Fred Rutten reageert op bondscoachschap en noemt kandidaat

Dinsdag, 29 juni 2021 om 11:56Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:09

Fred Rutten ziet zichzelf niet als bondscoach aan de slag gaan bij het Nederlands elftal, zo heeft hij dinsdagmorgen aangegeven bij de EK-show van Voetbal International. Sinds de uitschakeling van Oranje op het Europees kampioenschap tegen Tsjechië (0-2) is de discussie over het functioneren van Frank de Boer losgebarsten. Jack van Gelder meldde maandagavond bij Humberto dat de KNVB dinsdag al een evaluatie op het programma heeft staan met De Boer. Rutten speculeert ondertussen over een mogelijke opvolger.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Fred Rutten graag als bondscoach van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door niekvan den boomen)

Wat mij betreft mag De Boer blijven. Als ik deze namen voorbij zie komen dan springen de tranen in mijn ogen. Momenteel is er niks fatsoenlijks beschikbaar. Dus waarom onrust creëren. Mocht men besluiten voor een buitenlandse coach te gaan lijkt me dit wel een logische keuze.

29 juni 2021 om 12:14

Ben ik nou de enige, die Koeman gewoon ziet terugkomen? Hij mag nog een jaartje (gokje dat hij het niet eens mag afmaken) Barca doen en dan lekker verder gaan waar hij gebleven was.

29 juni 2021 om 12:17

WK begint sneller dan je denkt. Koeman een half jaar geven om voor te bereiden lijkt me not done. Daarnaast stoorde ik me enorm aan de groepjes cultuur in Oranje waar Mephis, Wijnaldum (en waarschijnlijk ook van Dijk) sterke invloed hadden op wie speelde

29 juni 2021 om 12:26

Ik denk ook dat ze gokken op een Koeman scenario. En bij de huidige beschikbaarheid lijkt me dat hoe treurig ook de beste optie. Wel ben ik het met je eens dat Koeman wel erg lief voor de mannetjes is geweest. Een v Gaal / Sneijder scenario zou ik helemaal niet verkeerd vinden. Ben persoonlijk helemaal klaar met onze grote vriend Memphis

29 juni 2021 om 12:51

Verschil is wel dat onder koeman memphis wel veel belangrijker was qua goals. Ik meen betrokken bij meer dan de helft van alle goals onder koeman. Vraag me af hoe vrij koeman de spelers laat op het moment dat het niet loopt zoals nu

29 juni 2021 om 13:48

Oh God, alsof dat wel aan te gluren was... Trainer maakt ook niet uit zolang het er eentje is die ook oké is met de grote ikdoehetzelfwelmaarpresteerniet-Memphis show

29 juni 2021 om 13:50

Hadden? Lol zowel de boer als Koeman zijn daarvoor gezwicht. Leg me anders die basisplek voor Memphis al die tijd maar uit. En dat Malen naar de kant gaat ipv hij. Ongelooflijk...

29 juni 2021 om 13:59

Omdat Depay wel scoort en Malen niet??

29 juni 2021 om 12:16

haha de boer blijven? Totaal ongeschikt als bondscoach

29 juni 2021 om 13:00

Maar ga dan op zijn minst in op het argument van vamos sevilla. Zo is het lekker makkelijk blablabla-en maar schrijf je ook niks nieuws. Wie dan wel die beschikbaar is?

29 juni 2021 om 13:26

Argument? De hele wereld heeft dit een paar dagen geleden mogen aanschouwen.

29 juni 2021 om 13:30

Ik zie zelfs nog liever een Mike Snoei dan Frank De Boer als bondscoach. Mijn voorkeur gaat uit naar Wenger met Gio en Van Persie als assistenten maar of dat realistisch is met dat miljoentje aan salaris wat de KNVB uitkeert aan bondscoaches is natuurlijk weer een tweede

29 juni 2021 om 14:14

Een jeugdtrainer van mijn lokale club. Zo daar heb je je antwoord. Kunt niet iemand maar laten aanblijven naar waardeloze prestaties omdat niemand een alternatief noemt? Zet dan gewoon een open vacature neer zoals belgie deed

29 juni 2021 om 14:35

Waarom Wenger dan? Is überhaupt volgens mij nog nooit bondscoach geweest; is toch wel heel wat anders dan een clubtrainer. En in plaats van Persie dan liever gewoon van Nistelrooy houden. Hoorde hem pas voor de camera hele zinnige dingen zeggen. Volgens mij kan hij goed met de spelers overweg en hij kan ze ook nog wel wat leren denk ik.

29 juni 2021 om 12:21

Denk dat je de afweging moet maken of je helemaal opnieuw wilt beginnen met een trainer die een echt een nieuwe visie heeft en die je de tijd wilt geven om te werken aan een nieuw elftal. Iemand als Gio zou naar mijn menig alleen het poppetje vervangen en verder weinig verschil maken.

De garantie dat een Depay altijd speelt zou voorbij moeten zijn. Zeker, een goede speler én de beste aanvaller die je hebt. Maar niet de speler die je team het beste laat spelen. Spelers als Berghuis, Weghorst vallen in het niets wanneer ze moeten spelen met Depay en eigenlijk is alleen Malen een aanvaller die past in het spel van Depay. Maar dan speel je voetbal waar je veel ruimte krijgt, en dat gaat zelfs dit Nederland 8 van de 10x niet krijgen.

29 juni 2021 om 12:46

Ik denk dat Oranje beter is zonder Memphis. Ja hij scoort maar geeft ook de bal 25x aan de tegenstander in een wedstrijd. Ja hij scoort voor ons, maar niemand anders krijgt ook de kans door hem. Iedere aanval gaat via hem en hij verliest de bal bijna alleen maar. Als hij die ballen simpel zou afspelen dan gaat de aanval door en kan er iemand anders bij oranje ool een keer een assists of goal maken. Zweden is beter zonder Zlatan, portugal beter zonder Ronaldo en wij zijn denk ik ook beter zonder Memphis.

29 juni 2021 om 13:52

Eindelijk iemand! Ajax speelde ook beter zonder het alleballenopSuarez-spel van Jol. En dat was tenminste nog een teamspeler.

29 juni 2021 om 14:34

Wat een onzin dat Portugal beter is zonder Ronaldo. Gezien hoeveel doelpunten hij voor dat land heeft gemaakt? Wat betreft Memphis ben ik het deels met je eens. Zonder Memphis is het elftal nog matiger, er is op dit moment niemand die zoals Memphis uit het niets kan scoren.

29 juni 2021 om 12:22

De Boer is na Blind de slechtste bondscoach ooit. In mijn ogen de zoveelste miskleun van de slechtste bondsvoorzitter ooit. Laten we alsjeblieft schoon schip maken en stoppen met de Knvb te gebruiken als sociale instelling voor mislukte coaches a la Blind, Van der Looi en De Boer. Momenteel is er geen kwaliteit voor handen onder de Nederlandse coaches, dus kies dan voor een buitenlandse coach. Gian Piero Gasperini, Jorge Sampaoli en Claudio Ranieri zijn mijn favorieten. Staan alledrie helaas wel onder contract bij een subtopper/middenmoter dus kost knaken. Als het geen afkoopsom mag kosten, probeer het dan bij Ernesto Valverde bijvoorbeeld. Maar stop met de categorie gemankeerde trainer.

29 juni 2021 om 14:15

Bielsa's contract loopt ook af. Of vraag Zidane/Wenger. Alhoewel Zidane miss nu wel kandidaat nr1 is om Deschamps op te volgen

29 juni 2021 om 12:50

Ach uiteindelijk komt de KNVB toch weer uit bij Van Gaal, Hiddink of Advocaat hoor. Enige creativiteit moet je niet verwachten.

29 juni 2021 om 12:53

Ik ben bang dat het Gio of Cocu wordt, wat een drama.

29 juni 2021 om 13:07

Wat mijn punt van ‘ geen creativiteit’ alleen maar zou bevestigen.

29 juni 2021 om 13:12

Vind die 2 helemaal geen drama hoor! Zet daar een Fred Rutten langs?

29 juni 2021 om 15:24

Arsene Wenger moet de knvb gewoon tekenen.
is heel goed met getalenteerde jongens en speelt aanvallend voetbal. ze moeten gewoon dat balletje opgooien nee heb je ja kun je krijgen.

29 juni 2021 om 23:39

Ik zou De Boer houden....slechter kan het niet worden...de groeo heeft ook niet top gepresteerd...slecht zelfs...en dat ligt meer aan hun dan aan De Boer

Op basis waarvan zou Fred Rutten zelfs maar moeten worden overwogen als bondscoach? Die man is al 28 jaar trainer, heeft bij een hoop clubs gewerkt die normaal gesproken meedoen om de prijzen, maar in zijn prijzenkast staat alleen een twintig jaar oude KNVB-Beker en een Rinus Michels-award... Verder heeft hij nog nooit wat gewonnen.

29 juni 2021 om 12:27

Blijf mij erover verbazen hoe weinig mensen verder lezen dan de titel. Aan je hele reactie is te zien dat je niet eens de eerste alinea van het verhaal hebt gelezen.

29 juni 2021 om 12:31

@borrelhond: Ik heb wel degelijk het hele artikel gelezen. En daar staat onder meer in: "dat zijn naam nu wordt genoemd als mogelijke opvolger van De Boer, vindt hij niet helemaal terecht."

29 juni 2021 om 12:46

Huh maar dit is toch onze criteria? Coaches aanstellen die óf over de hill zijn óf gefaald hebben als clubcoach?

29 juni 2021 om 12:27

Frank De Boer dus ook, is zelfs stats gezien slechtste trainer ooit in Engeland. Alles beter dan De Boer. Maar inderdaad; Rutte is ook niets. Mijn voorkeur gaat uit naar Van Bronchorst. Geen idee of hij een club heeft.

29 juni 2021 om 13:13

"geen idee of hij een club heeft" Sorry dit zegt toch al genoeg?

29 juni 2021 om 13:55

Frank de Boer bij Crystal Palace was geen gelukkig huwelijk nee, maar die zat er maar heel kort en werd toen al weggestuurd voordat hij de tij kon keren. De hoofdschuldige daar lijkt me dan eerder het mismanagement van Crystal Palace.

On: Benieuwd welke coach we nu gaan krijgen, vrees dat we er niet echt op voorruit zullen gaan om eerlijk te zijn. Ik heb niks tegen Bronkie, maar daar verwacht ik evenmin wonderen van bij Oranje, heeft ook pas beperkte ervaring.

29 juni 2021 om 12:49

Over Fred Rutten hoor je wel van iedereen die met hem gewerkt heeft dat hij een toptrainer is. Rutten heeft bij Twente destijds ook de basis gelegd van het topsportklimaat wat uiteindelijk tot de titel heeft geleid. Hij mist helaas natuurlijk wel wat uitstraling en welbespraaktheid wat je graag zou zien bij een bondscoach, en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom hij nooit echt succesvol is geweest bij een topclub.

29 juni 2021 om 13:14

@ruiz_fct: Het klopt dat vrijwel iedereen die met Rutten gewerkt heeft niets dan lof heeft over hem. En ik geloof onmiddelijk dat hij echt een heel fijn mens is. Maar je kunt nauwelijks ontkennen dat zijn sportieve prestaties toch niet echt indrukwekkend zijn. Als je trainer bent geweest van o.a. Twente, Schalke, Psv, Feyenoord, Al Shabab, Maccabi Haifa en Anderlecht, stukt voor stuk (destijds) topclubs in eigen land, en je hebt alleen 1 KNVB-Beker op je naam staan, dan is dat toch vrij karig.

29 juni 2021 om 15:12

Precies om dezelfde reden dat Ten Cate steeds genoemd wordt. Zowel Rutten als Ten Cate zijn echte vakmensen en gewoon zeer goed als assistent. Ditzelfde geldt overigens ook voor Schreuder. Als hoofdtrainer zijn ze overigens niet geschikt, maar toch worden ze steeds naar voren geschoven als optie. Er komt zoveel meer op je bord als hoofdtrainer en dat wordt echt schromelijk overschat. Dat Rutten door de media geeneens genoemd werd als optie zegt overigens wel voldoende dacht ik zo.

Ik zou het ze wel samen willen zien doen, met Ten Hag als bondscoach en Rutten als assistent. Het zal inderdaad (op korte termijn) niet gaan gebeuren, maar ik acht ze capabel genoeg voor de job. Samen genoeg ervaring en knowhow. Beiden waren niet erg sterk in de media, maar beheersen dan ondertussen ook redelijk tot goed. Ik zie het wel voor me. En beter dan onder De Boer gaat het al snel.

Als Ten Hag echt door de KNVB benaderd gaat worden dan denk ik dat hij ja zegt. Het is voor elke Nederlandse trainer een eer om Bondscoach te zijn. En Ten Hag gaat een uitdaging niet uit de weg. Hij kan echt de man zijn die het Nederlands Elftal op de rit krijgt en laat voetballen hoe het hoort.

29 juni 2021 om 12:17

Denk niet dat hij op dit moment Ajax gaat verlaten voor de Knvb. Met Ajax kan hij momenteel prijzen pakken, is het salaris waarschijnlijk beter, en kan hij een stap maken naar een mooie buitenlandse club. Dat bondscoach schap komt daarna wel een keer. Al zou ik het ook zeker toe juichen, denk niet dat het gaat gebeuren. Denk ook dat Ajax hoge afkoopsom zal vragen (terecht overigens).

29 juni 2021 om 12:24

Maar denk je dat hij dan gelijk zijn baan bij ajax opzegt? Hij heeft net zijn contract verlengd, en als Ajax zijnde zal ik het niet super prettig vinden dat hij nu weggaat. We hebben nog een WK kwalificatie, en mits we kwalificeren, is het toernooi al volgend jaar. Knvb en het Nederlands elftal moet even ook aan het lange termijn gaan werken. We hebben de laatste paar jaren alleen maar passanten gehad. Low is al 15 jaar in dienst, Del Bosque destijds 8 jaar, Deschamps 9 jaar, Southgate 5 jaar, en Martinez ook al bijna 5 jaar. Hopelijk hebben ze ook een kandidatenlijst voor het lange termijn.

Zonder eigenlijk een goede reden te hebben hoop ik dat Ten Cate de bondscoach wordt samen met een sterke veldtrainer (wellicht Rutten). Heb ergens het gevoel dat dit is wat de selectie nodig heeft. Vergeet niet dat je als trainer niet altijd een hele palmares aan prijzen hoeft te hebben om een succesvolle bondscoach te zijn. Koeman was voordat hij bij NL kwam ook meerdere malen ontslagen bij zn clubs.

29 juni 2021 om 14:43

Als ze dat maar laten. Want dat zou een keuze van de selectie zijn. Die hebben voor ze De Boer aangesteld hebben Van Gaal al afgeschoten, want ze hadden de sicipline niet nodig. Dat konden ze zelf allemaal wel. Daar waren ze colwassen genoeg voor. Nou, dat hebben we gezien. De Boer heeft genoeg fout gedaan, maar als je 4 sterkhouders falen op het moment dat ze het moeten doen, dan is elke coach kamsloos. Dus de groep is voorlopig ook wel ff uitgepraat.

De Knvb moet gewoon schoonschip maken en een nieuwe bondscoach zijn eigen stap laten meenemen. Wat ik me kan voorstellen is dat Rutten dan als assistent wordt genomen naast een echte manager. Rutten is goed op het veld en heeft Feyenoord het beste voetbal van de afgelopen jaren laten spelen. Als hoofdtrainer heeft hij te weinig maar als assistent geloof ik in hem. Ik zou zelf gaan voor een variant met van Bronckhorst of van Gaal.

Als je ziet hoe Ajax de afgelopen seizoenen heeft gespeeld en indruk heeft gemaakt in Europa is Ten Hag zeker geen slechte keuze. Hij maakt ook steeds een betere indruk in de media.

Net de AD voetbal podcast geluisterd. Daar werd geopperd dat de Knvb de ambitie moet hebben om eens echt voor een toptrainer te gaan: Klopp of Guardiola. Je kunt ze iig even polsen.

29 juni 2021 om 12:26

Na het grote succes in de halve finale heeft Ten Hag op mij niet echt indruk gemaakt. Uitgeschakeld door Getafe en afgelopen seizoen alleen van Mydjiland en Lile weten te winnen. Ik zie hem wel graag als bondscoach, omdat hij wel weet hoe je De Jong en De Ligt aan het voetballen krijgt. Hopen dat hij net als Koeman een snaar weten te raken bij Memphis en je hebt een prima as om op voort te bouwen

29 juni 2021 om 13:54

Die snaar is dan hoop ik het gebrek aan een uitnodiging voor de komende interlands.

29 juni 2021 om 14:06

ga toch weg. Onder Koeman speelde Memphis geweldig goed en aan hem hebben we te danken dat we uberhaupt op het EK stonden. Hij was de enige die doelpunten kon maken. Ja, Memphis heeft een waardeloos toernooi gedraaid, maar er is geen enkele reden hem zo af te fakkelen

29 juni 2021 om 12:26

Ten Hag heeft indruk kunnen maken omdat de voetballers wel moesten luisteren en uitvoeren wat hij eiste.
Meer trainen
Bij het Nederlandse elftal krijgt hij dat niet voor elkaar. Neen, op club niveau moet er meer worden gedaan, meer getraind. Knvb moet veel meer wedstrijden inplannen. In januari, tweede kerstdag
gewoon extra wedstrijden.
Weerbaarheid moet omhoog en niet dat slappe gedoe

Het is al jaren hetzelfde. als het nationale elftal niet ver genoeg komt is het de schuld van de trainer. Ongelooflijk dat zichzelf kenners noemende van praatprogramma's zoveel domheid iedere keer weer mogen en kunnen lanceren. Het is wat een van deze kenners ooit zei toen Pierre van Hooidonk adviseur werd bij Nac, Hij zei dat moet je nooit doen, als het niet lukt dan ben je de klos en kan je niet meer, zoals wij doen lekker aan tafel van alles roepen. Dat is het precies van alles roepen. Denk hierbij aan falentijn en dirkzen Ik zie het als een kerstboom. Elk jaar weer klagen dat de boom er niet uitziet en daarom elk jaar weer een andere piek erin.# Misschien een echte kerstboom kopen? Misschien minder dan 2 mln lichtjes De Nederlandse voetballer is verwend , bij twee wedstrijden in de week beginnen ze al te janken Schmidt en de Boer gaven beide aan dat malen maar 60 of 70 minuten kan ballen Daar moet aan gewerkt worden, meer spelen zo kweek je en dat neemt tijd een andere betere mentaliteit Ik zag gisteren ploegen die bij 2 goals achterstand erin bleven geloven. Moet je die van ons zien Fred Rutten is dus los van het feit of hij geschikt is of niet , old school is of niet, niet de oplossing

Zolang we maar weer met een normaal 4-3-3 systeem gaan spelen waarin al onze sterspelers het beste in renderen (bij zowel club als land). Zou een slok op een borrel schelen.

welke sterspelers Wijnaldum speelt bij een topclub Frenkie speelt bij een topclub Daarmee houdt het op Dumfries zal je nooit in de steek laten, zelf als hij 4 -0 achter staat

29 juni 2021 om 13:06

De Vrij, De Ligt en Van Dijk hebben we nog. En dan een heleboel net niet spelers die wel gewoon echt goed kunnen zijn als ze in een lopend team terechtkomen zoals Depay Malen Berghuis Gakpo Weghorst Klaassen Gravenberch etc. Dat zijn geen koekenbakkers maar inderdaad ook niet echt topspelers. Het probleem is dus de aanval. Daar zit echt weinig kwaliteit.

Gelukkig in ieder geval iemand die niet zichzelf naar voren schuift. Wel een beetje bang dat de lobby op gang gaat komen voor ten Cate en volgens mij is die erg eager.

Ik moet er niet aan denken, maar goed, wij hebben 0 invloed, dus kunnen vooral toeschouwen...

29 juni 2021 om 14:05

Ik zou in Nederland ook nooit mezelf als bondscoach naar voren schuiven lol. Je kan het hier echt nooit goed doen. Bent afhankelijk van de media en de waan van de dag. Gisteren lieten ze een compilatie zien die wel erg to the point was. Na de 3 wedstrijden trok iedereen bij en was hij ineens duidelijk en goede opstelling en kon niet anders om een wedstrijd later weer niets te zijn.

Als je bondscoach in Nederland wil zijn moet je echt hopen op een goede lichting en dat je op het juiste moment een goede relatie hebt met de Knvb. Ik hoop echt op een GIO nu samen met John de Wolf. Of Advcaat met Gio mag ook.

De boer weg en 3. Kandidaten van gaal .van marwijk of van bronckhorst .

29 juni 2021 om 12:35

Ik snap echt niet waarom mensen graag Van Bronckhorst (en ik lees ook vaak Cocu) zien komen, leuke cijfers gehaald in Nederland net zoals de Boer, maar heeft er nou werkelijk niemand een beeld van het slechte voetbal wat er gespeeld werd?

29 juni 2021 om 13:14

Haha, Cocu speelde best leuk voetbal hoor. tuurlijk reactie voetbal, maar vond het niet zo slecht overkomen hoor

29 juni 2021 om 14:14

Wat maakt het voetbal uit, ver komen op een toernooi en resultaten pakken is belangrijk!

Mijn God schrok me de neten toen ik las “Fred Rutten reageert op bondscoachschap”

Dacht even dat ik iets gemist had, maar als we Frank de boer al erg vinden dan kun je je borst al nat maken als je Fred Rutten aan het roer zou krijgen.

Je moet ambitie hebben als KNVB. Je hebt nu gewoon een redelijk goede lichting (geen wereldtop) maar op toernooien moet je gewoon een outsider voor de titel zijn.

Pols van Gaal nog eens. Waarom wilden de spelers het niet? Waarom wilde ze hem niet?

België heeft toch ook Roberto Martinez aangetrokken? Waarom kunnen wij niet een coach van niveau aantrekken. Een Duitse trainer lijkt me in dat opzicht niet verkeerd, zij strijden immers altijd tot de laatste minuut. Er moet gif in de ploeg komen, strijdlust. Iemand die ook vanaf minuut 1 zegt: Frenkie, dat zeuren bij de scheids daar moet je direct mee kappen. Memphis, als je bezit bent met het Nederlands elftal ligt de focus op voetbal en niet op social media enz.

Iemand die zegt: promes, misschien doe je het de laatste maanden weer leuk in Rusland, maar als potentiële misdadiger is er geen plek in de selectie.

Onder Koeman had je nog Strootman en Babel, misschien waren hun volwassenen invloeden toch belangrijker dan we dachten...

Gewoon voor een buitenlandse trainer gaan...die zonder vriendjes politiek de beste spelers oproept...of Ten Hag...voor de rest is er geen trainer in Nederland die dit op de rit krijgt richting WK..

Dark horse: Wim Jonk.
Lekker NLs spelen en zien waar we uit komen.

29 juni 2021 om 13:17

Vind ik ook geen gekke gedachte.

29 juni 2021 om 14:07

In mijn ogen zijn op basis van prestaties en status slechts vier Nederlandse kandidaten geschikt: Koeman, Bosz, Ten Hag en Van Gaal en alle vier is de kans minder dan 1 procent dat ze zullen instappen nu. Omdat aantoonbaar topmanagement mijn eerste, tweede en derde criterium zou zijn voor de job - ipv een kampioenschap met Feyenoord of een knvb-beker met Ajax - zou ik in dit licht opteren voor een buitenlandse topcoach met een bewezen staat van dienst. Belgie spaart ook kosten noch moeite uit om iemand op die plek te zetten die er die paar extra procent uit weet te persen, waarom zouden wij dan krenterig binnen onze eigen armoedige kringetje blijven rondkijken.

Niettemin, wanneer dat laatste dan toch gebeurt, dan inderdaad liever iemand met een uitgesproken spelopvatting. Het is me een raadsel voor welk soort voetbal Ten Cate staat, terwijl ik net als Frank de Boer Giovanni van Bronckhorst en Phillip Cocu nog nooit op leuk voetbal heb kunnen betrappen. Als staat van dienst en prestaties toch niet meer boeit, dan mag het van mijn part inderdaad Wim Jonk wel worden!

29 juni 2021 om 14:54

Lijkt me zeker interessant in de toekomst, maar ik zie 'm graag nog een tijdje bij ons blijven en een keer met ons promoveren.

Tja....derksen roept wel dat het aanstellen van een buitenlandse coach een kwestie van armoede zou zijn, maar ik ben toch stiekem wel benieuwd hoe het zou gaan onder iemand als een Arsene Wenger of Carlos Ancelotti. Er zitten veel nadelen aan een buitenlandse coach, maar als ik kijk wat we nu ter beschikking hebben...

Als ik moet gaan voor een NL coach dan zou ik gaan voor een combi....een jonge hond, en visitekaartje voor Nederland, en een oude rot op de achtergrond die de kneepjes van het vak kent....zoals Rijkaard ooit met Ten Cate.

Bronkhorst met Rutten of Ten Cate
Gullit met Ten Cate
Wenger met Van Nistelrooij / Van Persie
Ancelotti en Gullit

29 juni 2021 om 13:09

Nadelen aan een buitenlandse coach? In België hoor ik ze niet klagen met een Spanjaard aan het stuur? Als je de prestaties vergelijkt met de clown van een Wilmots voorheen, verdiend Martinez een standbeeld. KNVB moet eens af van het principe dat het een NL moet zijn of een voormalig Oranje international. Nee, doe zoals België en kijk welke trainer het best bij het aanwezig spelersmateriaal past.

Gelijk de hele staf weg, lideweges. Nistelrooy.
Enige die het kan doen en vrij is, is van Bronckhorst. Lijkt me ook het meest geschikte.

29 juni 2021 om 13:16

Van Nistelrooy is alleen ingevlogen voor het Ek.
Gaat gewoon verder als coach van Jong Psv..
Lodeweges mogen we inderdaad wel van afstappen, die briefjes hebben nu ook niet geholpen.

De Knvb blinkt nu ook weer niet uit in het nemen van besluiten de laatste jaren., dus ik ben benieuwd wat de heren in Zeist nu weer uit hun mouw schudden . Ook daar in Zeist moet het nodige veranderen , dat is een afvalputje geworden van bestuurders en trainers die ergens anders mislukt zijn. Utzonderingen daar gelaten

Van Brinkhorst of anders van Marwijk ?

Ze moeten gewoon gaan voor Adrie Koster

Ik denk dat Zinédine Zidane de perfecte bondscoach van Nederland kan gaan worden!

Ik zou Michel Preud'homme polsen, spreekt ook Nl's en heeft toch een aardig CV, liet Twente ook mooi en aanvallend voetbal spelen Wim Jonk lees ik ook hier en daar terug, zou ook een frisse keuze zijn! Trainers als Wenger, Guardiola of Zidane vind ik niet realistisch, dat gaan ze nooit doen

Fred Rutten als Bondscoach is nog niet eens zo'n raar idee.
Bert van Marwijk werd bij zijn aanstelling ook niet bejubeld, omdat hij een redelijke nobody was.
Wim Jonk lijkt mij trouwens de beste optie, gewoon een no-nonsense coach die maling heeft aan de egootjes.

Sowieso mag er binnen de gelederen van de Knvb ook wel eens een grondige schoonmaak gehouden worden.
Te veel lichtgewichten die medeverantwoordelijk zijn voor de aanstelling van Frank de Boer.
Mannen als Marc Overmars, Edwin van der Sar, Robert Eenhoorn of Max Huiberts brengen bestuurservaring en een heleboel voetbalkennis mee.
Zij kennen de wetten van het internationale voetbal en zijn niet bang om vernieuwend te zijn.

29 juni 2021 om 14:09

if you pay peanuts, you get monkeys.

29 juni 2021 om 14:15

Max Huiberts!? Vijf jaar TD bij een subtopper en je brengt in Nederland al 'een heleboel voetbalkennis mee.' En internationale ervaring? Die man heeft een blauwe maandag een handvol wedstrijden gespeeld in Monchengladbach halverwege de jaren 90 en is verder de grens niet over geweest. Wat weet hij nou meer van de wetten van het internationale voetbal dan om het even welke andere Jan Lul dan?

Dit is precies wat er aan de hand is in Nederland. Genoegen nemen met geringe ervaring en weinig prestaties; als je Nederlands spreekt en weet dat er lucht en geen zand in een bal gaat, kom je al in aanmerking voor eindverantwoordelijkheid.

Ik ben absoluut geen fan van De Boer, maar je moet mensen ook de tijd gunnen om iets neer te zetten. Hij heeft het ongelooflijk slecht gedaan maar nu gaan wisselen zal ook geen wonderen brengen. Laat hem maar tot aan het WK zijn ding doen, loop het dan nog steeds niet is het tijd voor een nieuweling.

De meesten zullen mij wel voor gek verklaren, maar een Henk de Jong of Sjors Ultee zou ik best een kans willen geven. En dan onder de leiding van een Dick Advocaat die de ervaring kan overbrengen. Ik vind dat ze goed werk leveren bij hun clubs en ook voor de media altijd een duidelijke taal hanteren.

ik denk dat je andersom moet denken. Welke voetbalfilosofie wil je als Knvb tentoon spreiden ,dus wil je een aanvallende ploeg met attractief voetbal of wil je betonvoetbal spelen en dan daar een coach op aanstellen en hem daar dan ook aan laten houden.

Met fdb wist je dat het publiek niet verwend zou worden met leuk sprankelend en vermakelijk voetbal gezien zijn jaren bij ajax en de clubs erna dus kijk wat je uit wilt stralen en dan een passende coach obv die filosofie en klaar ben je !

Rijkaard blijft mijn nummer 1, maar hij heeft al bedankt. Anders Gullit samen met Gio? Heel veel anders is er niet. Ten Hag en Bosz komen niet gok ik zo.

Gio en Rutten samen lijkt mij echt een topduo. Een welbespraakte gentlemen en een tactisch goed onderlegde trainer.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Feyenoord in de laatste 20 jaar zijn beste voetbal heb zien spelen onder Rutten. El Ahmadi en Clasie waren in die periode echt weergaloos.

Ik ben blij als de Boer eruit gegooid word heeft er niks van gemaakt.
Ik hoop op een coach die uit het buitenland en de coach die ik graag zie komen is :

Josep Guardiola

Ik had als geld geen issue was voor mourinho gegaan. Hij had ons in welk systeem spelend dan ook geleerd hoe je inzet toont, onverzettelijkheid, pakt ook vedettes aan, winnen voor alles, genadeloosheid, is tactisch ijzersterk, weet wat er nodig is om een topteam te smeden, kan een matig team laten winnen van een topteam, vermakelijk met media, gaat defensief en aanvallend ons oranje verbeteren, selecteert door en accepteert geen disciplineloze spelers.

Qua Nederlandse trainers heb ik een voorkeur voor Gertjan Verbeek, Ron Jans en Wim Jonk.

Ik wil absoluut geen tactisch onbenul van een Gio van Bronckhorst. Of altijd er naast zittend met cruciale beslissingen Ten Hag. Of Type Youri of Jan Mulder die altijd uit wil gaan van mooi, verzorgd en dus open voetbal. Deze idealisten zijn hoofdzaak nummer 1 waardoor wij geen resultaatvoetbal en dus geen toernooivoetbal kunnen spelen.

Waarom niet opnieuw van Basten?

In 2008 heeft hij Nederland geweldig laten spelen destijds.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1230 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

KNVB breekt met assistent van Ronald Koeman en Frank de Boer

Maarten Stekelenburg vertrekt bij de KNVB, zo laat de voetbalbond weten via de officiële kanalen. De 48 jarige oefenmeester was onder meer assistent-bondscoach van Ronald Koeman en Frank de Boer, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren