Martínez weigert over mislukt EK te spreken en richt blik op Qatar

Donderdag, 8 juli 2021 om 14:58Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:04

Roberto Martínez blijf aan als bondscoach van de Belgische nationale ploeg, zo verzekert de Spaanse trainer donderdag tijdens een digitaal persmoment. Hij kreeg na de uitschakeling tegen Italië (2-1) op het EK al de garantie van de Belgische voetbalbond dat er voldoende draagvlak is voor een verdere samenwerking en een week later trekt Martínez dezelfde conclusie. De Spanjaard is naast bondscoach ook technisch directeur bij de Rode Duivels.

"Er zijn in de media wellicht geruchten verschenen over mijn toekomst, maar dat is nooit uit mijn koker gekomen. Mijn focus ligt nog steeds heel duidelijk op de Belgische ploeg", zo benadrukt Martínez tijdens het persmoment. Hij heeft de vroegtijdige uitschakeling op het EK inmiddels geanalyseerd. "De teleurstelling was groot, maar ik vind niet dat we gefaald hebben door het mislopen van de halve finale. Als je niet probeert te winnen, dan faal je pas. Tegen Italië waren we onszelf niet, daar moet je die ploeg complimenten voor geven. We hebben niets nagelaten, want we wonnen vier duels en versloegen de Europees kampioen (Portugal, red.). Het is echter wel logisch dat ik verantwoordelijk word gehouden voor de uitschakeling."

Martínez vindt het onzin dat er gezegd wordt dat de gouden Belgische generatie over de top is. "Dat denk ik niet. Als we het EK hadden gewonnen, dan hadden sommige spelers misschien wel gevoel gehad dat hun klus bij de nationale ploeg erop zat." Vanaf nu ligt de focus volledig op het WK in Qatar in 2022. "De ambitie is er om de finale te halen. We moeten ons natuurlijk wel eerst kwalificeren, maar we zijn goed begonnen." De Belgen veroverden zeven punten uit de eerste drie kwalificatiewedstrijden en staan bovenaan in groep E.

Bij zijn aanstelling in 2016 gaf Martínez te kennen twee jaar aan te zullen blijven als bondscoach, om vervolgens weer terug te keren als clubcoach. Daar kwam hij op terug toen hij in 2018, nog voor de start van het WK in Rusland, zijn aflopende contract vroegtijdig verlengde. Vorig jaar gebeurde dat wederom, waardoor hij pas na het WK van 2022 in Qatar uit zijn contract loopt.

Lange tijd werd er door de Belgische bond gevreesd voor een vertrek van Martínez, daar de trainer een afkoopclausule in zijn contract liet opnemen voor het geval er een mooie club voorbij zou komen. De coach uit Spanje heeft nooit onder stoelen of banken geschoven in de toekomst graag de leiding te hebben bij Barcelona, Real Madrid of een topclub in de Premier League. Zijn naam werd even in verband gebracht met Tottenham Hotspur en Everton, maar die clubs stelden met Nuno Espírito Santo en Rafael Benítez reeds een nieuwe manager aan.

Door de prestaties de afgelopen jaren wil de Belgische bond de uitschakeling in de kwartfinale van het EK niet laten afhangen van de toekomst van Martínez als bondscoach. De bond had zich als doel gesteld om de halve finale te bereiken, wat dus niet is gelukt. De Belgen stootten met drie zeges vrij eenvoudig door vanuit de poulefase en schakelden in de achtste finales Portugal uit. In München echter bleken de Italianen te sterk voor de nummer een op de FIFA-ranking. Tijdens het WK van 2018 eindigde België als derde achter Frankrijk en Kroatië. Aansluitend werd Martínez in België verkozen tot trainer van het jaar.


Poll

Goede zaak dat Roberto Martínez aanblijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door gillesdb9)

Zo zie je maar dat het toch kan. Een land met een buitenlandse coach. Mooi voor de Belgen dat ze doorgaan met deze coach. Hij doet het uitstekend met België.

1 juli 2021 om 09:22

Tuurlijk kan het… als je maar een realistische naam ambieert. België doet het met een Martinez… Oranje droomt van Klopp, Guardiola, Wenger, Conte, Low,… tja…

1 juli 2021 om 09:37

Dat zijn inderdaad een paar mooie namen waar we van mogen dromen, wat zou dat toch een prestatie zijn. Toch gaat m’n voorkeur naar van Gaal!

1 juli 2021 om 09:48

De enige reden dat ik Van Gaal zou willen is om de persconferenties. Het voetbal heeft zich ontwikkeld.

1 juli 2021 om 09:49

Tis maar net ook wie er beschikbaar is natuurlijk. De meeste bondscoaches zijn vaak wat ouder en willen niet meer elke dag op het trainingsveld staan. Dan is de keuze vaak al minder groot. Tot nu toe zie ik van Gaal ook als de beste keuze voor Nederland. Ten Cate roept iedereen wel maar die heeft echt ook bar weinig gepresteerd. Een buitenlandse bondscoach die op het moment beschikbaar is kan ik niet even 1,2,3 op komen.

1 juli 2021 om 09:52

Wie denkt aan Klopp en Guardiola? Die hebben al een club en zijn echte club trainers. Conte is veel en veel te duur dus dan blijven Wenger en Low over. Beiden nog steeds onrealistisch maar de andere drie slaan alles haha

1 juli 2021 om 09:53

Eens, Van Gaal lijkt me momenteel de beste keuze. Ik denk dat sommige spelers van Oranje eens een schop onder hun kont nodig hebben en wie kan dat beter dan Van Gaal😀?

1 juli 2021 om 09:54

Arsenal-Gunner: zijn nochtans namen die ik gelezen heb in artikels hier op VZ hoor. En dan vergat ik Zidane nog want die werd ook genoemd…

8 juli 2021 om 16:10

Thenry heb je ook bij gehouden hoe vaak er gezegd werd dat die niet haalbaar zijn? Je bent stemming aan het maken alsof iedereen in Nederland denkt dat we maar even een trainer van dat kaliber aan kunt trekken en Belgen oh zo bescheiden zijn. Kul.

8 juli 2021 om 16:24

Oranje droomt nergens van. Ze doen er juist alles aan om geen buitenlandse coach te hoeven aanstellen. Daardoor kwam een De Boer ook spontaan in beeld.

1 juli 2021 om 09:42

Je kan Nederland natuurlijk niet vergelijken met België. Ik bedoel, in België kan je denk ik nog beter een buitenlandse coach hebben dan een Belgische, omdat ik denk dat er toch altijd moeilijkheden zullen ontstaan omtrent het selectiebeleid (Vlamingen en walen). Daarnaast heeft België (denk ik dan) toch minder een vaste voetbalcultuur waardoor een buitenlandse coach meer vrijheid heeft zonder direct bekritiseerd te worden. Iedereen heeft het steeds over een frisse wind, maar wat is er frisse wind dan? Een coach die de spelers niet kent, geen Nederlands kan, een speelstijl meeneemt die misschien helemaal niet past bij de groep enz... Schmidt zou van PSV ook even een voetbalmachine maken, nou daar is ook nog weinig van terecht gekomen.

1 juli 2021 om 12:24

Ik denk echt dat je dat overschat. Momenteel leeft dat Walen/Vlamingen echt niet bij het nationale elftal.

1 juli 2021 om 12:30

Niet bekritiseerd? Integendeel. Martinez werd heel vaak bekritiseerd. De kritiek is gestopt met de resultaten.

1 juli 2021 om 14:45

Klopt volledig Lierse,ik kan echt genieten van de vriendschap onderling. Laatst toen Vertonghen Carrasco de huid volschold maar na de match met hem stond te juichen. Prachtig toch? Ik vind Martinez echt eeb topcoach en hoop voor Belgie dat hij nog HEEL lang zal aanblijven.

1 juli 2021 om 14:50

Ik denk dat dit meer ligt aan het feit 'beste stuurlui staan aan wal ofzoiets'? Ik kan me oprecht niet voorstellen dat Martinez op en naast het veld voor commotie gezorgd heeft(indien wel,mijn excuses). Het is zelfs zalig om te zien hoe 'analisten' a la Degryse soms een beslissing in twijfel willen trekken,maar door Martinez,en vaak de spelers, lik op stuk krijgen door het resultaat van diens beslissingen. Ik durf te zeggen dat ik Belgie wel goed volg,was minder negatief over Wilmots als de meeste Belgen,maar Martinez is gewoon de juiste man.

1 juli 2021 om 15:03

Kan fout zijn maar denk niet dat Ducktaildo het had over de tegenstelling Vlamingen - Walen binnen de spelersgroep, want daar is inderdaad niks van merkbaar en het zijn allemaal vrienden. Maar een Belgische coach heeft het vaak wel moeilijker met de pers van de andere kant van de taalgrens. Wilmots en Waseige kregen lang meer druk vanuit Vlaanderen dan Wallonië en bij Vandereycken was het omgekeerd (ik krijg koude rillingen als ik terug denk aan de periode Vanereycken...), dat maakte het soms wel moeilijker voor een Belgische coach om te functioneren.

8 juli 2021 om 21:59

Lierse1997 ik denk ook niet dat bij het elftal leeft, maar meer dat de buitenstaanders het nooit als argument kan gebruiken dat een Vlaamse coach wat tegen Walen zou hebben en vice versa. Laat ik het zo zeggen, in dat opzicht is het geen nadeel dat de coach geen van beide is.

1 juli 2021 om 10:00

Het zou ook wel een prestatie zijn om het met deze selectie slechter te doen, daarnaast vind ik nou dat België dit EK ook nog geen een wedstrijd overtuigd heeft. Maargoed, je hoeft ook niet overtuigend te spelen om een toernooi te winnen, terugkijkende op Portugal de afgelopen editie.

1 juli 2021 om 10:35

De belgen hebben toch al een tweespant met een Frans deel en een Vlaams deel. Dan is een buitenlandse coach geen enkel probleem. In Nederland ligt dat toch wat anders. Van Gaal is de beste optie op dit moment.

1 juli 2021 om 10:40

Ik wil geen buitenlandse coach. Ik wil kampioen worden op eigen krachten en niet van buitenaf. Ik wil een coach die voor zijn vaderland strijd. Ik heb buitenlandse coaches nooit begrepen. Je zet toch ook geen buitenlander als centrale verdediger?

1 juli 2021 om 14:50

Rody, een buitenlandse bondscoach of een buitenlandse centrale verdediger, dat is toch geen vergelijking? Alleen al omdat het een wel mag, en het andere niet. Bovendien wordt je ook met een buitenlandse coach "op eigen kracht" kampioen, want het zijn toch de Nederlandse spelers die het op het veld doen!

1 juli 2021 om 11:39

Ik ben niet onder de indruk van Martinez. Hopelijk wint hij nu wel een keer wat met deze gouden generatie van België want voorheen vond ik het niet best

1 juli 2021 om 12:00

Dus je vond België niet best in 2018? Ja oké, elk zijn eigen verwachtingen en maatstaven dan

1 juli 2021 om 12:15

In 2018 deden ze het niet slecht maar ook weer niet fenomenaal ofzo. Je had toen een Hazard, Lukaku en De Bruyne in absolute topvorm. Die wedstrijd tegen Argentinië in 2014 bv kon echt niet. Ik heb België nog nooit zo laf zien spelen. Het leek toen wel of ze niet door wilden gaan naar de volgende ronde met nul inzet en nul drive. Dat terwijl ze toen echt een betere selectie hadden dan Argentinie

1 juli 2021 om 12:34

Voor Martinez bakten de coaches niets met de gouden generatie dus hij zal toch wel iets goed doen. België mag een goed team hebben maar een land als bijvoorbeeld Brazilië heeft veel meer talent. Toch hebben ze Brazilië uit het WK geflikkerd. Wat verwacht jij van een trainer ? Dat hij elke wedstrijd 5-0 wint met 95 % balbezit. Dit is niet FIFA 2000.

1 juli 2021 om 12:40

Wat klets je allemaal man Japie, je bent niet onder de indruk van Martinez en vervolgens haal je een pot aan uit 2014 terwijl de beste man sinds 2016 bondscoach is.

1 juli 2021 om 13:00

De enige maatstaven die je voor Martinez tot nu toe kunt gebruiken zijn 2018 en nu dit EK, daarvoor was het nitwit Wilmots als bondscoach. Ik vond België de best voetballende ploeg op het WK 2018 en de tweede best ploeg over het algemeen na Frankrijk, je kan daar een andere mening over hebben maar dat vond ik echt wel goed gedaan van Martinez. In 2014 was deze ploeg nog echt jong trouwens, verliezen van een uitgekookt Argentinië is dan geen schande. 2016 was een ramp, akkoord.

1 juli 2021 om 14:00

@mrsamosa mijn fout dan

1 juli 2021 om 14:55

Hmm,ik vind dit altijd lastig omdat er gewoon meerdere toplanden zijn. Belgie kwam van plaats 70 ofzo,met spelers als Ogunjimi,Huysegems als international. Er is stap voor stap opgebouwd met deze generatie,maar er zijn ook nog altijd landen als Frankrijk,Spanje,Portugal bv. Italie zet ik hier niet tussen omdat dit jarenlang zwakke boel geweest is. Ook nu,het is meer een heel goede ploeg,dan dat er echte topspelers zijn bv.

8 juli 2021 om 17:38

CarlitoPablito Ho ho Huysegems was een topper! Pas op het, anders krijg je ruzie met mij en Lierse ook vermoed ik. 😆

1 juli 2021 om 12:02

Voor de Belgen speelt natuurlijk ook dat de Vlamingen en de Walen elkaar niet makkelijk dulden. En een bondscoach die hiertussen moet zitten die zelf Vlaming of Waal is, bleek niet altijd lekker te gaan. Ze moesten een soort scheidsrechterbondscoach opstellen.

Verder doet Martinez het niet slecht, maar zeker ook niet goed. Met de selectie van de Belgen hadden ze afgelopen 4 jaar zeker niet misstaan in een finale. Ik vind het nog steeds bizar dat hij Nianggolan niet meeneemt.

Als hij dit jaar naar de finale weet door te stoten, dan vind ik wel dat Martinez idd met deze groep toch iets heeft bereikt wat van ze verwacht had mogen worden. Hoop voor ze dat KdB en Hazard tijdig fit zijn en fit blijven voor de rest vh toernooi. Want dit jaar heeft die wel wat pech.

1 juli 2021 om 12:37

Jezus, man. Ze hebben Brazilië uit het wk geflikkerd. Denk je nu echt dat België meer talent heeft dan Brazilië? Enkel de uiteindelijke wereldkampioen met topspelers zoals Mbappe, Pogba, Benzema, ... kon België stoppen. En dan vind jij dat ze niks hebben bereikt ???? De onzin die je soms toch leest in de commentaren.

1 juli 2021 om 14:57

Ja, dit Belgisch elftal was in 2018 zeker niet minder dan brazilie. En ook niet minder dan Frankrijk. Frankrijk heeft in de breedte misschien een bredere selectie, maar in de eerste 15 spelers scheelt het allemaal bijna niets. Dus ja, ze hadden Frankrijk ook kunnen hebben. En dan kom jij met Benzema, die deed niet mee. Pogba.. die een belabberd WK speelde. Mbappe is van uitzonderlijke klasse, maar kan niet veel verrichten tegen een ploeg die niet te ver vooruit speelt. En Giroud, dat was hun spits ipv Benz, en die heeft 0 keer gescoord. Of 1x. Ik weet niet over welke Frankrijk jij het hebt, het was echt niet zo dat ze heel indrukwekkend speelden. Ze konden wel goed counteren. Maar dat kan niet echt tegen de Belgen. Dus ja, Martinez heeft de groep niet echt boven hun kunnen laten uitstijgen. Deze groep heeft gepresteerd wat minstens van ze kon worden verwacht.

8 juli 2021 om 15:55

Als je gewoon kijkt naar de realistische kansen van Belgie op afgelopen WK en EK. Ik denk dat bij bookmakers op een WK met 32 landen, ondanks veel goede spelers, niet meer dan 10% kans hadden te winnen. Als je dan halve finale haalt is gewoon goed. Op dit EK was België een van de favorieten, maar ik zag een statistiek dat ze 15% kans hadden (frankrijk stond 1e met 20%). Dus ze hadden misschien een ronde verder kunnen komen, maar is echt geen schande dat je geen kampioen bent geworden en 4 van de 5 duels hebt gewonnen.

11 juli 2021 om 03:16

Als je ziet dat ze door Italie zo gemakkelijk zijn uitgeschakeld.. Die later ook het puberale Spanje heeft uitgeschakeld.. Dan had dit Belgie makkelijk in de finale kunnen staan.

8 juli 2021 om 15:39

Er is wel een verschil tussen iemand die al jaren coach is en zijn team heeft kunnen opbouwen en een relatie heeft kunnen ontwikkelen en iemand vlak voor cruciale WK duels aanstellen. Iemand als Conte zal nooit eredivisie wedstrijden hebben gevolgd. De kwalificaties zijn al in september. Hoe zal hij de sterke en zwakke punten van de spelers kennen en weten wie op te roepen (los van de spelers die op EK actief waren) en op welke posities iemand allemaal kan spelen. Op basis van 2 of 3 eredivisie wedstrijden?

8 juli 2021 om 16:02

Waarom zou je. Van Gaal is 10000x beter dan Martinez.

8 juli 2021 om 16:17

Uitstekend? Gewoon voldoende, niks meer niks minder.

8 juli 2021 om 16:59

uitstekend met gouden lichting geen prijs gepakt noem jij uitstekend? Niet eens de finale op grote toernooien gehaald met België, doet het juist slecht, had allang ontslagen moeten worden, zo slecht presteren met top lichting is echt beschamend.

Ik snap het wel de trainer is bekend bij de spelers, geen slechte resultaten. Ik zou echter als ik België was na het wk van 2022 schoon schip maken. Deze geweldige generatie is dan wel redelijk op en een nieuwe trainer voor de groep zou dan niet verkeerd zijn.

1 juli 2021 om 09:46

Ik begrijp je punt, het is inderdaad een beetje dubbel. Maar deze man heeft zoveel neer gezet bij en naast de rode duivels. Als je ziet wat Martinez verzet voor de bond en de rode duivels is dit alleen prijzenswaardig. de Resultaten onder hem zijn ook gewoon heel goed . het enigste waar ik een beetje huiverig voor ben is dat het soms net te lang wordt. Kijk naar Lã£â¶w, deze man zat er ook te lang en de resultaten werden ook minder. in clubverband zag je dat ook bij Wenger. Ondanks dat ze veel hebben betekend voor de club en het land.

1 juli 2021 om 09:53

Dat bedoelde ik ook dat na 2022 de koek op kan zijn voor zowel het team als de bondscoach. Je kunt dan beter aan een geheel nieuw iets opbouwen dan de bondscoach 2 jaar laten zitten en alsnog een nieuwe bondscoach kiezen. Löw heeft namelijk ook te lang gezeten en bij Duitsland haakt de lichting Hummels, Kroos, Müller etc nu ook af en stroomt de lichting Gnabry, Havertz, Kimmich nu echt door. Dit zou ook met België kunnen gebeuren, dan kun je ondanks de goede resultaten soms beter schoon schip maken en doorselecteren dan achter de feiten aanlopen.

Is dit bericht over Martínez,om ons nog wat extra zout in de ogen te strooien ? Wij hebben geen topcoach,we hebben niks.

1 juli 2021 om 09:18

Misschien eerder om extra duidelijk te maken dat hij niet beschikbaar is. Zijn naam heb ik namelijk best vaak voorbij horen komen. Wat mij overigens verbaasde, want waarom zou je België inruilen voor dit oranje.

1 juli 2021 om 12:11

Omdat NL leuke talenten heeft waar je de komende mee verder kunt terwijl er bij Belgie niks doorbreekt. Ze spelen nog met Vermaelen en Vertonghen achterin en daarachter komt niks. Ik zie ook niet direct een opvolger voor Hazard of de Bruyne.

1 juli 2021 om 12:27

Duidelijk dat jij het Belgische voetbal niet volgt. Delcroix, Vanheusden, Siquet, Saelemakers, Doku, Sambi Lokonga, El Hadj , Verschaeren, Stroejkens, De Bast, De Ketelaere, Vervoort.... en ik kan nog wel even doorgaan. Of ze effectief zo goed zullen worden als sommige van onze huidige duivels is moeilijk te voorspellen, maar dat hier weer enkele zeer grote talenten tussen zitten valt niet te ontkennen.

1 juli 2021 om 12:39

Pff jij kent de Belgische spelers gewoon niet. Alleen al De Ketelaere is beter dan alle Nederlandse spelers.

1 juli 2021 om 09:29

@Messi: het lijkt me wel wat sterk om Martinez een topcoach te noemen hoor. Toen hij startte bij België was hij dat alvast niet. Er werd zelf wat lacherig gedaan bij zijn aanstelling.

Ik weet niet wat ik nu echt van die Martinez moet vinden. Met zo'n gouden generatie niet eens een finale gehaald van een eindronde. Maar wellicht dit jaar misschien dan eindelijk. Mochten de Belgen het weer niet halen, hebben ze in mijn ogen redelijk gefaald

1 juli 2021 om 09:24

Wat denk je dan van alle Oranje coaches die met de vele Gouden Generaties van Oranje nooit een finale wisten te halen? Hebben die coaches ook allemaal gefaald dan? Lijkt me dan wel volgens jouw logica.

1 juli 2021 om 09:28

Da's toch de essentie van voetbal .falen of proberen niet te falen. Iedereen behalve de winnaar faalt.

1 juli 2021 om 09:29

Huh we hebben toch in 2010 de finale gespeeld tegen Spanje?

1 juli 2021 om 09:30

Volledig met je eens hoor Messi. Maar dat lijkt Caine, afgaande op zijn comment, dus niet te beseffen. Vandaar mijn reflectie naar Oranje, dat zowat elke generatie een Gouden Generatie heeft, om de onzin van Caine zijn comment te benadrukken.

1 juli 2021 om 09:32

Mja en wat in pakweg 1994 of 1998? Topgeneraties en geen prijs gepakt. Volgens Caine dus gefaald. Onzin natuurlijk want in 1998 waren jullie met voorsprong de beste ploeg op het toernooi ( oh Bergkamp zijn goal, mama Mia) en haalden jullie de halve finale. Uiterst knappe prestatie! Maar volgens de logica van Caine dus niet🤷‍♂️

1 juli 2021 om 09:49

We hadden in 98 ook in de finale moeten staan als die schele scheids een pingel had gegeven aan van Hooijdonk. Maar ik zei het misschien een beetje overdreven, maar tuurlijk heeft hij niet gefaald als trainer als hij de finale niet haalt, maar vind wel als je 3 jaar nummer 1 van de wereld bent had je wellicht wel een prijs moeten pakken of niet?

1 juli 2021 om 09:31

Zo makkelijk als jij doet voorkomen is het niet hoor. Je kunt niet zomaar een finale halen op een eindtoernooi dan moet het echt meezitten. Belgen waren op het wk echt goed en verloren uiteindelijk nipt van Frankrijk, dat kan gewoon gebeuren. Frankrijk en Portugal hebben op papier toch ook de beste selecties. In jou ogen zouden ze dan elke eindtoernooi de finale bereiken en anders hebben ze gefaald.

1 juli 2021 om 10:32

Belgiã« heeft onder Martinez nog maar een eindronde gespeeld. Waar ze enkel verloren hebben van de latere winnaar. Wilmots heeft met deze groep in 2014 en 2016 gefaald. Martinez valt voorlopig weinig te verwijten.

Mooi nieuws.
Martinez heeft ons nationale team naar een hoger niveau gestuwd, maakt soms keuzes die niet altijd logisch of evident lijken maar toch vaak goed uitdraaien.
Hopelijk kunnen we volgend jaar nog eens een gooi proberen te doen naar de wereldtitel met tegen dan een paar talentvolle jongeren die er bij zijn gekomen.
Maar eerst nog maar eens proberen Europees kampioen te worden.

1 juli 2021 om 09:37

proberen kampioen te worden ? Klinkt strijdvaardig. Tis nu of nooit toch ?

1 juli 2021 om 09:46

Wat mij betreft was het moment het WK van 2018. Toen het daar net niet lukt, wist ik dat het heel moeilijk zou worden om nog een prijs te pakken. België is nog steeds een topland maar we zijn wel op de terugweg. Ik zie ons dit EK niet winnen.

1 juli 2021 om 10:01

Stel dat België de titel pakt,of juist alweer afhaakt. Wat zou dat voor heel België betekenen ?

1 juli 2021 om 10:12

Een titel pakken zou het delirium betekenen. De titel niet pakken een bevestiging van wat zowat elke Belg verwacht had bij de start van dit EK. Er is eigenlijk relatief weinig geloof in een goede afloop, al heb je natuurlijk altijd van die ‘delusional’ fans die hopen op meer.

En ook hij wordt aan Oranje gelinkt, maar al die buitenlandse namen zijn totaal niet realistisch...
Een salaris van 3 miljoen waarbij hij ook technisch directeur is zie ik bij de Knvb niet gebeuren.
Daarbij doet Martinez het bij Belgie erg goed en heeft hij ze naar een hoger niveau gebracht, maar is die nog niet klaar na het EK, die zal ook het WK met hen willen doen.

1 juli 2021 om 12:21

Precies en dan heb je een coach van Everton of Wigan zoals Martinez. Voor een buitenlandse topcoach tik je zo 12 miljoen per jaar af

Prima nieuws toch. Doet het prima met België.
Al hoop ik voor hem wel dat hij dit jaar eens reikt tot de finale (wat ik niet zie gebeuren).

Volgens mij zijn een Hazard en De Bruyne nog geen zekerheidjes. Achterin is het armoe in mijn ogen. Alderweireld gaat nog, maar Vermaelen en Vertonghen zijn wat mij betreft toch wel flink aan het aftakelen.

Boyata en Denayer is allemaal maar middelmaat en de linksback hebben ze helaas niet. Hoopte destijds dat Jordan Lukaku in dit systeem zich zou ontwikkelen, maar valt vies tegen. Al moet ik zeggen dat als wingback T. Hazard het niet eens zo verkeerd doet. Maar is uiteraard geen verdediger.

Weten mensen op het forum hier of er defensief wat talent aankomt? Want de enige ''jongere'' die ik op dit moment kan noemen is Castagne.
Ik hoorde destijds wel goede verhalen over Vanheusden (die toen bij Internazionale onder contract stond, maar aan Luik verhuurd werd?) en over Kana van Anderlecht (maar die kon ook als CVM spelen). Hoe zit het daarmee?

1 juli 2021 om 09:50

Bwa De Bruyne en Hazard gaan volgens mij gewoon spelen. Maar je moet de tegenstander wat doen twijfelen zeker😀? Daarnaast vind ik Vermaelen bij de nationale ploeg steeds top. Tegen Portugal was hij fenomenaal sterk hoor. Wel eens met je wat betreft Vertonghen, dat is over ( net zoals Mertens). Wat de toekomst betreft: Zinho Vanheusden is wel een verdediger met potentieel maar helaas ook al 2 zware knieblessures. Zat in de pre selectie voor dit EK maar is afgevallen ( was net hersteld van zware knieblessure). Maar daar stopt het ook wat mij betreft, alleszins voor jongens die op korte termijn beschikbaar zijn voor de Rode Duivels.

1 juli 2021 om 12:23

En die Kana dan? Is dat niks (geworden)? Volgens mij is die ook nog relatief jong, toch?
Verder jammer van Vanheusden, wellicht komt dat nog.

Vermaelen verraste mij ook, maar toch moet je wel na dit toernooi gaan doorselecteren. Alleen Alderweireld gaat dan nog qua ''oudere garde''.

1 juli 2021 om 12:27

Kana is een beetje teruggevallen maar die is nog piepjong dus dat is echt geen ramp. Verder is er ook nog Noah Mbamba van club Brugge. Nog maar 16 maar echt een toptalent.

1 juli 2021 om 13:10

Hopelijk kan Vanheusden nog die volgende stap nemen tegen het WK, als we dan met hem, Alderweireld en Boyata kunnen spelen is het nog geen ramp, zeker omdat die 3 elkaar goed aanvullen in een 3-mans verdediging denk ik. Romeo Lavia kan trouwens ook in de verdediging spelen (is een verdedigende middenvelder) en die is op 17-jarige leeftijd net gepromoveerd naar de eerste ploeg bij Man City waar ze blijkbaar zeer veel vertrouwen in hebben daar. 2022 zal wel nog te vroeg zijn, maar voor de toekomst is dat in defensief opzicht misschien wel ons grootste talent op dit moment.

1 juli 2021 om 14:04

Van het weinige dat ik van Lavia gezien en gehoord heb, denk ik niet dat die in de verdediging gaat eindigen eerlijk gezegd. Al zou het wel zeker een interessante optie zijn.

1 juli 2021 om 15:14

In de jeugd bij Anderlecht heeft hij nog in de verdediging gespeeld, maar zijn toekomst lijkt inderdaad meer te liggen op de plek van Witsel nu.

Verschil met de Knvb en Kbvb is visie. De Belgen hebben een visie en een plan. De bobos bij de Knvb willen geen sterke persoonlijkheid. Stel je voor, zeg.

1 juli 2021 om 10:14

De KBVB een visie…😂😂😂😂 Een bende oude dinosaurussen die vooral voor eigen zaak werken. Dat ze per toeval met de destijds relatief onbekende Martinez toevallig een goeie trainer hebben aangesteld, wil niet zeggen dat er een visie is hoor. Vergeet ook niet niet dat ze meesurfen op het ‘succes’ van een generatie zoals we er in België nog nooit een gehad hebben. Het is dus eerder een kwestie van geluk ( Martinez blijkt, beetje tegen de verwachtingen in, een voltreffer + de Gouden Generatie spelers) dan een duidelijke visie hoor.

Kijk knvb… niks mis met een buitenlandse coach. Dat gemiep over hollandse school. Die hollandse school kennen ze in het buitenland ook hoor.

Een buitenlandse coach zou ook prima bij Oranje kunnen functioneren.
Maat komop, 3 miljoen per jaar. De KNVB kan toch wel een soortgelijk bedrag op tafel gooien?

1 juli 2021 om 14:40

1 miljoen betaald de KNVB dus dat kun je vergeten.

1 juli 2021 om 20:43

Ze kunnen het bedrag toch verhogen? Of wat doen ze dan met al die poen die ze hebben?

Het kan natuurlijk ook verkeren he. Stel dat België in het 'nederlands' gedeelte van het schema was beland, wat was dan het eindstation geweest. Al moet ik wel zeggen dat Martinez gigantisch goed materiaal ter beschikking had.

8 juli 2021 om 16:15

Dat had ik ook nog moeten zien. Ik vond het niet overtuigend. Zoals geen een land op het EK tot nu toe elke wedstrijd heeft overtuigd. De gouden generatie van België is over the hill en zou er tegen Duitsland, Engeland of Nederland of zelfs tegen een van de andere landen ook uit hebben kunnen vliegen.

8 juli 2021 om 16:27

Het grote probleem is dat ineens iedereen besluit om conservatief te gaan spelen. Het spel is niet om aan te zien en werkelijk waar geen enkel land overtuigt. Ze hebben het allemaal lastig tegen de kleintjes en een Denemarken met toch niet hele geweldige spelers halen zelfs de halve finale. Het probleem bij Belgie is niet zozeer de kwaliteit, maar dat ze hetzelfde doen als al hun concurrenten. Niet van eigen kracht uitgaan, maar anticiperen op de kracht van de tegenstander.

9 juli 2021 om 09:21

Gillesdb9

Ja dat klopt, we zaten dit jaar aan de 'sterke' kant van de tabel, maar 5 jaar geleden zaten we aan de zwakkere helft en vlogen we er ook uit tegen Wales in de kwartfinale... Dus ik vond het niet erg dat we nu sterkere tegenstanders zouden hebben, maar het enige manco was gewoon de pure mentaliteit om te willen winnen.. Iedere keer hetzelfde liedje: Frankrijk WK 2018, nu tegen Italië, EK 2016 tegen Wales, zelfs tegen Argenttinië in 2014 (daar kon het nog ervaring zijn).

De ploeg heeft kwaliteiten en spelen nu ondertussen al 10 jaar met elkaar, wat een eeuwigheid is. Daarom had ik graag een andere trainer gezien à la Conté of Preud'homme, iemand die er een dash en mentaliteit kan inpeperen bij de Belgen. Dit mis ik steeds bij hun, de goesting en honger om die prijs te pakken.

9 juli 2021 om 09:43

Ashleycole

Eens. Het lijkt net alsof de daadwerkelijke drang om te winnen ten koste van alles ontbreekt. Alsof er een soort berusting is bij verlies... je zou bijna zeggen dat het een vloek van de lage landen is!

Mocht België een betere coach hebben zouden ze echt een keer finale hebben gehaald. Zowel Wilmots als Martinez werden op belangrijke momenten tactisch lam gelegd. Martinez zijn wisselbeleid tegen Italië was redelijk schokkerend maar goed het is nu te laat voor een andere coach en onhaalbaar ook om een topcoach te vinden.

8 juli 2021 om 16:14

Helemaal mee eens. De mogelijk beste generatie ooit van de Rode Duivels verpesten door het aanstellen van matige coaches. Na Wilmots hebben we met Martinez iemand die iets beter is, maar ook niet om naar huis te schrijven. Props aan de incapabale voetbalbond. De quote "als je niet probeert te winnen, dan faal je pas" is ook weer zo een non-argument. Zo jammer en een gemiste kans.

8 juli 2021 om 16:31

Het is een hype geworden onder coaches om afwachtend voetbal te spelen. Daarin is Martinez niet de uitzondering, maar de coach die deed wat al z'n collega's ook deden en doen. Dit is helaas het EK van de armoede. Engeland dat nu in de finale staat, haalt ook een zeer twijfelachtig niveau, terwijl Frankrijk, Portugal, Nederland, Spanje en Belgie ook geen indruk wisten te maken. Zelfs Italie speelt op dit EK meer wedstrijden slecht dan goed. Dan gingen de Spanjaarden nog enigszins uit van eigen kracht al zitten die duidelijk in een overgangsperiode, maar al die landen speelden reactievoetbal en deden dat ook nog eens erg matig.

Zegt genoeg over mentaliteit dat je blij bent als je de kwartfinale hebt bereikt, dan toon je geen echte ambitie. Als je de cup niet wint is het met name met deze gouden lichting mislukt EK. Een bond met ambitie had Martinez allang ontslagen heeft het als coach slecht gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. TrossardAanvaller10
T. CourtoisKeeper50
T. KaminskiKeeper00
M. SelsKeeper00
T. AlderweireldVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

9 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren