Zorgen bij België in aanloop naar kraker in kwartfinale tegen Italië

Donderdag, 1 juli 2021 om 15:02Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:03

Het is nog maar zeer de vraag of Kevin De Bruyne en Eden Hazard vrijdagavond namens België aan de aftrap verschijnen tegen Italië. De sterspelers waren donderdag tijdens de afsluitende training afwezig en voeren een race tegen de klok. Het kan voor België de eerste keer sinds 1980 worden dat het land zich plaatst voor de halve finale. Destijds bleek West-Duitsland in de finale met 1-2 te sterk.

De blessure van Hazard leek ogenschijnlijk mee te vallen, daar de aanvaller woensdag nog op het trainingsveld verscheen en een deel van de sessie bijwoonde. Donderdag liet hij de training echter schieten, mogelijk uit voorzorg. Ook De Bruyne was afwezig op de afsluitende training. De middenvelder van Manchester City werd tegen Portugal vlak na rust gewisseld voor Dries Mertens na een overtreding van achteren van João Palhinha.

Hazard werd door Roberto Martínez in de slotfase van het duel naar de kant gehaald voor Yannick Carrasco. De captain kampt met hamstringklachten. RTL weet te melden dat zowel Hazard als De Bruyne donderdag een sessie in de sportschool heeft afgewerkt, om vervolgens met de ploeg af te reizen naar München voor de kwartfinale. Voor De Bruyne verloopt het EK sowieso al rommelig. De blikvanger ontbrak tegen Rusland en deed tegen Denemarken en Portugal een helft mee. Alleen in de laatste poulewedstrijd tegen Finland maakte hij de negentig minuten vol.

Belgische bond komt nu al met duidelijkheid over toekomst Martínez

Roberto Martínez blijft ook na het Europees kampioenschap aan als bondscoach van de Belgische nationale ploeg.Lees artikel

"Zowel bij De Bruyne als Hazard is het positief, ze blijven bij de groep en hebben geen structurele schade", zei Martínez maandagavond tijdens de persconferentie. "Maar we racen tegen de klok. Vrijdag volgt al de volgende wedstrijd. Het wordt lastig om ze volledig fit te krijgen. Maar we gaan hen monitoren. Maar als we de halve finale halen, kunnen ze sowieso spelen. De kans dat ze spelen is fifty-fifty.”


Poll

Wie gaat zich plaatsen voor de halve finale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door 212)

Zeker zonder de Kev gaat het lastig worden. Dat is toch echt de beste speler van dit team met of zonder hem scheelt het een slok op een borrel.

1 juli 2021 om 15:22

Dat is redelijk duidelijk dat kdb 1 van de beste middenvelders is op dit moment. En waar hij ook speelt, zonder hem is het helemaal anders. Maar dat is pure logica, en al die speculatie van die journalisten het blijven voor mij een bende zielige mensen. Of het nu waar is of niet wat ze schrijven publiceren doen ze toch. Mss is het wel een spelletje van martinez om zand in de ogen te strooien.

1 juli 2021 om 16:43

Toch mooi? Forza Italia!

Voor Belgie is het cruciaal of je met of zonder de Bruyne speelt. Het is namelijk een wereld van verschil qua kwaliteit. Met de Bruyne gok ik op Belgie, zonder de Bruyne op Italie. Een prachtig affiche, heb er zin in!

Zonder Kevin en Eden gaat het lastig worden voor de buren. Hazard was de laatste wedstrijd weer lekker als vanouds met zijn snelle dribbels en goeie passing. Hoop dat hij deze lijn doortrekt naar RM.

1 juli 2021 om 15:12

Hazard speelt bij Belgie vol vertrouwen. Bij RM is het toch allemaal net niet, ligt dat aan de druk bij een club als RM? Wellicht ook leeftijd/levensstijl?

1 juli 2021 om 17:08

Ligt volgens mij gewoon aan pech en momentum. Geef hem eens een paar maanden écht blessurevrij, zodat hij naar zijn topvorm kan groeien, en hij gaat gewoon knallen bij Real denk ik

1 juli 2021 om 15:15

Blijft toch wel typisch dat Hazard bij Belgie zijn oude vorm laat zien, terwijl het bij Real vrij matig is geweest. Eigenlijk vglbaar met Pogba. Zal toch ook te maken hebben met hoe ze zich thuis voelen in hun omgeving

Ik denk dat Italië sowieso doorgaat, ongeacht of KdB en Hazard meedoen. België heeft mij nog niet overtuigd dit toernooi en ook in de vorige wedstrijd met de hakken over de sloot doorgegaan. Dat gold ook voor Italië, maar die hebben meer laten zien dit toernooi dan België. Italië komt op mij over als een stabielere en beter ingespeelde ploeg.

1 juli 2021 om 15:30

@rubentje13

Italië laat veel ruimte voor te counteren, omdat Mancini zelf graag aanvalt. Ik zie hier juist veel kansen voor de Belgen om die trage verdediging van Italië kapot te counteren.

1 juli 2021 om 15:34

Zo traag is die verdediging niet hoor, enkel Bonucci is traag.

1 juli 2021 om 15:45

En Acerbi? Of is Chiellini toch speelklaar?

1 juli 2021 om 15:53

Chiellini zou speelklaar zijn maar toch zeker niet een sprintbom. Lukaku loopt ze er beide uit met gemak. Er is niet echt een snelle cv bij italie. Maar goed het zal een leuke pot worden hopelijk.

1 juli 2021 om 16:22

Aan de andere kant: Belgiã« heeft een zwakke verdediging en Italiã« creã«ert normaliter veel kansen. Veel beweging, handige spelers. Belgiã« heeft net zo goed een relatief trage achterhoede.

1 juli 2021 om 16:49

Chiellini zal spelen en is allesbehalve traag, maar een sprintbom indd niet. Maar hij wordt er niet zomaar uitgelopen.

1 juli 2021 om 18:00

De Duivels hun counters waren id 2e helft tegen portugal echt niet goed. Kwamen nooit echt uit waar ze moesten. Twee redenen: 1. KdB die af het veld was en de passen die dus vaak net niet dat waren 2. Misten duidelijk frisheid en snelheid. ik dacht eigenlijk dat Doku er wel op zou worden gezet.
Let's see tegen italia..

1 juli 2021 om 20:18

Dat middenveld van Belgie zal compleet overlopen worden zonder Kevin... Dan heb je ook nog Spinazzola en Insigne tegen Meunier die niet goed kan verdedigen en Chiesa aan de andere kant waar Thorgan bij moest staan, maar Thorgan is gewoon een aanvaller en geen verdediger... Ik verwacht een Belgie die het op de counter moet doen

Dit kan ook een mind game zijn van Martinez om de Italianen geen info door te spelen over hen, het is namelijk verdacht dat wanneer de camera's erbij zijn Hazard en De Bruyne zelfs niet verschijnen voor een individuele training terwijl Hazard dat dinsdag wel nog deed. De kans bestaat dat eens wanneer alle journalisten weg zijn na het gebruikelijke open kwartiertje, beide heren alsnog aansluiten bij de groep. Maar dat is speculeren natuurlijk, ik had ze liever gewoon allebei topfit op training gezien. Zonder hen zijn we de grote underdog tegen Italie.

1 juli 2021 om 15:28

Hazard zal wel op de bank beginnen denk ik. Maar dat moet geen ramp zijn zolang Mertens maar niet de vervanger is. De aanval Carrasco-Lukaku-De Bruyne is levensgevaarlijk en echt een potentiële countermachine. Hazard kan dan ingebracht worden in de tweede helft om rust in het elftal te brengen. Gaat sowieso een prachtige pot worden denk ik (al gaan we voetballend weer slecht zijn denk ik).

1 juli 2021 om 15:32

Dat zou inderdaad een dodelijke combinatie kunnen zijn, ook omdat Carrasco nu toch goed uitgerust moet zijn. Hopelijk zien we Mertens inderdaad niet, hij heeft voldoende kansen gehad.

1 juli 2021 om 15:37

Dan echt nog liever doku dan Mertens. Leuk dat hij zoveel gepresteerd heeft maar dat is tegenwoordig echter eerder een hiaat dan een meerwaarde (ik ga hem nu wat de grond inboren zodat hij er morgen 2 maakt).

1 juli 2021 om 16:00

Mja dan mag Carrasco toch wel wat scherper zijn in de counter dan tegen Portugal. Maar laat ons idd vooral hopen dat ‘Driesje’ niet start want die is echt voorbij zijn houdbaarheidsdatum.

1 juli 2021 om 17:37

Hoe kun je voetballend nou slecht worden met dat elftal? Schitterende spelers, moet je toch leuk voetbal mee kunnen spelen?

1 juli 2021 om 17:53

Als je de afgelopen wedstrijden gezien hebt dan zou je toch moeten weten dat het kan.

1 juli 2021 om 18:14

In Genk wordt er naar uitgekeken deze wedstrijd. Toen ze de kwart-finale haalde, Italie , was het al feest daar.

1 juli 2021 om 15:29

Haha ik typte exact hetzelfde. Zei het ook tegen mijn collega's deze ochtend : ze gaan uitermate voorzichtig met deze informatie om de Italianen te doen twijfelen over hun deelname.

1 juli 2021 om 15:33

Inderdaad, zelfs als ze toch geblesseerd zouden zijn blijft het een mind game, want ze brengen heel erg weinig informatie naar buiten over die twee.

1 juli 2021 om 18:13

Waarschijnlijk gaan de Italianen van hun eigen kracht uit.

1 juli 2021 om 16:07

Denk je nou dat italie zich niet voorbereid op de mindgames van martinez. Tuurlijk bereiden ze zich van te voor op voor kdb en hazard. Immobile zei ook al dat italie er gewoon van uit gaan dat ze gaan spelen en met die mindset de wedstrijd in gaat

1 juli 2021 om 16:28

Natuurlijk maar zij moeten zich nu voorbereiden op 2 verschillende scenario's. Als De Bruyne speelt moet een tegenstander zich nu eenmaal aanpassen want het is te gevaarlijk om hem op dezelfde manier dekking te geven als Mertens of Carrasco, dus of hij wel of niet speelt maakt wel een verschil bij de tactiek van de tegenstander. Dat gezegd zijnde, het gaat het verschil inderdaad niet maken, ik zeg alleen dat de Belgen dit aan het uitspelen zijn omdat dit een heel klein voordeel kan geven.

Correctie : De Bruyne en Hazard zijn niet gezien tijdens de open-training sessie. Dit wilt niet zeggen uiteraard dat ze niet konden meetrainen. Ik zet het onder de categorie "zand strooien in de ogen van de Italianen".

Zonder KDB verliezen ze ,hun middenveld verliest te veel creativiteit Thorgan brengt niet wat hij brengt.je zag het tegen Denemarken als hoe ze aan flarden werden gespeeld. Palhina speelde ook een sterke wedstrijd en hield KDB goed uit de wedstrijd jammer voor zijn domme overtredingen en nogmaals de sliding op KDB was geen fout sorry bal eerst aangeraakt bv de sliding van Hummels op Mbappe is wel een fout.italie heeft gewoon een zeer sterk middenveld is misschien wel hun sterkste punt dus zonder hem zie ik een makkelijke overwinning voor Italie

1 juli 2021 om 15:41

Het was een schoolvoorbeeld van een schaar en dat mag niet op een voetbalveld. Gewoon een rode kaart naar mijn idee.

1 juli 2021 om 15:44

Idd gewoon rood, plus eerst tackle op de enkels van witsel onbestraft. 35m aan het truitje hangen van lukaku zonder fout te blazen. Palinha had gewoon een dikke vriend op het veld brych. Witsel maakte een kleine trekfout en hop direct fout. 2 maten 2 gewichten gefloten.

2 juli 2021 om 10:23

Gekke redenering, dus als je de bal maar raakt, mag je iemands been breken?

De Belgen zijn echt zielig. Iedereen weet dat ze beiden zullen spelen. Dit soort spelletjes zijn kinderachtig.
Italië gaat ervan uit dat ze beiden spelen ongeacht het kinderachtige gedoe van de Belgen.
Dit is zo triest. Hoe kan je op maandag beweren dat het 50/50 is? Een echte blessure duurt langer. Alles wat daaronder zit zijn geen echte blessures. Pijntjes zijn geen blessures. Elke topsporter heeft pijntjes.
Een spierblessure duurt nooit korter dan een week. Oftewel er is helemaal geen blessure.

1 juli 2021 om 15:45

In welke citroen heb jij gebeten? Nog niet bekomen van de uitschakeling tegen de mindere goden?

Het doet precies nog serieus pijn he?

1 juli 2021 om 15:59

Ik vind het zielig hoe Belgie toneel probeert te spelen. Iedereen weet dat ze beiden zullen spelen. De Italianen gaan er toch vanuit dat ze spelen. Waarom speelt België toneel??

1 juli 2021 om 16:16

Dus jij kan dan eigenlijk naar het gok kantoor gaan en 10.000€ inzetten dat ze gaan starten met 1000% zekerheid. Jij zegt dat ze toneel spelen en voor hetzelfde geld is het nog een zwaar twijfel geval.

1 juli 2021 om 16:22

Als ik daar op kon wedden dan had ik dat gedaan. Zullen wij wedden? 100 euro? Als 1 of beiden niet spelen dan krijg je van mij 100 euro. Zoniet dan krijg ik 100 euro van jou? Deal?

1 juli 2021 om 18:38

Karig bedragje hoor die 100 euro. MCFC geeft 10.000 euro aan en jij countert met 100 euro. Toch niet zo zeker van je zaak?

1 juli 2021 om 18:49

Ik ben geen gokker, omdat gokken op zo van die dingen idioot is. Voetbal is de meest slecht gok. Kijk maar eens naar deels ploegen die door zijn. Maar had het vooral op u. Want jij bent zo zelfzeker dat ze beide gaan starten. Ik niet ben zelf belg, en wat ik lees vooral is dat een waterkans fitheid kdb en hazard zo goed als onmogelijk om te starten laat staan mss invallen. Maar goed jij denkt dat ze zoiezo starten.

1 juli 2021 om 19:00

Mcfc1982 doet niet erg terzake wat Nederland gedaan heeft toch dit toernooi? Vrij treurig om dat in deze discussie te betrekken.

1 juli 2021 om 22:13

Waarom moet hij beginnen over zielig? Wat ze doen of niet doen zijn hem zijn zaken niet. En wat weet hij nu of ze fit gaan zijn?

Dat weten alleen de medische staf, martinez en de spelers.

Niet meer dan een rookgordijn, Hazard en Bruyne gaan spelen.... Dit is om Italiã« op de verkeerde been te zetten, om zout in de ogen te strooien van Italiã«.

Ik hoop voor België dat het een soort mindgame is. Dat ze gewoon kunnen spelen en er uit voorzorg rustig aan wordt gedaan met beiden.
E. Hazard speelt bij België best goed en oogt een stuk ''vrijer''.

De Bruyne hoeven wij niets over te zeggen. Bekijk alleen al wat hij met zijn eerste invalbeurt bracht!

Hopelijk kunnen ze beiden spelen, want zonder die twee zie ik het somber in tegen Italië, die toch wel aardig in vorm zijn.

Enige wat positief is, is dat Carrasco dan zo goed als zeker moet spelen. Enorme fan van Yannick en ik hoop eigenlijk dat hij basis staat als wingback ipv T. Hazard (ook al scoorde die vorige keer).

Carrasco is in mijn ogen een stuk sterker dan Thorgan.

Van te voren had ik Italië of Duitsland als winnaar van het EK, dus eigenlijk hoop ik dat Italië doorgaat. Spelen lekker en fris voetbal, defensief ijzersterk en scoren er ook op los. Mancini heeft er een machine van gemaakt.

1 juli 2021 om 16:02

Mja maar Italië heeft nog niet zoveel tegen toplanden gespeeld onder Mancini. Maar wel met je eens dat Mancini er een machine van gemaakt heeft. Ik ben benieuwd en voor mij is Italië wel de favoriet hoor. Lijken me in een betere flow te zitten dan België.

1 juli 2021 om 16:07

Sowieso de flow inderdaad. Al heeft België nog altijd wereldtoppers met een Lukaku en Carrasco (buiten Eden en Kevin).

Verder is de defensie wel echt stukken minder dan die van Italië en is Meunier ook geen vooruitgang t.o.v. Castagne helaas. Denk dat Meunier een hele zware dobber gaat krijgen tegen Spinnazolla.

Verder: benieuwd of Verratti een basisplek heeft. Locatelli speelt een heel goed EK tot nu toe, maar Verratti is nu ook weer fit als het goed is.

Normaliter lijkt mij het middenveld: Verratti, Barella, Jorginho de eerste keus, maar goed.

Als kind van een Belgische vader en Nederlandse moeder, geboren en getogen in Rockville, MD, USA gaat mijn voetbalhart naar Nederland en Oranje mede doordat als je kijkt naar het aantal inwoners van Nederland en de ongekende sportieve prestaties in talloze sporten waar Nederland zoveel Europees, Wereld en Olympische kampioenen heeft is het fantastisch om het Oranjegevoel te hebben. Mijn vrienden en collega's staan altijd mij gapend aan te kijken als er weer ergens een Nederlander wint, ook al ben ik Amerikaans van geboorte, mijn hart en dat van mijn gezin en familie ligt in Nederland.

Zelfs met die twee zet ik mijn geld op de Italianen, maar goed dat idee had ik ook al tegen Portugal. Nu zijn die Portugezen er zeer onterecht uitgegaan (wat me trouwens wel eens deugd deed om te zien), maar Italianen zijn geen Portugezen. Ben toch wel onder de indruk van de wilskracht van dit Italiaanse elftal. Zonder Hazard en de Bruyne acht ik België tamelijk kansloos.

1 juli 2021 om 20:50

Zeer onterecht is wel een overstatement. Het is nu niet dat ze de Belgen langs alle kanten overliepen.

1 juli 2021 om 20:54

Vond je dat in de 2e helft niet het geval? Aanval na aanval, zelfs de paal stond nog een keer in de weg. Ik zeg het niet graag, want we hebben al zo vaak een vreselijke pot tegen die Portugezen gespeeld, alleen gingen ze er nu zelf een keer zwaar onterecht uit.

1 juli 2021 om 21:08

Het klopt dat er op een bepaald moment aanval na aanval was, maar de meesten daarvan hadden de Belgen aardig onder controle. Die ene bal tegen de paal, daar moet je geluk mee hebben. Maar zo zijn er in elke wedstrijd wel een of twee momenten. Iets anders: had de ref het spel wat korter gehouden, was die fout op KDB nooit gebeurd en hadden ze bijna zeker een van de countermogelijkheden uitgespeeld, waarmee de wedstrijd over zou zijn. Maar goed, als als als.

On topic: wat beide trainers ook zeggen, ik hoop dat de best mogelijke elftallen tegenover elkaar staan. En vooral dat ze beiden van hun eigen mogelijkheden uitgaan, ipv 'volwassen' te spelen.

2 juli 2021 om 10:28

En dan vergeten we nog de -tig trekfouten aan het truitje van Lukaku die ook altijd moeten bestraft worden. Mocht Lukaku wat meer Ronaldo gehalte hebben en zich telkens laten vallen, het zou meer gefloten worden.
Spijtig dat hij geen janker is, maar een beer in die gevallen.

Eerst 5 minuten zonder hun spelen en ze dan alletwee tegelijk laten invallen. Dat zou Van Gaal doen :-D

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. TrossardAanvaller10
T. CourtoisKeeper50
T. KaminskiKeeper00
M. SelsKeeper00
T. AlderweireldVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

232 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester City 3 0 0 0
2020/2021 Manchester City 25 6 1 0
2019/2020 Manchester City 35 13 3 0
2018/2019 Manchester City 19 2 2 0
2017/2018 Manchester City 37 8 2 0

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren