Vertonghen haalt uit naar Italianen: ‘Daarvoor hebben ze me te veel geïrriteerd’

Zaterdag, 3 juli 2021 om 08:12

Jan Vertonghen is niet echt te spreken over het gedrag van de Italianen. België werd vrijdagavond in de kwartfinale van het EK geëlimineerd door Italië, dat in de Allianz Arena van München met 1-2 te sterk was. De aanvoerder van de Rode Duivels wilde Italië na afloop geen complimenten maken, omdat de tegenstander hem teveel had geïrriteerd.

“Dit doet pijn. Het is een grote teleurstelling. Net als de vorige toernooien ga ik hierop terugkijken als een gemiste kans. Ook nu kan je kijken en analyseren waar het is foutgelopen”, zo tekent Sporza op uit de mond van Vertonghen. De verdediger van Benfica stond aan de basis van de openingstreffer, toen hij op de rand van het strafschopgebied de bal verloor en Nicolò Barella vervolgens zag scoren. “Op dat moment hadden we de bal een keer. We probeerden die in de ploeg te houden, maar dat was dus een verkeerde keuze.”

“Je eigen zestien is niet de beste ruimte om dat te doen. Ik had die bal weg moeten schieten”, gaat de aanvoerder van de Belgen verder. “Italië heeft een goede ploeg. Dat lees je af uit te statistieken, maar ik wil ze ook niet te veel complimenten geven. Daarvoor hebben ze me te veel geïrriteerd. Al moet ik dan misschien eerder naar de scheidsrechter kijken. Dat zijn excuses, ik weet het, want het zijn vooral die tegengoals waar we naar moeten kijken. Onze eigen schuld.”

“Dit komt hard aan”, zegt Thibaut Courtois voor de camera van de VRT. “Uiteindelijk weet je dat Italië een heel goede ploeg is die veel wedstrijden niet verloren heeft. Zij begonnen gretiger aan de wedstrijden. Wij hadden twee goede kansen, vooral die voor Kevin (De Bruyne, red.), maar hun keeper doet een geweldige redding. En ook Romelu had een prima kans. Het was een wedstrijd van details.

“Ik had het gevoel dat we nog hadden kunnen scoren, maar de voorzetten kwamen net niet aan. Het was een beetje het verhaal van net niet, we misten wat geluk. Maar dat we verliezen van een goeie ploeg. Dat is de verdienste van Italië. Ze waren een waardige tegenstander en speelden een goede wedstrijd”, vervolgt Courtois. De doelman beaamt dat dit misschien het laatste EK was voor de gouden generatie van België. “Tja, bij het volgende EK zijn we weer drie jaar verder. Dat is wel lang. We zullen nu zien. In oktober spelen we al de halve finale van de Nations League, hopelijk kunnen we daar een goede wedstrijd spelen en winnen. En dan volgt het WK al heel snel. Maar dit is een tik.”


Poll

Snap jij de frustratie bij Jan Vertonghen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door andrevan arum)

Beetje zuur en op zich snap ik het ook wel, zo kort na de wedstrijd, maar het winnen, doodmaken van een wedstrijd is iets wat de Italianen natuurlijk al jaren uitstekend beheersen.

Dat neemt niets weg van het feit dat ze gisteren ook voetballend beter waren dan de Belgen. Natuurlijk is het frustrerend als er zoveel tijd wordt gerekt tegen het einde, ik vind dat ook altijd erg vervelend als "jouw ploeg" daardoor niet meer in de aanval komt, maar het is maar net wat de scheidsrechter toe staat.

Het kan het verschil zijn tussen doorgaan naar de halve finale, zoals Italië of stranden in de 1/8e finale, zoals Frankrijk, die de Zwitsers gewoon de kans gaven om gelijk te maken in de blessuretijd.

Enige oplossing tegen tijdrekken is zuivere speeltijd. Dan haal je alle mogelijkheden op dat vlak eruit. Dan heeft het geen zin meer om minuten op de grond te liggen of seconden te sprokkelen bij een vrije trap of inworp.

3 juli 2021 om 08:39

Ik als Belg snap al dat gezeur over dat tijdrekken niet. We werden 70 minuten lang gedomineerd door een heel sterk Italië en werden, zoals verwacht, terecht uitgeschakeld door een betere ploeg. Misschien moet we het daar over hebben ipv van die laatste 10 minuten waarin Italië de wedstrijd ‘doodmaakt’. Ik hoop in elk geval dat Italië het EK wint want ze zijn het enige team dat positief voetbal speelt en indruk maken.

3 juli 2021 om 10:48

Net of het iemand in Italië ook maar iets interesseert of het mooi is of niet. Die willen gewoon winnen en als dan de hele tweede helft doodgemaakt moet worden, dan doen ze dat lachend. Het blijft toch iets aparts dat Nederlanders daar zo tegen zijn en er elke keer schande van spreken, maar te gelijk ook zeuren dat er nooit wat gewonnen wordt. Ik vind het persoonlijk prachtig om te zien hoe Italië er alles aan doet om zo'n wedstrijd over de streep te trekken

3 juli 2021 om 11:48

We kunnen niet ruiken dat Spinnazola zijn achillespees heeft doorgescheurd. Ik zou ook fluiten als iemand gaat liggen, nadat een ploeggenoot hem waarschijnlijk influistert om te gaan liggen. Als hij nota bene, 1 meter van de zijlijn staat.

3 juli 2021 om 08:40

@oelie wapper; Dan levert het geen tijdswinst op maar het zal nog steeds plaatsvinden lijkt me. Het frustreert de tegenstander, haalt hen uit het gewenste ritme en je eigen team kan op adem komen en herorganiseren.

3 juli 2021 om 16:28

Dat is waar, maar ik denk wel dat het aanzienlijk zal verminderen.

3 juli 2021 om 11:27

Dat is imo de reden dat België (juist met deze zogenaamde "goude" generatie) het niet redden. Die zijn, net als wij Nederlanders, te lief voor de absolute top. Net meer dat gif en wilskracht. Daarin zie je mentaliteit, van bijvoorbeeld een Italië veel meer is. Net dat vernufde om wedstrijd te willen en kunnen winnen. Elk jaar wordt er over zulke dingen gezeken. Ook door de Nederlandse ploegen, tijden de Europese wedstrijden. Wij zijn daar te lief voor imo. Dus klagen we er maar over. Daar winnen we uiteindelijk niks mee. Nu was het Italië. Vorige keer was het Frankrijk voor België. Wie is het de volgende keer??

Die actie bij de 1-0 van Imobile was echt schandalig. Ik kan me ontzettend ergeren daaraan. Ben je als een volwassen kerel je zo aan het aanstellen...

3 juli 2021 om 08:32

Ik vind serieus dat ze in dit soort gevallen gewoon alsnog geel moeten geven. En ook dat de VAR mag ingrijpen als het schwalbes betreft. Dat moet echt gewoon de sport uit.

3 juli 2021 om 08:32

Moet gewoon eens bestraft gaan worden. Waarom vragen journo's hem hier niet naar? Eigenlijk verdient hij het dat dat hele doelpunt wordt afgekeurd. Ik vind het echt een doorn in het oog in de voetballerij. Er is blijkbaar gewoon ruimte voor want je wordt er vaker voor beloond dan voor bestraft. Echt, dat dit nog niet mag worden meegenomen in VAR beslissingen (op z'n minst geel) is mij een raadsel. Ik hoef Oranjespelers dit soort acties niet te zien maken hoor. Wordt al geïrriteerd van Frenkie met z'n armen wijd bij de scheids, laat staan dit soort debiel gedrag.

3 juli 2021 om 08:46

Die doku duikte toch ook bij alles en versierde daarmee die pingel? Net zo vervelen maar daar hoor je Jan niet over praten

3 juli 2021 om 08:56

Hij was uit balans bij die pingel, dat was geen swchalbe. Als je zelf gevoetbald hebt, ken je dat soort momenten en het verschil ertussen wel lijkt me. Hij was uit balans en op volle snelheid, dat is een klein zetje en glad veld genoeg voor zo'n glijer.

3 juli 2021 om 09:40

Frankie toonde dit gedrag al bij Ajax

3 juli 2021 om 08:34

Ag als iemand van oranje dat deed had je staan schreeuwen dat het een penalty is. Dit hoort helaas bij het spelletje! En has Nederland maar meer zo'n mentaliteit. Daarom gaat het hier fout bij de jeugd. Wedstrijden zijn vriendschappelijk, gewoon voor de lol. Weg met die mentaliteit! Winnen is het enige wat telt.

3 juli 2021 om 08:43

Winnen met waardigheid is wat mij betreft het enige dat telt… en daar past dit soort theater gewoon niet in.

3 juli 2021 om 08:45

'Had Nederland maar meer zo'n mentaliteit'. Serieus? Dat wat Immobile gister tentoonstelde wil jij graag bij Nederland zien ja? Afgrijselijk. Nooit. En volgens mij praat ik ook over Frenkie hierboven, dus daar gaat je punt.

3 juli 2021 om 08:46

Goed dat jij geen topsport doet dan… winnen is het enige wat telt! Dat laten die Zuid Europeanen en ook Zuid Amerikanen altijd wel zien

3 juli 2021 om 09:10

Capis, oh ja, betrek het lekker op mij. Op de man is het makkelijkst. Ze moeten het gewoon eens bestraffen. Dat is het probleem. Alles voor de winst doen is prima, tot een bepaald niveau. Daar gaan ze ver overheen. Echter, het grote probleem is dat het eerder beloond dan bestraft wordt. Nog steeds, al zo lang. Ja, dan blijven ze het logischerwijs wel doen. Wanneer er met de VAR op gestraft mag worden is het zo klaar, 100% zeker.

3 juli 2021 om 09:19

Als jij vindt dat winnen het enige is wat telt en je daarvoor dus moet of mag valsspelen. Ik denk dat er genoeg topsporters zien, die op deze manier niet eens willen winnen. Dus doe niet alsof jij hier de waarheid in pacht hebt en elke topsporter zo denkt..

3 juli 2021 om 09:17

Spelers zouden hiervoor geschorst moeten worden. Echt vreselijk..

3 juli 2021 om 09:48

Immobile wordt geraakt en gaat en blijft liggen op de hoop dat de VAR er naar gaat kijken of hier geen sprake is van een penalty. Dat het spel nog niet dood ligt en Italië vervolgens op 1-0 komt, dan heeft het geen nut meer. Zonder VAR was hij waarschijnlijk allang weer opgestaan. Dat is hoe ik het interpreteer. Het stond namelijk 0-0 en Italië was beter. De situatie was niet iets waarmee je iemand een kaart kan aannaaien. Hij is eerder bij de bal. De Belg tikt hem op de hiel. Daar is dit toernooi al een penalty voor gegeven. Daarom gaat hij liggen en blijft hij liggen. Was hij opgestaan, dan kijkt de VAR er waarschijnlijk niet meer naar, terwijl hij ervan overtuigd is dat het een penalty is.

Grappig dat men over Immobile begint. Pak dan de keeper aan.

3 juli 2021 om 10:37

4fRedondo, je vergeet zijn schreeuw uitbarsting dat doet lijken of hij zijn complete been afscheurt. Maar idd goed verhaal man. De Brug stond open, en de bus kwam te laat jazeker.

3 juli 2021 om 12:07

Haha komop zeg. Hij schreeuwt alsof ie door midden wordt gezaagd. Geloof je daadwerkelijk dat hij in die splitsecond dusdanig gaat redeneren?! Gewoon een ordinaire schwalbe. Schwalbe is vrije trap tegen en een gele kaart. Dat gebeurd voor het doelpunt dus wat mij betreft had het doelpunt afgekeurd moeten worden.

3 juli 2021 om 12:57

Schreeuwen alsof hun been in 3’en is geknakt doen ze allemaal. Ook wij Nederlanders.

3 juli 2021 om 15:10

Dus is het maar goed?

3 juli 2021 om 17:17

Het is iets waar je leert mee om te gaan. Zolang scheidsrechters er niet op ingaan is het alleen lachwekkend voor de televisiekijker. Als jij als profvoetballer daar op ingaat, terwijl je zelf ook wel eens gefaked hebt om een ander een kaart aan te naaien of om een wedstrijd dood te maken, dan weet je eigenlijk al dat je de wedstrijd aan het verliezen bent en dat in dit geval de Italianen de wedstrijd onder controle hebben.

Wat een peuter. Geweldig voetbal. Laat die Belgen eens ophouden te doen alsof ze ergens recht op hadden. Italie was in full controle, de hele pot.

3 juli 2021 om 08:36

Hoezo Peuter? Wie is hier de Peuter? Immobile is de grote peuter, niet Vertonghen. Als we het zo blijven negeren als jij doet gaat er nooit eens wat veranderen en blijft dit gedrag beloond worden onder de noemer 'winnaarsmentaliteit'. Krankzinnig. Echt, wat een waardeloos persoon ben je dan als speler. En nog een prutwedstrijd spelen ook. Aanpakken die zooi en het is snel afgelopen. Geel op z'n minst, achteraf. Wat mij betreft keuren ze die hele goal af wegens 'ernstig gemeen spel'. Dan is het snel klaar met dat gejank.

3 juli 2021 om 08:54

Die belgen deden toch precies het zelfde? Doku die bij elk duel dook. Een pingel die nooit een pingel had moeten zijn. KdB is ook een onsportief mannetje die wanneer het tegen zit op alles doorloopt en over alles bij de scheids klaagt? Vond de scheidsrechters gister drama en de Belgen ook en de italianen hebben toch verdiend gewonnen

3 juli 2021 om 08:59

Inderdaad, Kevin de Bruyne was gisteren precies hetzelfde, gooit Jorginho de reclameborden in en maakt een showtje waarom dat in godsnaam een overtreding is, maar de penalty werd wel met een glimlach ontvangen. Het was van beide kanten, het was een leuke wedstrijd, enkel de laatste 5minuten heeft Italië de wedstrijd dood proberen te maken door tijdrekken.

3 juli 2021 om 09:08

Wat is dat nou weer voor redenering? Omdat Immobile een tamelijk onsportieve actie uitvoert, kan Vertonghen niet een peuter zijn? Ander onderwerp, ander probleem.

Volgens mij reageer ik onder een post over Vertonghen. En zoals Elfaraon al aangeeft, Doku duikt ook om alles (penal). Zijn goedrecht, als het lukt levert het (doel)punten op.

Je weet dat je Italianen niet in een positie moet brengen een voorsprong te verdedigen. Ze komen totaal verdiend op 2-0. Dan is het 9 van de 10 keer gewoon over en sluiten.

3 juli 2021 om 09:19

Jij draait het hele verhaal om in mijn ogen, dus ik draai het weer terug. Dat is de beredenering. Ik zeg werkelijk nergens dat de overwinning niet terecht is, Italië was heer en meester. Dat je Doku noemt met die pingel zegt veel. Dan heb je of zelf niet gevoetbald, of je ziet gewoon niet dat hij op volle snelheid al uit balans is en dan het kleinste duwtje inclusief nat veld zo'n glijer veroorzaakt. Geen hogere natuurkunde. Daarmee zeg ik overigens niet dat ik de pingel terecht vond want het duwtje was heel licht, maar iemand die op volle snelheid uit balans is heeft maar een minimale aanraking nodig.

3 juli 2021 om 09:31

Het zijn twee compleet andere verhalen dat is mijn punt.
Zou toch mooi zijn als je iedereen buitenspel kan zetten door te zeggen dat ze nooit gevoetbald hebben.

3 juli 2021 om 09:39

Nu lijk het net alsof ik Immobile steun, dat is verre van waar trouwens.

3 juli 2021 om 09:46

Zo bedoel ik dat niet, zoals Van der Vaart het wel bedoelt. Heb zelf redelijk amateurniveau gevoetbald maar één van mijn vele zwaktes was mijn balans. Dit soort duikelingen heb ik dus vaak genoeg meegemaakt en zeker op natte velden. Hele shirt weer doorweekt. Maar dat was allesbehalve met de intentie een fokduik uit te voeren.

3 juli 2021 om 08:50

Vertonghen doet dit wel vaker, een bevoorrecht mannetje. Italianen zijn historisch gezien zwak tegen korte passes en bewegingen, de bal door verschillende kanalen werken en balbezit te behouden. Zo heeft Spanje ze compleet weggespeeld in de EK finale van 2012. Als je ze in hun spel laat komen, of als je behouden speelt ga je de strijd niet winnen, ze zijn meedogenloos.

3 juli 2021 om 10:55

Wat doet ie wel vaker? En hoe is hij bevoorrecht tov andere voetballers? Snap dat gedeelte van je reactie niet zo goed. Ik lees een teleurgestelde speler die net verloren heeft van een betere ploeg. Je leest zijn frustratie maar ook zelfkritiek en reflectie en is zoekenden in de emotie na zo n wedstrijd. Normaal gedrag en beheerster als normaal.

Nu kunnen we natuurlijk allemaal gaan roepen dat Jan zelf de fout maakt, in de spiegel moet kijken, Italië gewoon beter was, etc. Is misschien ook zo, maar dat betekent niet dat er niks van dat debiele theater van Italië gezegd mag worden. Ik kijk onwijs uit naar een tijd dat dit soort matennaaierij eens bestraft gaat worden. Dit is géén winnaarsmentaliteit. Dit is gewoon lafheid en krankzinnig sneu gedrag. We zijn het gewend van Zuid-Europese landen en helaas wordt het vaak nog beloond ook, maar man man man. Dan vertel je later aan je kinderen dat je een EK hebt gewonnen en vraagt zo'n kind; maar papa, waarom had je pijn en kon je ineens weer opstaan en rennen? En dan zeg jij als Ciro Immobile zijnde?

Ik snap werkelijkwaar niet waarom dit soort gejank niet als overtreding wordt gezien. Laat lekker dat hele doelpunt afkeuren, dan is het snel afgelopen met die 'winnaarsmentaliteit'. Of geef 'm op z'n minst achteraf geel, dat kan toch gewoon met die VAR of niet dan.

3 juli 2021 om 08:32

Omdat je dan de oorzaak niet wegneemt. De oorzaak ligt bij het tijdrekken. Zuid-Amerikanen en Zuid-Europeanen zijn daar altijd zeer bedreven in. De enige en werkelijk énige remedie hiertegen is het z.s.m. invoeren van zuivere speeltijd.

3 juli 2021 om 08:38

50% eens, want je hebt gelijk wat betreft die oorzaak maar van Immobile was geen tijdrekken. Dat is mijn inziens ernstig gemeen spel, al zullen anderen het weer goedpraten onder de noemer 'winnaarsmentaliteit'. Lachwekkend. Dit heeft werkelijk niets met een goede mentaliteit te maken. Ik ben voorstander van iets bij de wortels pakken zoals je aangeeft, maar in dit geval is het prima al snel te beginnen met de blaadjes pakken. Dit soort gedrag dus.

3 juli 2021 om 08:39

In het futsal heb je al zuivere speeltijd net als in het basketbal. De enige reden dat we geen zuivere speeltijd hebben is dat de sponsoren en tv-kanalen er niet aan willen. Die willen op gezette tijden hun reclame kunnen uitzenden. Het zou het uitzendschema ook in de war schoppen. Traditionele kanalen zie ik op termijn wel verdwijnen. Via Youtube of een andere streamingsdients heb je het probleem minder.

3 juli 2021 om 08:46

Gelukkig verandert ook de wereld van sponsoring hard, dus ik zie wel mogelijkheden in de toekomst.

3 juli 2021 om 09:11

Vangaaltje, ik zie niemand dit winnaarsmentaliteit noemen behalve jou tbh, 2 keer.

3 juli 2021 om 09:22

'Alles om te winnen' valt onder dezelfde categorie maar doe nu niet of je nooit elders hebt gelezen dat dit winnaarsmentaliteit wordt genoemd. Kom nou. Heb het niet alleen over deze specifieke reactiesectie.

3 juli 2021 om 09:46

@ Viscacatalunya;

Ja en laten we het hockey niet vergeten! Bovendien gaat er in het basketbal ook ontzettend veel sponsorgeld om, zo niet meer dan in het voetbal. Wat betreft de reclameblokken wereldwijd...dat zou geen probleem moeten vormen. Die kun je namelijk simpelweg in starten door op een knop te drukken als de 1e helft voorbij is. Mocht er wat ruimte zitten tussen de 'te verwachte starttijd' van het reclameblok en de daadwerkelijke starttijd, dan kunnen een paar heren in de studio die loze tijd vast wel even lekker vol lullen met allerlei dooddoeners en anekdotes.

3 juli 2021 om 10:16

@VanGaaltje: prima, maar dat duiken van Doku om een penal te versieren, daar hoor ik Jan niet over. Daarbij kan hij ook gewoon aangeven dat ze kwalitatief gezien zijn overklast door de Italianen.

3 juli 2021 om 10:29

Lees mijn verhaal hierboven over de 'duik' van Doku anders. Onzin om dat een schwalbe te noemen.

3 juli 2021 om 12:32

Ah, ik wist niet dat jij de autoriteit bent. Ik zie het anders en begrijp dat Doku valt, maar in mijn ogen totaal geen penal.

3 juli 2021 om 13:16

Als je mijn commentaar leest zie je dat ik het ook geen pingel vond. Jij zegt het alsof je vond dat hij overdreven dook. Dat was niet zo, dat is gewoon hoe het gaat wanneer je uit balans bent en een zetje krijgt op een nat veld. Ik ben geen autoriteit, wel ervaringsdeskundige wat betreft makkelijk aan de kant gezet worden.

Eigenlijk moeten die oudjes achterin gewoon afzwaaien, maar ze schijnen nog door te gaan tot het WK?! Dan moet er werkelijk 0 talent achter zitten om die jongens te vervangen.. Het is een geluk dat het WK komend jaar al is, maar dan zul je met de defensie wel iets moeten doen om niet totaal de boot in te gaan met deze ploeg.

Wat een gejank weer. Dan moet je zorgen dat je tegenstander niet in de situatie terecht komt dat ze dit soort dingen kunnen doen. Als Belgie voor staat gaat er geen Italiaan liggen.

3 juli 2021 om 08:44

Het ging hem vermoed ik met name om die actie dat er een speler ging liggen in de 16 voor de eerste goal. Verthongen was zo naief om zich ook echt zorgen te maken om de speler. Hij verloor zijn concentratie. Dat er maar 5 minuten werd bijgeteld terwijl Spinazzola alleen al minuten lang op het veld lag was overigens heel vreemd. We hadden gewoon 8 minuten blessuretijd moeten hebben.

3 juli 2021 om 09:01

Klopt en dan gaan alle Belgen weer liggen.

Wat denk je van de pingel van Doku dat was Jantje even vergeten volgens mij.

3 juli 2021 om 11:57

Doku kan zijn actie/voorzet niet geven omdat hij die duw krijgt. Wat altijd gevaarlijk is. Het is een zuivere penalty. Op die snelheid ben je gewoon uit balans. Als je dat niet begrijpt, heb je nooit gevoetbald.

3 juli 2021 om 13:18

Niet op greenwave in gaan makker, zit alleen maar België op infantiele wijze neer te halen. Dat is dan 51 volgens zijn profiel, lol. Als je op volle snelheid sprint en een duw in je rug krijgt kan je gewoon niet op je benen blijven staan, dat weet iedereen die ooit voetbalde. Sowieso zou dat dom zijn, want als je valt weet je dat je een penalty krijgt, dat is slim gedaan en totaal anders dan het theater van een Immobile.

4 juli 2021 om 11:01

Oh omdat ik het er niet mee eens ben zou ik een troll zijn.

Hij is gewoon extreem snel gaan liggen en de scheids trapt erin.

Aanstellen en zeuren doen Italianen zolang we voetbal kijken. En de ergenis van Jan voel ik wel maar objectief gezien spelen die Belgen saai voetbal en het eerste deel na de rust gingen die Italianen op de aanval en stonden ze heel hoog. Heb echt genoten van ze wat dat betreft. Martinez kan met dit team een vol stadion vermaken en dat heeft ie niet gedaan dit EK.

De Italianen deden zeg maar alles wat de Belgen de vorige ronde tegen Portugal deden. Namelijk traineren, simuleren en op die manier het eindsignaal proberen te halen. Zeker toen de voorsprong op het scorebord stond. De Belgen hebben nog een goedkope penalty gekregen waarmee ze weer in het zadel werden geholpen, maar ook dat was niet genoeg. Wellicht minder zeiken en meer naar je eigen prestaties kijken.

3 juli 2021 om 16:09

Echt opvallend hoeveel zelfverklaarde kenners dat geen strafschop vonden. Hij wordt gewoon neergelegd in de 16. Altijd op de stip. Klaar.

3 juli 2021 om 18:21

Hij valt gewoon in de 16 terwijl er niks aan de hand is. Niet elk contact is een penalty. Nooit een penalty. Heerlijk dat dit soort valsspelerij uiteindelijk beloond wordt met uitschakeling. Weet je wie klaar zijn? Precies de Belgen.

Ach heb ook zeker irritant gedrag bij de Belgen gezien , de Bruyne die wel heel opzichtig gaat liggen en een vrije trap kado krijgt , De makkelijk versierde penalty , Italië was over de gehele eerste helft oppermachtig, door de penalty werd België in de wedstrijd gehouden , maar pas diep in de tweede helft gingen ze wat meer druk zetten , dat Italië daardoor wat ging tijdrekken is iets wat de Belgen ook deden in hun wedstrijd tegen Portugal.
Sorry hoor maar de Belgen waren zo overtuigd dat dit hun Ek zou worden , tegen het arrogante af .
Er was een tijd dat wij Hollanders als diknekken werden bestempeld, maar hey kijk aan een klein beetje succes en de Belgen kregen een nog dikkere nek .
Snap prima de teleurstelling maar Italië was gewoon de betere partij.. grote smet op de mooie overwinning van Italië is toch wel de zware blessure van Spinazolla, de speler van het Ek naar mijn mening .

België heeft terecht verloren. Italië was gewoon beter. Wanneer het erop aankomt geeft België vaak niet thuis. De selectie is oud aan het worden vooral de achterste vier. Martinez moet doorselecteren . Die Doku is de tweede helft wel veel beter gaan spelen. Wanneer deze jongen zich nog meer gaat ontwikkelen kan hij echt een wapen voor het team zijn. Met Witsel en Tielemans heb je twee niet creatieve controleurs op het middenveld zonder diepgang dat is er één teveel. Volgende keer beter België

Vertonghen irriteert mij ook al zijn hele carrière. Natuurlijk niet netjes wat de Italianen doen maar daar over zeuren terwijl je door je eigen fouten wordt uitgeschakeld is onnodig.

3 juli 2021 om 08:57

Hoho nu niet liegen he. Jij bent echt een type die er van genoot toen Vertonghen namens RKC tegen Ajax scoorde, mede waardoor PSV uiteindelijk kampioen werd. Dat is ook onderdeel van zijn carriere.

3 juli 2021 om 10:54

Nee Jan Vertonghen heeft gewoon iets irritants. Eng mannetje. Hoog Mattheus gehalte.

Ik speelde in de jeugd ooit een jeugdtoernooi tegen Italianen. Toen ze voorstonden kregen ze om de beurten kramp. Die mentaliteit om ten koste van alles te winnen zit er al vroeg in.

3 juli 2021 om 08:52

Het is maar wat je mentaliteit noemt. Zogenaamd zijn voetballers uit een Brazilië, Italië, Spanje, Argentinië (zo kan ik door gaan) heel passie vol en strijden ze voor van alles, maar liggen en rollen en klagen ze bij alles en nog wat. Ik snap nooit dat volwassen mannen zoiets nodig hebben. Dat je dan zo laag kan gaan om zo te winnen.

3 juli 2021 om 09:08

Prima, maar dan geniet ik ervan als iemand ze a la Vinnie Jones hun enkels breekt met twee benen vooruit. Paar rode kaarten maar consequent zo aanpakken, kijken of ze hun carrière dan nog op het spel zetten voor de winst die dag.

België deed toch hetzelfde tegen Portugal maar toen was het slimmigheid? Wat een hoog jank gehalte zeg, je bent totaal overklast door de Italianen en terecht naar huis gestuurd met je gouden lichting en een aantal die teveel praatjes hadden.

3 juli 2021 om 09:02

Inderdaad maar dat willen ze niet horen.

3 juli 2021 om 16:13

Niemand beweert het tegendeel. Ook Vertongen niet als je wat kan lezen. En tegen Italie verliezen is zeker geen schande. Er volledig afgaan tegen Tsjechie komt al meer in de buurt van een wanprestatie.

5 juli 2021 om 08:31

Ach zo'n sneertje lig ik niet wakker van, wij spreken niet al jaren van de gouden lichting maar kunnen nog niet eens een finale halen. Daar zou ik wel wakker van liggen.

De Italianen waren gewoon beter gisteren en gaan terecht door.
Maar die continue geveinsde blessures zijn zeker irritant en totaal onnodig. Het lullige is, is dat het nog werkt ook. Eigenlijk zouden ze er echt gewoon een keer tien minuten bij moeten doen. Spinazzola was echt geblesseerd, maar hij had ook even over de zijlijn kunnen stappen. Bij voetbal is het echter zo gewoon dat hij na tips van een ploegmaat toch maar even ging liggen. Zelfde ook voor Donnarumma, Jorginho, etc. Naast dat het tempo totaal uit de wedstrijd gaat, is het ook nog is buitengewoon irritant. Maar het hoort nu eenmaal bij het professionele voetbal….helaas

Tuurlijk snap ik die frustratie. Elke belg is toch wel gefrustreerd of teleurgesteld, afhankelijk van de verwachtingen..Het is jammer, maar Italië was gewoon beter.

Lekker voor die Belgen. Hadden er tegen Portugal al uit gemoeten. Net zo laf als het Nederlands elftal alleen maar verdedigen. En toen moesten ze opeeens aanvallen he dat is lastig. Counterploeg eruit check voetbal gewonnen check.

3 juli 2021 om 09:56

Als er iemand verdiend uit ligt dan is dat Portugal wel. Wat een kut team is dat zeg. Vallen, zeiken, al die arrogante koppies. Meest verschrikkelijke team dat er is.Met de kwaliteit die ze hebben hadden ze makkelijk in de finale moeten staan. Gewoon keihard gefaald. Nederland heeft gewoon niet zoveel kwaliteit, dus die kunnen er gewoon uitvliegen.

3 juli 2021 om 10:25

Jouw uitspraak kun je zo ook op Belgie projecteren. Vallen, zeiken, al die arrogante koppies toen ze van Portugal wonnen. Die Courtois even zo trots zijn dat Belgie er nog in zat en Oranje niet. Nou je bent 1 ronde verder gekomen Thibault. Gefeliciteerd met je plekje bij de laatste 8. Fantastische wereldprestatie. Gouden generatie? Falende generatie met 3x kwartfinale en 1x halve finale op een groot toernooi. Niks beters dan de Wales, Kroatie en en straks Denemarken/tsjechie van deze wereld. Alle zeilen bij moeten zetten om in de laatste 4 toernooien in de KO fase te winnen van VS, Hongarije en Japan. Wales was al een te lastige horde. Dat is hun gouden generatie.

3 juli 2021 om 10:41

Amen. Helemaal mee eens. Snap ook niet waarom half Nederland voor België was na de uitschakeling van Oranje. Blijf het een raar en soms achterbaks volk vinden.

3 juli 2021 om 11:29

Helemaal eens. Ik had altijd sympathie voor ze toen ze nog niet tot de favorieten behoorden, maar je merkt sinds 2014 dat ze wel erg vaak steken naar ons uitdelen terwijl Nederland ze altijd heeft gesupport, ook nadat wij uitgeschakeld waren of niet deelnamen zoals in 2002. En een salonremise gegeven op het onder 21 in 2007. Ik denk dat het een soort van calimero actie is, dat wij voor het eerst sinds jaren duidelijk de mindere lichting hebben. Maar laten we die prijzenkasten eens vergelijken; beide een bronzen WK medaille vanaf 2014. Je moet reeel zijn, en dan is het een feit dat Belgie niet conform hun materiaal presteert. Ze hebben dit toernooi geen moment laten zien tot de favorieten te behoren, zwijnen tegen Portugal en blijven gisteren louter zicht houden dankzij een goedkope strafschop.

3 juli 2021 om 10:10

Ploeg die blijft leunen op de kwaliteiten van een veteraan eruit check

Italië was superieur en dat acteren, tja dat neem je erbij want dat krijg je er toch niet uit. Jan moet zich niet zo laten kennen zoals Courtois zich eerder al liet kennen en Kompany vele jaren geleden.

Allemaal prima en begrijpelijk, alleen zijn de Italianen gewoon terecht door. Enige ploeg die echt wilde voetballen. België hanteerde de defensieve countertactiek (a la de Fransen) wat ze natuurlijk onder Martinez altijd doen. Dan ben ik blij dat het voetbal heeft gewonnen, theater vind ik ook irritant uiteraard.

Je kunt zeggen wat je wil, maar als het Nederlands elftal dezelfde motivatie zou hebben als de Italianen en er alles aan doen om te winnen, dan waren we daar toch heel blij om geweest. Zo'n actie van een Immobile moeten ze na de goal gewoon afstraffen met geel, deze momenten moeten ze nu echt gewoon gaan aanpakken, je hebt niet voor niks een VAR nu.

Gewoon 35 minuten zuivere speeltijd invoeren bij het voetbal. Ligt er iemand op de grond, tijd stil. Ik denk dat dat het voetbal extreem ten goede zal komen.

3 juli 2021 om 11:58

Ik zou ook voorstander zijn, maar het probleem is dan dat je veel momenten gaat hebben waar het spel stil ligt. Dat kan je bij basketbal enigszins compenseren want daar is de speeltijd veel minder. En zelfs daar duurt dan een wedstrijd totaal bijna 2u30 ofzo. Moet je nagaan dat je na 2x 35min, pauze van een kwartier tussen beide helften ook nog eens verlengingen moet spelen. Dan ben je al 4uur verder ofzo.

3 juli 2021 om 12:10

Is bij hockey ook niet het geval. Ik denk dat dat dus wel mee valt.

3 juli 2021 om 13:22

Het is minstens een experiment waard, desnoods bij een overbodig toernooitje als de league cup of de nations league. Dan zien we wel wat het geeft.

3 juli 2021 om 13:28

Hockey is een andere sport en niet te vergelijken met voetbal.

Als je jezelf zo overschat snap ik de teleurstelling. Voor mij nooit een serieuze kanshebber voor de titel geweest. De Belgen zijn veel te afhankelijk van Dr Bruyne. Staan hoog op de fifa ranglijst door resultaten tegen kleine landen. Resultaat tegen grote landen hebben ze zelden behaald. Ben blij dat Italië verder is. De Belgen weten weer waar ze staan.

Als er nu 1 man moet zwijgen over gisteren is hij het wel. Eerste goal is zijn schuld, en voor de rest speelde hij gisteren gewoon zeer matig tot slecht!

Laten we gewoon eerlijk zijn, Italië was de betere ploeg en heeft oververdiend gewonnen. Fysiek en tactisch werden we overklast. Als Lukaku die 2 opgelegde kansen erin schiet en Tielemans zich bij de 1-0 niet laat opzij zetten zoals een 12-jarige hadden we er met de zege kunnen vandoor gaan. Maar zoals ik zei, Italië is er oververdiend door.

De verdediger van Benfica ? Sinds wanneer speelt Vertonghen bij Benfica? Ooh sorry Ben even na gaan kijken klopt. Wist ik niet eens dacht nog dat hij in Engeland speelde

Die Belgen zijn net zo naief als onze gouden generaties. Italie was gewoon het betere team, dat zich net wat meer kon wegcijferen voor dat ene doel. Kijk naar de reacties van die verdediging als ze een bal de tribune in peerden. Buiten dat theater waren ze voetballend ook een maatje te groot. Ik vond ze bij vlagen echt geweldig spelen met veel druk, korte passing, en kansen. Belgie moet ook niet vergeten dat die penalty nergens op sloeg. Tot dat moment werden ze eigenlijk weggetikt. Belgie heeft per saldo een matig toernooi gespeeld. Het was vrij matig tegen Rusland, beetje geflatteerde winst tegen Denemarken die net bekomen waren van Eriksen, en Finland was een van de slechtste ploegen. Portugal had eigenlijk al de winst verdiend.

België is gewoon een overhyped team. Heel die onzin over de gouden generatie. Denken zij nu echt dat zij het enige land zijn met een gouden generatie? Zwitserland heeft een generatie die wereldkampioen is geworden bij de 21 jarigen. Spanje een generatie die 3x Europees kampioen heeft gespeeld bij de 21 jarigen. Italië heeft ook een generatie die een EK finale verloren bij de 21 jarigen. Er is letterlijk geen enkele reden om zo hoog van hun toren te blazen en te doen alsof zij de topfavoriet voor dit tornooi waren. Italië heeft verdiend gewonnen. Italië heeft België compleet van de mat gespeeld. België heeft zich eervol verdedigd en had op gelijke hoogte kunnen komen. Maar toch gaat Italië verdiend door.

Vertonghen is zelf één van de meest irritante spelers van de velden. Naait met grote regelmaat iemand kaarten aan en gaat zelf ook om de haverklap liggen rollen en aanstellen. Vind dat met name hij totaal geen recht van spreken heeft. De Italianen waren op alle fronten beter. En ja, ze gaan vaak liggen maar nog niet zo overdreven als de Spanjaarden en Portugezen en als Jantje zelf als ie voor had gestaan.

Sommigen vinden het zuur dat België verloren heeft en zoeken excuses. Italië was gewoon driekwart van de wedstrijd beter en op het eind slimmer. Dat gezeur over tijdrekken , allemaal flauwekul. Je hebt tijd genoeg gehad om doelpunten te maken en als dat niet lukt ligt dat toch echt aan jezelf.

Het wordt echt eens tijd dat de Eufa/fifa eens wat tegen dat theater gedrag gaan doen!! Wat een irritante mannetjes die Italianen zeg! Bah. Ze liggen op de grond alsof ze doodgaan en een paar minuten later lopen ze weer. Dan moet de scheids eigenlijk direct een gele kaart geven. Doen ze bij een "schwalbe" immers ook. Tijdrekken op een professionele manier snap ik, maar dit is iemand naaien!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. TrossardAanvaller10
T. CourtoisKeeper50
T. KaminskiKeeper00
M. SelsKeeper00
T. AlderweireldVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

696 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren