Quarantaineplicht voorkomt Duitse invasie op Wembley tijdens achtste finale

Donderdag, 24 juni 2021 om 22:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 22:08

Als Duitsland het volgende week dinsdag in de achtste finale van het Europees kampioenschap opneemt tegen Engeland, zijn Duitse fans niet welkom. Dat blijkt uit een interne mail van de Duitse voetbalbond die is ingezien door persbureau DPA. Reden zijn de geldende coronamaatregelen in Groot-Brittannië. Volgens Engelse media krijgen beide landen 10.000 kaarten tot hun beschikking, al zal de Duitse voetbalbond er maar 2.000 gebruiken om te verkopen aan Duitsers die in Engeland wonen.

Vanwege de verplichte quarantaine bij aankomst in Engeland, zal het aandeel Duitse fans zeer waarschijnlijk beperkt zijn dinsdag. "Fans die afreizen met kaartjes van een wedstrijd die voor het einde van de quarantaineperiode plaatsvindt, worden bij de grens tegengehouden", maakt de Duitse ambassade in Groot-Brittannië bekend. De kaarten zullen dan ook voornamelijk naar in Engeland woonachtige Duitsers gaan. Ongeveer 300.000 Duitsers wonen in Groot-Brittannië, waarvan 50.000 in de omgeving van Londen.

De regels voor fans die vanuit Duitsland willen reizen zijn duidelijk. Zij moeten bij aankomst in het land een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Ook op de tweede en de vijfde dag na aankomst moeten fans negatief zijn getest. Alleen dan kan bij negatieve testresultaten de quarantaine vroegtijdig worden beëindigd. Groot-Brittannië is door het ministerie van Buitenlandse Zaken geclassificeerd als risicogebied. Ook op de terugreis zouden er consequenties kunnen zijn, waaronder een veertiendaagse quarantaine zonder mogelijkheid tot het afnemen van een zelftest.

Hetzelfde scenario doet zich eveneens voor bij Oostenrijk en Italië, die elkaar zaterdagavond op Wembley treffen voor de achtste finale. Bondscoach Franco Foda van Oostenrijk heeft intussen voorgesteld om het duel te verplaatsen om meer supporters bij de wedstrijd aanwezig te laten zijn. "Het zou krankzinnig zijn als onze fans er niet bij zouden kunnen zijn", vertelde hij. "Dan heeft het voor mij geen meerwaarde om in Londen te spelen. Het is nou niet dat Oostenrijk zich elke dag plaatst voor de laatste zestien."Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door constant kante)

En mede daarom is EK in Corona tijd een waardeloos idee. Had het hele EK in pak hem beet Rusland gehouden en er was geen enkel probleem met supporters. En competitievervalsing en een mindering van sfeer. En dan vergeten we Zweden Oekraine nog in Glasgow en de wedstrijden in Londen de rest van het toernooi.

24 juni 2021 om 22:19

Rusland kwam je ook niet in zonder een kaart en aanmelding van inreizen die al December 2019 binnen moest zijn. Hongarije was wel een goede oplossing geweest voor veel van de duels nu, daar is iedereen welkom!

25 juni 2021 om 00:07

Nou bijna iedereen dan. ;-)

25 juni 2021 om 00:15

En dit is nu hoe zielig Engeland is. Zogenaamd wel publiek in de halve en finale. Maar nu kan het niet. De UEFA moet gewoon dat EK naar Hongarije halen voor die laatste 3 wedstrijden. Je kunt niet zogenaamd de capaciteit verhogen, omdat je anders in je eer bent aangetast. Hongarije kon vanaf speeldag 1 met vol stadion. Ik heb tot nu toe ook echt genoten van de sfeer daar. Bij alle 3 de groepswedstrijden.

25 juni 2021 om 00:41

Helemaal mee eens, het is bijna zo dat landen nu supporters verbieden om te kunnen winnen. Niet helemaal waar natuurlijk maar toch is het triest. Hongarije, je kan vinden van Orban wat je wilt, maar deze persoon heeft met zijn regering besloten dat ze politiek niet toelaten in de eventuele acceptatie van andere vaccins die het land sneller overeind kunnen helpen. En hebben na testen dus het Chinese en Russische vaccin goedgekeurd, en daar elk een derde van de bevolking mee gevaccineerd en daar kun je nu dus met een vol stadion spelen. En dat is zoooo mooi.

25 juni 2021 om 00:42

Ja ok, geen asielzoekers maar dat is bijna overal zo, zelfs in Syrie

25 juni 2021 om 05:58

Is de Duitse overheid die dit verplicht.

24 juni 2021 om 22:23

Elke week wedstrijden waarvan een aantal met veel spanning en leuk niveau. Sorry ik klaag niet dat het EK gevoetbald word, wat zijn we toch azijnzeikers altijd ben blij joh ik geniet enorm van dit EK.
Al snap ik wel wat je bedoelt met de supporters, maar laat dat de pret niet drukken alsjeblieft.

24 juni 2021 om 23:00

Gelukkig zijn er heel veel leuke wedstrijden, maar een Kroatië Tsjechië was bijvoorbeeld verschrikkelijk in Glasgow

Quarantaineplicht voorkomt nu de Duitse invasie, 80 jaar geleden de Royal British Airforce. Wat kunnen tijden toch veranderen!

24 juni 2021 om 23:49

"We shall fight on the beaches"

25 juni 2021 om 00:04

Dan hebben ze in Polen waarschijnlijk geen quarantaineplicht.

25 juni 2021 om 01:31

Arsenaliz, squadron 303? Dat waren inderdaad de beste!

Toch wel apart dat op deze manier de Engelsen een soort van thuiswedstrijd krijgen en áls ze dat halen dat dat ook geldt voor de halve finale en de finale.
En Italië tegen Oostenrijk krijgt helemaal geen fans.

En de CL finale moest worden verplaatst uit Turkije vanwege ongeveer hetzelfde, maar hier gebeurt niets...

24 juni 2021 om 22:38

@Oelie, zou die zelfde quarantaineplicht dan ook gelden voor Nederlanders? Stel, Nederland haalt de halve finale in London.

24 juni 2021 om 22:45

De EU staat op het punt een quarantaineplicht in te voeren voor Britten omdat de Delta variant daar zo hard om zich heen slaat. Ik denk dat Boris wraak wil. Helaas zijn de verhoudingen zo sinds Brexit.

Historisch gezien zijn die Engelsen natuurlijk heel goed in het voorkomen van een Duitse invasie… Maar als je de aantallen Duitsers leest die in het Vk wonen dan moet die kaarten toch wel aan Duitsers verkocht kunnen worden?

24 juni 2021 om 22:46

De invasie vond nooit plaats. Maar de Blitz hakte er in Londen wel erg in. Ook steden als Coventry werden flink beschadigd.

24 juni 2021 om 22:55

Historisch gezien hebben de engelsen nooit een incase voorkomen. De duitsers hadden namelijk andere op dat moment belangrijkere dingen to doen. Daarnaast hadden ze het geluk dat de ontwikkeling van de v1 niet snel genoeg ging (hitler zijn schuld, doordat hij het eerst niet serieus nam. Had hij dit wel gedaan, dan zou de kans geoot zijn dat we nu duits spraken en dat duitsland de eerste op de maan was.).

24 juni 2021 om 23:40

Ik geloof er ook niet in dat de invasie echt daadwerkelijk plaats had kunnen vinden, zolang de Royal Navy nog operationeel was was een invasie compleet ondenkbaar. Daarnaast was na de start van Operatie Barbarossa de oorlog definitief verloren voor de Duitsers, de Sovjet-Unie zou in alles een maatje te groot gebleken zijn. Het ging mij meer om het inkoppen van de flauwe grap die VZ voorzette.

25 juni 2021 om 13:32

Operatie Seelöwe was vanaf het begin een doodgeboren kindje. Nazi Duitsland bezat noch voldoende transportschepen en landingsvaartuigen noch de noodzakelijke overwichten op zee én in de lucht om een invasie van Groot Brittannië mogelijk te maken. En met het verlies van de Battle of Brittain in de lucht, belandde dat plan in de prullenbak. En ging de focus naar de Sovjet-Unie.

Maar zullen we het vanaf hier weer gewoon hebben over die 'supporters invasie' op dit EK, die óók niet doorgaat?

Is eerlijker om in andere stadion te spelen waar beiden supporters scharen welkom zijn. Dan maar geen Wembley. dit gebruikt Engeland als excuus komt ze maar al te goed uit dat er dan geen uit fans kunnen bij wonen heel oneerlijk, maar wel voor halve finales en finale beiden fans scharen uit beiden Landen toe laten is zo scheef als wat.

24 juni 2021 om 22:48

Als je leest dat er aardig wat Finse supporters die uit Rusland terugkwamen Corona hebben oplopen kun je je sowieso vraagtekens stellen bij het hebben van veel fans in het stadion.

25 juni 2021 om 00:17

Waar heb je dit gelezen over die Finnen. Zit al een poosje in Helsinki maar dat is me even ontgaan

25 juni 2021 om 07:50

Stond in de Yle krant. Het is wel in het Fins. Toivottavasti voit lukea suomeksi https://yle.fi/uutiset/3-11997255

De Duitsers winnen altijd op Wembley. Dus zal niet uitmaken.

24 juni 2021 om 22:58

Och, misschien wel de belangrijkste onderlinge confrontatie in 1966 werd toch echt door Engeland gewonnen.

24 juni 2021 om 23:11

Nu is er wel een VAR.

24 juni 2021 om 23:46

De Duitsers wonnen de volgende 5 en ook wat EK en WK titels.

Dit is toch precies wat die engelse willen? Vol wembley (zo vol als mag dan) met zo min mogelijk fans van de tegenstander. 'Niet ons probleem als die fans niet in quarantaine kunnen'. Alsof iedereen 5 dage de tijd heeft om in quarantaine te gaan voor 90 min voetbal.

Hoe zit het dan met de mensen die gevaccineerd zijn ?
Het lijkt me zo raar allemaal , gevaccineerd maar je mag maar weinig en kan weinig tot nauwelijks wat doen.

25 juni 2021 om 02:21

Daarom slaat het ook nergens op om het vaccin te nemen. In Israel komt de mondkapjesplicht weer terug, zijn 50% van de besmettingen momenteel gevaccineerde personen en moeten ook zij gewoon in quarantaine.

Terwijl als ze het in Duitsland zouden spelen beide partijen aanwezig mogen zijn? Matchfixing als je het mij vraagt.

Uefa moet ingrijpen. Als supporters in een Engeland niet welkom zijn dan de wedstrijd verplaatsen naar een ander land waar iedereen welkom is en laten we nu niet Hongarije noemen er zijn meerdere landen waar men welkom is. De Engelsen spelen op deze wijze een thuiswedstrijd met eigen publiek en dat moet niet kunnen en was ook niet de opzet van een open EK. Dacht dat we spreken over gastvrijheid maar dat is dus niet aan Engeland toebedeeld. De Arena is er ook nog en Italië heeft ook al toegezegd. In Duitsland zijn ook supporters van welk land dan welkom. Iedereen moet evenveel rechten hebben en niet de een voortrekken ten opzichte van de andere. Supporters zijn welkom en niet met een regel komen van door Corona zijn ze niet welkom. Daarnaast hoort Engeland toch niet meer bij de EU dan moeten ze ook de consequenties aanvaarden dat daar niet gevoetbald kan en mag worden. Brexit weten we toch wel daar hebben ze zelf voor gekozen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
164 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. NeuerKeeper40
M. GinterVerdediger40
R. GosensVerdediger41
M. HummelsVerdediger40
A. RüdigerVerdediger40
K. HavertzMiddenvelder42
J. KimmichMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren