Valentijn Driessen pareert: ‘Wilfred Genee duwt mij een bepaalde kant op’

Vrijdag, 2 juli 2021 om 17:43Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:58

Valentijn Driessen vindt het onterecht dat hij wordt gezien als 'pleitbezorger' van Henk ten Cate als nieuwe bondscoach voor Oranje. De journalist van De Telegraaf noemde Ten Cate in De Oranjezomer weliswaar als optie, maar wil niet worden neergezet als voorvechter van de huidige trainer van Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten. "Nee, ik ben geen pleitbezorger", verdedigt Driessen zich in een video-item voor zijn krant.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben je voorstander van Henk ten Cate als bondscoach van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door bossie)

Haha wat lult die Valentin nou weer. A: Martinez was ontslagen bij Everton en daardoor vrij. En B: Belgie is letterlijk door middel van “sollicitatieprocedure ” letterlijk uit te voeren bij Martinez uitgekomen.

2 juli 2021 om 18:25

Hahaha het moet niet gekker worden. Valentijn vindt dat iemand hem in een hoekje drukt. Nee, nou wordt ie mooi. Laten we het even hebben over alle verzinsels waarmee Valentijn anderen een hoekje in drukt.

Vreselijke vent. Moura scoort nooit, Nederland loopt zo door naar de halve finale. Nationale jinxer deze man. Nooit meer een podium bieden.

2 juli 2021 om 18:04

"Zidane moet letterlijk op z'n knieën gaan om Donny te halen" Zo bizar dat ik het nooit meer vergeten ben..

2 juli 2021 om 18:12

Geeft de diepte van deze kenner maar weer eens aan. En ook nog doodleuk ten Cate aanprijzen. Zo lang deze man bij de telegraaf zit komt er niets terecht van oranje. Had ontslag moeten nemen toen Ajax halve finale haalde na al die kritiek op ten Hag.

Ik snap het hele moeilijke gedoe niet.Er is maar 1 man geschikt voor dit ene jaar en dat is van Gaal, dit zal toch vast wel nog 1 jaar bondscoach willen zijn met een mogelijk wk in het vooruitzicht in dat ene jaar.Van Gaal heeft met Ajax altijd aanvallend gespeeld (433 punt naar voren zelfs) en zal dat met dit materiaal bij oranje ook zeker doen. Tijdens het wk 2014 gingen we de kwartfinale in met een 433 systeem , van gaal was realist en wist dat er betere landen waren die met een 5 3 2 systeem aangepakt moest worden. Van Gaal zou dit Ek tegen Tsjechie ook zeker een 433 hanteren , of iig na de rust (tsjechie had overeenkomsten met mexico 2014 kwa spelverloop en moeizaamheden) Dat 5 3 2 was in 2014 alleen maar om het matige materiaal te maskeren.Naar mijn mening zou je met dit oranje 4 2 3 1 moeten gaan spelen in een aanvallende stijl.

2 juli 2021 om 18:01

Precies SC, langetermijnvisie lijkt me typisch iets voor na het WK. Als je nog iets van deze talentvolle ploeg wil maken in zo'n korte tijd...1 optie. Als ze bij de Knvb echt zo'n moeite hebben met sterke persoonlijkheden: contract tot en met WK, even op je tanden bijten en de grootste kans op succes.

2 juli 2021 om 18:13

Nou idd !

Zullen we dan maar handtekeningen gaan verzamelen? ;-)

2 juli 2021 om 20:30

Als het echt maar een jaar is, dan is Dick Advocaat de meest geschikte. Die heeft in een jaar het maximale uit Feyenoord geperst, waarna het helemaal instortte. Kijk je naar lange termijn, dan is Ten Hag het beste, die had 8 maanden nodig om echt iets neer te zetten, waar Ajax vervolgens 2, 5 seizoen op kon teren. Zelfs Europees werd geen moder figuur geslagen op het moment dat Traore de 1e spits was (over beperkte kwaliteit gesproken). Toch zou mijn voorkeur uitgaan naar een buitenlandse trainer. Kijk bv Letsch bij Vitesse of die trainer van Heracles. Iemand die de eredivisie inschat zoals het hoort. Middelmatig. En die schijt heeft aan naam.

Ik begrijp die roep om Ten Cate niet. Gezellige vent met leuke anekdotes over de voetbalwereld en zeker iemand met vakinhoudelijke kennis alleen blijft het gewoon een assistent trainer / veldtrainer. Hoezo is hij nu degene die Oranje verder helpt.
Dat 532 slaat inderdaad nergens op. De beste verdedigers van de wereld hebben we en met 3 in het centrum krijgen we meer kansen tegen dan met 2 middelmatige CV's, onzin dus. Mode. Werkt alleen bij defensieve ploegen en dat zijn wij niet. En ja ik weet dat Atalanta attractief speelt maar dat is een bijkomstigheid van het systeem en hoe hun het uitvoeren. De basis is een defensieve instelling en dat past ons niet.
Ik zou wel een aanvallende buitenlandse coach willen zien, v Bronckhorst is het ook niet man alleen kampioen geworden door Kuijt, verder geen mooi voetbal met structuur en spelers heel weinig kansen gegeven. Nederland heeft geen geschikte kandidaat vrij momenteel dus waarom niet een aanvallende coach uit het buitenland

2 juli 2021 om 18:42

Maakt toch geen zak uit welke pion je neemt. Geen enkele biedt garanties,en nu al helemaal niet meer, nu landen steeds meer aan elkaar gewaagd zijn. Je kan net zo goed lootjes trekken,of een willekeurige voorbijganger een nieuwe bondscoach laten aanwijzen.

Misschien is Van Bronckhorst inderdaad wel een goede bondscoach, maar misschien ook niet.

2 juli 2021 om 18:15

Zie van Bronckhorst niet per se beter presteren dan Frank de Boer. Hooguit wat beter in de communicatie en het menselijke vlak.

2 juli 2021 om 18:59

Wat al een enorm belangrijke eigenschap is gebleken.

Ik snap niet dat iemand die sinds 2010 slechts 1 seizoen een serieus te nemen club in een serieus te nemen competitie heeft getraind kandidaat is als bondscoach van oranje. Ten Cate heeft sinds 2010 buiten 1 seizoen als trainer van Sparta alleen maar in China of in de zandbak gewerkt als trainer. En nog 2 jaar als technisch adviseur, maar dat is natuurlijk ene baantje van niks.

Ik vind het altijd lachwekkend als journalisten Hollandse school roepen.
De laatste 'Hollandse School' was Nederland 1998 en dat was een 4-4-2 systeem.
Het systeem maakt helemaal niets uit. Het gaat erom hoe en waar je druk zet.
Een beginformatie is nooit een feit in een wedstrijd die dynamisch is.
Nederland heeft niet gefaald door een 5-3-2 systeem. Nederland heeft gefaald omdat ze geen benul hebben wat ze in het veld moeten doen door een incapable coach. Als de Boer 4-3-3 had gespeeld dan zou er dezelfde chaos in het veld zijn.

De KNVB moet kappen met lui zonder recente CV op niveau en prestaties aan te stellen.
Louis van Gaal, Ten Cate en van Bronckhorst hebben al jaren niets gepresteerd op niveau. De KNVB hoort geen liefdadigheidsorganisatie te zijn. De best beschikbare coach op dit moment moet aangesteld worden. Als dat geen Nederlander is dan moet er een buitenlander worden aangesteld.
Gokken doe je maar in de casino. Er is al genoeg gegokt.

Waarom Dick Advocaat niet voor een jaartje?? Hoor hem eigenlijk nooit.. Co Adriaanse lijkt mij echt geniaal, die is sowiso beter als ten Cate en FdB

2 juli 2021 om 19:21

Viel mij ook op idd! Waarom Dickie niet?

Wat een leugenaar die Driessen. Hij is al sinds dinsdag vol op het Ten Cate orgel gesprongen met zijn krant. Natuurlijk dat Oranjezomer daar naar 5 berichten vragen over stelt en het als pushen ziet.

"maar dat ben ik niet. Ik heb ook nauwelijks contact met Henk ten Cate. Ik vind hem wel een hele goede coach, zeker in het profiel wat de Knvb heeft geschetst Op basis waarvan oordeelt Valentijn dan dat hij een goede coach is? Omdat hij de Robben wissel toepaste,(kenneth Perez eruit en ajax gen kampioen op doelsaldo!) Of omdat hij in de zandbak goed was? Of omdat Rijkaard hem meenam naar Barca.? OP basis waarvan kan ook mar 1 persoon op aarde zeggen/schrijven dat ten Cate een goed coach is. Nooit El Nooit Cl Hou op Dus Valentijn, je komt nu zeer ongeloofwaardig over en dan zeggen dat je geen pleitbezorger bent. Bah

Wordt er een beetje moe van dat lobbyen van Ten Cate...krijgen ze een vette bonus als hij bondscoach wordt...die man is duidelijk ongeschikt...assistent van Barca..en al jaren in de zandbak...en laten we het nu niet hebben over diversiteit...het moet een trainer worden die de passie weer tot leven brengt en ook duidelijk maakt dat het om het collectief gaat.. en geen eigenbelang...wordt dus eens tijd voor een buitenlander aangezien er in Nederland geen geschikte kandidaat is..!!

Ik denk dat ze streng en duidelijk met elkaar verwarren. Ik denk da de spelers meer hebben aan een trainer die duidelijk is , die aangeeft wat hij precies van hun verwacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

4 fans
Coach, 66 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren