Derksen: ‘Ten Cate is vandaag halsoverkop naar Nederland vertrokken’

Woensdag, 30 juni 2021 om 20:35Yanick Vos • Laatste update: 20:48

Henk ten Cate is volgens Johan Derksen vandaag ‘halsoverkop’ naar Nederland vertrokken. De trainer van Al-Wahda wordt sinds in de wandelgangen genoemd als kandidaat om Frank de Boer op te volgens als bondscoach. Derksen ziet in Ten Cate een geschikte kandidaat en krijgt bijval van René van der Gijp. “Je kan Henk wel om een boodschap sturen”, aldus Derksen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

118 reacties (laatste reactie door evil ash)

Armoede troef weer hoor, als dit waar is. Alsof de Knvb ook niet wil dat Oranje ooit nog succesvol is, door maar telkens hetzelfde kliekje middelmatige coaches af te lopen. Als ze maar Nederlands zijn. Van Gaal en misschien Bosz zijn de enige die uit dat groepje nog zouden voldoen.

30 juni 2021 om 20:52

Het zou ook gewoon armoe zijn als je als land geen bondscoach uit eigen gelederen kunt leveren.

30 juni 2021 om 22:02

De commissie Mijnals is, binnen de Knvb, aangesteld om racisme en discriminatie in het betaalde voetbal te onderzoeken. Het eerste waar men mee kwam was dat de bondscoach altijd een blanke man was ipv een allochtoon.

30 juni 2021 om 22:32

765 je loopt de boel op te stoken met onwaarheden. Het enige wat de commissie Mijnals aangeeft is dat er altijd met een coach met een andere etniciteit dan 'witte Nederlander' gesproken moet worden, niet dat die dan ook direct de bondscoach moeten worden. Een groot verschil. En als je als Knvb staat voor diversiteit dan is dat fair, wetende hoe homogeen de groep bondscoaches en coaches bij Nederlandse (top)clubs is.

30 juni 2021 om 22:37

Ik weet hier niet zoveel van maar je zult het wel op positieve discriminatie gooien toch? En ook al is het waar wat jij zegt, dat er racisme tegen gekleurde mensen bestaat in de organisatie, of als er feedback komt via verschillende communicatiekanalen waaruit blijkt dat gekleurde Nederlanders niet evenveel kansen krijgen, is dat fout? Heeft De Boer meer betekent voor het Nederlands voetbal dan Kluivert? Is Cocu meer geschikt dan Seedorf? Jij lijkt mij wel een type die zal roepen dat blanken de echte slachtoffers van discriminatie zijn en hierdoor zullen diversiteit initiatieven als het probleem worden gezien, niet de oplossing. Dit is een van de redenen waarom dergelijke initiatieven vaak op wrok en weerstand stuiten zoals jij nu laat zien. Ik zie geen verschil in het Nederlanderschap van een Henk Ten Cate, Bergkamp, Gullit, Van Basten, maar jij doet dat wel dus jij bent de probleem.

30 juni 2021 om 22:55

@765, Je herhaald je eigen teksten en het versterkt geen enkel argument wat je wilt maken. Integendeel zelfs, je haalt het zelf naar beneden. Want zoals je zelf al aangeeft is de commissie Mijnals slechts een adviesorgaan dat door de KNVB in het leven is geroepen om diversiteit in de organisatie te bevorderen. Die mensen eisen niks, ze hebben niet eens kandidaten aangedragen.

Ik vind dit soort initiatieven ook niet zo sterk, omdat het een sterk voor de bühne gehalte heeft. Maar hoe jij hier onwaarheden en ophitsende teksten post is belachelijk.

30 juni 2021 om 23:06

@765 Dat de bondscoach altijd een blanke man is geweest is een constatering en een feit. Dat is iets heel anders dan een advies eis.

Volgende keer misschien eerst een woordenboek raadplegen voordat je met grote mensen gaat praten.

30 juni 2021 om 23:35

Jullie kunnen allemaal op 765 zitten bashen daar hij een paar woorden verdraait. Moet ik jou nu ook aanvallen op onwaarheden? Dat de bondscoach altijd een blanke man is geweest is een constatering en een feit. Eeeuuhh, kan je nog ene Rijkaard herinneren?

Toen Frank werd aangesteld kwam er heel veel kritiek van deze commissie alsmede van Ruud Gullit. Het was een grote schande dat er geen coach werd benaderd met een etnische achtergrond. Rijkaard benaderen was maar voor de bühne. We hebben een commissie die ervoor moet zorgen dat er diversiteit komt en klaarblijkelijk zijn wij er alleen voor de show, ergens in die term werd er gesproken.

Ten Cate uitnodigen voor een gesprek heeft echt wel met de kritiek van toen te maken. Wat heeft Ten Cate gepresteerd als coach? Als veldtrainer onder Rijkaard was hij fantastisch. Maar wat heeft hij verder gepresteerd?

Maar misschien is Ten Cate wel de juiste coach voor deze lichting voetballers.

30 juni 2021 om 23:47

Ten Cate is al langer in beeld bij de KNVB. Al voordat de stichting Mijnals in het leven werd geroepen. In 2017 heeft hij naar eigen zeggen zelf op het laatste moment afgezien van de functie, omdat hij te weinig vertrouwen voelde uit de gehele organisatie. 765 stookt en post telkens dezelfde onwaarheden. Mag hij daar niet op aangesproken worden?

1 juli 2021 om 00:22

Je hebt ook wel gelijk, want Rijkaard is inderdaad bondscoach geweest. En dat was in een hele andere tijd, toen er nog geen sprake was diversiteit commissies en dergelijke.

Niemand wilt dat zo'n commissie er is, maar blijkbaar acht de KNVB het nodig om problemen in de organisatie op te lossen (wat ik betwijfel).
Het vervelende is dat bepaalde personen daar dan misbruik van maken om hun eigen meningen door te drammen en onnodig sensatie te creëren.

1 juli 2021 om 01:30

Volgens mij is de commissie er ook niet alleen om voor diversiteit bij de keuze van bondscoaches te zorgen, maar binnen de gehele organisatie van de knvb.

1 juli 2021 om 09:28

Nou ja gaan we weer af op zwart/witte visie ..geef meer aan hoe dat je zelf bent ...

30 juni 2021 om 20:56

Je krijgt de kwaliteit die je betaalt, hoe meer je wil betalen hoe hoger de kwaliteit, je krijgt geet toptrainer als je 'maar' 1 miljoen bruto wil betalen. Lijkt mij vrij logisch

30 juni 2021 om 21:01

Heitinga, van bronckhorst, kuyt en cocu zullen wel volgen in de toekomst. Bosz en Ten Hag zijn de enige geschikte Nederlanders denk ik.

30 juni 2021 om 23:49

Waarom Ten Hag? Omdat hij prijzen pakt met Ajax en het voetbal van Ajax meestal leuk is om naar te kijken? Maar de wedstrijden die stroperig verlopen hoor/lees ik heel veel kritiek op Ten Hag. Vooral over zijn wisselbeleid en tactisch onbenul.

Ajax kan in de winterstop (mede door lichte paniek) +/- 25 miljoen uitgeven aan een spits waarmee de titel veilig wordt gesteld. Is de titel (dubbel) dan de verdienste van Ten Hag of het aan- en verkoopbeleid van Overmars?

1 juli 2021 om 12:40

Hij is alles behalve een tactisch onbenul. Wat De boer overkwam, waarbij de 3 achterin werden vastgezet door 3 Tsjechen, zou Ten Hag nooit overkomen. Hij heeft meerdere variaties in de opbouw (via backs of uitzakkende Gravenberch of Alvarez), afhankelijk van de tegenstander en die worden met gemak aangepast in de wedstrijden. Hoog druk, zoals Liverpool, of inzakken en counteren zoals Lille, Ten hag had steeds een oplossing. Dan kan je door momenten (blunder Onana tegen Liverpool) alsnog verliezen, maar het plan is altijd prima in orde. Ook een debacle zoals tegen Turkije waar je 0 restverdediging had, zal bij de altijd op restverdediging hamerende Ten Hag nooit voorkomen.

Dat gezegd hebbende, hoop ik als ajacied van harte dat Nederland een andere coach kiest :D

1 juli 2021 om 13:29

"hoog druk, zoals Liverpool, of inzakken en counteren zoals Lille, Ten hag had steeds een oplossing. " Ja, hij had steeds een oplossing. Behalve tegen Spurs in de tweede helft. Toen zat hij erbij en keek ernaar. Ook tegen Valencia én tegen Chelsea deugde zijn tactische plan totaal niet én wist hij niet hoe hij de tij moest keren. Tegen Atalanta zelfde laken een heel dik pak. Dat Ten Hag een tactisch wonder en meesterbrein zou zijn en dat hem niet zou overkomen wat FdB overkwam, dat durf ik wel te weerspreken.

1 juli 2021 om 07:53

Ik vind zeker dat er een Nederlandse coach moet komen, maar ten Cate vind ik idd ook een armoedige keuze. Wat heeft die nou bereikt, behalve flinke zakken geld met het coachen van clubs in het middenoosten. Ten Cate wrijft wel in zn handjes, eindelijk is er iemand zo gek om hem een podium op het hoogste niveau te geven. Laat ze maar eens out of the box kijken, en anders gewoon v Gaal wat mij betreft.

1 juli 2021 om 12:47

En de PR-machine achter Ten Cate is weer aan het ronken. Zijn golf en sigaren maatje Jack van Gelder voorop als campagneleider en zijn vriendjes als Gullit staan ook al klaar voor een baantje als assistent als wederdienst.

1 juli 2021 om 08:00

Armoede troef? De coach die Barcelona de tweede C.l. in de geschiedenis bezorgde? Als er iemand onderschat is, is het Ten Cate wel.

1 juli 2021 om 12:50

Maar rijkaard wil niet. Want ja, dat was de coach. Over overschatting gesproken. Zelden een assistent het succes zo naar zichzelf toe zien trekken als Ten Cate. En aangezien Rijkaard zelf totaal niet ijdel is, laat hij het allemaal maar gaan ook. We kunnen met jouw logica ook Pepijn Lijnders or Rene Meulensteen bondscoach maken dan dus?

3 juli 2021 om 09:01

Grappig hoe matig iedereens geheugen toch is. Destijds gaven meerdere spelers in interviews aan dat Ten Cate eigenlijk de man achter het succes was. Nadat hij wegging werd het ook opeens een stuk minder...

Wat is die grote staat van dienst dan, waar ze het over hebben?
In Nederland 1 topclub gedaan, geen succes.
In het buitenland assistent bij barca en verder geen topclub.

Nou nou indrukwekkend

30 juni 2021 om 20:50

Het Ajax van Henk was wel een heel goed Ajax. Op 1 doelpunt geen kampioen geworden. Bij Vitesse op de hoogste klassering ooit uitgekomen met machlas en reuser(mooi team was dat) Is geen koekenbakker

30 juni 2021 om 21:02

hij loodste Sparta ook naar een 6e plek en bekerwinst. onder hem was Sparta gewoon een subtopper wat zelden vertoond is bij die club. daarnaast speelden ze nog aantrekkelijk voetbal ook

30 juni 2021 om 21:09

MarrieAandebal ja hele goede prestatie. Ik ben er nog ondersteboven van. Telkens in de voorronde CL uitgeschakeld door nietszeggende ploegen. En dan midden in het seizoen vertrekken om assistent te worden bij Chelsea.

1 juli 2021 om 09:05

Onzin. Voetbal was niet om te pruimen en lag heel slecht binnen de spelersgroep. Vandaar dat het maar bij een jaartje is gebleven.

30 juni 2021 om 20:59

Algemeen bekend dat Ten Cate een prima veldtrainer is maar geen hoofdcoach. Is overal met conflict vertrokken.

30 juni 2021 om 21:26

Geen succes? Net geen kampioen met ajax op 1 doelpunt na.

30 juni 2021 om 21:58

Geen succes dus

30 juni 2021 om 22:35

Bij gebrek aan succes worden verloren halve finales en finales als 'prijs' aangemerkt...

1 juli 2021 om 09:43

@soccerfan_1 sinds wanneer is de 2e plek een succes voor Ajax? Of stond jij op het museumplein?

1 juli 2021 om 08:01

CL gewonnen met Barcelona, toch aardig succesje of niet dan?

1 juli 2021 om 09:43

was hij daar de hoofdtrainer dan?

waarom niet? Van Gaal is een goede coach maar wel het slechtst denkbare uithangbord voor een nationale bond met zijn vaak asociale en respectloze gedrag. dan is Ten Cate ook geen verkeerde optie. een prima coach imo met een aanvallende spelopvatting en peoples manager kwaliteiten

30 juni 2021 om 20:51

Waarom is ten Cate een prima coach Japie? Wat is nou eigenlijk zijn staat van dienst? He le maal niks gepresteerd wat hem ook maar kanshebber zou maken voor de baan als bondscoach. Van de regen in de drup en verder.

30 juni 2021 om 20:58

als bondscoach hoef je geen tactisch genie te zijn of spelers beter te maken. je hebt die gasten maar een paar keer per jaar bij je. automatismen ga je er in die tijd niet in krijgen. dan komen ze oververmoeid aan van een zwaar speelschema bij hun club en dan moet je als coach gewoon zorgen voor een goede sfeer, die jongens een beetje motiveren en de poppetjes op de juiste plek zetten. dan vind ik een Ten Cate of Gio bv geen verkeerde opties. vergeet niet dat Van Gaal in 2002 niet naar de oververmoeide spelersgroep luisterde en ze keihard liet trainen waardoor ze niet meer vooruit te branden waren in het veld en we het WK misliepen. in 2014 ging het gelukkig beter maar dat was imo voor 80 procent de verdienste van een geniale Robben. tactisch was het nou ook niet baanbrekend ofzo. het was de bus parkeren en alle ballen op Robben. daarnaast is het ook geen uithangbord voor een nationale bond imo. als hij zich weer een keer misdraagt zoals gewoonlijk dan zet hij je wel voor lul voor heel de wereld. Van Gaal vind ik daarom net zo een groot risico als Ten Cate of misschien nog wel een groter risico. die kan heel zwaar gaan botsen met de spelersgroep met zijn schoolmeesteraanpak en dan ben je ook ver van huis. veel volwassen internationals pikken het niet als je wordt toegesproken of je een kind van 6 jaar oud bent

30 juni 2021 om 21:01

Ik heb meer vertrouwen in Henk ten Cate dan bijvoorbeeld Giovanni van Bronckhorst. Henk heeft een goede visie en had als assistent een prominente rol bij Barca en Chelsea. Heeft zelf ook aan het roer gestaan bij Ajax en Vitesse o.a. Alleen laatste jaren uit de picture geraakt. Van Gaal zou de ideale keuze zijn, daarna Bosz of Eric ten Hag. Of weer Koeman. Maar lijkt me niet dat deze coaches hun huidige post gaan verlaten. Dus kom je bij Henk ten Cate uit. Vind ook dat het een NL’se coach moet blijven en niet bijvoorbeeld Wenger. Henk is in mijn ogen een goede keus.

30 juni 2021 om 21:04

Met he le maal niks doe je hem wel zwaar te kort. 6e met sparta, 5e met vitesse , 5e met Nac, kampioen van Bulgarije, 2e met ajax en Panathinaikos, functies bij Barcelona en Chelsea.

30 juni 2021 om 21:11

PieterPrins773 je vergeet Andries Jonker die heeft meer functies gehad bij Europese topclubs

30 juni 2021 om 21:27

Helemaal niks gepresteerd? Heb je die barca spelers gehoord toen in die tijd. Rijkaard was niet de grote man maar Ten Cate in hun ogen. Ze waren helemaal gek van hem. Hij is een fantastische veldtrainer en heeft overwicht. Heeft verdorie de CL gewonnen met Barca.

1 juli 2021 om 11:28

Soccerfan

Ja, hij was de assistent trainer, toen Barca de CL won. Dus wat moeten we nu dan doen? Ten Cate assistent maken van oranje?

Het is toch gewoon helder dat de man als eindverantwoordelijke gewoon niets gepresteerd heeft. Jij roemt dat hij tweede werd met Ajax. Als dat voor jou afdoende is, dan hebben jij en ik een heel ander beeld bij wat succesvol is. En dat is Ten Cate, als hoofdtrainer in fatsoenlijke competities, dus evident niet.

30 juni 2021 om 21:06

Uithangbord? Naar wie moet de nationale bond uberhaupt een uithangbord zijn? Hangen onze economische belangen soms af van een bondscoach? En als dat wel belangrijk zou zijn dan zou men met Van Gaal in ieder geval een herkenbaar uithangbord zijn voor het buitenland; Henk ten Cate kan in elke stad in Europa over straat zonder herkend te worden, waar niemand weet of het zal interesseren wat die onverstaanbare man in een ver verleden eens een knvb-bekertje met Ajax heeft gewonnen. Het gedrag van Van Gaal was voor niemand een probleem in 1995 en 1996 en al helemaal niet in 2014. Ik blijf het potsierlijk, arrogant en hardleers vinden dat we in Nederland weer liggen te grabbelen in een armoedig poeltje waar namen als Van Bronckhorst, Keizer, Fraser, Jans, Rutten en zelfs Gullit voorbijkomen en beschikbare toptrainers als Conte, Zidane, Wenger, Low, Bielsa en Favre met dedain genegeerd worden. Nee, met een aan lager wal geraakte NAC-trainer die de laatste vijf jaar aan het roer stond in de subtop van de Verenigde Arabische Emiraten, daar zijn we een stuk beter mee af!

30 juni 2021 om 21:12

Vr aag me bij deze af hoe ingelicht hij nog is inde nederlandse competitie. Hij is al aardig wat jaren in de zandbak aan het werk, dus niet altijd bezig geweest met de nederlandse spelers. Eeen buitenlandse trainer ook niet! Maar die zullen af en toe toch scoutingrapporten lezen en wedstrijden zien waar nederlanders in mee spelen.

Ik ben zelf bijvoorbeeld voor Wenger, met Bergkamp en van Persie als assistenten. Wenger is liefhebber van de Hollandse School, de twee assisthouden van aanvallend voetbal. Wat wil je nog meer?

2 juli 2021 om 00:36

Dat is een absoluut interessante opvatting, verfrissend.

30 juni 2021 om 21:26

Wat voor asociaal en respectloos gedrag, japie? Niet altijd doen wat sociaal verwacht wordt? Een eigen mening hebben zonder angst voor hoge huisjes? Geef eens wat voorbeelden.

1 juli 2021 om 03:39

@VanGaaltje iedereen die niet in zijn achterwerk kruipt en hem naar de mond praat publiekelijk kleineren bijvoorbeeld

1 juli 2021 om 11:31

Japie

Wie niet vindt dat Van Gaal zich in het openbaar vaak asociaal en respectloos gedraagt, die heeft duidelijk een iets andere visie op wat er maatschappeljik gezien als 'asociaal' en 'respectloos' wordt ervaren. Je moet redeljik empathieloos zijn om dat niet te kunnen voelen.

1 juli 2021 om 11:56

@Constant Kante ik ben het helemaal met je eens. Ik heb gigantisch veel respect voor de trainer Van Gaal maar de mens Van Gaal kan vaak echt een botte hork zijn

1 juli 2021 om 13:31

Japie

Precies. Over de kwaliteiten als voetbalcoach is iedereen het volgens mij wel eens. Maar mijn god, wat heeft die jongen een waardering en erkenning gemist in zijn jeugd zeg, dat je ondanks al je successen en je status je nog op zijn kleinzielige manier moet laten kennen voortdurend.

30 juni 2021 om 23:26

Ten Cate met daarnast een goede assistent dat is geen slechte optie. Ik denk dat het van belang is welke mensen je naast Ten Cate zet.

1 juli 2021 om 11:42

Japie

"dan is Ten Cate ook geen verkeerde optie. een prima coach imo met een aanvallende spelopvatting en peoples manager kwaliteiten"

Henk ten Cate people manager kwaliteiten??? Waar baseer jij dat in vredesnaam op? Want het is juist algemeen bekend dat Henk ten Cate, behalve een rancuneuze kerel, een enorme intrigant is, mensen tegen elkaar opzet, én een leugenaar. Hoezo is hij dan opeens een 'people manager'? Omdat hij het zo leuk deed als assistent bij Barca?

Als hoofdtrainer heeft hij helemaal geen grote staat van dienst. Zijn jaartje Ajax werd uiteindelijk een ramp, want hij werd geen kampioen, terwijl hij heerljik materiaal had. Hij is ook niet voor niets na een jaar al weer de Arena uit gebonjourd. Zorgde voor verdeeldheid in de spelersgroep, lekte naar de pers en loog dat het gedrukt stond. Dat zie ik niet als iemand die het stempel 'people manager' verdient. Integendeel!

1 juli 2021 om 11:58

@Constant Kante misschien zit ik daar idd naast dan. De spelers bij Barca en Sparta vonden het een prima kerel maar blijkbaar viel hij niet bij al zijn clubs in de smaak dan. Gio is dan misschien een betere optie dan Ten Cate als je een peoples manager zoekt, al is zijn prijzenkast ook niet rijk gevuld

1 juli 2021 om 12:57

Punt is vooral dat mensen nu vooral roepen dat ze Ten Cate willen omdat die de groep wel eventjes aanpakt, maar die mensen vergissen zich dus schromelijk. Ten cate was de bron van al die nare verhalen die in de pers verschenen over dat de groep Perez uitkotste en zo. Terwijl Perez zijn aanvoerder was,.... Dat soort types zijn echt ongeschikt om als bondscoach te dienen. Daarnaast, dat ze bij Barca en Chelsea weglopen met de assistent, dat zegt mij dat hij vooral een goede assistent is. En dus geen hoofdcoach. Dat hij het leuk deed met Sparta dat vind ik echt geen argument. Dit gaat niet over de nieuwe trainer van Zwolle of Fortuna, met respect voor die clubs. Dit gaat over een trainer die bij voorkeur zou moeten bogen op ervaring én succes als coach van een topclub. Anders kan je nu ook Frã¤ser, Maurice Steijn en Ron Jans voordragen. Maar dat zijn geen van alle serieuze kandidaten lijkt mij. We zetten toch hoger in dat dã¡t? Gio zou dan wel in dat plaatje passen, zelf ook geroemd international geweest. Maar die hoef ik echt niet. Net zoals ik ook Cocu niet bij de Knvb wil zien. Saai voetbal, uitstralingen van drie keer niets en ijn feite stel je gewoon een Frank de Boer light versie aan (gio en Cocu allebei). Dan had je die net zo goed kunnen laten zitten.

1 juli 2021 om 14:10

ik vind dat Gio wel elke keer makkelijk in een rijtje met FdB wordt geplaatst wat imo nergens op gebaseerd is. je kan toch niet zeggen dat als er 1 Deense voetballer is die flopt in de Eredivisie dat er nooit meer een Deense voetballer gehaald moet worden? Gio is geen FdB vooralsnog. bij Feyenoord geslaagd en verder nog nergens geflopt. FdB is na Ajax overal mislukt. dat Gio dat ook gaat doen is geen gegeven

1 juli 2021 om 14:51

"ik vind dat Gio wel elke keer makkelijk in een rijtje met FdB wordt geplaatst wat imo nergens op gebaseerd is."

Op zich is het, als je de feiten bekijkt, zelfs zo dat Gio gewoon een veel mindere optie is dan Fdb. Dat voorbeeld van die Deense voetballer snijdt wat dat betreft geen hout. Gio en FdB zijn leeftijds- en generatiegenoten. Hebben vergelijkbare carrieres gehad (de een bij Ajax de andere Feyenoord) maar hebben, bovenal, vergelijkbare uitstralingen: weinig!

Dat Gio bij Feyenoord is geslaagd klopt. De Boer is bij Ajax echter ook geslaagd en haalde daar vier titels. Dat Gio niet flopte elders, daarin heb je inderdaad gelijk. Maar wat is daarbij je punt? Is het niet zo dat Gio momenteel trainer is in China? En niet bij Sevilla, Dortmund of voor mijn part Nice of Atalanta??

Daarnaast, kernprobleem, FdB is publiekelijk afgemaakt en afgezeken omdat hij geen uitstraling had, niet met mensen kon omgaan, onverstaanbaar zou praten, etc. etc. Dat zijn toch allemaal exact die zake die niet tot de kerncompetenties van Gio behoren? Gio, nogmaals, is op die vlakken
eerder FdB 2.1 dan dat hij een soort Hiddink is. En dát is mijn probleem met namen als Cocu en Gio. Het is echt in alle opzichten en gevallen gewoon meer van hetzelfde.

En trouwens, ik snap best dat jij als Feyenoord fan iets ziet in Gio, maar als successen bij je topclubs een maatstaf is, dan heeft Cocu evident een paar streepjes voor op Gio, dat ljikt me wel helder. Enneh, voor jouw beeldvorming, Cocu wil ik niet eens bij PSV terug zien, laat staan bij oranje.

2 juli 2021 om 01:46

Qua prijzen heb je een punt maar als persoon vind ik Gio niet vergelijkbaar met FdB. Hij kan juist uitstekend met mensen overweg en is wel degelijk verstaanbaar

Het Lijkt elke keer weer het zelfde liedje bij het zoeken van een Bondscoach de zelfde namen komen weer te voorschijn maar dan gaat toch weer iemand anders het worden. wat hoop ik op Van gaal als Ten cate een optie mag zijn.

Nu zijn ze allemaal aan het lobbyen voor een bondscoach zodat ze vanaf volgende week weer kunnen gaan beginnen dat we het WK in Qatar moeten boycotten.

Ten Cate heeft niets bereikt als trainer, hoop echt dat ze voor van Gaal gaan, deze man is tactisch zo sterk.

30 juni 2021 om 21:28

Ach ja een kampioenschap met Ajax op 1 doelpunt missen is ontzettend slecht natuurlijk. CL winnen met Barca is natuurlijk niks bereiken.

30 juni 2021 om 21:54

Wel een beste goeie ploeg had Henk toch? Als ik de selectie bekijk: Huntelaar, Sneijder, Gabri, Heitinga, Stekelenburg, Stam (wel op zijn retour), en Perez. PSV had een betere selectie, maar deed nog in de Champions League mee. En Champions League was toch meer een verdienste van Rijkaard dan van Ten Cate toch? Of heeft Lijnders dan ook een flinke impact gehad op Liverpool?

30 juni 2021 om 21:50

Haha niets bereikt als trainer is een belachelijke onderwaardering van zijn verdiensten. Als hij zo waardeloos zou zijn, dan was hij überhaupt niet zo vaak benoemt.
Dat heeft niks te maken met die belachelijke claims die bepaalde figuren maken dat hij een "diversiteit" kandidaat is. De Stichting Mijnald is slechts een advies commissie, die hebben niets te eisen.

Ik lees al dagen allerlei redenen waarom FdeB nooit aangesteld had moeten worden. En nu komen deze figuren met Ten Cate aan die in alles minder is dan de de Boer.

Ten Cate heeft toch niets noemenswaardig gepresteerd als trainer? Waarom is die een kandidaat? Zit bovendien al vele jaren in het Midden - Oosten en ik denk dat die al jarenlang niet zoveel van het voetbal in Europa meekrijgt.

Een niet onbelangrijke vraag is wie er beschikbaar zijn en of de beschikbare trainers ook door de Knvb te betalen zijn. Ik kan mij voorstellen dat men dan bij Ten Cate uitkom. Van Gaal was al door de spelersgroep uitgespuwd toen de Boer werd aangesteld. Bovendien is hij natuurlijk ook overdreven dominant. Hij zal in no time overal problemen binnen de bond veroorzaken. Want het moet allemaal zoals Louis het eist. De vraag is of men dat binnen de bond gaat willen. Ten Cate heeft natuurlijk wel een karrenvracht aan ervaring, maar minder als hoofdcoach. Dat hoeft voor mij geen belemmering te zijn.. De selectie van Oranje kan voetballen, dat hoeft ten Cate ze niet meer te leren. Maar er een goede groep van te maken en het team in zijn kracht laten spelen, dat is wat de coach moet doen. En dat kan ten Cate heus wel.

Ten Cate is al 10 jaar lang aan het cashen in China en het Midden-Oosten, enige reden waarom je hem op dit moment zou nemen is omdat er misschien druk is om een gekleurde coach aan te stellen. Dat word gewoon De Boer 2.0.

“voor Henk zou dat leuk zijn. Die verdient dat ook een keer. Hij heeft een grote staat van dienst ook.”

Staat van dienst? Hebben we het hier over dezelfde Henk ten Cate? Een man die twee JC-schalen mocht bijschrijven, een Nederlands en een Hongaars bekertoernooi won en een kampioenschap in de VAE op zijn naam zette en verder wat oefeningetjes mocht uitzetten in de schaduw van echte toptrainers bij Barcelona en Chelsea? Wiens grootste eindverantwoordelijkheid twee titelloze jaren zonder Champions League-deelname bij Ajax was? Welk belastend materiaal van Derksen en Van der Gijp houdt Ten Cate achter dat hij zo onvoorwaardelijk op het schild wordt gehesen door deze toch oerkritische voetbalvolgers?

Begrijp echt niets van de suggestie om Ten Cate naar voren te schuiven. Als dat de norm is, waarom dan niet Jos Luhukay, Huub Stevens of Erwin Koeman!?

30 juni 2021 om 21:31

Echte toptrainers bij Barca? Jij noemt rijkaard een toptrainer? Daarom hemelden de spelers van Barca ten Cate ook zo op en werd rijkaard niet eens genoemd. De man die met sparta degradeerde.....ten Cate was bij barca de grote man. En je kan hem niet kwalijk nemen dat je een kampioenschap met ajax mist op 1 doelpunt. Jij haalt hem helemaal naar beneden terwijl hij meer bereikt heeft dan vele nederlandse coaches bij elkaar. Bovendien een geweldige veldtrainer ook.

30 juni 2021 om 22:27

Ludovic Giuly vertelde eens dat hij van Ten Cate in het Spaans heeft leren schelden, maar zelfs dan nog kunnen spelers van Barcelona lovend over hem zijn. Maar wat boeit dat? Hij was assistent en dus niet de grote man, want die draagt eindverantwoordelijkheid. Trouwens geinig dat je Ten Cates mislopen van een titel met Ajax bagatelliseert, maar de eerste degradatie van Sparta grijp je wel zonder nuance aan om Rijkaard af te zwakken. Terwijl Sparta het jaar ervoor met nota bene minder punten eveneens 17e werd onder Wim van Hanegem. Die degradatie werd breeduit gezien als onvermijdelijk en werd totaal niet geweten aan Rijkaard, het materiaal was gewoon te matig voor handhaving.

Gezien zijn prijzen en clubs is Ten Cate een heel doorsnee trainer die echt het bondscoachschap niet verdient. Niet meer in ieder geval als pakweg Ron Jans, Huub Stevens, Jos Lukuhay, Erwin Koeman, Fred Rutten, John van den Brom, Adrie Koster, Henk Fraser en Gertjan Verbeek. Doodgewone middelmaat.

Ik hoop echt dat het niet Ten Cate wordt, want daar heb ik echt helemaal niets mee. De laatste keer dat hij trainer is geweest bij een serieuze club in Europa speelde Ajax nog met Vertonghen en Alderweireld in de verdediging. Daarnaast heeft hij niet eens zo'n enorm indrukwekkend CV. Ik snap echt niet waarom hij door sommige mensen zo naar voren wordt geschoven.

Dan 100 keer liever van Gaal. Heb ook iemand horen aankomen met het idee om Arsene Wenger aan te stellen met Van Persie/bergkamp in de technische staf. Dat zou ik ook geen gek idee vinden hoewel het waarschijnlijk niet heel realistisch is.

2 juli 2021 om 00:45

Ik hoop het hoor wil dat wel zien.

Dit zou natuurlijk totaal lachwekkend zijn. Voor de goede orde, dit zijn de clubs waar Ten Cate de afgelopen 12 jaar trainer is geweest: Al-Ahli, Umm Salal, SD Luneng, Sparta, Al-Jazira, Al Wahda, Ittihad, Al-Wahda.

Dat je met zo'n loopbaan uberhaupt nog aan Oranje gelinkt kan worden..

De man is hoofdtrainer geweest bij Ajax, wat geen succes was. Daarna heeft hij veel verschillende clubs gehad, meestal in de zandbak. En dat moet dan de trainer van oranje worden? Neem dan toch van Gaal, die heeft toch veel meer uitstraling en kennis. Pure armoede als er dan verwezen wordt naar zijn periode bij Barcelona, wat gewoon meer dan 15 jaar geleden is. Als assistent he. dus geen eens eindverantwoordelijk.

Zou toch een absolute schande zijn. Iemand die de laatste 13 jaar voornamelijk in het Midden-Oosten heeft gewerkt en die als hoofdtrainer vooral bij absolute middelmaat heeft gewerkt als bondscoach nemen. Slaat echt helemaal nergens op.

Ten Cate heeft het als eindverantwoordelijke nooit kunnen maken. En nu trainer van Al Wahda. Iemand met ambities traint niet in de zandbak. Daar ga je heen om je zakken te vullen. Niets mis mee. Maar het heilige vuur lijkt gedoofd.

Haha zo stom zijn ze niet bij de knvb
Waarom risico lopen
Ik ben geen fan van v Gaal, maar hem passeren is wel het stomste dat je kan doen
Ik snap derkzen wel die haat.Gaal
Straks tovert hij de uitslag van een enquete waaruit blijkt dat Gaal niet gewenst is.haha
Te doorzichtig

Kennelijk wordt van de premisse uitgegaan dat een bondscoach aan dezelfde criteria dient te voldoen en dezelfde eisen kunnen worden gesteld als van een een clubcoach. Anders is het collectieve afserveren van Henk ten Cate niet te verklaren,

Het is vooral een gebrek aan creativiteit. De Hollandse school, het klassieke 4-3-3, dat er perse een Nederlandse coach aan het roer moet staan, is allemaal zo achterhaald. De enige optie daarmee is oude koeien uit de sloot halen. Dat is wat hier gebeurd. Echt een totale gebrek aan creativiteit dat trainers als Ten Cate, van Gaal en notabene Keizer en Bronckhorst worden genoemd. Wat er moet komen is aanvallend voetbal, spektakel. Ga voor Favre, of iemand die in ieder geval gegarandeerd voor aanvallend voetbal staat. Want dat is waar NL vooral om bekend staat. Pak door en vernieuw, maak je als Knvb klaar voor de toekomst. Met een frisse visie en een toekomstplan.

3 Nederlandse opties. 1 voor de korte termijn, 2 voor de lange termijn! Van gaal, Bosz en ten Hag. In mijn ogen optie 1 gevolgd door ten hag die zijn laatste jaar in gaat bij Ajax.

Optie 4 en meer kom je weer bij b-garnituur uit en daar zit het volk niet op te wachten.

Optie 5: Een buitenlandse trainer. Een dure in de vorm van Zidane of 1 die het Nederlandse voetbal kent in de vorm van Olsen.

Wat mij betreft is Ten Cate een prima optie. Alleen in Nederland wordt er gesproken over de staat van dienst.het gaat er niet om wat hij heeft gedaan,maar om hij wat hij nu kan betekenen. Heeft hij genoeg overwicht op de spelers en snapt hij hij het spelletje? Kan hij ze beter maken,en lleren van de gemaakte fouten? Ik denk het wel. Met aanvallend voetbal? Ik denk het wel.

Met de juiste assistenten,why not? Give it a go. Als het maar geen 532 meer is of 352

Waar is dat op gebaseerd dat ten Cate het wel even zal doen bij Oranje. Stel een jonge vent aan en maak ten cate assistent dan kun je aan de toekomst werken. Maar een oude knar ophalen die al jaren in de zandbak speelt, hoe...

Hoezo niet sympathiek? Vind hem een van de meest sympathieke mensen in de voetballerij

Ten Cate was als assistent zeer belangrijk bij het Barcelona van Rijkaard. De spelers waren zeer lovend over hem. De man heeft zeer veel ervaring.
Ook ik zie het liefste LvG komen maar Henk ten Cate verdiend mijns inziens wel iets meer credits dan wat de meesten hier zeggen.

Pfff, Ten Cate... En als die niet wil vragen ze Koster of Maaskant? Wat heeft Ten Cate nu laten zien als hoofdcoach? Enige goede optie is Louis van Gaal (bosz heeft al een club en heeft vaak geen plan B als het fout gaat, Ten Hag vind ik meer een clubcoach). Of anders gewoon een buitenlandse coach benaderen voor de functie.

'“voor Henk zou dat leuk zijn. Die verdient dat ook een keer. Hij heeft een grote staat van dienst ook”, vulde Van der Gijp aan.' Haha, Gijpie jonge, ouwe valiumslikker. Waar verdient Ten Cate het aan? Voor zijn treurige loondienst bij ajax? Voor zijn geldgegrabbel in het midden oosten? Dit is dus waarom de oude generatie op een gegeven moment uitsterft: omdat ze gewoon gaan hallucineren. Ik zou zeggen: niet alleen een nieuwe voetbalcoach voor NL, ook nieuwe talkshowfiguren bij voetbal inside. Hele knvb mogen ze van me afschaffen, zeker als Henk ten Cate komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren