Stengs heeft geen boodschap aan criticasters: ‘Dat ga ik niet veranderen’

Donderdag, 24 juni 2021 om 20:02Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 20:06

Het afgelopen Eredivisie-seizoen was voor Calvin Stengs een seizoen met ups en downs. De aanvaller van AZ kreeg vaak het verwijt dat hij te wisselvallig speelde en meer rendement uit zijn spel moest halen. Kritieken waar Stengs het deels mee eens is en deels mee oneens. "Er zijn momenten waarvan mensen vinden dat ik teveel risico in mijn spel leg, maar dat ga ik zeker niet veranderen. Daar ligt ook mijn kracht", vertelt de linkspoot in gesprek met Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door voetballer 2)

Juist voor zijn ontwikkeling moet hij nog een jaar bij AZ blijven. Hier speel je altijd, alles is goed geregeld. je kan je volledig focussen op je spel. Wat wil je nog meer?
Ok, wat aankopen, zeker als Wijndal en Koopmeiners vertrekken

24 juni 2021 om 20:30

Je kan te vroeg vertrekken bij een club, maar je kan ook te laat gaan. En ik denk steeds meer dat dit laatste het geval is bij Stengs. Hij wordt niet beter bij AZ, het is allemaal te vrijblijvend waardoor hij op hetzelfde niveau blijft hangen. Laat hem maar eens een stap maken naar een club - of een competitie waar hij het elke week 90 minuten moet laten zien en onder een hogere druk en weerstan kan spelen en/of trainen en waar hij niet kan teren op zijn status als talent uit de eigen jeugd. Hij wordt 23 dit seizoen, dat is al redelijk laat om nog van de subtop naar de Nederlandse top te gaan, laat staan om via een tussenstap in nederland of het buiteland nog de stap te maken naar de buitenlandse top. Ik zou dan ook zeggen, gooi hem maar eens in het diepe en kijk of hij boven komt drijven. Een stap terug naar de nederlandse subtop kan altijd nog. Nog zo'n jaar bij AZ lijkt me voor hem weinig toevoegen, zeker niet wanneer er een paar andere sterkhouders vertrekken, uiteindelijk wordt je van trainen met betere spelers om je heen ook beter.

24 juni 2021 om 20:39

Ik denk dat hij teb weinig aan het spelen toe zal komen. Ik ben het wel met je eens dat hij zich totaal niet heeft ontwikkeld dit jaar. Het jaar met Idrissi was hij goed.
Het lijkt alsof spelers van AZ een topjaar bereiken en daarna gaat de vlam lager branden
(behalve bij Weghorst)

24 juni 2021 om 21:39

Weghorst kom dan ook niet uit de opleiding van AZ natuurlijk

Misschien een keer versnellen zonder bal? Een felle vooractie maken? Eens voetballen met de uitslag alsof je het leuk vindt ipv een uitstraling dat je liever aan het voetvolleyen was op het strand? Dat zou al een verschil zijn. Maar wellicht is hij gewoon zo als persoon en zit het er gewoon niet in. Dan zal hij altijd de Stengs blijven zoals nu.

Denk dat zijn zware blessures ervoor hebben gezorgd dat zijn plafond wat lager ligt nu. Vind hem niet meer zo explosief en snel als in het begin. Wel jammer, want oranje heeft 2 grote talenten nodig om weer 433 te kunnen spelen. Misschien dat ie het toch nog om kan draaien, want vind het wel een mooie speler nog steeds om naar te kijken.

24 juni 2021 om 21:06

Toch heeft hij nog 1,5 jaar tot aan het wk net als Lang, Kluivert en ghakpo. Zou geweldig zijn als ze zich nu sneller ontwikkelen. Ook hoop ik dat Brobbey grote stappen gaat zetten. Dan hebben we naast een goede verdediging en middenveld ook een geweldige aanval.

24 juni 2021 om 21:25

Ik heb het gevoel dat hij met angst speelt, vaak het voetje terug trekken of helemaal uit het duel blijven. Denk dat die zware blessures op rij nog teveel in het koppie zitten. Als hij dat van zich af kan schudden en er weer vol voor gaat, weet ik zeker dat hij nog flink door kan groeien. Man, dat jaar bij jong AZ, de steek passjes, de kap bewegingen, de dribbels. En dat was best wel constant hoor. Ik heb hem geen seizoen daarna zo bezig gezien, en dat lag echt niet alleen aan het niveau van de tegenstanders.

Ik denk dat het voor stengs het ideale moment is om een stapje terug te doen, talent heeft hij wel, maar op dit moment komt het er totaal niet uit.

Voor AZ is het misschien ook wel eens fijn om door te selecteren, daarom zou ik stengs proberen te verhuren aan een Club als Groningen, Twente, of Heerenveen.

24 juni 2021 om 20:25

en wie is er beter dan stengs in de selectie van AZ? kom op zeg stengs is de enige aanvaller die een steekpass kan geven.

24 juni 2021 om 21:21

Ik vind het Karlsson waardevoller voor AZ dan Stengs. Karlsson is een stuk veelzijdiger en koppelt ook nog eens een uitstekend rendement aan zijn spel en dat terwijl hij nog te vaak te moeilijk doet.

25 juni 2021 om 12:57

maar die heeft geen steekpass

24 juni 2021 om 20:30

Waarom zou AZ een gewaardeerde basiskracht die alles speelt verhuren aan een mindere club? Als hij een beetje op dreef is dan is het een hele goede speler voor de Eredivisie.

24 juni 2021 om 20:37

Schei toch uit. Die jongen was gewoon de minste bij AZ afgelopen seizoen. Het voetbal ging letterlijk te snel voor hem. Ook bij Jong Oranje was hij gewoon niet goed genoeg

24 juni 2021 om 20:50

Ajoh dat viel echt wel mee. Er zaten best wat redelijke tot goede potjes van hem tussen. Ja hij heeft de verwachtingen niet waargemaakt en slechte potten gespeeld maar hij heeft ook genoeg sterke momenten gehad waar je alleen maar van kan genieten.

Het gaat juist niet om zijn risico. Het gaat om zijn balaannames, de talloze foute passes en voorzetten, de verkeerde kant op draaien. De dommigheden moeten eruit. Lange tijd dacht ik dat het gebrek aan concentratie was maar omdat het al zolang zo is, begin ik daaraan te twijfelen.

24 juni 2021 om 20:26

foute passes en voorzetten hoort bij risico je kan ook zirgen voor 100 procent goede passes maar dat zijn dan alleen maar tikkies terug. als je risico neemt horen foute passes erbij.

24 juni 2021 om 20:40

Excuses, ik was wat onduidelijk. Ik heb het over simpele passes over een paar meter, een vrije voorzet, open schietkans... Een foute steekpass, bal tussen linies door etc daar hoor je mij niet over

Ik kan me niet voorstellen dat er een club is die hem een versterking vind, bij AZ voetbalt hij zelfs boven z'n plafond. Misschien moet er wat minder of zijn potentie gepraat worden en is dit gewoon het maximale wat hij kan.

Ik heb serieus nog nooit iemand horen zeggen dat Stengs teveel risico in zijn spel legt. Wel dat het een lamme hannes is, en dat hij 89 minuten van de 90 onzichtbaar is.

Volgens mij schort het maar aan 2 dingem, en dat is werklust en de echte wil om te winnen. Bij een gelijkspel komt meneer lachend voor de camera, en zijn arbeidethos in t veld is ook niet om over naar huis te schrijven. Iedereen speelt wel eens een mindere wedstrijd, alleen als Stengs het heeft scoort die gelijk een 3. Hij kan nooit terugvallen op arbeid en energie die hij in een wedstrijd gooit.. ik hoop dat die mij t ongelijk kan bewijzen, maar zo komt die nooit echt hogerop.. De echte wil om alles te winnen die ontbreekt..

Na zijn zware knieblessure heeft Stengs het niveau van daarvoor nooit meer aangetikt. Zoals hij nu speelt is het een pupil. Hij moet nu echt stappen gaan maken komend seizoen anders zal het een soort louigi bruins worden.

Stengs is gewoon een prima voetballer, maar geen uitzonderlijk talent. Denk dat we gewoon ook moeten stoppen om hem maar steeds nog dat predicaat te geven. Laat hem lekker voetballen, hij kan bovengemiddeld voetballen en daar een prima boterham mee verdienen.

Tsja Calvin, het is niet zonder reden dat jouw teamgenoten met mooie clubs in verband worden gebracht, maar het over jou angstvallig stil blijft. Ontwikkelt zich totaal niet en is net een koffiejuffrouw in het veld.

Als AZ een bod krijgt van meer dan 10 miljoen, moet je het gewoon accepteren vind ik. Dat is niet eens onrealistisch gezien zijn aantal interlands en ervaring. Bij buitenlandse clubs met geld zie ik het ook wel voor me dat ze zich blind kunnen staren op de hoogtepunten die hij elke wedstrijd wel heeft. Ik heb ook al geruchten gelezen over Atalanta, ik hoop dat dat waar is. Je hebt als AZ zijnde nog 1 jaar om een mooi bedrag voor hem te vangen (2023 loopt hij uit zijn contract). Hij kan na al die jaren AZ nog steeds niet op sleeptouw nemen, wat je toch wel mag verwachten. Dan moet je gewoon je conclusies trekken. Voor dat geld kan je prima een nieuwe potentiële topper binnenhalen zoals ook bij Karlsson gebeurde (Idrissi verkopen voor 12 miljoen en vervanger halen voor 2,5-5 miljoen).

Stengs is ook gewoon een non-talent. Heeft een paar duels leuk gespeeld maar speelt stelselmatig beroerd. Gigantisch omhoog gepraat in de media en onterecht opgeroepen voor het Nederlandse elftal. Lijkt me ook niet dat er mooie clubs komen voor Stengs.

Voor een team als Az kan het misschien nog. Maar als Stengs zich zo blijft ontwikkelen zie ik voor hem echt geen daverende buitenlandse carriere ontstaan. Her zal wel een "eeuwig" talent blijven. Of had hij verwacht dat hij mee zou gaan naar het Ezk??

Wordt nooit iets voor het topniveau, het tempo in de eredivisie gaat hem al soms te snel, laat staan ergens anders. Is een net een slapwijf in duels, begrijp niet eens dat ie zo dicht bij het Nederlands elftal zat. Of eigenlijk wel, schoonpapa!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
M. BizotKeeper
B. ReusKeeper
S. BeukemaVerdediger
M. GullitVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

8 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren