Naam van Marcel Keizer valt bij Oranje: ‘Je moet kijken naar een combinatie’

Dinsdag, 29 juni 2021 om 22:08

Valentijn Driessen pleit ervoor om Henk ten Cate samen met Ruud Gullit en Marcel Keizer aan het roer te zetten bij het Nederlands elftal. De chef voetbal van De Telegraaf zegt in een video-item van de krant dat de naam van Keizer reeds ‘gevallen’ is. Driessen is van mening dat de KNVB ‘dezelfde fout als met Frank de Boer’ zou begaan als Giovanni van Bronckhorst of Phillip Cocu - momenteel allebei clubloos - zou worden aangesteld als bondscoach.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dit een goed idee?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door camiel)

Mocht Henk ten Cate niet willen zie ik Marcel Keizer ook wel als Bondscoach . Deze man heeft het uitstekend gedaan in de loop van zijn trainerscarrière. Hij heeft met Ajax en Sporting ook al een flinke CV. Enorme uitstraling en een enorm tactisch inzicht. Maar met Henk ten Cate heb je ook een goede. Eerst maar even inventariseren wie wel en niet wil .

29 juni 2021 om 22:20

Blue groninger.


Sarcasme is net als sambal.

Een beetje is lekker , een hele pot is niet zo lekker.

29 juni 2021 om 22:47

Tijd om het volk te laten kiezen. Gewoon stemmen.met je DigID of per post. En op tv 10 kandidaat bondscoaches die zich aan ons.presenteren.met.hun visie.

29 juni 2021 om 22:56

Goed idee! Ik wil dan ook gelijk mee kiezen welke spelers de coach mee neemt voor wedstrijden.

29 juni 2021 om 23:05

Holland's Next Bondscoach op SBS. Twee maanden op de buis. Chantal Janzen die presenteert. Pakken we een paar van onze zuurpruim analisten als juryleden. Let's go.

30 juni 2021 om 06:34

Chantal Janzen bij sbs? Dream on

30 juni 2021 om 08:40

I've been made! Kan eerlijk zeggen dat m'n TV eigenlijk alleen nog maar voor sport aan gaat. Weet alleen dat zij niet vies is van een talentenshowtje hosten.

We gaan van een Koe-man, naar De Boer om nu richting een Keizer te gaan! Wij komen er wel.

29 juni 2021 om 22:20

Hans de Koning volgt dus .

Maargoed het gaat vooral nu om ten Cate. Wat vind je van die optie dan ajaxwachter11? Ik vind het persoonlijk wel riskant , omdat ten Cate al een tijdje uit het Europees voetbal is.

30 juni 2021 om 09:45

blij dat Andries Jonker overgeslagen is dan

Nee. Geen goed idee. Moet het nou echt weer een Nederlander zijn? Graag even goed kijken in het buitenland. Het moet echt afgelopen zijn met dat matige trainers bondscoach maken puur gebaseerd op hun Nederlanderschap.

29 juni 2021 om 22:20

Van Gaal Advocaat en Co Adriaanse zijn geen kleine namen en misschien allemaal bereid om hun laatste klusje te klaren. een buitenlandse coach kan ook maar mannen als Mourinho Wenger Zidane zullen het echt niet voor minder dan 6 miljoen doen. en ik denk niet dat de Knvb dat bedrag wil betalen

29 juni 2021 om 22:26

Co is toch helemaal geen grote trainer geweest? Is ook al 10 jaar niet meer actief. Ook Van Gaal is op pensioen. We hebben geen goede Nederlandse trainer in Nederland die beschikbaar is. Dan moet je gewoon buiten de grens kijken. Er moet toch wel een trainer zijn in Europa die Oranje wil coachen voor het prestige.

29 juni 2021 om 22:35

Van Marwijk een optie?

29 juni 2021 om 22:40

maar dan moet de Knvb wel bereid zijn om meer salaris te bieden. en Van Gaal gaf voor Frank de Boer al aan beschikbaar te zijn dus hij zou echt nog wel deze laatste uitdaging willen oppakken. Co is misschien niet van het kaliber Advocaat Van gaal maar een prima en strenge trainer.
1 Johan Cruijff schaal met Twente
2 Kampioen van Oostenrijk
3 Kampioen van Portugal
4 Beker in Portugal
5 Coach van het jaar in Nederland met Az
6 Trainer van het jaar in Portugal met Porto
7 heeft het dus in meerdere landen laten zien

29 juni 2021 om 22:44

zou kunnen maar die zal dik verdienen bij de Verenigde Arabische Emiraten dus dan moet je eerst dat miljoenen contract afkopen, en daarna ook nog het nieuwe salaris van Van Marwijk betalen dat word denk ik te duur.

29 juni 2021 om 23:00

Dit zijn wel trainers die onze ballerina's gewoon laten werken. En willen ze niet datgene doen dan vallen ze af het zegt al genoeg dat ze van gaal niet wilden meer dan moet Memphis gewoon werken en dan moet wijnaldum en dan is er een probleem als weghorst expres overgeslagen dus niet aangespeeld wordt deze over het paard getilde egos hebben een coach nodig met harde Depay voetbalde alleen voor ze eigen allleen naast balverlies acties te ver doorvoeren een 1 man show willen zonder het daadwerkelijk te kunnen de slechtete van het hele toernooi en de boer durft hem niet te wisselen vanwege de kliekjes vorming Depay v dijk en wijnaldum

29 juni 2021 om 23:06

daarom zou ik ook een van die Trainers willen en als ze perse een buitenlandse trainer willen dan graag Mourinho die gaat goed met de spelers om maar is ook hard en zegt waar het op staat.

Haha, ik wist dat ze zouden komen met Cate, die het Arabische voetbal goed kent.
Hij heeft al heel veel gepresteerd . Man o man armoe troef
Ik stel voor dat hieraan worden toegevoegd
Alphons Groenendijk, Rob Maakant , en een vrouw.

29 juni 2021 om 22:17

Sarina Wiegman

29 juni 2021 om 22:20

Ja precies. ik ben zo slecht in namen.
Maar omdat we zo vooruitstrevend zijn zou ze ook uit een andere tak van sport mogen komen. Zwemmen of judo, want Nico Hogema wil iemand die power uitstraalt (dat deed de Boer te weinig leek hij te zeggen)

29 juni 2021 om 22:21

Wiegman wordt na de OS de nieuwe bondscoach van het Engelse vrouwenelftal

Compleet lachwekkende combinatie. Je gaat niet alleen van de regen naar de drup maar je gooit jezelf gewoon aan kettingen naar beneden richting de bodem van de Noordzee. Tijd dat de KNVB eens verder kijkt en dan met name over de landsgrenzen heen. Clement van Brugge, Joachim Low, koop Erik ten Hag weg, Jurgen Klinssman, Antonio Conte, bel Guardiola eens op, bel Zidane of Wenger eens op, koop Hjulmand weg van Denemarken, bel Rudi Garcia. Er zijn zo veel opties om te proberen. Toon ambitie en probeer het aller beste ipv wat er makkelijk voor handen is. Deze groep verdiend een topper en geen budget winnie de poe zoals ten Cate. En dan de combo met Gullit (overal gefaald) en Keizer (overal gefaald) is helemaal ongelooflijk natuurlijk.

29 juni 2021 om 22:34

Ik vind Valentijns beredenering ook zo goed. Van Bronckhorst heeft het goed gedaan, maar die heeft geen "internationale ervaring". Dus dan maar een combinatie van trainers die ooit wel eens in het buitenland getraind hebben: Keizer, Gullit en ten Cate, ook al hebben ze nog nooit iets noemenswaardig gepresenteerd daar. Misschien kunnen we wel "de Champ" bondscoach maken. Die heeft namelijk ook in het buitenland gewerkt en is zelfs laatst nog kampioen geworden met Platinum.

29 juni 2021 om 22:51

Koop ten Hag weg, hoe simpel wil je het krijgen. Hij heeft net bijgetekend, meerdere clubs afgeslagen en jij denkt dat hij uitgekocht wil worden.

Hij heeft nog voldoende te winnen in het clubvoetbal, eerst met Ajax en daarna eventueel in het buitenland.

Oranje zou een afsluiter zijn.

30 juni 2021 om 07:45

Als het de bedoeling was een lachwekkende combinatie te overtreffen met een rijtje namen waarvan je echt tegen je dijen gaat kletsen, dan ben je aardig op weg. Financieel volstrekt onhaalbaar wat jij oppert. Een Zindane verdiende 21 miljoen per jaar, Guardiola 26 miljoen per jaar om een voorbeeld te geven. Dromen mag, maar hou toch op met die buitenlandse namen. Die vragen salarissen die de KNVB niet kan en wil betalen. "Een buitenlandse coach is niet uitgesloten" wordt er gezegd en iedereen begint te stuiteren. Ook in die vijver wordt dan naar 2de/3de garnituur gevist. Het heeft niets te maken met makkelijk voorhanden, het heeft te maken met haalbaarheid. Je kan natuurlijk ook voor de 100ste keer Rijkaard bellen, wetende wat zijn antwoord is, omwille van het proberen, maar dat soort pogingen zijn een waste of time.

Keizer Ten cate Gullit lijken mij allemaal niks,van Bronckhorst en Cocu ook niet doen, Van Gaal twijfel ik bij. ik zou er alles aan doen om Ten Hag te halen als dat niet lukt voor Low of een andere buitenlander. met Ten Hag krijg je denk ik weer gezeur dat het een Ajax trainer is denk ik. maar met Ten Hag is dat anders zeg ik als PSV fan, Ten Hag heeft een duidelijke speelstijl bij Ajax erin geslepen, dat wil ik ook wel bij het Nederlands elftal zien want ik geniet toch wel stiekem soms van Ajax wedstrijden.

30 juni 2021 om 06:33

Dat kan niet bij een nederlands elftal. Je kan geen systeem erin slijpen. Je moet gewoon je beste spelers selecteren en die opstellen. Ik snap niet waarom ten hag wel en bijv een v bronckhorst niet. Beetje raar maar zal wel met ajax te maken hebben

De titel van dit artikel zou “Naam van Marcel Keizer valt bij de Telegraaf” moeten zijn. Ik denk niet dat ze bij de KNVB Keizer op het oog hebben, ook niet als assistent. Gewoon een ordinaire push van een kennelijk Keizer goed gezinde journalist. Overigens vond ik Keizer bij Ajax geen slechte interim-coach maar hij was echt te licht voor het grote werk.

Marcel Keizer? No offensemaar is dat niet een beetje uit hetzelfde vaatje tappen als waar je Frank de Boer vandaan hebt. Bij Ajax niet per se geweldig gedaan met uitschakelingen tegen Nice en Rosenborg en Twente in de voorronde CL, EL en beker. Oke wel de Portugeze Beker gepakt, maar that's it.
Nog effe en Frans Adelaar staat als bondscoach op het veld?

29 juni 2021 om 22:22

Daarnaast was Valentijn Driessen toen niet een van de eerste die aan de stoelpoten van Keizer begon te zagen?

29 juni 2021 om 22:45

Nee dat zie je verkeerd. Valentijn zaagt nooit aan iemands stoelpoten. Is objectief en betrouwbaar. Net als de krant waarvoor hij werkt.

Ga gewoon voor een buitenlandse coach met een prima Engelse taalkennis. Er is geen Hollandse mentaliteit die perse toegepast moet worden met het beperkte kwaliteit coaches die beschikbaar zijn voor deze job als we ver willen komen.

Jongens, bespaar je de moeite om hierop te reageren. Dit valt toch niet serieus te nemen. Lekker dit artikel / Valentijn Driessen voor lief nemen en weer over tot de orde van de dag. Marcel Keizer.. Echt mijn klomp breekt.

Ik lees buitenlandse coach, ik noemde Wenger, die zal niet snel door een ander land worden benaderd, maar wie ook leuk is dat ik
Slutsky. Leuke vent, kan je mee lachen

Op basis van wat? Zijn prestaties bij jong Ajax? Bij de senioren viel allemaal best tegen namelijk. Bij Henk ten Cate overigens snap ik ook niet waarom hij bondscoach zou moeten worden. Ik mag toch hopen dat er voor de volgende bondscoach objectief naar zijn prestaties gekeken gaat worden en dat we nou niet allemaal dingen gaan beslissen op basis van onderbuikgevoelens, zodat we gaan kijken naar eigenschappen zoals "uitstraling" of "hij is heel integer".

Bestaat van Gaal niet? Is verreweg de beste optie als je een Nederlander wilt hebben als coach. Hij zou plan A moeten zijn. Plan B is kijken naar buitenlandse coaches die nu beschikbaar zijn. Wenger, Zidane en Conte lijken mij geweldige opties.

29 juni 2021 om 23:00

Van Gaal zou armoe troef zijn. Geweldige trainer hoor met een fantastische carriere, maar we moeten aan de toekomst denken. Ik hoop op Gio met Rijkaard. Gio als gentlemen en Rijkaard als uithangbord. Moeten samen ook over voldoende tactische kennis beschillen om een fatsoenlijk 433 systeem mee op de mat te leggen.

Waar komt in godsnaam ten Cate in een keer overal vandaan? Op basis waarvan komt zijn naam naar voren? Is dat dan alleen omdat Derksen daarover begon?
Dan kunnen we ook voor Pieter Huistra gaan pleiten. Of Jan Boskamp?

Als we toch allemaal onzin willen verkopen, Mike Snoei is beschikbaar!

29 juni 2021 om 22:40

Art Langeler! Die kijkt zo lekker recht in de camera tijdens interviews!

Het is mij een raadsel waarom Ten Cate iedere keer zo nadrukkelijk in beeld is. Naar mijn mening een bejaarde en modale clubtrainer die al jaren van het toneel is met als hoogtepunten een jaartje Ajax en assistent bij Barca en Chelsea. Allemaal 10+ jaar geleden. Wat een armoe, dat moet toch beter kunnen.

Neem in ieder geval een trainer die weer lekker aanvallend voetbal wil spelen.
Leuk om naar te kijken, met lef en wie weet winnen we ook nog een prijs.
WK 98 vond ik bijvoorbeeld veel leuker dan het WK 2010.

29 juni 2021 om 23:06

Zo mee eens 1998 was 1 van de beste toernooien van oranje maar ook het EK onder van Basten was de groepsfase echt genieten

Eric Meijers is ook nog beschikbaar hoorde ik. Marcel Keizer.. Je verzint t niet.

Ik zeg Henk de Jong met assistenten Martin Drent en Johnny Jansen en wie weet wil Tieme Klompe wel data-analist worden. Dat past natuurlijk niet bij het lezerspubliek van De Telegraaf, maar het onzingehalte is niet minder groot. Wel een fijne wetenschap dat onze gewezen toptrainers tegenwoordig werkzaam zijn bij respectabele clubs in de Verenigde Arabische Emiraten. Met het oog op die teringhitte in Qatar volgend jaar staan we dan sowieso al met 1-0 voor!

29 juni 2021 om 22:51

Haha als we dan toch zulke namen gaan op noemen dan zeg ik Sloetski als bondscoach van Nederland met Hans kraay als assistent.

29 juni 2021 om 23:04

Of andersom! :D

29 juni 2021 om 23:24

en Misschien is er voor Huub stevens ook nog wel ruimte over.

Ik maakte vandaag een grap hier over... en dan zegt die valentijn het doodleukk gewoon ook.
Nee, een keertje een trainer die op hun staart gaat zitten. De spelers van Oranje denken veels te veel als vedetten, en hebben iemand nodig die hun op hun plekje zet.

29 juni 2021 om 23:03

Ik zet mijn geld op Co Adraanse.

Gewoon van gaal beste optie die pakt deze ballerina's wel aan wist Sneijder ook weer te motiveren door hem buiten de selectie te laten Depay wijnaldum etc ongemotiveerd na de achterstand zelfs geen enkele reactie kijk de Kroaten en de Zwitsers knokken ken blijven gaan dat had v gaal in 2014 ook voor elkaar

Van Basten samen met Wim jonk.
Van Basten heeft internationale uitstraling en doet geen gekke dingen. Wim jonk voor de leiding tijdens de trainingen.

29 juni 2021 om 23:08

Onder van Basten was het voetbal wel entertainend de groepsfase was geweldig als je er toch zo vroeg uitgaat dan beter met leuk voetbal

Derksen, Gijp, Driessen, ze roepen allemaal dat het pure armoede zou zijn als we een buitenlandse trainer zouden aanstellen.

Om vervolgens met een stel Nederlandse trainers aan te komen waar de ballen van uit de broek vallen.
Dat is pas armoede!

Ik zit deze posts al een tijdje aan te kijken en de reacties en val van de ene verbazing in de andere.
Marcel Keizer, Louis van Gaal, Henk ten cate...... Jongens waar gaat dit over?
Heeft iemand die van Gaal gezien bij Humberto? Die man is echt niet meer van deze tijd, echt een beetje gek.
Marcel Keizer? Daar hoef ik niet veel over te zeggen...
Henk ten Cate?? Jongens zien we die man wel eens zitten bij studio voetbal. Krijgen we weer een Guus Hiddink verhaal. Die man is toch niet meer in staat voor deze job?
Een buitenlandse trainer kan een optie zijn, maar echt laatste optie. We moeten echt terug naar de basis en niet ineens gekke dingen gaan doen en uit paniek maar Arsene Wenger aanstellen.

Kijk gewoon wat we hebben wat logisch is.
- Van Bronckhorst
- Erik ten Haag

Begin eens bij ten Hag te vragen wat bij hem mogelijk is. Hij is kandidaat nummer 1 overduidelijk.
Dan kan je bij Gio aankloppen. Een frisse jongen van een succesvolle generatie voetballers. Heeft het goed gedaan bij Feyenoord.

Lukt dit niet dan kijken we wel weer verder.

Je zou ook Stanley Menzo kunnen proberen.

Pfoe, het moet niet gekker worden allemaal. Dat men ineens roept om Henk ten Cate vind ik al bijzonder, laat staan dat nobody Marcel Keizer in een adem wordt genoemd met Oranje. Alsjeblieft niet zeg. Laten we vooral verstandig blijven en even rustig de tijd nemen om een adequate vervanger te zoeken. De Boer heeft hopeloos gefaald. En we willen volgend jaar niet weer in het zelfde schuitje zitten. Het is paniek alom, voor wat precies? Moet er morgen al een nieuwe bondscoach zijn? Nee toch. Pleur die vacature eens open en kijk allereerst eens welke namen überhaupt geïnteresseerd zijn. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat Oranje zich moet beperken tot middelmatige Nederlandse coaches. Ik denk dat er zat buitenlandse coaches zijn die maar wat graag die job zouden willen. Ik weet niet of het in dit topic was, of in die van Derksen over van Gaal, maar zo'n combinatie met Wenger en Van Persie, hoe gaaf zou dat zijn? Kijk, daar word ik direct enthousiast van. Laten we nou eens niet beginnen aan een Ten Cate, die al jarenlang niks heeft gepresteerd. Ik vind het al belachelijk dat hij wordt genoemd, want wat heeft hij precies gedaan, dat hij door velen als dé beste optie wordt gebombardeerd? Precies niks toch? Laten we dat vooral gewoon niet doen! Hetzelfde met van Bronckhorst. Prima kerel, een echte legend in mijn ogen. Niet alleen als voormalig captain van Oranje maar ook als coach bij Feyenoord. Pakt daar even de titel en de beker en weet ik het allemaal wat, alleen het voetbal was ook niet om over huis te schrijven. Verras ons eens een keer!

Ik weet het al jongens, we zoeken veels te veel bij bekende namen...
Ik doe het wel!

Hahaha zo doorzichtig. Valentijn heeft met Ten Cate, Gullit en Keizer 3 vrienden ingangetjes. Nogal wiedes dat hij die 3 naar voren schuift. Bij Cocu en Van Bronckhorst hoeft Valentijn niet aan te kloppen.

Klinkt misschien gek maar ik zou Wim Jonk geen slechte keuze vinden

Van Marwijk misschien?

Tijd voor Keizerbal! Even Bas Dost vragen om weer te willen spelen.

Eeeh jongen:

Driessen, van der Gijp en Derksen. Serieus? Nemen we deze gasten echt serieus? Ik mag hopen dat er bij de Knvb wel betere adviseurs rondlopen dan deze heren. Want anders vrees ik het ergste. en schuiven ze Van de Looi door als bondscoach.

ik zeg laten we zelf het heft in handen nemen en de zaaknemers zelf gaan mailen en vragen of ze de knvb kunnen benaderen en of hun client interesse heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

1 fan
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren