Timo Baumgartl verlaat PSV voor avontuur in de Bundesliga

Donderdag, 1 juli 2021 om 10:03 • Laatste update: 10:05

Timo Baumgartl speelt komend seizoen op huurbasis voor 1. FC Union Berlin, zo maakt PSV via de officiële kanalen bekend. De Eindhovenaren maakten eerder bekend mee te zullen werken aan een transfer van de 25-jarige verdediger, waarna de Bundesliga zijn nieuwe bestemming blijkt. Baumgartl werd in de zomer van 2019 door PSV overgenomen van VfB Stuttgart, maar wist nooit een onuitwisbare indruk achter te laten.

BILD meldde dat Baumgartl door Union voor een jaar wordt gehuurd met een optie tot koop. Volgens de Duitse krant past de Duitse verdediger 'perfect' in het profiel van Union: goedkoop, Duits en veel ervaring in de Bundesliga. Voordat Baumgartl naar Eindhoven kwam speelde hij 86 wedstrijden op het hoogste niveau in Duitsland namens Stuttgart.

Het tijdelijke vertrek van Baumgartl zal pijn doen in Eindhoven, daar de verdediger twee jaar geleden voor tien miljoen euro overkwam van Stuttgart. Daarmee is hij nog altijd de vierde duurste speler aller tijden in de historie van de club. Baumgartl heeft zichzelf echter nooit onsterfelijk kunnen maken bij PSV. In zijn eerste seizoen onder Mark van Bommel kwam hij tot dertien optredens in de Eredivisie, terwijl zijn totaal vorig seizoen onder Roger Schmidt bleef steken op acht wedstrijden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door lampen)

Baumgartl heeft de hoge verwachtingen toch nooit waar kunnen maken, mist PSV niet veel aan.

25 juni 2021 om 22:40

Hopelijk speelt hij de pannen van het dak in de Bundesliga. Hoe ze hier toch ooit 10 miljoen voor hebben betaald en het ergste is nog mensen zeggen hij maakte de verwachtingen nooit waar, maar toen hij vertrok reageerde alle Stuttgart fans al verbaasd waarom PSV interesse in hem had laat staan hem overnamen voor 10 miljoen.

Helaas, ik had er meer van verwacht maar dit is mede door het aankoopbedrag. Hopelijk valt de schade mee. Het ga je goed Timo

Man man man, dat verhuren de hele tijd, zijn we een verhuurbedrijf?

25 juni 2021 om 22:19

Echt he, gewoon ballen tonen en 7 miljoen vragen

25 juni 2021 om 22:22

En dan ermee blijven zitten en niks krijgen? Dan kan je 'm toch beter in de etalage zetten.. Hij zal ook niet verhuurd worden als de interesse zo groot is.

25 juni 2021 om 22:23

Maar welke club gaat er in hemelsnaam 7 miljoen euro bieden voor een 25-jarige bankzitter van PSV die voor PSV-begrippen ook nog eens een behoorlijk salaris opstrijkt? Ik denk namelijk dat PSV liever van 'm afkomt dan 7 miljoen euro. Als ik dat al kan bedenken, dan kunnen clubs dat sowieso wel. Het is ook niet zo dat bankzitters bij PSV doorgaans dergelijke bedragen opleveren.

26 juni 2021 om 08:12

In de etalage zetten, dan moeten er wat dingen gebeuren. Ten eerste moet hij spelen, ten tweede moet hij goed spelen. Mission impossible.

1 juli 2021 om 10:10

@yoda - Tja, blijft 'ie bij PSV speelt 'ie nooit en heb je helemaal niet de kans om hem aan het eind van het jaar te verkopen. Kan toch goed dat hij bij een ploeg als Union Berlin veel beter tot z'n recht komt.

25 juni 2021 om 22:21

Dat is het eerste dat ik ook dacht. Met een optie tot koop krijg je er nooit een leuk bedrag uit. Stel hij doet het goed dan had je er meer voor kunnen krijgen want de Jong kennende mag hij voor 4 mil worden gekocht. En doet hij het slecht zit je nog met hem en nog minder restwaarde.

25 juni 2021 om 22:27

Tsja, dat is net even de flow waarin een club zit. Bij mijn club is het op dit moment allemaal redelijk gunstig. Zij verkopen reserves nog voor mooie bedragen, maar als een club iets minder in trek is raak je een stuk moeilijker je reserves kwijt. Waarschijnlijk was zo'n Baumgartl wel te verkopen, maar dan voor zo'n laag bedrag dat PSV het er liever op gokt dat in zijn verhuurperiode meer indruk maakt en toch nog wat meer kan opleveren.

25 juni 2021 om 23:24

Tlv11, wat wou je dan hem opstellen ;; Wees blij dat er nog een club is die er uberhaupt voor wil betalen. En in het ergste geval doet hij het beter dan hier de tribune bezet houden.

1 juli 2021 om 11:08

PSV weet echt wel wat ze doen. Verhuren is van alle opties blijkbaar de beste momenteel.

1 juli 2021 om 11:15

Messibarca, of de minst slechte

1 juli 2021 om 11:20

Is bij jouw het glas altijd half leeg?

Toch wel een mooie overstap, waar die in de kijker kan spelen voor andere (bundesliga) clubs. Union heeft opzich wel een prima beleid gehanteerd in de laatste paar jaren, en zoeken echt naar koopjes die binnen het systeem van succescoach Fischer passen. Dan gaan Friedrich, Van Drongelen, Baumgartl, en Knoche vechten voor de plaatsen in de driemansverdediging.

25 juni 2021 om 23:29

Van Drongelen en Baumgartl achterin. Dat wordt dus degradatievoetbal.... Even serieus...... dat verhuren schiet niet op. Neem je verlies en verkoop hem voor vier miljoen. Dat blijft een enorm verlies, maar je verschaft jezelf wel veel duidelijkheid. Nog drie jaar verhuren levert/bespaard ongeveer hetzelfde.

25 juni 2021 om 23:41

Hoezo dat dan? Van Drongelen heeft gewoon laten zien dat hij de Bundesliga aankan. Dit seizoen geteisterd door blessures, maar hij gaat zeker wel gewoon zijn minuten maken. Baumgartl heeft de afgelopen jaren niks laten zien. Maar Fischer heeft veel spelers met een schrammetje weer aan de praat gekregen. Denk niet dat een club voor 4 miljoen hem koopt op dit moment, misschien zit er bij die optie tot koop een hoger bedrag als Union tevreden over hem is, en die optie tot koop licht. Maar we gaan het zien.

25 juni 2021 om 23:49

Dan verschillen wij van mening over de kwaliteiten van van Drongelen. Stel, en ik zeg..... stel dat Baumgartl voldoet bij Union, dan zijn ze daar natuurlijk ook niet gek. Ze zullen nooit meer betalen dan vier hooguit vijf miljoen. Ze weten daar ook dat PSV van hem af wil. Ook na een aardig seizoen van Baumgartl zal PSV hem liever kwijt dan rijk zijn en dus genoegen moeten nemen met een laag bedrag. Union zal dus altijd laag in de boom kunnen gaan zitten. Liever huurt Union dan weer iemand anders.

Oei geen fijne transfer voor Union, vorig seizoen zo goed geëindigd dan zou je door moeten pakken, en niet dit soort spelers moeten proberen aan te trekken.

25 juni 2021 om 22:40

Baumgartl wordt puur gehaald als backup, niets meer niets minder. Friedrich en Knoche zullen gewoon de twee vaste cv's blijven. Die speel je er niet zo maar uit.

25 juni 2021 om 22:53

Union heeft amper met 2 man centraal gespeeld. Het waren altijd Friedrich, Knoche en Schlotterbeck als centrale verdedigers, waarbij de laatste weer teruggaat naar Freiburg. Dus het wordt knokken voor Baumgartl, want ze hadden ook al Van Drongelen gehaald.

25 juni 2021 om 23:41

Niet altijd, Schlotterbeck heeft slechts 16 wedstrijden gespeeld dit seizoen, dus dat is niet helemaal waar wat je daar beweerd. Voornamelijk in de tweede seizoenshelft hebben ze met drie verdedigers gespeeld, daarvoor altijd met twee.

En weer eentje verhuurt, hier schiet je echt niks mee op hoor. Je kunt wel hopen dat hij het onwijs goed gaat doen bij Union maar ik zie dat niet gebeuren, zijn marktwaarde daalt alleen maar. Voor hem natuurlijk leuk dat hij weer een beetje aan spelen toekomt in zijn geboorteland maar voor PSV schiet dit financieel eigenlijk niks op.

1 juli 2021 om 10:19

Wie wilt hem kopen nu denk je? PSV zit ook niet te wachten op een verhuur-periode, want deze gozer zal nooit voor PSV spelen. Maar dit is de laatste kans om überhaupt zijn waarde op te krikken met wellicht wat speelminuten.

1 juli 2021 om 11:03

Auguerooo

Tja, okay, maar als er dus geen enkele club is gekomen die een bedrag willen betalen voor zijn overname, wat moet je dan? Hem maar in Eindhoven houden? Nu vang je tenminste nog een bedrag om de salariskosten te dekken. Dus je schiet in ieder geval meer op dan als je hem gewoon nog een jaar op de bank laat zitten.

Wel een mooie stap en hoop dat hij imponeert, zodat hij PSV voor een mooi bedrag kan verlaten. Union Berlin speelt wel gewoon Europees voetbal dit seizoen, oke Conference League minder interessant maar ik denk dat hij nu in een perfect team terecht is gekomen, UB zit nog vol met talent en spelers die zich moeten ontwikkelen in de Bundesliga. Je kan het bijna een Leicester City achtige vorm noemen wat zij presteren als ze deze lijn doortrekken.

1 juli 2021 om 11:23

Even offtopic, maar vind het fantastisch dat de Oost Duitse burgerclub Union het nu zo veel beter doet dan het elitaire Hertha. Zo zie je maar dat geld zonder goed beleid nog steeds niks is.

Prima backup voor achter Friedrich en Knoche bij Union Berlin. Seizoen huren kan niet kwaad, kunnen ze mooi aankijken of het echt een goede backup zou kunnen zijn. Goed ingespeeld met het vertrek van Hübner en Schlotterbeck . Op basis van zijn prestaties bij PSV zou ik zeggen nee, maar wie weet voelt hij zich weer helemaal op z'n plek in Duitsland.

25 juni 2021 om 22:55

Union heeft toch ook Van Drongelen gehaald? Dus Rick en Timo zijn de backups?

25 juni 2021 om 23:38

Klopt. Maar wellicht kan Van Drongelen nog de concurrentie aangaan voor de linksbackpositie. Ze hebben een Pool daarvoor gehaald, aangezien hun eerste keus vertrokken is naar Frankfurt. Van Drongelen kan zowel op linksback als centraal achterin spelen.

Zonde dat hij het niet heeft kunnen waarmaken. Leek op voorhand wel een mooie aankoop.

Iedereen loopt te zeiken op dat verhuren, maar verdiep je dan maar eens in de fiscaliteit van zo'n bedrijf. Soms kan het beter zijn om iemand te verhuren dan te verkopen en er een (minimaal) bedrag voor te krijgen.

Jammer, had gehoopt dat hij een goeie ons zou krijgen. Goede verdediger met veel potentie. Met de juiste begeleiding kan hij de wereld top halen. Heeft alles deze jongen, goed gescout.

PSV heeft de geleende zilvervloot weer binnen dus dan kan je net zo goed verhuren geld zat daar in Eindhoven

Baumgartl, Bruma, Doan, Luckassen... Ik begin een beetje moe te worden van al dat verhuren. Ik snap dat het verkopen van deze spelers lastig is maar nu schuif je het probleem telkens met een jaar op.

1 juli 2021 om 11:06

Lr17

Ja nogmaals, als JdJ hem voor een mooi bedrag had kunnen verkopen, dan had hij dat vast gedaan. Dus wat moet je dan als er geen concrete aanbiedingen zijn voor deze spelers? Soms heb je gewoon geen keuze. Kijk hoe dat met die Lucassen is gegaan en Anderlecht. Het alternatief was het verscheuren van zijn contract. Dan is verhuur uiteraard een betere optie.

John de jonge schrijft geschiedenis.
By far de beste die Psv ooit heeft gehad.
Fans zullen wijzen op verkopen. Ik kijk liever naar failures.
Mbpa slaapt slecht
Muller baalt als een rund
Kijk naar wat je fout doet

Daar gaat de topaankoop. Verhuren naar Union Berlin.

Hopelijk doet hij het goed. Union deed het niet onaardig. Wellicht wilt een Bundesliga club dan volgend seizoen nog wat knaken neerleggen voor deze matige verdediger.

Toch zonde van Baumgartl, toen Baumgartl bij PSV binnenkwam werd er gesproken over een toekomstig aanvoerder van het Duitse elftal en een Bayern waardige speler voor later.

tja als je dan ziet hoe het gelopen is met Baumgartl dan is dat bijna lachwekkend als je die reacties dan terug leest. hoop ergens wel dat hij bij Union Berlin van waarde kan worden net zoals Doan vorig seizoen dat was toen hij verhuurd werd. dan kunnen we misschien het verlies op Baumgartl beperkt houden bij een eventuele verkoop. Succes daar Baumgartl!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1. FC union Berlin

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
G. HaraguchiMiddenvelder60
R. KhediraMiddenvelder60
T. AwoniyiAanvaller63
A. LutheKeeper60
M. KruseAanvaller61
A. VoglsammerAanvaller61
T. BaumgartlVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina 1. FC union Berlin .

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren