Alleen Javier Tebas houdt nieuw contract van Lionel Messi nog tegen

Vrijdag, 2 juli 2021 om 07:23Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:27

Barcelona hoopt vrijdag een van de voornaamste obstakels voor een nieuwe overeenkomst met Lionel Messi weg te nemen. Voorzitter Joan Laporta gaat in gesprek met Javier Tebas, voorzitter van LaLiga. Het beoogde nieuwe contract voor de clubtopscorer aller tijden past niet in de eisen van La Liga over de balans tussen inkomsten en uitgaven en Tebas was de voorbije weken niet te vermurwen. Laporta hoopt vrijdag op zijn fiat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Triest dat een club met allemaal rare constructies en omzeilingen moet komen om het contract van een speler te verlengen. Hopelijk blijft La Liga gewoon vasthouden aann de regels. Als je geen geld hebt kun je dit soort dingen nou eenmaal niet doen.

2 juli 2021 om 07:48

@Benzema, elke Barcelona supporter heeft Bartomeu hiervoor de tent uitgejaagd… en vervolgens doet Laporte gewoon precies hetzelfde. Hoeveel supporters zullen het dit keer verdedigen?

2 juli 2021 om 07:55

La Liga moet zich niet willen onderscheiden van andere competities tijdens de crisis waar de clubs geen beperkingen worden opgelegd. Dat Barcelona geen aankopen mag doen lijkt me logisch. Maar Barcelona moet wel de ruimte krijgen om uit de crisis te komen. Atleti, Liverpool en Juve krijgen allemaal een megakapitaalinjectie. Barcelona moet als ledenclub het geld uit inkomsten halen. Gezien de vaccinatiegraad gaat dat de goede kant op met het ook op het komende seizoen.

2 juli 2021 om 08:00

En de additionele lening van 500 miljoen word even vergeten?

2 juli 2021 om 08:03

En ruimte om uit de crisis te komen, er is salaris uitgedeeld aan vier nieuwe binnen komende transfers. Er is 500 miljoen geleend. En nu wil Barcelona de uitzondering positie die tegen de regels van de Liga in gaat (als enige club) en dat moet gebeuren voor puur alleen Lionel Messi?

Wil je uit de crisis komen? Schrap 100 miljoen aan salaris en laat Messi gaan. Dan ben je een voorzitter die je club uit de crisis trekt. Net zoals elke ondernemer zou moeten doen…

2 juli 2021 om 08:05

Vooropgesteld dat ik de Nederlandse regels m.b.t. de financiën prefereer is die lening (met gunstige voorwaarden) toch grotendeels afgesloten om leningen met minder gunstige voorwaarden af te lossen?

Per saldo komt er dus volgens mij geen 500 mio aan schuld bij.

2 juli 2021 om 08:11

De vraag is: gebruikt Barcelona die lening puur en alleen voor dat doel? De meeste leningen die Barcelona heeft zijn resterende transfersommen op spelers bijvoorbeeld. Dat betekent dat er geld geleend word om die leningen tov van kapitaal op het veld af te lossen. Wanneer spelers transfervrij vertrekken (zoals bijv Dembele) verlies je per saldo wel degelijk heel veel geld.

2 juli 2021 om 08:44

Een lening is geen kapitaal. Een lening is vreemd vermogen dat Barcelona zelf terug moet betalen. Barcelona mag geen kapitaal ophalen als ledenclub in Spanje.

2 juli 2021 om 08:45

Waarom in godsnaam Depay en Aguero aantrekken en uiteraard een paar miljoen salaris betalen als je nog geen aanvaller verkocht hebt? Je moet bezuinigen op de salariskosten en je haalt dure extra aanvallers en doet dus het tegenovergestelde. Dan kom je bij het verlengen van Messi natuurlijk in de problemen. Bij Barcelona denken ze echt boven de wet te staan.het wanbeleid gaat gewoon door. Al zou het me niet verbazen als de bond alsnog akkoord gaat, want het verliezen van Messi is natuurlijk een grote klap voor het aanzien van La Liga.

2 juli 2021 om 09:21

La Liga is niet de bond. Tebas is de baas van de competitie. De Spaande bond heeft een andere voorzitter.

2 juli 2021 om 09:43

Er werd hier verteld door barca lovers dat het puur om schulden die veel intresten hadden af te betalen, om dan dezelfde schuld op een langere termijn terug te betalen en geen aankopen ermee te doen. Maar tebas heeft gelijk, waarom zou 1 club meer mogen als een ander? En als ze messi willen dan zal hij voor 1mil per maand moeten voetballen. Heeft toch meer als genoeg op de bank staan. En het is de club van zijn hart, of is zijn hart lamborghini, giga villa, 20 vrouwen, 500 families,.... als hij wil zou hij zelfs gratis kunnen voetballen maar dat gaat niet bij lionel "geldwolf" messi

2 juli 2021 om 10:04

No sjeik, no party. Dat is een beetje het devies op het moment in het voetbal.

2 juli 2021 om 10:09

No Messi, no Barca. Dat is een beetje het devies in Barcelona.On topic: Barca moet keuzes maken. Messi betalen wat hij wilt en anderen laten gaan of Messi laten gaan.

2 juli 2021 om 10:11

Oei merk ik jaloezie, ik vind het allemaal gelul van waar het geld moet komen. Dus eigenlijk zeg je tegen de wereld kan je iets niet betalen leen het dan. Dus ok de sjeik leent morgen 2 miljard en koopt iedereen dat hij wil. Want zijn godsvermogen is mss 120miljard. Blijft hetzelfde he want hij betaald dat ff terug. Wat maakt het uit dat hij nu tegen pep zegt hier is 400mil doe maar gek. Barca heeft zelf die lonen uitgekeerd en die contracten uitgedeeld. Dat is hetzelfde vind ik met een mastercard. Je koopt dingek die je niet kan betalen. En volgende maand ineens bam 700€ al weg van je loon. En dan geef je meer uit volgende maand op je master tot je niet meer kan uitgeven en heb je schulden. Koop wat je kan betalen. En geld op pech. Niet boven je stand leven dat is een goei idee.

2 juli 2021 om 10:17

Ik heb niks tegen City als club. Het was altijd een sympathieke volksclub in de schaduw van United.

2 juli 2021 om 10:26

Het is nog altijd diezelfde sympathieke club, je bent er nog nooit geweest wsl. Dus zou toch eens doen voor je uitspraken doet. Ik zal blij zijn als ik terug kan gaan kijken. Doe ik al meer dan 15jaar. En is nog altijd dezelfde toffe mooie club. En waar het geld vandaan komt maakt niks uit. Lenen is niet het goede voorbeeld dat je geeft. Leen het maar en kopen maar. Foute instelling.

2 juli 2021 om 10:30

@mcfc, hoe is dat anders dan wat Barcelona doet? Jullie lenen toch ook van een Sjeik? Jullie lenen zijn geld en kopen er volle bak mee?

2 juli 2021 om 10:48

Omdat de sjeik eigenaar is mss het is zijn eigen geld. En nu stopt hij trouwens niet zoveel geld zelf meer in de club. Omdat city op zijn eigen genoeg geld verdiend. Maar dat had je geweten als je wat research had gedaan. En wij lenen geen geld van een bank, want de bank is geen eigenaar. Volle bak dat is overdreven, want anders was kane of haaland kopen geen probleem he. Dus overdrijven is best een kunst.

2 juli 2021 om 10:53

@mcfc1982 Anderen betichten van geen research doen en dan zelf geen research doen; wat een ironie. Maar blijf maar lekker in je bubbel leven, zolang je je maar lichtblauw voelt. Deze lening van Barca is gebruikt om andere leningen, die veel minder goede voorwaarden hadden, af te betalen en zo financiële ademruimte te krijgen. Maar dat wordt natuurlijk niet in jouw bubbel bekendgemaakt, dat begrijp ik. Beter gewoon andere clubs blijven bashen.

2 juli 2021 om 11:06

Haha City verdiend op zijn eigen genoeg geld. Je bedoelt die opgeklopte over gewaardeerde sponsordeals waar de eigenaar van Man City een dubieuze rol in speelt. Dat heten gewoon trucjes om FFP te ontlopen. Zonder clubeigenaar die dergelijke sponsordeals via allerlei schimmige constructies zelf financierd om maar meer poen een club te stoppen, hadden die deals nooit bestaan. Er is niks bij City wat niet dankzij olie- en bloedgeld tot stand is gekomen. Maar je hebt gelijk, jullie lenen geen geld van de bank.

2 juli 2021 om 11:34

@bergkamp Waar lees jij dat Barca een uitzonderingspositie wil hebben? Of is dit gewoon een aanname? Naast de aankopen verkopen ze momenteel volgens mij ook spelers toch en is die additionele 500m vooral om lening die nu afgelost moeten worden, af te lossen. Deze lening zullen ze dan versneld aflossen. Je maakt nogal wat aannames, zonde.

2 juli 2021 om 11:41

Het is natuurlijk vreemd om Depay, Garcia en Aguero aan te trekken met hoge salarissen en dan Messi niet te kunnen betalen. Laporta heeft gewoon andere keuzes voor de toekomst gemaakt, logisch maar die keuzes zijn dat de portemonnee nu leeg is...

2 juli 2021 om 11:43

Ik heb dat in een ander artikel te kennen gegeven dus weet het wel. Maar dan nog voldoen ze niet aan de eisen van la liga ze betalen teveel loon uit punt aan de lijn. City verdiend zelf zeker genoeg geld waren al jaren mooi cijfers aan het halen. Niet van hetzelfde niveau als barca, real, utd maar dat hoeft niet. Want we spelen veel mooier voetbal dan die clubs. En over de FFP zullen we maar zwijgen als barca zijnde want als de FFP nu correct zou zijn spelen jullie geen europees voetbal. Maar ja barca zal wel hier of daar weer wat geld toestoppen onder tafel. 1miljard schuld en nog steeds geen sancties.

2 juli 2021 om 12:41

Beetje oud nieuws, maar verdedigde jij Laporta niet altijd in een verder verleden. Ik heb toen ook geprobeerd te vertellen dat hij het qua prijzen netjes heeft gedaan, maar ook financieel enorme blunders is begaan. Nu wil ik hem juist het voordeel van de twijfel geven aangezien hij alle puinhoop moet oprapen van de vorige voorzitter. Iets wat jij wel beaamde tijdens zijn vorige voorzitterschap. Nu is het een nog erger zooitje.

Laporte probeert een Bartomeu uit te halen, hopen dat Tebas gewoon rechtlijnig blijft. Dit soort ideeen zijn waanzin en puur korte termijn politiek ipv lange termijn beleid.

2 juli 2021 om 10:14

Ik volg jouw volledig. Het is inderdaad waanzin dat Barcelona een deal aan probeert te gaan die, indien het misloopt, de financiële sores nog erger maakt. Terecht dat Tebas zich vrij stug opstelt.
Echter ben ik benieuwd of hij volhoudt. Vergeet namelijk niet dat veel mensen La Liga volgen vanwege Messi. Messi zorgt ervoor dat het aantal kijkers hoog blijft en dat La Liga dus hoog in kan zetten op de televisierechten. Als hij vertrekt, betekent dit dus ook teruglopende kijkcijfers en dus minder inkomsten omdat de televisierechten dus voor een aanzienlijk lager bedrag vermarkt kunnen worden. Money makes the world go round...

2 juli 2021 om 10:51

Wat gaan ze dan doen als messi stopt? Ooit stopt die gast met voetballen, dus beter nu voorbereiden wat gaat komen, dan te blijven aanmodderen. Barca kan messi niet betalen zo simpel is het nu momenteel. Dus op een legale manier kan hij niet gehaald worden.

En messi is blijkbaar groter dan de club barca zijn spreuk he dat anders zegt. Maar blijkbaar is laporta niet baas maar messi. Moest messi zijn hart echt bij barca liggen zou hij gratis spelen. Hij is zo rijk dat hij niet weet hoe rijk hij is.

Mes que un club ... Messi kan ook zelf zorgen dat het contract binnen de regels past. Tebas moet bij stuk houden want anders schept hij precedent voor andere clubs.

2 juli 2021 om 08:31

Precies dat, hij kan ook gewoon zeggen weet je ik pas me wel aan.
Maar nee ik ga niet laten zien hoe het ook kan, maar ja dan komt er geen brood op tafel want anders moet hij zijn spaargeld aanspreken.
Mes que un club, eerder meer dan een slangenkuil.
gewoon voet bij stuk houden en geen uitzondering maken voor niemand!

Gewoon poot stijf houden als Laliga zijnde.wie is Barca om met bizarre constructies de regels te omzeilen terwijl ze financieel op d3 rand van de afgrond staan. Hoe haal je het in je hooft om dat weer een karrenvracht spelers binnen te halen die ook weer scheepsladingen salaris krijgen. Belachelijk. En dan zal ik wel al die golryhunters van Barca op Vz over me heen krijgen, maar de club moet maar eens goed beseffen dat ze totaal verkeerd bezig zijn.

2 juli 2021 om 08:30

1 miljard schuld heeft Barca inmiddels. De club heeft nog niet eens al zijn aankopen van de afgelopen jaren afbetaald. Toch blijven ze maar spelers aantrekken. Ik zeg Stekker eruit!! Sluiten die tent en terug zetten naar de 3de niveau in Spanje.

2 juli 2021 om 09:47

Klopt volledig vind ik ook, er is lang genoeg een handje boven het hoofd gehouden. En ja het is messi, maar binnen 3 jaar is messi verleden tijd. En barca moet nu bouwen aan de toekomst, maar met de bejaarde spelers die daar rondlopen gaat het binnen 5 jaar een gigantisch probleem worden. Want dan lopen die gratis buiten en moet je veel aankopen doen om terug op te bouwen. Dus beter nu zeggen bye bye messi en terug opbouwen. Messi weet ook dat nergens nog zo een gekke man zit dat hetzelfde loon gaat betalen.

Tebas houdt helemaal niks tegen. Dat doet Barcelona toch echt zelf. Ze moeten zich gewoon aan de regels houden. Laporta kan wel van alles willen en van alles verzinnen en maar links en rechts blijven lenen, je zal toch moeten bezuinigen om uit je financiele crisis te geraken. Ik weet niet waarom men zo bevreesd is dat het jochie in geldnood zal geraken. Dat zal echt niet gebeuren na die 555 miljoen die hij de afgelopen 4 jaar heeft ontvangen.

2 juli 2021 om 08:56

Tebas gaat wel overstag. De tv gelden van la Liga staan op het spel. Real Madrid heeft ook nog amper wereldsterren.

Als ik Messi was zou ik echt nu zeggen ik teken bij voor wat de club kan missen, begrijp me niet verkeerd maar Messi heeft zat geld, als Messi 1 dag werkt verdiend hij €378.072 om dit moment, ik verdien dat niet eens in in 10 jaar en ik heb prima leven.

2 juli 2021 om 11:54

Als hij echt clubliefde heeft en van barca houd kan hij zeggen weet je wat jullie zitten in financiële problemen ik voetbal 2 jaar gratis geld heeft messi toch zat, dat raakt nooit op. Maar hij is gewoon om het geld vrees ik.

3 juli 2021 om 07:47

Ik ben bang dat als het onderhandelen met Barcelona te lang duurt dat hij als nog naar psg gaat die kunnen het wel betalen.

Blijft toch weinig over van de club waar ik vroeger zo verliefd op ben geworden.
Zal aptijd blijven supporten maar op deze manier zorg je meer voor kwaad bloed bij mensen dan genot zoals vroeger.
Mja wat verwacht je, eerst Bartomeu met allemaal rare dingen en nu Laporta die vrolijk lijkt door te gaan... zonde.. erg zonde...

2 juli 2021 om 09:23

Laporta is juist heel goed bezig met een grote schoonmaak. Hij zal de club weer winstgevend maken in het komende seizoen. Hij moet omgaan met de erfenis van Bartomeu. Als het zo niet past dan zou ik Messi laten gaan. Het herstel van Ansi Fati is belangrijker voor de toekomst van de club dan het aanblijven van Messi.

2 juli 2021 om 10:01

Is Laporta eigenlijk ooit teruggekomen op zijn opmerking over de gezondheid van Koeman? Kan me herinneren dat veel Barca-fans hier toen zeiden dat hij het onmogelijk kwaad bedoeld kon hebben en dat het gewoon onhandig was, maar zo ver ik weet is hij er verder nooit meer op teruggekomen. Lijkt me dat het dan toch gaat om smerig spel.

2 juli 2021 om 10:05

Hij is er wel op teruggekomen. Hij vond de hele episode met Koeman ongelukkig en vond het niet fijn dat Koeman er last van heeft gehad.

2 juli 2021 om 10:29

"Ongelukkig" en "niet fijn" is slap. Hij had onomwonden zijn excuses aan moeten bieden. Met dit soort acties verliest Barca snel sympathie.

2 juli 2021 om 11:41

Welke schoonmaak doel je op? Messi weer 500 miljoen euro geven gesmeerd over 4 jaar terwijl barca financiële afgrond is? Sinds terug keer van Laporta doet hij alleen maar gekke dingen, geen haar beter dan Bartomeu.....

2 juli 2021 om 17:01

Die hele episode of het feit dat hij zich (onterecht en onjuist) uitliet over de gezondheid van een personeelslid? De hele situatie was natuurlijk al bijzonder amateuristisch, maar die opmerking over de gezondheid lijkt me meer dan ongelukkig en niet fijn, maar ronduit schandalig en kwetsend.

Ze hebben natuurlijk maanden de tijd gehad om dit te regelen en dat is ze tot op heden niet gelukt. Lijkt mij niet dat dit aan meneer Tebas ligt maar aan de club en Messi die niet in staat zijn om tot een overeenkomst te komen die binnen de regels valt. Sowieso triest dat daar weer schijnbaar 'vele versies' over en weer voor nodig zijn. Messi zou ook eens een keer niet moeilijk kunnen doen bij een contractverlenging, dat de clubs weer allerlei capriolen moet uithalen met niet bestaande ambassadeurfuncties om Messi maar poen te kunnen laten scheppen. Uiteindelijk zal Barca vast wel een trucje vinden dat het lukt. Maar het had ook gewoon simpel gekund dat je niet de uiterste grenzen van de regels zoekt of ze zelfs verbuigt.

Ik denk dat veel clubs in Spanje dit zullen volgen. Mocht Barca toch toestemming krijgen dan zullen meerdere clubs zo'n regeling kunnen toepassen. Misschien zelfs dat clubs in Europa dit volgen , je speelt immers tegen Barca . Een Barca met of zonder Messi is een groot verschil.

2 juli 2021 om 09:49

Maar wel klagen met hun megaschuld op andere topclubs die maar kopen en kopen. Maar dat komt omdat bij die clubs veel beter beleid is. En geen miljard+ aan schulden openstaan. Barca moet geen uitzondering krijgen en gewoon de kelk ledigen tot op de bodem. Of afscheid nemen van messi, das de beste optie.

2 juli 2021 om 10:31

Een Super League die zogenaamd nodig is voor het bestaansrecht van de club. Het gaag echt nergens meer over. Ze zijn de realiteit volledig uit het oog verloren in Barcelona.

2 juli 2021 om 10:54

Dat vind ik ook, ze zijn helemaal van het padje af. Maar ja dat zijn alleen de barca fans die het niet inzien. Een laporta ligt altijd de klagen op de andere clubs. Dan eens zijn hand in zijn eigen boezem te steken. Hij moet gewoon gaan kijken ah ok messi is niet te betalen. We moeten dembele, griezmann, pjanic,.... lozen eerst en dan zien hoeveel we nog kunnen betalen mss 5mil per maand voor messi of hem ook laten gaan en in 1 klap financieel gezonder worden.

Ik vind het netjes van Laporta dat hij überhaupt met Tebas in gesprek wil gaan hierover. Het lijkt mij niet dat de Spaanse bond of de organisatie van Laliga ook maar iets te zeggen heeft over of Barcelona wel of geen ambassadeurs op de loonlijst mag zetten.

2 juli 2021 om 11:46

Er moet wel geld zijn en laat daar nu net het schoentje wringen. Als je nu al bijna 700mil loonlast hebt en ze zeggen er moet minimaal 200mil af om in orde te zijn. Wie moet je daar dan allemaal voor offeren om messi een comform loon te geven. Want -200mil wil zeggen dat je net voldoet. En messi mss 80mil per jaar nu gaat krijgen moet er nog ergens 80mil loonlast verdwijnen om weer te voldoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4941 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Valencia132
11.Espanyol130
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder90
M. DepayAanvaller94
PiquéVerdediger81
Sergi RobertoVerdediger82
F. de JongMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3773 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 4 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Heetgebakerde Classique: afgekeurde goals, rode kaart en veldbetreder

Een bijzonder heetgebakerde le Classique heeft zondagavond geen winnaar gekregen. Het duel tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain - met Georginio Wijnaldum als invaller - eindigde in een 0-0 gelijkspel, na...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren