‘Een geweldige speler, al had ik verwacht dat hij Messi zou benaderen’

Dinsdag, 29 juni 2021 om 15:26Rian Rosendaal • Laatste update: 16:11

Dick van Burik is blij dat Kevin-Prince Boateng na omzwervingen door heel Europa is teruggekeerd bij zijn oude liefde Hertha BSC. De oud-verdediger speelde tussen 2004 en 2007 samen met de middenvelder bij de club uit Berlijn en had destijds hoge verwachtingen. Van Burik dacht zelfs dat de inmiddels 34-jarige Boateng het niveau van Lionel Messi zou kunnen bereiken.

"Toen Kevin van de jeugd doorstroomde naar het eerste elftal van Hertha, hadden we al gelijk in de gaten dat hij zou kunnen uitgroeien tot een speler van wereldklasse", blikt Van Burik met BILD terug op de samenwerking met Boateng van jaren geleden. "Hij is een speler waar supporters voor naar het stadion komen. Kevin had toen al een enorme uitstraling en hij was niet bang om zijn kwaliteiten te tonen op het veld", aldus de oud-speler, die al snel onder de indruk was van de vijftienvoudig international van Ghana.

"Hij is uitgegroeid tot een geweldige speler, al had ik eerlijk gezegd verwacht dat Kevin het niveau van Messi zou benaderen", zo gaat Van Burik verder met zijn analyse over Boateng, die in de afgelopen jaren maar liefst veertien clubs diende. "Zijn passes, overzicht, techniek en neusje voor het doel, hij beschikte over al die kwaliteiten. Het is daarom geweldig dat hij nu terugkeert bij Hertha, het is echt een sprookje. Zoals ze in Nederland zeggen: de cirkel is weer rond."

Van Burik is van mening dat de middenvelder en zijn halfbroer Jérôme Boateng de beste spelers zijn die voortkomen uit de jeugdopleiding van Hertha. "En ze hebben allebei successen geboekt in de absolute top. Daar kan Hertha trots op zijn. Als Jérôme ook zou terugkeren, dan zou dat helemaal geweldig zijn voor de club. Als ze allebei weer zouden uitkomen voor de club waar hun geweldige loopbanen gestalte kreeg, dan kunnen we echt spreken over het sprookje van Hertha." Jérôme Boateng vertrok onlangs na tien seizoenen bij Bayern München en de centrumverdediger heeft nog geen nieuwe club gevonden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door millonario)

Zou toch tof zijn, beide Boateng-broers terug op het oude nest. Kan Hertha de ambities een beetje gestalte geven, met name met Jerome uiteraard.

29 juni 2021 om 15:46

Zeker zou gruwelijk zijn! Hertha heeft 3 jaar geleden zichzelf zo uitgesproken dat er de komende jaren toch echt is moet gebeuren om het waar te maken.

29 juni 2021 om 16:31

Was het niet zo dat deze broers elkaars bloed wel kunnen drinken? Meen me te herinneren dat er een conflict over een of ander is gekomen, waarna ze elkaar al tijden niet meer zien of spreken. Maar kan me vergissen natuurlijk! In dat geval zou het een mooie stunt zijn inderdaad.

29 juni 2021 om 19:32

Mooi moment om het bij te leggen

Laat mij niet lachen de nieuwe Messi haha. KPB heeft nooit de flair, dribbel en techniek van messi gehad, laatstaan zijn statestieken. Dus ik vraag mij echt af op basis waarvan hij KBP met Messi vergeleek. Zulke clowns moeten echt geen platform krijgen. Komt zelden wat zinnigs uit.

29 juni 2021 om 15:46

Als er 1 ding is dat KPB heeft is dat flair...

29 juni 2021 om 16:31

Sevpaii

Charisma bedoel je denk ik. En soms een technisch hoogstandje.

Messi heeft flair. Een neymar bijvoorbeeld ook. Of een Iniesta of een Benzema. Flair is meer gekoppeld aan genialiteit en minder aan de charismatische uitstraling. Charisma kan op een fysieke manier naar voren komen. Maar ook via genialiteit en vernuft. dat is flair.

29 juni 2021 om 16:45

KPB heeft meer flair dan een Iniesta hoor.

29 juni 2021 om 15:46

Ja zo zijn er 1000 andere die het niveau van Messi zouden aantikken en weer tevergeefs. Al hoewel ieder heeft recht op zijn eigen mening en iemand daarom het zwijgen op te leggen is ook niet helemaal zuivere koffie.

29 juni 2021 om 15:49

Ja we leven niet in Turkije, dus gelukkig kan iedereen zijn mening geven. Echter had ik het niet over het feit dat hij niet zijn mening mocht geven, maar om het feit dat er weinig zinnigs uit komy. Maarja who am i to judge he?

Als ik zoiets ook maar in mijn stoutste dromen zou denken, dan nog zou ik dit voor mezelf houden. Ik zou met deze gedachte zijn gestorven, in plaats van mezelf zo voor schut te zetten

Vind het dan eigenlijk toch apart dat hij maar tot 15 interlands is gekomen voor Ghana. Lijkt me nou niet dat ze daar jarenlang wat beters rond hadden lopen. Al kwam deze jongen natuurlijk wel enigszins met een handleiding.

Iedereen is de nieuwe messi of kan dat niveau aan tikken of dit en of dat. Zelfs een Mbappe die geweldig kan voetballen en echt wel indrukwekkend is geeft mij niet het gevoel wat ik als jochie had als ik naar Messi keek. Wel leuk dat hij terug is in Berlijn.

Boateng en Messi zijn allebei profvoetballer. Daarna stopt elke vergelijking.

Messi hoeft niet de standaard te zijn voor talenten. Je praat dan over de categorie buitengewoon, net als met Ronaldo. Voor KPB geldt dat hij wat ongelukkige keuzes heeft gemaakt in zijn carrière. Daardoor niet het uiterste eruit gehaald als je het mij vraagt. Maar zou nu bij Hertha nog wat van zijn glans terugwinnen.

Kan nog steeds niet geloven dat deze clown bij barcelona heeft gespeeld. Wat moesten ze wanhopig zijn om bij hem uit te komen.

Hij heeft niet gelogen, want Boateng heeft Messi tot op de training benadert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hertha BSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Augsburg38-17
16.Hertha BSC33-34
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
O. AldereteVerdediger
C. AtemonaVerdediger
F. BjørkanVerdediger
D. BoyataVerdediger
M. DárdaiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Hertha BSC.

154 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren