Engeland juicht: ‘We krijgen nooit meer een betere kans op EK-winst’

Woensdag, 30 juni 2021 om 07:18Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:35

Engeland knokte zich dinsdagavond in een spannend titanengevecht met Duitsland naar een plaats in de kwartfinale van het EK. De ploeg van Gareth Southgate won op Wembley met 2-0: Raheem Sterling en Harry Kane zorgden in het laatste kwartier voor een uitzinnige massa voor de doelpunten. Sinds 1966 had Engeland immers in een knock-out-fase van een groot toernooi niet meer van Duitsland gewonnen. “Nu moeten we het in Rome doen”, verwees Southgate naar de kwartfinale tegen Oekraïne. Engeland won nog nooit een EK.

Southgate was vooral blij dat hij met Engeland weer een stap dichter bij het veroveren van een prijs is, iets wat hem als speler nooit lukte met de wereldkampioen van 1966. “Ik ben zó blij. Ik keek op het grote scherm in het stadion en zag David Seaman in beeld. Voor mijn oud-teamgenoten kan ik niets meer veranderen en de pijn van toen zal altijd blijven, maar we hebben mensen wel een nieuwe, gedenkwaardige dag bezorgd”, benadrukte de bondscoach van the Three Lions na het laatste fluitsignaal.

Southgate doelde op de halve finale van het EK van 1996, toen Alan Shearer, David Platt, Stuart Pearce, Paul Gascoigne en Teddy Sheringham niet faalden vanaf elf meter tegen Duitsland. Southgate deed dat echter wel en Duitsland maakte oog in oog met Seaman geen enkele fout vanaf de stip. De bondscoach kon dinsdag zijn geluk niet op. “Het was prachtig. We wilden de mensen graag laten genieten en dat is gelukt. We waren echt een team en de fans stonden erachter. Ik zal me deze sfeer op Wembley blijven herinneren.”

“We hebben Duitsland verslagen en ook nog eens op indrukwekkende wijze”, zei Shearer in de studio van de BBC. “En het schema valt mee. Engeland zal nooit meer een betere kans krijgen om het EK te winnen. En we kunnen zes van de mogelijke zeven duels op Wembley spelen”, benadrukte de topschutter van weleer. De in de televisiestudio uitgenodigde Jürgen Klinsmann stelde ook dat dit dé kans is voor Engeland. “Een moment als dit moet je herkennen. Als je de kwartfinale overleeft, mag je de halve finale en de mogelijke finale op Wembley spelen. Misschien wel in een uitverkocht huis”, liep de oud-international en oud-bondscoach van Duitsland op de zaken vooruit.

Kane weet dat de druk op Engeland immens zal zijn. “Het was een geweldige dag en een geweldige wedstrijd. De sfeer op Wembley is iets dat we allemaal nooit zullen vergeten. We gaan ervan genieten, al is zaterdag al de volgende grote wedstrijd. Vanaf nu zal iedere ploeg naar ons kijken, ze weten waartoe we in staat zijn. We moeten dit zaterdag opnieuw laten zien en kunnen niet verslappen. We hebben gepresteerd onder druk en daar moeten we trots op zijn. Hopelijk komen we hier terug voor de halve finale en de finale.”

Declan Rice rekende af met de criticasters. “Dit is ongelooflijk. Na de groepsfase hadden veel mensen ons afgeschreven. Iedereen klaagde over onze prestaties. Maar die mensen zaten fout. Dit is pure historie.” Volgens Sterling waren de inzet en de strijdlust bij Engeland doorslaggevend. “We speelden met heel veel intensiteit. Veel teams kunnen daarmee niet omgaan. Rice en Kalvin Phillips zijn net twee beesten. Zij vreten het gras op.” Hij waakte in Londen voor een al te euforische stemming in en rondom de Engelse ploeg. “We leven van wedstrijd naar wedstrijd. Eerst nu even herstellen van dit duel en dan gaan we ons op de volgende wedstrijd richten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door _buffalo_)

Dat dachten wij ook haha

30 juni 2021 om 07:33

Echt he, was ook mijn eerste gedachte. Natuurlijk is Engeland favoriet tegen Oekraïne, Denemarken of Tsjechië, maar het zijn alle drie ploegen die ook gewoon stug zijn.

En als ze dan de finale bereiken, dan komt nog een ploeg als België of Italië op bezoek (of Spanje/zwitserland).

30 juni 2021 om 07:37

Nou precies, nu lijkt de Engelse variant van Oranjekoorts nog wel een slag erger: vergeten van de kwaliteiten van de tegenstanders en overschatten van je eigen ploeg. Gun het sommige spelers van Engeland onwijs, zoals een Grealish. Alleen ik hoop gewoon dat Southgate met deze instelling geen kampioen wordt, het is gewoon de broer van Frank de Boer.

30 juni 2021 om 08:51

Het enige team van de drie die het ze echt moeiljik kan maken is Denemarken. Tsjechië en Oekraïne zijn echt een niveautje te laag. En we mogen NL niet helemaal met EN vergelijken natuurlijk. Ookal is het qua zogenaamd talent vergelijkbaar, spelen al die jongens in de PL in een veel hoger tempo dan welke spelers wij ook meebrengen.

Wij komen aankakken met 3 PL wisselspelers en Wijnaldum die elke bal die hij krijgt verliest, een bergje eredivisie spelers, wat Serie A en wat andere vogels, die je nauwelijks kunt vergelijken met de intensiteit waarmee er in de PL gespeeld wordt.

30 juni 2021 om 08:15

Dat betekent niet dat dat ook niet zo is natuurlijk haha. Dat wij vervolgens falen geeft alleen maar aan hoe groot de kans is die we hebben laten liggen.

30 juni 2021 om 08:32

Wellicht dat Engeland de finale haalt, maar tegen een Italië zullen ze normaal gesproken het onderspit delven. Aanvallend voetbal loont gewoon bijna altijd tov van die 5-3-2. Off topic: werd vanochtend gewekt door een Engelsman die het volkslied luidkeels aan het zingen was hier door de straat, dus het vertrouwen is wél groot

30 juni 2021 om 08:55

de zin 'aanvallend voetbal loont gewoon bijna altijd tov van die 5-3-2' geeft al aan dat je weinig van voetbal snapt. Je vergelijkt een spelopvatting met een formatie, terwijl je een formatie zo aanvallend kan laten spelen als je wilt. Formatie is leuk op papier, maar het gaat altijd om de spelers die een positie invullen en met welke opdrachten ze de wei in gestuurd zijn

30 juni 2021 om 09:11

Dat werd ook geroepen toen de boer het net introduceerde. Nou dat aanvallende spel hebben we gezien dit toernooi 😅 De formatie is gewoon wel degelijk de basis van hoe aanvallend je je ploeg wil laten spelen. En de invulling door de spelers bij 5-3-2 is bijna nooit aanvallend. Engeland speelt ook helemaal geen goed voetbal en hebben voornamelijk geluk dit toernooi door hun thuisvoordeel.

Ja als je de indeling ziet is ook Engeland de gedood verfde favoriet om de finale te halen (aan die kant van het schema).Engeland speelt heel erg verdedigend , maar heeft nog geen enkele goal tegen gekregen. Zie het Engeland niet lastig krijgen met Oekraïne. Ik denk dat Denemarken (indien die Tjechie uitschakelen ) nog wel lastig krijgen. Hoewel we Tjechie ook niet moeten onderschatten. Die hebben niet voor niks het grote oranje uitschakeld.

Vanaf nu ben ik voor Engeland! It's coming home! Football is coming home! Kleine kanttekening, ik was voor Oranje, daarna Frankrijk, daarna Zweden (your shit, but your birds are fit), dus dat belooft niet veel goeds haha

30 juni 2021 om 07:36

Volgens mij is het voetbal al thuis voor de Engelsen. Ik vind het maar vreemd die thuis wedstrijden . Vind het al stom dat het EK door heel Europa is. Maar als je het dan doet doe het dan eerlijk. Sommige landen moeten van Baku naar Spanje en naar Engeland. Terwijl die Engelsen lekker alles thuisspelen.

30 juni 2021 om 08:06

Ja idd een en al Thuisvoordeel voor die Engelsen. Als zij kampioen worden zal heel de wereld hun zien als de Thuisvoordeel kampioen. Mogen ze blij mee zijn,want dit is hun laatste cup ooit die ze kunnen pakken

30 juni 2021 om 08:17

Hun laatste cup ooit die ze kunnen pakken? Wat bedoel je? Wat voor inzichten heb jij?

30 juni 2021 om 08:28

Engeland speelt de kwartfinale in Rome hoor...

30 juni 2021 om 09:12

Als engeland geen groepswinnaar was geworden hadden ze gewoon ook kriskras door europa moeten vliegen.

Engeland heeft enkel thuismatchen dit tornooi,helemaal tot in de finale....hoe eerlijk is dat 1angezien dit evenement zogezegd over heel europa zou moeten plaatsvinden? Sterk gelobbied bij uefa!

30 juni 2021 om 07:39

Ze moeten nu toch naar Rome?

30 juni 2021 om 07:52

Oh wauw, 1 wedstrijdje naar het buitenland. En dan weer in Londen voor de halve finale en finale.

30 juni 2021 om 08:00

Dan spelen ze nog steeds niet alles in eigen land...

30 juni 2021 om 08:49

Ja, ik ben het er ook niet mee eens maar feitelijk klopt de bewoording van bovenstaande niet.

30 juni 2021 om 08:34

@Barmitswa, en toch vind ik het maar een vreemd argument. Normaliter wordt het EK altijd in één land gehouden en dan hoor je er helemaal niemand over. Toegegeven, Engeland heeft inderdaad het meeste voordeel (want de meeste thuiswedstrijden), so what? Zelfde geldt voor het publiek. Daar kan helemaal niemand ook maar iets aan doen. We wisten op voorhand dat dit toernooi tijdens de coronacrisis een vreemd toernooi zou worden. In Engeland geldt een quarantaineplicht, was al lang en ruim bekend. Nu Engeland verder komt wordt dat opeens tot een probleem gemaakt?

30 juni 2021 om 08:50

Ja en nou wordt het EK niet in 1 land gehouden en is het toch zeer vreemd dat de Engelse alles (1 wedstrijd dan niet) in eigen huis spelen? Waarom heeft Engeland deze uitzonderingspositie gekregen? Daarnaast, wanneer het toernooi in 1 land is, zijn de reisafstanden vaak een stuk korter en moet uiteindelijk elk land wel gaan reizen. De Engelse zitten al lekker sinds de poulefase in dezelfde omgeving, hebben nog geen reiskilometer moeten maken. Dat is toch wel echt een voordeel ten aanzien van andere landen die al door heel Europa zijn geweest. Dus nogmaals, waarom de Engelse wel? De halve- en finale worden al in Engeland gespeeld, had dan tenminste de tussenrondes ergens anders gespeeld, om het te compenseren.

30 juni 2021 om 08:59

Wellicht omdat Wembley gewoon een fenomaal stadion is en die Engelsen dus helemaal nergens anders heen moeten voor een fantastische sfeer en een geweldig stadion?

30 juni 2021 om 09:02

ik vind het toch niet hetzelfde hoor.
in een normaal tornooi staat het gastland in de schinwerpers en hebben die terecht wat voordeel.
maar bij de meeste stadia zijn alle matchen gewoon verdeeld, behalve voor het organiserend land.
dit tornooi is dat gewoon helemaal de schop op gegaan, Hongarije Frankrijk waren gewoon 65.000 Hongaren, die impact is vele groter.ook niet te onderschatten dat de impact nu ook gewoon veel groter is aangezien spelers al anderhalf jaar niet meer gewoon zijn om te spelen voor groot publiek.
nu dat je af en toe eens een voordeel hebt, begrijpelijk als gast stad, maar toch niet 6 va nde 7 wedstrijden? het tornooi wordt nl niet in Engeland gespeeld maar zogezegd over heel europa

30 juni 2021 om 09:05

Nou dan houden wij vanaf nu alle eindrondes op Engelse bodem en alle wedstrijden op Wembley....

30 juni 2021 om 12:47

Stel dat bv Belgie de finale haalt gaat de Belgische ploeg meer dan 20.000 km gereisd hebben (ik geloof zelfs dicht tegen 30.000km) en 12 (!) reisdagen achter de rug hebben op een maand tijd. Voor Zwitserland is het nog erger zelfs geloof ik. Voor Italie en Spanje is het wat minder erg, maar vanaf de knock-out fase gaan ze dan ook al 3x ver gereisd hebben voor de finale. Terwijl Engeland doodleuk 1 reisje naar Rome heeft moeten maken dan. Stel dat het EK gewoon in Engeland was hadden alle ploegen ongeveer dezelfde reisafstand gehad, aangezien de Engelsen dan ook zouden moeten reizen tussen Londen, Manchester, Liverpool, Newcastle.... net zoals alle nationale ploegen. Dus ja dit concept heeft zoveel meer voordelen voor Engeland dan gewoon een normaal EK in eigen land.

30 juni 2021 om 11:13

Engeland is gewoon gematst omdat ze zo boos waren dat ze het wk van '22 niet kregen. Daarom hebben ze er ook alles aan gedaan om Qatar zwart te maken (terecht). maar er is een grotere reden waarom Engeland nu zo veel thuis speelt.

“Op een indrukwekkende wijze”, “geweldige wedstrijd” en “hoge intensiteit” .. ik snap dat de emoties hier een rol spelen wellicht, maar dat is zeker niet de wedstrijd die ik heb gezien. Tactisch zat het net iets beter in elkaar bij Engeland, maar was een vreselijke wedstrijd om naar te kijken. Wat een onzin.

30 juni 2021 om 07:56

En de Duitsers waren voor aanvang van het toernooi wat mij betreft niet veel hoger aangeschreven dan Oranje, zeker qua vorm maar ook omdat hun team simpelweg minder is dan eerdere toernooien, kwalitatief gezien.

30 juni 2021 om 08:19

De context is echter dat Engeland gewoon bijna altijd faalt zodra de druk hoger komt te liggen en tegen een grootmacht en rivaal als Duitsland is de druk gewoon ontzettend hoog. Dat is met name de reden dat ze bij de BBC bijvoorbeeld zo in extase waren. Ik vind het wel mooi, er zit in ieder geval veel passie in.

30 juni 2021 om 09:26

Dat kunnen ze dan toch gewoon benoemen(?), iedereen snapt de reden erachter. Iets van: “Was zeker niet onze beste wedstrijd, maar als je na zoveel jaren van Duitsland wint maakt het niet uit hoe. Mooie avond voor de Engelsen”. Als ik dit lees zou je toch een wedstrijd van Barcelona verwachten onder Pep.

30 juni 2021 om 09:41

Tegen een Duitsland is de druk inderdaad hoog, maar Engeland is dan een ploeg die zich dan verslikt tegen een ploeg als Oekraine in de volgende ronde.

Het is ook nog eens zo dat ze er voor zorgen (en nee, niet bewust of opzettelijk natuurlijk) dat ze de halve finale en de finale, vrijwel zonder uitpubliek kunnen spelen. Voelt toch wat dubieus aan.

Ja, in een normaal EK is er altijd een thuisland, maar zijn er in principe net zo veel kaartjes beschikbaar voor beide landen. Dat is dus nu feitelijk niet zo. Dat maakt het wel oneerlijk.

Betonvoetbal wordt beloond, dat is wel duidelijk. Heb er nu 4 wedstrijden naar proberen te kijken, maar het kost heel veel moeite om het vol te houden, want het is gewoon saai. Ik zie ze nu wel die finale halen met deze tegenstanders. Hopelijk dat Italie/belgie/spanje ze daarin verslaan. Die proberen er tenminste nog iets van te maken.

Die Declan Rice slaat wel ietwat door he? De criticasters zaten fout en dit is 'pure historie'. Kwartfinale bereikt. Nou nou, mag het even? Man, wat kleinzerig weer wat betreft die criticasters. Voetballers en spiegels, het blijft een bijzondere combi. Er uren voorstaan om ieder haartje perfect te zetten, maar enige zelfreflectie hebben ze nog nooit van gehoord. Ze waren gisteren wel prima maar als er iets is wat Engelsen kunnen, is het zichzelf overschatten. Ben heel benieuwd tegen Oekraïne!

30 juni 2021 om 08:02

Deze wedstrijd op zich is pure historie. Wat wij met Portugal hebben, doe dat keer 100 en je hebt wat Engeland met Duitsland heeft. Dat ze eindelijk eens een duel dat er toe doet winnenvan Duitsland is historie.

30 juni 2021 om 09:59

1e keer in 55 jaar dat er van de duitsers word gewonnen in een knock out wedstrijd. Een behoorlijke historische prestatie.

En toch had ik meer het idee dat Duitsland zo slecht was dan dat Engeland goed was.
Ik wil het nog wel zien als ze de finale halen en tegen België of Italië moeten.

En wat is dat kinderachtige gedoe steeds als je kritiek levert op een ploeg en of speler dat ze allemaal zo gepikeerd reageren
Je mag toch gewoon zeggen dat Engeland of Spanje niet zo heel goed waren .

30 juni 2021 om 08:54

Spanje is wel supergoed, missen alleen een afmaker voorin en een hele goede keeper. De combinaties op het middenveld en in de aanval zijn een lust voor het oog. Ze zijn wat jong en ook daarom gaan ze niet winnen maar wel een leuke ploeg om naar te kijken. En als Spanje de hemel is, is Zweden de hel, wat ben ik blij dat die naar huis zijn met hun defensieve rotzooi, bah.

Nou, eerste knockout ronde en Nederland, Duitsland, Frankrijk en Portugal naar huis.
Belgie moet tegen Italie, dus de halve finales zullen weinig echte favorieten kennen.
Engeland zit inderdaad aan de goede kant van het schema en van Duitsland winnen is natuurlijk wel een prestatie, als je naar het spelersmateriaal kijkt. Maar ik ben, net als Spanje, nog niet onder de indruk van het spel.

30 juni 2021 om 09:06

Nederland mag je niet in dat rijtje noemen. Vooraf hoorde we nergens bij de favorieten namelijk.

30 juni 2021 om 09:20

We waren wel favoriet tegen Tjechie, maar inderdaad niet voor de eindzege.

30 juni 2021 om 09:39

Het is gewoon een heel zwak toernooi met weinig goed voetbal.

30 juni 2021 om 09:43

Nou, in de poulefase heb ik wel genoten van Italie. En ook Duitsland-Portugal was het kijken meer dan waard. Kroatie-Spanje was spectaculair in de knockouts en ook Zwitserland-Frankrijk was niet altijd even goed, maar wel een leuke pot om naar te kijken.

30 juni 2021 om 09:55

Maar dan hebben we het over een handvol wedstrijden, terwijl er al dik 40 gespeeld zijn geloof ik.

En zo kan je als Engeland zijnde met 1 topland te hebben uitgeschakeld zomaar in de finale staan. Vorig EK had Portugal ook al zo een bizar traject.

30 juni 2021 om 09:38

0 toplanden. Duitsland is echt geen topland, die hebben een dramatisch slecht elftal voor Duitse begrippen.

Ben benieuwd hoe Engeland zich gaat houden tegen Italië of België. Maar ja, dat is dan al de finale.

30 juni 2021 om 10:08

Duitsland heeft op zich prima spelers alleen een trainer die net als Southgate enorm laf speelt en de spelers die echt kunnen voetballen het liefst op de bank zet en alleen maar werkers opstelt.

30 juni 2021 om 12:52

Qua loting hadden ze op het WK in principe nog meer geluk, toen zouden ze in de knock-out hun eerste favoriet pas in de finale tegenkomen maar zelfs dat is ze toen niet gelukt. Dit Engeland is het meest lucky team in recente jaren op dat vlak.

Op papier kunnen ze alleen in de finale een echte topland nog tegekomen. Het is inderdaad een unieke kans en alles behalve finale is dan ook een mislukking. Finale thuis spelen brengt niet veel geluk moet ik zeggen. Denk aan Griekenland in Portugal en Portugal in Frankrijk.

Wat een vreselijk laf voetbal speelde zowel Engeland als Duitsland. Twee grote landen in het voetbal die beide afbraakvoetbal spelen terwijl ze wel echte voetballers op de bank hebben zitten.
Ik hoop dat ze er de volgende ronde uit vliegen als Southgate weer zo laf gaat spelen tegen Oekraïne. Alleen is Oekraïne zo'n slecht team dat ik Engeland dat nog wel zie winnen. Dan moet Denemarken of Tsjechië Engeland maar uit de finale houden.

Mag toch hopen dat Engeland niet het ek wint. Lafvoetbal hoort niet beloond te worden. Heb gejuicht toen portugal en frankrijk eruit lagen

30 juni 2021 om 11:31

Dus dat.. Heb Engeland nu een paar keer zien spelen en het is echt heel pover. Knap dat ze nog geen tegengoal hebben maar dit voetbal mag niet beloond worden. Die Declan Rice speelt gewoon alles terug of breed terwijl er goede kansen zijn voor een counter. Walgelijke tactiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. WatkinsAanvaller
S. HollandUnknown
G. JonesUnknown
H. KaneAanvaller74
J. PickfordKeeper70
R. SterlingAanvaller73
B. SakaAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

58 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Tottenham Hotspur 7 1 2 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 35 23 1 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 29 18 4 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 28 17 5 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 30 5 0
Laatste voetbalnieuws

Dagen van Bruce lijken geteld na nederlaag in gestaakt duel met Tottenham

Tottenham Hotspur heeft zondagavond de uitermate bewogen uitwedstrijd tegen Newcastle United naar zich toe getrokken. The Magpies - waar alles vooraf in het teken stond van de overname door een investeringsmaatschappij...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren