op dit niveau moet je de kwaliteiten van de tegenstander durven te benoemen. Zij hebben zich in de eerste helft beter aan de omstandigheden aangepast dan wij. Maar ik kan mijn spelers niets verwijten, ze hebben in de tweede helft een enorme vechtlust getoond."

“De spelers hebben niks fout gedaan. De uitvoering en de inzet waren er. Kevin De Bruyne heeft een ongelofelijke toewijding getoond. Ze hebben er alles aan moeten doen om hem op te lappen. Hij heeft de wedstrijd uitgespeeld en alles gegeven. Dat is de mentaliteit van deze ploeg”, stelt de bondscoach van België. “Iedereen thuis moet erg trots zijn op deze spelers. Jammer genoeg hebben we ons doel niet bereikt. We wilden op Wembley raken en de titel pakken. Daar zijn we altijd open over geweest. Maar we moeten trots zijn, de spelers hebben alles gegeven.”

Martínez wilde zich niet uitspreken over zijn toekomst als bondscoach. Zijn contract loopt nog door tot en met het WK van 2022. “Op dit moment kan ik moeilijk over iets anders praten dan over de nederlaag en onze uitschakeling. Ik wil ook geen emotionele uitspraken doen. De teleurstelling overheerst nu”, stelt de Spanjaard. Over een eventueel afscheid van enkele internationals deed hij eveneens geen uitspraken. “Dit hoeft niet het einde te zijn voor sommige spelers. De volgende wedstrijden zijn al in september, dat is niet zo lang meer. We moeten het stof eerst laten neerdwarrelen. Daarna kunnen we weer opbouwen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door hoogdrukzetten)

Kevin is wel een beetje de Belgische man van glas he? Hij heeft ook niet het geluk met blessures etc. Het lijkt mij ook niet dat het er beter op gaat worden als hij met gescheurde enkelbanden een hele wedstrijd gaat spelen. Maargoed aan de andere kan begrijp ik dat gezien de belangen van de wedstrijd ook wel. Maar of Manchester City dit kan waarderen ?? denk het niet. Nu even goed rusten Kevin en volgend seizoen proberen de Champions League te winnen. Hopelijk tot in de finale!

3 juli 2021 om 09:51

Ik hoop dat hij voor zijn pensioen nog een Europese prijs kan pakken. Het zit hem inderdaad niet mee.

3 juli 2021 om 12:51

Man van glas?
In de CL finale raakte hij geblesseerd door de schouder van Rudiger.
Tegen Portugal plooide zijn enkel naar buiten door een slechte tackle van Palhinha.

2 blessures waar hij zijn lichaam niet de schuld van kan geven.

3 juli 2021 om 12:59

Niet mee eens, Kompany was onze man van glas. Bij de Bruyne zijn het geen spierblessures maar gemene fouten zoals het lid hierboven terecht aangeeft. Zo'n oogkasbreuk na een regelrechte aanslag heeft weinig te maken met een lichaam van glas, maar is botte pech. City zal er inderdaad niet mee kunnen lachen (begrijpelijk en terecht) maar in België hield uiteraard niemand rekening met de belangen van city.

Nu komen de excuses maar België begint Nederland te worden, gouden generaties maar uiteindelijk niks behalen, Nederland nog n EK gewonnen , kwestie van veel talent maar geen winnaarsmentaliteit en willen winnen ten kosten van alles , het was uiteindelijk niks en wist het ook nooit , heel herkenbaar

3 juli 2021 om 09:43

Zou België nog lang de nummer 1 op de FIFA ranking blijven?

3 juli 2021 om 09:50

Nee zeker niet ! Die moeten nu ook gaan zakken

3 juli 2021 om 09:52

Daar hebben ze mede door Corona heel lang gestaan.

3 juli 2021 om 10:48

Dat België daar staat is een godswonder. Ik vind sowieso dat die hele ranking al jaren veranderd moet worden. Ik kan me niet herinneren wanneer die ranking nu echt representatief was.

3 juli 2021 om 14:26

Concurrent Frankrijk is ronde eerder uitgeschakeld en ze hebben 4 gewonnen en 1 verloren dus ook weer niet zo slecht. Hangt af van Brazilie op Copa denk ik.

3 juli 2021 om 14:38

Komt echt niet door ontbreken van winnaarsmentaliteit. Om en EK of WK te winnen heb je ook wat geluk nodig. Je hebt ook maar 1 keer in de 4 jaar een WK en deze EK hebben ze zelfs 5 jaar op moeten wachten. Dus per generatie heb je misschien maar 3 of 4 kansen en speelt ook tegen andere topteams. Ze bereikte halve finale van WK door favoriet Brazilië uit te schakelen en moesten opnemen tegen een andere gouden generatie van Frankrijk waar ze nipt met 1-0 verloren. Op deze EK wonnen ze 4 wedstrijden achter elkaar, schakelden de huidige kampioen uit maar tegen italie lukte het net niet en werden er veel kansen gemist. Maar ik vind het flauw om elk team dat op papier sterker is maar een keer niet wint te zeggen dat ze tegenstanders hebben onderschat, geen mentaliteit hebben etc.

Ongelooflijk dat een Kevin De Bruyne met gescheurde enkelbanden nog altijd drie klassen beter is dan een topfitte Wijnaldum.

Overigens zal City niet heel blij zijn met deze actie, haha

3 juli 2021 om 09:52

Ja, Echt een fantastische speler. Constant als hij aan de bal was scheet ik in me broek haha. Jammer dat die geblesseerd was, Iemand als de Bruyne gun je om fit te zijn op zo een mooi toernooi

3 juli 2021 om 09:57

In de tweede helft deed hij bijna alles fout, elke bal leverde hij in.

3 juli 2021 om 13:02

Is overdreven, sowieso als Lukaku die niet te missen kans binnen legt heeft hij een assist en gaat België misschien wel door, Italië had al haar beste spelers vervangen en was het laatste halfuur niet meer zo imponerend. Ik vond dat de Bruyne een historische prestatie leverde als je na gaat wat er tegen Portugal gebeurde en dat het een mirakel is dat hij überhaupt op dit veld stond. Elke aanval begon bij hem, het was Italië tegen de Bruyne. Hadden we De Bruyne gewisseld met 1 van de middenvelders van Italië was het 5-0, wat een speler.

3 juli 2021 om 10:13

Klopt,een oude Vermaelen die speelt inJapan is zelfs 10 keer beter dan De Ligt spelend in de top van Italië

3 juli 2021 om 10:21

@Atl_Madrid: nu ben ik alles behalve een fan van Wijnaldum (wel respect voor z’n palmares), maar wat heeft hij hiermee te maken in dit topic? En hoe kan je dit vergelijken met elkaar? Belgen hebben toch een heel ander team?

3 juli 2021 om 11:31

Het zal wel een ieniemienie scheurtje in een vezeltje zijn want met een scheur in de enkelbanden kun je normaal gesproken iig de eerste week niet lopen. Laat staan sporten.

Zielig dat ze KDB elke keer van het veld schoppen. Eerst Rudiger en nu Palhinha. Vond hem echt niet fit om mee te verdedige, had je na een uur kunnen wisselen voor Carrasco.

3 juli 2021 om 09:42

Palhinha heeft de Bruyne helemaal niet geraakt. Het was een sliding op de bal.

3 juli 2021 om 10:10

Ik zou adviseren om hem toch nog maar eens een keer terug te kijken want hij raakt hem wel degelijk.

3 juli 2021 om 10:17

Klopt. Was gewoon die molshoop op het veld waardoor de Bruyne zijn enkel omsloeg. Wat een domme commentaar zeg

Kevin de bruyne is echt een beest zeg het was gister eigenlijk Italië VS Kevin De Bruyne.
Die Belgen hebben me echt zwaar teleurgesteld ik had FOF eden en thorgan hazard in ultimate team, daar gaat mijn 99 hazard pff

Wat een negatief commentaar van jullie allemaal. Groot respect voor Kevin en wat een toewijding!! Hij bleef maar gaan. Daar kan idd een Wijnaldum en zeker onze pseudo vedette mevrouw Depay nog een voorbeeld aannemen. Mooi commentaar van Martinez ook! Het gaat om passie en om team spirit. Zie Belgie en Italie. Deze wedstrijd was van een totaal ander nivo dan het Nederlandse groepje " voetballertjes".....

3 juli 2021 om 09:56

Respect ? Met deze " gouden " generatie op de counter spelen pfff niet het spel wat je met zo'n talentvolle groep wat ik graag zie, sterker nog ... Beter dat zulke ploegen eruit geknikkerd worden en het aanvallende s op spel van oa Italië als winnaar uit de bus komen, bravo !

3 juli 2021 om 10:37

Jongen stop toch met trollen. België botst gewoon op zijn limieten. Teveel spelers licht geblesseerd of uit vorm en dat vang je als klein land niet op. Laat Hazard en De Bruyne in topvorm deze wedstrijd spelen en het zou closer zijn geweest. Alle credits naar Italië trouwens die gewoon beter waren gisteren en daar is niets mis mee. Het spel waar jij op doelt speelde België in 2018 en daar liep het ook mis tegen een stug Frankrijk. Dat is nu eenmaal voetbal. You win some and you lose some. Live with it.
En het zal voor België veel gemakkelijker zijn om de nederlaag van gisteren te aanvaarden en te plaatsen omdat Italië gewoon beter was dan de wedstrijd in 2018 tegen Frankrijk dat toen op een uitgekookte manier won.

3 juli 2021 om 10:56

Trollen ?? Mag ik aub ook mijn mening geven dat je met zo'n talentvol groep uiteindelijk wéér met lege handen staat omdat ik vind dat je met zo'n groep zeer negatief counter voetbal speelt ,deze gouden generatie , tussen aanhalingstekens, haalt uiteindelijk wéér niks ,steeds weer excuses zoeken waarom het steeds niet lukt , die overtuiging heb ik allang niet meer dus blijft er maar een conclusie over een dat is dat het gewoon niet goed genoeg is

3 juli 2021 om 11:56

Er kan maar 1 team een 'prijs' halen om de 2 jaar. Als je dan verliest omdat je tegen een team van hetzelfde niveau, en gisteren zelfs beter, verliest heb je imo niet gefaald. Dat is sport en het hoort erbij. Zoals ik al eerder aangaf heeft België in 2018 met positief voetbal het ook niet gehaald. 6 keer gewonnen en enkel verloren tegen de latere kampioen. Dit is gewoon goed voor een klein voetballand.

3 juli 2021 om 17:30

Dankjewel voor het compliment , ik zie het namelijk ook zo !

3 juli 2021 om 17:32

Zelfde niveau en zelfs beter ??! Heb jij toevallig een andere wedstrijd gezien misschien ?? Italië was echt niet één maar twee maten te groot

3 juli 2021 om 10:42

De passie en teamspirit van Belgie valt dan ook weer in het niet bij Italië. Na het spelen van de volksliederen stonden ze al met 1-0 achter eigenlijk.

Afwachten hoe de schade aan de enkel is gevorderd. Manchester City zal niet blij zijn als blijkt dat hij langer uitvalt dan normaal. Enkel Manchester City betaalt namelijk zijn vast salaris.

3 juli 2021 om 09:49

En je krijgt bij een blessure een fractie van zijn salaris zoals in het geval van Dembele.

De weder opstand van Ciro Immobile "dat was pas een Mirakel !!!"

3 juli 2021 om 11:10

Hij ging van immobiel naar mobiel in een fractie van een seconde. Het waren Lourdes achtige taferelen.

Hadden ze ook gewoon niet moeten doen. Was absoluut waardeloos. Zoveel balverlies voor zijn doen en zelfs zijn goede passes waren niet scherp (te traag, achter de man,...). Ook in balverlies was het vooral pseudoverdedigen, logisch ook met een blessure. 1 goede actie gedaan en dat was een gevaarlijke voorzeg. Verder gewoon absoluut waardeloos imo.

Het is wellicht off topic, maar ik verbaas me dat ik nergens lees hoe goed Chiellini was gisteren. Wat een monster is dat, 90 minuten lang Lukaku in de broekzak en hem vakkundig uit de wedstrijd gehouden. Heb echt genoten van Chiellini gisteren, net als van Nonucci overigens.

Ik durf wedden dat Pep nu al zit te appen met Kevin en hem verrot scheldt

3 juli 2021 om 12:19

Ja Pep gaat helemaal over de rooie nu, maar het is ook onverantwoord om toch te gaan spelen terwijl je enkelband gescheurd is! En dat Martinez hem opstelt is al helemaal geschift. Toen hij Mertens bracht dacht ik dat hij eindelijk het licht had gezien, maar nee hoor, toen haalde hij Thielemans naar de kant. Sick.

3 juli 2021 om 12:29

Heel onverantwoord en dit zou eigenlijk nooit mogen. Het toont wel de wilskracht van een speler, maar de medische staff heeft een serieus risico genomen. Ze kunnen wel een belletje verwachten van City denk ik.

Ik vind het niet kunnen wat ie gedaan heeft tov Man city.
Zij hebben miljoenen voor hem betaald en betalen miljoenen aan salaris. En dan riskeer je alles.

Italie had het initiatief in de eerste helft maar Belgie de kansen van de counter. Ik vond het verschil best groot. Belgie werd met vlagen weggetikt. Rustand had 0-2 moeten zijn naar een onterechte penalty hield de Belgen in de race. In de tweede helft was er meer balans door de wissels en blessures. Italie is de terechte winnaar.

Dit is waarom ik interland voetbal echt niet zie zitten.

De Bonden betalen niet het salaris van de speler en stellen de resultaten boven de gezondheid en fitheid van de spelers die ze notabene in bruikleen hebben.
Hoe kan je het nou verkopen als bondsarts dat je iemand met gescheurde enkelbanden het veld in stuurt? dan ga je toch echt de ethiek voorbij want je tapet en spuit hem volledig in en gaande de wedstijd verergert de blessure en dan straks komt deze jongen op de club en zijn ze hem misschien een half jaar kwijt en ze kunnen de rekening niet bij de bond neerleggen.

Ook onze Frank de Boer heb ik mij geweldig over opgewonden bij de interland tegen gibraltar: je staat 1-0 voor die gasten kunnen er niks van je bent op de hoogte van het zware schema van Blind met europees,beker en competitie ook weet je zijn leeftijd en zijn conditionele gesteldheid aangaande zijn hart en toch laat je hem beginnen aan de tweede helft en ja daar kwam de blesure die ajax uiteindelijk waarschijnlijk een halve finale europa league heeft gekost en wie zit met de gebakken peren? de club.

Hier moet echt iets op gevonden gaan worden want dit kan gewoon niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. TrossardAanvaller10
T. CourtoisKeeper50
T. KaminskiKeeper00
M. SelsKeeper00
T. AlderweireldVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

232 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester City 3 0 0 0
2020/2021 Manchester City 25 6 1 0
2019/2020 Manchester City 35 13 3 0
2018/2019 Manchester City 19 2 2 0
2017/2018 Manchester City 37 8 2 0

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren