Balende Marko Arnautovic: ‘Dit heeft niets meer met voetbal te maken’

Zondag, 27 juni 2021 om 11:03Daniel Cabot Kerkdijk

Marko Arnautovic kan de uitschakeling in de achtste finale op het EK tegen Italië maar moeilijk verkroppen. Oostenrijk dacht in de reguliere speeltijd dankzij een treffer van de aanvaller in de tweede helft op voorsprong te komen, maar de VAR keurde de treffer uiteindelijk af. In de noodzakelijke verlenging, na negentig doelpuntloze minuten, trok Italie uiteindelijk aan het langste eind: 2-1. Arnautovic baalde flink na afloop.

Na 65 minuten sidderde heel Italië, toen Arnautovic op aangeven van David Alaba de bal over doelman Gianluigi Donnarumma kopte. De VAR annuleerde echter zijn feestje toen de bekende lijnen werden getrokken. “Ik weet niet wat ik daarover moet zeggen. Het is moeilijk om woorden te vinden. Als we het geluk een beetje aan onze kant hebben, staan we na negentig minuten met 0-1 voor en ben je door.”

“We hebben het VAR-verhaal al vaak besproken: je kunt niet meer gelukkig zijn met een doelpunt”, vervolgde Arnautovic. “Je moet altijd wachten tot sommige mensen beslissen of het buitenspel is, of een overtreding of een treffer. Dit heeft niets meer met voetbal te maken. We moeten het accepteren, maar voor mij persoonlijk is dat extreem moeilijk. Ik denk niet dat Italië na die 0-1 zou zijn teruggekomen.”

“We weten dat Italië veel kwaliteiten heeft en een sterke tegenstander is, maar wij waren in heel goede vorm. Uiteindelijk hadden we geen geluk”, baalde Arnautovic, die van mening is dat Oostenrijk een goed EK heeft gespeeld. “We hebben een geweldige prestatie geleverd en waren ontzettend dichtbij. We mogen tevreden zijn, maar ik ben dat op dit moment niet. Ik wilde naar de kwartfinale, dat wilde iedereen. Als je de gezichten van alle spelers ziet, weet je dat er niemand blij is dat we nu met vakantie kunnen gaan.”

Invaller Federico Chiesa opende in de vijfde minuut van de verlenging de score. Tien minuten later zorgde Matteo Pessina, die eveneens was ingevallen, voor de 2-0. Sasa Kalajdzic bracht de spanning daarna nog even terug, maar de gelijkmaker zat er niet meer in voor Oostenrijk. Italië speelt komende vrijdag tegen België of Portugal in Sint-Petersburg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door rickv)

Mwah, ik zag live dat het buitenspel was en ik heb echt geen arendsogen. Ik heb ergere situaties met de VAR gezien.

27 juni 2021 om 11:12

Precies, het is gewoon het eerlijkst zo. Jammer voor Marco, speelde een geweldige wedstrijd.

27 juni 2021 om 11:17

Ja, maar ziet Arnautovich dat ook? Daar gaat het in dit geval toch om? Hij heeft zelf niet door dat hij buitenspel staat, juicht en krijgt 30 seconden later de teleurstelling. De VAR mag best eerder een signaal afgeven dat er iets niet pluis is aan het doelpunt...

27 juni 2021 om 11:28

Er zijn ook spelers die een meter buitenspel staan en het niet door hebben.

27 juni 2021 om 11:46

Dat het allemaal een tikkeltje traag was gisteravond ben ik wel met je eens, alle beslissingen duurde echt te lang terwijl het niet zo moeilijk was. Maar of een Arnautovic dit nou ziet of niet intereseert mij vrij weinig, al staat hij 10 meter buitenspel, ook dan kan hij zeggen dat hij het niet heeft gezien.

27 juni 2021 om 11:25

Ik zag live niet dat het buitenspel was. Live had ik het idee dat hij gelijk met de bal stond, dus geen buitenspel. Heb geen arendsoog, maar in de replay kon ik ook niet met 100% zekerheid zeggen dat hij voor de bal stond

27 juni 2021 om 11:37

In de replay ook niet? Ik dacht(en hoopte)meteen op buitenspel,maar de herhaling vond ik wel duidelijk

27 juni 2021 om 11:39

Ik heb geen probleem met de VAR maar ik vind die buitenspel regel een beetje oud. Ze moeten hem aanpassen en de spelers misschien een halve meter gunnen, some worden goals afgekeurd omdat een speler 1 millimeter buitenspel staat.

27 juni 2021 om 11:44

En welke foutenmarge gaan we dan bepalen op die halve meter?

27 juni 2021 om 11:44

En dan krijg je discussies over 51 cm. Zelfde probleem

27 juni 2021 om 11:46

De millimeter lijn een halve meter verder weg, super idee!

27 juni 2021 om 11:41

De var is niet eens meer een discussie waard. Heeft zijn meerwaarde allang bewezen. Tuurlijk zullen er nog wel fouten gemaakt worden, maar dat het er een stuk minder zullen zijn dan zonder Var is allang duidelijk.

27 juni 2021 om 11:58

Jaa inderdaad, normaal gesproken vind ik ook dat we een tikje doorslaan, dat iemand met zn teen buitenspel staat, en der eigenlijk helemaal geen voordeel van heeft. Maar gister heeft arnautovic er duidelijk voordeel aan dat hij buitenspel staat. Dat zou in mijn optiek ook gelijk een betere variant zijn, bij twijfel alleen fluiten als de betreffende speler er ook echt voordeel van heeft.

27 juni 2021 om 12:34

Die teen geeft geen voordeel, maar een voet wel? Of een been? Of de helft van het lijf? Dat is het lastige juist cr7_arsenal, waar de grens ligt, als je bijvoorbeeld die teen niet als buitenspel zou beschouwen. Volgens mij is het meest logische dat elk deel van het lichaam waarmee gescoord mag worden wordt beschouwd als buitenspel, of je zou zelfs kunnen beredeneren dat ook armen, handen of vingers bestraft worden omdat die het momentum van een sprintende aanvaller mede kunnen bepalen, maar dat gaat wel heel erg ver.

Wat was die toch goed hé! Had het zo ver kunnen schoppen als het mentaal ook goed zat. Je zag het als bij Twente en Bremen dat hij zo groot talent was. Toch jammer dat het er niet helemaal uit gekomen is.

27 juni 2021 om 11:10

Ik heb gisteren ook genoten van hem, jammer bij die ene bal dat hij het overzicht kwijt was en op doel schoot. Stuurde 3 verdedigers van Italië het bos in als hij die had breed gelegd was het vrij schieten vanaf de penalty stip.

27 juni 2021 om 14:08

Je zag bij Twente inderdaad z'n talent. Op dat gebied misschien wel de beste pure voetballer die ooit bij Twente heeft gevoetbald, ongeveer samen met Theo Janssen. Maar je kon ook al meteen zien dat het een bijzonder rare, arrogante snuiter was. Toen al. Genoeg verhalen van rondom de club gehoord toen.

Jep, de pure eerste emotie kan onjuist of minder zijn, echter het maakt het spel wel eerlijker.

Ik snap hem enigszins ik zit regelmatig ook in een dubio over de VAR. Dit EK is de VAR echt een verademing, maar momenten als Aguero tegen QPR, Deeney tegen Leicester worden anders zo veel beïnvloedt door de VAR. Een goal wordt nu zo lang naar gekeken dat het soms echt de spanning en emotie uit een wedstrijd haalt. Die goal van Deeney tegen Leicester had bijvoorbeeld gewoon 5 minuten geduurd om na te kijken.

27 juni 2021 om 11:15

Denk je nu echt dat als de VAR de goal van Aguero tegen QPR zou bekijken voor 3 minuten dat de spanning zou wegebben? Heel het stadion zou aan het sidderen en beven zijn van spanning lijkt me net.

27 juni 2021 om 11:21

Voor de kijker thuis is het ook een combinatie van de energie van het stadion plus de commentator, dat was fenomenaal bij die wedstrijd, een Bergkampje tegen Argentinie, onmogelijk met VAR

27 juni 2021 om 11:24

Dan heb je het over de neutrale kijker. Voor een supporter van het team verandert er niks.

27 juni 2021 om 11:34

Hoezo zouden die momenten nu onmogelijk worden met de VAR kwa beleving? Beide momenten gaven geen enkele aanleiding om langer bezig te zijn als VAR zijnde.

27 juni 2021 om 11:50

Het gaat erom, als ze zouden kijken, er is tegenwoordig altijd een aanleiding, een pass voor een pass voor een pass van de assist van de pass van de de voorzet daarvoor is een duwtje, toedeloe

27 juni 2021 om 12:42

Degene die Deeney scoort tegen Leicester ging 100% bekeken worden of Almunia niet beweegt of die speler van Watford in zijn aanname geen hands maakt etc. Feit is, is dat ze elk moment uitmeten tegenwoordig. Gisteren bij Denemarken kijken ze nog terug na de actie met Kjaer dat was al bijna een minuut geleden.

27 juni 2021 om 12:53

Maar dat haalt de spanning toch niet weg?

Dat wachten na een doelpunt is inderdaad heel vervelend, maar uiteindelijk is een voetje buitenspel gewoon buitenspel en wordt een doelpunt terecht afgekeurd. Qua spel wordt het wel eerlijker.

27 juni 2021 om 11:31

De allerergste situatie is als de speler 5 meter buitenspel staat, de grensrechter dit ziet, niet vlagt, de speler nog 40 meter sprint naar het goal, scoort, juicht met publiek en al en dan affluit. Ik zie dit keer op keer en het ziet er zo amateuristisch uit, waarom staat die grens er nog? Zet er een camera neer die meebeweegt met de laatste speler ofzo

27 juni 2021 om 11:50

Die grensrechter staat er vooral om bij overduidelijke niet-overtredingen als een dolle met zijn vlag te gaan zwaaien, dat wil je niet kwijt. Verder voegt een grensrechter inderdaad maar weinig meer toe.

27 juni 2021 om 11:51

Dat is inderdaad helemaal niks. Omdat de grensrechter niet meer hoeft te vlaggen, omdat de var er toch nog naar gaat kijken, is hij eigenlijk overbodig geworden. De grensrechter staat er nu nog voor het aangeven van overtredingen bij de zijlijn en het bepalen wie er in mag gooien.

En als er geen VAR was geweest en Italië had uit buitenspel positie gescoord, dan had deze zelfde Arnautovic waarschijnlijk schande gesproken dat er anno 2021 nog steeds geen video beelden gebruikt worden. Altijd makkelijk klagen achteraf na zo'n verlies partij. Maar ook met het blote oog was gewoon te zien dat hij buitenspel stond

27 juni 2021 om 13:18

Buitenspel heeft wel met voetbal te maken.
Zijn gedrag 9 van de 10 keer niet.

De VAR bewijst hiermee zijn waarde. Stel dat Oostenrijk hierdoor naar de kwartfinales was gegaan, dan stond iedereen op zijn achterste poten vanwege een buitenspeldoelpunt. Dat we nu niet direct kunnen juichen voor een doelpunt, neem ik dan maar voor lief.

Ik snap hem wel. Gebeurd zo vaak dat spelers niet eens doorhebben dat ze buitenspel staan of een fout begaan en dan scoren, uitbundig zijn en daarna de treffer afgekeurd zien worden door de VAR. Dat zal best voor teleurstelling of woede zorgen. Eigenlijk moet de VAR direct op een scherm aangeven of een situatie wordt gecontroleerd oid. En niet na 30 seconden na een doelpunt. De VAR kijkt ook mee op de schermen dus zien direct of een situatie discutabel is of niet. Kan dus best wel beter uitgewerkt worden.

27 juni 2021 om 11:19

De VAR kijkt elke goal terug, dan zou er dus altijd zo een boodschap moeten komen.

27 juni 2021 om 11:23

Oh oke, dat wist ik niet. Dan is dat niet handig nee... Dan wordt het pas juichen als de VAR het doelpunt heeft goedgekeurd.

Dit heeft juist alles met voetbal te maken, althans eerlijk voetbal of wil je dat een voorbeeld van de handsbal van Maradona dan ook niet kunnen zolang het menselijke oog het maar niet ziet maar wij achteraf wel zien dat het duidelijk een ongeldige goal was, nee toch?!

Misschien zou het helpen om niet als een gek te gaan juichen als het zo duidelijk is dat het wel eens buitenspel zou kunnen zijn. Het zijn steeds dezelfde argumenten die de benadeelde partij gebruikt. Uiteindelijk wordt het voetbal er wel eerlijker door, jammer dat het ten koste gaat van de emotie, maar ik vind het prima zo.

Ik snap wel dat het erg lastig is, je durft bijna niet meer uitbundig te juichen na een doelpunt. Echter is het zonder VAR te oneerlijk, omdat er veel van dit soort situaties niet goed worden beoordeeld door de arbitrage. Maar wat speelde hij heerlijk gisteren, zag weer vlagen terug van zijn Twente tijd.

27 juni 2021 om 11:44

Het duurt gewoon te lang op dit ek. Je ziet ook dat spelers zich dood ergeren aan het lange wachten na een doelpunt. Je zag het bij bale ook. Die had ook zoiets van man het staat al 3-0 moeten we nou echt 3 minuten wachten tot een 4-0 80 keer bekeken is?

Ik ben het helemaal eens met hem. Natuurlijk is het selectieve verontwaardiging maar in het algemeen geldt voor mij persoonlijk dat de VAR niks positiefs heeft toegevoegd aan het voetbal. Eerlijker? ongetwijfeld. Leuker? Nee.

27 juni 2021 om 11:27

Dus stel jij was Italiaan geweest had je het leuker gevonden gisteren met 1/0 te verliezen door een onterecht doelpunt, dan te winnen omdat de VAR ingreep bij dat onterechte doelpunt...

27 juni 2021 om 11:39

Nee maar als ik Oostenrijker was geweest was ik nu blij geweest.

27 juni 2021 om 12:19

Dat is natuurlijk een drogredenering. Kijk, natuurlijk kun je er eindeloos over twisten, maar voetbal is nu eenmaal geen exacte sport maar bestaat uit fouten en interpretaties. Per saldo denk ik dat het voordeel/nadeel van de VAR net als zonder VAR het wel uit-middeld. Dat betekend dat partijen er net zoveel voor als nadeel van hebben. Dan heb ik liever geen Var, maar dat is mijn mening.

27 juni 2021 om 12:29

In de reguliere competities zal het misschien wel 50/50 zijn hoevaak je voordeel of nadeel hebt. Maar in knock out fases van toernooien betekent één verkeerde beslissing soms gewoon einde toernooi. Dan wegen de voordelen van een VAR toch veel zwaarder dan de nadelen

Ik erger me dit ek ook dood aan het lange wachten na een doelpunt. Wij zien het na 2 herhalingen al maar daar moet het minuten duren. Ze kunnen niet meer juichen nadat ze gescoord hebben. Nee scoren en meteen omkijken en wachten tot je of wel of niet los kan gaan. Te triest voor woorden. Dit kan toch wel sneller? Als wij het meteen al zien dan ziet die var dat toch ook meteen op al die camera’s voor z’n neus?

Mwah dit is gewoon terecht dat bij dit soort situaties de VAR wordt gebruikt. Stond ook gewoon duidelijk buitenspel.

Misschien kunnen we zonder grensrechters gaan voetballen tegenwoordig? Spelers staan meters buitenspel maar grensrechters durven niet meer te vlaggen omdat ze bang zijn dat toch niet zo is. Of vlaggen 15min later. Dit gaat nergens over. Misschien kunnen we hier beter over discussiëren

Marco heeft hier een punt wat betreft de teleurstelling.
Oostenrijk speelde goed tegen Italié vond hij, ben ik mee eens.
Als Oranje dit overkomt zitten we met z'n allen ook in een gigantische grote dip.

De enige manier om dit te voorkomen is buitenspel uit de regels schrappen. Maar zolang dat niet het geval overtreedt Arnoutovic hier gewoon de spelregels.

Wat betreft de Var, ik heb liever een discussie over de VAR dan met een misselijk gevoel naar huis gaan omdat de tegenstander door een onterecht doelpunt heeft gewonnen om een speler weg kwam na een smerige elleboog.
De discussie die zou moeten plaats vinden, maar veel minder interessant is blijkbaar, is hoe we de VAR kunnen verbeteren. Zelf ben ik sowieso voorstander van de Hockey/af manier, waarbij ook de aanwezige duidelijk horen wat er besproken wordt. Voor diegene hier die het EK hockey hebben gevolgd. De VAR is daar zo duidelijk.
De speler maakt een keuze om het aan te vragen - paar seconde bedenk tijd. De scheids roept de VAR op en communiceert de specifieke vraag en eventueel een aanvullende indien de scheids dat mogelijk nodig acht. VAR trekt conclusie binnen een afzienbare tijd. Heerlijk effecient een eerlijk. VAR brengt ook alleen een eigen inbreng op het moment dat het in de gevraagde periode duidelijk zichtbaar is.

Jammer voor hem maar dit was een duidelijke off side die velen meteen zagen. Dat de ref dit niet zag is eigenlijk wel erg want zonder VAR zou Oostenrijk gewoon door zijn gegaan en qua geloofwaardigheid is dat niet goed voor het voetbal.

Ach ik begrijp m wel, gewoon frustratie. Vooral de tweede helft was Oostenrijk gewoon beter. Arnautovic is een gek, maar ik blijf wel een zwak hebben voor de voetballer, want dat kan hij echt wel heel goed, hij was een beest gisteren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Oostenrijk

FIFA ranking: 34
8 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. WeimannAanvaller
N. HedlKeeper
P. PentzKeeper
M. ArnautovićAanvaller31
M. GregoritschAanvaller31
Voor de complete selectie: Clubpagina Oostenrijk.

35 fans
Keeper, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 maart
Real Madrid is bereid in 2024 een gigantische afkoopsom neer te tellen voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren