Valentijn Driessen na Oranje-deceptie: ‘Ik verlang naar Erik ten Hag’

Maandag, 28 juni 2021 om 12:05Yanick Vos

Na de uitschakeling van Nederland in de achtste finale op het EK is de positie van Frank de Boer onderwerp van gesprek. Valentijn Driessen liet zondagavond na de 0-2 nederlaag tegen Tsjechië al weten dat hij van mening is dat het verlies in Boedapest niet zonder gevolgen kan blijven. In een podcast van De Telegraaf herhaalt hij die woorden. Oranje-watcher Mike Verweij noemt het een ‘heel groot risico’ als de KNVB besluit om door te gaan met De Boer als bondscoach.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door z.92)

hahaha daar komt hij hoor. valentijn gaat propganda machine laten werken we gaan nu de komende tijd horen dat ten hag daar moet zitten. ten hag hier ten hag daar. je zou bijna denken dat driessen voor de knvb werkt

28 juni 2021 om 12:31

Wat een huichelaar joh die Driessen. Hij verlangt alleen naar Ten Hag omdat het EK nu afgelopen is en hij niet meer kan zeuren op De Boer. Als de competitie weer begint kan hij weer doorgaan met zagen aan de poten van Ten Hag. Die man leeft van het ongefundeerd afzeiken van anderen! Bah wat een vreselijk mannetje!

28 juni 2021 om 15:11

Het bericht verbaasd mij gewoon! Klikbeet heeft zelfs een sketch gemaakt van de Telegraaf & Valentijn over het afzeiken van ten Hag, en nu wilt hij hem bij het Nederlands elftal hebben?! Ik ben het niet zo zeer oneens met die beslissing, maar het is wel heeel hypocriet van hem om dat nu te zeggen.

Zou hij zelf beseffen hoe hypocriet dit is..?

Eric ten hag is hot en goede clubs hebben interesse in deze man dus ik denk dat knvb geen schijn van kans heeft om die binnen te halen. Bovendien kan Erik beter eerst carriere maken in het buitenland en wat aan zijn bankrekening doen zodat hij onafhankelijk is. Want zodra je in het wespennest Oranje stapt is de afbreuk aan je loopbaan gigantisch als het niet loopt want dan staan Valentijntje en consorten en 17 miljoen bondscoaches in no time klaar om je compleet af te zagen.

28 juni 2021 om 12:20

Persoonlijk geloof ik niet dat een club de keuze omtrent een trainer niet laat sturen door wat Valentijn en de 17 miljoen bondscoaches zeggen.

28 juni 2021 om 12:26

Je hebt altijd te maken met supporters/vijfde colonne van de desbetreffende club plus media invloeden en imagoschade dreunt lang na ook internationaal. Maar jouw mening is ook een zienswijze als de club zich idd nergens van aan trekt een die keuze neemt.

28 juni 2021 om 12:34

Misschien is het voor Nederlandse clubs dit een probleem maar voor buitenlandse clubs toch echt veel minder. Als ten Hag bondscoach wordt en volledig afgaat dan is dat slecht voor zijn carrière maar niet vanwege de media en het publiek maar vanwege de slechte resultaten. Natuurlijk zal een clubs een beetje rekening houden met de publieke opinie met het aantrekken van trainers maar ik geloof niet dat dat leidend is.

28 juni 2021 om 12:24

welke goede clubs dan?

28 juni 2021 om 12:28

Ajax, de mooiste club ter wereld. Ook wat matige clubjes als Tottenham en een aantal Duitse clubs zijn met hem in verband gebracht. Maar ja, waarom zo’n mooie club verlaten

28 juni 2021 om 12:40

Maakt zelfs niet uit of het goede clubs zijn, zolang hij eerst maar zijn 2 miljoen netto per jaar weet te pakken. Nu kun je meeliften op je eigen succes, na Oranje mogelijk niet zo.

28 juni 2021 om 13:35

Ja want de vorige bondscoach is ook naar een flutclub gegaan toch. Ik denk dat de boer die wespennest voornamelijk door zichzelf is gemaakt

Valentijn is verworden tot de nationale clown. Staat als eerste in de rij om ten Hag af te branden. Komen met de naam ten Cate zegt ook al genoeg. Deze man heeft al jaren niets meer laten zien.

28 juni 2021 om 12:31

Ik vind het juist wel knap dat hij van mening durft te veranderen en niet stug blijft hangen bij wat hij ooit gezegd heeft.

28 juni 2021 om 12:35

Hoe doet ten cate het in Azië?

28 juni 2021 om 12:47

@sparta! dan moet de Knvb wel erg diep knielen, die hebben bij Henk iets kapot gemaakt wat volgens mij moeilijk te repareren is. Het zou wat mij betreft, of van Bronckhorst, wel de ideale kandidaat zijn. Communicatief vaardig, pretiig in de omgang met spelers, geen gekke dingen, stabiel. Zpu een prima keuze zijn.

28 juni 2021 om 15:23

Van Bronckhorst vind ik nou ook weer zo'n iemand met weinig uitstraling. Meer dan De Boer, maar toch. We hebben iemand nodig met een beetje pit, die de spelers af en toe een schop onder hun kont kan geven.

28 juni 2021 om 12:37

De Boer heeft anders ook bizar weinig laten zien de laatste jaren. En het is hem gelukt bondscoach te worden. Sterker nog, er werd links en rechts gezegd dat hij 1ste keuze was.
We kunnen veel zeggen over ten Cate, maar ik zag het Nederlands Elftal onder ten Cate niet spelen zoals ze nu op het EK onder de Boer hebben gespeeld. Sterker nog, ik vermoed dat enkele spelers de Boer totaal niet meer serieus namen met zijn speelstijl, wisselbeleid en presentatie. Als je als Berghuis zijnde tot aan het EK gebombardeerd wordt tot 1ste rechtsbuiten en dan ineens 1-5-3-2 speelt, tegen B landen notabene, sorry. Maar vraag me dan oprecht af of de naam ten Cate een rare optie was.

28 juni 2021 om 13:46

Ja ten cate is een rare optie punt. Betekent niet dat hij het slechter zou doen dan de boer.

28 juni 2021 om 12:43

Mv010. Hij heeft een jaar lang geprobeerd om hem bij Ajax weg te krijgen geen uitstraling zijn dialect en nu verlangt hij maar Ten Hag die man is net een torenkraai waait met alle winden mee , en kraamt alleen maar onzin uit ,

28 juni 2021 om 13:40

Ten Hag heeft Driessen het tegendeel bewezen, daarom stelt Driessen zijn mening bij over Ten Hag. Dat op zich is een goed iets. Dat Driessen nu op zijn woorden terug komt is te prijzen vind ik. Stug aan je eerdere meningen vasthouden dat is pas ongeloofwaardig zeker als het tegendeel bewezen wordt.

28 juni 2021 om 15:50

Eigenlijk propageert hij consequent hetzelfde: ten Hag bij Ajax weg ;-) Niet helemaal fair want de selectie van Ajax heeft kwaliteit waar het Nederlands elftal niet aan kan tippen - niet op de minste plek qua mentaliteit met Tadic, Nico, Alvarez, Martinez, etc-. En dan te bedenken dat het al veel minder is dan twee jaar terug. Bij Ajax loopt niet niveau de Roon of Memphis. Behalve de keeper, die delen we... Dus ten Hag heeft een makkelijkere baan dan de Boer. Wel strak idee om ten Hag naar Nederlands Elftal te brengen overigens

Valentijn positief over EtH - erg bijzonder. Jarenlang alleen maar afgezeken en nu ineens dit??

28 juni 2021 om 12:14

Zelfs Valentijn kan niet om de prestaties van EtH heen. Spelers als de ligt en Frenkie in handen van een andere coach blijken toch stukken minder te presteren als onder Eth.
De populaire mening is altijd dat de spelers bepalen of een coach succesvol is of niet maar de praktijk wijst toch anders. Het lijkt erop dat Valentijn dat nu ook door begint te krijgen.

28 juni 2021 om 12:25

Ja Speedy, maak het helemaal spannend, De Boer is dus verantwoordelijk voor het falen van Frenkie en prutsen van Mathijs. Totale onzin aangezien Frenkie gewoon speelde zoals hij bij Barca de afgelopen 2 seizoenen speelde: leuk tegen de kleintjes en volstrekt onzichtbaar in de grote wedstrijden. De spelers bepalen nog steeds het succes van de coach, een coach is doorgaans zo goed als z'n spelers. Zie Klopp die na wegvallen totale defensie én back up defensie in een vrije val raakte. Zonder Ziyech en De Ligt lukt het Ten Hag "niet eens" om de groepsfase CL door te komen, laat staan halve finale. Dus nee, dat fenomenale Ajax TEAM en enkele uitblinkers bepaalde het succes van Ten Hag, en echt niet andersom, volgens jouw logica zou ETH dus ook kampioen zijn geworden met Utrecht aangezien hij degene is die het succes bepaalt, niet de spelers. Nogmaals, zowel Frenkie als De Ligt presteren hetzelfde onder Frank dan onder andere coaches, of zei je dit ook vorige week toen Frenkie een goede wedstrijd tegen een C land speelde en de media weer extreem los ging? Toen hoorde ik niks over De Boer of Ten Hag.

28 juni 2021 om 12:33

@tikkitakkatoch; als je niks over het onkunde van de Boer hebt gehoord, ook de afgelopen weken, dan heb je onder een steen geleefd. Een coach maakt het team niet nee, maar bepaald wel voor een groot deel of het team goed presteert. Het falen van Frenkie als voorbeeld; waar denk je dat dit door komt? Dat hij niet kan voetballen of dat het team niet optimaal staat ? Memphis al jaren belangrijk bij Oranje en Lyon, maar niks lukte dit EK, pure toeval of komt dit door een volledig nieuw systeem zonder automatismen en foute keuzes? Koeman heeft toch overduidelijk met dezelfde spelers (zo niet mindere spelers) vele malen beter gepresteerd? Hoe is dat te verklaren dan ?

28 juni 2021 om 12:42

Het falen van Frenkie? Als Barca fan zou je dat moeten weten: omdat hij al 2 seizoenen faalt in grote wedstrijden. Dat jij hier het team de schuld van wilt geven is niet echt chique. Niks tegen Frenkie, maar doe nou niet alsof hij onder een andere coach wél had opgestaan in een grote wedstrijd aangezien hij dat de afgelopen 2 seizoenen simpelweg ook niet deed. En dat fdb een prutser is als coach heb ik ook nergens betwijfeld, maar ik ken wel meer prutsers van coaches die het team of opstelling volledig omgooien en alsnog blinken de sterren uit. Frenkie is simpelweg geen big game player. Hoe graag je het ook zou willen, hij is niet van het kaliber Paul Pogba, Modric, Kroos, Busquets, KDB, Kante etc die wél opstaan in grote wedstrijden tijdens interlands. De Boer treft genoeg blaam hoor, maar zeer zeker niet voor Frenkie die z'n zoveelste onzichtbare grote wedstrijd speelde. En uiteindelijk zijn in grote lijnen toch echt de spelers die bepalen of het team goed presteert, vanaf de zijlijn roepen heeft lang niet zoveel invloed als wat die 11 man gedurende 90 minuten doen.

28 juni 2021 om 12:49

Tjechie is op dit EK een van de kleintjes. Onder EtH speelde Frenkie geweldig tegen grote teams in de CL. Onder Koeman speelde Frenkie geweldig tegen landen als Frankrijk. Onder Frank de Boer speelde hij slecht tegen Tjechie.
Verleden week hoorde je niks over FdB omdat hij nog in de race was. Een winnende coach doet het goed. Nu ben je uitgeschakeld door een zwak EK land. In een hele slechte wedstrijd van Oranje. Dan is het toch niet meer dan normaal dat je kijkt naar de rol van coach als eindverantwoordelijke? Hij heeft gewoon gefaald?

28 juni 2021 om 13:15

"speelde geweldig" is dan weer precies jouw enthousiaste mening, terwijl in het algemeen de meningen daarover verdeeld zullen zijn. Je pakt alleen Frankrijk maar dat was het dan ook wel zo'n beetje 1 van z'n weinige goede wedstrijd in grote interlands. Leuk meespelen in een bizar goed draaiend Ajax is iets anders dan opstaan in grote wedstrijden wanneer bijna niemand anders het doet. Vorige week hoorde je niks over FDB mbt De Jong simpelweg omdat hij een goede wedstrijd tegen een C land speelde, maar nu opeens is het FDB z'n schuld dat Frenkie zoals gewoonlijk onzichtbaar is in een grote wedstrijd???? Nogmaals, Frenkie is een goede speler, technisch, maar simpelweg geen big game player, nooit geweest en ga nou niet FDB hier de schuld van geven. Bij Ajax waren Ziyech De Ligt en Tadic toch de 3 absolute uitblinkers. De eindverantwoordelijke voor iemand z'n spel is natuurlijk de speler zelf, en letterlijk niemand anders, of je moet een CV als spits gebruiken, maar dat was bij Frenkie niet het geval, dus dat excuus is onzin. Frenkie en Depay zijn de eindverantwoordelijke voor hun tegenvallende spel, echt niet FDB langs de zijlijn.

28 juni 2021 om 12:20

Dat is het eerste wat ik dacht toen ik dat last.

Van alle vrije trainers komt de naam Henk ten Cate me toch voor als een hele goede oplossing. Ruime ervaring in het topvoetbal en kan een harde hand hanteren als het nodig is.
Voor Frank is het wel voorbij in het voetbal. Drie keer op rij ontslagen bij een club en gefaald op het EK. Dan wordt het tijd om ermee te stoppen en aan te schuiven bij het analisten gilde.

28 juni 2021 om 12:18

Van mij mag Ten Cate de bondscoach worden. Er is verder eigenlijk niemand beter. Wie weet krijgt de beste man deze groep wel aan de praat. Tenslotte hebben we een middelmatig elftal met twee a drie toppers die ook moeite hebben om te presteren onder echte druk.

28 juni 2021 om 12:47

Ten Hag is beter, maar daar blijven ze mooi van af. Overigens weet ik niet hoe Ten Hag het als bondscoach zou doen. Als je altijd van iedereen hoort hoe idioot geobsedeerd hij is en bezeten is van details, dan kan de spaarzame tijd die je als bondscoach met je spelers hebt nooit genoeg zijn om jouw visie over te brengen.

28 juni 2021 om 12:19

Ik vind de naam (ervaring plus harde hand) inderdaad wel goed, maar heb geen idee wat zijn staat van dienst momenteel eigenlijk is. Het is ook weer niet iemand die echt aanwezig is geweest in het voetbal de afgelopen jaren (behalve in het midden oosten). Ik zie hem ook veel liever dan De Boer, maar weet bij Ten Cate ook absoluut niet wat we kunnen verwachten. Wellicht met een jongere/tactische assistent erbij (gio bijvoorbeeld, hoewel die dat denk ik niet zal willen)

28 juni 2021 om 12:20

hou nou eens over ten cate. die man is alleen beroemd geworden door als assistent te fungeren bij gouden barca. je hoeft een ronaldinho,messi, eto'o, alves, puyol niet uit leggen over geen ene donder. ten cate is gewoon chille losse trainer is goed voor dit soort vedette's hij kan niks jonkies, spelers sturen als de roon, van aanholt, weghorst etc. ten cate praat ook zelf alleen maar op tv over die periode dat zegt al genoeg als assistent. ook nog betweterig overkomen maar geen resultaat boeken zogenaamd ken je laporta en weet je 100 zeker dat koeman wordt ontslagen. ik zie het zeg jij kent laporta goed! ten cate is overrated!

28 juni 2021 om 12:27

@dodo40
Henk ten Cate heeft vijf Nederlandse clubs getraind waaronder Ajax. En ja, hij is ook assistent geweest bij Chelsea en Barcelona.
Overigens heeft Laporte er alles aan gedaan om van Koeman af te komen. Maar uiteindelijk durfde hij Koeman niet te ontslaan, met name na het advies van Jordi Cruyff. Ten Cate had het wel degelijk goed gezien dat Laporte af wilde van Koeman.

28 juni 2021 om 12:42

de boer heeft ook ajax getraind. hoe weet jij dit heb jij inside information. laporta heeft gezegd dat hij en koeman over niet alles eens is. het kan ook zijn dat media ervan maakte dat laporta koeman eruit wilde. hij heeft 0,0 dat gezegd. hij kent laporta niet. met ajax heeft hij maar 1 jaar gezeten!!panathaikos ook 1 jaar! daarna allemaal zandbak clubs kom op man! het is onzin wat je zegt met betrekking van jordi cruyff dan was de heisa niet gebeurd omdat jordi cruyff dan van moment 1 gezegd en doorgaan met koeman dan had koeman niet 2 weken moeten wachten. henk ten cate cv is niet eens indrukkwekend met feit dat hij altijd met topvedette heeft gewerkt. omdat laporta heeft gezegd dat hij altijd goed contact heeft met jordi cruyff en jordi cruyff dichtbij barca staat. ik hoorde ten cate dat scenario niet schetsen overigens die arrogantie droop er van van ja koeman is ontslagen. die hoogmoed bah bah

28 juni 2021 om 13:03

Dodo niemand begrijpt die anti Ten Cate houding van je, het zal wel. 🤔 Maar ik ben het helemaal eens met Speedy, hopelijk neemt hij het over.

28 juni 2021 om 13:14

je praat over een assistent die 2 keer in zn leven 1 jaar bij ajax en panathaikos heeft gezeten als hoofdtrainer en dan nog als assistent de creme de la creme spelers mocht werken. als jij dan niet mijn anti ten cate houding begrijp. zelf frank heeft ajax als hoofdtrainer 4x kampioen gemaakt dat zie ik nog hoger in. dodo niemand begrijpt die anti ten cate houding van je, je probeert je te verschuilen achter de populaire publieke opinie. ''niemand'' lekker overdrijven ook. misschien omdat vele misschien niet verder kijken dan je neus lang is en daarvan ben jij er 1.

28 juni 2021 om 13:22

@dodo40
Het kamp Koeman heeft genoeg naar buiten gebracht over de gesprekken met Laporte. Waaronder dat Laporte tegen Komean zei dat hij twee weken de tijd nam om een andere trainer te zoeken. Als dat niet zou lukken, mocht Koeman blijven.
De kranten stonden er vol van.

28 juni 2021 om 12:22

Als analist op TV moet je goed uit je woorden komen en duidelijk kunnen communiceren. Dat zijn nou niet echt kwaliteiten waar Frank de Boer in uitblinkt. Ik vraag me daarnaast ook af wat hij toe zou kunnen voegen. Tactisch is hij heel zwak. Dus misschien kan je m erbij hebben als barman ofzo, maar als analist zou ik hem niet vragen.

28 juni 2021 om 12:33

Stond Ten Cate niet weer op het punt ergens in het Midden-Oosten aan de slag te gaan? Kan me herinneren dat hij dat laatst in zo'n uitzending bij Ziggo vertelde. Kan er naast zitten hoor. En anders vind ik het een prima tussenpaus.

28 juni 2021 om 12:36

Nee man, toch niet Ten Cate? Ik heb hem de laatste paar keren bij Rondo gezien, en die man is echt in de war. Liep laatst nog te zeggen dat Lewandowski de record van Gerd Muller niet mocht pakken omdat die Pools is. En wat heeft Ten Cate nou het afgelopen 10 jaar gepresteerd? Van Qatar, Vae, en China word je volgens mij geen betere trainer. Kunnen we niet voor een buitenlandse trainer gaan? Met Happel ging het ook goed, ook al hadden we toen een wereldselectie. We hebben in Nederland gewoon niet meer heel veel goeie trainers. Cocu heeft niks laten zien na zijn vertrek bij Psv. Van Bronckhorst vind ik een goeie gozert, en geen onaardige trainer. Ik bedoel, met Feyenoord kampioen worden was gewoon een goeie prestatie, waarbij Botteghin en Van der Heijden opeens ver boven zichzelf uitkwamen. Maar dan houdt de poule een beetje op. Eigenlijk moet de Knvb en de trainersschool even evalueren waarom we het laatste 10 jaar vrijwel geen goeie trainers hebben opgeleid. Iedereen weet in Nederland/eredivisie te presteren, maar als ze even in het buitenland zijn, dan verdrinken ze. We hebben een beetje hetzelfde probleem als in Engeland. Het enige land die consistent trainers produceren alsof het niets is, zijn Duitsland, Italie, en Spanje. Voornamelijk de eerste twee landen hebben de gegenpressing en de 3-mansverdediging laten evalueren tot nieuwe hoogtes.

28 juni 2021 om 12:40

Van Brockhorst heeft het prima gedaan bij Feyenoord alleen komt hij op mij over als een herle aardige man. Persoonlijk denk ik dat dit Oranje een bully nodig heeft, een straatvechter die de boel op scherp zet, harde keuzes durft te maken zodat de slappe instelling als sneeuw voor de zon verdwijnt.
Uiteraard denk ik het eerste aan van Gaal maar die zie ik het niet gaan doen. Dan denk ik dat van de beschikbare trainers Ten Cate de beste keuze is die aan dat profiel voldoet.

28 juni 2021 om 12:48

Ja je kunt van beide kanten bekijken. Zidane is ook wel echt een people manager, en is volgens mij ook niet echt een trainer die flipt. Toch wist hij wel iedereen aan de praat te krijgen zonder als een halve gangster te gedragen. Wil trouwens niet de vergelijking trekken qua prestaties, maar Van Bronckhorst heeft wel dezelfde aanpak. Sommige spelers bij Feyenoord werden opeens supergoed, voornamelijk het kampioensjaar. Van Gaal zal ideaal zijn, alleen die heeft ook geen meters gemaakt. Advocaat als tussenpaus gaat mij ook weer te ver. Die is ook 73, dan is de vraag dat je weer alleen aan de korte termijn zit te denken. Maar voor de rest hebben we niet heel veel. Ik snap wat je bedoelt met betrekking tot het Ten Cate verhaal, maar Ten Cate is alleen in landen wezen werken waar die cash money zit te verzamelen, en niet vanwege het competitieve/niveau.

28 juni 2021 om 12:51

"van gaal zal ideaal zijn, alleen die heeft ook geen meters gemaakt" hahahahahahhah wat zeg jij allemaal! als je denkt dat van gaal zich nog moet bewijzen gezien zijn successen omdat hij geen tijd meters heeft gemaakt ben je niet goed wijs!

28 juni 2021 om 13:03

Daar gaat het niet om. Hij heeft al 5 jaar geen club meer gehad. Tuurlijk heeft hij ervaring en successen. Maar 5 jaar geen club of land te hebben getrained vind ik wel iets teveel hoor. Daarnaast waren zijn jaren bij Man United ook niet super denderend. 1 FA cup is wel heel magertjes na al die aankopen die hij had gedaan. En ten slotte, prestaties in het verleden bieden geen garantie voor in de toekomst.

28 juni 2021 om 13:06

Grun wat een onzin? Dus jij denkt dat Van Gaal al zijn kennis en kunde is verloren in die 3 jaar? 😅

28 juni 2021 om 13:07

Denk jij dat je dat verleerd na meer dan 20 jaar trainer te zijn geweest! jij bent niet goed man! Die man leeft is en altijd trainer dat verleer je niet! Die man komt nog echt wel regelmatig voor adviezen etc. hij verlaat nooit het voetbal!

28 juni 2021 om 13:11

plaats man united in perspectief graag. van gaal is een coach die opbouwt helaas heeft hij een tijd niet gekregen. man united was armoedig. hij bracht rashford ten doorbraak. verschil met andere manager is hij pakt wel een prijs. fa cup is gewoon prestigeuze prijs in engeland! wat zeg jij allemaal. ja eenmalige prestatie zeggen niet veel. maar van gaal heeft keer op keer bewezen dus de kans dat het weer gebeurd is groter. sorry maar je praat echt grootst mogelijk lariekoek op dit moment. de coaches die na hem kwamen hebben ook veel uitgegeven, maar geen prijzen gepakt. die kenmerkt van gaal hij zal en moet een prijs winnen

28 juni 2021 om 17:09

@sulejmanii - Dat zeg ik toch niet, maar iemand die al 5 jaar uit het voetbal is en daarna weer terugroepen is toch redelijk apart of niet dan? Denk je dat hij nog steeds nieuwe tactieken zit bedenken om tegenstanders onderuit te halen? Volgens mij niet.

28 juni 2021 om 17:14

@dodo40 - Waar zeg ik dat hij het verleerd is. Een man die opbouwt? Hij heeft 2 jaar de tijd gehad om iets op te bouwen. Mourinho heeft een minimaal aantal jaren dubbel zoveel prijzen gewonnen? Jongens laten we even realistisch zijn, Man United en 1 FA cup in 2 jaar is ongelofelijk magertjes. Daarnaast was hij niet eens verzekerd van Champions League voetbal in zijn laatste jaar. Weet je hoeveel miskopen hij naar binnen heeft gehaald? Di Maria, Schneiderlin, Depay, Schweinsteiger, Damian, Rojo, en Falcao. En om Blind een succes te noemen gaat mij ook te ver. Shaw heeft best een lange tijd nodig gehad om te wennen, en is pas onder Ole on the wheels pas goed aan spelen toegekomen. Martial is blessuregevoelig als wat. Herrera is onder Mourinho pas gegroeid. Effe je oranje bril weghalen en effe nuchter naar zijn prestaties kijken.

28 juni 2021 om 13:43

Heb jij Ten Cate nog een beetje gevolgd de laatste tijd , of baseer jij je op de tijd dat Ten Cate bij barca of Ajax zat. Mocht er geen goede Nederlandse coach beschikbaar zijn , dan kan je best wel eens over de grens kijken.

Het lijkt of vrij veel mensen 5-3-2 wilden en nu ineens doen alsof ze van het 4-3-3 waren. Wat een onzin. Het gaat er ook vooral om dat je een goede coach hebt ( v. Gaal - 2014) die dit kan uitleggen, niet de Boertje en dan net voor het EK. Systemen zijn niet heilig, uitvoering wel.

28 juni 2021 om 12:19

Precies zoals je zegt, systemen zijn nooit heilig, het gaat er maar om dat het team optimaal presteerd, er vol voor gaat, karakter toont. Dat je uit het team meer weet te halen dan de som der delen. Sommige coaches, zoals van Gaal, Erik ten Hag, Bosz , Koeman laten dat zien. Anderen coaches totaal niet.
Gisteren zagen we een lamlendig Oranje. Kennelijk was de coach niet in staat het heilige vuur te onsteken, we zagen een uitgeblust elftal waarin top spelers ver door het ijs zakte.
Een uitvoering ver onder de maat. En daar is de coach uiteindelijk verantwoordelijk voor. Dus behoort de coach die verantwoordelijkheid nu te nemen. En als die dat niet doet, dan zal de Knvb dat voor hem moeten doen.

28 juni 2021 om 12:25

Dat doet de KNVB heus wel hoor, die willen ook naar het WK

28 juni 2021 om 12:22

de kunst van 5-3-2 is te kiezen wanneer en welk moment je dit gaat toepassen. van gaal had er in begin ook moeite mee om te kiezen wanneer te schakelen. systemen geven aan welke intenties je hebt met daarom de details die coach je verteld. een 5-3-2 kan je zowel aanvallend als verdedigend uitvoeren. naar mij mening is 4-4-2 voor mij ideaal. je kan switchen tussen 5-4-1 of 4-3-3. plus tandem malen memphis moet meer rijpen. met 4-4-2 heeft de jong ook meer afspeel mogelijkheden naast zich en maak je dumfries niet je belangerijkste man

28 juni 2021 om 12:23

Ik vind het inderdaad ook vrij hilarisch dat mensen een jaar geleden massaal riepen om 5-3-2 te gaan spelen en nu doen als de Boer achterlijk is om dat te doen. Ik zie ook zeker de reden in om meer in zo'n systeem te spelen als je kijkt naar het materiaal dat aanwezig is. Ik vind het alleen wel optimistisch dat de Boer in zo'n korte periode dacht dat systeem er even in te kunnen krijgen. Van Gaal had volgens mij een veel langere voorbereidingsperiode in 2014 om dit systeem erin te krijgen.

28 juni 2021 om 13:46

Niks wijst er op dat je met 433 beter zou voetballen of slechter. Het enige wat je nu kan zeggen dat met deze ploeg en trainer het systeem van 352 niet gewerkt heeft. Als de coach zegt dat dit systeem het beste past bij deze spelers , dan ligt het of aan de inzicht van de coach, de uitvoering of een combinatie van beide.

Driessen kan vooral genieten van het falen van mensen , dan kan hij met zijn zeer beperkte voetbalkennis weer een krantje verkopen. Dat gezegd hebbende Frank de Boer kan echt niet , en als het perse een Nederlander moet zijn dan maar Peter Bosz . Dat is ook geen garantie voor resultaat , maar hij staat wel voor voetbal . Liever sterven in schoonheid dan deze afgang.

Eerst Erik elke week compleet afkraken en nu moet hij de bondscoach van Oranje worden? Serieus, Driessen, zeg liever niks. Of is dit een plannetje om Ten Hag weg te krijgen bij Ajax? Ik vertrouw deze journalist echt niet meer.

Nederland komt gewoon kwaliteit te kort. De centrale verdedigers zijn goed en het middenveld aardig maar de aanval is dramatisch slecht. Dit was het maximaal haalbare voor dit Oranje, Ten Hag zal dat ook niet veranderen. Nederland is al sinds 2010 geen top meer (met een uitschieter in 2014 uitgezonderd).

28 juni 2021 om 12:25

Dit inderdaad, je hebt in een selectie van 26 spelers 3 spelers van europese top, daarna is het zeer middelmatig met voornamelijk eredivisie niveau. We moeten gewoon accepteren dat wij niet beter zijn dan landen als Tsjechië, Denemarken etc.

28 juni 2021 om 12:28

Ik vond dat middenveld aardig door de mand vallen tegen de Tjechen. Er was nul controle. Deels door die waardeloze 532 maar dat is niet het hele verhaal.

28 juni 2021 om 12:32

Dit is gewoon echt pure onzin. Nederland heeft meer dan prima spelers. Je kunt hier veel meer uithalen en dat heeft Koeman ook gewoon bewezen. Sinds de aanstelling van Frank de Boer is het bergafwaarts gegaan op een of andere manier. Ik kan me werkelijk geen een wedstrijd herinneren wat echt goed was onder de Boer. Het diepte punt was gister en daar lieten veel spelers zich van hun slechte kant zien behalve Dumfries. Waar wat sommige analisten al zeiden. Hoe kan het zo zijn dat je een systeem bedenkt waarbij de wingbacks uitblinken. En dat is vanaf het begin al het probleem. Ik herinner me nog een interview na de wedstrijd tegen Schotland van Frank. Met dit systeem komen de backs en hun kracht en de verdediging…. Wtf? Waarom? Je moet zorgen dat de jong Wijnaldum Depay en weghorst of malen in hun kracht komen. Met de gedachte van de Boer gaat het al mis.

28 juni 2021 om 12:35

Dit was helemaal niet het maximaal haalbare. Alsof je nu bent uitgeschakeld door een ploeg waar je qua materiaal nooit van kan winnen. Alsof in de kwartfinale geen gelijkwaardige tegenstander had gewacht. Er had meer ingezeten als je echt als team gespeeld had zoals de Tsjechen en als je beste spelers thuis zouden geven. Naar verhouding is onze aanval slecht inderdaad. Echter hebben we niet verloren van een ploeg die een betere aanval hebben. Kortom ook daar had je dus meer in kunnen betekenen. Ook met deze spelers.

Waarom ineens deze ommezwaai van Driessen, normaal is hij anti ten Hag en nu is hij ineens de redder in nood? Die man valt niet serieus te nemen.

28 juni 2021 om 12:22

Dat noemen we persoonlijke groei, Valentijn beseft nu hoe de spelers onder EtH presteerde en wat ze onder Frank de Boer hebben laten zien. Daar waar Valentijn eerst dacht dat de spelers EtH er goed uit lieten zien blijkt nu dat dezelfde namen het onder FdB totaal niet laten zien.

28 juni 2021 om 12:28

Zijn ook maar 3 jongens die onder Ten Hag bij Ajax speelden.

28 juni 2021 om 12:30

Jazeker maar de Ligt en de Jong waren onder EtH van wereldklasse. Bij hun clubs spelen ze ook erg goed. Maar op dit EK waren ze zeer matig. Zelfde spelers, andere trainer.

Daar moet je niet aan beginnen. Iedereen weet dat die speelwijzes van bosz en ten hag zo in elkaar steken dat het lang duurt voordat het erin geslepen is. Als je dan niet continu bij elkaar bent dan krijg je dat er niet in. Wat snappen mensen daar niet aan. Die denken dat na een week oranje zo speelt als Ajax? Tuurlijk niet. En dan na een paar interlands ten hag weer de grond in boren zeker. We hebben gezien wat er de eerste maanden bij Ajax gebeurde. Mensen hebben geen geduld.

28 juni 2021 om 12:21

Goede reactie, daar heb ik zelf eigenlijk ook niet aan gedacht. Ook Bosz en ook Ten Hag hadden beide wat maanden nodig om Ajax op de rails te krijgen. Die tijd krijg je niet in Oranje. Er zal een trainer moeten komen die meteen voor een verandering kan zorgen. Misschien heeft Dickie nog wel zin...? 😁

28 juni 2021 om 12:23

Klopt, maar de krijgt die tijd ook niet. Maar als je gelooft dat het werkt, Dan stel je ten Hag toch gewoon aan voor een langere periode. Maar hier in Nederland verwachten we snelle korte termijn resultaten...

28 juni 2021 om 12:47

Ten Hag of Bosz de tijd geven lost het punt dat Soccerfan_1 terecht maakt niet op. Om de speelwijze van Ten Hag en Bosz in te slijpen heb je gewoon meer tijd nodig dan op 5 momenten in het jaar(maart, mei, september, oktober en november) anderhalve week bijeenkomen waarin je ook nog eens zo'n 12 wedstrijden moet afwerken. Dat ga je in dat stramien van wisselende selecties nooit goed erin krijgen.

28 juni 2021 om 13:10

S t allemaal zo ingewikkeld dan? De succesvolle bondscoaches van nu, hanteren die dan veel eenvoudiger speelstijlen? Wat maakt een bondscoach nou een geschikte, als zelfs trainers die het laten zien bij grote clubs als Ajax, met voetbal dat tot de verbeelding spreekt en die het ook nog eens onder de druk van het direct en continue moeten presteren voor elkaar krijgen, geen geschikte kandidaten zijn.

28 juni 2021 om 12:28

Mee eens. Persoonlijk denk ik ook dat coaches die een sterke stempel op het spel drukken vaak niet geschikt zijn als bondscoach. Hoe de Jong en Schöne samen de dubbele zes vormde onder ten Hag was een vrij uniek systeem wat simpelweg veel moeite kost om erin te krijgen. Zulke dingen toepassen bij een elftal dat zelden met elkaar speelt is dat gewoon lastiger. Overigens is dit ook een reden waarom ik het idee dat de selectie continu overhoop gegooid moet worden onverstandig vind. Als je iets van structuren wilt inbouwen kan je niet bij elke interlandperiode een groot gedeelte van de spelers vervangen. Dan lukt het nooit om iets van een systeem te ontwikkelen.

Valentijn die Verlangt naar EtH? Volgens mij wou hij hem juist weg hebben toch bij Ajax? Waarom dan wel bij Oranje?

28 juni 2021 om 12:21

Je geeft t antwoord eigenlijk al 😀

Henk ten Cate zo heet hij ja. ik schreef al eerder dat ze met hem op de proppen zouden komen. haha
hij houdt het voetbal goed bijvanuit de zandbak, Heeft heel veel ervaring als hoofdcoach bij een topclub
Heeft hij nou zijn grote blunder voor Advocaat gemaakt of erna?
Hoe zat dat ook alweer? Ajax walste over Sparta, Kenneth Perez was geweldig en werd toen gewisseld
Ajax scoorde niet meer en verloor het kampioenschap op doelsaldo Hahaha
Bosz faalt altijd als het erop aankomt
De media prijst de spelers teveel, licht individuen op, vertelt ze dat ze een toptransfer gaan maken en het zaad is geplant voor de uitschakeling. Al vele vele jaren
Wie zijn er schuldig
Misschien niemand, gewoon niet goed genoeg

28 juni 2021 om 12:38

Als je een coach wilt die nog nooit een blunder heeft gemaakt kan je alleen maar voor iemand kiezen die nog nooit als coach heeft gewerkt. Hoezo faalt Bosz altijd als het eropaan komt? Ja Bosz heeft ook problemen gehad in zijn carrière maar om te zeggen dat hij altijd faalt vind ik echt overdreven.

Hoe spelers prijzen zorgt voor uitschakeling is mij echt een raadsel.

28 juni 2021 om 12:46

haha, ja
Bosz heeft bij geen enkele club een succes behaald. Zijn spelopvatting vind ik heel goed, maar een titel of zo nee, nooit
Hij wilde bij Ajax op een gegeven moment te veel las ik. Hij mocht gaan
Bij Leverkussen hetzelfde.
In topwedstrijden redt hij het steeds niet. MU-Ajax en Leverkussen- Bayern
Het ergste vind ik nog wel zijn opmerkingen recentelijk, dat hij met Ajax Weer zo zou spelen tegen MU. Dan zou je dus gewoon Weer verliezen. Hij had en heeft geen antowword gevonden op de lange en hoge ballen op die Belg (naam kwijt). Blind lelde iedere bal naar voren. Die gozer kopte ze door en Bosz wist niet wat te doen
Ten Hag verloor van PSV op dezelfde wijze. Luuk kopte door enz
Je moet het luchtduel niet aangaanof maar halfjes aangaan. laat hem doorkoppen, maar zorg dat je DIE bal hebt

Maar het ligt niet alleen aan Bosz hoor of Cocu of Gio of ten Hag
we hebben hier de neiging spelers te groot te maken, waardoor de erin gaan geloven. Je moet ze op een heel andere manier prikkelen

28 juni 2021 om 21:04

Nee maar hij heeft voornamelijk ook bij clubs gewerkt waar je niet voor de prijzen speelt. Bij Tel Aviv kwam hij halverwege het jaar binnen toen er een grote achterstand was. Bij Ajax heeft hij de EL finale gehaald. Hoewel hij die verliest van een veel grotere club vind ik dat wel een teken van succes. Bij Dortmund is was hij weg voordat hij voor de prijzen kon spelen en Leverkussen is geen club die voor de prijzen speelt.

Dat ten Hag zijn plan niet zou aanpassen betekend niet dat hij geen antwoord heeft of dat hij weer zou verliezen. Elk plan heeft een bepaalde kans om succesvol te zijn. Als je tegen een sterkere tegenstander speelt dan heeft het beste plan misschien maar 25% kans op slagen. Dat betekend dat er dus een behoorlijk grote kans is om te verliezen. Maar stel dat elk ander plan minder dan 10% kans van slagen heeft dan zou het raar zijn om te zeggen dat je van plan zal veranderen.

Moet niet gekker worden. Eerst maandenlang ongefundeerd ten Hag afbranden en nu dezelfde ten Hag gebruiken om de boer omver te zagen. Briljant, even afgezien van het feit dat ten Hag gewoon goed werk verricht, maar dat deed hij ook al voor dat gezeur van Driessen. Ik verwacht in dezelfde lijn dat Valentijn binnenkort zelfs Schmidt gaat aanbevelen. Precies wat we nodig hebben, harde hand, niks verdedigen, gewoon allemaal op de 16 van de tegenstander met uitzondering van de twee cv’s en een defensieve mid. En pressen maar. Na 60 minuten 5 man wisselen en door pressen. Dan moet een puntje tegen Turkije er toch wel in zitten.

'en dat Henk ten Cate wordt genoemd.' Dat hebben die jokers van de Telegraaf nota bene zelf gedaan! Journalistiek anno 2021. Zelf strooien met namen en vervolgens in de derde persoon vaststellen dat die namen worden genoemd. Sowieso is de geloofwaardigheid er wel een beetje af als precies de grootste en meest ongefundeerde criticasters van Ten Hag nu gaan roepen dat de Tukker bondscoach moet worden. Prima suggestie natuurlijk, maar niet uit de mond van Driessen en Verweij, farizeeers dat het er zijn!

Waarom niet gewoon Advocaat met als assistent Van Hanegem als we toch random namen gaan opnoemen.Bosz heeft net getekend bij Lyon, gaat dus niet gebeuren.Ten Hag zie ik zelf nog geen bondscoach worden, denk dat hij nog liever dagelijks op het trainingsveld staat.Henk Fraser misschien?

De Boer is alle logica voorbij gegaan de afgelopen maanden. Qua spelersmateriaal had hij makkelijk 4-3-3 kunnen spelen. Daarnaast roept hij niet de beste keeper op, genaamd Bijlow. Hij vergeet een linkermiddenvelder op te nemen (vilhena/propper), zodat je opbouw een stuk soepeler loopt. Nu liep De Roon alleen maar in de weg. En verder is het opnemen van Promes in de selectie al helemaal een schandaal.

L. De Jong mits bediend is de beste spits voor Oranje. Aan een Depay heb je alleen iets tegen het einde van de wedstrijd om iets te forceren in de 16.

Bijlow
Timber
De Vrij
Blind
Ake
Gravenberch
Vilhena
Berghuis
F. De Jong
Gakpo
L. De Jong
28 juni 2021 om 12:30

Zowel de Jong als Gravenberch zijn linkermiddenvelders dus volgens mij is de Boer helemaal niet vergeten om een linkermiddenvelder mee te nemen.

28 juni 2021 om 12:45

De Jong en Gravenberch zijn allebei rechtspoten.

28 juni 2021 om 12:53

Dat is Propper die jij tussenhaakjes naast Vilhena noemt ook. Niet heel geloofwaardig dus. Los van het feit dat Frank de Boer gewoon linkspoot Teun Koopmeiners in de selectie had zitten die prima in de opbouw zijn steentje had kunnen bijdragen.

28 juni 2021 om 13:02

Propper, Vilhena en of Koopmeiners (die was ik vergeten) zijn prima spelers als je afzet t.o.v. De Roon.

28 juni 2021 om 12:54

Leuk zo'n opstelling maar ik mis toch heel wat namen die ik altijd heb opgesteld. Ten eerste vraag ik me af waarom Dumfries niet in de basis staat. Het is na dit WK wel duidelijk wie de aankomende jaren de eerste rechtsback moet gaan worden van het Nederlands 11tal. Verder mis ik nog namen als de Ligt, (speelde voor die handsball een solide wedstrijd) en volgens mij ben je onze echte aanvoerder van Dijk vergeten. Waar zijn Wijnaldum en Depay? Twee spelers die gister erg ongelukkig speelde (wie niet) maar wel twee spelers die de afgelopen jaren veruit de meeste goals voor oranje heeft gemaakt. Verder betwijfel ik of het logisch is om een speler van Psv te verkiezen boven een speler van Barcelona/lyon. Verder zal ik voor een pure spits nog altijd veel eerder kiezen voor Weghorst of Malen dan Luuk de Jong. Ik vind Luuk als basisspeler veel te kort komen en is alleen van waarde als pinchitter. De grootste grap is toch wel Vilhena, maar jij bent een Feyenoorder dus opzich snap ik het wel.

28 juni 2021 om 13:04

Dit was goeie opstelling

Bijlow/Cille
Dumfries
De Vrij/Ligt
Van Dijk
Blind
Berghuis
De roon/Vilh
Fenkie
Wijnaldum
Malen/Weghor
Depay/Gakpo
28 juni 2021 om 13:16

1. Dumpfries of Timber zouden allebei kunnen spelen, maar ligt puur aan de tegenstander wie je dan opstelt. Timber is verdedigend wat sterker en loopt minder snel uit positie. Dumpfries heeft aanvallend natuurlijk wat meer voordelen.

2. De Ligt was toch niet helemaal fit en De Vrij staat n.m.m. gelijk aan hem. Is ook om het even. Gaat meer om de opstelling qua invulling type spelers.

3. Wijnaldum kan je ook inwisselen voor Gravenberch. Al is het niet dat Wijnaldum enorm veel creativiteit met zich mee brengt.

4. Gakpo of El Ghazi als pure buitenspelers ook geen verkeerde keuze. Malen zou daar ook kunnen functioneren.

5. Ik zie weinig kwaliteitsverschil tussen L. De Jong en Depay. Allebei hebben ze hun beperkingen. Zie juist meer wat in Depay voor de laatste fase in de wedstrijd als de ruimtes wat groter worden, dan vanaf het begin. De Jong is toch iets beter in de bal vasthouden.

5. De Roon is een aanfluiting voor dit elftal. Ik had gekozen voor een linkermiddenvelder t.b.v. de opbouw. Die zijn helaas ook niet van geweldige kwaliteit maar een Propper of Vilhena had je prima kunnen wisselen voor De Roon.

28 juni 2021 om 13:35

Ik zie juist veel kwaliteiten tussen Depay en Luuk. Depay kan een wedstrijd openbreken dmv een individuele actie terwijl Luuk een vrij beperkte spits is. Depay is weliswaar de kop van jut in Nederland maar is nog wel onze voorhoeder op topniveau en Malen heeft de potentie om een topspeler te worden. Verder zal ik altijd voor Wijnaldum kiezen, is de enige constante speler van Oranje in de afgelopen jaren. Verder heef die enorme status opgebouwd bij Liverpool met het winnen van de CL en de landstitel. Gravenberch vind ik een talentvolle speler maar voor nu moet die geduld hebben. Dit zal mijn ideale opstelling zijn, 3-4-3 hetzelfde als hoe de Belgen spelen, ik vind eigenlijk onze verdediging te sterk om bijv. de Ligt of de Vrij op de bank te zetten. Ik heb daar nu Berghuis staan maar daar kan net zo goed Bergwijn of El Ghazi staan. lood om oud ijzer, verschilt niet veel van elkaar qua kwaliteit.verder is de linksback bij ons echt een zwakte. Wijndal of van Aanholt is allebei net niet. Ohja, het liefst met een andere bondscoach.

Cillessen
de Ligt
de Vrij
van Dijk
Dumfries
de Jong
Wijnaldum
Wijndal
Berghuis
Malen
Depay
28 juni 2021 om 12:59

beter spelen zo want die opstelling van jouw is een droge pannekoek! frenkie is nooit gewend als 10 te spelen. vilhena overrated. gravenberch moet nog rijpen komend seizoen. stel je wisselt weghorst voor malen kan je malen of berghuis aan de rechtermiddenvelder spelers. je zal ze wel moeten leren meeverdedigen

Bijlow
Dumfries
De Vrij/LIGT
Van Dijk
Blind
Berghuis
Wijndaldum
Frenkie
De Roon
Malen/Berghu
Depay/Gakpo

Sorry mss ligt het aan mij, maar waar de fuck kont de naam van Ten Cate toch vandaan.
Het is me opgevallen dat bepaalde namen als een soort hardnekkige schimmel maar blijven hangen terwijl daar letterlijk 0 fundament voor is.
Ten Cate...wnnr heedt dir voor het laatst op serieus niveau gecoached???? En dat moet de redder van Nederland worden?? Of nog erger: Rijkaard, de maN die het voetbal al tig jaar achter zich heeft gelaten. Dit bewijst toch hoe beperkt het wereldje is van zoveel figuren.

28 juni 2021 om 13:11

Zal aan jou liggen bewezen vakman, hij zal beter gepresteerd hebben nu. Maar mijn keuze is een buitenlandse coach, waarom perse een Nederlander?

Laat ETH lekker bij Ajax. Laat FDB lekker bij Oranje. Je hebt gewoon een matig elftal als Oranje zijnde zonder leiders. Hopelijk gaan de jongere spelers als De Ligt en De Jong hier meer een rol in spelen.
Verder gewoon een matig elftal. Wat heeft het voor zin om na een jaar een andere bondscoach neer te zetten, laat lekker gaan

28 juni 2021 om 12:45

Geen matig elftal, defensief ben je zowat absolute wereldtop mits iedereen fit. Het ontbreekt gewoon aan échte toppers voorin. Memphis is een momenten speler, het is alles of niks, een 2 of een 9. Nooit een 6 of een 7. We missen een topspits en topwingers. Promes kan ik echt niet meer aanzien, wat een onnozel en hopelijk stuk vreten is dat..

28 juni 2021 om 16:08

Nou daarom, vanwege die voorhoede heb je een heel matig elftal toch?
Met Depay doen we hier een beetje alsof we een topper in huis hebben, maar dat vind ik zelf niet. Is een beetje opgehemeld, maar ja wanneer speelt hij nou echt die 9?

28 juni 2021 om 16:39

Als je moest kiezen tussen heel slecht, slecht, matig, goed of heel goed, hebben wij toch geen heel slecht of slecht elftal? Het is gewoon een goed elftal, maar geen heel goed elftal. Dat komt omdat er voorin nog wat absolute klasse ontbreekt die in de absolute top speelt. Memphis is zeker een topspeler, maar tegelijkertijd een momentenspeler. Die 9 heeft hij vaak zat gehaald, dat weet je zelf ook wel. Helaas was het tijdens dit EK telkens een 4 en gisteren zelfs nog minder.

Je moet nu coaches aanstellen voor Oranje en Jong Oranje, die een traject in gaan met als doel over 3 jaar in de halve finale van het EK te staan. Het WK volgend jaar is een mooi meetpunt, maar geen paniek als we daar niet ver komen.

In de tussentijd zou de Knvb bezig moeten zijn met het verbeteren van de opleiding op de langere termijn. Hoe kan het dat we sinds de jaren 60 bijna altijd wel goede spitsen hadden en dat die bron nu helemaal opgedroogd is. Zelfde met de keepers.

Ga eens met de clubs bij elkaar zitten, om te kijken hoe we het Nederlandse voetbal omhoog kunnen krijgen.

Het systeem vind ik nog tot daar aan toe, laat het in ieder geval een coach zijn die snapt dat dit team mentaal gedrild moet worden. Je zo bloedeloos en klakkeloos overgeven bij de minste of geringste tegenslag is een grote schande!

Ik snap die hele hype rondom Henk Ten Cate niet. Leuk dat die assistent is geweest bij Barca en Chelsea, maar als hoofdcoach in het Europees voetbal niets gepresteerd. Met Ajax uitgeschakeld tegen Slavia Praag en CL misgelopen. Volgens mij ook UEFA Cup en vierde geworden in de competitie. Bij Panithinaikos ontslagen, met Sparta promotie misgelopen. Waarom is iedereen zo blij met hem? Kan iemand mij dat uitleggen? Zelfs De Boer heeft beter gepresteerd dan hem (ook door tekortkomingen van de concurrentie).

Tja het is dat Louis het niet nog eens zal gaan doen, maar dit is wel weer een groep bij uitstek voor hem. Heel veel (jong) talent die gevoelig zijn voor de aanpak van ome Louis. Ze zullen allemaal aan zijn lippen hangen. Bovendien zijn de 'ervaren' spelers zowat allemaal ideale schoonzonen. Met Louis ga je weer richting minimaal halve finale WK, met Frank is het na de poule volgend jaar ook weer klaar.

28 juni 2021 om 12:57

‘Met Louis minimaal halve finale WK’. Dat is ook wel een beetje overdreven vind je niet?

28 juni 2021 om 16:40

Nee hoor. Heel realistisch zelfs. Louis behaalde in het verleden vaak zat met jeugdig materiaal en mindere middelen dan de bron waaruit het huidige oranje moet putten, meerdere topresultaten. Met als meest recent bewijs WK 2014. Enkel Robben was toen in absolute topvorm. Sneijder en vpersie waren aardig en de rest was pure armoede.

“Ik verlang naar Erik ten Hag”

Ik viel bijna van mijn stoel af toen ik dit las. Valentijntje en zijn compagnon zijn sinds de aanstelling van Ten Hag bij Ajax aan het zagen aan zijn stoelpoten. De meest vreselijke slecht bedachte verhalen komen door deze 2 clowns boven tafel en nu verlangt Valentijntje naar Ten Hag. Om waarschijnlijk vanaf dag 1 te vermelden dat een bondscoach met een Twents accent echt niet kan.

ETH zou zeker een goede keuze zijn, maar die zie ik het niet doen. Ten Cate wordt alleen door hunzelf genoemd, totaal onrealistische keuze gezien zijn staat van dienst de afgelopen jaren.
In NL heb je simpelweg niet heel veel betere opties (er vanuitgaande dat ook Koeman en van Gaal niet beschikbaar zijn). Een buitenlandse coach welke realisme met attractief voetbal combineert zou kunnen, maar dat zal zeker tot een nationale discussie leiden.

ik vind dat de Knvb een keer voor een buitenlandse bondscoach moet gaan. Je ziet het bij de Belgen, hebben jarenlang vastgehouden aan Belgische trainers en sinds de aanstelling van Martinez kent België alleen maar successen. Misschien moet de Knvb gaan kijken of een Low, Klinsmann, of Wenger geïnterneerd is. Dit komt vooral puur het feit dat er geen alternatieven zijn wat betreft Nederlandse trainers. De enige geschikte kandiaat hebben allenmaal een club. Bosz, Ten Hag en Koeman. Als je verder kijkt dan kom je al gauw uit bij B-garnituren zoals Gio en Ten Cate. Verder wil Rijkaard geen trainer meer worden dus bij hem hoef je ook niet aan te kloppen en van Gaal lijkt me een gepasseerd station. Misschien wil van Marwijk weer terug bij oranje? Heeft met Oranje heel goed gedaan tijdens kwalificatie wedstrijden.

28 juni 2021 om 15:34

Zou het kunnen dat Belgie gewoon best goede spelers heeft in alle 3 de linies van het elftal (4 als je de keeper meetelt)..

Waar wij dat niet hebben? Wij hebben geen de Bruyne of Lukaku…

Ik verlang naar een trainer die de ploeg op scherp zet, een type persoon als Danny Buijs, schreeuwend, en betrokken. Iemand die boos wordt op de spelers als iets niet gaat zoals hij dat wil. Iemand met passie en doorzettingsvermogen. Dat missen we namelijk, en dat zie je terug in de slappe hap bij de spelers.

Houd toch op, Ten Hag is Frank de Boer 1.5. Iets aanvallender, maar ook geen voorstander van de ware Hollandse School.

Ook een non-voetballender breker op het middenveld die de hele opbouw en spel op het middenveld verpest in de vorm van Alvarez. Vorig seizoen zelfs Alvarez én Martinez op het middenveld.
En naast Alvarez dan ook nog eens de heel diepe Klaassen erbij, waardoor er al helemaal geen middenveld is, met als gevolg alles direct naar Tadic, en die geeft hem dan voor. Dat is het hoofdrecept.

Heel voorspelbaar, traag, saai, behoudend voetbal, met name in Europa, waar ook bij Ten Hag de angst heel snel toeslaat. In de eredivisie kom je er mee weg puur door een surplus aan individuele kwaliteit voorin.

Tja, Ajax gaat te goed natuurlijk. Weinig meer te zeiken op Ten Hag.. Dan maar Ten Hag naar Oranje lullen om Ten Hag daar af te kunnen zeiken…

Lekker krantje, de Telegraaf…

vd Vaart lijkt me wel een goede bondscoach, wordt er op de training tenminste weer vrolijk gefloten.

Peter Bosz is ook 3 x niks heeft het met Ajax leuk gedaan maar dat had de Boer ook . Peter heeft bij zijn laaste clubs ook niks van gebakken . En Henk ten cate is helemaal een grap doe dan Ter hag maar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Frank de Boer onthult contact met Louis van Gaal: ‘Het is een toptrainer’

Frank de Boer heeft het mislukte EK en zijn vertrek als bondscoach van het Nederlands elftal eerder deze zomer een plek kunnen geven. De oud-verdediger onthult zaterdag in gesprek met het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren