Kuipers krijgt derde wedstrijd toegewezen op Europees kampioenschap

Donderdag, 1 juli 2021 om 10:16Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:23

Björn Kuipers heeft van de UEFA zijn derde wedstrijden toegewezen gekregen op het Europees kampioenschap. De arbiter moet zaterdagavond het duel tussen Tsjechië en Denemarken in goede banen zien te leiden. De kwartfinale wordt gespeeld in het Baku Olympic Stadium. Na twee groepswedstrijden is het voor het eerst dat Kuipers dit EK in de knockout-fase in actie komt.

Kuipers wordt zoals gebruikelijk bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Vierde official is de Rus Sergei Karasev. Pol van Boekel is aangewezen als videoscheidsrechter, Kevin Blom als assistent-videoscheidsrechter. Eerder dit toernooi had Kuipers in Sevilla de leiding over de wedstrijd Slowakije - Spanje (0-5) en leidde hij Denemarken - België (1-2) in goede banen. Ook was hij vierde official bij Engeland - Kroatië (1-0) op Wembley, waar Danny Makkelie de leiding had.

‘Kansen stijgen voor Kuipers en Makkelie na drastisch besluit UEFA’

De kansen op een EK-finale zijn voor Björn Kuipers en Danny Makkelie licht toegenomen.Lees artikel

Kuipers kreeg de complimenten voor zijn optreden bij het duel tussen Denemarken en België. In de tiende minuut legde hij het spel stil voor een eerbetoon aan Christian Eriksen, die in de wedstrijd tegen Finland werd getroffen door een hartstilstand. De winnaar van de wedstrijd tussen Tsjechië en Denemarken komt in de halve finale tegenover de winnaar van de wedstrijd tussen Oekraïne en Engeland te spelen.

Naarmate het EK vordert zal een aantal scheidsrechters worden bedankt voor bewezen diensten en naar huis worden gestuurd, gebaseerd op twee argumenten: het niveau dat de arbiters halen tijdens het EK én of de landen die zij vertegenwoordigen nog in het toernooi zitten. Het is voor het eerst dat er twee Nederlandse scheidsrechters actief zijn op een EK. Voor Makkelie is het tevens de eerste keer dat hij fluit op het continentale toernooi.


Poll

Wie maakt momenteel meer kans op de EK-finale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door binny)

Derde wedstrijd*

On: toch knap dat deze scheidsrechters zich staande houden, hopen op een finale, toch nog iets van Nederlandse trots

1 juli 2021 om 11:05

Makkelie zal wel een halve finale krijgen (te "groen" voor een finale, wat ik geen reden vind, maar wat de UEFA waarschijnlijk wel vindt). De finale zal dan zijn voor.... evt Kuipers, ligt eraan hoe hij het straks doet. En helaas moeten we het de laatste jaren meer van Nederlandse scheidsrechters hebben in belangrijke wedstrijden dan van Nederlandse voetballers 😉. Vind Brich verder ook over het algemeen heel goed/steady fluiten.

1 juli 2021 om 11:45

Brych aub niet die heeft het echt verpest voor mij tijdens België Portugal. Ik vind persoonlijk tot nu toe Makkelie een sterke indruk maken en beter dan Kuipers, echter verwacht ik ook dat Makkelie een halve finale krijgt. Misschien dat die Karasaev nog een halve finale krijgt.

Niet gek dat Kuipers Tsjechië fluit, terwijl juist zij Nederland hebben uitgeschakeld?

1 juli 2021 om 10:38

Duidelijk dat ie die Tjechen gaat terugfluiten,en zeker die tjechische pion die onze troef dumfries een kaart aannaaide. De KNVB is Kuipers' baas toch ?

1 juli 2021 om 10:39

Gebeurt wel vaker hoor, de finale van het WK in 2018 werd ook gefloten door een Argentijn. Juist terwijl Frankrijk Argentinië had uitgeschakeld. Of die Portugees in de finale van het EK in 2012, terwijl Spanje Portugal had verslagen in de halve finale nota bene.

1 juli 2021 om 10:42

Dat is toch nooit een argument voor een scheidsrechter om tegen Tsjechië te gaan fluiten? Kom op zeg.

1 juli 2021 om 11:10

Silver, idd, nooit. Sterker nog: niks is een argument om tegen een club/land te fluiten. Scheidsrechters horen altijd neutraal te zijn en denk dat je dan met Kuipers een heel goede hebt.

1 juli 2021 om 11:12

Ik bedoel alleen maar te zeggen, je wilt toch alle schijn tegengaan. Als er opeens twee discutabele strafschoppen aan Denemarken worden gegeven krijg je altijd die discussie.

1 juli 2021 om 14:43

Dat zeg jij, maar ik vergeet nooit meer hoe scheidsrechter Frisk Nederland enorm benadeelde in de halve finale tegen Portugal op het EK 2004. Een ronde na dat wij Zweden hadden ontslaan.

1 juli 2021 om 11:11

@rjvoetbal haha natuurlijk niet. Als hij dat niet onpartijdig kan, was hij nooit zover gekomen als scheidsrechter.
Alsof hij nu een hekel aan Tsjechië moet hebben of zo

1 juli 2021 om 15:35

Dan wilt die toch juist dat de Tsjechen winnen, op deze manier zijn we uitgeschakeld door de Europees Kampioen. Hoe bedoel je mislukt EK?

Ik gun het Makkelie en Kuipers van harte. Beide laten dit toernooi zien professionals te zijn en doen het ook goed, waar andere scheidsrechters mij af en toe vraagtekens geven waarom zij er überhaupt bij zijn. Begrijp me niet verkeerd, iedereen kan een mindere wedstrijd fluiten. Maar op een toernooi wordt het beste van je verwacht, dan is geel ook geel en niet eerst een uur praten.

Het is misschien een beetje complotdenken, maar dat Kuipers Denemarken - Tsjechie krijgt zou te maken kunnen hebben met de gedachte dat beide landen normaal gesproken de finale niet halen ? Het is maar een gedachte, want eigenlijk geef ik Denemarken best een kans, ook in een eventuele halve finale op Wembley. Mocht Denemarken die halen dan heeft Kuipers ze al twee keer eerder gefloten. Gaat de Uefa hem dan voor een derde keer op Denemarken zetten in de finale, of wordt het dan Makkelie of een andere scheids ? Leuk dat onze scheidsen nog met 2 aanwezig zijn zodat er ook voor de Nederlanders nog interesse in het E.k. over blijft.

Ik vind dat er goed gefloten wordt dit toernooi, dat mag ook wel eens gezegd worden. De intentie is duidelijk om zo min mogelijk dominant aanwezig te zijn

Waarom organiseren we geen massaal volksfeest als één van beiden de finale haalt? 😜🍻

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller52
J. LösslKeeper00
J. HansenKeeper
F. RønnowKeeper00
J. AndersenVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren