Morata krijgt walgelijke berichten over kinderen: ‘Telefoon ligt ergens anders’

Vrijdag, 25 juni 2021 om 15:02Rian Rosendaal • Laatste update: 15:07

Álvaro Morata heeft tijdens het EK verwerpelijke berichten ontvangen. De aanvaller van Spanje beleeft door het missen van meerdere grote kansen een ongelukkig toernooi en liet zich na afloop van de poulewedstrijd tegen Polen (1-1) in duidelijke bewoordingen uit over de ontevreden achterban van Spanje. Na zijn kritiek op de fans ontving Morata scheldpartijen en dreigementen die ook aan zijn kinderen gericht waren.

"We moeten niet naar de mensen luisteren, dat zal ons niet helpen", zei Morata na het duel met Polen tegen Sky Italia. "Ze kunnen allemaal niet wachten om ons keihard aan te pakken. Normaal gesproken is er sprake van eensgezindheid als een land zich plaatst voor een groot toernooi. We zijn in de voetsporen getreden van een generatie vol met geniale spelers en het is heel moeilijk om die prestaties te evenaren. Desondanks moeten we gewoon in onszelf blijven geloven", sprak de aanvaller van Spanje en Juventus.

Morata is niet helemaal uit het veld geslagen door de dreigberichten aan zijn adres. "Het gaat goed, al was ik er een paar jaar geleden misschien wel helemaal aan onderdoor gegaan", laat de spits weten in gesprek met El Partidazo de COPE. "Het was geen arrogantie van mijn kant, maar die woorden waren het gevolg van de boosheid die ik voelde. Ik zou mijn leven nog geven voor het nationale team, dus snap ik niet waarom mensen zo boos worden. Als ik nou gezegd had dat we het beste elftal hebben en Europees kampioen worden, was dat beter geweest soms?", vraagt de Spaanse aanvalsleider zich hardop af.

"Vanwege de boosheid zijn mijn woorden op een verkeerde manier opgevat", vervolgt Morata zijn uitleg. "Ik kan begrijpen als er kritiek is en mensen mij uitfluiten, maar er zijn wel grenzen. Er zijn bedreigingen en beledigingen richting mijn familie bij mij binnengekomen. Er werd zelfs gezegd dat ze hopen dat mijn kinderen sterven. Mijn mobiele telefoon ligt daardoor nu in een andere kamer. Ik heb er veel moeite mee dat mensen op een dergelijke manier omgaan met mijn vrouw en kinderen, terwijl zij juist met het Spaanse shirt aan op de tribune zaten tijdens de wedstrijden in Sevilla."

Dat er ook de nodige kritiek is van de Spaanse sportpers kan Morata wel begrijpen. "Dat gebeurt vaker dan dat ik complimenten ontvang", verzucht de aanvaller, tot dusver eenmaal trefzeker op het EK. "Maar ik hecht meer waarde aan de mensen die mij hoopvolle berichten sturen en achter mij blijven staan. Onder meer Iker Casillas en Raúl hebben mij op het hart gedrukt om geen aandacht te geven aan de kritiek. Ik luister er gewoon niet naar, al krijg ik soms ook wel complimenten voor mijn spel", aldus Morata.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door romy)

Absoluut te idioot voor woorden natuurlijk dat mensen spelers en hun families gaan bedreigen. Zoek ze op en sluit ze op in een gesticht zou ik zeggen. Dat gezegd zijnde: de manier waarop Morata met kritiek omgaat is toch echt om te janken weer. ‘Niet naar de mensen luisteren’ ja je zou maar eens kritiek krijgen als je eerste twee wedstrijden op een groot toernooi zo beschamend waren... de huidige generatie voetballers lijkt een chronisch tekort aan zelfreflectie en zelfkritiek te hebben. Gek toch in een branche waar je constant naar betere prestaties en zelfverbetering streed. Hoe verbeter je jezelf zonder zelfreflectie vraag ik me af?

25 juni 2021 om 09:08

Streeft* Misschien is dat de reden dat Morata en Koke al sinds hun 23 lijken stil te staan.

25 juni 2021 om 09:33

Dat 'de huidige generatie' komt me inmiddels wel de strot uit. Vroeger hadden spelers niet te dealen met het gedrocht en gezwel genaamd social media.

25 juni 2021 om 09:53

Naja kijk, ik ben de huidige generatie. Ik heb de vorige generatie voetballers wel gevolgd maar nooit zo horen janken als deze lui bij kritiek. Ligt dat aan social media? Wellicht heb je gelijk. Blijf het frappant vinden.

25 juni 2021 om 11:38

Kritiek is 1 ding, en dat hij al meer had moeten scoren dat is een feit. En vroeger was heel dat forum gedoe niet zo aanwezig. Het bedreigen en hopen op de dood van iemand zijn kinderen is triest.

25 juni 2021 om 11:49

Daar moet bij worden aangetekend (ik reageer op het zogenaamde 'janken bij kritiek ' ): Morata is een gevoelige jongen, het soort jongen dat het eigenlijk niet redt in de topsport omdat hij niet hard genoeg is, die uitgebreid met psychologen heeft moeten werken om beter met de druk om te gaan (dit kun je opzoeken). Daar is niks mis mee, knap dat hij alsnog op het hoogste niveau meedoet, al had de bondscoach misschien ook moeten snappen dat het in een nieuwe omgeving en met andersoortige druk altijd weer lastig is voor hem. Maar voor Morata is het dus gewoon een overlevingsstrategie om kritiek te negeren.

25 juni 2021 om 15:33

Denk dat Morata best wel kritiek aanneemt. Alleen niet van de malloten die z'n kinderen bedreigen. En dat vind ik niet vreemd. Maar als er iemand binnen de organisatie of zoals Raúl en Casillas die hij hier noemt wat te zeggen heeft, zal hij daar vast heen luisteren.

25 juni 2021 om 17:10

@real8madrid, vroeger lazen voetballers het in de media als ze slecht hadden gespeeld. Ze hoorden het van journalisten en hun omgeving. Tegenwoordig word je met de dood bedreigd op sociale media. Dus ja, er is een groot verschil met vroeger.

25 juni 2021 om 23:19

@Nick, interessant, dat wist ik niet. Het viel me al wel op dat hij geen emotie toonde na het missen van die pingel. Alsof hij een muurtje opgetrokken had. Zou goed zijn om hem een beetje te beschermen.

25 juni 2021 om 09:34

Heel goed verwoord en een terechte vraag. Ik denk dat het plotselinge sterrendom en miljonairschap bij velen zorgt voor een disconnect met ons als gewoon volk.

Kritiek verwerk je het beste van gelijkwaardigen (peers). Als je zoveel geld verdient is het moeilijk om mensen die dat niet doen serieus te nemen, ook al staat er tegenwoordig amper een prestatie tegenover. Daar zit het grote verschil met "vroeger". Je moest eerst echt iets winnen of presteren voor die beloning en overheveling naar sterrendom. Tegenwoordig ben je als voetballer vanaf je 16e al een sensatie en een jaar later multimiljonair. Dat doet ongetwijfeld qat met je.

Je krijgt mensen om je heen die aan je moeten verdienen en dus zal er weinig kritiek vanuit je eigeb kring komen, wat een kritieke noot van buitenaf een donderslag bij heldere hemel maakt.

Daarnaast is het ook een stukje persoonlijkheid en opvoeding. Zet een Berghuis (ik werk toch altijd hard hans?) Tegen Frenkie de Jong (het was inderdaad echt slecht van mij) en je ziet een wereld van verschil. Dat zit er gewoon in bij sommige.

Zo een Koke heeft waarschijnlijk niet eens door hoe misplaatst het is om te lopen pochen met andermans prestaties. Helaas ben ik bang dat dit steeds meer de norm gaat zijn voor velen om hun disproportionele verdiensten te verdedigen.

25 juni 2021 om 09:43

Alle sociaal media verwijderden en je krijgt niks mee. Voor commerciële doeleinden iemand inhuren die jouw accounts beheert. Die foto's en berichten plaatst die jij of sponsoren hem aanleveren. Als je zo gebukt gaat onder online bedreigingen, lijkt dit me een eenvoudige oplossing.
Of ben ik te naïef? Kan men niet leven zonder instagram?

25 juni 2021 om 09:56

Helemaal mee eens hoor. Zelfs zonder de bedreigingen ben ik nauwelijks online te vinden. Voor sponsorcontracten is het wel nodig tegenwoordig maar dan zou ik inderdaad gewoon een firma inhuren.

25 juni 2021 om 09:57

Het allerbeste zou zijn om alle (a)Social Media platformen te verwijderen, illegaal te maken, niet langer te faciliteren. Het is een en al meuk. Tuurlijk heeft het leuke kanten maar het maakt mensen lui, stompt ze af, et cetera. Ouders die meer met hun feeds bezig zijn dan met hun kinderen is een uitstekend voorbeeld. Ik ben er jaren geleden al mee gestopt en heb een veel dieper, leuker en productiever leven. VZ is iets anders dan IG, FB en die andere platformen voordat iemand denkt slim te zijn.

25 juni 2021 om 11:06

Onlangs op AS nog een artikel over een of ander Spaans IG modelletje dat dacht het helemaal te zijn. Net bevallen en dan mooi poseren met zoonlief. Alle aandacht op de juiste camerahoek, mooi poseren en platte buik en mooie benen mooi tonen maar de hele tijd gewoon die kleine in de arm wat laten bungelen, hoofdje niet 1 moment ondersteunen want dan zou ze haar armen moeten kruisen en een minder mooie foto maken. Jezus man, pak dat kind haar zoon af alsjeblieft. Als je niet eens het hoofdje kan ondersteunen bij een pasgeboren kind vanwege je foto dan verdien je geen kinderen hoor. Gewoon een gevaar dat mens

25 juni 2021 om 15:36

Real8madrid, waarom plaatst AS dat, AS zou toch een voetbalsite/krant moeten zijn?

25 juni 2021 om 10:29

De huidige generatie 'supporters' vind het blijkbaar normaal om iemand en zijn gezin met de dood te bedreigen.
Misschien deden de vorige generatie' supporters' dat ook maar kwam dat niet verder dan de woonkamer.

25 juni 2021 om 11:07

Zoals ik zei: Zoek ze op en sluit ze op. Bende malloten bij elkaar.

25 juni 2021 om 13:57

Dit is dan ook het probleem waar de 'huidige generatie' mee heeft te dealen. Het is tegenwoordig erg makkelijk om via een dm rechtstreeks tot de speler te spreken. Kritiek is 1, maar er zijn veel te veek zieke geesten die er een paar doodsbedreigingen bij zetten. Of dat nu gericht is op de speler of zijn familie, het zijn er onderhand te veel om ze simpelweg allemaal op te sporen en op te sluiten. Geloof dat dit ook een van de dingen is die Meunier laatst nog aangaf. Social media is zijn doel voorbij gestreeft en is één groot gedrocht geworden.

Die mensen opsporen en berechten. Gatverdamme man. Doodsbedreigingen zijn eigenlijk al een stap te ver, maar dan ook nog naar de man zijn kinderen... Zwakzinnige mensen die dit doen.

De wereld van vandaag in een notendop. Internet-helden, die zich verschuilend achter anonimiteit denken zich alles te kunnen permitteren. Ik ben groot voorstander van het "vrije internet", maar dit soort zaken maken dat af en toe wel moeilijk.

Ziek, echt ziek! Zit je dan op je volwassen leeftijd, zonder carriere of enige levensvreugde. Doelen gesteld die voor jezelf onhaalbaar leken en nu al 18 jaar stil staan en de rest van de wereld de schuld geven. Tot het dieptepunt dat je van achter je telefoontje, profvoetballers berichten gaan sturen die niet in de vorm van zijn leven zitten. Geen berichten waardoor je de speler in kwestie ook daadwerkelijk helpt, maar nee... vrouw en kinderen bedreigen van waar je niet eens het bestaan van weet. Voor zo'n mensen geen enkel respect en geen enkel gepaste straf, de medelijden om dit te doen, is de straf van zijn leven. Alles is al mislukt. Vreugde halen uit het bedreigen van voor jou onbekende mensen, wat sneu!

25 juni 2021 om 23:24

Je schetst het denk ik heel goed. Maar dat maakt het ook weer triest. Je zal maar zo iemand zijn, dat is ook wel echt klote. Ik praat er niks goed mee, die mensen mogen van mij aangepakt worden. Maar het is aan alle kanten gewoon zo triest.

Idioten die zulke bedreigingen en beledigingen sturen. Maar even idioot vind ik dat je je leven zou geven voor de nationale ploeg, zoals Morata stelt. Dat klinkt leuk maar is natuurlijk onzin. Je leven geef je voor je gezin, je vrouw, je kinderen, familie, strijdmakkers, je huisdier(en) zou zelfs nog kunnen. Niet voor een nationale ploeg. Niet voor een land. Dat Morata boos was is zijn goed recht en zijn woorden zijn niet anders uitgelegd dan dat hij ze bedoelde. Hij was terecht boos en zei wat hij zei, sta daar gewoon achter. Die idioten mogen best horen wat je te zeggen hebt. Rug recht, kin omhoog, borst vooruit en schijt hebben aan die idioten en geen excuses maken of je boodschap zachter maken.

Het is gewoon niet wat. Kan hij verder ook niets aan doen. Luis Enrique wel, wisselen.
Ferran in de spits.

De bedreigingen zijn belachelijk. Maar met de rest van het geklaag zou hij juist wél wat moeten doen. Dat is het hele probleem van Morata hij leeft op een roze wolk. Al jaren.

Te ziek voor woorden; mensen die een speler bedreigen omdat zijn mening kennelijk strookt met die van zich "fans" noemende idioten. De hele wereld zit vol met verschillen van mening. Je zult ze toch allemaal met de dood willen bedreigen, dan heb je het mega druk. Ik zie tegenwoordig op T.v. niet anders meer dan analisten die het allemaal komen voorkauwen en dan na afloop hun mening weer bij moeten stellen. Ze doen maar en als ik het zat ben dan zit er een rode knop op mijn afstandsbediening.

De grenzen van het fatsoen vervagen steeds meer naarmate de tijd verstrijkt lijkt het wel. Ik ben dan misschien nog maar een jonge dertiger, maar 10 jaar geleden was dit toch allemaal nog niet zo extreem. Er werden toen ook al memes gemaakt en spelers uitgefloten en je raakte wel al eens af en toe in discussie met andere mensen op fora, maar daar bleef het dan ook bij.

Blijft sneu. Aangezien dit vaak op Instagram gebeurd zou instagram eigenlijk moeten ontwerpen dat je alleen Dm’s kan sturen indien je elkaar beide volgt. Ben je van een hoop gezeik af.

Ik begrijp de frustratie als deze gast je beste spits is. Bakt er bij Spanje helemaal niks van. Maar wat mankeert er in je hoofd als je voetbal zo serieus neemt dat je het nodig vind om iemand te bedreigen en zelfs aan zijn kinderen te zitten. Dit soort mensen moet je gelijk opsporen en straffen.

Probleem van onze huidige tijd is dat elke idioot denkt dat hij zijn stem moet laten horen. Velen weten dat zij anoniem zich ook alles online kunnen permitteren. Dit gaat alleen maar erger en erger worden natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
287 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
KokeMiddenvelder60
PedriAanvaller60
MorataAanvaller63
Mikel OyarzabalAanvaller61
Unai SimónKeeper60
Jordi AlbaVerdediger61
Ferran TorresAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

92 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren