Van der Gijp: ‘Hij is na Ajax net een soort gorilla geworden, zonde man’

Maandag, 28 juni 2021 om 14:08Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:45

De kritiek op het Nederlands elftal en bondscoach Frank de Boer na de eliminatie door Tsjechië in de achtste finale van het EK mag er zijn. De entree van Quincy Promes voor Donyell Malen kwam ook zondagavond bij De Oranjezomer ter sprake, net als het optreden van Matthijs de Ligt en de keuzes van De Boer. Johan Derksen is benieuwd of De Boer consequenties gaat verbinden aan de eliminatie in de achtste finales van het Europese toernooi.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

134 reacties (laatste reactie door rubje)
27 juni 2021 om 21:59

Als je een systeem bedenkt waarbij je slechtste speler kan excelleren (Dumfries), en je beste spelers een slecht toernooi doormaken (Frenkie, De Ligt, Depay) dan ben je als bondscoach niet goed wijs. Je wilt toch niet dat Dumfries de assist of goals moet maken?! Logisch dat het dan 9 van de 10 keer niet lukt. De tegenstander lacht zich rot. Normaal zeggen ze laat die rechtsback maar de bal hebben, die kan er niks van. Maar onze coach bedenkt een systeem waar hij zoveel mogelijk aan de bal komt….wat een ei. Denzel kan er niks aan doen, hij heeft keihard gewerkt en is boven zichzelf uitgestegen. Aan hem ligt het niet.

27 juni 2021 om 22:09

Meen je echt dat Frenkie een slecht toernooi heeft doorgemaakt? Afgezien van deze wedstrijd vond ik hem in de 3 hiervoor echt geweldig.

27 juni 2021 om 22:15

Nou hij heeft maar 1 goeie pot gespeeld in mijn beleving.

27 juni 2021 om 22:33

Frenkie is een stylist pur sang , een genot om naar te kijken . Alleen helaas voor ons vooral op dat deel van het veld waar zelden tot nooit een wedstrijd word beslist . Ons hele middenveld ontbreekt het aan scorend vermogen en een goed schot : De Roon dit seizoen 1 goal , 2 assist Wijndal dit seizoen : 2 goals , 0 assist De Jong dit seizoen : 3 goals en 2 assist

27 juni 2021 om 22:49

Je kijkt toch naar het systeem waar je beste spelers in renderen? Iedereen speelt 4-3-3 behalve de Roon en de vrij. De Ligt, Blind, Dumfries, Frenkie, Wijnaldum, Depay, Malen…al je wissels spelen 4-3-3 zoals Berghuis, Gakpo en Wijndal. Je centrum spits Weghorst heeft jaren 4-3-3 gespeeld…en Frank gaat 5-3-2 spelen tegen een zwakker elftal….

28 juni 2021 om 00:14

Vond hem tegen Oekraïne prima spelen, zelfde geldt voor Macedonië. Kan me ook nog een actie van hem tegen Oostenrijk herinneren waarin hij met 1 rush 5 man te kijk zette. Onze groepsfase was natuurlijk totaal geen graadmeter voor de korte KO-fase van ons EK, maar ik vond hem daarin iedere keer hartstikke goed.

28 juni 2021 om 00:17

Ben het daar echt totaal niet mee eens. Frenkie zorgt voor ongelofelijk veel voorbereidend werk, waardoor andere spelers aan hun assists en loopacties toe kunnen komen. Helaas worden statistieken zoals voorassists en passes daarvoor nooit meegenomen. Frenkie kan juist heel beslissend zijn, omdat hij met zijn rushes en slimme passing regelmatig een gaatje kan forceren waar dan een kans uit voort kan komen.

28 juni 2021 om 07:07

Het terugkerend verhaal bij Frenkie is dat hij heel goed is tegen de mindere goden en af en toe niet thuis geeft tegen betere tegenstanders. Dit systeem past ook niet bij hem maar laten we niet vergeten dat deze jongen rond de 6000 speelminuten achter zijn naam heeft staan. Ver uit de meeste van alle spelers uit Europa. Dus als hij met pap in de benen speelt is dat logisch.

28 juni 2021 om 07:33

Nee hoor. Frenkie deed het leuk, maar geweldig nooit. Maar dat ligt ook aan het systeem. Hij moet de bal door kunnen spelen, maar door dat het lang duurt voor een redelijke bezetting voor in, is hij veel te lang aan de bal, waardoor het spel vertraagt. Gisteren ook totaal onzichtbaar. Een leider is het totaal niet. Maar die hebben we sowieso niet in oranje.

28 juni 2021 om 10:12

Tegen welke tegenstanders? Net als in Spanje geeft Frenkie niet thuis in top wedstrijden. Gisteren blonk hij uit in praten met de scheids. Kijk even hoe hij zich weg laat zetten en vervolgens geen vrijetrap krijgt. Het was een kenmerkend beeld voor het hele elftal, maar Frenkie heeft niets gebracht op de momenten dat hij er moet staan. Dit onze grote vedette. Alle kritiek gaat naar Memphis en Wijnaldum. Waarbij Wijnaldum gisteren slecht speelde, maar Memphis met een fraai hakje Malen voor de keeper zette.

28 juni 2021 om 12:00

Wijnaldum was idd niet best maar liep tenminste nog een hoop verdedigende meters. De Jong sjokte de 2e helft alleen maar gefrustreerd rond en liet diverse keren z'n man lopen na balverlies.

28 juni 2021 om 14:34

Frenkie is een speler met de helft van de tijd goede en de helft van de tijd slechte wedstrijden, dus ga je deze discussie nog 100x krijgen op voetbalzone. Critici wijzen naar de ene helft, zijn fans wijzen naar de andere helft, en niemand wordt het ooit eens.

27 juni 2021 om 22:27

De spelers hebben gefaald. Vooral wéér Depay en Wijnaldum die echt gewoon te slecht voor Oranje.

Dus depay en wijnaldum eruit. Dan helpt oranje meet dan de boer eruit.

27 juni 2021 om 22:43

We hebben ook geen spelers die hen kunnen vervangen, dus lijkt me niet handig om ze eruit te halen.

27 juni 2021 om 23:42

Wijnaldum liet tot deze wedstrijd zien waarom hij aanvoerder was van Oranje. Speelde een uitstekend toernooi. Tuurlijk klote dat hij het vandaag af laat weten, maar veruit de beste man op die positie.

28 juni 2021 om 09:35

Wijnaldum is een fantastische clubspeler. Ik vergelijk hem altijd met Seedorf. Topvoetballer, maar in het Nederlands Elftal is zijn waarde voor het team maar zeer beperkt.

28 juni 2021 om 10:14

Dan Frenkie ook maar gelijk mee, deze prima-donna Hebben we gisteren ook niet gezien. Blonk uit in klagen bij de scheidsrechter.

28 juni 2021 om 14:20

Wijnaldum was 3 wedstrijden juist 1 van de betere.....
Laatste wedstrijd wel echt dramatisch. Maar vooral Depay heb je 4 wedstrijden totaal niet gezien nee.

28 juni 2021 om 16:38

Altijd dat geroep maar over die eruit en die eruit en die, maar nooit met spelers komen die je er dan moet neerzetten. Welke jongens die we op dit moment hebben gaan het daar beter doen dan?

28 juni 2021 om 17:44

Depay en Wijnaldum zijn uitstekende spelers, maar geen spelers die een team op sleeptouw nemen. Dat verwacht ik veel meer van een v dijk of Frenkie en sowieso van de bondscoach die de puzzelstukjes op de juiste plek moet leggen.

Ik vraag me af soms of de ligt te veel op Bonucci en Chielinni probeert te lijken. In plaats van een beetje zn eigen stijl te spelen

27 juni 2021 om 22:03

Maar die hebben de ervaring om wild in te komen wanneer het kan/moet maar het niet resulteert in een rode kaart of een penalty of eens in de 100 keer, ipv bij De Ligt 1x in de 10 keer. Want dat heeft De Ligt ook al belachelijk vaak veroorzaakt;Penalties. Sinds zijn vertrekt bij Ajax, inclusief NL elftal stuk of 6 keer? Lijkt weinig maar dat is behoorlijk voor een speler waarvan iedereen vind dat die een vd betere is… te veel. Zie De Vrij, die hoeft dat wilde gedoe niet om een goede CV te zijn. Dat blijkt ook uit zijn nominaties voor beste verdediger Serie A. En dan heb je nog Blind met een draaicirkel van een vrachtwagen en sloom. En Van Aanholt dat nooit wat heeft gepresenteerd,Tja. Dan wordt het moeilijk.

28 juni 2021 om 09:13

Hopelijk zijn we er nu wel vanaf dat mensen De Ligt beter vinden dan De Vrij. Dat is echt nergens op gebaseerd.

28 juni 2021 om 14:55

De vrij? Eén van de drie luchtverdedigers bij de 1-0?
Die is zeker niet beter. Uitsluitend ouder.

28 juni 2021 om 15:12

Johan Derksen bleef tot een maand of wat geleden bij hoog en laag beweren dat De Ligt een betere verdediger is dan Virgil van Dijk 😁

28 juni 2021 om 15:43

@fr010frdam - Daar speelt clubvoorkeur een grote rol in, want De Ligt speelt nog niet zo goed in Oranje. De Vrij en Van Dijk zijn inderdaad verder. Dat is ook geen schande gezien het verschil in leeftijd, maar De Ligt moet inderdaad scherper worden en van die chaotische paniekmomenten af. Dergelijke handsballen maakt hij te vaak. Daar moet hij echt van gaan leren, al heb ik er wel vertrouwen in dat dat goedkomt.

28 juni 2021 om 15:59

Toch staat de Vrij hoger aangeschreven dan de Ligt in Italië. Ik ben nu aan het Gardameer en de Italianen vinden ons maar gek dat wij de Ligt beter vinden. En Italianen weten natuurlijk wat verdedigen is.

28 juni 2021 om 16:18

Je moet dan ook eerlijk toegeven dat het gros van die penalty's die De Ligt veroorzaakt heeft, gewoon voortkwam uit pure pech. Dat ze net een bal tegen zijn hand aanschoten. Dat was niet omdat zijn hand echt op rare plekken hing of naar een bal toeging, was bijna bizar toen dat in de eerste maanden wel 3/4 keer gebeurde.

28 juni 2021 om 16:23

joventut, wat heeft Johan Derksen dan precies na gisteravond over De Ligt gezegd? In dit artikel heeft Van der Gijp het vooral over De Ligt.

27 juni 2021 om 22:07

Die de ligt moet daar weg bij j́uve. Hij beheerst nu wel dat ijzerharde. Ze worden daar geleerd om met hoofdverband te spelen na elke duel anders heb je niet goed verdedigd die verdedigers zijn allemaal te wild. De ligt is mooi geplolijste verdedigers die nu helemaal wordt verpest door rare fratsen op zn italiaans. Ik zou hem adviseren om bayer munchen te gaan daar kan hij qua spel inzicht en slimheid veel leren.

27 juni 2021 om 22:30

Je realiseert je toch wel dat geen land/competitie op aarde zou gaan kan verdedigen als dat ze daar kunnen?

Denigrerend naar Italië toe en de Ligt treft geen blaam wat een achterlijke opmerking zeg.

27 juni 2021 om 22:42

Nogmaals dat heeft ie daar al geleerd na 1 seizoen prima. Nu wordt het tijd of totaal verdediger te worden die heeft italie nooit opgeleid. Zijn altijd van de beton verdedigers geweest. De ligt is geen beton voetballer net als vAn dijk dat zijn moderne voetballende verdedigers. Je romantiseert nu heel zwaar. De tijden van maldini nesta cannavaro is voorbij. Italie leert je bikkel te zijn maar qua voetbal intellegentie 0,0

27 juni 2021 om 22:49

Beton voetballers? Hoe kom je er in godsnaam bij ? Batesi, Nesta, Maldini, Cannavaro (gouden bal winnaar) Facchetti waren dat ook beton voetballers of waren dat legendarische wereld verdedigers?

Ga je nu ook nog beweren dat moderne spelers zoals van Dijk beter is dan de bovenstaande namen? Van Dijk is zeker ook een Nederlander zeker?

Wat een onzin zeg..

27 juni 2021 om 23:17

Betonv verdedigers zijn bonucci en chiellini. Tijden van cannavaro etc zijn voorbij. Daarmee zeg ik dat niet meer is in italie maar elders.

27 juni 2021 om 23:20

Bonucci en Chiellini zijn beton verdedigers? Ja dat klopt zij kunnen alleen maar lomp verdedigen, heb je verder niks toch? Wat een waanzin.

27 juni 2021 om 23:20

Hij legt woorden in mijn mond
Ik zeg de tijden van cannavaro dus complete verdedigers is allang niet meer dat was gewoon een ac milan era. Nu hebben ze vaak beton verdedigers ala bonnuci chiellini etc. Waar hoor mij zeggen dat van dijk beter is dan bovengenoemde. Ik zeg huidige verdediging is niet meer van italie onterechtr claim. We kunnen van de seria a gewoon veel fysiek en inzet leren punt uit!

27 juni 2021 om 23:22

Je loopt echt uit de hoogte te doen voor niks met je italiaanse verdediging passie. Verdedigers worden overal ter wereld opgeleid. Bij man city is er ruben dias of sergio ramos of hummels. Ze komen niet via italie hoor.

27 juni 2021 om 23:31

En zoals je weet voetbal is 10 jaar geleden niet hetzelfde als nu. Het verandert continue. Mooi voor italie dat zn gouden generatie verdedigers hebben opgeleid maar voor de rest punt. De term beton verdedigers is niet per se slecht. De ligt is dat gewoon niet. Beton verdedigers zijn kunnen ook swerleds zijn ten slotte draait het om verdedigen. Maar de ligt heeft extra skills als verdedigers waarmee hij meer kan doen. Bonnuci en chiellini waren in hun begin jaren postioneel ijzersterk

28 juni 2021 om 08:57

Ja, De Vrij is ook zo'n wildeman geworden in Italië... Wat een flauwekul zeg. Zou het misschien kunnen dat De Ligt in Italië meer op zijn tenen moet lopen en daardoor af en toe rare dingen doet. Groeit hij waarschijnlijk ook wel overheen. Wel bizar hoe vaak hij hands heeft gemaakt de laatste jaren.

28 juni 2021 om 15:03

Bij Juventus hebben ze hem geleerd om op hun manier te verdedigen en om veel sterker te worden. Ik denk ook dat dit ten koste is gegaan van zijn eigen stijl en ook van zijn snelheid en wendbaarheid. Het is een risico voor mooie spelers om naar die club te gaan.

28 juni 2021 om 20:17

Om nou de spelers individueel te beoordelen....het was geen geheel, altijd n sterk punt van Nederland. Verder vond ik t chaotisch en was m.n. de passing vanaf de zijkanten vaak echt slecht.

Die wissels waren pure wanhoops wissels en hopen op gelukt. Grappig is daarna dat ze niks hebben kunnen laten zien omdat ze ruimte te groot werden doordat je met 10 man staat. Waren gewoon nietszeggende wissels. Hierin blijkt dat de boer niet heeft nagedacht over scenario wat te doen bij 10 mam

27 juni 2021 om 22:01

Precies, helemaal niet over nagedacht. Want hij zegt ook dat hij malen sowieso wilde wisselen, maar met een rode kaart moet je je wisselbeleid aanpassen. En niet opeens promes ipv weghorst

28 juni 2021 om 11:35

@dodo40

"die wissels waren pure wanhoops wissels en hopen op gelukt.'

Precies. Snap sws zijn beslissingen niet. Met 3 verdedigers tegen 1 spits spelen...en dan ook daarvoor de Roon nog opstellen..why???
Waarom niet Wijnaldum plek terug en Klaassen erin ipv de Roon. Had je meer voetbal gehad.
Ook waarom Blind opstellen als 3e verdediger en laat je de keeper continue lange ballen spelen terwijl er zoveel Tsjechische reuzen staan. Why??
Blind kan vanachteren als een van de beste opbouwen. Gebruik hem dan!

Ook dat wisselen, Malen eruit terwijl hij in vorm is en dan alsnog later Weghorst. Had dan gelijk hem gebracht.
Promes wil ik niet eens over beginnen.

Het was een en al slechte beslissing van de verschrikkelijke coach.

Ik heb ook het idee dat De Ligt echt te gespierd is geworden. Die kan echt niet meer normaal draaien, net als Depay overigens. Hopen dat Malen niet dezelfde fout maakt en gewoon lekker slank en wendbaar blijft.

27 juni 2021 om 22:24

Voorafgaand aan het EK stond er in de NRC (11 juni, geen pay) een interessant artikel over data m.b.t. Oranje-spelers. De data over De Ligt waren het tegenovergestelde van wat je nu stelt: geen enkele speler op CL-niveau draait/keert zo veel in een match als De Ligt (zonale markering). De data over Depay waren volgens mij wel in lijn met je gevoel: gewoon een subtopper.

27 juni 2021 om 22:50

Hij kan wel veel draaien maar doet hij dat ook snel? Hoe zwaarder hoe minder snel je accelereert lijkt mij.

28 juni 2021 om 15:08

Dus hoe vaak je in een wedstrijd draait bepaalt of je een topspeler of subtopspeler bent? Het wordt steeds gekker hier.

27 juni 2021 om 22:58

Onzin, toen hij bij juve kwam werd juist gelijk aan zn fitheid gewerkt want ze vonden hem te groot van juventus. Dat zie je ook aan hem

28 juni 2021 om 09:34

Wat jij en Gijp zeggen is onwetendheid. Kijk voor de gein eens naar NLF spelers en hoe breed/gespierd en wendbaar die zijn. Geloof maar qua voetenwerk dat die NFL spelers voetballers dol draaien qua snelheid en voetenwerk.

28 juni 2021 om 10:48

Wat jij zegt is onwetendheid. De meeste NFL spelers waar je over praat zijn van die donkere atletische gespierde spelers, dat is toch wel wat anders dan onze blonde lompe Matthijs uit Leiderdorp.

28 juni 2021 om 14:59

Wauw racisme is jou niet vreemd zie ik. Dus als de ligt zwart was geweest dan mocht hij wel krachttraining doen? Of hoe heeft huidskleur hier mee te maken? Genoeg grote wendbare blanke nfl spelers die voetballers helemaal dol draaien. Als nfl trainers naar de Ligt kijken en jij zegt dat hij teveel spieren heeft om wendbaar te zijn dan lachen ze jou heeeeeeel hard uit. En zoals Jorinus ook aan gaf (ik had de podcast van nrc geluisterd) de Ligt is 1 van de wendbaarste spelers op CL niveau. Dat spieren je lomp en sloom maken is ouderwets onwetende praat. En je kunt je blijven verdedigen met racistische uitlatingen maar daarmee laat je je onwetendheid alleen maar meer blijken.

28 juni 2021 om 15:16

Waar zie jij racisme? Het is gewoon een feit dat donkere spelers een andere spieropbouw/genen hebben. Waarom denk je bijvoorbeeld dat er zoveel marathonlopers uit Oost-Afrika komen?

28 juni 2021 om 16:13

Ovrybuster,

Dat heeft niet(s) (perse) met huidskleur te maken, maar met de manier waarop er wordt getraind. Er zijn zat witte NFL spelers of sprinters die 'zwaar' zijn, maar wel een goede basissnelheid, looptechniek, -mechaniek hebben, lichtvoetig zijn en korte contacttijden hebben. Natuurlijk spelen genen mee, maar bepaalde facetten kun je ook trainen.

'dat is toch wel wat anders dan onze blonde lompe Matthijs uit Leiderdorp.'

Vind je zijn houding of manier van bewegen 'lomp'?

28 juni 2021 om 16:30

@Massive. Ik heb het nooit over huidskleur gehad in de zin van beter..dit zijn nou eenmaal feiten..spiermassa en athletisme ligt nou eenmaal hoger bij deze groep mensen. Punt 2. Niemand is zwart of blank. Je hebt verschillende kleuren bruin en verschillende kleuren rood. (Als je daar over wilt beginnen.) Zwart is negatief en blank puur vandaar dat deze termen gebruikt worden op bepaalde mensen, terwijl dit niet op feiten berust zijn deze kleuren. 3. Ik heb me geen 1 x verdedigd en ook nu niet in mijn reactie. Dus stop met interessant doen. Ik zei bovendien meeste, en niet allemaal. Dus over onwetendheid gesproken. Get your facts straight.

28 juni 2021 om 17:36

Hij heeft zelf niet door hoe racistisch hij is. Maakt mij eerlijk gezegd weinig uit maar vervang "blonde lompe matthijs uit leidorp" naar "zwarte lompe sadio mane uit sedhiou senegal" en je hebt door hoe racistisch het is. Maar het klopt dat sommige eigenschappen meer voor komen in bepaalde rassen/genen. Maar op topsport zit je vaak op zo'n hoog niveau dat je toch de beste van de beste genen krijgt en Matthijs is qua aanleg en atletisch gewoon elite. Hij doet dingen die weinig met zijn lengte en gewicht zouden doen. Daarbij wel aangegeven dat volgens de cijfers de Ligt al 1 van de beste verdedigers is qua voetenwerk en draaien.

Maar als we kijken naar de nfl (en soms zelfs in college) dan zijn daar spelers met lengte en gewicht van de Ligt die nog explosiever en gespierder zijn. Ik hoorde ooit een nfl trainer uitleggen hoe vooral bovenlichaam training het voetbal goed zou doen omdat veel van onze explosieve bewegingen via het boven lichaam gaan, zie bijvoorbeeld ook hoe gespierd sprinters zijn. Laat dat nu net zijn waar veel voetbal trainers allergisch voor zijn, boven lichaam trainen. Nu ga ik hier niet doen alsof ik even het voetbal kan veranderen maar kijk voor de gein eens nfl compilaties en beeld je een voetballer met zulk voetenwerk in (en tegelijk zoveel spiermassa). Dan wil ik niet zeggen dat de Ligt die 1 op 1 kan bereiken maar daar zie je wel hoeveel rek er nog in veel spelers kan zitten op dit vlak en helemaal wat voor onzin het is als mensen zegggen dat voetballers geen krachttraining moeten doen.

28 juni 2021 om 17:42

@ Massive. Ik ben zelf een donkerblonde man dus beweer maar wat jij wilt. Verder ga ik niet eens verder op je in want ik heb het gevoel dat de feiten die ik in petto heb je wellicht vanavond niet zullen laten slapen dus we houden het hierbij. Asjuu. Eindstand, Matthijs De Ligt is gewoon een lomp joch maar een goede verdediger die ik verder het beste gun in z'n carrière.

28 juni 2021 om 16:03

Ik weet nog dat Gullit en Rijkaard opeens van die gespierde benen hadden toen ze bij A-C Milan speelden. Kijk maar eens naar foto!s van die twee in in hun PSV of Ajax tijd en ten tijde van Milan. Reken maar dat er
Op kracht getraind werd ( ik noem expres niet het woord doping).

28 juni 2021 om 18:13

Is het je toch bijna een hele reactie gelukt om het niet te noemen woord niet te noemen, doe je het toch bij het allerlaatste woord..

28 juni 2021 om 18:42

Men heeft hen er nooit op kunnen betrappen. Frank De Boer en Jaap Stam wel, maar toen was heel Nederland boos want voetballers nemen geen doping was de stelling.

De Boer moet echt weg voordat de kwalificatie weer verder gaat. Want ook daar moeten we achter de feiten aan al....
Koeman heeft Oranje wat glans gegeven, hij deed dus iets wat werkt bij deze groep. Hoe kan je dan de Boer een heel ander systeem laten spelen en niemand die opstaat? We hebben genoeg leuke buitenspelers, gebruik ze dan!

27 juni 2021 om 22:46

Hou toch op. Met berghuis gakpo en promes ga je echt geen oorlog winnen.

28 juni 2021 om 01:00

Gakpo kan echt wel een leuke speler worden alleen dat rendement moet wel wat omhoog. Berghuis is een prima buitenspeler voor NL. El ghazi gewoon weer oproepen. Promes is idd niet veel, Stengs zie ik ook niet goedkomen. Ihatarran misschien maar geen idee of dat wel echt een rechtsbuiten is of toch meer een CAM.

28 juni 2021 om 15:02

Sorry maar rendement van Gakpo omhoog? Denk dat je niet hebt gevolgd hoe weinig kansen hij nodig heeft...

Ik ben het eens met Gijpie. Hij gaat elke keer als een wilde naar de grond. Het lijkt net als of hij te zwaar is en dat hij zijn balans kwijt is. Ik vind Timber veel meer rust uitstralen en is beter aan de bal.

Waarom blijft men zeggen dat je met Depay snelheid hebt voorin? De man gaat nooooooit diep. Die staat non stop met ze rug naar de goal om een bal half aan te nemen om deze of slecht af te spelen of te verliezen. De laatste keer dat die diep ging was tegen Australië in 2014.

Matige wissel?
Nee schandalige wissel want als je met 10 man komt te staan moet je snelle spelers voorin hebben die kunnen counteren.

De man faalt keihard.

27 juni 2021 om 23:03

Snelle spelers die kunnen counteren....oja dat is promes.

28 juni 2021 om 05:39

Zit op zich wel muziek in, maar zoals we bij Ajax hebben gezien was Promes niks zonder Ziyech die de ballen gaf. En dat type hebben we in Oranje niet.

28 juni 2021 om 15:41

Memphis en promes hebben gewoon echt twee stappen minder in zich dan malen en Berghuis. Bizar dat ook de Boer na Koeman Memphis niet voorbij loopt. Verzwakt je team enorm.

28 juni 2021 om 15:43

Probleem is met name de techniek in de kleine ruimte... Memphis, de Roon, Weghorst, Dumfries, promes... Dat is gewoon geen Schone-de Jong-ziyech maar ze klooien wel zo aan met dat tikken en balverlies lijden waar het niet kan

28 juni 2021 om 18:15

Je hebt niet zo veel aan snelle counteraars als kansen zoals die van Malen niet aan ze besteed zijn. Man, man, man. Wat slecht.

28 juni 2021 om 23:58

Oh en dan breng je een nog veel slechtere speler erin dan?

Ik begreep die wissel ook niet, als hij dan toch Malen eruit haalde, had dan Berghuis erin gedaan ipv promes.
Malen was zoals iedereen trouwens slecht, blijf het zeggen 109% kans, scoorde hij hem, had de Ligt uit die aanval geen rood gehad

27 juni 2021 om 22:04

Te dom voor woorden jouw redenatie. Dus nu is het Malen zijn schuld? Dan kun letterlijk alles verzinnen. Als De Ligt 1 minuut langer in de kleedkamer was gebleven was die actie namelijk ook nooit gebeurd en had hij geen rood gekregen.

27 juni 2021 om 22:14

Hoezo te dom voor woorden is toch een feit dat als Malen gewoon had moeten scoren er ook geen rode kaart was gevallen uit die aanval.

27 juni 2021 om 22:14

Nou ja heel simpel die bal had hij moeten schieten dan was het een goal!daarna doet de ligt idd dom hij had beter de 1-0 kunnen laten maken want we waren geen seconde in gevaar!maar malen is de gene die alles had kunnen voorkomen!
Dus vind het te makkelijk om de ligt de schuld te geven.

27 juni 2021 om 22:15

Dank je, dat bedoel ik nu ook te zeggen

27 juni 2021 om 22:13

Dus jij denkt dat Berghuis de hele linkerkant kan bestrijken? Die is voor de rechterkant vriend. Je snapt toch wel wat de bedoeling was? Je mist een verdediger. Dan moet je poppetjes verplaatsen. Van aanholt ging naar het centrum. Het enige logische wat je dan kan doen is iemand aan de linkerkant neer zetten die kan verdedigen maar die aanvallend ook iets kan. En ja promes is niet in vorm maar die is wel gewend geweest als linksback te spelen en is aanvaller. Weinig andere keus voor links. Wijndal is niks.

27 juni 2021 om 22:16

Klopt maar ik heb liever berghuis die in vorm is dan een promes want daar ben ik niet gek op

27 juni 2021 om 22:48

Uhuh wijndal is niks. Heeft alleen elke rechtsbuiten in de eredivisie in de tas gehad. En ik schat neres, antony en berghuis toch echt hoger in dan promes.

27 juni 2021 om 23:07

Wat heeft dat er nou mee te maken. We moesten de pot dichthouden en een goal maken. Dus de enige logische persoon is dan promes. Nee dat is niet de beste speler van de wereld, maar wel de enige logische keuze. Was de rode kaar in de 70ste minuut gevallen, dan zou je een andere keuze kunnen maken, maar dit was nu gewoon een logische keuze.

28 juni 2021 om 00:37

Of je kiest ervoor om met 4 verdedigers te blijven spelen. Met Van Aanholt op zijn eigen positie, had Promes helemaal niet de hele linkerflank hoeven te bespelen

Vanaf het begin al afgevraagd waarom in hemelsnaam Promes mee gaat? Die gast voegt echt helemaaaaaaaal niks toe! En dan laat je hem ook nog invallen. Wat een trieste bedoeling is die gozer. Voor de rest was het ook echt helemaal niks. Volgens mij hadden die gast al vanaf minuut 1 geen idee wat ze moesten doen.

Gaat ook echt in elke situatie met de hand naar de bal, zo vreemd. Dit is echt niet de eerste keer dat het gebeurd.

Gewoon het gelijk van Marco van Basten die van de week al riep niet te zien wat de Ligt in Italie geleerd heeft. Voor mij gewoon minder dan toen hij bij Ajax vertrok. Ja hij is meer opgepompt, maar een betere voetballer is hij niet geworden.

27 juni 2021 om 23:08

Heb je ook naar de reden geluisterd waarom v basten dat zei? Dan had je begrepen dat hij vind dat hij het geweldig doet, maar dat hij nog veel beter kan.

28 juni 2021 om 15:11

Hij is gewoon zichtbaar beter geworden hoor. Veel medogenlozer. Van Basten lult maar wat.

28 juni 2021 om 16:23

Hij is medogenlozer met de hand geworden. Je lult maar wat.

tsja ik had 2 dingen anderd gedaan in f de boers positie ik was begonnen met weghorst en ik had Rensch al het hele toernooi laten staan. dan kun je zeggen dat is makkelijk achteraf praten maar dat heb ik hier ook gepost. de Ligt centraal laten spelen boven de Vrij is sws al een idiote beslissing. voorin werd er geen duel gewonnen zonder weghorst waardoor we niet aan het vietballen kwamen net zoals ik voorspeld had.

27 juni 2021 om 22:47

Vermoedelijk was je er dan ook nu uitgevlogen. Rensch? Ik gok dat je een Ajax brilletje op hebt. Die jongen heeft veel talent, maar hoort echt niet in de basis van Oranje. Met Weghorst had je zeker niet meer kans gehad om vandaag te winnen. Die man had geen bal gekregen.

28 juni 2021 om 10:43

met wegjorst haf je sws gewonnen omdat we veel meer aan voetballen zouden komen en daardoor ook de defensie minder onder druk zou komen. Als het ff niet loopt is het altijd lekker om wout in je team te hebben omdat je dan de lange bal kan spelen. met het koppel malen weghorst had je 90 procent meer kans om door te komen want depay was weer rampzalig!

28 juni 2021 om 15:05

Rensch?? Laat me niet lachen. Ipv wie dan? Mag hopen niet Dumfries aangezien het Nederlands elftal van hem afhankelijk was hoe gek dat ook klinkt

Aan dick ook echt vragen of hij ook deze wissel zou hebben toegepast haha

de boer heeft aangetoont geen top coach te zijn malen opstellen was je grootste fout en bepalend in jou carriere die is nu Over !

De bepalende spelers van Oranje gaven niet thuis vandaag. En dan blijkt maar weer hoe spelers en niet de coach het ingaan van een wedstrijd bepalen. Van Gaal of de Boer. Tjoh een makkie. KNVB denk nog maar eens goed na. Een lange termijn visie is meer dan nodig

Huh? Maar in de media was toch alleen plaats voor kritiek op Gini en Depay?

Eerst is van aanholt ipv wijndal een meesterzet. Hetzelfde geldt voor wijnaldum, depay en malen die geweldig speelde. En nu verliest nederland en is de boer een prutser en kan niemand er wat van. Typisch nederlands waan van de dag. Nogal logisch dat dit beperkte elftal het aflegt tegen een tactisch sterker tsjechie.

Heeft niet zoveel te maken met dat De Ligt eruitziet als een gorilla. Het heeft simpelweg met het systeem te maken waarin ze vandaag speelden. Door met een 3 mans verdediging te spelen weet geen enkele speler wanneer of wat ie moet doordekken of doorstappen in de verdediging. En als je dan in een 1-op-1 situatie terechtkomt moet je heel veel risico nemen. Dit deed De Ligt een paar keer heel goed in de eerste helft, waardoor we goed wegkwamen. Helaas liep het anders in de tweede.

Daarnaast moet ik erbij zeggen dat Memphis geen winnaar is. Je zag in de tweede helft al dat dat koppie naar beneden ging hangen. Tekenend voor zo’n speler. Dit zijn dan juist de momenten waar hij op moet staan. Leiding gaat nemen, voorste linie coacht. De enige die het team probeerde aan te moedigen in het veld was Blind.

Doorpakken met een nieuwe coach.

Eerlijk ik hou wel echt van zijn style. Echt veruit mijn favoriete verdediger om naar te kijken van het Nederlandse voetbal. Ik hoop niet dat hij teveel verandert, hopelijk wat minder handsballen maar ik vind het prachtig om te zien hoe hij verdedigt.

Volgend jaar staat VVD er gelukkig weer.

28 juni 2021 om 01:05

De vraag is meer, staat FdB er dan ook nog...

28 juni 2021 om 15:07

Ben er bang voor de knvb durft de Boer niet te ontslaan net zoals de Boer Depay en Wijnaldum niet durft te wisselen...

Ik kan me hier helemaal in vinden. De Boer totaal ongeschikt, de Ligt is een enorme wildebras en oogt inderdaad doorgaans vrij lomp en onbesuisd. De wissel voor Promes snapte ik geen hout van en de spelers die Oranje moeten dragen, gaven collectief niet thuis. Jammer maar helaas.

Iedereen geeft nu af op De Ligt, maar voor de gein moet je eens het wedstrijdtopic nalezen. Tot de rode kaart was hij de beste (in ieder geval de meest gecomplimenteerde) speler bij Oranje. Het kan snel keren, de publieke opinie... De Ligt speelde gewoon een solide wedstrijd en had een fantastische ingreep bij het schot in de eerste helft, maar maakte in een split second een verkeerde keuze door hands te maken. Dat is alles.

28 juni 2021 om 10:14

Het probleem bij De Ligt is dat hij veel te vaak van dit soort momentjes heeft. Dat vaagt ook direct de goede resultaten van daarvoor weg.

De Ligt moet weg uit Italie. Bij Juventus doet hij niet veel meer dan de zone verdedigen, ballen wegkoppen en af en toe een prima tackle of blok. Maar voetballen hoeft daar niet.
Op dit EK heb ik hem meerdere malen zien uitglijden, struikelen en dan met handen en voeten proberen te corrigeren. Als ik De Ligt was zou ik gaan werken aan souplesse, balans en stabiliteit. En naar een andere competitie.

de Ligt,

Wat hij gespeeld heeft, heeft hij uitstekend gespeeld. Hij weerhoud ons eerder in de wedstrijd tegen Tsjechië al van de 1-0 achterstand door een geweldige sliding. Speelt echt een perfecte wedstrijd, maar door 1 slippertje is hij ineens de boe-man.
Wie hoor je over Malen die de dikke vette kans op de 0-1 mist, waardoor dit allemaal gebeurd. Dumfries die in plaats van rechtsback, linksbuiten staat, en de rotzooi maar aan zijn ploeggenoten overlaat, Depay die geen knikker raakt, de Roon die gewoon niet in het Nederlands elftal thuishoort.
En vooral, de combinatie Depay en Malen, de 2 die elkaar zo geweldig makkelijk kunnen vinden, 2 topspelers waar de chemie bijna 100% zou zijn, die in 55 minuten tijd welgeteld 1 kans kunnen creeren tegen de verdediging van Tsjechie.

De Ligt heeft gewoon te korte benen. Staat gewoon niet goed op zijn hoeven Tov de rest van zijn lichaam.

Het is ook een beetje vreemd dat hij met zijn gewicht en postuur op van die Adidas speedschoentjes loopt van 100 gram. Is gewoon een feit dat die minder stabiliteit geven, snap niet waarom hij niet op iets robuusters loopt.

Wisselen is moeilijk als al wat je als mogelijkheden hebt minder is. De realiteit is dat de kern middelmatig is. Dat nog eens gecombineerd met enkele geblesseerden. Dan kan je er uit gaan tegen ploegen zoals Tsjechië.

Wellicht dat hij aan zijn voetenwerk, stabiliteit moet werken? Hij komt vaak in en glijd dan weg of bij het wegdraaien dat hij zijn balans verliest. Ik zie andere verdedigers daar minder last van hebben.

28 juni 2021 om 15:50

Of hij kopt gewoon die bal weg vlak na de stuit in plaats van dat hij op het laatste moment besluit te draaien om m terug te spelen op de keeper (de voetballende oplossing). Het is in dat moment van twijfel tussen wegkoppen of draaien dat hij een andere beslissing maakt en daardoor reageert hij anders met zn lichaam. In dat soort situaties moet hij gewoon minder risico''s nemen, vooral omdat hij de laatste man was, en die bal gewoon over de zijlijn koppen. Dat hij daarna uitglijdt is ongelukkig, maar om dan vervolgens bewust die hand weg te slaan is gewoon oliedom. 2,5 fout in tijdsbestek van 3 seconden bij De Ligt. Laat die jongen gewoon lopen, van een 1-0 achterstand was je wellicht nog wel teruggekomen. Hij is nog maar jong, dat vergeten mensen wel eens, maar die handsballen zijn inderdaad bijna geen toeval meer.

28 juni 2021 om 16:07

@rubentje,
Ik weet niet of jij begrijpt hoe wij al jaren in Nederland voetballen, maar dat is achterin de voetballende oplossing zoeken, en soms zit daar risico aan. En over het wegslaan van de bal; hij hoopte hier geel te krijgen, omdat hij wist dat we anders met 1-0 achter zouden komen, moest hij dit wel doen. En waarom ?! Omdat wij geen voorhoede hebben die veel creëerden en als ze dan in 55 minuten iets creëren, dan missen ze die kans ook nog.
Wij hebben 0 !!!!! schoten op doel tegen Tsjechie, logisch dat Matthijs de Ligt weet dat een 1-0 fataal was geweest. Zelfs na de 1-0 met 10 man, zie je vaak club die dan nog iets kunnen creëren, maar bij Nederland niet.

28 juni 2021 om 17:38

De voetballende oplossing moet niet koste wat kost gezocht worden. Soms is het nodig dat je de bal over de zijlijn speelt of naar voren rost om zo de verdedigende organisatie op orde te krijgen en de tegenstander weer onder druk kan zetten (nederlandse school is ook druk zetten vooruit). Dat hij dacht dat hij geel zou krijgen, is ongelooflijk dom. Zonder herhaling zag ik al dat het bewust is en daarmee voorkomt hij dus bewust een directe kans op een doelpunt omdat Schick anders 1-op-1 met Stekelenburg had gestaan. De kans op een rode kaart was imo bovendien veel groter dan een kans op een goal. Bovendien had je dan nog 35 minuten om een doelpunt te forceren, iets wat ik niet onmogelijk achtte als we naar 433 waren overgegaan. Het is aandoenlijk hoe je probeert De Ligt te verdedigen in dezen, maar hij maakt gewoon 2,5 fout bij dat moment en dat mag een 'topverdediger' (of toptalent) als De Ligt gewoon niet overkomen

De ligt speelde bij Ajax goed vooral in aanvallend opzicht. Verdedigd maakt hij om de zoveel tijd cruciale fouten. Kostte Nederland de kop Gisteren. Bedankt de Ligt!

Mag ik stellen dat de logica van 532 ontbreekt. Bij een gebrek aan goeie verdedigers kun je stellen dat het verantwoord is er meerdere op te stellen. Bij een kwalitatief sterke achterhoede onbreekt het nut deze te versterken, de logica om meer verdedigers op te stellen omdat ze zo goed zijn is er niet, daar twee sterke centrumverdedigers genoeg zijn. Daaruit voortvloeiend verzwak je de aanval wegens een gebrek aan kwaliteit, je zou stellen aldaar meer vermogen op te stellen om het gebrek aan daadkracht te compenseren alsmede ik betwijfel of er daadwerkelijk te weinig kwaliteit voorhande was. Weghorst had ik niet geselecteerd daar L. de Jong ieder kopduel wint in tegenstelling tot hem. Een 433 hoort bij onze kernwaarden van dominant aantrekkelijk voetbal. Bij voorhand had ik altijd zo gespeeld.

Bijlow
Dumfries de Vrij de Ligt Blind
Wijnaldum F. de Jong
Klaassen
Berghuis Malen Depay

Met schaduwelftal
Krul Stekelenburg Cillessen
Timber Akè Malacia
Toornstra Gravenbergh Koopmeijners
Ihattaren Bergwijn
Stengs L. de Jong Gakhpo
Brobbey

De beste voetballers, simpel zat. Én Toornstra de ijzervreter met scorend vermogen.
Breekijzer L. de Jong en Brobbey basis mocht Malen niet kunnen starten. De rest spreekt voor zich. Misschien alsnog niet kampioen gespeeld. Wel met lef en puur talent en creativiteit geen gebrek. Het enige dat de bondscoach moet doen is een team smeden. Voor het Nederlands elftal willen ze allemaal een stapje extra doen, nooit meer Weghorst alsjeblieft. Opgegroeid met Bergkamp Kluivert en van Persie.... zonder grap, als Weghorst de beste Nederlandse spits is, stop allemaal met voetballen. En F. de Boer, 5 jaar Ajax.. nooit zo'n saai en waardeloos voetbal gezien. Hulde P. Bosz die ons het plezier teruggaf. En El Hamdaoui was een klasbak, weg met Frank en neem Ronald mee. Opgespoten engnekken.

Advocaat zegt altijd wat zinnigs. Het probleem was dat 4 a 5 spelers niet thuis gaven

Ik dacht even hier is weer de volgende rel geboren na het lezen van de titel. Gelukkig gaat het over Matthijs de Ligt. Als het over een speler met een kleurtje zou gaan was iedereen weer begonnen dat dit racistisch is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Frank de Boer onthult contact met Louis van Gaal: ‘Het is een toptrainer’

Frank de Boer heeft het mislukte EK en zijn vertrek als bondscoach van het Nederlands elftal eerder deze zomer een plek kunnen geven. De oud-verdediger onthult zaterdag in gesprek met het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren