Erik ten Hag en Alfred Schreuder niet beschikbaar als bondscoach

Vrijdag, 2 juli 2021 om 14:50Dominic Mostert • Laatste update: 15:40

Erik ten Hag en Alfred Schreuder zijn niet beschikbaar als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, zo meldt de NOS. De trainer van Ajax verlengde onlangs zijn contract tot medio 2023 en zal zich niet laten verleiden tot een overstap naar Oranje, meldt de omroep op basis van eigen onderzoek. Schreuder laat weten assistent-trainer van Ronald Koeman bij Barcelona te blijven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door sirius)

Als Schreuder het niveau is waar ze naar zoeken dan zie ik de toekomst van het Nederlandse elftal donker in.

2 juli 2021 om 14:56

Idem voor de trainer van Al Wahda ...

2 juli 2021 om 14:56

Hoezo dat? Schreuder wordt juist enorm geroemd om zijn tactische kennis. Weinig ervaring als hoofdtrainer maar tactisch ijzersterk.

2 juli 2021 om 14:58

Is dat zo? Ik las juist dat hij vooral geroemd werd vanwege zijn skills om met de spelers om te gaan. Niet vanwege zijn tactische kennis.

2 juli 2021 om 14:58

Schreuder is prima als assistent als bondscoach weet ik het niet zo

2 juli 2021 om 15:08

Kan zijn dat ik in de war ben hoor, maar ik dacht dat hij enorm van waarde was voor Ten Hag door onder anderen zijn tactische kennis. Maar dan zit ik er waarschijnlijk naast.

2 juli 2021 om 15:20

Wel frappant dat hij zijn tactische kennis op eigen benen niet kan overbrengen dan. De man is overal mislukt als hoofdtrainer. Ik snap niet hoezo iedereen zo lovend is over schreuder?

2 juli 2021 om 15:31

Hij is ook zeker niet mijn eerste keuze. Maar 6de met Hoffenheim is een prima prestatie wat mij betreft.

2 juli 2021 om 15:37

Ik hoor in mijn omgeving ook dat ik een geweldige trainer zou zijn voor het Nederlands elftal. Sorry, maar wat moet je met die verhalen. Hij zal ongetwijfeld kwaliteiten hebben, maar laten we eens kijken naar wat iemand in zijn carrière heeft laten zien.

2 juli 2021 om 16:02

Dat geeft juist aan dat je hem er prima bij kan hebben als assistent. Maar niet als hoofdcoach.

2 juli 2021 om 16:21

Schreuder schijnt heel goed om te kunnen gaan met spelers, zoals Kyle66 al aangeeft. Tactisch vind ik 'm juist niet sterk. Het is ook niet voor niets dat z'n carriere als hoofdtrainer nou niet bepaald van de grond komt.

2 juli 2021 om 18:53

Nee hoor, dat heb je goed! Je zag ook dat Ten Hag dat miste afgelopen jaar. Schreuder is een goeie tacticus en een fantastische veldtrainer, maar geen hoifdcoach.

2 juli 2021 om 19:17

@dr.mario Mensen denken vaak dat assistent en hoofdtrainer zijn exact hetzelfde is, maar dat is het duidelijk niet. Er zijn zoveel voorbeelden van super assistent-trainers die als hoofdtrainer gewoon niets gepresteerd hebben. Ditzelfde geldt voor Schreuder en in het recent verleden had je datzelfde met Pepijn Lijnders en René Meulensteen. Ten Cate is hier trouwens ook een goed voorbeeld van. Die deed het als assistent gewoon beter dan als hoofdtrainer.

Als hoofdtrainer komt er zoveel meer op je bord dan de meeste mensen denken. Aan tactische kennis alleen heb je niet genoeg. Je hebt ook te maken met druk, spelers tevreden houden (managen van spelers), je bent verantwoordelijk voor de speelstijl en prestaties, je moet harde keuzes maken die je als assistent niet hoeft te maken, je moet voor de media verschijnen en een goed verhaal hebben (welbespraakt en een goede uitstraling). Ik zal vast wel dingen vergeten zijn, maar als assistent kun je je als het ware verschuilen achter de hoofdtrainer en heb je minder zorgen.

2 juli 2021 om 14:57

De combo ten Hag Schreuder was juist ideaal geweest voor Oranje voor de komende jaren. Maar begrijpelijk dat ze beiden nu niet in willen stappen.

2 juli 2021 om 17:43

Denk niet dan ten Hag een ideale bondscoach is. Ten Hag moet vertrouwen kweken en krijgen in een vaste groep. Dat is het nl elftal totaal niet. Daar ben je afhankelijk van zoveel factoren. En een goede hand van wisselen heeft hij ook niet dus nee doe maar niet.

2 juli 2021 om 15:07

ik las het als Ten Hag als bondscoach met Schreuder als assistent. Als assistent is er niets mis met schreuder, helemaal niet omdat hij al met jongens als De Ligt en De Jong gewerkt heeft en ze destijds bij Ajax beter speelden dan nu onder De Boer.

2 juli 2021 om 15:17

Als je dodelijk saai voetbal wilt zonder resultaat is Alfred Schreuder de beste kandidaat! Wordt hier op VZ soms schromelijk overschat.

2 juli 2021 om 16:24

Top veldtrainer maar aan t roer komt ie te kort!

2 juli 2021 om 17:31

Het is zo simpel als van gaal wil neem je die klaar. Wil die niet moet je toch echt naar een buitenlander op zoek. Geen enkele Nederlander die dit zooitje nog kan rechten behavel.v gaal en Koeman maar goed het KNVB zit vol met laffe mensen die niet hun fouten in willen zien en geen verantwoordelijkheid willen nemen... Goed nieuws is dat de selectie zich niet druk hoeft te maken om Qatar dat halen we niet op deze manier.

Hahaha, Alfred Schreuder!? Wie heeft hem genoemd? Dat is echt een héle slechte hoofdcoach.

2 juli 2021 om 15:16

Waarom is Alfred Schreuder een slechte hoofdcoach ?, omdat ie kaal is?.

2 juli 2021 om 16:24

Omdat z'n ploegen nooit naar hun kwaliteiten spelen en omdat het voetbal onder Schreuder niet om aan te gluren is. Schreuder is in dat opzicht wel een beetje als Frank de Boer. Het is natuurlijk niet voor niets dat z'n carriere als hoofdtrainer niet van de grond komt. Z'n laatste klusjes waren vooral een "ons kent ons", want presteren heeft hij niet gedaan als hoofdtrainer.

2 juli 2021 om 16:08

Ik neem toch aan dat ze de combinatie ten Hag (hoofdcoach) en Schreuder (assistent) bedoelen. Schreuder als hoofdtrainer is verschrikkelijk…

Terecht, lekker nog een jaar bij de club. Met deze fantastische trainer nog een jaar voor de prijzen vechten.

Ik had Schreuder ook niet echt een logische keuze gevonden. Hij heeft het als hoofdcoach nog niet laten zien. Bij Twente en Hoffenheim ging het niet heel goed.

2 juli 2021 om 15:01

Valt wel mee toch? Zesde plaats is niet geheel onverdienstelijk voor een club als Hoffenheim. Weer Champions League voetbal was gewoon onrealistisch zijnde als het bestuur dat als doelstelling had.

2 juli 2021 om 15:16

Daar kan ik opzich mee akkoord gaan, maar schijnbaar vond de club het zelf niet genoeg.

2 juli 2021 om 15:34

Ze hadden een meningsverschil over inzicht bij Hoffenheim en daarom is Schreuder zelf opgestapt. Ze konden het niet eens worden over de werkwijze in de toekomst. De club heeft hem niet ontslagen.

2 juli 2021 om 15:41

Daarnaast is het in het seizoen dat hij werd ontslagen 2 andere trainers ook niet gelukt om Twente te redden. Ik vond dat hij het destijds goed deed met het materiaal wat die had.

Had ook niet anders verwacht, Ten Hag zal zich na nog 1 of 2 jaar Ajax willen richten op een club uit de Europese subtop of wellicht zelfs nog wat hoger. En Schreuder zit veel te goed op zijn plek in Barcelona, net zoals Koeman.

Zal wel iemand van de oude garde worden om een assistent te nemen die later het stokje zal gaan overnemen, verre van ideaal maar tis niet anders

Van Bronckhorst wat mij betreft. Voldoet aan alle eisen wat mij betreft en is beschikbaar.

2 juli 2021 om 15:00

Aan alle eisen wat de KNVB betreft. De Boer heeft nog meer laten zien..

2 juli 2021 om 16:25

@sander555 - Dat is te makkelijk, want De Boer is in tegenstelling tot Van Bronckhorst ook meermaals hevig door het ijs gezakt. Bovendien wordt je toch veel makkelijker kampioen met Ajax dan met Feyenoord in de laatste decennia. Nu wil ik overigens niets afdoen aan de prestaties van De Boer. In het buitenland en als bondscoach is hij dan wel geflopt, maar hij heeft wel erg goed werk verricht bij Ajax destijds.

2 juli 2021 om 15:01

Lekkere eisen stel jij dan

2 juli 2021 om 15:15

Een Gio van Bronckhorst met Fred Rutten of Philip Cocu met Fred Rutten, ik vind dat opzich niet verkeerd. Voetbalde wel met Feyenoord en PSV naar de mogelijkheden en hielden niet vast aan een tactiek. Zoals de Boer alleen aan de Ajax school vast hield, jaah 5-3-2 omdat er veel commentaar kwam vanuit de buitenwereld.

Van Gaal, Ten Cate, van Marwijk, Advocaat.. van die oude garnituur moeten we afstappen.
Henk Fraser of Wim Jonk die zie ik wel graag komen. Voetballen leuk en naar de mogelijkheden. Wim Jonk heeft ervaring met de kleur oranje! Maar daar moet wel een zwaargewicht langs.

2 juli 2021 om 15:47

Dan ben ik benieuwd wat jouw eisen zijn…

2 juli 2021 om 17:08

Bronckhorst is toch van hetzelfde niveau als De Boer. Of als een Cocu. Zijn toch allemaal jongens die het in de Eredivisie leuk deden en verder niet. Je kan het vergelijken met spelers die het goed doen in de Eredivisie en daarbuiten falen. Zet Louis van Gaal er maar neer. Er moet een harde hand door de selectie, laat die jongens maar zweten als Louistje binnenkomt.

2 juli 2021 om 18:03

Waar heeft Gio allemaal gefaald dan?

2 juli 2021 om 20:13

Hij heeft niet gefaald maar gaat van de Eredivisie naar een club in China. Als een speler dat doet dan kan ik niet echt zeggen dat het een stap vooruit is. Dus Gio blijft voor mij gewoon niveau Eredivisie of hij moet het in een betere competitie als trainer laten zien. Of met een Eredivisie club ver komen in een Europees toernooi. Dan stijg je ook in de ranglijst.

De geruchten die zo langskomen doet mij vrezen dat de KNVB niks heeft geleerd van de aanstelling van de Boer.

Prima, ETH moet pas tijdens het EK van 2024 de bondscoach zijn. Een aantal gasten zijn dan echt in hun prime. Ik zie ze dan echt voor de titel gaan. Het WK van volgend jaar valt geen eer te behalen, dat zal ook wel een factor zijn.

2 juli 2021 om 15:11

Maar geven wij hem dan niet te weinig tijd voor het proces?

Nu Ten hag het niet gaat worden maakt het mij verder niet uit wie wel, Ten Hag was mijn droom bondscoach, alle andere opties zijn armoedig.

2 juli 2021 om 23:17

Die vrouw die lang oranje heeft gecoacht, wiegman ofzo hoe heette die nou. Dat zou goud zijn. Alleen al voor de lol en indd omdat de andere kandidaten armoedig zijn.

3 juli 2021 om 10:57

Wiegman mogen ze van mij direct aanstellen. Na Louis van Gaal de beste optie als ze beschikbaar is.

Lekker bijgoochem van Schreuder, om zelf even de pers te bellen dat je als assistent niet beschikbaar bent om bondscoach van Oranje te worden. Alsof er ook maar iemand overwoog die man als bondscoach aan te stellen.

2 juli 2021 om 16:28

Dat is hoe Schreuder te werk gaat. Die speelt alles via de media en bijna altijd met bijbedoelingen. Ik geloof best dat hij een capabele assistent is, maar als hoofdtrainer vind ik 'm zwak en het is een hele achterbakse meneer.

Gewoon van Gaal nu aanstellen, jaartje en het Wk laten doen. Die zet de boel scherp en weet wat ie doet. Daarna na het Wk 2022 verder kijken of EtH zou willen of wie weet zijn Koeman en Bosz dan alweer ontslagen!

2 juli 2021 om 15:16

Lekker van zijn pensioen laten genieten en ook Koeman, vertrokken toen Barcelona aanklopte. Vooral niet terughalen! Als straks weer een grote club meld dan springt hij weer op de trein.
Heeeft zeker goed gepresteerd en Nederland weer wat hoop gegeven in bange dagen.

2 juli 2021 om 15:20

Agh zo kijk ik er niet naar, met enig wrok. Koeman heeft het geweldig gedaan, al 2 keer barca geweigerd, nadat de corona chaos begon en het Ek werd uitgesteld en daarna barca weer kwam ging hij nadenken. Dus hij weigerde zijn droom daarvoor al maar het is zijn goed recht dat hij na 3 keer wel in de barca trein stapte. Dat stond ook in zijn contract dus tsja. Koeman terughalen zou ik meteen doen, niks mis mee. Barca zal heus niet meer voor hem komen in de toekomst.

Schreuder was in mijn ogen de ideale bondscoach, tactisch sterk wat volgens mij de belangrijkste eigenschap is van een bondscoach. Voetballen kunnen ze allemaal wel er moet alleen iemand boven staan die geen domme keuzes maakt en de poppetjes op de juiste plek zet Ik denk dat schreuder daar de ideale man voor zou zijn.

2 juli 2021 om 15:16

En je moet met mensen om kunnen gaan. Je hoeft die spelers niets te leren, je moet ze alleen een goed gevoel geven zodat ze gemotiveerd zijn om voor Oranje te spelen

2 juli 2021 om 15:18

Bondscoach moet een motivator zijn! Tactisch wel sterk zijn, want je moet de juiste spelers oproepen en dat zijn spelers die in vorm zijn. Gewoon van de beste 11 een team maken dat op het veld een eenvoudige tacktiek uitvoert, waarin iedereen zich kan vinden qua spelers en die ze snappen!
Je moet daar niet een hele nieuwe tactiek gaan uitdenken, een tactiek waar nederland mee is opgegroeid met enkele gewijzigde details die werken in de desbetreffende wedstrijd.

Ja, logisch. Die zitten uitstekend op hun plek.

Ik vraag me eigenlijk af of Ten Hag hoe dan ook wel bij Oranje zou passen. Erik heeft altijd tijd nodig om z'n filosofie naar de spelers te krijgen. Ook bij Utrecht en ook bij Ajax was er niet meteen een klik. In een nationaal elftal heb je geen tijd. Je moet meteen gaan presteren. Zou Ten Hag de meeste spelers in Oranje kennen van uit eerdere samenwerking zou het eventueel kunnen gaan werken, maar anders lijkt het, in mijn mening, geen goed huwelijk.

2 juli 2021 om 17:42

Ten Hag heeft wel aangetoond zich aan te passen aan de situatie. Toen Ajax veel creativiteit had, lag de focus bij het snelle aanvallende spel van het successeizoen en toen de creativiteit en kwaliteit grotendeels vertrokken was, bouwde hij verdedigende zekerheid in en schuwde hij het in (europese) wedstrijden niet om ook eens op de counter te spelen als het niet anders kon. Desondanks wel altijd met de focus dat het spel aan de bal snel en effectief was. Daarom denk ik wel dat Ten Hag overal zou kunnen aarden op het gebied van voetbalintelligentie.

2 juli 2021 om 22:17

Misschien heb je gelijk, maar het duurde even tot dat het huwelijk begon te slagen. Vergeet niet het eerste half jaar. Pas in het tweede seizoen in de wedstrijden in München en in de beker tegen Willem ll leek er iets te veranderen. Dat Ten Hag hoe dan ook nu niet wil is al een feit, maar wie weet in de toekomst. Erik zal de komende jaren ook nog het één en ander gaan leren. Tijd zal het zeggen...

3 juli 2021 om 00:03

Dat eerste halfjaar kwam hij midden in het seizoen binnen met een stroef draaiende ploeg. Dat is ook niet makkelijk. Bovendien is Ajax ook wel even hele andere koek dan Go Ahead, Bayern II en FC Utrecht. Ik kan me dan wel voorstellen dat je even moet wennen. Echter profileert hij zich nu bij Ajax toch als een multifunctionele coach die zich kan aanpassen aan verschillende situaties. Daar zal de club Ajax ook vast een rol in hebben gespeeld, maar het is mooi om te zien hoe hij zich ontwikkelt en hoe dat ook leidt tot resultaten. Het is altijd een makkelijk excuus van mensen om het uitgavepatroon erbij te halen, maar er zijn genoeg coaches die een kwalitatief beter Ajax ter beschikking hadden en buiten een tweede plaats niet veel gepresteerd hebben.

Kunnen die twee überhaupt nog samen door één deur dan? Ik dacht dat Schreuder oa bij Ajax weg was gegaan omdat hij wat interne dingen had gelekt. Ik kan het fout hebben..

2 juli 2021 om 17:45

Hij vertrok bij Ajax omdat hij hoofdtrainer bij Hoffenheim kon worden, maar hij had inderdaad interne zaken gelekt. Dat was echter niet de reden van zijn vertrek. Voor z'n geloofwaardigheid en z'n krediet had hij het geluk dat De Telegraaf bezig was met een hetze tegen Ten Hag. Anders was Schreuder er beduidend slechter vanaf gekomen. Niet voor niets wordt hij door de achterban van FC Twente, Adriaanse en Mcclaren uitgekotst.

En ten hag moet het ook helemaal niet willen. Iedereen weet dat zijn speelstijl er niet snel in geslepen is. Zelfde met bosz. Maar mensen hebben geen geduld dus ze verwachten binnen een paar weken mooi voetbal. Dat hebben we bij Ajax gezien bij beide coaches. Meteen gemekker als het na 2 maanden nog niet liep. Dat ga je als bondscoach helemaal krijgen. Dan sta je niet elke dag met elkaar op het veld. Dan zeuren we weer allemaal om een ontslag omdat het niet loopt. Dat soort trainers moet je gewoon echt alle tijd van de wereld geven.

Waarom altijd een trainer proberen aan te stellen voor het nationale elftal met een neuzen verleden of nog steeds een neuzen coach is KNJB

Ik zou zeggen maak Johan Derksen bondscoach en Van Gijp zijn assistent .Nistelrooy/Van Persie spitsen trainer Van der sar keeperstrainer Conditie trainer en Verzorger Kees Jansma/Van Hanegem En onze Pers te woord staan doet Wilfredje Genee

Gewoon Louis Van Gaal en die verwende mafklappers van spelers moeten hun mond en mening voor zich houden.

Erik ten Hag is in de toekomst ms best een kandidaat voor Oranje samen met Schreuder bijvoorbeeld, vind Schreuder sowieso beter en sterker als assistent, ik vind zelf Ten Cate totaal geen serieuze optie, en Peter Bosz momenteel ook niet omdat hij net bij Lyon zit, maar ook dat is een potentieel Oranje Bondscoach, ik zou zelf volledig inzetten op de komst van Louis van Gaal, omdat het gewoon een eindbaas blijft met visie, niet iedereen waardeert hem, en het is soms ook wel n gekkie maar de man heeft een geweldige dosis humor, je moet er soms een beetje doorheen prikken.

Ik vind dat we, gezien het beschikbare Nederlandse materiaal, moeten overstappen naar een buitenlandse trainer. Ik denk aan Lucien Favre die met Gladbach en Dortmund prima voetbal heeft gespeeld. Is vrij en neutraal, Zwitser. Kan morgen beginnen en zal geen 10 miljoen kosten

Waarom geen van Bronckhorst met als assistent Kluivert? Hebben aanzien, kennis en zijn people managers. Het gaat naar mijn mening niet om een top trainer te hebben, maar iemand die de spelers samen brengt en laat fungeren als team. Je hoeft ze niet te leren voetballen. Van Bronckhorst heeft het prima gedaan bij Feyenoord. Met Patrick kluivert er naast heb ik er wel vertrouwen in.

Fijn dat Ten Hag bedankt voor de eer. Op zich is hij objectief gezien één van de beste opties. Heeft het bij Ajax en daarvoor bij Utrecht goed gedaan. Tactisch en qua prestaties echt één van de beste opties. Alleen hij zou het bij Oranje bij de niet-Ajacieden nooit goed kunnen doen. Nog meer dan bij De Boer zou iedere Ajacied die hij wel (of niet) selecteert onder een vergrootglas liggen. Liever Louis van Gaal die al wel een beetje los is van het Ajax stempel en het vorige WK nog goed presteerde met een aantal Feyenoorders in de selectie (wat een kunst is op zich )

Dit kan toch niet serieus zijn? De enige van dit rijtje die in aanmerking komt voor mij is Ten Hag. Schreuder en Ten Cate zijn toch totaal niet geschikt. Snapt überhaupt niet waarom Ten Cate zo vaak genoemd wordt. Op basis waarvan? Kunnen we net zo goed Frank de Boer vragen om weer terug te komen. De hele KNVB top mag vertrekken. Echt onbegrijpelijk dat een Hoogma gewoon mag blijven zitten. Te kansloos hoe ze het volledig verkloten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

47 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag richt zich met kritiek tot Gravenberch: ‘Het is wel de eis’

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft zich kritisch uitgelaten over Ryan Gravenberch naar aanleiding van zijn optreden zondag tegen PSV. Ondanks de 5-0 overwinning op de Eindhovenaren, kwam de coach na afloop...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren